The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2013, 15:41
Kompletnie się nie znacie.

Oczywiście że zmiana ministrów spowoduje spadek bezrobocia, wzrost PKB, szybko zakończą się negocjacje z ruskimi i gaz potanieje, reprezentacja wygra kolejny mecz 8:0 a dziury w drogach ze strachu przed potężnym Donaldem same się załatają.

Wam się wydaje że oni muszą coś robić - nie robią nic 6 lat i ciągle są w Sejmie więc po co się przepracowywać?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.11.2013, 16:38
Są w sejmie, pytanie jakim cudem . Czy to jedynie głupota wyborców czy coś więcej. Wiadomo już skąd za dużo kart w brukselskiej urnie? Ktoś już wymyślił spiskową teorię? Czy najzwyczajniej się rozmnożyły i nie ma co wałkować sprawy bo "tak jest wszędzie".
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.11.2013, 17:12
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kto ci powiedział że wiem? Wiem tylko że oskarżyć kogoś o pedofilię to skuteczna metoda eliminacji. Zwłaszcza jeżeli jest to ksiądz katolicki. A nasze wyrosłe z komuny antyklerykały tylko na takie okazje czekają.

Ta... problem w tym że to są "fakty tvn"
Jakbym był arcybiskupem i piastował stanowisko nuncjusza i byłbym bezpodstawnie pomawianym np. o pedofilie, to czując się niewinnym ,pozostałbym na miejscu i korzystał z każdej okazji by udowodnić swoją niewinność ,a nie uciekał i ukrywał się . Jak piszesz o skutecznej metodzie , to do tej pory skuteczną metodą stosowaną przez Kościół było zamiatanie pod dywan , albo robienie z siebie ofiar . Jest oskrażenie o pedofilie ,zatem to pewnie akcja karteli narkotykowych, czyli w sumie Wesołowski to jeszcze ofiara i trzeba mu współczuć...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.11.2013, 17:17
Szpen napisał(a):Wyświetl post
goodbye Vincent

edyta: brawo za Szczurka - nie znam typa, główny ekonomista ING. Brawo, że nie żaden z układu tylko chłopak z zewnątrz. Czas oceni ...
Chłopak z zewnątrz he, he, he. Główny finansista zagranicznego banku zostaje ministrem finansów RP i mamy wierzyć , że czyje interesy będzie prowadził ?

ING to nie jest czasem ten bank, który daje zarobić Po-wskiemu przydupasowi Kondratowi ?

A tu ciekawszy temat. O światłowodzie w Małopolsce. Jak marszałek Sowa zakłada nam internet przy pomocy towarzysza partyjnego słynnego Szczypińskiego (tego od korupcji w UMK) i zarabia na nas miliony:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/67529...alopolskiej-po
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.11.2013 o godz. 17:19.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.11.2013, 17:19
Cytat:
goodbye Vincent
No rzeczywiście jest się z czego cieszyć. Mi zawsze żal ludzi, którzy po zmianie gówna na inne gówno cieszą się, że taka zmiana nastąpiła i mają nadzieje, że to drugie będzie mniej śmierdziało.
Te wszystkie chamy, które w rządzie siedzą od kilkudziesięciu lat (może by były jakieś wyjątki do zliczenia na palcach jednej ręki) są do wyjebania i osądzenia. Żrą za nasze, żyją za nasze, szkodzą Polsce.
Oni wykonują swój plan psucia Polski, później taki psuja jak Rostowski odchodzi - zrobił swoje więc teraz żeby ludzi ogłupić to się zmienia go na nowego psuje bo ten dostanie 3 lata kredytu zaufania - że niby dajcie mu czas a zobaczycie efekty pracy, później dostanie kolejne trzy lata gdzie winą złej sytuacji finansów nie będzie on tylko kryzys itp i znowu odejdzie taki szkodnik a przyjdzie nowy.
No ale ludzie się cieszą bo są zmiany. Zajebiście, zmieniają się od 25 lat i jeszcze nie było takiej zmiany żeby żyło się lepiej a jest co raz gorzej, co raz gorsze widoki na przyszłość są.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AS82
Banita

Stary 20.11.2013, 17:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

ING to nie jest czasem ten bank, który daje zarobić Po-wskiemu przydupasowi Kondratowi ?
Kolejny układ, tym razem Marek Kondrat jako główny rozgrywający ,pociąga za sznurki i decyduje kto jest w tym kraju ministrem finansów

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No rzeczywiście jest się z czego cieszyć. Mi zawsze żal ludzi, którzy po zmianie gówna na inne gówno cieszą się, że taka zmiana nastąpiła i mają nadzieje, że to drugie będzie mniej śmierdziało.
Taka sama zmiana nastąpi za 2 lata ,POwskie gówno zostanie zastąpione PISowskim gównem ,także podpisuje się pod twoim zdaniem obiema rękami ,tylko w szerszej perspektywie.
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 20.11.2013, 17:36
Bardzo ciekawe. Zakulisowe naciski (o posmaku szantażu) "GW", mające na celu "wzorem debaty publicznej uczynić spór Tomasza Wołka z Tomaszem Lisem".
http://www.jagiellonski24.pl/2013/11...amy-rozmawiac/
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.11.2013, 18:12
Cytat:
Taka sama zmiana nastąpi za 2 lata ,POwskie gówno zostanie zastąpione PISowskim gównem ,także podpisuje się pod twoim zdaniem obiema rękami ,tylko w szerszej perspektywie.
Ja o PiSie też pisałem bo zauważ, że powiedziałem, że MOŻE przy tym korycie od kilkudziesięciu lat to niektóre świnie są ok ale dałoby się je zliczyć na palcach jednej ręki.

Cytat:
Bardzo ciekawe. Zakulisowe naciski (o posmaku szantażu) "GW", mające na celu "wzorem debaty publicznej uczynić spór Tomasza Wołka z Tomaszem Lisem".
Jak już wspominasz o Lisie to mi się jedna rzecz w oczy rzuciła w jego ostatnim programie. Rozmawiali o zamieszkach na MN i na koniec Lis mówi, że nie zapraszał do studia do uczestnictwa w debacie organizatorów marszu bo nie zasłużyli sobie ani przed marszem, ani kłamstwami po marszu na takie zaproszenie, do tego nazwał ich bandytami i chuliganami i że z takimi się nie rozmawia - czyli skoro koś na marszu rzucał kostką to generalnie wszyscy uczestnicy marszu to chuligani niegodni rozmowy.
Po czym gościem jest Lesiu Miller członek PZPRu. Czyli człowiek, który podpisywał się uczestnictwem w tej partii pod całym złem wyrządzonym przez komunizm, i to nie złem typu "rzuciłem kostką w milicjanta" tylko katowaniem, biciem, mordowaniem, brakiem wolności słowa, cenzurą. No i z takimi ludźmi już Lisek się nie brzydzi rozmawiać.
I takie właśnie mamy te jebane media i cały układ okrągłostołowy. Komuch to git człowiek i nieważne, że mordował pośrednio lub bezpośrednio, że przykładał rękę do totalitarnego systemu. Dziś te komuchy wyznaczają standardy, są elitą a zły jest młody Polak, który chce zmian w Polsce, który czasami może nawet nie wytrzymuje ciśnienia i idzie krzyczeć na aulę jak zapraszają komucha Baumana albo pali jakieś pedalskie tęcze itp.
Tylko dlaczego ja jestem wrogiem narodu bo pochwalam spalenie tęczy a taki Bauman, Miller czy inna Szymborska, którzy mają krew na rękach i zgadzali się z terrorem sowieckim mają być dla mnie wzorcami?
Precz z komuną i pożytecznymi idiotami, którzy w dzisiejszych czasach wierzą takim cwelom jak Lis albo bronią Szymborskiej lub Baumana. Jesteście taką częścią obecnego systemu jak kiedyś w komunizmie byli ormowcy czy inni tajni współpracownicy. Jestem pewien, że jak za kilkadziesiąt lat spojrzymy na historię to wielu się obudzi z ręką w nocniku i sobie uświadomi, że był pożytecznym idiotą w tej "wolnej" Polsce.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.11.2013 o godz. 18:26.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AS82
Banita

Stary 20.11.2013, 18:23
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja o PiSie też pisałem bo zauważ, że powiedziałem, że MOŻE przy tym korycie od kilkudziesięciu lat to niektóre świnie są ok ale dałoby się je zliczyć na palcach jednej ręki.
System jest patologiczny : sposób wyboru władz, zero przejrzystości , ogromne apanaże , rozdawnictwo posad ,z tej mąki już chleba nie będzie , a świnie bedą sie dobijać do koryta póki się to nie zawali ,albo póki ich ludzie nie pogonią,ale ludzie raczej tego nie zrobią ,bo są tak celowo podzieleni i rozgrywani przez polityków,że nie są w stanie iść razem pod jednym sztandarem jak kiedys "Solidarność"
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.11.2013, 20:43
Niech mi ktoś wytłumaczy logikę tej całej rekonstrukcji, bo nie bardzo rozumiem...

No bo taka pani Mucha na przykład. Od paru lat minister sportu, wg premiera wspaniale przygotowała nas do Euro, potem przeprowadziła równie wspaniele reformy finansowania związek itp, po czym w nagrodę dostaje dymisje? To w końcu była dobrym ministrem (jeśli tak, to czemu się ją zwalnia ze stanowiska?)czy złym (dlaczego przez ostatnie dwa lata tusk cały czas ją bronił i chwalił?)?

To samo Vincent - podobno najlepszy minister finansów w całej Unii, więc czemu go wywalają?

Umie ktoś to jakoś uzasadnić?

I jeszcze refleksja o polskim wymiarze "sprawiedliwości". Czy w tym roku były jakieś przypadki za wyjątkiem tego zwyrodnialca co ubliżył policjantowi na służbie, gdzie sędzia zgodził sie upublicznić wizerunek skazanego? Nawet "mama madzi" po wyroku za morderstwo, dalej w mediach jest W. i nie można pokazać jej twarzy...
Ddf
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.11.2013, 22:05
A tak bedzie wyglądał rząd Tuska po rekonstrukcji jaka nastapi po najblizszych wyborach :

Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.11.2013, 22:35
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś wytłumaczy logikę tej całej rekonstrukcji, bo nie bardzo rozumiem...

To samo Vincent - podobno najlepszy minister finansów w całej Unii, więc czemu go wywalają?

Tu masz częściowe próby wyjaśnienia:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/67586...kok-w-przepasc

armani199 dał do pieca Chyba najsensowniejsze ujęcie nadchodzącej rekonstrukcji Dawno mnie tak nikt nie rozśmieszył.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.11.2013 o godz. 22:38.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.11.2013, 23:52
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

No bo taka pani Mucha na przykład. Od paru lat minister sportu, wg premiera wspaniale przygotowała nas do Euro, potem przeprowadziła równie wspaniele reformy finansowania związek itp, po czym w nagrodę dostaje dymisje? To w końcu była dobrym ministrem (jeśli tak, to czemu się ją zwalnia ze stanowiska?)czy złym (dlaczego przez ostatnie dwa lata tusk cały czas ją bronił i chwalił?)?

I jeszcze refleksja o polskim wymiarze "sprawiedliwości". Czy w tym roku były jakieś przypadki za wyjątkiem tego zwyrodnialca co ubliżył policjantowi na służbie, gdzie sędzia zgodził sie upublicznić wizerunek skazanego? Nawet "mama madzi" po wyroku za morderstwo, dalej w mediach jest W. i nie można pokazać jej twarzy...

Przecież tak jest ze wszystkim w tym kraju.Opowiadają ci jacy sa the best a wokoło gdzie nie spojrzysz bajzel.I co? Dziala.Przecież masz takich szpeniów,AS-ów , wielu swoich sąsiadów. Dopiero jak ich bieda trzepnie w tyłek to się obudzą.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.11.2013, 02:14
Miałeś/aś już w domku skarbówkę? To niebawem http://popieranie.pl/20112013,skarbo...iwac-domy.html
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 21.11.2013, 08:45
Nowy kapciowy ryżego czyli Minister Sportu Biernat:

Cytat:
Jak Biernat - nowy minister sportu, w sejmowym hotelu imprezował

Andrzej Biernat, łódzki baron Platformy Obywatelskiej, został namaszczony przez Donalda Tuska stołkiem w Ministerstwie Sportu. "Gazeta Polska" już niemal pół roku temu pisała o słabościach nowego członka rządu. "Były nauczyciel pływania i działacz III-ligowego klubu sportowego, znany z bezwzględności wobec partyjnych kolegów oraz alkoholowych ekscesów wyrósł na jednego z najbliższych współpracowników Donalda Tuska, a tym samym najbardziej wpływowych polityków w kraju" - pisali w czerwcu tego roku Piotr Lisiewicz i Magdalena Michalska. Przypominamy fragmenty tego tekstu.

– Biernat to wytrawny zakulisowy gracz; wraz z Rasiem trzyma w ryzach całą „Spółdzielnię”. Wszyscy przedstawiciele łódzkiej PO się go boją – ocenia łódzki poseł SLD Dariusz Joński.

O łódzkim baronie PO jest coraz głośniej, choć on sam nie lubił nigdy brylowania w mediach. „Załatwiacz” – mówili o nim w PO. – W partii nazywają go kierownikiem pływalni lub basenowym. Kiedyś był nauczycielem na basenie, bardzo nie lubi, kiedy mu się to wypomina – opowiada informator "Gazety Polskiej".

W PO jeszcze parę lat temu nikt nie uwierzyłby, że osiągnie dzisiejszą pozycję. – Prosty facet. O polityce myśli w systemie zero-jedynkowym. Lubi sterowanie z tylnego siedzenia. Nie lubi wytykania mu błędów i kiedy ktoś jest mądrzejszy od niego – opowiada jeden z jego znajomych.

W 2010 r. Biernat zamieścił na swym blogu wpis zatytułowany „Dlaczego będę głosował na burmistrza Henryka Brzyszcza?”. „Nie używa żelu do włosów, nie rozbija się ekskluzywnym samochodem” – napisał. Od tamtego czasu wiele w życiu posła się zmieniło.

Land rover evoque, rocznik 2012 – ten luksusowy samochód to najnowszy nabytek Biernata. Jak żartują posłowie PO, Łódzkie ma szczęście do miłośników drogich fur. Przypominają słynny z afery korupcyjnej mercedes z firankami, przyciemnianymi szybami barona SLD Andrzeja Pęczaka. Samochód Biernata producent reklamuje: „Zapierający dech w piersiach, współczesny i dynamiczny design... radykalny luksus... dynamiczny profil, agresywna wznosząca linia”.

Na agresywnej wznoszącej linii znalazł się też ostatnio poseł Biernat. – Był kapciowym grabarza polskich kolei, a teraz staje się kapciowym Ryżego – komentuje przedstawiciel biznesowego zaplecza PO. Wyjaśnienie dla niewtajemniczonych: grabarz kolei to Cezary Grabarczyk, lider frakcji PO tzw. spółdzielni, a Ryży to sam premier Tusk.

Rąbanie pięściami w drzwi, intryga w PZPN i spec od siatkówki

Styczeń 2007 r. Posłowie PO Roman Kosecki i Andrzej Biernat w środku nocy dobijają się do sejmowego pokoju Sandry Lewandowskiej z Samoobrony. „Obudziło mnie głośne walenie pięściami w drzwi… We dwóch uderzali w moje drzwi pięściami” – opowiada posłanka „Dziennikowi”. Stwierdza, że Kosecki z Biernatem już nie pierwszy raz dobijali się do jej pokoju.

Kosecki pytany, czy dobijał się do drzwi, mówi: „Sam już nie wiem. Może i oparłem się o drzwi czy futrynę”. Co w tym czasie robił Biernat? „Ja już wtedy byłem na zakręcie i na pewno do nikogo się nie dobijałem” – pytany przez „Dziennik” poseł idzie w zaparte.

Polityczna sztama zawarta podczas nocnych pijaństw przeradza się we wspólne działanie podczas ostatniego zjazdu PZPN. Biernat, jak również inny z baronów PO Ireneusz Raś, załatwiają sobie mandaty delegatów na zjazd i prowadzą akcję na rzecz objęcia prezesury PZPN przez Koseckiego. – Myśleli, że wszystkich przechytrzą. Nie wiedzieli, że tu trzeba pić wódkę z wystarczająco dużą ilością działaczy przez długi czas, żeby być swoim – komentuje jeden z informatorów "Gazety Polskiej". Kosecki przegrał.

Dziś Biernat jest wiceszefem sejmowej komisji sportu. Jan Tomaszewski, poseł PiS, bramkarz, który zatrzymał Anglię, działa w tej komisji. – Jeśli chodzi o działalność sportową, to poseł Biernat jest przykładem megalomana – mówi. W maju powołano podkomisję do spraw przygotowań Polski do organizacji m.in. Mistrzostw Europy w Piłce Siatkowej Mężczyzn w 2013 r. i Mistrzostw Świata w Piłce Siatkowej Mężczyzn w 2014 r. Jej przewodniczącym został Biernat. – Ma z siatkówką tyle wspólnego, co ja z budową Muru Chińskiego – komentuje Tomaszewski. W tej samej podkomisji są posłowie Paweł Papke i Małgorzata Niemczyk, byli siatkarze. – Oboje są członkami PO, więc to nie jest tak, że chodziło mi o wywalczenie przewodniczącego z PiS – stwierdza Tomaszewski.

Kumple z Konstantynowa

Jak Biernat zbudował swą pozycję w regionie? Pochodzi z Konstantynowa pod Łodzią. – W samej Łodzi wytworzył swoistą elitę PO. Wielu swoich kolegów wciągnął na czołowe stanowiska. Obecny marszałek województwa, Witold Stępnień, właśnie jemu zawdzięcza posadę. Także poprzedni marszałek, Włodzimierz Fisiak, był dobrym znajomym Biernata. Fisiak w prywatnych rozmowach mówi, że to on zrobił z Biernata, prowincjonalnego nauczyciela, polityka. Obecnie jest rozgoryczony, bo Biernat się z nim skonfliktował. Fisiak jest jeszcze radnym, ale z partii wyleciał – opowiada nam jeden z łódzkich polityków.

Rozmówca „GP” dodaje, że Biernat ma obyczaj często pojawiać się na sesji sejmiku, by dyscyplinować swoich „protegowanych”.

– W kuluarach wszyscy się z niego śmieją. To człowiek, który myli słowa i nie potrafi sklecić zdania – zaznacza.

– Trzyma cały urząd marszałkowski – mówi inny z informatorów "Gazety Polskiej". Jak pisał „Newsweek”, znaczną część jego ludzi stanowią kumple z Konstantynowa. „Wicestarostą powiatu jest z kolei była szefowa podstawówki, w której Biernat uczył w-f. Szkoła też nie chodzi samopas – funkcję wicedyrektora pełni żona posła” – czytamy.
http://niezalezna.pl/48541-jak-biern...elu-imprezowal
martin_6
Senior Member

Stary 21.11.2013, 09:24
Szpen napisał(a):Wyświetl post
goodbye Vincent

edyta: brawo za Szczurka - nie znam typa, główny ekonomista ING. Brawo, że nie żaden z układu tylko chłopak z zewnątrz. Czas oceni ...
Coś jak Bauc. Ciekawe, czy jego losy będą takie same i za parę lat będziemy mówić o dziurze Szczurka
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.11.2013, 11:29
Jak czytam o Biernacie to wypisz wymaluj kariera podobna do senatora Koguta z PIS - u wszystko po układzie a gosc tez nawet porzadnie wysłowic sie nie umie , ciemnosc widze panowie ciemnosc i pomyslec ze nasi dziadowie przelewali krew za to by była tu Polska a teraz same gnoje nami rzadza
DonaltTSSk
Senior Member

Stary 21.11.2013, 11:31
Cytat:
1. USA podsłu..... Merkel - nius numer jeden we wszystkich mediach.

2. Putin daje van Rompuy'owi pendrive z pluskwą - informacja nieważna.
http://www.wykop.pl/link/1723656/pen...ent-od-putina/

3. Ambasada Rosji podsłu..... najważniejsze instytucje w Polsce, w tym MSZ, MON, CBA, MSW, BOR, ABW, Kancelaria Premiera i Belweder - oi tam. Nius w ogóle nieistotny. Rosja to nasi przyjaciele i przeprośmy ich za budkę strażnika oraz zapłaćmy za wzorowe parkowanie wraku samolotu.

Rosjanie przechwytują rozmowy telefoniczne w promieniu kilometra od swojej ambasady w Warszawie.
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...efoniczne.html
https://www.facebook.com/zelaznalogika.online
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.11.2013, 13:11
Gazietka sie pochyla na losami pracowników w PL jakaś akcje maja czy sumienie ruszyło .

http://wyborcza.pl/1,87648,14987318,...chce__.html#MT
alejasienieznam
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.11.2013, 15:23
Nie wklejajcie linków do tego szmatławca. Nie nabijajcie im wejśc.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 21.11.2013, 17:49
A jednak Jan Pospieszalski wraca na antenę! Dziś o Marszu Niepodległości:

http://niezalezna.pl/48571-jednak-ja...niepodleglosci

Zapraszamy do oglądania TVP Info – godz. 22.30
DonaltTSSk
Senior Member

Stary 21.11.2013, 18:40
Ziemkiewicz wygrał proces z Michnikiem
http://www.radiownet.pl/publikacje/z...s-z-michnikiem
Szpen
Senior Member

Stary 21.11.2013, 21:06
głos z trybun napisał(a):Wyświetl post
A jednak Jan Pospieszalski wraca na antenę! Dziś o Marszu Niepodległości:

http://niezalezna.pl/48571-jednak-ja...niepodleglosci

Zapraszamy do oglądania TVP Info – godz. 22.30
i po co było tydzień temu podniecać się i snuć domysły?
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.11.2013, 22:10
Teraz to on sobie może pogadać. Narracja już została nadana. ok 80tyś osób biorących udział w tym marszu to faszyci, nacjonaliści i homofoby, którzy zniszczyły pół stolicy i prawie wywołały wojnę z Rosją.

No ale trzeba się cieszyć, że o tej 22:30 w ogóle będzie ten program wyemitowany.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.11.2013, 23:46
Cytat:
No ale trzeba się cieszyć, że o tej 22:30 w ogóle będzie ten program wyemitowany.
Szkoda tylko, że w TVP Info. Jeden z niewielu ciekawych programów tego typu oczywiście nie może sie znaleźć w ramówce tvp 1/2. Przypadek, Szpen?
drozd:
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 22.11.2013, 09:21
Cytat:
Jeszcze we wtorek o godz. 13.30 na stronie internetowej teatru można było znaleźć w obsadzie "Nie-Boskiej komedii" nazwiska Bolesława Brzozowskiego, Anny Dymnej, Mieczysława Grąbki, Tadeusza Huka, Ryszarda Łukowskiego, Jacka Romanowskiego i Krzysztofa Zawadzkiego. Dwie godziny później zniknęły i obsada zmalała z 18 do 11 osób.

(...)Starzy i młodzi. 18-osobowy zespół aktorski został tak dobrany, by w połowie tworzyli go ludzie młodzi, a w połowie ci, którzy są w tym teatrze po 30-40 lat i uosabiają jego tradycję.
W jednej ze scen młody aktor mówi: "Zygmunt Krasiński napisał »Nie-Boską komedię«, która jest straszliwym paszkwilem na Żydów, to sztuka antysemicka". Następnie każdy z tej grupy przedstawia się z imienia i nazwiska i mówi: "W związku z tym, że »Nie-Boska komedia« jest tekstem antysemickim, nie chcę być Polakiem, chcę być Żydem". Tylko jedna aktorka się wyłamuje: "Jestem Polką, to reżyser kazał mi mówić, że jestem Żydówką, ale ja tego nie zrobię". Po czym grupa młodych rozbiera się i pisze sobie na piersiach "Holocaust = towar". Następnie sięga po mydło (z tłuszczu Żydów) i zmywa napis.
Brzmi i hymn Polski. "Mazurek Dąbrowskiego" śpiewany jest po rosyjsku, ale i po polsku, na melodię "Deutschland, Deutschland über alles", co poprzedza scenę gwałtu zbiorowego na jednej z młodych. Następnie bierze ona ślub w obrządku katolickim (w tragedii Krasińskiego jest to ślub hrabiego Henryka z Marią), po czym uczestnicy obrzędu plują na młodą parę, by następnie przebrać kobietę w welon ikonograficznie upodabniający ją do Maryi Niepokalanej.(...)
(...)Ci, którzy zrezygnowali, nie znaleźli zrozumienia części ekipy "Nie-Boskiej".W poczcie elektronicznej teatru pojawił się niepodpisany list atakujący tych, którzy odeszli. (...)Sformułowano też liczne pytania. Na przykład (zachowujemy pisownię oryginału): "....czy fakt, że polacy zabili mniej żydów niż Niemcy oznacza mniejszą odpowiedzialność? Czy fakt, że polacy zabili mniej żydów niż Niemcy oznacza że jesteśmy lepsi".
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ak...rezygnuja.html
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez frank : 22.11.2013 o godz. 16:04.
Turek
Junior Member

Od: 04.2004

Stary 22.11.2013, 10:03
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Gazietka sie pochyla na losami pracowników w PL jakaś akcje maja czy sumienie ruszyło .

http://wyborcza.pl/1,87648,14987318,...chce__.html#MT
jakby powiedział ten wasz prawicowiec JKM tyle jest warta ich praca i tyle maja zarabiać , pracownik ma być wykorzystywany na maxa..
....:::TYLKO WISLA:::...
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2013, 10:53
Turek napisał(a):Wyświetl post
jakby powiedział ten wasz prawicowiec JKM tyle jest warta ich praca i tyle maja zarabiać , pracownik ma być wykorzystywany na maxa..
No bo tyle jest warta na takim rynku jaki mamy w PRLu Bis.
alejasienieznam
Turek
Junior Member

Od: 04.2004

Stary 22.11.2013, 11:34
nowa minister nauki zapowiedziala juz dobre rozwiazania

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/k...2a1386b88e1e9d

a tu argumenty

http://www.krytykapolityczna.pl/arty...ligie-ze-szkol
....:::TYLKO WISLA:::...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.11.2013, 11:38
P(O)ZPR już oficjalnie:

Cytat:
Koalicja PO-SLD już działa! Na początek w NIK

Jacek Uczkiewicz, człowiek SLD i funkcjonariusz PZPR ma zostać wiceprezesem Najwyższej Izby Kontroli. Szefem NIK jest były członek PO i były minister sprawiedliwości w rządzie Tuska, Krzysztof Kwiatkowski. To prezent Platformy Obywatelskiej dla partii aparatczyka Leszka Millera.

Współpraca PO i SLD trwa w najlepsze. Najpierw Leszek Miller nie poparł odwołania Hanny Gronkiewicz-Waltz ze stanowiska prezydenta Warszawy. Później SLD nie wystawiła swojego kandydata przy wyborach na obecnego prezesa NIK i poparła Kwiatkowskiego. Przyszedł czas na zapłatę.

Jacek Uczkiewicz to były I Sekretarz Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej we Wrocławiu. Sprawował tą funkcję od 1 czerwca 1985 roku do 31 stycznia 1990 roku. Następnie w 1993 roku z ramienia SLD został wybrany na posła II kadencji w okręgu Wrocław. W 1995 został wiceprezesem Najwyższej Izby Kontroli. Po odejściu z NIK w 2001 został powołany na stanowisko wiceministra finansów w rządzie Leszka Milera.

Na stronie NIK rzecznik Izby uzasadnia kandydaturę w ten sposób: Kandydatura Uczkiewicza jest konsekwencją przyjętych przez prezesa NIK Krzysztofa Kwiatkowskiego priorytetów. W najbliższych latach Izba ma szczególnie wnikliwie sprawdzać przygotowanie Polski do korzystania z pieniędzy unijnych w nowej perspektywie budżetowej 2014-2020. NIK oczywiście nie chwali się komunistyczną przeszłością nowego wiceszefa Izby.

Aby formalnie Uczkiewicz został wiceszefem NIK sejmowa Komisja do Spraw Kontroli Państwowej musi pozytywnie zaopiniować kandydaturę. Nie będzie chyba niespodzianek....
http://niezalezna.pl/48602-koalicja-...poczatek-w-nik

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów