The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2013, 18:39
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli kiedykolwiek będzie można powiedzieć , że Boguski to u nas top to będzie oznaczało jedno - jesteśmy w czarnej d....

Boguski jest pierwszy do odstrzału i to od kilku lat.
Podzielam ten pogląd.

Kręgosłup drużyny to Miśkiewicz, Głowacki, Jovanović, Bunoza, Garguła i Brożek, wspomnieć też należy i o Chrapku. Boguskiego tu nie ma.

Top drużyny to Miśkiewicz, Głowacki, Garguła i Brożek i Boguskiego tu nadal nie ma, nie było i raczej nigdy nie będzie.

Na nasze szczęście tak nisko jeszcze nie upadliśmy aby Rafałek decydował o obliczu Wisły, nawet jak kiedyś mu wyjdzie jakiś meczyk to niewiele zmieni w ogólnej ocenie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2013, 18:47
Zapomniałeś dodać Miłoszku, że to Twoje zdanie ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 29.10.2013, 18:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ty zaś ptaszku mówisz w imieniu wszystkich , pozazdrościć
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.10.2013, 18:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ty natomiast jesteś jednym z nielicznych albo ostatnim na forum , który broni Boguskego. Jeszcze jakiś czas temu broniłem Rafała pamiętając jak świetnie się niegdyś prezentował ale to było kila dobrych lat temu. To co obecnie prezentuje Boguski to zaprzeczenie futbolu . Nie potrafi przyjąć , podać, wrzucić . Taki Wilk również był w tych aspektach beznadziejny ale przynajmniej walczył . Boguski nawet tego nie potrafi pozorować . Jak widzę jak wyskakuje chociażby do walki o górną piłkę to mnie szlag trafia bo robi to na alibi , nawet tego nie potrafi pozorować . Więc albo jesteś pan Boguski albo ktoś z rodziny , tudzież menago. Trudno mi uwierzyć , że ktoś poza tym gronem jeszcze w niego wierzy widząc jego pląsy na murawie.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2013, 19:07
Ja jeszcze wierzę w Boguskiego. To inteligentny zawodnik. Próbuje grać w piłkę.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 29.10.2013, 19:13
Szczerze mówiąc mnie gra Boguskiego bardzo irytuje. Ale na ostatnim meczu specjalnie mu się przeglądnąłem. No i , nawet biorąc pod uwagę jego kiepskie przyjęcia, brak zdecydowania itp. to chłop robi swoją robotę. Jak wychodził z kontrą w 2. połowie to się dał sfaulować - i to było w sumie najlepsze, co mógł wyciągnąć z tej akcji. Bramka też padła po jego akcji. Myślę że właśnie w tym robię tego co należy, pomimo niezbyt wysokiej dyspozycji i słabego "wrażenia artystycznego", jest uzasadnienie, że Smuda wystawia go w podstawowym składzie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 29.10.2013, 19:31
raindog napisał(a):Wyświetl post
Zabawne w tym wszystkim jest to, że ani Sarki, ani Mały w tym momencie nie potrafią przyjąć i podać, a mimo wszystko to z Rafała robi się kozła ofiarnego. Mówiąc krótko - w czym gorszy jest Rafał od Małego i Sarkiego?
W niczym, wszyscy grają podobnie słabo. Rzecz w tym że znalazł sie tu ktoś co napisał że Boguski to nasz TOP, no tak nisko jednak nie upadliśmy, porównanie go do Pawła Brożka, czy Głowackiego nie wygląda na racjonalne działanie..

I jeszcze jedno, co do wiary, .. Garguła też wydawał się być już poza naszą drużyną, więc wszystko jest tu jeszcze możliwe, no może prawie wszystko. Techniki Boguski sie już nie nauczy, ale tak jak w przypadku Małego, szybkość to może być jego atut, a że jest od niego inteligentniejszy to gra Rafał, kosztem Patryka.. .. Jeśli Małecki i Boguski będą szybsi od rywali to wówczas będzie z nich pożytek, jeśli nie to tylko będą z nami z powodu wąskiej kadry. Podobnie ma się rzecz z Sarkim i Donaldem którzy grają jakby byli sami na boisku, w przypadku Sarkiego technika i szybkość jest, gry zespołowej brak, u Donalda z taktyką i ustawianiem się na boisku jest jeszcze gorzej..

No, a ponieważ rzecz jasna Wiśle życzymy dobrze, to może będzie u któregoś z nich jakiś magiczny postęp, ..cud na miarę skuteczności pod koniec kontraktu u.. Łukasza Garguły.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.10.2013, 20:19
milosz napisał(a):Wyświetl post
Techniki Boguski sie już nie nauczy, ale tak jak w przadku Małego, szybkość to może być jego atut, a że jest od niego inteligentniejszy to gra Rafał, kosztem Patryka.. .. Jeśli Małecki i Boguski będą szybsi od rywali to wówczas będzie z nich pożytek, jeśli nie to tylko będą z nami z powodu wąskiej kadry. Podobnie ma się rzecz z Sarkim i Donaldem którzy grają jakby byli sami na boisku, w przypadku Sarkiego technika i szybkość jest, gry zespołowej brak, u Donalda z taktyką i ustawianiem się na boisku jest jeszcze gorzej..
Wydaje mi się że zestawianie Małego z Boguskim oraz Sarkiego z Donaldem jest troszkę uproszczeniem każdy jest inny;
Ja oceniam ich tak (w skali 1-5):
Mały: technika 4, szybkość 4,5 , przegląd sytuacji: 2, taktyka 3, siła 4, strzał 4, atut osobisty: krótkie prowadzenie piłki, szybkość na kilku metrach
Boguś: technika 3, szybkość 3, przegląd sytuacji 4, taktyka 4, siła 1, strzał 3, atut osobisty:inteligencja
Donald: technika 4, szybkość 4, przegląd sytuacji 1, taktyka 2, siła 3, strzał 4,, atut osobisty: dynamika, strzał
Sarki: technika 3,5, szybkość 4,5, przegląd sytuacji 3, taktyka 2, siła 2, strzał 4, atut osobisty: szybkość

Dla mnie najważniejsze u piłkarza jest przegląd sytuacji i technika i szybkość
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.10.2013 o godz. 12:30.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.10.2013, 20:25
Mały tą szybkosc to miał, ale chyba 2 lata temu. teraz biega wolniej niz Bunoza xd

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.10.2013, 22:55
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że zestawianie Małego z Boguskim oraz Sarkiego z Donaldem troszkę uproszczeniem każdy jest inny;
Ja oceniam ich tak (w skali 1-5):
Mały: technika 4, szybkość 4,5 , przegląd sytuacji: 2, taktyka 3, siła 4, strzał 4, atut osobisty: krótkie prowadzenie piłki, szybkość na kilku metrach
Boguś: technika 3, szybkość 3, przegląd sytuacji 4, taktyka 4, siła 1, strzał 3, atut osobisty:inteligencja
Donald: technika 4, szybkość 4, przegląd sytuacji 1, taktyka 2, siła 3, strzał 4,, atut osobisty: dynamika, strzał
Sarki: technika 3,5, szybkość 4,5, przegląd sytuacji 3, taktyka 2, siła 2, strzał 4, atut osobisty: szybkość

Dla mnie najważniejsze u piłkarza jest przegląd sytuacji i technika i szybkość
Mały już nie ma szybkości. Niestety.
A jeśli chodzi o kryteria oceny, to dla mnie inteligencja - przegląd pola - technika. W takiej kolejności. I dlatego piłkarze pokroju Sarkiego uznania w moich oczach raczej nie znajdą, chyba, że poprawią te elementy gry.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.10.2013, 00:06
Zabawne w tym wszystkim jest to, że ani Sarki, ani Mały w tym momencie nie potrafią przyjąć i podać, a mimo wszystko to z Rafała robi się kozła ofiarnego. Mówiąc krótko - w czym gorszy jest Rafał od Małego i Sarkiego?
W niczym - tylko Sarki i Mały często siedzą na ławie, a Boguś mimo tego, że wcale nie jest lepszy - graw I skłądzie...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.10.2013, 09:28
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
W niczym - tylko Sarki i Mały często siedzą na ławie, a Boguś mimo tego, że wcale nie jest lepszy - graw I skłądzie...
Przeanalizuj sobie akcję po której była czerwień, jak Ci mało akcji bramkowych w których brał udział Boguski. Kluczowe dla jej powodzenia było zgranie klatą w tempo. Powiesz, że każdy by tak zgrał, a ja twierdzę że ani Sarki ani mały.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.10.2013, 10:27
Boguski nie jest typem showmana tak że nawet jak zagra w miarę poprawne zawody to i tak możemy tego nie zauważać. Wg mnie w tej chwili gra lepiej niż Mały i Sarki przede wszystkim więcej widzi i ma mniej głupich zagrań.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 30.10.2013 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.10.2013, 11:58
a to Mały gra?

chociaż wiem ze "tu i tam" slychać głosy ze Mały tak słabo gra bo go Smuda psychicznie niszczy. Jesli uznamy iż jest to prawda, to ....słabą psychike ma Nasz piłkarz który zatracił wszystko czym kiedys dysponował. Nawet po kolegach juz nie krzyczy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.10.2013, 13:50
Chavez ma jakąś kontuzję? Nawet na ławce go wczoraj nie było.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 31.10.2013, 09:12
Naprawdę warto o Donaldzie co prawda jest to na Weszło ale tym razem fajna rzecz http://www.weszlo.com/news/17144-%E2...80%A6%E2%80%9D

tak myślę może by jakoś zbiórkę na te dzieci na Haiti zrobić na święta
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.10.2013, 13:52
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Chavez ma jakąś kontuzję? Nawet na ławce go wczoraj nie było.
Nie wiem czy to jest przyczyną, ale miał od poprzedniego wyjazdu na kadrę problemy z kolanem. Grał na środkach przeciwbólowych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.11.2013, 10:36
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę warto o Donaldzie co prawda jest to na Weszło ale tym razem fajna rzecz http://www.weszlo.com/news/17144-%E2...80%A6%E2%80%9D

tak myślę może by jakoś zbiórkę na te dzieci na Haiti zrobić na święta
A polskich dzieci nie masz?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.11.2013, 12:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a to Mały gra?

chociaż wiem ze "tu i tam" slychać głosy ze Mały tak słabo gra bo go Smuda psychicznie niszczy. Jesli uznamy iż jest to prawda, to ....słabą psychike ma Nasz piłkarz który zatracił wszystko czym kiedys dysponował. Nawet po kolegach juz nie krzyczy.
Tak i właśnie dlatego trzeba przedłużyć z nim kontrakt!
Chociaż mówiąc poważnie, trochę ciężko mi sobie wyobrazić go gdzieś poza Wisłą, a nie wiem czy będzie zainteresowany kontraktem na podobnych warunkach jakie ma, ewentualnie jakiś motywacyjny dodatek.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.11.2013, 07:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a to Mały gra?

"Tu i tam" słychać głosy że Stolarski dlatego nosi bidony bo go Smuda fizycznie poprostu zajechał. Nie wytrzymał kondycyjnie narzuconego tempa jednak z wiekiem powinno być tylko lepiej.

Ps.
Mały dostał propozycje przedłużenia kontraktu juz ponad 2 miesięce temu. Inaczej skonstruowanego niz wcześniejszy gdzyż wynagrodzenie zależne jest od jego występów.

Bednarz wisi troszkę kaski Małeckiemu a dokładniej chodzi o Turcję.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.11.2013, 19:43
To Bednarz czy Kebaby ? A może jakąś prowizję miał dostać za podpisanie ... Czy Mały zafundował Łysemu jakąś sesję nurkowania w Turcji ?
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 04.11.2013, 22:24
Jakby Małecki zakończył karierę to nikt by tego nie zauważył. Piłka mu odskakuje, mija go, nie przyjmuje podań, podaje przeciwnikom, nie jest pod grą i nic mu nie wychodzi... Nie wiem co się z nim stało, ale to jest całkiem inny piłkarz niż w ostatnich latach. Smutno na niego patrzeć.
Odpowiedz cytując
Globus_OHM
Member

Od: 03.2004

Stary 05.11.2013, 12:45
^^ Najgorsze jest to że widać że chce. Ale nie potrafi. tzn. zawsze był jeźdźcem bez głowy z tym że dawniej wyszło mu minięcie i pierd****ie, teraz nie ma nic.

Natomiast w kwestii Piotrka Brożka jest niestety tak jak przypuszczałem, błąd :/
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.11.2013, 15:13
No proszę Cię. Nie oceniaj gościa po jednym występie gdzie cała drużyna zagrała słabo, na dodatek dopiero co podpisał kontrakt, dajmy mu chociaż trochę czau żeby go wstępnie ocenić. Miśkiewicza też je*ali po jednym czy dwóch meczach jak kopał po autach albo na 10m, a teraz nam dupy ratuje co mecz praktycznie.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 05.11.2013, 15:19
Piotrek od tygodnia jest z drużyną, pierwszy mecz od początku rozegrał. Cały zespół grał TRAGICZNIE. Z jego oceną bym się jeszcze wstrzymał. Taka po jednym meczu to dupa a nie ocena -> no offence Globus_OHM

Patryk niestety już od dłuższego czasu prezentuje się bardzo bardzo słabo. Boguski jest mega słaby. Ale po nim przynajmniej nikt się wiele już nie spodziewa. Mnie najbardziej irytuje jak przy 9 na 10 główek on jedynie markuje wyskok, boi się każdego przeciwnika (nawet chodzącego w niższej kategorii), o braku wyjścia na pozycję, dryblingu czy podania do przodu nie wspominając. Niestety gdyby obecnie za niego Mały wszedł do pierwszego składu, efekt byłby nielepszy.. Może jedynie przyjemniej by się na jego walkę na boisku patrzyło. Ale to taka w zasadzie kosmetyczna zmiana..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.11.2013, 16:45
Piotr Brożek i tak zagrał o niebo lepiej niż Burliga który jest w rytmie meczowym od kilku miesięcy...

krytyka krytyką , ale nie popadajmy w skrajność
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 05.11.2013, 18:22
Z Miśkiem podpisywać kontrakt na 3 lata i dać mu jakąś podwyżkę. Widać, że potencjał ma duży, jest młody, poza tym Wiślak.W najgorszym wypadku zniknie problem drugiego bramkarza.
Szkoda że nie na 10 lat .
Ja wiem ,że wczoraj wybronił kilka sytuacji w meczu z tymi paralitykami , ale główne jego wady to przede wszystkim gra na przedpolu i wprowadzanie piłki do gry - prawie w 100% wykop na połowe przeciwnika a to daje zazwyczaj strate i narażenie sie na kontre. Wczoraj naliczyłem takich wykopów chyba 10.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 05.11.2013, 18:42
Nie da się ukryć, że w grze nogami do Manuela Neuera mu daleko, a jeżeli chodzi o grę na przedpolu to i tak jest lepszy niż jego rosyjski poprzednik.
Znasz kristos kogoś w naszej drużynie bez rażących wad?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 05.11.2013, 18:55
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Nie da się ukryć, że w grze nogami do Manuela Neuera mu daleko, a jeżeli chodzi o grę na przedpolu to i tak jest lepszy niż jego rosyjski poprzednik.
Znasz kristos kogoś w naszej drużynie bez rażących wad?
Nie zgodziłbym sie ,że Pareiko był słabszy na przedpolu ,to po pierwsze a po drugie , nie wiem co masz na myśli pisząc
rażące wady - dla każdego to może oznaczac coś innego.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.11.2013, 19:08
kristos napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nie na 10 lat .
Ja wiem ,że wczoraj wybronił kilka sytuacji w meczu z tymi paralitykami , ale główne jego wady to przede wszystkim gra na przedpolu i wprowadzanie piłki do gry - prawie w 100% wykop na połowe przeciwnika a to daje zazwyczaj strate i narażenie sie na kontre. Wczoraj naliczyłem takich wykopów chyba 10.
może stać tylko na linii i bronic nogami.mogą mu doszyć kieszenie po to żeby trzymal tam ręce.byle nic nie wpadalo.Miśka bronią wyniki i to ile meczów nam wygrał lub co najmniej dzęki niemu nie przegraliśmy,
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów