|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zapomniałeś dodać Miłoszku, że to Twoje zdanie ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ty natomiast jesteś jednym z nielicznych albo ostatnim na forum , który broni Boguskego. Jeszcze jakiś czas temu broniłem Rafała pamiętając jak świetnie się niegdyś prezentował ale to było kila dobrych lat temu. To co obecnie prezentuje Boguski to zaprzeczenie futbolu . Nie potrafi przyjąć , podać, wrzucić . Taki Wilk również był w tych aspektach beznadziejny ale przynajmniej walczył . Boguski nawet tego nie potrafi pozorować . Jak widzę jak wyskakuje chociażby do walki o górną piłkę to mnie szlag trafia bo robi to na alibi , nawet tego nie potrafi pozorować . Więc albo jesteś pan Boguski albo ktoś z rodziny , tudzież menago. Trudno mi uwierzyć , że ktoś poza tym gronem jeszcze w niego wierzy widząc jego pląsy na murawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja jeszcze wierzę w Boguskiego. To inteligentny zawodnik. Próbuje grać w piłkę.
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc mnie gra Boguskiego bardzo irytuje. Ale na ostatnim meczu specjalnie mu się przeglądnąłem. No i , nawet biorąc pod uwagę jego kiepskie przyjęcia, brak zdecydowania itp. to chłop robi swoją robotę. Jak wychodził z kontrą w 2. połowie to się dał sfaulować - i to było w sumie najlepsze, co mógł wyciągnąć z tej akcji. Bramka też padła po jego akcji. Myślę że właśnie w tym robię tego co należy, pomimo niezbyt wysokiej dyspozycji i słabego "wrażenia artystycznego", jest uzasadnienie, że Smuda wystawia go w podstawowym składzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
I jeszcze jedno, co do wiary, .. Garguła też wydawał się być już poza naszą drużyną, więc wszystko jest tu jeszcze możliwe, no może prawie wszystko. Techniki Boguski sie już nie nauczy, ale tak jak w przypadku Małego, szybkość to może być jego atut, a że jest od niego inteligentniejszy to gra Rafał, kosztem Patryka.. .. Jeśli Małecki i Boguski będą szybsi od rywali to wówczas będzie z nich pożytek, jeśli nie to tylko będą z nami z powodu wąskiej kadry. Podobnie ma się rzecz z Sarkim i Donaldem którzy grają jakby byli sami na boisku, w przypadku Sarkiego technika i szybkość jest, gry zespołowej brak, u Donalda z taktyką i ustawianiem się na boisku jest jeszcze gorzej.. No, a ponieważ rzecz jasna Wiśle życzymy dobrze, to może będzie u któregoś z nich jakiś magiczny postęp, ..cud na miarę skuteczności pod koniec kontraktu u.. Łukasza Garguły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ja oceniam ich tak (w skali 1-5): Mały: technika 4, szybkość 4,5 , przegląd sytuacji: 2, taktyka 3, siła 4, strzał 4, atut osobisty: krótkie prowadzenie piłki, szybkość na kilku metrach Boguś: technika 3, szybkość 3, przegląd sytuacji 4, taktyka 4, siła 1, strzał 3, atut osobisty:inteligencja Donald: technika 4, szybkość 4, przegląd sytuacji 1, taktyka 2, siła 3, strzał 4,, atut osobisty: dynamika, strzał Sarki: technika 3,5, szybkość 4,5, przegląd sytuacji 3, taktyka 2, siła 2, strzał 4, atut osobisty: szybkość Dla mnie najważniejsze u piłkarza jest przegląd sytuacji i technika i szybkość
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.10.2013 o godz. 12:30.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mały tą szybkosc to miał, ale chyba 2 lata temu. teraz biega wolniej niz Bunoza xd
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
A jeśli chodzi o kryteria oceny, to dla mnie inteligencja - przegląd pola - technika. W takiej kolejności. I dlatego piłkarze pokroju Sarkiego uznania w moich oczach raczej nie znajdą, chyba, że poprawią te elementy gry. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W niczym - tylko Sarki i Mały często siedzą na ławie, a Boguś mimo tego, że wcale nie jest lepszy - graw I skłądzie...
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przeanalizuj sobie akcję po której była czerwień, jak Ci mało akcji bramkowych w których brał udział Boguski. Kluczowe dla jej powodzenia było zgranie klatą w tempo. Powiesz, że każdy by tak zgrał, a ja twierdzę że ani Sarki ani mały.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Boguski nie jest typem showmana tak że nawet jak zagra w miarę poprawne zawody to i tak możemy tego nie zauważać. Wg mnie w tej chwili gra lepiej niż Mały i Sarki przede wszystkim więcej widzi i ma mniej głupich zagrań.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 30.10.2013 o godz. 12:32.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a to Mały gra?
chociaż wiem ze "tu i tam" slychać głosy ze Mały tak słabo gra bo go Smuda psychicznie niszczy. Jesli uznamy iż jest to prawda, to ....słabą psychike ma Nasz piłkarz który zatracił wszystko czym kiedys dysponował. Nawet po kolegach juz nie krzyczy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Chavez ma jakąś kontuzję? Nawet na ławce go wczoraj nie było.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Naprawdę warto o Donaldzie co prawda jest to na Weszło ale tym razem fajna rzecz http://www.weszlo.com/news/17144-%E2...80%A6%E2%80%9D
tak myślę może by jakoś zbiórkę na te dzieci na Haiti zrobić na święta ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy to jest przyczyną, ale miał od poprzedniego wyjazdu na kadrę problemy z kolanem. Grał na środkach przeciwbólowych.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Chociaż mówiąc poważnie, trochę ciężko mi sobie wyobrazić go gdzieś poza Wisłą, a nie wiem czy będzie zainteresowany kontraktem na podobnych warunkach jakie ma, ewentualnie jakiś motywacyjny dodatek. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
Ps. Mały dostał propozycje przedłużenia kontraktu juz ponad 2 miesięce temu. Inaczej skonstruowanego niz wcześniejszy gdzyż wynagrodzenie zależne jest od jego występów. Bednarz wisi troszkę kaski Małeckiemu ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
To Bednarz czy Kebaby ? A może jakąś prowizję miał dostać za podpisanie ... Czy Mały zafundował Łysemu jakąś sesję nurkowania w Turcji ?
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jakby Małecki zakończył karierę to nikt by tego nie zauważył. Piłka mu odskakuje, mija go, nie przyjmuje podań, podaje przeciwnikom, nie jest pod grą i nic mu nie wychodzi... Nie wiem co się z nim stało, ale to jest całkiem inny piłkarz niż w ostatnich latach. Smutno na niego patrzeć.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
^^ Najgorsze jest to że widać że chce. Ale nie potrafi. tzn. zawsze był jeźdźcem bez głowy z tym że dawniej wyszło mu minięcie i pierd****ie, teraz nie ma nic.
Natomiast w kwestii Piotrka Brożka jest niestety tak jak przypuszczałem, błąd :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No proszę Cię. Nie oceniaj gościa po jednym występie gdzie cała drużyna zagrała słabo, na dodatek dopiero co podpisał kontrakt, dajmy mu chociaż trochę czau żeby go wstępnie ocenić. Miśkiewicza też je*ali po jednym czy dwóch meczach jak kopał po autach albo na 10m, a teraz nam dupy ratuje co mecz praktycznie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piotrek od tygodnia jest z drużyną, pierwszy mecz od początku rozegrał. Cały zespół grał TRAGICZNIE. Z jego oceną bym się jeszcze wstrzymał. Taka po jednym meczu to dupa a nie ocena
-> no offence Globus_OHM ![]() Patryk niestety już od dłuższego czasu prezentuje się bardzo bardzo słabo. Boguski jest mega słaby. Ale po nim przynajmniej nikt się wiele już nie spodziewa. Mnie najbardziej irytuje jak przy 9 na 10 główek on jedynie markuje wyskok, boi się każdego przeciwnika (nawet chodzącego w niższej kategorii), o braku wyjścia na pozycję, dryblingu czy podania do przodu nie wspominając. Niestety gdyby obecnie za niego Mały wszedł do pierwszego składu, efekt byłby nielepszy.. Może jedynie przyjemniej by się na jego walkę na boisku patrzyło. Ale to taka w zasadzie kosmetyczna zmiana.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Piotr Brożek i tak zagrał o niebo lepiej niż Burliga który jest w rytmie meczowym od kilku miesięcy...
krytyka krytyką , ale nie popadajmy w skrajność |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja wiem ,że wczoraj wybronił kilka sytuacji w meczu z tymi paralitykami , ale główne jego wady to przede wszystkim gra na przedpolu i wprowadzanie piłki do gry - prawie w 100% wykop na połowe przeciwnika a to daje zazwyczaj strate i narażenie sie na kontre. Wczoraj naliczyłem takich wykopów chyba 10. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Nie da się ukryć, że w grze nogami do Manuela Neuera mu daleko, a jeżeli chodzi o grę na przedpolu to i tak jest lepszy niż jego rosyjski poprzednik.
Znasz kristos kogoś w naszej drużynie bez rażących wad? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
rażące wady - dla każdego to może oznaczac coś innego. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|