The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2013, 20:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
He, he, he nie ma sędziów z PZPN-u i zaczynają się płacze jak Kubuia Koseckiego . Przy Pskicie cwaniakowałeś a teraz co ? już przekrety, bolszewik itp. ? . Centralka już was w świecie nie wybroni jak w lokalnym grajdołku. Boli to , co nie ? Przyzwyczajenie ?
Ale jaki płacz? Akurat tak się składa, że ten sezon w pucharach w naszym wykonaniu to praktycznie same porażki i wcześniej żadnych "ale" do sędziowania nie było. Teraz Twoj zgodowicz pojechał po bandzie to i .... mu w oczy. I jak podkreślam i tak byśmy nie wygrali.

P.S. Bez dwóch zdań jesteś królem tego forum twierdząc, że Górnik Zabrze w Zabrzu nie był nam losowany. Więcej!

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dostaliście wpitol, bo jesteście piłkarsko żenujący. Pokazał to już mecz z Norwegami.
Cała reszta to dorabianie martyrologii do braku umiejętności piłkarskich.

Żadna Liga Mistrzów, żadna Liga Europejska. Nie z tym składem.

Czego wam brak? Ljuboi. Albo jakiegokolwiek innego kreatywnego piłkarza. Jak mieliście dwóch w składzie to na farcie coś tam udawało się wcisnąć. Teraz został wam jeden (Radović), to trudno na cokolwiek liczyć. Pytanie - co on jeszcze robi w tak marnym klubie?
Czy neguję jakiekolwiek zdanie z tej wypowiedzi? No, jedno - że Radović to za dużo jak na Legię. Reszta to wręcz złodziejstwo moich myśli. O co więc chodzi?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.10.2013, 23:36
To jest forum Wisły Kraków i radzę o tym pamiętać...
Jak ktoś stwierdzi że Legii sędziowie nie pomagają to jest za Legią i basta.
Poziom "Gdzie Legia nie może..."
Nie wiem czego wy się spodziewcie... Mnie to już nie rusza.
Ból dupy, wiecznie oszukiwana Wisła, później cała liga, Legia wiecznie faworyzowana.
Poczekam na szaliczki jak na Lechu
Dystans, bez tego umrzemy Panowie.
I Pamiętajcie, kompleksy się leczy, więc je leczmy bo jesteśmy za Legią, nawet jeśli kibicujecie Wiśle i stwierdzicie że JEDEN raz nie było faulu...
Własnych braci po szalu gryziecie bo mają inne zdanie... to już żenada. Coraz bliżej Leszka...a nawet Cracovi \
PS: Dostaliśmy w ....ę bo jesteśmy żenujący... to wstyd i tyle. Umiem to przyznać
EOT.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 25.10.2013 o godz. 23:43.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.10.2013, 01:49
kreseq napisał(a):Wyświetl post
To jest forum Wisły Kraków i radzę o tym pamiętać.......
Własnych braci po szalu gryziecie bo mają inne zdanie... to już żenada. Coraz bliżej Leszka...a nawet Cracovi \
A jak dojdziemy do poziomu rezerw starozakonnych to wrócimy na właściwe miejsce....

PS Mimo wszystko - kibice Amiki nadal nie wiedzą gdzie jest ich klub i komu kibicują....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.10.2013, 09:20
@Yossarian, nie mów co mam robić i jak mam żyć, ok? . Nie jestem niczyim adwokatem, nikt tu nikogo nie liże po ch...ch i nigdzie Legią się nie zachwycam, a tym bardziej nie obchodzą mnie w najmniejszym stopniu jej sprawy kibicowskie. Po prostu jak widzę przyp.......ie się na siłę, szukanie teorii spiskowych i tym podobne jazdy to rzeczywiście przypomina mi się forum drużyny z drugiej strony błoń, które odwiedziłem kilka razy i czytałem wypowiedzi w takim tonie o nas dla zwyczajnej beki. No ale jak jechanie po Legii sprawia wam przyjemność to proszę bardzo. Nie zdziwcie się tylko jak ktoś wam później zarzuci kompleksy, do których posiadania moim zdaniem żaden Wiślak nie ma powodów! Koniec off-topu z mojej strony. Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.10.2013 o godz. 09:27.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.10.2013, 11:12
Stanowski - ten od wesz(L)o, kreujący się na obiektywnego sziennikarzyne ujawnia swoje prawdziwe oblicze na lamach PS, gdzie od niedawna jest felietonistą.
Ogolnie (L)osersi z Warszawy to fajny klub najlepszy w Polsce i cała przyszłość przed nim, zdominuje lige na lata niczym Celtic obecnie, reszta zespołów to dziadygi, a wyniki w LE to tylko nic nie znaczacy przypadek bo (L)osersi to super klub...

Oto cały Stano przedstawiciel niezaleznego warszawskiego dziennikarstwa...

http://www.przegladsportowy.pl/Felie...96,1,1084.html
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2013, 16:28
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Stanowski - ten od wesz(L)o, kreujący się na obiektywnego sziennikarzyne ujawnia swoje prawdziwe oblicze na lamach PS, gdzie od niedawna jest felietonistą.
Ogolnie (L)osersi z Warszawy to fajny klub najlepszy w Polsce i cała przyszłość przed nim, zdominuje lige na lata niczym Celtic obecnie, reszta zespołów to dziadygi, a wyniki w LE to tylko nic nie znaczacy przypadek bo (L)osersi to super klub...

Oto cały Stano przedstawiciel niezaleznego warszawskiego dziennikarstwa...

http://www.przegladsportowy.pl/Felie...96,1,1084.html
Najlepsze jest to ze kibice (L)osersow na czele z ich prezesemm Goguśiem juz zdazyli uwierzyc jacy sa wielcy i wspaniali i tylko przez przypadek do LM nie weszali a LE to lykna na deser.
Swoja droga swietnie sie oglada mecze CSKA (L)osersow w LE na nc+ gdzie komentatorzy rozplywaja sie nad ich umiejetnosciami a na koniec okazuje sie ze jest kolejny eurowpierd...

Wesz(L)o jak przystalo na tube propagandowa (L)osersow musi tak postrzegac rzeczywistosc. Jesli Stano chce miec wiadomosci z pierwszej reki od Oblesnodorskiego, Magiery czy Żewłakowa to musi sie trzymac krótko ich smyczy.
Swoją drogą komicznie brzmialy zaklinania rzeczywistosci Stano. Kolo ktory od najmlodszych lat chodzil na (L)osersow, jezdzil za nimi na wyjzady, jako dziennikarz PS niemal spal z pilkarzami CSKA zastzregal sie na wszystkie swietosci ze teraz to on ma (L)osersow w dupie i bedzie o nich pisal obiektywnie.
Starczylo mu samozaparcia na bycie niezlaeznym dziennikarzem na 5 minut

Za kartki u (L)osersow pauzuje tylko Vrdoljak

Od ponad dwoch lat mieszkam pod Warszawa (wczesniej i mam nadzieje ze w niedalekiej przyszlosci znowu Kraków) i w koncu nadarza się okazja zawitac na R22 i to akurat na mecz z CSKA (L)osers. Na szczescie w mojej tymczasowej prolegijnej misjscowosci znalazlo sie kilku Wislakow, z którym mozna wypic piwko i pogadac o sprawach wislackich
Wiesz jak warszafka cierpiała na dominacji Wisły w lidze? Brak mozliwosci niektorych dziennikarzy grzania sie w blasku legijnych sukcesow naprawde byl frustrujacy...
Kolejnym przykładem jest zachowanie Wesz(L)o w sprawie odejscia z Wisły Wilka. Pzrez cały okres gry Wilka w Wiśłe wesz(L)o pisalo o nim jako o pilkarzu tylko od biegania i od walki pilkarzu bez techniki. Ot przecietniak ligi Polskiej. Tymczasem gdy jego menadzerowi Kolakowskiemu (dobry znajomy Stanowskiego) trafila sie okazja zarobieni i wyrwania Wilka Wisle, wesz(L)o zmienilo front. Wilk stal sie pilkarzem bardzo solidnym i niemal Wisle niezbednym, zachwalano jego walecznosc i i to byla cecha wiodaca ktora malo kto w Polsce sie odznacza.
Niech wiec dales szanowny Pan z zakolami pisze ze "wiarygodność- jednak bardzo sobie cenię"
Cytat z dzisiejszej spowiedzi Stanowskiego na Wesz(L)o - nieoficjalnej strony CSKA (L)osers Warszawa

Ale skoro dzisiaj odsłaniam trochę tajemnic szatni, to opowiem wam jeszcze dwie historie. Po pierwsze - to nie jest tak, że zawsze gnamy na złamanie karku, gdy już informacja jest pewna. Pamiętam jak zimą poprosiłem Legię o komentarz do transferu Tomasza Jodłowca, który był ścisłą tajemnicą i o którym nie wiedzieli nawet działacze Śląska Wrocław. Na Łazienkowskiej lekka panika - skąd wiem i że jak ja to napiszę, to się wszystko wysypie. Poszedłem z Bogusławem Leśnodorskim, wtedy jeszcze świeżym na stanowisku, na układ: ja niczego nie dam, natomiast kiedy tylko Jodłowiec wsiądzie w samochód/pociąg/samolot do Warszawy lub kiedy tylko z jakimkolwiek pytaniem o tego zawodnika zadzwoni inny dziennikarz, wtedy ktoś z Legii zadzwoni i powie: - Można pisać.

Taki układ miał bardzo logiczne uzasadnienie. Przecież gdybym napisał, że Jodłowiec do Legii idzie, w efekcie być może Śląsk zdołałby jego transfer zablokować - czyli moja prawdziwa informacja zamieniłaby się w nieprawdziwą, straciłaby Lega (to mnie nie interesuje) i straciłbym ja - wiarygodność, którą jednak bardzo sobie cenię.

Leśnodoroski słowa dotrzymał, jego współpracownik przysłał mi wiadomość, że wszystko z Jodłowcem poszło dobrze i że "można pisać". Sprawę załatwiliśmy więc w sposób fajny, na poziomie. Coś za coś. Ja się wstrzymałem, by nie robić klubowi pod górkę, oni dotrzymali warunków umowy i wypuścili informację w taki sposób, bym na tym nie stracił i był pierwszy.

Stanowski po raz kolejny udowadnia jakim jest hipokryta. Jawił się na początku jako dziennikarz niezależny bez układów i piszący to co chce napisać nie oglądając się na nikogo.
Tymczasem już samo stwierdzenie że poszedł na układ w tym przypadku z Leśnodorskim to przykład dziennikarskiego sk... I na koneic ma jeszcze czelność dodać że : wiarygodność- jednak bardzo sobie cenię.
Stanowski od najmłodszych lat kibic Legii, najpierw jeżdzący na jej mecze później jako dziennikarz mający zażyłe kontakty z jej piłkarzami (np. Szamotulski) kreuje się na rzetelnego dziennikarza. W takiej sytuacji z Jodłowcem jak opisana powyżej gdyby przyszło mu sprzedać znienawidzoną Wisłe na rzecz ległej zrobiłby to bez mrugnięcia okiem. Ale mydli oczy gimbusom zza klawiatury i część w to uwierzy.
Tymczasem tak jak pisze Dariook dla Stanowskiego liczą się przede wszystkim układy. Teraz siedzi na pasku prezesa legii (piękny pijar robiony Bereszyńskiemu oraz młodym "świetnym" talentom jak Mikita Łukasik i Furman), pasku kulku menadżerów z Piekarskim na czele...
A Wesz(L)o już szczuje na Wisłę. Wylewa płacze, ze Pogoń skrzywdzona wynik wypaczony, ręka Głowackiego ewidentny karny...

Zajrzyjmy na Wesz(L)o i ich komentarz po meczu Wisła - Legia gdy nas przekręcono. Wówczas przy stanie 1-2 Jodłowiec też zagrał piłkę ręką ale wtedy wesz(L)o pisało tak:

A gdyby Jodłowiec stał na linii bramkowej i gdyby piłka zmierzała do siatki, to co wtedy? - spytał fan opcji "gdyby, gdyby". A ja odpowiadam: nic. To napastnik ma tak strzelić, żeby uderzeniem ominąć nogę, głowę, biodro, brzuch i rękę przeciwnika. Ludzie mają ręce i nie można ich za to karać. To nie jest gra w zbijaka przecież - nie o to chodzi, by komuś trafić w dłoń, tak jak kiedyś zrobił to Roberto Baggio w finałach mistrzostw świata (mecz Włochów z Chile). Jak trafiasz w dłoń, zamiast obok niej - i potem prosto do siatki - to twój problem. "Zagranie piłki ręką ma miejsce w sytuacji, gdy zawodnik rozmyślnie i świadomie dotyka piłki ręką" - oto przepisy.

Hipokryci... Przewidywali, że Wisła będzie miała trudności w walce o utrzymanie tymczasem, jest troszke inaczej i ta znienawidzona przez niektórych warszawskich pismaków Wisełka ośmiela się ciułać punkty...
Panowie skoro już tak analizuję dyrdymały Gogusia Leśnodorskiego małe zestawienie jego wypowiedzi, które świadczą o tym, że gada to co chcą usłyszeć kibice po to by żyło się lepiej jemu (miał spokój i dobrą opinię) oraz im (kibic bujający w obłokach i pozytywnie nakręcony to dobry kibic):

29.08.2013
Zaskoczę was, ale Helio Pinto nie był sprowadzany z myślą o Lidze Mistrzów, a m.in. po to, żeby Dominik Furman zrobił krok do przodu, miał się od kogo uczyć.

23.07.2013
Wejście Pinto do drużyny wymaga czasu, jestem przekonany, że wspólnie z Dominikiem Furmanem spowodują, że poziom i kultura gry Legii będzie na wiele wyższym poziomie. Chcemy grać jak w Europie. I do tego potrzebujemy takiego zawodnika jak Pinto.
Panowie gdyby takie dyrdymały opowiadał Smuda Wesz(L)o by go szarpało i rozbijało każde słowo na czynniki pierwsze. Ale Stanowski jak wiekszosc warszawskich dziennikarzy obecnie jest na sznureczku prezesa Legii bo to sie im opłaca

Świetnie ktoś napisał, że zatrudnienie Pinto za 350 tys jao nauczyciela to mistrzostwo swiata.
Tylko czekac jak Goguś zatrudni jeszcze nauczycieli dla Kucharczyka Żyry Dwaliszwilego i Vrdoljaka bo oni tez cos niedomagaja
Wywiady z tym gościem czytać uwielbiam. Goguś Leśnodorski (Mr. Włochata Klata) kibiców klubu spod znaku nauki jazdy ma chyba za debili. Oto kilka cytatów już po historycznym dwumeczu ze Steua:

1. O Helio Pinto:
"Zaskoczę was, ale Helio Pinto nie był sprowadzany z myślą o Lidze Mistrzów, a m.in. po to, żeby Dominik Furman zrobił krok do przodu, miał się od kogo uczyć."

2. O tym jakim to jest cudownym menadżerem, piłkarze lgną do niego jak do magnesu
"Ale mam wrażenie, że nie ma dziś w Legii piłkarza, który chciałby odejść. Jak przychodziłem do klubu, wszyscy się modlili, żeby wyjechać jak najszybciej. Teraz myślą, że w tej Legii mogą coś jeszcze zrobić."

3. O nowoczesnej taktyce
"DZIENNIKARZ: Gra opiera się na szarży Dwaliszwilego, Koseckiego, a nie wypracowanych schematach. Poważne drużyny tak nie grają. BOGUSŁAW LEŚNODORSKI: Schematami w zeszłym sezonie grał Lech, obserwowałem to z uznaniem. Ale na świecie już tak się nie gra. "

4. W Legii kupili wagę - ta wiadomość przykryłaby nawet konklawe gdyby odbywało się w tej chwili
"Mamy bardzo dużo potrzeb, które nie są związane z transferami i w ogóle kwestiami sportowymi. Dam przykład: porządna waga, która mierzy poziom nawodnienia i pokazuje inne czynniki, kosztuje 100 tysięcy złotych. W Polsce nikt takie nie miał, a my ją kupiliśmy"

Skoro prezio wypowiada takie dyrdymały czy można się dziwić że taki Furman twierdzi ze byli lepsi od Steauy a Wawrzyniak że gdyby mieli wiecej czasu to by strzekli 3 bramke. Czemu tym biednym chłopcom nikt nie powiedział że mecz trwa 90 minut
Ciekawe czy Goguś Leśnodorski pluje sobie w brode ze odpalil po poprzednim sezonie Ljuboje. Na moje oko wybitnie brakowalo im pilkarza ktory otrafilby przytrzymac pilke z przodu i skupic na sobie 1,2 rywali - ale to nie nasz problem

http://legia.net/images/zdjecie/big/...c9bc4da7b2.jpg

Ciekawe czy Jakubina Kosecka po nieprzespanej nocy z rana byla tak zakrecona ze ubrala rozowe majteczki swojej drugiej polowki
Jako, że obecnie przebywam 20 km od Warszawy pewnie przez najblizsze 24 godziny bede slyszal glosne syczenie z przeklutego balonu z nazwa "Legia w LM", ktory wszyscy tak chetnie pompowali.
Wszystkim forumowiczom ktorzy tak ochoczo chcieli sciskac kciuki za Legie zycze szybkiej poprawy nastroju przygotujcie sobie spory zapas chusteczek na noc - jakos to bedzie.
Legia w eliminacjach LM wygrala tylko dwa mecze z polamatorami z Walii - na LM nie zasluzyli. Zreszta jakby to wygladalo gdyby w LM grali z cienkim wawrzyniakiem, Emerytem Saganowskim, czy Zyrą.
A jutro wsrod warszawskich pismakow placz, zaskoczenie i biadolenie jak to niewiele brakowalo
Panowie i Panie zostawcie pompowanie balonika pt Legia w LM oraz jaranie się ich meczem tym ktorzy ja kochaja. Wiadomo że na myśl o wieczornym meczu sikaja po nogach dziennikarze Wesz(L)o ze Stanowskim na czele oraz 80% pozostałych dziennikarzy stołecznych i ogólnopolskich ale wydawanych w Warszawie gazet. Dzisiaj nawet dla TVP w Wiadomosciach będzie to temat rownie wazny jak abdykacja Benedykta XVI.
Nami ąz tak się nie emocjonowano bo pamietajcie wiekszosc warszawskich dziennikarzy marzylo od 6 lat zeby grzac sie w blasku legijnego zlota stad teraz ten szal, który akurat Wisle nie towarzyszyl.
Wiadomo jak swiatek pilkarsko dziennikarski w warszawie mocno sie przenika. Sa wyniki Legii jest koniunktura wspolne imprezy darmowe wizyty dla niektorych w sterfie VIP.
Wiec powtorze jeszcze raz sikanie po nogach na widok koszulki z elka nie bedzie moim udzialem tego wieczoru...
Skończmy z tym mitem i wyolbrzymianiem tej tezy.
Pzrede wszystkim na tym co (L)osers Warszawa ugra w Lm zyska przede wszystkim ona tzn zdobędzie trochę punktów do rankingu klubowego UEFA co pozwoli jej na rozstawienia w pucharach.

Wisła przede wszystkim musi sama zadbac o siebie cczyli regularnie grac w pucharach zdobywac punkty wypracowac sobie ranking na poziomie ok 20 pkt ktory da rozstawienie w decydujacych rundach pucharow.

To co klub spod znaku nauki jazdy ugra teraz wcale az tak duzego znaczenia dla Wisły nie ma, chyba zeby utlukla tyle punktow w tym sezonie oraz ine kluby dolozyly swoje w kolejnych sezonach tak aby lapnac 15 miejsce w europie wtedy Polska dostala by dwie druzyny w rywalizacji o LM.

A tak to skończmy z gadaniem ze Legia gra dla Wisly i sikajmy po nogach, robmy wszystko aby awansowala. Jak dla mnie max na co gra zasluzyli w tym sezonie legionisci to grupa LE i tego im zycze.
UEFA podtrzymala decyzje o zamknieciu zyletki, Goguś Leśnodorski (MR Włochata Klata) chyba zdziwiony bo naiwnie udawal debila i tlumaczyl ze "s" na fladze wild boys ludzaco podobna do znaku nazistowskiego to tylko zbieg okolicznosci i jeda z kilkudziesieciu dostepnych czcionek...
A to opis tego co sie działo w Rumunii:

"Legia Warszawa złożyła oficjalną skargę na Steauę Bukareszt - informuje "Przegląd Sportowy". Chodzi o zajścia na trybunie VIP, gdzie polscy kibice zostali zaatakowani przez miejscowych.

Na trybunie tej zasiedli pracownicy klubu, a także zaproszeni goście. Był tam obecny m.in poseł Andrzej Halicki. - Rzucano w nas czym popadnie. Rumuni na nas pluli, rzucali butelkami, zapewniam, że nie były one tylko plastikowe. Widział to wszystko ambasador Polski, też zresztą go to spotkało, obserwował zajścia delegat UEFA - opowiada i dodaje, iż zachowanie miejscowych przekraczało wszelkie dopuszczalne normy. (cytat za sport.pl)

Wojciech Hadaj, spiker Legii w "Fakcie" tak opisuje zaś zajścia w strefie VIP. - Sytuacja w pewnym momencie była naprawdę poważna. Atakowano nas zarówno werbalnie, jak i fizycznie. Najbardziej agresywnie zachowywały się miejscowe VIP-y. Dla mnie to po prostu niepojęte!"

Donaldzie Tusku i Bartłomieju Sienkiewiczu w ostatnich dniach zapowiadaliście walkę ze stadionowymi bandytami w całej galaktyce. Wiemy, że w gadce jestescie twardzi - mistrzostwo swiata, czas na prawdziwą reakcję, pozujecie na szeryfów wykazcie się
Urban w przerwie musial lyknac w sztani chyba politrowke. Rozluznil krawat i wyszedl na zdjeciu jak przykladowy Zenek ktory po sumie zachaczyl o monopolowy

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/31831/kuciak...82013_650.jpeg
O żadnym rozstawieniu nie będzie mowy.

Co do dzisiejszego meczu Goguś Leśnodorski zwany Mr Włochata Klata zapowiedział, że na 90% CSKA awansuje dalej, więc około 90% kibiców stołecznego klubu wpatrzonych w niego jak w obraz i lykajacych jego madrosci jak prawde objawiona odetchnelo z ulga...
Jesli ktos by chcial Jakubine Kosecka za jakies dobre pieniadze to powinni calowac po rekach.
Gosciu blyszczy ale w naszej Ekstraklasie gdy wysciubi nos poza nia nie istnieje. Przyklady to potykanie sie o wlasne nogi w reprezentacji czy chociazby wczorajszy mecz.

W Polsce Jakubina Kosecka jak przystało na piłkarza grającego w wojskowym klubie salutuje po golach, przy kontaktach z przeciwnikeim prezentuje postawy padnij, powstń, padnij, powstań...

Wczoraj próbował tą postawę też realizować w meczu w Norwegii ale sędzia szybko wybił mu z głowy ten plan. Po pierwszym (nie)efektownym padzie dostał zjebę... i się skończyło z teatralnymi jaskółkami...
O jakim rozstawieniu Legii w 4 rundzie wogole mowicie. Aby tak sie stalo musialoby odpasc 4 z 5 zespołów: Basel, Celtic, Steua, Apoel, Pilzno - rzecz tak samo prawdopodobna jak ponowne spotkanie Radovicia i Włochatej Klaty w Enklawie.
Urban: Graliśmy na 60 procent możliwości, gracze byli jakby przestraszeni, ze zbyt dużym respektem podeszli do rywala i do meczu. Ta presja chyba trochę związała nogi, wszyscy czytamy, że Legia musi wygrać ten dwumecz, a dziś nie ma już słabych zespołów.

Niecierpir takich wypowiedzi po meczu...
A z im gracie na 100% z Widzewem
Pilkarze byli przestraszeni Żyro mowil ze dobrze byloby ich pyknac 2-0 nie wygladal na przestraszonego...Presja wiąze nogi wielkiej legii grajac z nastą drużyną norweskiej ligi - moze lepiej dac sobie spokoj z pucharami...Są słabe zespoły w lidze ktora nazywa sie Ekstraklasą...
Żyro przed meczem: Nie boimy się Norwegów. Jesteśmy pełni wiary we własne umiejętności. Chcemy w Molde wywalczyć solidną zaliczkę przed rewanżem, najlepiej byłoby wygrać 2:0

Prasa, dziennikarze, portale typu wesz(L)o.pl - wszyscy ktorzy chca sie grzac w blasku legijnego zlota wmawialy wszystkim na okolo jak ta legia jest wielka. Uwierzyl w to nawet pilkarzyna Żyro...

Tymczasem w Norwegii zespol z ogona tabeli tamtejszej ligi jechal z Mistrzem Polski jak z pasterzami z Armenii.
Zespol Urbana, Nowa Legia, mistrzowie swiata Gogusia Lesnodorskiego (Mr. wlochata klata) nie maja zadnego stylu i ich ogladanie kibocom legii moze przysparzac schorzen.

Fura szczescia, gdyby Norwegowie zagrali na 100% skutecznosci jak klub z Warszawy byloby 7-1 a tak to sam jestem ciekaw co wydarzy sie na babelkowym stadionie Pepsi znowu bedzie Coca cola zero i bol zebow?
A co Wawrzyniak jakos zle sie zachowal przy stracie bramki siedzac na lawce Smial sie czy mial za malo zmartwiona mine
To jest Twoja forumowa historia ostatnich 3 miesięcy. Stary, czy Ty się dobrze czujesz?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2013, 17:13
Chyba sam masz problem, skoro większość tego co dał to cytaty legijnych kopaczy, trenera, czy nadprezia, a że można się z nich pośmiać to nie dziwne. Zresztą opatrza je celnym komentarzem.
Tyle sobie trudu zadałeś, oczekujesz jakiejś pochwały od któregoś z legionistów, że cię na piwo zaprosi ?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.10.2013, 17:35
Ta choroba nazywa się syndrom Legii i jest zaraźna

Jeszcze nazywanie tego małego człowieczka Stanowskiego kibicem Legii dopełnia czarę tego nonsensu.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 26.10.2013, 18:01
piter116 bardzo sie ciesze ze przytoczyles kilka watkow ktore tu poruszalem, bo z perspektywy czasu nabieraja jeszcze wiekszego kolorytu.

Od samego poczatku pisalem ze bede z luboscia pietnowal bezladna paplanine hipokryty nadprezia, oraz ogolnopolskie ochy i achy nad klubem spod znaku nauki jazdy..

A jesli cos Ci przeszkadza na forach (L)osersow czeklaja na takich jak Ty, przeciez wiekszoc kibicow Legii tak jak Ty mieszka poza stolicą Tam uwazaja ze wszyscy maja kompleksy Legii... odnajdziesz sie tam znakomicie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 26.10.2013, 22:38
A w canal + w programie Liga+ poświęconemu ekstraklasie nagle ni w gruszkę ni w pietruszkę prowadzący zaczął płakać nad rzekomo skrzywdzoną Legią w meczu z ....Trabzansporem . Według niego wszyscy Polacy powinni protestować bo skrzywdzono Legiunię . Kabaret. Ci legijni propagandziści nie mogą pogodzić sę z rzeczywistością, która skrzeczy, bo chyba nie uwierzyli w te pierdoły, które od lat wygadują .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2013, 00:47
0 22 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Pisałeś o jakimś bolszewiku z gwizdkiem, który was rzekomo udupił. Umówmy się, ostatni nasz zespół który został przekręcony przez sędziego to Wisła w Atenach w eliminacjach LM. Dlatego, bo my wtedy mieliśmy skład i możliwości, żeby wygrać.

Wy jesteście żenujący piłkarsko, jedyne co zrobił sędzia to dał wam wymówkę do szukania problemów nie tam gdzie trzeba. Leśnodorski powinien nauczyć się jednego - lepszy Ljuboja na bani, niż trzech leszczy w promocji z Polonii. Chyba że opracujecie jakiś proces który z trzech piłkarskich półproduktów zrobi jednego przyzwoitego.

Na dobrą sprawę, to nie jest wasza wina, bardziej ponosicie koszty wybujałych ambicji oraz wiecznej mitomanii naszych mediów. Tak jak jesteśmy niby "zieloną wyspą", czemu przeczą wszelkie rankingi jakości życia (ostatni w UE, odrobinę przed Białorusią), tak samo Legia ma być europejskim klubem mimo naszego miejsca we wszelakich rankingach (raczej sporo za Białorusią).

Co nie zmienia faktu - nie jesteście żadnym przeciwnikiem dla Lazio czy Trabzonu, a to jest drugi/trzeci europejski garnitur. Jak się zepniecie, to możecie coś tam ugrać z ich rezerwami, na maksymalnym farcie. I tak dobrze, żeście do tej Ligii Europejskiej awansowali, bo nie oszukujmy się - wiadomo jak wyglądał dwumecz z Molde.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Lekcję jaką zbieramy w tym roku (ok. 10 patelni niewykorzystanych w 3 spotkaniach LE) przyda się w przyszłych latach.
A na czym ta lekcja niby polega? Że jak się jest słabym piłkarsko, to się dostaje oklep? Polskie kluby przerabiają ją od kilkunastu lat i nie widzę wyciągania żadnych sensownych wniosków, w stylu: "urealnijmy oczekiwania".
Dwaliszwiliego przestawiał Chavez jak chciał, a to nie jest europejski garnitur jeżeli chodzi o stoperów...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.10.2013 o godz. 00:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.10.2013, 01:03
Pisałeś o jakimś bolszewiku z gwizdkiem, który was rzekomo udupił. Umówmy się, ostatni nasz zespół który został przekręcony przez sędziego to Wisła w Atenach w eliminacjach LM. Dlatego, bo my wtedy mieliśmy skład i możliwości, żeby wygrać.

Wy jesteście żenujący piłkarsko, jedyne co zrobił sędzia to dał wam wymówkę do szukania problemów nie tam gdzie trzeba. Leśnodorski powinien nauczyć się jednego - lepszy Ljuboja na bani, niż trzech leszczy w promocji z Polonii. Chyba że opracujecie jakiś proces który z trzech piłkarskich półproduktów zrobi jednego przyzwoitego.

Na dobrą sprawę, to nie jest wasza wina, bardziej ponosicie koszty wybujałych ambicji oraz wiecznej mitomanii naszych mediów. Tak jak jesteśmy niby "zieloną wyspą", czemu przeczą wszelkie rankingi jakości życia (ostatni w UE, odrobinę przed Białorusią), tak samo Legia ma być europejskim klubem mimo naszego miejsca we wszelakich rankingach (raczej sporo za Białorusią).

Co nie zmienia faktu - nie jesteście żadnym przeciwnikiem dla Lazio czy Trabzonu, a to jest drugi/trzeci europejski garnitur. Jak się zepniecie, to możecie coś tam ugrać z ich rezerwami, na maksymalnym farcie. I tak dobrze, żeście do tej Ligii Europejskiej awansowali, bo nie oszukujmy się - wiadomo jak wyglądał dwumecz z Molde.
1. Bo udupił. Nie mówię, że byliśmy lepsi albo nawet że byliśmy na równym poziomie. Mówię, że Trabzon grał w tym meczu bardzo, bardzo słabo i gdyby nie pilnowanie wyniku przez trzech sędziów to była realna szansa na niezasłużony remis. Przypadkowy, nic nie znaczący, nie dający żadnych szans na awans dalej itp. Nie jest to więc jakiś płacz, że ktoś nas przekręcił tylko stwierdzenie faktu. Takim samym faktem jest to, że pewnie nie strzelimy nawet gola w tej edycji LE przechodząc - jak zawsze - do historii

2. O Atenach się nie wypowiadam.

3. Ze wszystkim pozostałym się zgadzam. Jednoczesnie muszę dodać, że w naszym śmiechowym grajdołku wyprzedzamy drugą najlepszą drużynę o epokę i musi to przynieść w najbliższych latach realny efekt w postaci worka pucharów i mistrzostw. Wystarczy popatrzeć na to ile mamy przychodu, ile wydajemy na pensje i bla bla bla. Zawsze będziemy przegrywać kilka razy w sezonie z jakimiś ciamajdami, ale to w ostatecznej tabeli nic nie zmieni. Jutro np pewnie przegramy w Poznaniu i stracimy lidera. Może przegramy też w Bydgoszczy i spadniemy na 3-4 miejsce. Koniec końców i tak wszystkim odjedziemy na koniec sezonu. Pytanie co z wyjazdem do Zabrza w PP. Jak to wypali to będzie dublet. Takie są realia, że jesteśmy jedynym klubem w Polsce, który ma 20 kilku piłkarzy i płaci im na czas. Reszta nie płaci w ogóle albo płaci trochę albo ma 3 piłkarzy i 10 inwalidów. To oczywiście żaden sukces być najlepszym snajperem wśród ślepców. Niemniej jednak nie ma w Polsce klubu, który nie chciałby mieć takiej sytuacji jak my. Mamy tą ligę na widelcu. I jak bardzo byśmy chujowi nie byli i jak bardzo by nas niepoważnie traktowały rezerwy Lazio to drugą polską drużynę traktują jeszcze niepoważniej bo jest jeszcze bardziej, dużo bardziej chujowa. Kompletnie więc nie czaję tej satysfakcji z dowalania nami - zwłaszcza, że mecze LM z moim klubem już widziałem

4. Realnie nas stać na grę co roku w fazie grupowej LE. Taki mamy potencjał finansowy. Nikt w Polsce takiego nie będzie miał jeszcze przez X lat. A ze powinniśmy w tym roku odpaść z Molde to inna bajka. Tak samo jak inną bajką jest to jak ten okres wykorzystamy. Zgadzam się w pełni, że trzech od sąsiadki zamiast Ljubo to kompletna pomyłka. Ale znowu - na kabaretową ekstraklasę wystarczy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 27.10.2013 o godz. 01:09.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2013, 01:24
(...)
Strasznie obrosłeś w piórka. Obawiam się, że czeka Cię bolesne przebudzenie. Nie jesteście Celtikiem i nie macie ligi na widelcu. Piszę to z perspektywy kibica klubu, który realnie dominował przez ostatnie kilkanaście lat. To co teraz widzę w Legii, to schyłkowa Wisła, tylko my się staczaliśmy kilkanaście lat, a Wy - dwa? Ale to nie ten temat, poza tym masz święte prawo wierzyć w cokolwiek. Zwłaszcza jako kibic.

Podobnie - realnie nie prezentujecie poziomu na grupę LE. Tym razem prześlizgnęliście się z Molde, następnym - będziecie mieli odpowiednik naszego Karabachu.
Swoją drogą - historia jest bardzo podobna. W obu przypadkach zastąpiono (w miarę) dobrych piłkarzy zbieraniną różnej maści wynalazków. Tyle, że Wy tym razem fartem się prześlizgnęliście. Nam też niewiele brakowało. U was emeryt Saganowski, u nas Żurawski. U was jajcarze w obronie, u nas też kabaret. My później tymi wynalazkami nawet mistrzostwo zdobyliśmy, zobaczymy czy Wam się uda.

Na koniec - nie dowalam wam. Zauważam po prostu pewne prawidłowości. Możesz je sobie interpretować jak chcesz.

Legia mi wisi i powiewa. Generalnie Was nie lubię, ale doceniam to, że grzecznie przyjeżdżacie co roku po oklep na Reymonta. No chyba że roztaczają nad wami taki sędziowski parasol ochronny jak w zeszłym roku, bo to już było przegięcie wafla.
Tak poza tym? Jesteście sobie, raz na kilka lat zdobędziecie mistrzostwo, chociaż napyskujecie się tak, jakbyście faktycznie zdobywali je co roku.

A że gracie żenadę w pucharach? Nie dziwi mnie. Dziwi mnie zdziwienie innych (głównie mediów), bo:
a) polska piłka (klubowa, reprezentacyjna - whatever) stoi na żenującym poziomie
b) nasze drużyny (klubowe, reprezentacyjne - whatever) dostają regularnie oklep od kilkunastu lat
c) nie wzmocniliście się, poszerzyliście tylko kadrę o paru leszczy kosztem lepszych zawodników (znam to z Wisły).

Stąd moje wyjście przed szereg żeby powiedzieć, że "król jest nagi".

I chyba właśnie wyczerpałem temat...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.10.2013 o godz. 01:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.10.2013, 02:42
Strasznie obrosłeś w piórka. Obawiam się, że czeka Cię bolesne przebudzenie. Nie jesteście Celtikiem i nie macie ligi na widelcu. Piszę to z perspektywy kibica klubu, który realnie dominował przez ostatnie kilkanaście lat. To co teraz widzę w Legii, to schyłkowa Wisła, tylko my się staczaliśmy kilkanaście lat, a Wy - dwa? Ale to nie ten temat, poza tym masz święte prawo wierzyć w cokolwiek. Zwłaszcza jako kibic.

Podobnie - realnie nie prezentujecie poziomu na grupę LE. Tym razem prześlizgnęliście się z Molde, następnym - będziecie mieli odpowiednik naszego Karabachu.

Swoją drogą - historia jest bardzo podobna. W obu przypadkach zastąpiono (w miarę) dobrych piłkarzy zbieraniną różnej maści wynalazków. Tyle, że Wy tym razem fartem się prześlizgnęliście. Nam też niewiele brakowało. U was emeryt Saganowski, u nas Żurawski. U was jajcarze w obronie, u nas też kabaret. My później tymi wynalazkami nawet mistrzostwo zdobyliśmy, zobaczymy czy Wam się uda.
1. Nie obrosłem. Zauważam pewne prawidłowości (by wolfy). A że ligę obserwuję od lat dwudziestu to jestem w stanie przewidzieć plus minus co się stanie. Stanie się tyle, że my będziemy się nadal rozwijać w niezwykle dynamicznym stylu powiedzmy 0,1 % na sezon, natomiast reszta ligi będzie się..... zwijąć. Doprawdy nie widzisz tego, że zwijacie się Wy, zwija się Lech? A my balansujemy mimo wszystko na stałym poziomie od kiedy otworzono nam wyremontowany stadion. Owszem - pierwszy sezon to była parodia i wielki falstart, ale od tamtej pory jest dobrze, ostatnio nawet bardzo dobrze. Jeżeli myślisz, że zatrzyma nas Górnik Zabrze, w którym zaraz zatrudnią jakiegoś magika typu Tomasz Fornalik albo Wy z dwoma piłkarzami w składzie albo co jeszcze bardziej kabaretowe Pogoń Szczecin - to muszę Cię już teraz wyprowadzić z błędu. My naprawdę rok temu nie zdobyliśmy dubletu (pierwszego od x lat) przez przypadek. Nie przez przypadek poprzedniego mistrza rozwaliliśmy 5-0. Po prostu wszyscy słabną i gasną w oczach - poza nami. I my za rok znowu będziemy patrzeć czy wypali jakiś środkowy z APOELU czy innego MACCABI albo weźmiemy wynalazek z dołów tabeli ligi belgijskiej - zaś reszta ligi będzie wyciągała talenty z 4 ligi niemieckiej lub Arkadiusza Aleksandra. Doskonale wiesz o co mi chodzi.

2. Piłkarsko nie. Finansowo tak. Stadion, frekwencja, dochody, wydatki. Tak, pasujemy tam. Raz się udało, raz się nie udało. Teraz znowu się udało. Jak będziemy zdobywać mistrza co roku - to będziemy tam wchodzi psim swędem tak jak w tym roku czy Wy dwa lata temu. Ale będziemy. Nie wiadomo za bardzo po co - pewnie by dostać w....... - nie mniej jednak taka atrakcja spotka tylko nas. Dla reszty każdy przeciwnik będzie wyzwaniem w każdych okolicznościach.

3. Historia ma jedną różnicę. Wtedy my przeżywaliśmy wieloletni burzliwi okres i zamiast normalnie z Wami rywalizować musieliśmy się zajmować duperelami. Wam się powinęła noga, coś się wypaliło, a nam się wreszcie ułożyło. I teraz jest normalnie. Chujowo, ale jak na Polskę bardzo bogato i dość stabilnie. Nie widzę kto miałby nas pokonać w perspektywie dajmy na to 2-3 lat. A w tej perspektywie tylko my będziemy mieli stabilny skład. Reszta może się miotać od 2 miejsca do 14.

No chyba, że Cupiał się w....i i rzucili miliony. Ale rzucić miliony też trzeba umieć.

Generalnie śpię spokojnie. Nawet Urban z Żyro w składzie tego nie s.......i. Bo - co wyjątkowo kabaretowe - ten Żyro w gdzieś 10 klubach ekstraklasy byłby zbawcą.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 27.10.2013 o godz. 02:44.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.10.2013, 04:01
1. Nie obrosłem. Zauważam pewne prawidłowości (by wolfy). A że ligę obserwuję od lat dwudziestu to jestem w stanie przewidzieć plus minus co się stanie. Stanie się tyle, że my będziemy się nadal rozwijać w niezwykle dynamicznym stylu powiedzmy 0,1 % na sezon, natomiast reszta ligi będzie się..... zwijąć. Doprawdy nie widzisz tego, że zwijacie się Wy, zwija się Lech? A my balansujemy mimo wszystko na stałym poziomie od kiedy otworzono nam wyremontowany stadion. Owszem - pierwszy sezon to była parodia i wielki falstart, ale od tamtej pory jest dobrze, ostatnio nawet bardzo dobrze. Jeżeli myślisz, że zatrzyma nas Górnik Zabrze, w którym zaraz zatrudnią jakiegoś magika typu Tomasz Fornalik albo Wy z dwoma piłkarzami w składzie albo co jeszcze bardziej kabaretowe Pogoń Szczecin - to muszę Cię już teraz wyprowadzić z błędu. My naprawdę rok temu nie zdobyliśmy dubletu (pierwszego od x lat) przez przypadek. Nie przez przypadek poprzedniego mistrza rozwaliliśmy 5-0. Po prostu wszyscy słabną i gasną w oczach - poza nami. I my za rok znowu będziemy patrzeć czy wypali jakiś środkowy z APOELU czy innego MACCABI albo weźmiemy wynalazek z dołów tabeli ligi belgijskiej - zaś reszta ligi będzie wyciągała talenty z 4 ligi niemieckiej lub Arkadiusza Aleksandra. Doskonale wiesz o co mi chodzi.

2. Piłkarsko nie. Finansowo tak. Stadion, frekwencja, dochody, wydatki. Tak, pasujemy tam. Raz się udało, raz się nie udało. Teraz znowu się udało. Jak będziemy zdobywać mistrza co roku - to będziemy tam wchodzi psim swędem tak jak w tym roku czy Wy dwa lata temu. Ale będziemy. Nie wiadomo za bardzo po co - pewnie by dostać w....... - nie mniej jednak taka atrakcja spotka tylko nas. Dla reszty każdy przeciwnik będzie wyzwaniem w każdych okolicznościach.

3. Historia ma jedną różnicę. Wtedy my przeżywaliśmy wieloletni burzliwi okres i zamiast normalnie z Wami rywalizować musieliśmy się zajmować duperelami. Wam się powinęła noga, coś się wypaliło, a nam się wreszcie ułożyło. I teraz jest normalnie. Chujowo, ale jak na Polskę bardzo bogato i dość stabilnie. Nie widzę kto miałby nas pokonać w perspektywie dajmy na to 2-3 lat. A w tej perspektywie tylko my będziemy mieli stabilny skład. Reszta może się miotać od 2 miejsca do 14.

No chyba, że Cupiał się w....i i rzucili miliony. Ale rzucić miliony też trzeba umieć.

Generalnie śpię spokojnie. Nawet Urban z Żyro w składzie tego nie s.......i. Bo - co wyjątkowo kabaretowe - ten Żyro w gdzieś 10 klubach ekstraklasy byłby zbawcą.
Ale stek bzdur!
Wystarczy jedna decyzja ITI i te twoje spostrzeżenia będziesz sobie mogł wsadzić w dupę. Dla akcjonariuszy grupy zamknięcie waszego klubu będzie znaczyć tyle co zdjęcia Tvn Style. Jedyne na co możecie liczyć to ich dobra wola, bo zamiłowanie do legijnych barw chyba nie wchodzi w rachubę.
W biznesie nie ma kolego przebacz, jeśli ktoś uzna że generujecie straty, że pora pozbyć się balastu a czego wam nie życzę, ze pora odzyskania pożyczonych pieniędzy to derby w stolicy możecie mieć szybciej niż wam się wydaje.

Stąpacie po bardzo cienkim lodzie. Dlaczego? ITI!
Cupiał finansuje wszystkio z własnej kieszeni więc jeśli Wisła generuje straty to są to jego prywatne straty, nie zbiednieje. Gdy wy generujecie straty to traci grupa ludzi i prędzej czy póżniej znajdzie się taki co .......nie pięścią w stół.

" Mówiły jaskółki że nie dobre są spółki"

O jakim rozwoju bredzisz?
Gdzie się podziały miliony euro za ostatnie wasze transfery? Zbieracie na Messiego czy ki huj? bo jak dla mnie to zakontraktowaliście takich samych ogórów jak reszta ligi, za darmochę.

Doją was perfidnie żeby się odkuć co zresztą jest zrozumiałe. Ciekawe co się stanie jak już nie będzie kogo sprzedać? Szybko się na to nie zanosi, więc zrozum że to wasza szkółka tylko i wyłącznie wam dupe ratuje.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.10.2013 o godz. 04:17.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 27.10.2013, 09:22
Podobnie jak 0 22 myśli wielu legionistów. Tylko taki mały szczegół, oni uważali że odjadą reszcie stawki mniej więcej wtedy:
- gdy klub z Warszawy przejeli Koreańczycy i Legia była Legią Daewuuuu
- gdy Legia awansowała do LM
- gdy legie przejal ITI

zawsze snuto sny o potedze i o dominacji w lidze, ale zazwyczaj dominowali inni.
Teraz kolejnym punktem zwrotnym jest now stadion i rzady nadprezesia Gogusa.

Może po kilkudziesieciu latach wytrwale wierzacym kibicom z Warszawy sny o potedze rzeczywiscie w koncu sie zrealizuja
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2013, 09:57
Wątpię.
Juz był taki jeden co miał sen o Warszawie. W latach 60 poprzedniego wieku, Czesiek Niemen sie nazywal. Nie doczekał, niestety zmarł.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.10.2013, 11:35
Na razie to wychodzi na to, że to nie Legia odjechała reszcie stawki tylko jej kibice w sennych majakach . Zapomnieli, że mieszkają w Polsce, gdzie jedna decyzja decyduje o tym czy sie jest na topie czy ląduje na śmietniku, w dodatku decyzja poza granicami naszego kraju. A tu jak widać mają pewność dobrobytu co najmniej na 10 lat naprzód . Zielona Wyspa jednym słowem. Jestem pewny, że wybudzenie z tego snu bedzie znacznie szybsze ale i przez to brutalniejsze
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2013, 12:29
Jednoczesnie muszę dodać, że w naszym śmiechowym grajdołku wyprzedzamy drugą najlepszą drużynę o epokę i musi to przynieść w najbliższych latach realny efekt w postaci worka pucharów i mistrzostw. Wystarczy popatrzeć na to ile mamy przychodu, ile wydajemy na pensje i bla bla bla. Zawsze będziemy przegrywać kilka razy w sezonie z jakimiś ciamajdami, ale to w ostatecznej tabeli nic nie zmieni. Jutro np pewnie przegramy w Poznaniu i stracimy lidera. Może przegramy też w Bydgoszczy i spadniemy na 3-4 miejsce. Koniec końców i tak wszystkim odjedziemy na koniec sezonu. Pytanie co z wyjazdem do Zabrza w PP. Jak to wypali to będzie dublet. Takie są realia, że jesteśmy jedynym klubem w Polsce, który ma 20 kilku piłkarzy i płaci im na czas. Reszta nie płaci w ogóle albo płaci trochę albo ma 3 piłkarzy i 10 inwalidów. To oczywiście żaden sukces być najlepszym snajperem wśród ślepców. Niemniej jednak nie ma w Polsce klubu, który nie chciałby mieć takiej sytuacji jak my. Mamy tą ligę na widelcu. I jak bardzo byśmy chujowi nie byli i jak bardzo by nas niepoważnie traktowały rezerwy Lazio to drugą polską drużynę traktują jeszcze niepoważniej bo jest jeszcze bardziej, dużo bardziej chujowa..
święta racja i tylko głupiec tego nie widzi ...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2013, 12:47
Z tego co ja widzę , to zbliża się półmetek a mają tylko 3 punkty przewagi nad Wisla. Ktora nie placi na czas, ktora ma kadre 14 zawodnikow, ktora ma mniejsze wplywy...

Dlaczego mają odjechac później jeśli nie odjechali do tej pory?
Skupiają sie na eurow.......ach a moze chcą by liga była ciekawsza?

Kuciak i Mucha ciągną ta druzynke od kilku sezonów. Gorzka prawda.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.10.2013 o godz. 13:00.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.10.2013, 14:15
Chociażby dlatego, że u nas z wąską ławką nastąpi zmęczenie materiału. Nic wyszukanego - ot cała filozofia
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2013, 15:19
Może tak a może i nie. Krótka ławka to nie reguła niepowodzenia. Jeśli teoretycznie dadzą radę w rundzie jesiennej to dlaczego mają nie dać radę na wiosnę?
Przerwa zimowa dłuższa niż wakacyjna więc jest sporo czasu na regenerację a przeciwieństwie do letniej, gdzie startuje nowy sezon praktycznie z marszu to istne wakacje.

Meritum. Są lata świetlne przed resztą? Nie nie są. Może mają długą ławkę, jednak słabą, która przegrywa i jeśli nie potrafili odskoczyć na mile na półmetku, to nie widzę podstaw by zrobili to na wiosnę. Są zespoły lepsze niż Wisła.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2013, 15:39
popatrz na to inaczej...

Gdyby było tak:

W Wiśle wypada Miskiewicz jak w Legii Kuciak
W Wiśle wypada Głowa jak w Legii Astiz
W Wiśle wypada Guła jak w Legii Rado
W Wiśle wypada paweł Brożek jak w Legii Sagan

i wielu innych bow Legii maja szpital ...

gdzie byłaby Wisła, a gdzie jest Legia?
Ostatnio edytowane przez Szpen : 27.10.2013 o godz. 15:48.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 27.10.2013, 16:21
Sam fakt, że niektórzy tutaj śmieją się, że Legia słaba bo na ten moment odjechała w lidze "tylko" na 2 pkt drugiemu miejscu (licze stan przed obecną kolejką), a jednoczeście cieszą się, że mamy "tylko" 6 pkt do nich straty pokazuje gdzie w tym momencie jest Legia, a gdzie Wisła.

Niestety. Bolesne ale prawdziwe.

Żeby było jasne, mówimy tutaj o zapleczu finansowym i instrasktrukturalnym, bo piłkarsko faktycznie szaleństwa nie ma.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.10.2013, 18:53
1
Ze wszystkim pozostałym się zgadzam. Jednoczesnie muszę dodać, że w naszym śmiechowym grajdołku wyprzedzamy drugą najlepszą drużynę o epokę i musi to przynieść w najbliższych latach realny efekt w postaci worka pucharów i mistrzostw. Wystarczy popatrzeć na to ile mamy przychodu, ile wydajemy na pensje i bla bla bla. Zawsze będziemy przegrywać kilka razy w sezonie z jakimiś ciamajdami, ale to w ostatecznej tabeli nic nie zmieni. Jutro np pewnie przegramy w Poznaniu i stracimy lidera. Może przegramy też w Bydgoszczy i spadniemy na 3-4 miejsce. Koniec końców i tak wszystkim odjedziemy na koniec sezonu. Pytanie co z wyjazdem do Zabrza w PP. Jak to wypali to będzie dublet. Takie są realia, że jesteśmy jedynym klubem w Polsce, który ma 20 kilku piłkarzy i płaci im na czas. Reszta nie płaci w ogóle albo płaci trochę albo ma 3 piłkarzy i 10 inwalidów. To oczywiście żaden sukces być najlepszym snajperem wśród ślepców. Niemniej jednak nie ma w Polsce klubu, który nie chciałby mieć takiej sytuacji jak my. Mamy tą ligę na widelcu. I jak bardzo byśmy chujowi nie byli i jak bardzo by nas niepoważnie traktowały rezerwy Lazio to drugą polską drużynę traktują jeszcze niepoważniej bo jest jeszcze bardziej, dużo bardziej chujowa. Kompletnie więc nie czaję tej satysfakcji z dowalania nami ...
Wypisz, wymaluj jakbym czytał o Wiśle tak zupełnie niedawno.
Wniosek?

Jutro Legia może finansowo i organizacyjnie wyglądać jak my teraz.
Nie ma co się podniecać, że dzisiaj płaci sie w w Warszawie na czas, że jest około 20 solidncyh graczy.
Raz czy drugi nie wyjdzie jakiś awans, jakieś MP i nagle okaze się, że brak jest kasy na bieżące płatności.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.10.2013, 19:04
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Żeby było jasne, mówimy tutaj o zapleczu finansowym i instrasktrukturalnym, bo piłkarsko faktycznie szaleństwa nie ma.
Ale skoro finansowo nie przekłada się to na sportowe odpływanie tzn. że kasa poszła w błoto. My jakoś nie opłynęlismy reszcie ekstraklasy w dobrych dla nas latach mając przewagę w lidze nawet do kilkunastu punktów. A tu jak narazie idzie to łeb w łeb pomimo tej wspomnianej dysproporcji finansowej.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.10.2013, 19:14
Jak ta Legia taka mocna i przez 2-3 lata nikt jej w walce o MP nie zagraża to nic tylko stawiać u buka miliony na to kto zostanie mistrzem. Oczywiście na papierze jesteście zajebiści ale na praktykę wcale nie musi się to przełożyć. Już kw LM i LE po trochu Wam z głowy wybija tą waszą wielkość. Miały być dobre wyniki w LM/LE a były męczarnie z cieniasami, były fartowne awanse a jak trafiliście na średniaków europejskich to był szybki w....... w kilka minut, bezradność w ofensywie itp
A problem jest taki, że jak się ma ambitnych piłkarzy to jak w Europie nie będzie wyników to pewnie będą chcieli uciekać za granicę. Ucieknie kilku, nowe młode twarze się nie pojawią i już dupa blada. Stracicie długą wyrównaną kadrę. A, że stać was żeby kupić piłkarzy to też nic zajebistego. Bo kupienie piłkarskiej kaleki nic nie gwarantuje (kogo poważnego można kupić za 1 mln euro lub mniej?)

Najprawdopodobniej tę ligę zdominujecie tak jak pisałeś przez 2-3 lata ale NAJPRAWDOPODOBNIEJ, nie byłbym tego taki pewien na 100%
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.10.2013, 21:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Najprawdopodobniej tę ligę zdominujecie tak jak pisałeś przez 2-3 lata ale NAJPRAWDOPODOBNIEJ, nie byłbym tego taki pewien na 100%
Spokojnie.
Już mieliśmy budżet w wysokości 50 baniek. Wrócimy na właściwe tory to i L nie odjedzie na tyle na ile by chciała.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.10.2013, 22:26
Póki piłka w grze wszystko jest jeszcze możliwe. Dominacja w lidze, czyli te powiedzmy 3 tytuły MP z rzędu nie musi oznaczać, że nie dostaniemy zapaści powiedzmy w roku 2016 i nie będziemy mieć problemów podobnych do tych, które przeżywa obecnie Śląsk. Muszą być przede wszystkim zdrowe fundamenty, a do tego dopiero dochodzą finansowe i sportowe aspekty.

Na pewno Legia jest najbliżej tego, aby wskoczyć do poziomu europejskiego średniaka i służą ku temu nawet przegrane mecze w LE. Wolfy napisał, że dostaliśmy oklep, czy baty, ale ja jestem odmiennego zdania, przegraliśmy 3 razy po niezłych występach, gdzie zabrakło właśnie tego doświadczenia i kilkunastu spotkań w Europie co roku. Zawodników mamy jakich mamy i nikt nie spodziewa się, że nagle pojawi się 5 geniuszy, którzy pociągną nas niczym Ljuboja przed dwa sezony. A nawet jeśli tacy geniusze się pojawią to polecą pierwszym lepszym samolotem za 2, czy 3 mln euro zwiedzać świat. Stabilizacja, małe kroczki, lekkie "oklepy", a może będzie z tego chleb i drużyna na miarę, a niech będzie FC Basel.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2013, 04:34
Po niezłych występach? Ty i Urban lepiej zmieńcie dilera bo ewidentnie grzybki są dla was za mocne. Wasze występy są tragiczne, przynosicie tylko wstyd polskiej piłce!
Wielki mistrz Polski jest pośmiewiskiem w całej europie a ty koleś widzisz jakieś pozytywy? Wasza postawa w zaściankowych rozgrywkach jakimi są LE nie warta jest nawet komentarza, wyglądacie i gracie jak amatorzy, każdy was w dupe rucha a ty jeszcze śmiesz dostrzegać w tym pozytywy.
Wstyd i pośmiewisko! Ogóry zajebane robicie antyreklame polskiej piłce kluboiwej, która i tak jest jedną z najsłabszych w europie jednak jako "mistrz" to wypadało by łoić drużyny których występy są bardziej z przymusu niż chęci sukcesu...a wy jesteście słabsi od każdej drużyny z którą graliście.
Ja sobie pluję w brodę że Molde was nie pojechało, przynajmniej oszczędzono by Polsce wstydu. Taki Piast brał udział tylko i wyłącznie krajoznawczo, dostał w....... i nawet nikt o tym nie wiedział bo w tym czasie europejska piłka opalała jaja na kajmanach i ok. A wy? ....a do bram LM z butami chcieliscie wejść! Z czym do ludzi ja się pytam? DNO , DNO i jeszcze raz koleś dno!

Wybieracie się z workiem na puchary i mistrzostwa? Trzy razy z rzędu mistrz wam się marzy? Rozjerzdzacie ligę? Strzelanko z Widzewem , Koroną wow! A nosa za krajowe bagno wychylili i nawet jednej bramki sieroty nie mozecie strzelić. Jesteście tak samo słabi jak cała nasza liga. W lidze gdzie wszyscy zalegają z pensjami, kadrę mają w połowie jak wasza, kulawa młodzież gra bo na innych nie stać...i nie potraficie nawet jej zdominować?
Przyjeżdzacie do Krakowa, gdzie Wisła biedna i kadrowo amatorska, gdzie jedynymi wpływami są bilety i kiermasz pisanek wielkanocnych i dostajecie najpospolitrzy w.......! Mieliście jedną szansę pogonić nas i co? Nie potrafiliscie tego zrobić! Bardzo tego chcieliście ale nie potrafiliście! Hehe mistrz zasrany w podwójnej koronie z metalu.

I jeszcze jedno. Tak lokalnego rywala nienawidzicie a podkupiliście zawodników ich drużyny? Wstyd kolego. Wielkie kluby ce..... to że mają zasady a wy ich kolego niestety nie posiadacie. Zwykła najemna zbieranina w której każda menda może zagrać. Nawet ta najbardziej znienawidzona z najbardziej znienawidzonego wrogiego środowiska. Wczoraj na Kamiennej a dzisiaj na Pepsi arenie , liczy się tylko sukces. Sukces którego nie macie i zazdrościcie Wiśle ery Cupiała.

Zanzaczam że ogólnie latacie mi koło ...ja mam swoich wrogów. Mecz z wami traktuje tak samo jak traktuje pojedynek z PBB czy Ruchem.
Jednak udeżam w waszą nieuzasadnioną pychę i pompowane przez was balony.
Jesteście najsłabszym mistrzem ostatnich lat, płacicie na czas ogórom tylko dlatego że wysprzedaliście wszystkich którzy potrafili kopać. Wasze szkolenie coś jebneło a Furmany itp to przeciętni ligowi kopacze a od dwóch sezonów wprowadzono tylko Makite, żenującego gracza.

Przez kilka lat waszych transferów wszystkie to totalna klapa. Iviva, Kuciak i Rado to by było na tyle. O nieudanych szkoda czasu wspominać bo tyle zastępów było...eskimosa chyba brakowało.
Przy waszych przepłaconych grajkach i blamażach w LE pewnie już jestescie na minusie tylko pajacyk BL siedzi cichutko. Podgląda skauting amici? pełen profesjonalizm!
Pomyślałeś kim spłacicie teraz Waltera? On nie da wam juz złamanej złotówki więc bedzie chcial balast sprzedac. Z takim długiem to tylko król sedesów was przygarnie albo Król z Polonii. Pewnie w ostateczności nie mieli byscie nic przeciwko temu....Romanowski, mówi ci to cos?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.10.2013 o godz. 08:25.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów