The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2013, 09:29
For Fun potwierdza zatem, iż najliczniejszą grupę katolików stanowią niewierzący, lecz praktykujący
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.11.2013, 10:45
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
A do kolegi Fra Mata tylko jedno - dla mnie juz samo oskarzenie o pedofilie, to powinno byc zawieszenie w pelnieniu poslugi...
rozumiem, ze ty bronisz pedofilow, ale nie musisz tego wywlekac na swiatlo dzienne.
Nie pozwalasz sobie za dużo?
Gdzie napisałem, że bronię pedofili?
Okazało sie, że jesteś małym manipulantem, który odwraca jak kota ogonem słowa rozmówców tylko po to, by posługiwac się argumentami osobistymi a nie merytorycznymi.
Gratuluję.
Ja stoje na strazy dzieci, ofiar, ktore pewnie wedle twoich slow czesto wymyslaja takie historie(bo sugerujesz, ze skoro nie ma prawomocnego wyroku, to ktos taki jest czysty jak lza, a dziecku najpewniej cos sie wydawalo lub wprost klamalo). Nie wiem, skad u niektorych ludzi bierze sie taka postawa...mam dramatyczna relacje dziecka i chyba temu, kazdy normalny czlowiek daje wiare.
A dla mnie nie.
Potrzebne są twarde dowody.
Widziałem niedawno francuski film "Winny" oparty na faktach. Poczytaj o całej sprawie pod tym linkiem: wis.la/yq1ku i zastanów sie, czy samo oskarzenie o pedofilię naprawde wystarczy. Czy chciałbys zostać niewinnie oskarzony?
Tez przedziwna maniera tlumaczenia i rozumienia pedofilii...jesli dla Ciebie molestowanie nieletnich(w taki czy inny sposob) nie jest pedofilia, to co jest? Dopiero, jak ktos taki wlozy swojego fiuta do buzi czy w tylek?
Ludzi nie skazuje sie za skłonności tylko za czyny. Księdza skazano za molestowanie, czyli manifestowanie skłonności, ale nie za czyny pedofislkie.
Bądźże rozsądny.
Przyjmuje, ze ty bys z usmiechem na twarzy przyjal wiadomosc, ze twoja corka lub twoj syn byl calowany przez(akurat w tym przypadku) ksiedza. To "gratuluje" rodzinie. Twoja wypowiedz, to jedna wielka ZENADA. Idz zapisz sie do parti pedofili, bo skoro tlumaczysz tak okropne czyny, to na leczenie jest juz za pozno.
Twoje insynuacje są po prostu obrzydliwe.
Widzisz, nie przyjąłbym z usmiechem. Ale jak grożba użycia broni nie jest użyciem broni, jak groźba zabicia nie jest jeszcze morderstwem, tak molestowanie nie jest jeszcze gwałtem czy doprowadzeniem małoletniego do stosunku pedofilskiego. Wiec księdza skazano słusznie za molestowanie a nie za pedofilię. Gdyby ktoś dorosły molestował moje dziecko, chocby przez jakieś pocałunki mógłbym oskarzyć go jedynie o molestowanie a nie na przykład o gwałt A co bym osobiście sam z tym zrobił to wybacz, nie będe na forum pisał.
Aaa i polecam jeszcze jedno: google. Bo jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote. Fragment jednego z artykulow(a mozna znalezc wiecej):
"Dziesięć lat temu ks. Edward P. został prawomocnie skazany za pedofilię. Teraz jest proboszczem małej parafii w Wiązowie (powiat strzeliński). Wierni są zaniepokojeni
Jak podaje "Gazeta Wrocławska", parafianie dekanatu Wiązów koło Strzelina napisali do Watykanu list z prośbą o usunięcie ks. Edwarda P. z parafii, który pełni tam funkcję proboszcza. W 2003 r. został on skazany na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata po tym, jak w parafii w Pszennie koło Świdnicy molestował ministrantów."
Dobrze napisałeś, że jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote.
To że dziennikarz utożsamia molestowanie z pedofilią to nie znaczy nic oprócz tego, że dziennikarz szuka sensacji, bo latwiej sprzedaje się kamliwy tytuł o księdzu skazanym za pedofilię niż o księdzu skazanym za molestowanie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.11.2013, 11:06
Obawiam sie że sprzedaż gazety to jedynie pochodna celu dla którego dziennikarz zmanipulował tytuł. Podstawowym jest wtłoczenie lemingom do pustych łbów przekonania że księża to pedofile, kościół to siedlisko pedofilii, a ktoś kto broni kościoła to obrońca pedofilów. Wystarczy poczytać posty praktykującego katolika Forfana, żeby się przekonać że propaganda odnosi skutki.
Hej Nasz TS !!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.11.2013, 11:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dobrze napisałeś, że jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote.
To że dziennikarz utożsamia molestowanie z pedofilią to nie znaczy nic oprócz tego, że dziennikarz szuka sensacji, bo latwiej sprzedaje się kamliwy tytuł o księdzu skazanym za pedofilię niż o księdzu skazanym za molestowanie.
Ciekawe w tym wszystkim jest kilka spraw:

Akurat następcą rzeczonego księdza skazanego za molestowanie jest znajomy ksiądz z mojej parafii ks. Janusz.
1) parafianie jak parafianie - jedni pisali do Watykanu, drudzy wylewali żale na wyrzucenie ich proboszcza... ciekawsze w tym wszystkim jest to, że Ci pierwsi to raczej nie czują się specjalnie z lokalną wspólnotą Kościoła związani....
2) ksiądz został skazany za molestowanie, po zatarciu skazania został powołany na proboszcza innej parafii, nie doszło do popełnienia przez żadnych czynów, które można by nazwać recydywą - czyli prawdopodobnie ksiądz zrozumiał swoje błędy.......
3) skoro tak wielcy przeciwnicy pedofilii są jednocześnie w gremialnej ilości zwolennikami teorii resocjalizacji skazanych, to dlaczego wobec rzeczonego księdza "teorii resocjalizacji" nie można zastosować ?
4) ciekawy jest również stosunek tychże osób (przeciwników księży - pedofili) do innych pedofilii - przypomnę choćby kwestię skazanego za pedofilię (nie za molestowanie) swoich małoletnich pacjentów nieżyjącego guru polskiej psychologii Andrzeja Samsona, o innych Polańskich nie mówiąc..... wówczas stają oni w obronie biednych i gnębionych, zabłąkanych ludzi....
5) mój Ś. P. dziadek w kieszeniach zawsze miał nagromadzonych sporo cukierków, kiedy wychodził na spacer w podeszłym wieku (80 lat) siadał na podwórku na ławeczce częstował dzieci cukierkami i głaskał je po głowach - czy to już pedofilia ? Wg jednej z matek takiego dziecka (zatwardziałej antyklerykałki) to jak najbardziej tak. Ponieważ byłem świadkiem tej całej awantury, po której dziadek nie mógł dojść do siebie przez długi czas - paniusi się dostało - jeno słowem, a że paniusia nie znała mnie, to rzuciła się do sądu o znieważenie jej publiczne i zadośćuczynienie. Skończyła z wielkim wstydem (całe podwórko - 4 bloki poświadczyły, że to paniusia się myli), wielką traumą biednego dziecka (dzieci chłopaka przestały tolerować na podwórku), bo i sporymi kosztami procesu - bo pozew wzajemny został przez mnie wygrany. Mała dla mnie pociecha, bo w międzyczasie przygaszony dziadek zmarł....
A Paniusia wyprowadziła się w końcu z rodziną do "Wielkiego Miasta" - pewnie jej się tam dobrze wiedzie...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 05.11.2013, 11:42
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wększośc elektoratu Palikota to pospolite cioty, cwele, pedały i wszelkiej maści dewianci seksualni. On sam otacza się nimi tylko po to by sciągnąć głosy odmieńców.
Sama prawda. Podpisuję się pod tym. Większość ludzi głosowała na niego bo trawka miała być legalna i do kupienia w kiosku za rogiem To też świadczy jaki ma elektorat ...

/ Nie jestem na bieżąco- za co Dariook dostał bana, bo chyba nie za wyrażanie swojego zdania na temat Partii Zboczeń ?
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 11:45.
głos z trybun
Member

Stary 05.11.2013, 11:50
Takiej nowoczesnej Polski chcecie ?

Ja nie, i większość też dlatego tylko idiota głosuje na Palikota !
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 11:55.
Turek
Junior Member

Od: 04.2004

Stary 05.11.2013, 12:14
głos z trybun napisał(a):Wyświetl post
Takiej nowoczesnej Polski chcecie ?

Ja nie, i większość też dlatego tylko idiota głosuje na Palikota !
Zycie w nowoczesnym kraju nie przekreśla Twoich aspiracji do życia w ciemnogrodzie ..
Nadal Twoja (matka, żona , córka) będzie mogła rodzić dziecko np. z gwałtu.
Legalizacja związków partnerskich nie nakaże Ci ściskać się z innym facetem, a prawdziwy rozdział państwa od kościoła nie przekreśla Twojej wiary w boga albo w krasnoludki. Oto właśnie chodzi że w Polsce nie żyją tylko narodowi katolicy ale też żydzi, komuniści i inni masoni dlatego Polska laicka a nie katolicka...
....:::TYLKO WISLA:::...
głos z trybun
Member

Stary 05.11.2013, 12:26
Wtedy to już nie będzie Polska ...

Nie daj Boże gdy Palikot dojdzie do władzy to będzie moment degeneracji tego kraju i jego upadek.

Na szczęście większość Polaków ma jeszcze rozum w przeciwieństwie do Ciebie Turku i nie odda głosu na tego klauna
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 12:39.
Drozd
Senior Member

Stary 05.11.2013, 12:34
Polska laicka się koledze marzy. Bolszewikom też się marzyła i było to prawie sto lat temu, wiec postępowym bym tego pomysłu nie nazwał.

Jaki jest społeczny cel istnienia "związku partnerskiego", bo celem rodziny jest spłodzenie i wychowanie dzieci w określony sposób, który będzie gwarantował rozwój społeczeństwa, a nie bezideową, hedonistyczną egzystencję kosztem słabszych.
Hej Nasz TS !!
głos z trybun
Member

Stary 05.11.2013, 12:35
Turek napisał(a):Wyświetl post
Oto właśnie chodzi że w Polsce nie żyją tylko narodowi katolicy ale też żydzi, komuniści i inni masoni dlatego Polska laicka a nie katolicka...
Od kiedy mniejszość ma decydować za większość ?

Przypominam Ci, że Polska jest krajem demokratycznym i paru naćpanych odmieńców od Palikota nie będzie decydowała za więszość narodu.

Polska jest, była i będzie katolicka czy to Tobie się podoba czy też nie ...

Nikt Cię nie zmusza do chodzenia do Kościoła, twój wybór w kogo wierzysz i gdzie chodzisz, ale nie możesz tego narzucać większości gdy stanowicie jakiś mały procent całego społeczeństwa i niech tak już zostanie.
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 12:39.
Turek
Junior Member

Stary 05.11.2013, 12:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Jaki jest społeczny cel istnienia "związku partnerskiego", bo celem rodziny jest spłodzenie i wychowanie dzieci w określony sposób, który będzie gwarantował rozwój społeczeństwa, a nie bezideową, hedonistyczną egzystencję kosztem słabszych.
kolega nasłuchał się posłanki Pawłowicz ;] a jaki ma cel zawarcie zwiazku osób po 50 -ce dzieci z tego nie będzie !! zakazać tego !!! hipokryzja prawicowych konserwatystów
Turek
Junior Member

Stary 05.11.2013, 12:50
Od kiedy mniejszość ma decydować za większość ?

Przypominam Ci, że Polska jest krajem demokratycznym i paru naćpanych odmieńców od Palikota nie będzie decydowała za więszość narodu.

Polska jest, była i będzie katolicka czy to Tobie się podoba czy też nie ...
kolega chyba chce wprowadzić państwo wyznaniowe ...
rola demokracji nie jest narzucanie mniejszości jak maja żyć i co robić
Drozd
Senior Member

Stary 05.11.2013, 12:53
Jasne, to mniejszość będzie większości tłumaczyć co jest nowoczesne, a co ciemnogrodem

Wczoraj Michnik u Lisa odkrył wszystko, znaczy desperacja, już nikt w te ich bzdury nie wierzy.

kolega nasłuchał się posłanki Pawłowicz ;] a jaki ma cel zawarcie zwiazku osób po 50 -ce dzieci z tego nie będzie !! zakazać tego !!! hipokryzja prawicowych konserwatystów
Ale kobieta i mężczyzna nawet po 50-tce mogą wychować dziecko w oparciu o naturalne prawa, czy to swoje z poprzednich związków czy adoptowane. Natomiast dwóch facetów nie wychowa dziecka w normalnych warunkach bez wpływu na jego psychikę nawet przed 50-tką. Jeżeli lubią działać wbrew naturze to niech sobie to robią w zaciszu u siebie, nikt im nie przeszkadza. Natomiast zrównywanie dewiacji z naturą i oczekiwanie równego ich traktowania jest idiotyzmem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.11.2013 o godz. 13:03.
Hej Nasz TS !!
Turek
Junior Member

Stary 05.11.2013, 13:24
nie widze powodów dlaczego para homo nie mogłaby wychować dziecka '''w oparciu o naturalne prawa'' cokolwiek to oznacza, po przez zakaz nic nie osiągniesz bo takie pary były są i będą i wychowuja dzieci czy chcesz tego czy nie .
Pozwólccie zyc innym tak jak chcą !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.11.2013, 13:30
Ale co ty za przeproszeniem pierd... Ktos, kto pisze i wytyka bledy od razu opowiada sie po stronie lewej, czy prawej ? Masz niezle ograniczone horyzonty myślowe. Ja jestem konserwatysta i nigdy nie glosowalem, i nie zaglosuje na partie lewicowa. Jestem praktykujacym katolikiem, ktory chodzi do kosciola, do spowiedzi, bierze udzial w roznych uroczystosciach. I wlasnie takich ludzi boli to, co niektorzy pseudokatolicy(w wiekszej mierze duchowni) wyprawiaja. Jak masz znajomego ksiedza, to moje zdanie nie bedzie odosobnione wsrod osob wierzacych. Wiadomo, ze nizszej rangi duchowni nie moga wypowiadac takich sadow publicznie, ale w prywatnych rozmowach, to juz zupelnie co innego. I gdybys potrafil czytac ze zrozumieniem(ucz sie, ucz, to nie boli), to zauwazylbys, ze pisze o czesci kleru. [...]
Jakoś ta Twoja autoprezentacja nie współbrzmi z posługiwaniem się ubecką terminologią wobec duchowieństwa, a już z pewnością razi niekonsekwencja w Twoich wypowiedziach. Przypomnę wcześniejszą
[...] Nie ma co dyskutować z obronca pedofilow. Przypuszczam, ze ktos taki sam podstawi swoje dziecko takiemu dewiantowi, a potem jeszcze mu podziekuje(ze podzielil sie "miloscia"). Niespotykane na skale swiatowa, ze u nas skazani prawomocnymi wyrokami za pedofilie: a) dalej sa w stanie kapłanskim b) dalej pracuja z dziecmi. Polski kosciol jest tak skompromitowany, ze juz bardziej sie nie da. Dochodza do tego "geniusze" od genetyki, ktorzy pluja na dzieci z in vitro. Inni jeszcze doradzaja Polakom, jak ma wygladac ich zycie seksualne(Sic!). A o finansowaniu kosciola tez nie ma co mowic. Fundusz koscielny, pensje dla katechetow i ksiezy(religia w szkolach!), wszystkie grzywny ida na Caritas, oplaty za pogrzeby/sluby/chrzciny/wystawienie papierka(np. ze nadajesz sie na chrzestnego). To jeden wielki biznes, a nie szerzenie wiary chrzescijanskiej. Dodajac do tego wystepy w tv, gdzie ci pseudokatolicy pluja jadem i nie maja pojecia o 10 przykazaniach...
Przede wszystkim brak konsekwencji najpierw piszesz, że polski kościół jest skompromitowany, aby następnie zastrzegać się, że piszesz "o części kleru". Wypadałoby się zdecydować.
Poza tym wydaje mi się (tutaj akurat absolutnie nie mam zamiaru Cię oceniać), że trochę wybiórczy z Ciebie katolik, skoro w jednym miejscu wytykasz tzw. (w Twojej nomenklaturze) "pseudokatolikom" brak znajomości 10 przykazań zaś chwilę wcześniej wysuwałeś pod adresem księży pretensję, że "doradzają Polakom, jak ma wyglądać ich życie seksualne" co wskazuje na brak znajomości z Twojej strony co najmniej szóstego przykazania. O braku znajomości, czy też wypierania ze świadomości, szóstego przykazania świadczy także Twoja wypowiedź odnośnie in vitro (choć tutaj także, a może nawet przede wszystkim, unaocznia się brak znajomości piątego przykazania). Zdecydowanie razi mnie tutaj jednak bezczelne łgarstwo z Twojej strony, bowiem nikt na dzieci poczęte za pomocą metody in vitro "nie pluje". Kościół protestuje przeciwko samej metodzie w wyniku której, aby jedno dziecko się narodziło uśmiercanych jest kilka innych. Nawet przytaczany tutaj przez Twojego kolegę AS-a ksiądz prof. Longchamps de Berier wypowiadał się jedynie na temat zagrożeń genetycznych, które niesie za sobą ta metoda.

Wysuwasz pod adresem Kościoła Katolickiego pretensje, które świadczą po prostu o tym, że swoją wiedzę o tej instytucji czerpiesz z lektury "Faktów i Mitów" i stron antyklerykalnych na necie, a nie z bezpośrednich kontaktów. Opłaty za posługi, które wymieniłeś są dobrowolne, natomiast fundusz kościelny został powołany przez państwo komunistyczne po zrabowaniu przez komunistów majątku KK w Polsce. O grzywnach też pierwsze słyszę, chyba, że masz na myśli sprawy cywilne, gdzie powód domaga się od pozwanego w formie zadośćuczynienia zapłaty określonej sumy na konto Caritasu. Przecież choćby z awantury o fotoradary wiadomo, że kasą z grzywien czy też mandatów łatany jest budżet państwa. Stąd nie wiem skąd Ci się wziął ten Caritas i dlaczego wobec tej instytucji (aż Cię zacytuję) "plujesz takim jadem". Może zapoznaj się z zakresem działalności tej instytucji, a dopiero następnie wylewaj gdziekolwiek swoje żale.

Wszystkie Twoje wypowiedzi atakujące Kościół Katolicki, pełne uogólnień i nienawiści prowadzą mnie do sformułowania wniosku, że taki z Ciebie konserwatysta, jak z koziej dupy trąba.

Jeszcze jedno nikt z nas nie broni tutaj pedofilii wręcz przeciwnie, osobiście przychylam się nawet do tego aby kastrować s....ysynów, którzy krzywdzą Dzieci, ale po udowodnieniu im winy. A poniższy fragment Twojej wypowiedzi, świadczy że dla Ciebie chyba nie jest to aż tak oczywiste

[...] A do kolegi Fra Mata tylko jedno - dla mnie juz samo oskarzenie o pedofilie, to powinno byc zawieszenie w pelnieniu poslugi...rozumiem, ze ty bronisz pedofilow, ale nie musisz tego wywlekac na swiatlo dzienne. Ja stoje na strazy dzieci, ofiar, ktore pewnie wedle twoich slow czesto wymyslaja takie historie(bo sugerujesz, ze skoro nie ma prawomocnego wyroku, to ktos taki jest czysty jak lza, a dziecku najpewniej cos sie wydawalo lub wprost klamalo). Nie wiem, skad u niektorych ludzi bierze sie taka postawa...mam dramatyczna relacje dziecka i chyba temu, kazdy normalny czlowiek daje wiare. Tez przedziwna maniera tlumaczenia i rozumienia pedofilii...jesli dla Ciebie molestowanie nieletnich(w taki czy inny sposob) nie jest pedofilia, to co jest? Dopiero, jak ktos taki wlozy swojego fiuta do buzi czy w tylek? Przyjmuje, ze ty bys z usmiechem na twarzy przyjal wiadomosc, ze twoja corka lub twoj syn byl calowany przez(akurat w tym przypadku) ksiedza. To "gratuluje" rodzinie. Twoja wypowiedz, to jedna wielka ZENADA. Idz zapisz sie do parti pedofili, bo skoro tlumaczysz tak okropne czyny, to na leczenie jest juz za pozno. [...]
Ciekaw jestem dlaczego, wciąż u Ciebie pojawia się w kontekście pedofilii jedynie ksiądz Czy nie uważasz, że w ten sam sposób powinno się postąpić wobec przedszkolanki, nauczyciela/ki, psychologa, dziennikarza, sędziego etc. etc. Przypominam jedynie, że nie ma czegoś takiego jak "zawieszenie w pełnieniu posługi" (nie można "zawiesić" posługi kapłańskiej, jest "zawieszenie w pełnieniu urzędów i funkcji kościelnych" co Kościół Katolicki od jakiegoś czasu stosuje wobec duchownych oskarżonych o pedofilię, zaś w przypadku potwierdzenia się stawianych zarzutów taki duchowny będzie wydalony ze stanu duchownego).
Czy wobec każdego z wcześniej wymienionych przeze mnie stosuje się podobne sankcje Dlaczego nie domagasz się, aby po samym oskarżeniu o pedofilię automatycznie zawieszano w zawodzie nie tylko przedszkolankę i nauczyciela/kę (co rzecz jasna z racji na ich kontakt z dziećmi powinno - i mam nadzieję, że ma - mieć miejsce), ale także dziennikarza, sędziego i... For_Fun_a na ten przykład

Turek napisał(a):
nie widze powodów dlaczego para homo nie mogłaby wychować dziecka '''w oparciu o naturalne prawa'' cokolwiek to oznacza, po przez zakaz nic nie osiągniesz bo takie pary były są i będą i wychowuja dzieci czy chcesz tego czy nie .
Pozwólccie zyc innym tak jak chcą !![...]
Choćby dlatego, że homoseksualizm nie jest normalny, zgodny z naturą i nie zmieni tego żadne głosowanie paru idiotów pozostających pod wpływem tego czy innego lobby. Kilkadziesiąt lat temu uznali, że "homo jest ok", w tej chwili tych paru debili próbuje przeforsować w ten sposób pedofilię.
W kwestii wychowania dzieci przez pary homo wypowiedzieli się już naukowcy poprzez jakoś dziwnie przemilczane wyniki badań naukowych, które można skonkludować stwierdzeniem, iż znaczny procent homoseksualistów jest jednocześnie pedofilami.
Odnośnie zaś Twojego apelu, to (dopóki to nie szkodzi innym osobom) nikt nikomu w jego cztery ściany i (mówiąc dosłownie) do łóżka nie zagląda, to niestety homoseksualiści propagują swoją dewiację na ulicach i domagają się uprzywilejowania.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 05.11.2013 o godz. 13:47.
głos z trybun
Member

Stary 05.11.2013, 13:36
Niech sobie żyją, ale nie w Polsce.

Tyle jest ładnych nowoczesnych krajów na zachodzie Europy które to tolerują to niech się tam przeprowadzą jak im nie odpowiada w naszym pięknym kraju ...

Chłopak, dziewczyna normalna rodzina ! ZAKAZ PEDAŁOWANIA !

Tu jest Polska, nie Bruksela ! Tu się zboczeń nie popiera !
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 13:44.
Turek
Junior Member

Stary 05.11.2013, 14:02
Niech sobie żyją, ale nie w Polsce.

Tyle jest ładnych nowoczesnych krajów na zachodzie Europy które to tolerują to niech się tam przeprowadzą jak im nie odpowiada w naszym pięknym kraju ...

Chłopak, dziewczyna normalna rodzina ! ZAKAZ PEDAŁOWANIA !

Tu jest Polska, nie Bruksela ! Tu się zboczeń nie popiera !
To jest własnie prawdziwy ciemnogrod ...
Precz z naziolami i faszystami
głos z trybun
Member

Stary 05.11.2013, 14:22
Cytat:
„Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej”.

Dekret Stalina z 1943
Przypomniał mi się Palikot gdy patriotów nazwał nazistami i faszystami. Widzę, że uczysz się od swojego mistrza ...

Zapomniałeś dodać o brunatnej sile zalewającej nasz kraj ...

Turek -na przyszłosć zanim użyjesz jakiegoś wyrazu to sprawdź jego znaczenie w słowniku bo widzę, że macie ten sam problem z twoim guru ...

Nie rozumiecie znaczenia słów a ich używacie ...
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 05.11.2013 o godz. 14:47.
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.11.2013, 14:26
Jak para pedałów może wychować dziecko "w oparciu o naturalne prawa" jeśli sami są przestępstwem w świetle tych zasad!

Widziałeś w królestwie zwierząt zdrowy związek dwóch samców? Jeśli zwierzęta które kierują sie głównie instynktem i potrzebami darują sobie takie skrzywienia to jak nazwać ludzi?

Ależ oczywiście, mogą życ sobie jak chcą. Moga nawet sobie nawzajem dupy rozpruc i codziennie zasypiac z unoszącym się odorem wszemobecnego gówna, wali mnie to. Omijam takich z daleka bo .......e zarazić się jakimś syfem czy inną chorobą które roznoszą.

Nigdy im nie mozna pozwolic na wychowanie dzieci. W takim przypadku nie chodzi o tą parę ciot, pozbawioną szacunku do swojej płci (Mezczyzna wolał zginąć a nizeli splamić swój honor) . Tutaj mowa jest o dziecku!

Liczy się tylko jego dobro! A dwa pedały to zło! Kumasz?
Nie daj Boze zaraza dziecko jakims AIDS , zniszczą mu życie i psychikę lub gorsze, wykorzystają seksualnie. Nigdy!
głos z trybun
Member

Stary 05.11.2013, 14:29
Turek- obrazek ze specjalną dedykacją dla Ciebie

pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 05.11.2013, 14:30
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Jak para pedałów może wychować dziecko "w oparciu o naturalne prawa" jeśli sami są przestępstwem w świetle tych zasad!

Widziałeś w królestwie zwierząt zdrowy związek dwóch samców? Jeśli zwierzęta które kierują sie głównie instynktem i potrzebami darują sobie takie skrzywienia to jak nazwać ludzi?

Ależ oczywiście, mogą życ sobie jak chcą. Moga nawet sobie nawzajem dupy rozpruc i codziennie zasypiac z unoszącym się odorem wszemobecnego gówna, wali mnie to. Omijam takich z daleka bo .......e zarazić się jakimś syfem czy inną chorobą które roznoszą.

Nigdy im nie mozna pozwolic na wychowanie dzieci. W takim przypadku nie chodzi o tą parę ciot, pozbawioną szacunku do swojej płci (Mezczyzna wolał zginąć a nizeli splamić swój honor) . Tutaj mowa jest o dziecku!

Nie daj Boze zaraza dziecko jakims AIDS , zniszczą mu życie i psychikę lub gorsze, wykorzystają seksualnie. Nigdy!
Retoryka istne przeniesiona z konwencji wyborczych PiSu i innych tego typu podobnych partii. Otwórz się na świat człowieku i martw się o siebie i nie decyduj za innych.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.11.2013, 15:34
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj swój poprzedni post raz jeszcze - jeśli to nazywasz wytykaniem błędów to ja dziękuję. To nie konstruktywna krytyka tylko przypierdalanie się o wszystko (naginasz do tego mocno fakty). Nigdy nie wypowiadasz się o części kleru, jedziesz równo po wszystkich i nie ....... mi tu teraz, że jest inaczej (miałem okazję czytać Twoje wynurzenia także na sb...) - a jeśli rzeczywiście masz na myśli tylko część kleru to łaskawie zaznaczaj to w swoich postach bo wyczuć tego z Twoich wypowiedzi niestety nie idzie.

Gdzie widzisz "klasyfikowanie" (lewo, prawo) w moim poście wiesz chyba tylko Ty.

Napisałem "Wy" bo choć cytowałem jedynie Ciebie odnoszę się też do takich macherów jak AS (to chyba nietrudno wyczuć czytając temat?).

ps. uważaj z tymi "baranami", netowy kozaczku...

Ty rzeczywiscie powinienes wrocic do szkoly . Jesli piszesz do kogos w liczbie mnogiej, to wpychasz go do danej grupy. Tak czy nie? Sam juz nie wiesz, co piszesz. Bo przeciez w tej twojej, glupkowatej wypowiedzi jasno stoi, ze jestem domniemanym wyborca Palikota(bo dlaczego piszesz do mnie na temat tego skompromitowanego polityka?). I ladnie mnie teraz chlopcze przepros(o ile masz jaja, a jak wiemy tych brak)...i na tym zakonczymy nasza dyskusje, bo z baranami nie gadam .

P.S - Ty juz pokazales jakim netowym kozaczkiem jestes, kiedy proponowalem wyjasnienie sobie kilku kwestii twarza w twarz .

FraMat - nie chce mi sie rozwijac tematu, bo juz pokazales jakim czlowiekiem jestes. Ja stoje po stronie krzywdzonych dzieci(ktore czasami hurtowo zeznaja przeciwko 1 osobie), ty stajesz po stronie katow i oprawcow. Przykre, ze taka postawa jeszcze zdarza sie w spoleczenstwie, ale co zrobic. Trzeba ludzi ksztalcic, bo potem sie slyszy, ze nic sie nie stalo, kiedy dorosly czlowiek przytulil, pomasowal, pocalowal dziecko. A o pedofilach w kosciele rozmawiamy dlatego, ze a) sa to stroze wiary, ducha i moralnosci(tak sie przynajmniej przedstawiaja) b) maja niebywala "wladze" i wplyw na wiernych(zwlaszcza w naszym kraju) c) budza zaufanie.

P.S - Jak widac dla Ciebie granica obcowania i naruszania nietykalnosci osobistej jest bardzo daleko posunieta. Nie mamy dlatego, o czym dyskutowac(zwlaszcza, ze w swojej percepcji nie przyjmujesz do wiadomosci, ze bronisz pedofilow i kryjesz sie za sformulowaniami prawnymi...). O przykladach pedofili w kosciele, ktorzy dalej aktywnie uczestnicza w zyciu duchowym wiernych nie bede wspominal(doucz sie). Materialow jest wiele i to takich, gdzie dany ksiadz zaraz byl przeniesiony niewiadomo gdzie. Kosciol wlasnie dlatego jest skompromitowany, bo wystarczy zapoznac sie z podobnymi przypadkami w USA, gdzie jest pelna wspolpraca organow scigania z dana kuria.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 05.11.2013 o godz. 15:44.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.11.2013, 15:42
nie jestem za tym, aby pary homo wychowywały dzieci, ale zęby bolą i głowa puchnie jak się czyta takie brednie. Czy Ty się kiedykolwiek zastanawiałeś jakie bzdury wygadujesz?
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.11.2013, 15:58
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Wysuwasz pod adresem Kościoła Katolickiego pretensje, które świadczą po prostu o tym, że swoją wiedzę o tej instytucji czerpiesz z lektury "Faktów i Mitów" i stron antyklerykalnych na necie, a nie z bezpośrednich kontaktów. Opłaty za posługi, które wymieniłeś są dobrowolne, natomiast fundusz kościelny został powołany przez państwo komunistyczne po zrabowaniu przez komunistów majątku KK w Polsce. O grzywnach też pierwsze słyszę, chyba, że masz na myśli sprawy cywilne, gdzie powód domaga się od pozwanego w formie zadośćuczynienia zapłaty określonej sumy na konto Caritasu. Przecież choćby z awantury o fotoradary wiadomo, że kasą z grzywien czy też mandatów łatany jest budżet państwa. Stąd nie wiem skąd Ci się wziął ten Caritas i dlaczego wobec tej instytucji (aż Cię zacytuję) "plujesz takim jadem". Może zapoznaj się z zakresem działalności tej instytucji, a dopiero następnie wylewaj gdziekolwiek swoje żale.
Odniose sie tylko do tego fragmentu. Widac, ze albo nie jestes katolikiem, albo nie jestes praktykujacym katolikiem. Zaczynamy...oplaty za poslugi sa obowiazkowe (przypuszczam, ze w wiekszosci miejsc w Polsce). Mam juz swoje lata i a) chowalem swoich bliskich b) bylem swiadkiem w czasie roznych uroczystosci c) jestem tez chrzestnym. W mojej parafii jest cennik (tak, tak panie katoliku od 7 bolesci). Np. przyznanie papierka stwierdzajacego, ze moge byc chrzestnym, to koszt kilkudziesieciu zł. Wyglada, to jak wizyta w firmie uslugowej. Ksiadz w swoim biurze nawet nie pytal mnie o stosunek do kosciola, czy jestem praktykujacy, itd. Po prostu wypisal papierek, a zaplate zlozylem u jego sekretarki. Chowanie osoby niepraktykujacej od lat? Nie ma problemu, jesli zaplacisz proboszczowi okreslone pieniadze. Czyz to nie jest biznes majacy niewiele wspolnego z wiara? O prawie tez malo wiesz, bo nie pisalem o sprawach cywilnych. Sad w niektorych przypadkach nakazuje przekazanie pewnej kwoty na organizacje charytatywne, tyle ze jest to tylko Caritas(nie mozna wybrac zadnej innej organizacji). I gdybys sie zapoznal z oficjalnymi danymi, to wiedzialbys, ze z naszych podatkow(takze ludzi niewierzacych lub niepraktykujacych) na kosciol idzie dobrze ponad 1 mld zł. Dlaczego? Chyba nikt nie ma pojecia, zwlaszcza ze mamy tyle ludzi potrzebujacych.

P.S - Wskaz mi fragment, gdzie pluje na Caritas? Jesli nie potrafisz tego zrobic, to ladnie przepros, chociaz znajac kulture osobista niektorych osob tutaj, to pewnie bedzie ciezko. Dla mnie Caritas robi rzeczy wielkie i trzeba to podkreslac(ale trzeba tez mowic, ze ma olbrzymia pomoc od panstwa)
głos z trybun
Member

Stary 05.11.2013, 16:05

1906 % poparcia. Trafnie i jasno przedstawiłeś jakie zagrożenie niesie ze sobą adopcja dzieci przez pary homo niewiadomo ...
Drozd
Senior Member

Stary 05.11.2013, 16:13
Hehehe jakież nieprzeliczone zastępy bojowników zjednoczyły siły w obronie niewinnych dziatek przed przesiąkniętym pedofilią kościołem. Dają oni odpór zacofanym obrońcom pedofili, którzy w znany sobie sposób odwracają kota ogonem sugerując bezczelnie, zagrożenie pedofilią za strony homoseksualistów. Co to za insynuacje, badania na które się powołują to najpewniej dzieło pisu, rydzyka i najprawdopodobniej Macierewicza. Dlatego nie wolno w nie wierzyć. Homoseksualista dużo lepiej wyjaśni dziecku do czego ma pupę, a jak będzie trzeba to i zademonstruje z matusiem. Tylko zacofaniec z ciemnogrodu takich oczywistości nie rozumie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.11.2013 o godz. 16:38.
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.11.2013, 16:34
albo nie jestes katolikiem, albo nie jestes praktykujacym katolikiem.
ja już tu pisałem, że jesteś dowodem katolika niewierzącego ale praktykującego, dość powszechnego w naszej populacji
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.11.2013, 16:38
Odniose sie tylko do tego fragmentu. Widac, ze albo nie jestes katolikiem, albo nie jestes praktykujacym katolikiem. Zaczynamy...oplaty za poslugi sa obowiazkowe (przypuszczam, ze w wiekszosci miejsc w Polsce). Mam juz swoje lata i a) chowalem swoich bliskich b) bylem swiadkiem w czasie roznych uroczystosci c) jestem tez chrzestnym. W mojej parafii jest cennik (tak, tak panie katoliku od 7 bolesci). Np. przyznanie papierka stwierdzajacego, ze moge byc chrzestnym, to koszt kilkudziesieciu zł. Wyglada, to jak wizyta w firmie uslugowej. Ksiadz w swoim biurze nawet nie pytal mnie o stosunek do kosciola, czy jestem praktykujacy, itd. Po prostu wypisal papierek, a zaplate zlozylem u jego sekretarki. Chowanie osoby niepraktykujacej od lat? Nie ma problemu, jesli zaplacisz proboszczowi okreslone pieniadze. Czyz to nie jest biznes majacy niewiele wspolnego z wiara?)[...]
Podaj mi parafię do jakiej należysz Zapewniam Cię, że nie omieszkam sprawdzić, jak to jest w Twojej parafii, bowiem w mojej parafii wszelkie datki są dobrowolne. Parafia św. Józefa os. Kalinowe w Krakowie. Sprawdź skoro próbujesz mierzyć poziom mojego praktykowania wiary. Mało tego jest tak w każdej parafii z którą miałem do tej pory do czynienia, a trzykrotnie byłem Ojcem Chrzestnym, byłem także świadkiem dwóch małżeństw (za czym idzie konieczność wydania papierka, nikt ode mnie nie żądał żadnych kwot - zawsze dawałem co łaska, według uznania) - Panie hipokryto od mierzenia poziomu katolicyzmu innych.

[...] O prawie tez malo wiesz, bo nie pisalem o sprawach cywilnych. Sad w niektorych przypadkach nakazuje przekazanie pewnej kwoty na organizacje charytatywne, tyle ze jest to tylko Caritas(nie mozna wybrac zadnej innej organizacji).[...]
Rzekłbym "uczył Marcin Marcina, a sam głupi jak świnia". Najpierw piszesz, że "wszystkie grzywny ida na Caritas" później raczkiem się wycofujesz pisząc, iż "Sad w niektórych przypadkach nakazuje przekazanie pewnej kwoty na organizacje charytatywne"... zdecyduj się wreszcie jak jest Czy wszystkie, czy w niektórych przypadkach. Dokształć się może przy okazji czym jest kara grzywny, zamiast pouczać innych.

[...] I gdybys sie zapoznal z oficjalnymi danymi, to wiedzialbys, ze z naszych podatkow(takze ludzi niewierzacych lub niepraktykujacych) na kosciol idzie dobrze ponad 1 mld zł. Dlaczego? Chyba nikt nie ma pojecia, zwlaszcza ze mamy tyle ludzi potrzebujacych.

P.S - Wskaz mi fragment, gdzie pluje na Caritas? Jesli nie potrafisz tego zrobic, to ladnie przepros, chociaz znajac kulture osobista niektorych osob tutaj, to pewnie bedzie ciezko. Dla mnie Caritas robi rzeczy wielkie i trzeba to podkreslac(ale trzeba tez mowic, ze ma olbrzymia pomoc od panstwa)
Teraz sprawdź ile ze środków przez Ciebie wymienionych jest przeznaczonych na działalność charytatywną gdzie Kościół zastępuje państwo (właśnie za pośrednictwem m.in. Caritasu), edukacyjną i... zastanów się nad sobą, a przepraszać nie musisz. Brzmiałoby to cokolwiek fałszywie z Twojej strony biorąc pod uwagę, próby mierzenia poziomu katolicyzmu, późniejsze podpieranie się niewierzącymi lub niepraktykującymi.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.11.2013, 17:09
FraMat - nie chce mi sie rozwijac tematu, bo juz pokazales jakim czlowiekiem jestes. Ja stoje po stronie krzywdzonych dzieci(ktore czasami hurtowo zeznaja przeciwko 1 osobie), ty stajesz po stronie katow i oprawcow.
Skad taki wniosek?
P.S - Jak widac dla Ciebie granica obcowania i naruszania nietykalnosci osobistej jest bardzo daleko posunieta.
skąd taki wniosek?
Nie mamy dlatego, o czym dyskutowac(zwlaszcza, ze w swojej percepcji nie przyjmujesz do wiadomosci, ze bronisz pedofilow i kryjesz sie za sformulowaniami prawnymi...). O przykladach pedofili w kosciele, ktorzy dalej aktywnie uczestnicza w zyciu duchowym wiernych nie bede wspominal(doucz sie).
Może jednak wspomnij.
Z podanem konkretnych przykładów, bez sloganów
Materialow jest wiele i to takich, gdzie dany ksiadz zaraz byl przeniesiony niewiadomo gdzie.
wiele? to znaczy ile?
Czy potrafisz wskazac konkretne przykłady czy tylko piszesz, co ci wpadnie do głowy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.11.2013, 17:34
Seryjny samobójca grasuje wokół sprawy Brunona K. domniemanego bombera:

Cytat:
Trupy wokół Brunona K. Giną osoby, które widziały jego rzekomy arsenał

Trupy wokół Brunona K. Giną osoby, które widziały jego rzekomy arsenał
Według ustaleń prokuratury jednym z kontrahentów Brunona K. był kolekcjoner militariów Adam K. z Gdańska, którego ciało razem ze zwłokami partnerki i rocznego dziecka znaleziono w marcu w Gdańsku. Zamordowana została w tajemniczych okolicznościach także teściowa Brunona K., u której niedoszły zamachowiec miał przechowywać nieodnaleziony dotąd arsenał.

Wokół sprawy Brunona K., który miał przygotowywać zamach na polski parlament, pojawia się coraz więcej tajemniczych tropów. W zagadkowych okolicznościach życie tracą osoby, mogące być świadkami, że mężczyzna kupował i przetrzymywał arsenał, który miał mu posłużyć do wysadzenia w powietrze Sejmu.

Najpierw na przełomie 2011-2012 została zamordowana teściowa Brunona K.; w kwietniu 2012 r. odkopano jej zwłoki w Czajowicach na obrzeżach Ojcowskiego Parku Narodowego. Podczas przeszukania jej domu ABW znalazła tylko jedną sztukę amunicji, choć to właśnie u denatki miał być przechowywany arsenał niedoszłego zamachowca.

Teraz okazuje się, że jednym z kontrahentów Brunona K. był podejrzany o nielegalny handel bronią kolekcjoner militariów Adam K. z Gdańska. W marcu 2013 r. został on bestialsko zamordowany strzałem z broni z tłumikiem - wraz z konkubiną i 14-miesięcznym dzieckiem. O zbrodnię podejrzany jest Rosjanin Samir S.

Dane innych osób, które były świadkami działalności Brunona K., zostały zaś utajnione (informacje dotyczące osoby, która złożyła zawiadomienie do ABW, oraz pięciu świadków incognito objęte są częścią niejawną aktu oskarżenia). Większość z nich - według nieoficjalnych informacji - to funkcjonariusze ABW. Co ciekawe - jak podaje PAP - w 2011 r. ABW odbyła z Brunonem K.... "rozmowę ostrzegawczą". Potem - choć mężczyzna musiał wiedzieć, że jest pod kontrolą służb, dalej prowadził swoją "spiskową" aktywność. Wyglądała ona dość groteskowo. Według ustaleń prokuratury Brunon K. chciał stworzyć zakonspirowaną siatkę młodych ludzi, składającą się z 12 osób, a pieniądze na ich działalność zdobyć podczas napadu rabunkowego z bronią. K., stojąc na czele grupy, chciał wyposażyć konspiratorów w kuloodporne kamizelki i hełmy oraz... broń z okresu II wojny światowej. Opancerzony SKOT wypełniony saletronem miałby uderzyć w budynek Sejmu w czasie, gdy będą w nim najważniejsi politycy.

Jak podaje prokuratura, dwóch studentów - uczestników tych "szkoleń" - mimo nachalności Brunona K. nie dało się namówić na realizację jego absurdalnego planu. Inny uczestnik zawiadomił ABW. Wkrótce potem na szkolenie zgłosiły się kolejne osoby - byli to funkcjonariusze ABW pod przykryciem. Warto dodać, że z aktu oskarżenia, skierowanego w ubiegłym tygodniu przez Prokuraturę Apelacyjną w Krakowie do sądu, wynika, iż jednym z głównych dowodów przeciwko Brunonowi K. pozostaje... korespondencja internetowa.

Brunonowi K. grozi kara do 15 lat więzienia. Proces rozpocznie się 27 stycznia
http://niezalezna.pl/47936-trupy-wok...zekomy-arsenal

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów