The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2013, 22:22
palikot napisał(a):Wyświetl post
i tak nie mają nic innego do roboty. Przecież 99% nie ma firmy na głowie, wysokodochodowej pracy, nie żyją na tzw. poziomie. Więc szukają czegoś co sprawi, że poczują się dobrze, to normalne.
Trafiłeś w sedno - wszystkie inne wyjaśniania takich zachowań są śmieszną ideologią.
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 11.11.2013 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.11.2013, 23:11
palikot napisał(a):Wyświetl post
A że w tym kraju, żeby poczuć się choć trochę dobrze, trzeba wyemigrować 2 mln. na wyspy, przy i tak dalszym 13% bezrobociu, to czemu się dziwić, że ludzie chcą coś zmienić w swoim życiu, nawet tak drastycznie
Sedno to według mnie jest powyżej w pogrubionym tekście.

Młodzi nie mają perspektyw w tym kraju bo jaka to perspektywa pracować za płacę minimalną lub na umowę śmieciową i jeszcze założyć a potem wychować z tego rodzinę ?

Potem rząd się dziwi dlaczego tak mało rodzi się w Polsce dzieci jak nawet nie stworzy warunków żeby zmienić tą sytuację a młodzi ludzie emigrują w poszukiwaniu godnych zarobków za granicę bo jak tu z tego wyżyć nie mówiąc o założeniu rodziny ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.11.2013 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 11.11.2013, 23:27
Niektórzy nawet nie wiedzą w jakim celu tworzona była ta 'tęcza'. No cóż, aż smutno wyjść na miasto...
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2013, 23:49
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy nawet nie wiedzą w jakim celu tworzona była ta 'tęcza'. No cóż, aż smutno wyjść na miasto...
Można zapytać w jakim? Kogo spytam również nie wie

Sam byłem na marszu w Krakowie, ale patrząc na filmy i relacje zasadne jest pytanie czy jest sens organizować Marsz Niepodległości w przyszłym roku. Co z tego, że przyjdzie 50 tysięcy osób, skoro kilkudziesięciu (czy kilkuset?) będzie zachowywało się jak dzicz i bydło dając wszelkiej maści lewakom argument do ręki. Bezmózgi, nie mam pytań.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.11.2013, 00:41
relacja z marszu pisu

https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2013, 02:44
Abstrahując od dosyć poważnego kontekstu, nie mogłem się powstrzymać słysząc komentatorów i uciec od porównań
Gość ma zadatki na sprawozdawcę sportowego, radiowego

http://www.youtube.com/watch?v=3cBofeo1Y74

https://www.youtube.com/watch?v=33qR5XD_5gs

Pzdr.
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.11.2013 o godz. 02:58.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 12.11.2013, 02:46
wislacki napisał(a):Wyświetl post
W takim zeby co roku byly zamieszki na Marszu Niepodleglosci a pozniej zebys w TV zamiast Marszu ogladal zamieszki, plonaca tecze badz to wyposazonych w sprzet (jak rok temu) lewackich bojowkarzy z importu albo broniacych sie,biednych, zawsze poszkodowanych, napadnietych ze squatu brudasow, ktorzy z dachu rzucali koktajlami molotowa
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.11.2013, 05:51

Sam byłem na marszu w Krakowie, ale patrząc na filmy i relacje zasadne jest pytanie czy jest sens organizować Marsz Niepodległości w przyszłym roku. Co z tego, że przyjdzie 50 tysięcy osób, skoro kilkudziesięciu (czy kilkuset?) będzie zachowywało się jak dzicz i bydło dając wszelkiej maści lewakom argument do ręki. Bezmózgi, nie mam pytań.
Sens jest zawsze.

A tych kilku Polaków których nazwałeś nie stosownie, zgodnie z wolą wielmożnych rządzących zostało sprowokowanych.
To tak jakbyś szedł ulicą z Mamą lub Żoną, a gość z sierpem i młotem zaczął im ubliżać, opluwać, albo atakować.

Nie dajcie sobie rodacy wmówić lewackiej polityki poprawności, jak ktoś kogoś atakuje to jest sprawcą i proszę mi tu nie wciskać że po prawnie to się stoi i nic nie robi. Bo wygodnie się tak mówi jak to nie w Ciebie lecą kamienie, czy też butelki z benzyną.

Oni tak lata kontrolują i niszczą normalny odruch obronny w naszym narodzie, a jednocześnie sami niszczą czy być może nawet mordują swoich przeciwników.

A zresztą tak na prawdę zamiast toczyć ta jałową dyskusję trzeba się cieszyć z dwóch powodów:

Po pierwsze że jest nas chcących coś zmienić patriotów coraz więcej.

Po drugie że obecna władza coraz bardziej boi się tego czego w ogóle się tylko boi, czyli utraty władzy.

Po trzecie obecna władza wie że tak na prawdę to u nas jest spokojniutko, nic się nie dzieję i w porównani u z innymi manifestacjami nie zadowolenia w Europie to spokojnie Marsz Niepodległości mógłby dostać pokojową nagrodę Nobla.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.11.2013, 09:49
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
W takim zeby co roku byly zamieszki na Marszu Niepodleglosci a pozniej zebys w TV zamiast Marszu ogladal zamieszki, plonaca tecze badz to wyposazonych w sprzet (jak rok temu) lewackich bojowkarzy z importu albo broniacych sie,biednych, zawsze poszkodowanych, napadnietych ze squatu brudasow, ktorzy z dachu rzucali koktajlami molotowa
kto Ci takie gówno do głowy wsadził?

http://puszka.waw.pl/tecza-projekt-pl-2787.html

Wysoka na 9 i szeroka na 26 metrów kolorowa tęcza stworzona jest z 16 tysięcy sztucznych kwiatów nawleczonych na stalową konstrukcję. Instalacja przygotowana została przez Julitę Wójcik dla Instytutu Adama Mickiewicza i wpisuje się w program wydarzeń kulturalnych towarzyszących polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.

Tęcza pojawiła się w Warszawie "na styku" kilku wydarzeń: Parady Równości, zbliżającego się Bożego Ciała oraz Euro 2012, z którymi mogła zostać intuicyjnie powiązana, jednak Julita Wójcik niejednokrotnie podkreślała w rozmowach i wywiadach, że "Tęcza" nigdy nie miała być zaangażowana społecznie czy politycznie. Autorka zakładała całkowite odcięcie od jakichkolwiek narzuconych znaczeń. Instalacja ma po prostu nieść pozytywne skojarzenia.

Inne "tęcze" powstawały wcześniej również na placu przed Parlamentem Europejskim (w 2011 roku) oraz przy klasztorze nad jeziorem Wigry (w 2010 roku). Za każdym razem dla artystki liczyło się to, aby w tworzeniu i przygotowaniu kwiatów wzięli udział okoliczni mieszkańcy. Elementy potrzebne do warszawskiej instalacji powstały w ramach warsztatów w Zachęcie.

widzę, żeś w UK. za słaby na Polskę, że wyemigrowałeś?
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 12.11.2013, 09:49
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Nie masz nic do powiedzenia - zamilknij i oszczędź wstydu. Pytanie nie było kierowane do Ciebie, bo jak udowodniłeś, żadnej rzetelnej wiedzy nie posiadasz.

Wściekły pies,
Czy tego chcemy, czy nie część środowisk jedzie do Warszawy w jednym celu. Czy zostali sprowokowanie? Nie wiem, nie było mnie tam, bardzo możliwe. Jednak ktoś kto jedzie na Marsz musi mieć świadomość, że takie prowokacje będą oraz mieć świadomość jak całą sytuację pokażą media. Rozumiem, że grupie, która zajęła się wyrywaniem drzewek oraz obrzucaniem kamieniami straży pożarnej nie zależy specjalnie na wizerunku, jednak panu Winnickiemu i spółce powinno już zależeć, szczególnie patrząc na kwestię zbliżających się wyborów.
Tusk się nie przestraszy, nie łudź się. Co mu zrobisz, rzucisz go kamieniem? Kto me media, ten ma władzę, a wczoraj po raz kolejny daliśmy do ręki argument Kuźniarowi i reszcie reżimowców.
Patriotów jest coraz więcej i bardzo dobrze. Pytanie jak na wizerunek patrioty, nacjonalisty, narodowca wpłyną wczorajsze obrazki. Czy po takich incydentach jak te z drzewami, czy strażą przybędzie w Polsce patriotów?
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.11.2013, 10:17
Nie masz nic do powiedzenia - zamilknij i oszczędź wstydu. Pytanie nie było kierowane do Ciebie, bo jak udowodniłeś, żadnej rzetelnej wiedzy nie posiadasz.

Wściekły pies,
Czy tego chcemy, czy nie część środowisk jedzie do Warszawy w jednym celu. Czy zostali sprowokowanie? Nie wiem, nie było mnie tam, bardzo możliwe. Jednak ktoś kto jedzie na Marsz musi mieć świadomość, że takie prowokacje będą oraz mieć świadomość jak całą sytuację pokażą media. Rozumiem, że grupie, która zajęła się wyrywaniem drzewek oraz obrzucaniem kamieniami straży pożarnej nie zależy specjalnie na wizerunku, jednak panu Winnickiemu i spółce powinno już zależeć, szczególnie patrząc na kwestię zbliżających się wyborów.
Tusk się nie przestraszy, nie łudź się. Co mu zrobisz, rzucisz go kamieniem? Kto me media, ten ma władzę, a wczoraj po raz kolejny daliśmy do ręki argument Kuźniarowi i reszcie reżimowców.
Patriotów jest coraz więcej i bardzo dobrze. Pytanie jak na wizerunek patrioty, nacjonalisty, narodowca wpłyną wczorajsze obrazki. Czy po takich incydentach jak te z drzewami, czy strażą przybędzie w Polsce patriotów?
Masz dużo racji, lecz trzeba się wyzbyć syndromu przegranego, nie pamiętam teraz ale ładnie to wczoraj nazywali w TV Republika którą odkryłem przedwczoraj na UPC. Chodzi o to ciągłe przepraszanie, kajanie się, co o nas pomyślą itp. , w normalnej sytuacji to głowy by leciały w policji, urzędach, lecz wszyscy wiedzą że to właśnie specjalnie jest sprowokowane aby dzielić Polaków, przez to właśnie rzucanie winy i tak cześć powie aha no tak to Ci awanturnicy, a druga część powie no jak to przecież byłem tam, to prowokacja itd... trzeba to uciąć.

Dobry obrazek na profilu fejsbukowym Związku Przedsiębiorców i Pracodawców Polskich, akcja dzieję się w trakcie bitwy pod grunwaldem, Krzyżacy stoją i pytają "chyba zaczęli bez nas", a na drugim planie Polacy bijący się między sobą...

Szczerze to w dupie mam co sobie pomyślą i w dupie mam te zamieszki, liczy się Polska i Polacy, każdy rodak się liczy ten po prawej i po lewej, ten co rzuca kamieniami i śpiewa hymn. Wszyscy jesteśmy Polakami i mam dość tego że dajemy się dzielić grupce ludzi, w tak prymitywny sposób.

Myślę że oni po prostu się boją bo widzą że idą zmiany, może i mają media, ale te media w ogóle nie trafiają do ludzi, szczególnie do młodych, a plan z wysyłaniem za granice zadziałał na krótką metę.

Moim zdaniem powinniśmy wszyscy Polacy przyjąć postawę "ch*j z podziałami", odłożyć lokalne, czy poglądowe animozje na bok i wziąć się do roboty.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.11.2013, 11:17
Szpen napisał(a):Wyświetl post

widzę, żeś w UK. za słaby na Polskę, że wyemigrowałeś?
za słaby na UK, że zostałeś?
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.11.2013, 11:24
cpc napisał(a):Wyświetl post
za słaby na UK, że zostałeś?
Odpisując trollowi karmisz go, jak przestaniecie mu odpisywać to zginie śmiercią naturalną.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 12.11.2013, 11:26
Śmieszą mnie teraz wypowiedzi "autorytetów" w głównych mediach (jeszcze Wałesy nie słyszałem) jakie to straszne zamieszki wczoraj były, że nam daleko do zachodu itd., ale, chyba mają krótką pamięć bo na tym "cywilizowanym zachodzie" awantury trwały po kilka dni bez przerwy (Anglia,Szwecja,Francja,Hiszpania) czy ostatnio w Turcji gdzie ginęli ludzie, więc u nas było spokojnie w porównaniu do w/w przykładów.

Taka ciekawostka. W zeszłym roku Marsz Niepodległości również przechodził obok ambasady Rosji. Ambasada ta była obstawiona przez policje, a na jej terenie stali ludzie uzbrojeni w karabiny maszynowe (prawdopodobnie AK47) z ostrą amunicją. W tym roku nikt ambasady nie pilnował, dlaczego?
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.11.2013, 12:03
pysio ma jakieś rozdwojenie czy manipulacja?

DonaltTSSk napisał(a):Wyświetl post
Apelowali, aby policji nie było NA TRASIE MARSZU, a trasa marszu, a teren ambasady to jednak dwie różne bajki.
i nie było, dopiero się pojawili jak zaczęły sie jazdy. czy ty w ogóle zastanawiasz się co piszesz? tłumaczysz debili, którzy spalili budkę przy ambasadzie tym, że tam policji nie było? niezłe tłumaczenie ...

ogłądałem właśnie fajny filmik, jak chłopcy rwalil drzewka. w czym one im przeszkadzały? może naczytali się raportu specjalisty od drzew, niejakiego Chrisa Cieszewskiego i sprawdzali ich wytrzymałość,albo teoria że ich tam w ogóle nie było?
Ostatnio edytowane przez Szpen : 12.11.2013 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Stary 12.11.2013, 12:27
Szpen napisał(a):Wyświetl post
pysio ma jakieś rozdwojenie czy manipulacja?

i nie było, dopiero się pojawili jak zaczęły sie jazdy. czy ty w ogóle zastanawiasz się co piszesz? tłumaczysz debili, którzy spalili budkę przy ambasadzie tym, że tam policji nie było? niezłe tłumaczenie ...

ogłądałem właśnie fajny filmik, jak chłopcy rwalil drzewka. w czym one im przeszkadzały? może naczytali się raportu specjalisty od drzew, niejakiego Chrisa Cieszewskiego i sprawdzali ich wytrzymałość,albo teoria że ich tam w ogóle nie było?
Nikogo nie tłumacze tylko zastanawia mnie fakt, że teren ambasady (nie był na trasie marszu) nie został obstawiony (rok temu był obstawiony). https://www.facebook.com/media/set/?...3694817&type=1

Swoją drogą sławny squat, gdzie doszło wczoraj do dziwnych zamieszek (koktaile Mołotowa-sic!) leży dokładnie 190 m od Komendy Rejonowej Policji... http://www.youtube.com/watch?v=kW5wp...ature=youtu.be
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2013, 12:34
pysio napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,...1a6d&_ticrsn=5

Tęcza będzie odbudowana i bardzo dobrze. Niech środowiska PiSowskie wiedzą, że uprawianiem dziczy w tym kraju nic nie zyska. Wstyd mi za takich rodaków, którzy zatrzymali się na epoce kamienia łupanego (z chodnika).
Nie bylo Cię tam to zamilknij kolego o lewackich poglądach na rzeczywistość. Na marszu około 200 osób z Wisły, szkoda że sąsiadka wystawiła skład około 100 oobowy i pierwszy raz w historii mogli się do nas w stolicy porównywać. Szkoda że co roku na takie wydarzenia jeździ od nas ta sama grupa osób, te same osoby którym zależy... Co do awantur łykacie wersję tvn. Przeciwnicy mydła obrzucali koktajlami ludzi idących na marsz. Ostra reakcja tłumu - walki kibiców bark w bark. Obrywa straż marszu która blokuje powrót uciekającym przed policją. Sporo poszkodowanych. Walka trwa na 2 równoległych ulicach, trwa około 20 minut i wszyscy ruszają dalej. Ambsada - może i głupota, kto podpalił nie wiem, ale widok cieszył oko. Nasłuchali się Rosjanie co o nich myślimy. Tęcza - akcja na ogromny plus (palić do skutku) jak ktoś zaprzecza jej związkowi z homosiami to raczej nie powinien się wypowiadać na forum prawicowej Wisły.

Jedyne minusy marszu: ogromnie liczne i długie przemówienia na Agrykoli, oraz prowokacje policji na powrocie (niektórzy doświadczyli jej nawet dwukrotnie).
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.11.2013, 12:37
UW&I napisał(a):Wyświetl post
Jedyne minusy marszu: ogromnie liczne i długie przemówienia na Agrykoli, oraz prowokacje policji na powrocie (niektórzy doświadczyli jej nawet dwukrotnie).
Nie zapomnijmy również o prowokacjach ze strony sklepów, samochodów, drzew i chodników!
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2013, 12:48
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Nie zapomnijmy również o prowokacjach ze strony sklepów, samochodów, drzew i chodników!
Cięta riposta. Byłeś, widziałeś? Możemy się spotkać przy piwku "U Wiślaków" i pogadamy o marszu.

A kominiarki na gębach agresorów były bo zimno tak?

Nic nie usprawiedliwia niszczenia cudzego mienia i naucz się to jeden z drugim. Patrioci za pół grosza. Gdyby, któryś z takich dresików zniszczył moje Audi, które akurat stałoby na drodze ich zdziczałego przemarszu to bym poparł karę śmierci dla takiego ćwierć człowieka.
Kominiarki z tego samego powodu jak przy odpalaniu rac na stadionie? A zimno było swoją drogą.

"dresiki" "zdziczały przemarsz" "ćwierć człowieka" - ostro jedziesz przez internet. To jest ta mowa tolerancji
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 12.11.2013, 13:09
UW&I napisał(a):Wyświetl post
Nie bylo Cię tam to zamilknij kolego o lewackich poglądach na rzeczywistość. Na marszu około 200 osób z Wisły, szkoda że sąsiadka wystawiła skład około 100 oobowy i pierwszy raz w historii mogli się do nas w stolicy porównywać. Szkoda że co roku na takie wydarzenia jeździ od nas ta sama grupa osób, te same osoby którym zależy... Co do awantur łykacie wersję tvn. Przeciwnicy mydła obrzucali koktajlami ludzi idących na marsz. Ostra reakcja tłumu - walki kibiców bark w bark. Obrywa straż marszu która blokuje powrót uciekającym przed policją. Sporo poszkodowanych. Walka trwa na 2 równoległych ulicach, trwa około 20 minut i wszyscy ruszają dalej. Ambsada - może i głupota, kto podpalił nie wiem, ale widok cieszył oko. Nasłuchali się Rosjanie co o nich myślimy. Tęcza - akcja na ogromny plus (palić do skutku) jak ktoś zaprzecza jej związkowi z homosiami to raczej nie powinien się wypowiadać na forum prawicowej Wisły.

Boższeeeeee.....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.11.2013, 13:37
Ruskie chcą przeprosin za Dzień Niepodległości.

Widać w jakim niepodległym kraju my żyjemy ... my czekamy na przeprosiny ruskich 50 lat
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.11.2013, 14:20
Jak jeden z drugim nie nauczy się różnicy między Ruchem Narodowym, Nazizmem i Faszyzmem to będziemy mieć w kraju tak jak mamy. Niektórym to już wyprano mózgi doszczętnie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 12.11.2013, 14:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ruskie chcą przeprosin za Dzień Niepodległości.

Widać w jakim niepodległym kraju my żyjemy ... my czekamy na przeprosiny ruskich 50 lat
Takie to dla Ciebie dziwne,że oczekują przeprosin?! nie wiem czy zauważyłeś ale została zaatakowana ich ambasada więc chyba logiczne,że nie będą udawać,że nic się nie stało.Przez bezmózgi które niszczyły teren ambasady teraz zagrożeni są Polacy mieszkający w Rosji bo kto wie czy jacyś młodzi ruscy nie skatują w odwecie jakiegoś Polaka .
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.11.2013, 14:26
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Takie to dla Ciebie dziwne,że oczekują przeprosin?! nie wiem czy zauważyłeś ale została zaatakowana ich ambasada więc chyba logiczne,że nie będą udawać,że nic się nie stało.Przez bezmózgi które niszczyły teren ambasady teraz zagrożeni są Polacy mieszkający w Rosji bo kto wie czy jacyś młodzi ruscy nie skatują w odwecie jakiegoś Polaka .
w Rosji mało co dzieje się oddolnie. Jeśli tam "młodzi ludzie" skatują niewinnego Polaka, to zawsze za tym stoją służby, które wydadzą rozkaz "spontanicznego pobicia".
Co więcej Rosja może być sama sobie winna nastrojów w naszym narodzie, gra sprawą Smoleńską, nie oddaje wraku, nie współpracowała z Polakami tak jak należało, jej działania są bardzo, bardzo niejasne. Rodzi to wielką złość w narodzie polskim.

Znając te nastroje wśród społeczeństwa Pan Tusk i Pan Sienkiewicz nie zabezpieczają Ambasady Rosyjskiej...jak można nazwać to działanie ? Albo totalnym partactwem, albo przemyślanym działaniem... Jedno i drugie jest kompromitacją tych panów, którzy rządą RP.

Po wtóre, czy znamy z nazwiska osobę/osoby które "zaatakowały" ambasadę (znaczy naszą budkę strażniczą, wybudowaną za polskie pieniądze) ? Jeśli je poznamy, to wtedy będziemy mogli poznać ich sylwetki, powiązania i "inspiracje"...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.11.2013 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.11.2013, 14:50
na 99% osoba atakująca ambasadę rosyjską to:
- katolik
- wyznawca zamachu smoleńskiego
- zagorzały fan Jarosława Kaczyńskiego
- zacofany, zburczały dres, dla którego nie ma pracy w tym świecie (co nie powinno dziwić)
a co jeśli w kościele nie było od 10 lat ? (jak Palikot i 90 % łżeelity)
na wybory nie chodzi ? (jak radzi Pan Tusk, Komorowski i inne łżeelity)

może nie zauważyłeś, że osoby które wczoraj były na marszu to nie są wyznawcy Jarosława Kaczyńskiego, a Romana Dmowskiego. Pan Kaczyński wielokrotnie mówił, że Jego wzorem jest Piłsudski. Co stoi więc w przeczności w poglądami ludzi z Ruchu Narodowego. Wiem wiem, Ty tego i tak nie pojmujesz, bo dla Ciebie to wszystko jedno...

Jednak, PiS a Ruch Narodowy to dwie bajki, jedna należy do partii politycznych głównego nurty, które rządziły w Polsce, a niewiele zmieniły. Ruch Narodowy to przyszłość, głównie młodzi ludzie (jedni bardziej inteligentni, inni mniej - jak to w społeczeństwie). Jest to RUCH, który w przyszłości wstrząsnie Polską i obróci obecną sytuacje w pył. To RUCH, który jest katalizatorem przemian społecznych, odradzania się świadomości narodowej i państwowej. Ruch, który zniszczy internacjonalistyczne brednie i mroznki.

Z pewnością coraz więcej osób będzie doceniać idee, które głosi ten ruch. A Jego główna idea to taka, aby Polacy czuli się gospodarzami we własnym domu. A nie, aby Instytucji Ponadnarodowe, Inne Państwa, Koncerny i Firmy międzynarodowe dzieliły się nami wg własnego uznania jak jakimś poletkiem.

Mamy 2 mln emigracje, a i tak 13 % bezrobocie. Państwo nic nie robi, aby temu przeciwdziałać ? Demograficznie jesteśmy nad przepaścią, nie istnieje polityka wspierania rodziny i budownictwa. Nie istnieje polityka gospodarcza naszego państwa. Wszystko idzie na żywioł, nasi przedsiębiorcy wystawieni zostają na nierówną walkę z koncernami międzynarodowymi, z którymi nie mają prawa się równać. My mamy pseudogospodarkę rynkową od 24 lat, a koncerny zdobywały kapitał od dziesiątek lat. Jak w takich warunkach, bez pomocy NASZEGO PAŃSTWA mamy z nimi rywalizować ?

To jest jeden przykład, gdzie nasze Państwo za nasze podatki i pieniądze nie dba o nas. Jest taka anegdota, która krąży o prezesie instytucji niemieckiej, która buduje drogi (odpowiednik naszej GDDKiA). Podobno stwierdzi On, że jeśli któryś kontrakt na budowę kluczowej drogi (dużej inwestycji) w Niemczech wygrałaby firma inna niż niemiecka, to NATYCHMIAST wyleciałby ze stanowiska. U nas wygrywają firmy chińskie, niemiecki, irlandzkie, portugalskie, hiszpańskie, włoskie, słowackie, czeskie i inne...tylko część tortu dostają polskie firmy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.11.2013 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 12.11.2013, 14:57
Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post
Szczerze to w dupie mam co sobie pomyślą i w dupie mam te zamieszki, liczy się Polska i Polacy, każdy rodak się liczy ten po prawej i po lewej, ten co rzuca kamieniami i śpiewa hymn. Wszyscy jesteśmy Polakami i mam dość tego że dajemy się dzielić grupce ludzi, w tak prymitywny sposób.
Dobrze powiedziane, dla mnie też liczy się Polska i Polacy, ale patrzmy szerzej. Aby coś w kraju się zmieniło musi zmienić się władza, a ta prawdopodobnie nie zmieni się na drodze rewolucji, tylko wyborów. Obrazki takie jak ten: http://www.youtube.com/watch?v=kW7N-ulXk3I wyglądają jednoznacznie, a to już krok by skojarzyć tych wandali (choć cisną się ostrzejsze słowa) z samym Ruchem Narodowym, w którym to ja osobiście odnajduję swoją polityczną opcję. Uważam, że wczoraj zrobiliśmy kilka kroków w tył na drodze do władzy, niestety.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 12.11.2013, 15:08
Dobrze powiedziane, dla mnie też liczy się Polska i Polacy, ale patrzmy szerzej. Aby coś w kraju się zmieniło musi zmienić się władza, a ta prawdopodobnie nie zmieni się na drodze rewolucji, tylko wyborów. Obrazki takie jak ten: http://www.youtube.com/watch?v=kW7N-ulXk3I wyglądają jednoznacznie, a to już krok by skojarzyć tych wandali (choć cisną się ostrzejsze słowa) z samym Ruchem Narodowym, w którym to ja osobiście odnajduję swoją polityczną opcję. Uważam, że wczoraj zrobiliśmy kilka kroków w tył na drodze do władzy, niestety.
Ja się odezwę. Władza jest wypadkową ludu. Ci dla Was "obcy" wczoraj byli zwykłymi ludźmi, sąsiadami, zapewne normalnymi. Dorwali się do koryta i się pozmieniało. Historia dotychczasowa wskazuje, że jakkolwiek by nie wybierać zawsze wśród rządzących następuje taka zmiana.

I jeszcze to "ewentualne przejecie władzy". Pokładasz nadzieję w kims kto znając historię dotychczasowych zdarzeń okołomarszowych (jakichkolwiek marszów) wnioskuje o przejscie obok punktów potencjalnie zapalnych? I jeszcze mówi, że jakby co to sobie poradzi ze swoją ochroną?
Niezorientowany? Nie uczy się na błedach? A może świadomie i celowo,hę?
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.11.2013, 15:25
Jakiś nadgorliwy kasuje posty.
Studio- Nie ulega wątpliwości, że byliście wczoraj na marszu konkretną liczbą z efektownym oflagowaniem i rozumiem, że na wejściu chcieliście poinformować, zgromadzonych, że nadchodzicie, ale dalsze wasze przyśpiewki uważam za wybitnie żenujące. Priorytetem dla was był lans waszej ekipy czy uczczenie pamięci bohaterów walki o niepodległość?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Stary 12.11.2013, 15:35
Cytat:
"Zniszczyli symbol Warszawy" - donosi stołeczna "Zaborcza". Co jest symbolem Warszawy? Zgadliście. Tęcza.
https://twitter.com/St_Janecki
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2013, 15:44
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
a co jeśli w kościele nie było od 10 lat ? (jak Palikot i 90 % łżeelity)
na wybory nie chodzi ? (jak radzi Pan Tusk, Komorowski i inne łżeelity)

może nie zauważyłeś, że osoby które wczoraj były na marszu to nie są wyznawcy Jarosława Kaczyńskiego, a Romana Dmowskiego. Pan Kaczyński wielokrotnie mówił, że Jego wzorem jest Piłsudski. Co stoi więc w przeczności w poglądami ludzi z Ruchu Narodowego. Wiem wiem, Ty tego i tak nie pojmujesz, bo dla Ciebie to wszystko jedno...

Jednak, PiS a Ruch Narodowy to dwie bajki, jedna należy do partii politycznych głównego nurty, które rządziły w Polsce, a niewiele zmieniły. Ruch Narodowy to przyszłość, głównie młodzi ludzie (jedni bardziej inteligentni, inni mniej - jak to w społeczeństwie). Jest to RUCH, który w przyszłości wstrząsnie Polską i obróci obecną sytuacje w pył. To RUCH, który jest katalizatorem przemian społecznych, odradzania się świadomości narodowej i państwowej. Ruch, który zniszczy internacjonalistyczne brednie i mroznki.

Z pewnością coraz więcej osób będzie doceniać idee, które głosi ten ruch. A Jego główna idea to taka, aby Polacy czuli się gospodarzami we własnym domu. A nie, aby Instytucji Ponadnarodowe, Inne Państwa, Koncerny i Firmy międzynarodowe dzieliły się nami wg własnego uznania jak jakimś poletkiem.

Mamy 2 mln emigracje, a i tak 13 % bezrobocie. Państwo nic nie robi, aby temu przeciwdziałać ? Demograficznie jesteśmy nad przepaścią, nie istnieje polityka wspierania rodziny i budownictwa. Nie istnieje polityka gospodarcza naszego państwa. Wszystko idzie na żywioł, nasi przedsiębiorcy wystawieni zostają na nierówną walkę z koncernami międzynarodowymi, z którymi nie mają prawa się równać. My mamy pseudogospodarkę rynkową od 24 lat, a koncerny zdobywały kapitał od dziesiątek lat. Jak w takich warunkach, bez pomocy NASZEGO PAŃSTWA mamy z nimi rywalizować ?

To jest jeden przykład, gdzie nasze Państwo za nasze podatki i pieniądze nie dba o nas. Jest taka anegdota, która krąży o prezesie instytucji niemieckiej, która buduje drogi (odpowiednik naszej GDDKiA). Podobno stwierdzi On, że jeśli któryś kontrakt na budowę kluczowej drogi (dużej inwestycji) w Niemczech wygrałaby firma inna niż niemiecka, to NATYCHMIAST wyleciałby ze stanowiska. U nas wygrywają firmy chińskie, niemiecki, irlandzkie, portugalskie, hiszpańskie, włoskie, słowackie, czeskie i inne...tylko część tortu dostają polskie firmy.
Weź się do pracy, wymyśl coś, bądź innowacyjny, kreatywny, konkurencyjny dla rynku, nie oczekuj, że państwo ci coś pomoże. Rząd to tylko przedstawiciele naszego społeczeństwa. Nic więcej. Też ludzie. Odzwierciedlają wszystkie cechy mentalne naszego społeczeństwa, bo raz, że wywodzą się z naszego kraju, dwa, są ludźmi, którzy dążą, do tego, żeby sami mieli dobrze, a nie żeby inni mieli dobrze. Ale tak jest wszędzie na świecie, tylko tam reguły gry są inne. W krajach bogatych społeczeństwo nie pozwala sobą tak manipulować, jak manipulują lewacy i prawicowcy. Pracują tak, żeby mieć dostatek i walczą o swoje interesy materialne, a u nas walczy się tylko o idee myśląc, że jak wygra wybory ten, to nagle manna z nieba płynąć będzie. Gówno prawda! Gospodarki, rynku, ekonomii, nie oszukasz! Lenistwa nie oszukasz! Wyrzucania pieniędzy na socjal nie oszukasz! Jak będziesz zapierdalał, za 1500 to bogatszy nie będziesz. Ale za to będzie bogatszy lider, za którego tak "walczysz". Więc zmień reguły gry! Spraw, aby państwo działało inaczej dostosowało się do ciebie i całego społeczeństwa, bo tak naprawdę polityk to jest normalny zawód, a polityka jak inne branże dostosowuje swoje działania do potencjalnych potrzeb klientów tutaj wyborców. Kto pracuje w handlu ten wie. Jak głupi wyborcy, to będą cię traktować jak głupka. Tak to działa! Wiec nie ma co się dziwić, oni chcą po prostu mieć pracę to normalne. Więc najpierw zacznij od siebie, sam zadbaj o swój byt, spraw, żeby państwo nie traktowało cię jak głupka i nigdy nie oczekuj, że państwo ci coś da, bo to jest dziecinne. To nie jest patriotyzm. Patriotyzm to nie Państwo- daj. Tylko co ja mogę państwu dać! Mamę też kochasz, przychodząc po kasę mając np. 24 lata? To jest wyraz miłości? Mamo daj kasę? No raczej nie! A ile jest takich ludzi, którzy nic nie robią tylko narzekają?
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.11.2013 o godz. 15:55.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów