|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Kto zwycięży w piątkowym meczu? | |||
| WISŁA! |
|
37 | 64,91% |
| ŚLĄSK! |
|
2 | 3,51% |
| PRZYJAŹŃ! |
|
18 | 31,58% |
| Głosujących: 57. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Jova skrócił pole gry. Stjepanović robił odbiór, czyli to, co ma robić. Jedynie Boguś mnie tam zastanawiał, ale chyba znalazł się tam w ferworze naszej akcji. Inna sprawa, że dwójka z tych naszych "lewoskrzydłowych" nie brała udziału w walce o piłkę, a to oznacza, że z ich obecnosci tam nie ma żadnego pożytku, za to w innym sektorze boiska jest bardzo duzo miejsca na rozegranie. O ile Donald przydałby się tam, gdyby po przebitce piłka trafiła do przodu, o tyle Boguś powinien znajdowac się chyba w innym miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Zwróciliście uwagę, jak gra Paweł Brożek? Hard work, jak mawiał pewien Rumun, żadnego machania łapami na kolegów, tylko zapieprz na całego. Jest chyba bardziej wartościowym piłkarzem niż gdy wyjeżdżał - a ciągle nie doszedł do ówczesnej dyspozycji strzeleckiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie macha łapami? Chyba oglądaliśmy inne mecze....Jaki hard work? W pierwszej połowie nie chciało mu się aż tak bardzo i niedużo biegał.
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć co Boguski zrobił Skwk? Jadą po nim za każdym razem jak po burej suce. Zero obiektywnej oceny. Boli ich, że więcej wnosi od ich idola? Tak czytam kolejne wypociny jakiegoś frustrata i zastanawiam się czy komuś już kompletnie odwaliło? Ok, Rafał ma swoje wady i zalety ale nazywanie go po akurat bardzo poprawnym występie "byłym piłkarzem" i "złodziejem bramki" ( która nota bene na 90% by bez jego dobitki nie padła) jest zwykłym chamstwem.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.11.2013 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dokładnie. Boguski zachował się jak prawdziwy napastnik. Skwk pisze również,że Wisła powinna dać jakąś bramkę dla Śląska w prezencie...nie rozumem tego? Mecz przyjaźni jest na trybunach . Na boisku maja walczyć. Takie bramki stracone potem mogą zaważyć nawet na miejscu w tabeli więc wszystko jest ważne.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Boguski strzelił i tyle i pisanie ze ukradł bramkę to tylko jakiś masturbant z pryszczami mógł wymyślić . Zamiast się cieszyć z wyciestwa szukamy powodów żeby sie kłócić , jakie to Polskie ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tekst pisał Eskimos - waść nie zrozumiesz, jesteś europejczyk. Eskimosi (Inuici) żyli/żyją w monogamii utrzymując wierność, lecz do dobrych obyczajów należy uhonorowanie gościa poprzez spędzenie przez gospodynię nocy w jego łóżku. W naszej kulturze w takich chwilach stawia się flaszkę, no ale ze tekst pisał eskimos ...
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Albo jestem ślepy albo nie ma żadnych tekstów o oddawaniu Śląskowi gola, nazywania Boguskiego "byłym pilkarzem" ani nic z tych rzeczy. Jest tylko stwierdzenie, zgodne z prawdą i w dodatku żartobliwie, bez jakiegokolwiek negatywnego nacechowania, że trochę "ukradł bramkę". No bo tak właśnie przecież bylo, nie sądzę żeby ktoś tam chciał ukryć jakiś negatywny przekaz podprogowy, dajcie spokój ze swoimi teoriami. Dawno tu mnie nie bylo, ale widzę ze się trend w jakiś dziwny sposób odwrocil. To już M.Chrapek nie jest tym najbardziej wyszydzanym? Nie jest już drewnem bez techniki, hamulcowym? Jak to? Zebrałem co moje za obronę tego chlopaka, bo wiedziałem jakie ma możliwości. Na czyje wyszło niech każdy sobie oceni. A i tak uważam, że stać go na wiele, wiele lepsza grę. Jednak no nie czarujmy się - z ta motoryka Porto czy HSV to za duże progi. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://skwk.pl/pilkanozna/6-ekstrakl...k-wroclaw.html ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bez przesady, żeby nagle bronić Boguskiego. Różni się od Małeckiego tym, że Patryk gra jak drewno dopiero od tego sezonu a Rafał już chyba trzecią lub czwartą rundę. Gdybyśmy tylko mieli porządnych skrzydłowych, to myślę, że zarówno Boguski jak i Małecki nie nadawaliby się nawet na ławkę.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
skwk (specjalnie z małych liter) to debile!!! Niech lepiej zmienia tego smiesznego gniazdowego, bo aż wstyd przyjść na mecz jak ten debil się wydziera... a to, że jadą po boguskim to tylko pokazuje ich głupote, bo przecież bronią swojego pupilka Patrysia, który swoją grą nie daje nawet 1/3 co Boguski Wiśle! Ale to już się zmieni, bo na szczęscie mamy trenera, który nie lubi kmiotków takich jak Małecki i się z Wisłą pożegna i będzie grał tam gdzie jego miejsce czyli w 1 lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przecież każdy sobie tak o Boguskim pomyślał niezależnie od "poglądów". Oczywiście to sprawa drugorzędna, bo najważniejsze, że Wisła strzeliła.
I pomyślałbym tak samo gdyby to Guerrier sciągnął w ten sposób piłkę Boguskiemu. Szukacie sensacji, tam gdzie jej nie ma. Niektórzy to chyba mają obsesje na punkcie SKWK...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.12.2013 o godz. 12:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co poniektórym to chyba zimno spaliło styki... SKWK NIE MA PRAWA w taki sposób pisać o piłkarzu naszego klubu. Co to znaczy "bezczelnie ukradł gola"? Wg mnie i moich znajomych gdyby Boguski tego nie dobił, Guerrier wcale nie musiałby zdążyć do tej piłki zanim ta opuściłaby światło bramki, bo Boguski dobił ją już blisko słupka. Nie wiem co się stało z tą organizacją, ale nie jest dobrze...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Według mnie Rafał nie zrobił nic złego. Guerier był rozpędzony nie miał piłki pod kontrolą i schodził na swoją prawą gorszą nogę. Zaś Rafał stał idealnie na wprost bramki piłką leciała w jego kierunku, zdecydowanie była to łatwiejsza sytucja dla niego niż dla Donalda. Wydaję mi się że kierowało nim w tym momencie dobro drużyny nie osobisty egoizm natomiast nie potrafię tego ocenić na 100%. Nie mniej jednak wszyscy widzimy, że w tym golu najładniejsze był podanie Chrapka i wyjście Donalda na pozycje i każdy na pewno to doceni w tej akcji najbardziej.
Co do formy Rafała zauważyłem, że są przebłyski tego dawnego Boguskiego, który potrzebuje ułamki sekund na podjęcie decyzji i wykonanie danego zagrania. W meczu z Koroną było naprawdę bardzo fajne podanie do Donalda, który był na minimalnym spalonym. W meczu ze Śląskiem też by się coś znalazło. Liczę, że Smuda da jeszcze szansę Patrykowi w tej rundzie tak żeby pokazać że po prostu na niego liczy i nie czuł się odstawiony na boczny tor. To jest zbyt dobry piłkarz aby zrezygnować z niego tak po prostu. Kojarzę takie mecze jak np z Piastem kiedy Mały grał tak sobie ale z każda minutą wyglądało to lepiej, wydawało się, że Patryk się rozkręca wychodzi mu kilka akcji pod rząd. Kwestia czasu kiedy będzie miał szansę na gola ale wtedy dostaję zmianę. Nie trudno się dziwić wtedy że piłkarz jest zdenerwowany bo czuł, że zaczyna grać dobrze. Nie ma się do czego przyczepić jeśli chodzi o wejścia Patryka z ławki, będzie jeszcze dużo meczów w których mógł się pokazać dlatego waże jest też aby był cierpliwy. Nie róbmy afery z jednego niefortunnego zdania, mieszacie tu SKWK, już nie wspomnę o poście hej22, który podłączył tu jeszcze gniazdowego. - Bravo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.12.2013 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
To ze SKWK to dla mnie banda debili pisałem już miliony razy..
Ale wracając do tematu, analizowalem te bramke i jestem tez zdania ze Guerrier wcale nie musial zdarzyć do tej pilki która coraz szybciej zaczela się zblizac do linii słupka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Całe szczęście, że mam coraz mniej czasu na czytanie postów takich wynalazków Słownik ortograficzny wysłać oświeconemu panu pod choinkę? Stwierdzenie niefortunne, w SKWK jest ogrom osób, a nie tylko ta, która napisała pomeczową relację z boiska, a wysnuwanie tak daleko idących wniosków i obrażanie bardzo wielu ludzi na podstawie wpisu jednego to dopiero debilizm. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Boguski zagrał naprawdę dobry mecz .
A gdyby piłka zagrana przez Guerriera wylądowała na słupku i wyszła w pole ? nie można jego jednoznacznie stwierdzić . Wtedy by bardziej psioczono na niego bardziej niż za to wbicie w słupek z linii bramkowej . poza tym , piłka nożna to gra zespołowa a nie konkurs indywidualności do cholery ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Też uważam że dobro zespołu najważniejsze. Nie ma co "robić" niepotrzebnych napięć w zespole. Nawet jeśli Donald miałby pretensje do Rafała to takie rzeczy mogą sobie po meczu wyjaśnić. Tym bardziej że nie ma pewności że Guerrier by to skończył.
Ważne że padł gol ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Boguski, bezczelnie ukradł piłkę i wcelował ją do siatki. To samolubne zachowanie świadczyć może jedynie o frustracji tego piłkarza. Wcześniej było " o frustracji tego byłego piłkarza" jak widać już ktoś poprawił żeby nie było afery...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wiem co to za hejter pisał, ale powinien dostać reprymendę. O tym, że Donald dostał to doskonałe podanie od Boguskiego to już niełaska wspomnieć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Zamiast cieszyć się że Boguski zaczyna prezentować lepszy poziom to oni po nim jadą. Fakt, chłop grał piach przez cały sezon. Teraz w ostatnich dwóch meczach pokazał się i coś wnosi do zespołu w odróżnieniu od Małeckiego (zeszłe sezony mnie nie intersują, dawno i nie prawda i nic nie ma wspólnego z obecnym stanem rzeczy). Jeśli ta bramka pomoże mu jeszcze bardziej uwierzyć w siebie to nawet jeśli "ukradł" to niech tak będzie.
Z taką grą jak w meczu ze Śląskiem mamy realne szanse na 9 punktów w ostatnich meczach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
OD CHRAPKA DOSTAŁ TO PODANIE, w naszym zespole jest tylko dwóch grajków którzy potrafią wykonać tak zajebiste podanie, Chrapek i Garguła. Boguski by się prędzej połamał niż coś takiego wykonał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tfu tfu tfu popier.doliło mi się. Chodziło mi o samo podanie rozpoczynające tą akcje, czyli Boguski do Brożka, ale mniejsza z tym. Nie zmienia to nic w kwestii, że takie pisanie o Boguskim jest nie na miejscu, szczególnie że zagrał dobre zwody.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Wiec proszę Cie zamilcz i uszanuj to co pisza osoby starsze od Ciebie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://ekstraklasa.tv/wideo,172/gol-...rozka,509211,v
Tak czy siak, każdy widzi to co chce zobaczyć. BTW to nie Boguski inicjuje kontrę? Zaczyna i kończy akcje golem?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.12.2013 o godz. 15:01.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
||||
To, że ktoś napisał niekumaty artykuł, to nie znaczy po pierwsze, że 500 zrzeszonych osób to debile, raczej debilem jest kto tak pisze. Po drugie chyba lepiej jest moim zdaniem wejść w merytoryczną dyskusję a nie rzucać inwektywami na całą organizację, i wykazać się przy tym odrobiną klasy a nie frajerstwem i hejtingiem. Nie każdy musi być guru odnośnie interpretowania boiskowych zdarzeń, ale mamy prawo przywrócić go do porządku w profesjonalny sposób a nie w sposób jaki jest reprezentatywny dla swego rodzaju gimbazy frajerstwa menelstwa i innego rodzaju patologi.
Mogą go nie lubić mają takie prawo, ale o obiektywizm walczcie na stronie gdzie ten tekst się ujawnił a nie walcie żale wszędzie gdzie popadnie, wymagając obiektywizmu od kogoś a samemu zachowując się w żenujący i nieobiektywny sposób.
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.12.2013 o godz. 15:20.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nawet nie próbuję zrozumieć o co ta afera. Ewidentnie niektórzy mają za dużo wolnego czasu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Panie palikot -ja jestem nieobiektywny? Stwierdzam fakt: po każdym meczu zostaje wbita szpila głównie w Boguskiego. Jak mieszać z błotem to wg zasług czyli głównie z okazji zaangażowania. Brak zaangażowania widzę aktualnie tylko w jednym przypadku i wcale mi nie jest z tym dobrze co wyjaśnię niżej. Często odwiedzam ich stronę bo kiedyś było mi do nich bardzo blisko. Aktualnie ewidentnie rozchodzą się nasze światopoglądy. Wiele inicjatyw pochwalam. Absolutnie nie wrzucam wszystkich do jednego worka ale coraz częściej zaczynam się dziwić. Natomiast co do mojej oceny Małeckiego to jest mi go zwyczajnie żal. Ewidentnie dzieciak się pogubił i nie ma nikogo kto by mu pomógł w sferze mentalnej. Widać to nawet podczas rozgrzewki w trakcie przerwy. Inni bawią się mniej lub bardziej udolnie tą piłką a on stoi z boku. Nawet nie bardzo chcą podać do niego. Zgadnij kto wg mojej oceny zrobił mu największą krzywdę? Chłopak niepotrzebnie uwierzył, że jest najlepszy i nietykalny. Od tego zaczęła się równia pochyła prowadząca najprawdopodobniej do drugiej czy jak tam kto woli pierwszej ligi. Właśnie ci, którzy kiedyś wbili mu do łba, że jest święty teraz powinni pomóc mu się ogarnąć ( chociażby konstruktywną krytyką bo pewnie dalej myśli, że jest najlepszy tylko świat sprzysiągł się przeciwko niemu) ale czy oni na to wpadną? Żal mi podwójnie bo zwyczajnie żałuję go jako człowieka ale też żal mi w sumie przyzwoitego grajka, który mógłby dodać jakości Wiśle. Na temat zgód i całej otoczki wypowiedział się już Mila i nie ma co tego ciągnąć. Zgoda jest na trybunach - na boisku jest przeciwnik, którego trzeba pokonać a najlepiej "zgwałcić" sportowo jak się tylko da. Tak samo cieszą mnie wygrane z Legią jak ze Śląskiem. Tylko mecze z Cracovią są w innej kategorii mentalnej. A sam mecz - oby takich więcej. Wyczekać aż się leszcze bezproduktywnie wyszaleją i punktować.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 01.12.2013 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
rafkur- No sam insynuujesz, że wszystkim członkom SKWK zależy bardziej na tym, aby forować slabych zawodników niż ogólne dobro Wisły Kraków! To jest obiektywizm z twojej strony?
rafkur;1340579[B napisał(a):
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.12.2013 o godz. 17:20.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|