The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2013, 18:12
Drozd napisał(a):Wyświetl post
. Idę o zakład, że więcej znajdę pedofili wśród gejów niż wśród księży. Więc jeżeli ktoś jest "obrońcą pedofilów" to właśnie pseudo postępowe homolobby, a nie ja .
Ciekawe ile jest homoseksualistów wśród księzy, sądze ,że też jest to pokaźna grupa ,bo klasztory czy zakony ,gdzie są sami faceci ,to doskonale miejsce do tego typu praktyk . Tymbardziej w takim kraju jak Polska , gdzie za to że jesteś homoseksualistą możesz dostać w łeb , takie zamkniete miejsca ,za murami ,gdzie nikt nie "przeszkadza" to idealne miejsce do tego typu praktyk . Isakowicz Zaleski opisał ,że w jednej diecezji "od biskupa do kamerdynera" wszyscy sa homoseksualistami . Także pozorny celibat to wedlug mnie przykrywka dla homoseksualistów i dla różnych zboczeńców np. pedofilów.
picasso
Senior Member

Stary 04.11.2013, 18:15
jeszcze tylko jedna sprawa.gdyby nie ograbiono KK z tego co posiadał nei byłoby funduszu koscielnego.niech Kościołowi zostanei zwrócone to co mu ukradziono i wtedy będzie mozna mowic,ze fundusz kościelny to takie "dobrodziejstwo za nic".
no i śmieszą mnie te zarzuty na płatne sluby,chrzty czy pogrzeby.przecież to nie jest obowiązkowe.nie chcesz nie bierzesz-proste.jak ktoś nie ochrzci dziecka albo nie weźmie ślubu kościelnego to chyba nie wsadzają go do więzienia.może w konstytucji coś jest na ten temat napisane...chyba muszę poczytać.
Ostatnio edytowane przez picasso : 04.11.2013 o godz. 18:24.
dziękuję za uwagę
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.11.2013, 18:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Tak btw... Turek faktycznie włozył kij w mrowisko.
Olejcie to.
Miała byc dyskusja o Palikocie a zeszło na Kościół
Co olać? Te farmazony które wypisują palikociarze? Jeden pierdnie drugi podsumuje "amen" i ktoś by mógł pomyśleć że mają rację. A przecież trudno o większe brednie.

Zauważ również na czym polega "wsadzanie kija". Ano tak opluć i oczernić żeby opluwany musiał się bronić. Całe szczęście kościół ma autorytet i szczekające pieski mogą mu skoczyć...
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 18:22
Ale bzdury waść piszesz:
Udowodnij, że ktoś, kto został skazany prawomocnym wyrokiem za pedofilię jest nadal kapłanem

udowodnij, że ktos skazany, dalej pracuje z dziecmi
Ksiądz Edward to "bohater" jednej z najgłośniejszych na Dolnym Śląsku afer pedofilskich w Kościele katolickim. Przez wiele miesięcy molestował ministrantów. W 2003 roku sąd prawomocnie skazał go za molestowanie seksualne. Już w 2006 roku ksiądz wrócił do posługi kapłańskiej. Obecnie jest proboszczem w dekanacie Wiązów (archidiecezja wrocławska)

http://www.gazetawroclawska.pl/artyk....html?cookie=1

picasso napisał(a):Wyświetl post
jeszcze tylko jedna sprawa.gdyby nie ograbiono KK z tego co posiadał nei byłoby funduszu koscielnego.niech Kościołowi zostanei zwrócone to co mu ukradziono i wtedy będzie mozna mowic,ze fundusz kościelny to takie "dobrodziejstwo za nic".
Tylko że przez długi czas obowiązywał i Fundusz Kościelny i "zwracali" im w skandaliczny sposób nieruchomości. Teraz kiedy już im zwrócili ziemie i budynki ,choć kler dalej uważa nie dostał wszystkiego i jakiś ich przedstawiciel domaga się dalszych zwrotów, to fundusz nie wiadomo z jakiej racji ma dalej obowiązywać . W udawaniu biednych są naprawdę świetni ,już bym wolał ,żeby ten odpis 0,5% szedł na ludzi naprawdę biednych i potrzebujących a nie na tych bogaczy.
Drozd
Senior Member

Stary 04.11.2013, 18:25
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile jest homoseksualistów wśród księzy, sądze ,że też jest to pokaźna grupa ,bo klasztory czy zakony ,gdzie są sami faceci ,to doskonale miejsce do tego typu praktyk . Tymbardziej w takim kraju jak Polska , gdzie za to że jesteś homoseksualistą możesz dostać w łeb , takie zamkniete miejsca ,za murami ,gdzie nikt nie "przeszkadza" to idealne miejsce do tego typu praktyk . Isakowicz Zaleski opisał ,że w jednej diecezji "od biskupa do kamerdynera" wszyscy sa homoseksualistami . Także pozorny celibat to wedlug mnie przykrywka dla homoseksualistów i dla różnych zboczeńców np. pedofilów.
Oj oj uważaj bo para gejów to też "sami faceci" a zgodnie z filozofią różowego postępu taka "rodzina" miałaby wychowywać dzieci. Dopiero tam nikt by nie "przeszkadzał". Zdecyduj się na coś ...
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 18:25
Całe szczęście kościół ma autorytet i szczekające pieski mogą mu skoczyć...
Niech się lepiej zacznie starać i dbać o ten swój "autorytet" ,bo się mogą obudzić za 20,30 lat z ręką w nocniku jak na zachodzie Europy.
picasso
Senior Member

Stary 04.11.2013, 18:26

Tylko że przez długi czas obowiązywał i Fundusz Kościelny i "zwracali" im w skandaliczny sposób nieruchomości. Teraz kiedy już im zwrócili ziemie i budynki ,choć kler dalej uważa nie dostał wszystkiego i jakiś ich przedstawiciel domaga się dalszych zwrotów, to fundusz nie wiadomo z jakiej racji ma dalej obowiązywać . W udawaniu biednych są naprawdę świetni ,już bym wolał ,żeby ten odpis 0,5% szedł na ludzi naprawdę biednych i potrzebujących a nie na tych bogaczy.
po pierwsze nei oddali wszystkiego.po drugie w czasie gdy korzystali z tych dóbr nie płacili np czynszu po trzecie fundusz kościelny ulega likwidacji.w zamian ma być dobrowolny odpis od podatku.
dziękuję za uwagę
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 18:28
Oj oj uważaj bo para gejów to też "sami faceci" a zgodnie z filozofią różowego postępu taka "rodzina" miałaby wychowywać dzieci. Dopiero tam nikt by nie "przeszkadzał". Zdecyduj się na coś ...
No musze cię rozczarować ,ale akurat w kwestii adopcji dzieci przez pary homoseksualne jestem przeciwny. Natomiast jak już mówiłem ,nie cierpie obłudy, i stanowiska Kościoła przeciwnemu homoseksualistomm ,gdy w tym samym czasie w swoich szeregach mają plage homosiów.
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 18:29
po pierwsze nei oddali wszystkiego.po drugie w czasie gdy korzystali z tych dóbr nie płacili np czynszu po trzecie fundusz kościelny ulega likwidacji.w zamian ma być dobrowolny odpis od podatku.
Czyli dostają kolejny finansowy prezent od państwa polskiego...
picasso
Senior Member

Stary 04.11.2013, 18:32
Czyli dostają kolejny finansowy prezent od państwa polskiego...
nie.od tych co chcą tego odpisu dokonac.nie chcesz nie musisz.chcesz zrobić odpis na organizacje popierające pedałow to mozesz to zrobić.wystarczy by taka został uznana za organizacje pozytku publicznego.ja nei mam ochoty dawac na nich-nei daję.ty nei masz ochoty dawac na Kośció to tez cie nikt nei zmusi.
dziękuję za uwagę
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.11.2013, 18:34
Jak chcecie dyskusji o Palikocie to będzie on na "Debacie oxfordzkiej" za 30 minut tutaj:
wis.la/vj2e3

Temat może zainteresować wielu: “Polska potrzebuje więcej nacjonalizmu, by budować lepszą przyszłość”

Do Teatru Polskiego raczej się już nie wyrobicie.
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 18:36
nie.od tych co chcą tego odpisu dokonac.nie chcesz nie musisz.chcesz zrobić odpis na organizacje popierające pedałow to mozesz to zrobić.wystarczy by taka został uznana za organizacje pozytku publicznego.ja nei mam ochoty dawac na nich-nei daję.ty nei masz ochoty dawac na Kośció to tez cie nikt nei zmusi.
Ale czemu ma być jakiś odpis na nich z pieniedzy ,które zamiast zasilić budżet ,idą na nich, co oni biedni są ,że ich trzeba pieniedzmi budzetowymi zasilac ?
Na pedałow placic nie chce ,ale jak ty chcesz placic na ksiezy ,to uwazaj bo moze twoj proboszcz tez jest pedalem , nigdy nie wiadomo
picasso
Senior Member

Stary 04.11.2013, 18:45
Ale czemu ma być jakiś odpis na nich z pieniedzy ,które zamiast zasilić budżet ,idą na nich, co oni biedni są ,że ich trzeba pieniedzmi budzetowymi zasilac ?
Na pedałow placic nie chce ,ale jak ty chcesz placic na ksiezy ,to uwazaj bo moze twoj proboszcz tez jest pedalem , nigdy nie wiadomo
nie odniose sie do ostaniego sformulowania.po prostu jest prymitywne.co do reszty.ja tez sie do tego budżetu dorzucam i chce miec jakś wplyw na to na co są wydawane.odpis robię z "mojej działki" nie twojej.ty swoją przeznacz na co chcesz.równei dobrze moge sie zapytać czemu moje pieniądze mają iśćnp na finansowanie partii politycznych albo tysiac innych rzeczy z jakimi sie nie zgadzam
dziękuję za uwagę
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 18:56
nie odniose sie do ostaniego sformulowania.po prostu jest prymitywne.co do reszty.ja tez sie do tego budżetu dorzucam i chce miec jakś wplyw na to na co są wydawane.odpis robię z "mojej działki" nie twojej.ty swoją przeznacz na co chcesz.równei dobrze moge sie zapytać czemu moje pieniądze mają iśćnp na finansowanie partii politycznych albo tysiac innych rzeczy z jakimi sie nie zgadzam
Powinno byc tak ,że jak chcesz placic na kosciol to sobie plac z wlasnej kieszeni ,a nie posrednio przez podatek , tak że stratny jest przez to Skarb Państwa.
Co do mojego sformułowania ,to biorąc pod uwagę to co napisał w swojej książce Isakowicz-Zaleski ,że w jednej diecezji od biskupa do kamerdynera wszyscy sa gejami ,to calkiem możliwe ,że wplacisz kase na jakiegoś geja w sutannie Oczywiscie pisze to z przymruzeniem oka , ale takie są fakty ,że stan duchowny i zwiazane z tym odosobnienie ,izolacja i bezpieczenstwo to swietna oaza dla homoseksualistów
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.11.2013 o godz. 18:58.
picasso
Senior Member

Stary 04.11.2013, 19:02
Powinno byc tak ,że jak chcesz placic na kosciol to sobie plac z wlasnej kieszeni ,a nie posrednio przez podatek , tak że stratny jest przez to Skarb Państwa.
Co do mojego sformułowania ,to biorąc pod uwagę to co napisał w swojej książce Isakowicz-Zaleski ,że w jednej diecezji od biskupa do kamerdynera wszyscy sa gejami ,to calkiem możliwe ,że wplacisz kase na jakiegoś geja w sutannie Oczywiscie pisze to z przymruzeniem oka , ale takie są fakty ,że stan duchowny i zwiazane z tym odosobnienie ,izolacja i bezpieczenstwa to swietna oaza dla homoseksualistów
ok.więc jesli chcesz miec dzieci z invitro plac sobie sam.żadnych pieniedzy z budżetu.partie polityczne niech sie utrzymują same.tak samo teatry opery i inne dziwadła.w zasadzie z muzeów tez korzysta malo ludzi więc zadnych dotacji.ja z racji pracy nei korzystam z komunikacji miejskeij wiec czemu ma byc dotowana z moich podatkow? albo sportowcy skoro jestesmy an forum bylo nie bylo klubu sportowego.czemu z moich podatków opłacane sa obozy przygotowawcze olimpijczykow?chca medali niech sami sobie to finannsują.a odpis od podatku nie jest obowiazkowy jest dobrowolny.wolisz zostawić te pieniadze rostowskiemu-twoja sprawa.ja wole je spozytkowac na odpis.
dziękuję za uwagę
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 19:09
ok.więc jesli chcesz miec dzieci z invitro plac sobie sam.żadnych pieniedzy z budżetu.partie polityczne niech sie utrzymują same.tak samo teatry opery i inne dziwadła.w zasadzie z muzeów tez korzysta malo ludzi więc zadnych dotacji.ja z racji pracy nei korzystam z komunikacji miejskeij wiec czemu ma byc dotowana z moich podatkow? albo sportowcy skoro jestesmy an forum bylo nie bylo klubu sportowego.czemu z moich podatków opłacane sa obozy przygotowawcze olimpijczykow?chca medali niech sami sobie to finannsują.a odpis od podatku nie jest obowiazkowy jest dobrowolny.wolisz zostawić te pieniadze rostowskiemu-twoja sprawa.ja wole je spozytkowac na odpis.
Różnica jest taka ,że np rodziców na in-vitro nie stać ,więc wspomożenie ich jest w jakiś sposób uzasadnione,natomiast ciągłe dotowanie grupy ,która jest bardzo zamożna jest dla mnie niezrozumiałym paradoksem.
picasso
Senior Member

Stary 04.11.2013, 19:18
Różnica jest taka ,że np rodziców na in-vitro nie stać ,więc wspomożenie ich jest w jakiś sposób uzasadnione,natomiast ciągłe dotowanie grupy ,która jest bardzo zamożna jest dla mnie niezrozumiałym paradoksem.
różnie z tym bogactwem kościoła jest.szkoda,ze nie wiesz jak wyglądają parafie np na Mazurach.tam tak wesoło nei jest.owszem na pld nikomu nic nie brakuje.ale diecezja krakowska i tarnowska to nie cały KK.poza tym idąc dalej co mnei to ma obchodzic,ze kogoś nei stać.mnie tez nie stać na wiele rzeczy które chcialbym miec i z tym zyję.zawsze jest cos za cos.może trzeba sprzedac samochód i zainwestować swoje pieniądze w in vitro,albo zrezygnować z ekstra wczasów?tobie nei pasuje by płacic bylo nie bylo swoje pieniadze na KK -bo jest bogaty.a mi nei pasuje by tez z moich pieniedzy finansować np invitro (żeby nei bylo-to tylko przyklad.akurat rozumeim tych ludzi mimo moralnych watpliwości nie domagam sie by panstwo tego nei finansowalo)
i jeszcze jedno.skoro tych rodzicow nei stac na invitro-nie az tak drogie bo pieniadze nei wydaje sie jednorazowo tylko rozlozone sa w czasie to moze nei powinni miec dzieci w ogóle?przeciez jak obliczono wychowanei jednego dziecka to koszt okoo 200 tys zł.-argument taki sam jak twój o proboszczu
Ostatnio edytowane przez picasso : 04.11.2013 o godz. 19:20.
dziękuję za uwagę
Drozd
Senior Member

Stary 04.11.2013, 19:28
Dla ASa "Budżet Państwa" jest dobrem najwyższym i oddałby mu wszystko, żeby potem kolesiom na premie nie brakło. Czyli po 50 000 na głowe.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 19:33
Dla ASa "Budżet Państwa" jest dobrem najwyższym i oddałby mu wszystko, żeby potem kolesiom na premie nie brakło. Czyli po 50 000 na głowe.
Premie dla kolesi ,to jest temat już na inną dyskusję...
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 04.11.2013, 19:43
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2013, 19:46
Ksiądz Edward to "bohater" jednej z najgłośniejszych na Dolnym Śląsku afer pedofilskich w Kościele katolickim. Przez wiele miesięcy molestował ministrantów. W 2003 roku sąd prawomocnie skazał go za molestowanie seksualne. Już w 2006 roku ksiądz wrócił do posługi kapłańskiej. Obecnie jest proboszczem w dekanacie Wiązów (archidiecezja wrocławska)
wis.la/zwdkh
W 2003 roku ksiądz został prawomocnie skazany za molestowanie seksualne
Nie za czyny pedofilskie
Wyrok uległ zatarciu, a nie było zakazu pełnienia funkcji duszpasterskiej, od strony prawa wszystko jest dobrze

Faktem jest, że nadal jest kapłanem, ale jak się okazuje nie został skazany za pedofilię i nie pracuje z dziećmi. Oczywiście, że leiej byłoby go odstawić na boczne tory, ale ja prosiłem o przykłądy księzy skazanych za pedofilię....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 19:50
W 2003 roku ksiądz został prawomocnie skazany za molestowanie seksualne
Nie za czyny pedofilskie
Wyrok uległ zatarciu, a nie było zakazu pełnienia funkcji duszpasterskiej, od strony prawa wszystko jest dobrze

Faktem jest, że nadal jest kapłanem, ale jak się okazuje nie został skazany za pedofilię i nie pracuje z dziećmi. Oczywiście, że leiej byłoby go odstawić na boczne tory, ale ja prosiłem o przykłądy księzy skazanych za pedofilię....
To ja już nie wiem w co wierzyć w to ,że jak napisała gazeta "brał udział w jednej z najwiekszych afer pedofilskichj" czy tobie ,że nie został skazany za pedofilie...

W 2003 roku ksiądz został prawomocnie skazany za molestowanie seksualne. Sędzia argumentował, że w obu przypadkach, molestując chłopców, dążył do poddania ich czynności seksualnej i że jego wina nie budzi żadnych wątpliwości. Wyrok, półtora roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata, nie był surowy, bo sąd wziął pod uwagę wcześniejszą niekaralność duchownego oraz fakt, że nie stosował wobec chłopców przemocy. Zaraz po ogłoszeniu wyroku matka jednego z ministrantów mówiła nam: - Po tym wszystkim mam tylko jedno marzenie: żeby ksiądz nie trafił do innej parafii i nie skrzywdził innych dzieci.

Tak wiec jednak byl skazany za pedofilie , dostal wyrok w zawiasach , zawiasy sie skonczyly , wyrok sie zatarl ,a on znow wrocil do bycia ksiedzem proboszczem ,tylko na innej parafii - rzeczywiscie odnowa moralna .
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.11.2013 o godz. 19:59.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2013, 20:18
To ja już nie wiem w co wierzyć w to ,że jak napisała gazeta "brał udział w jednej z najwiekszych afer pedofilskichj" czy tobie ,że nie został skazany za pedofilie...
Wystarczy czytac uwaznie:
W 2003 roku ksiądz został prawomocnie skazany za molestowanie seksualne. Sędzia argumentował, że w obu przypadkach, molestując chłopców, dążył do poddania ich czynności seksualnej i że jego wina nie budzi żadnych wątpliwości. Wyrok, półtora roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata, nie był surowy, bo sąd wziął pod uwagę wcześniejszą niekaralność duchownego oraz fakt, że nie stosował wobec chłopców przemocy.
Tytuł jest po prostu dziennikarski.
Dziennikarz pisze w tytule: Ksiądz skazany za pedofilię...,
bo taki tytuł jest chwytliwy

a w tresci artykułu podaje wyraźnie: za molestowanie seksualne.

Takich mamy dziennikarzy.
I takie gazety.
Nie jestem prawnikiem, ale tak na zdrowy rozum to molestowanie chyba czymś różni się od gwałtu czy pedofilii?

A jak jest naprawde z tym ksiedzem mozesz przeczytać Tutaj-Ksiądz skazany za pedofilię od dziś nie jest już proboszczem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 04.11.2013, 20:21
AS strasznie wybiórczy jesteś w tym dostrzeganiu pedofilii. Strasznie ciskasz się w stronę księży wśród, których pedofilia jest promilem, natomiast przemilczasz kwestię wysokiego współczynnika pedofilii wśród homoseksualistów, co potwierdzają badania naukowe. Żeby było śmieszniej powołujesz się przy tym na "autorytet" Palikmiota, typa który jeszcze w marcu 2013 r. wyskoczył u MO z postulatem obniżenia wieku legalnego współżycia seksualnego do 13 lat. Słowo hipokryzja na takie postępowanie to doprawdy zbyt łagodne określenie.
Ciekaw jestem za jaki okres czasu zmienicie swoje poglądy znowu o ileś tam stopni i zaczniecie "bronić praw kolejnej mniejszości" czyt. narzucać społeczeństwu legalizację i akceptację (w kolejnych krokach zapewne także uprzywilejowanie) kolejnej degeneracji. Przypomnę tylko, że w Stanach banda idiotów określających się mianem "psychologów" stwierdziła, że pedofilia to orientacja. Wkrótce lewactwo zapewne oprócz sodomitów także .......onych pedryli będzie bronić, zakładając ich stowarzyszenia, organizując marsze. Przypomnę tylko jak wielka machina propagandowa została uruchomiona w obronie Polańskiego.
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 20:24
Wystarczy czytac uwaznie:

Tytuł jest po prostu dziennikarski.
Dziennikarz pisze w tytule: Ksiądz skazany za pedofilię...,
bo taki tytuł jest chwytliwy

a w tresci artykułu podaje wyraźnie: za molestowanie seksualne.

Takich mamy dziennikarzy.
I takie gazety.
Nie jestem prawnikiem, ale tak na zdrowy rozum to molestowanie chyba czymś różni się od gwałtu czy pedofilii?

A jak jest naprawde z tym ksiedzem mozesz przeczytać Tutaj-Ksiądz skazany za pedofilię od dziś nie jest już proboszczem
Ja sie nie chce wdawać w szczegoly co jest molestowanie a co nie jest .To że nie zgwałcił ,to nie jest powód żeby go rozgrzeszać ,bo mógł robić tym dzieciom wiele innych świnstw.
No widze ,że arcybiskup sie zreflektował jak sprawe opisały media i jednak definitywnie odwolal ksiedza. Brawo ,widać są jakieś pozytywne skutki tego "ataku na Kościół" ,może te standardy zaczną się chociaż w tej kwestii zmieniać ,bo kiedyś było jedynie zamiatanie pod dywan.
AS82
Banita

Stary 04.11.2013, 20:31
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
AS strasznie wybiórczy jesteś w tym dostrzeganiu pedofilii. Strasznie ciskasz się w stronę księży wśród, których pedofilia jest promilem, natomiast przemilczasz kwestię wysokiego współczynnika pedofilii wśród homoseksualistów, co potwierdzają badania naukowe. Żeby było śmieszniej powołujesz się przy tym na "autorytet" Palikmiota, typa który jeszcze w marcu 2013 r. wyskoczył u MO z postulatem obniżenia wieku legalnego współżycia seksualnego do 13 lat. Słowo hipokryzja na takie postępowanie to doprawdy zbyt łagodne określenie.
Ciekaw jestem za jaki okres czasu zmienicie swoje poglądy znowu o ileś tam stopni i zaczniecie "bronić praw kolejnej mniejszości" czyt. narzucać społeczeństwu legalizację i akceptację (w kolejnych krokach zapewne także uprzywilejowanie) kolejnej degeneracji. Przypomnę tylko, że w Stanach banda idiotów określających się mianem "psychologów" stwierdziła, że pedofilia to orientacja. Wkrótce lewactwo zapewne oprócz sodomitów także .......onych pedryli będzie bronić, zakładając ich stowarzyszenia, organizując marsze. Przypomnę tylko jak wielka machina propagandowa została uruchomiona w obronie Polańskiego.
Ja sie czepiam ukrywania pedofilii w kosciele a nie jako tako samej . Patrzac to co afery pedofilskie zrobily z kosciolem w Irlandii , to jest to raczej przejaw troski o Kosciol a nie proba ataku
Jesli pedofilia jest ponoc czestsza u homoseksualistow ,to co z homoseksualistami ksiezmi , ktorych jak pisalem wyzej z wiadomych wzgledow nie brakuje ?Tez 40% z nich to pedofile ?
Ja sie na autorytet Palikmiota nie powoluje , nie zasluzyl na to zeby byc autorytetem dla mnie ,ani mysle dla nikogo..
Nie slyszalem o propozycji zeby zalegalizowac seks od 13 lat ,ale wiem że dopiero niedawno temu Vatykan zmienil swoje prawo w tej kwestii bo wlasnie mial zapisane cos na ten wzor .
Co ja ci na to poradze ,co oglosili psychologowie w USA czy ja za nich odpowiadam. Polscy ksieza się tez kompromitują jak np niejaki de Berrier który mówił o jakiś bruzdach u dzieci z in vitro , i stalo mu sie coś mimo ze sie skompromitowal ? Jeszcze sie znalazlo sporo kretynów , którzy pisali listy w jego obronie..
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.11.2013 o godz. 20:34.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.11.2013, 02:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Obrońcą pedofilów to jest co najwyżej wyborca Palikota - radzę poczytać co nieco o statystykach odnośnie skłonności pedofilskich wśród osób homoseksualnych (zresztą o co Wam chodzi? Wy tacy pro zachodni, postępowi jesteście a tam przecież stowarzyszenia psychologów powolutku uznają pedofilię za orientację seksualną...).

W kościele dzieje się sporo złego, wielu księży nie nadaje się i nigdy nie nadawało do tego, by pełnić tak odpowiedzialną rolę w społeczeństwie - jednak rozciąganie problemu na "cały" kościół, wrzucanie księży do jednego wora byleby tylko budować modny ostatnio antyklerykalizm jest żenujące.
Ale co ty za przeproszeniem pierd... Ktos, kto pisze i wytyka bledy od razu opowiada sie po stronie lewej, czy prawej ? Masz niezle ograniczone horyzonty myślowe. Ja jestem konserwatysta i nigdy nie glosowalem, i nie zaglosuje na partie lewicowa. Jestem praktykujacym katolikiem, ktory chodzi do kosciola, do spowiedzi, bierze udzial w roznych uroczystosciach. I wlasnie takich ludzi boli to, co niektorzy pseudokatolicy(w wiekszej mierze duchowni) wyprawiaja. Jak masz znajomego ksiedza, to moje zdanie nie bedzie odosobnione wsrod osob wierzacych. Wiadomo, ze nizszej rangi duchowni nie moga wypowiadac takich sadow publicznie, ale w prywatnych rozmowach, to juz zupelnie co innego. I gdybys potrafil czytac ze zrozumieniem(ucz sie, ucz, to nie boli), to zauwazylbys, ze pisze o czesci kleru.

P.S - I trzeba byc niezlym baranem, zeby do kogos pisac w liczbie mnogiej.

A do kolegi Fra Mata tylko jedno - dla mnie juz samo oskarzenie o pedofilie, to powinno byc zawieszenie w pelnieniu poslugi...rozumiem, ze ty bronisz pedofilow, ale nie musisz tego wywlekac na swiatlo dzienne. Ja stoje na strazy dzieci, ofiar, ktore pewnie wedle twoich slow czesto wymyslaja takie historie(bo sugerujesz, ze skoro nie ma prawomocnego wyroku, to ktos taki jest czysty jak lza, a dziecku najpewniej cos sie wydawalo lub wprost klamalo). Nie wiem, skad u niektorych ludzi bierze sie taka postawa...mam dramatyczna relacje dziecka i chyba temu, kazdy normalny czlowiek daje wiare. Tez przedziwna maniera tlumaczenia i rozumienia pedofilii...jesli dla Ciebie molestowanie nieletnich(w taki czy inny sposob) nie jest pedofilia, to co jest? Dopiero, jak ktos taki wlozy swojego fiuta do buzi czy w tylek? Przyjmuje, ze ty bys z usmiechem na twarzy przyjal wiadomosc, ze twoja corka lub twoj syn byl calowany przez(akurat w tym przypadku) ksiedza. To "gratuluje" rodzinie. Twoja wypowiedz, to jedna wielka ZENADA. Idz zapisz sie do parti pedofili, bo skoro tlumaczysz tak okropne czyny, to na leczenie jest juz za pozno.

Aaa i polecam jeszcze jedno: google. Bo jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote. Fragment jednego z artykulow(a mozna znalezc wiecej):
"Dziesięć lat temu ks. Edward P. został prawomocnie skazany za pedofilię. Teraz jest proboszczem małej parafii w Wiązowie (powiat strzeliński). Wierni są zaniepokojeni
Jak podaje "Gazeta Wrocławska", parafianie dekanatu Wiązów koło Strzelina napisali do Watykanu list z prośbą o usunięcie ks. Edwarda P. z parafii, który pełni tam funkcję proboszcza. W 2003 r. został on skazany na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata po tym, jak w parafii w Pszennie koło Świdnicy molestował ministrantów."
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 05.11.2013 o godz. 02:48.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.11.2013, 06:59
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Obrońcą pedofilów to jest co najwyżej wyborca Palikota - radzę poczytać co nieco o statystykach odnośnie skłonności pedofilskich wśród osób homoseksualnych (zresztą o co Wam chodzi? Wy tacy pro zachodni, postępowi jesteście a tam przecież stowarzyszenia psychologów powolutku uznają pedofilię za orientację seksualną...).

W kościele dzieje się sporo złego, wielu księży nie nadaje się i nigdy nie nadawało do tego, by pełnić tak odpowiedzialną rolę w społeczeństwie - jednak rozciąganie problemu na "cały" kościół, wrzucanie księży do jednego wora byleby tylko budować modny ostatnio antyklerykalizm jest żenujące.
Dlatego pedofilów na każdym kroku trzeba tępić i szykanować. Jeśli jest możliwość to pobić i nie okazywać iitości a dla takiego s....ysyna, który w imię zaspokojenia swoich chorych pociągów jest gotowy skrzywdzić niewinne dziecko- kara śmierci.

Wększośc elektoratu Palikota to pospolite cioty, cwele, pedały i wszelkiej maści dewianci seksualni. On sam otacza się nimi tylko po to by sciągnąć głosy odmieńców.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2013, 07:19
Skoro z pedofili nie można leczyć to powinno sie zorganizować dla nich jakies miejsca odosobnienia .Gdzieś na wyludnionych terenach zbudować barakii, dla pewności zadaszyć azbestem, kilku strażników z owczarkami niemieckimi do pilnowania i po 10-12 godzin dziennie zasuwać fizycznie(np. produkcja jakis prostych rzeczy) .Karmić zupą z brukwi lub tym co wyhodują.Wtedy nie mieliby czasu i siły myśleć o molestowaniu dzieci.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.11.2013 o godz. 08:15.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.11.2013, 09:01
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ale co ty za przeproszeniem pierd... Ktos, kto pisze i wytyka bledy od razu opowiada sie po stronie lewej, czy prawej ? Masz niezle ograniczone horyzonty myślowe. Ja jestem konserwatysta i nigdy nie glosowalem, i nie zaglosuje na partie lewicowa. Jestem praktykujacym katolikiem, ktory chodzi do kosciola, do spowiedzi, bierze udzial w roznych uroczystosciach. I wlasnie takich ludzi boli to, co niektorzy pseudokatolicy(w wiekszej mierze duchowni) wyprawiaja. Jak masz znajomego ksiedza, to moje zdanie nie bedzie odosobnione wsrod osob wierzacych. Wiadomo, ze nizszej rangi duchowni nie moga wypowiadac takich sadow publicznie, ale w prywatnych rozmowach, to juz zupelnie co innego. I gdybys potrafil czytac ze zrozumieniem(ucz sie, ucz, to nie boli), to zauwazylbys, ze pisze o czesci kleru.

P.S - I trzeba byc niezlym baranem, zeby do kogos pisac w liczbie mnogiej.
Przeczytaj swój poprzedni post raz jeszcze - jeśli to nazywasz wytykaniem błędów to ja dziękuję. To nie konstruktywna krytyka tylko przypierdalanie się o wszystko (naginasz do tego mocno fakty). Nigdy nie wypowiadasz się o części kleru, jedziesz równo po wszystkich i nie ....... mi tu teraz, że jest inaczej (miałem okazję czytać Twoje wynurzenia także na sb...) - a jeśli rzeczywiście masz na myśli tylko część kleru to łaskawie zaznaczaj to w swoich postach bo wyczuć tego z Twoich wypowiedzi niestety nie idzie.

Gdzie widzisz "klasyfikowanie" (lewo, prawo) w moim poście wiesz chyba tylko Ty.

Napisałem "Wy" bo choć cytowałem jedynie Ciebie odnoszę się też do takich macherów jak AS (to chyba nietrudno wyczuć czytając temat?).

ps. uważaj z tymi "baranami", netowy kozaczku...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.11.2013 o godz. 09:06.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów