|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bardzo zabawne.
Burliga to średni poziom ligowy. Fakt, że stał się obiektem drwin niektórych kibiców bierze się raczej z ogólnej frustracji niż z rzeczywistych umiejętności (bądź ich braku). W żadnym dotychczasowym meczu w obronie nie zagrał tak słabo jak Stolarski z Zawiszą. Nic dziwnego, że posadził go na ławce (bo to Paweł zaczynał sezon w pierwszym składzie). Ujmując rzecz klarowniej - w tym sezonie Stolarski nie dał żadnych argumentów osobom twierdzącym, że nie gra z powodów pozasportowych. Tak jak napisałem - może być z niego całkiem sensowny piłkarz, ale jeszcze nim nie jest. Tyle, że ma jeszcze na to czas. IMHO najzdrowiej dla niego byłoby jednak najpierw zagrać trochę meczy w ekstraklasie, a dopiero później myśleć o zagranicy. Teraz raczej przepadnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.11.2013 o godz. 19:34.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie na skrzydle prezentował się o wiele ciekawiej niż Mały. Fajna szybkość, chcoiaż miałem wrażenie, ze nie do konca ufają mu na boisku. Czasem woleli podac w tył do Stjepy niż niekrytego Stolara. Obserwacje z Górnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to znaczy "dawał radę"? Nie grał niczego wielkiego, a we wszechobecnej nędzy trochę na silę zrobiono z niego bohatera. Widzę tu strasznie dużo "chciejstwa", a znacznie mniej namacalnych faktów.
Obejrzałem chyba większość występów Stolarskiego za Kulawika. Nic wielkiego nie pokazał, nic nie zawalił, z racji wieku i bycia wychowankiem trochę napompowano balon. Historia jakich wiele. Wiele też pracy przed nim. TOMEK 11 - Burliga też pykał po juniorach, MES-ach itp, strzelał sporo goli. Podobnie jak Leszczak, Mączyński i tona innych kandydatów na piłkarzy. Przeskok do piłki seniorskiej jest jednak bardzo trudny i większości się po prostu nie udaje, bez względu na to kto jest akurat trenerem. Lista piłkarzy U-17, U-19 i U-21 którzy gdzieś w międzyczasie giną daje do myślenia. Jednym brakuje umiejętności, innym głowy, jeszcze innym przytrafia się kontuzja. Na chwilę obecną Burliga jest lepszy, jedna strata na pozycji pomocnika niczego w tej kwestii nie zmienia. Stolarski miał kilka okazji do wykazania się, zagrał poprawnie w ilu? Jednym, dwóch meczach? W żadnym jako prawy obrońca. Bardzo chciałbym, żeby Stolarski został na Reymonta, bo ma potencjał. Czy go zrealizuje, to już zupełnie inna historia, więc na razie nie przesadzajmy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.11.2013 o godz. 21:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Stolarski nie pokazał na chwilę obecną nic wielkiego, na siłę zaczyna się pisać o jego wielkim talencie. W tym sezonie pamiętam jego jeden występ w Kielcach i to jak nim wozili tamtejsi kopacze, gdyby nie Głowa ,który tego dnia grał za 3 to nie skończyło by się na straconych "tylko" 2 golach. Ma propozycje z zagranicy? Ale do czego, jak, po co ? Nie przebił się nawet w ciągle słabo kadrowej Wiśle. Wiem ,wiem jest młody,perspektywiczny...iluż takich już u nas było
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bunoza grał wtedy na Golańskiego, który jest najlepszym ofensywnym zawodnikiem Korony (i jednym z lepiej dośrodkowujących w lidze zawodników), więc może dlatego odniosłeś takie wrażenie, ale o ile kojarzę, to Sobolewski tez sobie wjeżdżał w nasze pole karne jak chciał. No i Burliga miał w tym meczu wejście smoka ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wolfy ma rację.
Może niektorzy nie pamiętają jak na początku swojej kariery grał u nas Kuzera. Był w podobnym wieku jak Stolarski. I naprawdę(cytuję): "wciągał Stolarskiego dupą". A widział ktoś teraz jak gra Kuzera? no właśnie. Niech to będzie przestrogą. Wiadomo, że miał wiele porblemów pozoasportowych i nie równo pod sufitem, ale jednak taki zjazd jest dla mnie szokiem. A co do Burligi, jest to typowy ligowiec, który jednak czasem błyśnie jakimś zagraniem, wykazującym jego wyższą niż średnia ligowa inteligencję boiskową. Jakieś dobre wyprowadzenie piłki, niezłe rozegranie. Czasami jednak przydarzają mu się proste błędy, zupełnie niewytłumaczalne. Ale nie odbiega w tym względzie od połowy ligowców. Jego atutem jest też niezła motoryka i zaangażowanie, agresja. Dla mnie jest nadal lepszy od Stolarskiego. Oczywiście patrząc na wiek obu, Stolar może być naprawdę zawodnikiem 2 klasy lepszym, ale na razie nie jest. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28467 żeby tylko ta kara nie spowodowała jakiegoś buntu na dłuższą met...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Złe - odbiłoby się to na wynikach i atmosferze w klubie Dobre - paru przepłacanych grajków można by było wypier...ić dyscyplinarnie bez płacenia im reszty kontraktów/wysłać do klubu Kokosa - niech ganiają po schodach w szkieletorze ![]() Osobiście jestem zdania, że premia za wygrane mecze, nic za remis, za porażkę piłkarze płacą z kontraktów. I nie wierzę, że nie znalazłoby się 19 ambitnych, którzy graliby na poziomie naszej Ekstak(l)asy - nawet gdyby trzeba ich było szukać na Syberii/w Tybecie/Oceanii ( niepotrzebne skreślić ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeżeli są podstawy, aby sądzić, że piłkarze olali ten mecz, to kara finansowa jest jak najbardziej słuszna.
Jak jacyś zawodnicy mają zamiar się buntować, to droga wolna... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy kara po tym ostatnim sparingu byłaby słuszna zwłaszcza ,że nasza drużyna gra naprawdę dobrą rundę pod względem punktowym i 3 miejsce które obecnie zajmujemy każdy przed sezonem brałby w ciemno a wszyscy wiemy jakie były zapowiedzi : o utrzymanie walczymy ,itp. Oczywiście piłkarze nie powinni lekceważyć sparingu ale czy zlekceważyli ? Nie możemy mieć pewności , w dodatku nie zagraliśmy w najmocniejszym składzie , wszyscy wiemy że nie mamy równorzędnych zmienników , dodatkowo Słowacka drużyna była u siebie co dodatkowo dodało jej gazu . Wynik 5 :0 to krótko mówiąc blamaż ale biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności od razu trzeba karać ? To idąc tym tokiem myślenia naszym piłkarzom należały się premie za sparing z Wolfsburgiem . Czyż nie ? Wg mnie kary są niepotrzebne zwłaszcza ,że część piłkarzy z tych którzy zagrali w tym sparingu są po prostu słabi , nie będę wymieniał którzy ale chyba wszyscy zainteresowani mniej więcej wiedzą o kim mówię .
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To jak karę im dają za głupi sparing, to czemu wcześniej premii im nie dali za wygraną z Wilkami w równie "ważnym" spotkaniu. Głupota. Nie zdziwię się jak się w....ią..
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ewentualna kara nie będzie za porażkę tylko za olewanie swoich obowiązków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zastanowiłbym się dlaczego ktoś sięga do instrumentu pt 'kara po przegranym spotkaniu'. Albo 'góra' nadal ma gorącą głowę albo też wciąż jest 'małpi gaj' i wybieranie spotkań ważnych i tych w których można przejść obok meczu.
IMO Niech Smuda z Bednarzem zrobią jak uważają. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie widzieliśmy meczu to sobie mozna co najwyżej pogdybać.
Franz ich ma na co dzień i co jak co,ale starego lisa nie oszukasz. Momentalnie wychwycił pewnie,że się ewidentnie opierdalają i w chuja lecą ,dwa,trzy razy wydarł ryja ale ile razy można się kopać z nimi. Niech robia swoję,walczą i starają się przez 90 minut,bo za to im płacą w skali zarobków w Polsce horendalne pieniądze. Jak któryś się weźmie za kategoryzowanie spotkań-kopa w dupę i do widzenia.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 18.11.2013 o godz. 21:08.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeżeli piłkarze po udanych szesnastu kolejkach sezonu 2013/2014 pod względem tabeli, bo do gry można mieć sporo zastrzeżeń, z tym, że przy obecnym potencjale nie można mieć wygórowanych oczekiwań (poza spokojnym awansem do górnej ósemki) zaczynają odpuszczać, to należy reagować już na początku.
Nie można popełnić błędu jaki popełniono za czasów ery holenderskiej, kiedy na początku nie reagowano, że kilku piłkarzy zarabiających bardzo duże pieniądze zaczęło nie przykładać się do wykonywanych obowiązków (prym wiedli: Jaliens, Lamey, Iliev, Nunez, z czasem też Genkow, a nawet Melikson) i spowodowało to dwa nieudane sezony oraz bardzo duże straty finansowe wynikające z tego, np. że będąc na dwunastym miejscu po rundzie jesiennej sezonu 2012/2013 i nie grając w europejskich pucharach nie było możliwości utrzymywać sporej gromadki piłkarzy, którzy mieli pensje zachodnie, a grali na poziomie biedaków z naszej ligi, gdzie o takich pensjach mogli tylko pomarzyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie chodzi o wynik, który swoją drogą jest karygodny. Kto by w tym składzie nie grał (testowani gracze, bez Brożka, Bunozy etc.). Jeśli ta informacja jest prawdziwa to widocznie są jakieś dowody na "odpuszczenie", "nie przyłożenie się do tego sparingu". A skoro tak, to jak najszybciej trzeba reagować. Jak pisał kolega KOALIK, uczmy się na błędach i reagujmy zawczasu.
Oczywiście z wysokością kary (lub jej innymi konsekwencjami) nie ma co od razu mierzyć super wysoko. Ważny jest sygnał idący po tej reprymendzie - parafrazując naszą ministrę -> idziemy po was, chciałem napisać "patrzymy na Was" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie ma co robić tyle szumu o mecz towarzyski.. Lepiej dostać baty w takim meczu( pod warunkiem , ze zmobilizuje to piłkarzy) niż w ligowym. Pamiętam jak Smuda pierwszy raz prowadził Wisłę, dostawaliśmy równo w sparingach przedsezonowych. Min. z 2-ligową Ceramiką 2-5. A potem wygraliśmy ligę w cuglach. Nie wyciągałbym daleko idących wniosków po meczu towarzyskim, w którym nawet nie graliśmy pierwszym składem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ten mecz pokazał, że nie mamy za grosz ambicji. Nic więcej. Przegrać 5:0 to wstyd niezależnie od okoliczności. Mógłbym się pokusić o przyczyny takiego stanu rzeczy, ale nie chcę denerwować moderatorów "teoriami spiskowymi"
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Od teorii spiskowej gorsza jest tylko praktyka spiskowa
![]() ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, że wyciągamy wnioski tzn. kary finansowe. Niech piłkarze wiedzą za co biorą kase. Franiu po tym meczu na treningu im na pewno pokazał co znaczy nie przykładanie się do obowiązków .
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pewnie sędzia nas skręcił.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Guest
|
|
Ja myślę, że naszych zatkało w Popradzie - górskie powietrze, wysokość n.p.m. itp. dlatego kary byłyby niezasłużone.. ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 20.11.2013 o godz. 20:39.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
co do Chrapka, widuje go ktoś gdzieś ?
w jakich okolicach się kręci ? |
|