|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|||||
Gdzie napisałem, że bronię pedofili? Okazało sie, że jesteś małym manipulantem, który odwraca jak kota ogonem słowa rozmówców tylko po to, by posługiwac się argumentami osobistymi a nie merytorycznymi. Gratuluję.
Potrzebne są twarde dowody. Widziałem niedawno francuski film "Winny" oparty na faktach. Poczytaj o całej sprawie pod tym linkiem: wis.la/yq1ku i zastanów sie, czy samo oskarzenie o pedofilię naprawde wystarczy. Czy chciałbys zostać niewinnie oskarzony?
Bądźże rozsądny.
Widzisz, nie przyjąłbym z usmiechem. Ale jak grożba użycia broni nie jest użyciem broni, jak groźba zabicia nie jest jeszcze morderstwem, tak molestowanie nie jest jeszcze gwałtem czy doprowadzeniem małoletniego do stosunku pedofilskiego. Wiec księdza skazano słusznie za molestowanie a nie za pedofilię. Gdyby ktoś dorosły molestował moje dziecko, chocby przez jakieś pocałunki mógłbym oskarzyć go jedynie o molestowanie a nie na przykład o gwałt A co bym osobiście sam z tym zrobił to wybacz, nie będe na forum pisał.
To że dziennikarz utożsamia molestowanie z pedofilią to nie znaczy nic oprócz tego, że dziennikarz szuka sensacji, bo latwiej sprzedaje się kamliwy tytuł o księdzu skazanym za pedofilię niż o księdzu skazanym za molestowanie. |
|||||
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
/ Nie jestem na bieżąco- za co Dariook dostał bana, bo chyba nie za wyrażanie swojego zdania na temat Partii Zboczeń ?
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Takiej nowoczesnej Polski chcecie ?
![]() ![]() Ja nie, i większość też dlatego tylko idiota głosuje na Palikota !
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 11:55.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Nadal Twoja (matka, żona , córka) będzie mogła rodzić dziecko np. z gwałtu. Legalizacja związków partnerskich nie nakaże Ci ściskać się z innym facetem, a prawdziwy rozdział państwa od kościoła nie przekreśla Twojej wiary w boga albo w krasnoludki. Oto właśnie chodzi że w Polsce nie żyją tylko narodowi katolicy ale też żydzi, komuniści i inni masoni dlatego Polska laicka a nie katolicka... ![]()
....:::TYLKO WISLA:::...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wtedy to już nie będzie Polska ...
Nie daj Boże gdy Palikot dojdzie do władzy to będzie moment degeneracji tego kraju i jego upadek. Na szczęście większość Polaków ma jeszcze rozum w przeciwieństwie do Ciebie Turku i nie odda głosu na tego klauna ![]()
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Polska laicka się koledze marzy. Bolszewikom też się marzyła i było to prawie sto lat temu, wiec postępowym bym tego pomysłu nie nazwał.
Jaki jest społeczny cel istnienia "związku partnerskiego", bo celem rodziny jest spłodzenie i wychowanie dzieci w określony sposób, który będzie gwarantował rozwój społeczeństwa, a nie bezideową, hedonistyczną egzystencję kosztem słabszych. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Przypominam Ci, że Polska jest krajem demokratycznym i paru naćpanych odmieńców od Palikota nie będzie decydowała za więszość narodu. Polska jest, była i będzie katolicka czy to Tobie się podoba czy też nie ... Nikt Cię nie zmusza do chodzenia do Kościoła, twój wybór w kogo wierzysz i gdzie chodzisz, ale nie możesz tego narzucać większości gdy stanowicie jakiś mały procent całego społeczeństwa i niech tak już zostanie. ![]()
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
rola demokracji nie jest narzucanie mniejszości jak maja żyć i co robić ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, to mniejszość będzie większości tłumaczyć co jest nowoczesne, a co ciemnogrodem
![]() Wczoraj Michnik u Lisa odkrył wszystko, znaczy desperacja, już nikt w te ich bzdury nie wierzy. Ale kobieta i mężczyzna nawet po 50-tce mogą wychować dziecko w oparciu o naturalne prawa, czy to swoje z poprzednich związków czy adoptowane. Natomiast dwóch facetów nie wychowa dziecka w normalnych warunkach bez wpływu na jego psychikę nawet przed 50-tką. Jeżeli lubią działać wbrew naturze to niech sobie to robią w zaciszu u siebie, nikt im nie przeszkadza. Natomiast zrównywanie dewiacji z naturą i oczekiwanie równego ich traktowania jest idiotyzmem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.11.2013 o godz. 13:03.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
nie widze powodów dlaczego para homo nie mogłaby wychować dziecka '''w oparciu o naturalne prawa'' cokolwiek to oznacza, po przez zakaz nic nie osiągniesz bo takie pary były są i będą i wychowuja dzieci czy chcesz tego czy nie .
Pozwólccie zyc innym tak jak chcą !! ![]()
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
||||
Poza tym wydaje mi się (tutaj akurat absolutnie nie mam zamiaru Cię oceniać), że trochę wybiórczy z Ciebie katolik, skoro w jednym miejscu wytykasz tzw. (w Twojej nomenklaturze) "pseudokatolikom" brak znajomości 10 przykazań zaś chwilę wcześniej wysuwałeś pod adresem księży pretensję, że "doradzają Polakom, jak ma wyglądać ich życie seksualne" co wskazuje na brak znajomości z Twojej strony co najmniej szóstego przykazania. O braku znajomości, czy też wypierania ze świadomości, szóstego przykazania świadczy także Twoja wypowiedź odnośnie in vitro (choć tutaj także, a może nawet przede wszystkim, unaocznia się brak znajomości piątego przykazania). Zdecydowanie razi mnie tutaj jednak bezczelne łgarstwo z Twojej strony, bowiem nikt na dzieci poczęte za pomocą metody in vitro "nie pluje". Kościół protestuje przeciwko samej metodzie w wyniku której, aby jedno dziecko się narodziło uśmiercanych jest kilka innych. Nawet przytaczany tutaj przez Twojego kolegę AS-a ksiądz prof. Longchamps de Berier wypowiadał się jedynie na temat zagrożeń genetycznych, które niesie za sobą ta metoda. Wysuwasz pod adresem Kościoła Katolickiego pretensje, które świadczą po prostu o tym, że swoją wiedzę o tej instytucji czerpiesz z lektury "Faktów i Mitów" i stron antyklerykalnych na necie, a nie z bezpośrednich kontaktów. Opłaty za posługi, które wymieniłeś są dobrowolne, natomiast fundusz kościelny został powołany przez państwo komunistyczne po zrabowaniu przez komunistów majątku KK w Polsce. O grzywnach też pierwsze słyszę, chyba, że masz na myśli sprawy cywilne, gdzie powód domaga się od pozwanego w formie zadośćuczynienia zapłaty określonej sumy na konto Caritasu. Przecież choćby z awantury o fotoradary wiadomo, że kasą z grzywien czy też mandatów łatany jest budżet państwa. Stąd nie wiem skąd Ci się wziął ten Caritas i dlaczego wobec tej instytucji (aż Cię zacytuję) "plujesz takim jadem". Może zapoznaj się z zakresem działalności tej instytucji, a dopiero następnie wylewaj gdziekolwiek swoje żale. Wszystkie Twoje wypowiedzi atakujące Kościół Katolicki, pełne uogólnień i nienawiści prowadzą mnie do sformułowania wniosku, że taki z Ciebie konserwatysta, jak z koziej dupy trąba. Jeszcze jedno nikt z nas nie broni tutaj pedofilii wręcz przeciwnie, osobiście przychylam się nawet do tego aby kastrować s....ysynów, którzy krzywdzą Dzieci, ale po udowodnieniu im winy. A poniższy fragment Twojej wypowiedzi, świadczy że dla Ciebie chyba nie jest to aż tak oczywiste
Czy wobec każdego z wcześniej wymienionych przeze mnie stosuje się podobne sankcje Turek napisał(a):
W kwestii wychowania dzieci przez pary homo wypowiedzieli się już naukowcy poprzez jakoś dziwnie przemilczane wyniki badań naukowych, które można skonkludować stwierdzeniem, iż znaczny procent homoseksualistów jest jednocześnie pedofilami. Odnośnie zaś Twojego apelu, to (dopóki to nie szkodzi innym osobom) nikt nikomu w jego cztery ściany i (mówiąc dosłownie) do łóżka nie zagląda, to niestety homoseksualiści propagują swoją dewiację na ulicach i domagają się uprzywilejowania.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 05.11.2013 o godz. 13:47.
|
||||
|
|
Member
Offline |
|
Tyle jest ładnych nowoczesnych krajów na zachodzie Europy które to tolerują to niech się tam przeprowadzą jak im nie odpowiada w naszym pięknym kraju ... Chłopak, dziewczyna normalna rodzina ! ZAKAZ PEDAŁOWANIA ! Tu jest Polska, nie Bruksela ! Tu się zboczeń nie popiera ! ![]()
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Precz z naziolami i faszystami ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Zapomniałeś dodać o brunatnej sile zalewającej nasz kraj ... ![]() ![]() Turek -na przyszłosć zanim użyjesz jakiegoś wyrazu to sprawdź jego znaczenie w słowniku bo widzę, że macie ten sam problem z twoim guru ... Nie rozumiecie znaczenia słów a ich używacie ...
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Widziałeś w królestwie zwierząt zdrowy związek dwóch samców? Jeśli zwierzęta które kierują sie głównie instynktem i potrzebami darują sobie takie skrzywienia to jak nazwać ludzi? Ależ oczywiście, mogą życ sobie jak chcą. Moga nawet sobie nawzajem dupy rozpruc i codziennie zasypiac z unoszącym się odorem wszemobecnego gówna, wali mnie to. Omijam takich z daleka bo .......e zarazić się jakimś syfem czy inną chorobą które roznoszą. Nigdy im nie mozna pozwolic na wychowanie dzieci. W takim przypadku nie chodzi o tą parę ciot, pozbawioną szacunku do swojej płci (Mezczyzna wolał zginąć a nizeli splamić swój honor) . Tutaj mowa jest o dziecku! Liczy się tylko jego dobro! A dwa pedały to zło! Kumasz? Nie daj Boze zaraza dziecko jakims AIDS , zniszczą mu życie i psychikę lub gorsze, wykorzystają seksualnie. Nigdy! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Turek- obrazek ze specjalną dedykacją dla Ciebie
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Ty rzeczywiscie powinienes wrocic do szkoly .P.S - Ty juz pokazales jakim netowym kozaczkiem jestes, kiedy proponowalem wyjasnienie sobie kilku kwestii twarza w twarz .FraMat - nie chce mi sie rozwijac tematu, bo juz pokazales jakim czlowiekiem jestes. Ja stoje po stronie krzywdzonych dzieci(ktore czasami hurtowo zeznaja przeciwko 1 osobie), ty stajesz po stronie katow i oprawcow. Przykre, ze taka postawa jeszcze zdarza sie w spoleczenstwie, ale co zrobic. Trzeba ludzi ksztalcic, bo potem sie slyszy, ze nic sie nie stalo, kiedy dorosly czlowiek przytulil, pomasowal, pocalowal dziecko. A o pedofilach w kosciele rozmawiamy dlatego, ze a) sa to stroze wiary, ducha i moralnosci(tak sie przynajmniej przedstawiaja) b) maja niebywala "wladze" i wplyw na wiernych(zwlaszcza w naszym kraju) c) budza zaufanie. P.S - Jak widac dla Ciebie granica obcowania i naruszania nietykalnosci osobistej jest bardzo daleko posunieta. Nie mamy dlatego, o czym dyskutowac(zwlaszcza, ze w swojej percepcji nie przyjmujesz do wiadomosci, ze bronisz pedofilow i kryjesz sie za sformulowaniami prawnymi...). O przykladach pedofili w kosciele, ktorzy dalej aktywnie uczestnicza w zyciu duchowym wiernych nie bede wspominal(doucz sie). Materialow jest wiele i to takich, gdzie dany ksiadz zaraz byl przeniesiony niewiadomo gdzie. Kosciol wlasnie dlatego jest skompromitowany, bo wystarczy zapoznac sie z podobnymi przypadkami w USA, gdzie jest pelna wspolpraca organow scigania z dana kuria.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 05.11.2013 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
nie jestem za tym, aby pary homo wychowywały dzieci, ale zęby bolą i głowa puchnie jak się czyta takie brednie. Czy Ty się kiedykolwiek zastanawiałeś jakie bzdury wygadujesz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
(przypuszczam, ze w wiekszosci miejsc w Polsce). Mam juz swoje lata i a) chowalem swoich bliskich b) bylem swiadkiem w czasie roznych uroczystosci c) jestem tez chrzestnym. W mojej parafii jest cennik (tak, tak panie katoliku od 7 bolesci). Np. przyznanie papierka stwierdzajacego, ze moge byc chrzestnym, to koszt kilkudziesieciu zł. Wyglada, to jak wizyta w firmie uslugowej. Ksiadz w swoim biurze nawet nie pytal mnie o stosunek do kosciola, czy jestem praktykujacy, itd. Po prostu wypisal papierek, a zaplate zlozylem u jego sekretarki. Chowanie osoby niepraktykujacej od lat? Nie ma problemu, jesli zaplacisz proboszczowi okreslone pieniadze. Czyz to nie jest biznes majacy niewiele wspolnego z wiara? O prawie tez malo wiesz, bo nie pisalem o sprawach cywilnych. Sad w niektorych przypadkach nakazuje przekazanie pewnej kwoty na organizacje charytatywne, tyle ze jest to tylko Caritas(nie mozna wybrac zadnej innej organizacji). I gdybys sie zapoznal z oficjalnymi danymi, to wiedzialbys, ze z naszych podatkow(takze ludzi niewierzacych lub niepraktykujacych) na kosciol idzie dobrze ponad 1 mld zł. Dlaczego? Chyba nikt nie ma pojecia, zwlaszcza ze mamy tyle ludzi potrzebujacych.P.S - Wskaz mi fragment, gdzie pluje na Caritas? Jesli nie potrafisz tego zrobic, to ladnie przepros, chociaz znajac kulture osobista niektorych osob tutaj, to pewnie bedzie ciezko. Dla mnie Caritas robi rzeczy wielkie i trzeba to podkreslac(ale trzeba tez mowic, ze ma olbrzymia pomoc od panstwa) |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehehe jakież nieprzeliczone zastępy bojowników zjednoczyły siły w obronie niewinnych dziatek przed przesiąkniętym pedofilią kościołem. Dają oni odpór zacofanym obrońcom pedofili, którzy w znany sobie sposób odwracają kota ogonem sugerując bezczelnie, zagrożenie pedofilią za strony homoseksualistów. Co to za insynuacje, badania na które się powołują to najpewniej dzieło pisu, rydzyka i najprawdopodobniej Macierewicza. Dlatego nie wolno w nie wierzyć. Homoseksualista dużo lepiej wyjaśni dziecku do czego ma pupę, a jak będzie trzeba to i zademonstruje z matusiem. Tylko zacofaniec z ciemnogrodu takich oczywistości nie rozumie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.11.2013 o godz. 16:38.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
ja już tu pisałem, że jesteś dowodem katolika niewierzącego ale praktykującego, dość powszechnego w naszej populacji
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|||
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||||
Z podanem konkretnych przykładów, bez sloganów
Czy potrafisz wskazac konkretne przykłady czy tylko piszesz, co ci wpadnie do głowy? |
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Seryjny samobójca grasuje wokół sprawy Brunona K. domniemanego bombera:
Cytat:
|
|