The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2013, 22:17
Dotychczas to od Brożka się rywale odbijali ale dziś ten Goulan to była ściana nie do sforsowania. Szkoda, że nie było Sobola, chyba tylko on w tej lidze zdołałby nawiązać równorzędną walkę z tym olbrzymem. Taka polityka kolesiostwa niestety.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.10.2013, 22:49
Dla mnie bardzo słaby mecz Stolarskiego, Bunozy, Sarkiego, Donalda, Małeckiego, Boguskiego i Brożka. Pierwsza bramka Miśkiewicza. Chyba za bardzo sobie wziął do serca uwagi na temat swojego przywiązania do linii. Nie mniej jednak uważam, że notuje on systematyczny progres w swoich umiejętnościach. Głowa z Jovanovicem na swoim poziomie. Cóż mieli poradzić jak wjazdy ze skrzydeł były prze okrutne. Do Bunozy pretensje można mieć tylko o głupie faule po tym jak miał już jedną żółtą kartkę. Przed tym jak dostał drugą żółtą w poprzedniej akcji zrobił to samo. Ręka na ramieniu przeciwnika i próba wyhamowania jego impetu dwukrotnie w ciągu 5 minut musiała się tak zakończyć. Boguski totalnie nie widoczny w całym przekroju meczu. Pozorowana gra, pozorowana ambicja i niestety mierne umiejętności. Złe kluczowe decyzje. Zamiast strzelać podaje. Zagrania nie w tempo. Dla mnie niestety gość się nadaje na trybuny, nawet nie na ławkę. Stolarski strasznie zagubiony, objeżdżany jak śmieciarka. Często próbował wyprzedzać i równie często gospodarze go rozklepywali. Brożek chyba nie wyleczony po kontuzji. Kiepskie odegrania, wyjście na pozycje i przegrane pojedynki sprinterskie i wytrzymałościowe. Donald potwierdza, że nie nadaje się totalnie na obronę gdzie bardziej od umiejętności technicznych przydaje się doświadczenie i wiedza taktyczna. Mały po zmianie nie zrobił nawet wiatru. Pozytywnie natomiast Garguła. Widać, że dziś miał mega ochotę do gry, często wyprzedzał, był pod grą, brał na siebie ciężar gry. Ewidentnie uskrzydlony bardzo ładnym trafieniem. Stjepanovic bezbarwny, nie na plus ani na minus.
Porażkę należy przyjąć z pokorą. Sytuacja z Bunozą idealnie obrazuje stan naszej ławki rezerwowych. Brak Burligi, który jeszcze niedawno nawet przez Smudę był określany mianem "kaleki" potwierdza ilościową biedę w kadrze zespołu. Nie żebym się cieszył z porażki ale wydaje mi się, że ostatnio niektórzy z nas zaczęli pomału bo pomału ale jednak pompować balonik pt. "majster w tegorocznym sezonie". Część dziennikarzy to podłapało i pomimo, że piłkarze oficjalnie mówią o zadowoleniu z pierwszej 8-mki to gdzieś tam wg mnie niektórzy z nich chcieli na nas wywierać w tym presję. Kadrowo jesteśmy w stanie powalczyć o tą grupę i chciałbym abyśmy się tam znaleźli. W innym przypadku będę bał się casusu Wisły holenderskiej gdzie pierwszy sezon zakończono wynikiem ponad stan a jak się nie udało zrealizować marzeń w postaci LM to władni naszego klubu zlikwidowali piaskownice. A wszystko przez to, że uwierzyli, że systematyka nie jest obowiązkowym elementem w prowadzeniu klubu. Z resztą tak jak i każdego innego podmiotu gospodarczego....
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.10.2013, 22:50
Kiedyś ta porażka musiała przyjść. Nasi zagrali słabo, a Zawisza pokazał dziś niezłą piłkę. Kleiła im się wyjątkowo gra. Wyciągamy konsekwencje i walczymy dalej
What's new?

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.10.2013, 23:50
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Litości człowieku (...) tylko fart pozwalał nam zdobywać punkty. Nie widzę różnicy między obecnym sezonem , a wcześniejszym. W tej rundzie jedynie na + to obrona i Brożek .Trzeba patrzeć realnie
Szkoda że nie masz litości dla samego siebie i piszesz ..co piszesz.

No tak, nie ma różnicy, tylko obrona i atak są lepsze, taa nie ma to jak mądrości z Internetu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.10.2013 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.10.2013, 00:31
))))))))))

Wisła przegrała pierwszy mecz to się hejterstwo rzuciło.

Dorabia teorię, że zawsze słabo graliśmy tylko mieliśmy farta.

Nie.

Ja przed meczem miałem przeczucia, że będzie wtopa.

Dlaczego? Otóż powiem dlaczego :

LEGIA WIN
WOLFSBURG WIN

Takie wielkie firmy a tu gramy z jakimś Zawiszą, no to grajki myślą :

"ooooo, gramy z Zawiszą - wreszcie będzie IZI win!"

No i był, tylko, że dla Zawiszy. Grajki se dopisały te punkty przed meczem i tyle, a tu wielkie teorię spiskowe dziejów. Tacy są piłkarze. Czy to ekstraklasa czy to 5 liga. Wszędzie to samo.

Także to było do przewidzenia. I tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.10.2013, 00:37
Co wy tu pitolicie

zagrali slabo,cos tam grali ,momentami niezle

no panowie ,kawa na ławe

dzis Wisly nie dalo sie ogladac ,i byl to poziom amatorów
niewiem od czego to akurat DZIS zalezalo ,ale jak dla mnie to mogli by z Bydgoszczy wracac piechota,bo na to sobie zasluzyli.

takiej chały i bezradnosci to ja dawno nie widzialem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.10.2013, 01:20
Największym problemem Wisły jest obecnie totalny brak jakości w środku pomocy. Owszem, Garguła i Chrapek miewają przejawy dobrej/wybitnej gry ale jakoś każdy z nich ma w innym meczu swój dzień. Ostoja Stjepanović... też tej jakości nie widać. Boguski wystawiany w środku skazuje nas na granie w dziesięciu. Ewentualne przyszle transfery powinny dotyczyc głównie środkowych pomocników. Bocznych mamy niezłych pod warunkiem zdyscyplinowania ich taktycznego i mentalnego.
Ostatnio edytowane przez ślimak : 20.10.2013 o godz. 15:38.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2013, 02:43
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Bunoza? To co gra teraz jest jego szczytem możliwości, na chłodno dla mnie on szału nie robi. Ot poprostu trafia z wśiizgami i nie daje się przepchać, dlatego daje wrażenie solidności w destrukcji.

Ktoś tam boi się kartek Chaveza...a jak dla mnie Bunoza to młodsza kopia właśnie Chaveza. Identyczny taran, grający na pograniczu ryzyka spowodowania 11 z tą przewagą że czasami taranuje tez w ofensywie.

Stawiam kratę piwa że jeszcze w tej rundzi Bunoza walnie zajebie nam bramę, zrobi jedenastkę i zaliczy czerwień.
Życzę sobie przegrać, bo to że Bunoza po trzech latach wygląda w końcu jak piłkarz mi nie umyka. Fajnie że można wkońcu powiedzieć że coś tam potrafi i drużyna korzysta na tym kontrakcie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.10.2013, 05:42
Ten mecz pokazał ze Stolarski nie nadaj sie jeszcze na ekstraklasowego obrońce.Po drugie,Guerier to nie jest lewy obrońca. 2 bledy w kryciu i 2 gole. a po trzecie Bunoza powinien otrzymac kare w wysokosci np miesiecznej gaży.Nie mozna w tak glupi sposob oslabiac zespolu tym bardziej ze na wyjazdach nawet w 11 nie dajemy rady z teoretycznie słabszymi rywalami.a i jeszcze po czwarte,Brożek dzisiaj zagral chyba ponizej krytyki.mnostwo strat( po jednej to wlasnie Bunoza dostal czerwien bo musial gonic rywala). ogolnie najgorszy mecz Pawła. Jesli chodzi o mecz, to Zawisza byl lepszy. nie ma co ukrywac. Czerwona kartka tylko im w tym pomogla. Przegrac kiedys musielismy,ale szkoda ze w takim stylu. we wtorek kolejny mecz.trzeba sie zrehabilitowac. nie ma czasu na rozpamietywanie.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.10.2013, 08:59
Najlepsze że mimo takiej padaki mogliśmy ten mecz również wygrać. Gdyby nie czerwień i wykorzystana sytuacja na 2:0
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.10.2013, 09:56
Mnie najbardziej szkoda dwóch akcji gdzie szła kontra a Garguła zamiast podawać do przodu robił kółeczka i zagrywał do tyłu. Gdyby nie ta bramka z wolnego i gdyby nasi po czerwieni Bunozy nie grali tak bardzo do przodu zupełnie zapominając o obronie mogłoby się to różnie skończyć. Szczególnie że w obronie był Donald i Stolarski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.10.2013, 10:01
Kac napisał(a):Wyświetl post
nawet nie wiedziałem, że w tej Bydgoszczy takie zakompleksione chłopaki i dziewczyny mieszkają.
Widocznie jeszcze pamietają swoja ostatnią wizytę w Krakowie na Wiśle kiedy zostali ostro wytrzaskani po pyskach. Hala Wisły przeznaczona została na punkt medyczny, gdzie byli opatrywani przez liczne załogi karetek pogotowia.
Przy okazji tez duzo usłyszeli na siebie od kibiców Wisły na stadionie, więc podkur....i musieli dac głos.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 20.10.2013, 12:09
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej szkoda dwóch akcji gdzie szła kontra a Garguła zamiast podawać do przodu robił kółeczka i zagrywał do tyłu. Gdyby nie ta bramka z wolnego i gdyby nasi po czerwieni Bunozy nie grali tak bardzo do przodu zupełnie zapominając o obronie mogłoby się to różnie skończyć. Szczególnie że w obronie był Donald i Stolarski
Garguła w tej sytuacji zachował się bardzo dobrze, w momencie gdy miał według ciebie podawać to jedynym graczem do podania był Sarki, pilnowany przez dwóch graczy Zawiszy, Łukasz zrobił ten obrót żeby ktoś inny się podłączył a piłka nie została stracona

PS: W tej sytuacji Sarki też był na spalonym
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.10.2013, 15:21
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
PS: W tej sytuacji Sarki też był na spalonym
Też mi coś świta, że wtedy był spalony.
Garguła zagrał chyba najlepszy mecz w sezonie. Niestety, poziomem dostosowali się do niego tylko stoperzy.

EDIT: Nie ma co histeryzować, ani przesadzać z oceną tego meczu. O wiele gorszy był chociażby ten z Pogonią, albo z Koroną. Tu akurat do straty zawodnika graliśmy swoje (pomijając niemiłosiernie objeżdżanego Stolarskiego), gdyby nie czerwona kartka jestem spokojny, że minimalnie byłby jeden punkt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2013 o godz. 17:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.10.2013, 17:29
Ja mam nadzieje, że porażka wyjdzie nam na zdrowie. A czemu? Bo nie będzie sodówki.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2013, 18:16
Sodowka?
Zwazywszy na to, ze w 7 spotkaniach jakims cudem nie przegralismy to sam Bog jeden tylko wie.
Teraz zostaly juz tylko mecze walki o 3 punkty. Obie druzyny beda wychodzic z zalozenia, ze jak nie na nich to na kim? Wor z bramkami sie otworzy gdyz poszla trojka w plecy wiec nie bedzie mega spiny i koncentracji.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.10.2013, 19:59
spartan napisał(a):Wyświetl post
Dla twierdzących, ze to Bunoza zawalił nam dziś mecz proponuję trochę ochłody. Owszem zawalił łapiąc żółtko już w 3 minucie natomiast druga kartka obarcza go tak samo jak Smudę a raczej Smudę bardziej niż jego. Wiem, ze wolfy uzna, że nie było na kogo go wymienić...(...)
O ile pamiętam, to jedynym trenerem, który potrafił zrobić zmianę przed 70 minutą to był Dan Petrescu.
Poza tym nie dał bym głowy, czy któryś trener odważył by się zmienić Bunozę w przerwie w aktualnej sytuacji kadrowej Wisły.

wolfy napisał(a):Wyświetl post

[...]
Tyle, że żeby to zrozumieć trzeba obejrzeć bardzo dużą dawkę meczy naszej ekstraklasy. Ciężko powiedzieć, czy warto, jeżeli po większości człowiek zastanawia się "na co ja zmarnowałem 90 minut życia"?
[...]
Myślę, że to powinno być umieszczane jako motto do każdej dyskusji o "ekstraklasie".
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 21.10.2013 o godz. 18:36.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.10.2013, 21:04
Oglądnełem sobie filmik z faulu Bunozy i powiem, że nic nie tłumaczy jego bezgranicznej głupoty. Nawet gdyby puścuł przeciwnika to tamtemu drogę zabiegło by dwóch obrońców Wisły nie mówiąc już o ostatniej instancji czyli bramkarzu. Chwilę później karygodny błąd popełnił Miśkiewicz, który wykazał się niestety partactwem przy tym wyjściu. W jednej minucie dwa amatorskie zachwoania naszych graczy.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 21.10.2013, 07:05
być może piłkarze przeszli obok tego meczu.. być może zignorowali Zawiszę..
Oby tylko było lepiej, pamiętajmy na którym miejscu jesteśmy, w porównaniu do zeszłego sezonu!

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.10.2013, 07:13
Wyjazdy w ich wykonaniu to od poczatku sezonu dramat. Za to nadrabiają fajną grą u siebie, co przyciąga ludzi na stadion i trzyma nas wysoko w tabeli. Widocznie wszystkiego mieć się nie da
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.10.2013 o godz. 07:15.
..
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.10.2013, 08:55
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Teraz zostaly juz tylko mecze walki o 3 punkty. Obie druzyny beda wychodzic z zalozenia, ze jak nie na nich to na kim? Wor z bramkami sie otworzy gdyz poszla trojka w plecy wiec nie bedzie mega spiny i koncentracji.
Ludzka psychika jest na tyle zawiła, że ciężko ocenić, jak zareagują. A reakcje mogą być diametralnie różne, bo dwóch takich samych ludzi po prostu nie ma. Z jednej strony może podciąć nam skrzydła, z drugiej może być lekcją pokory po Legii i Wolfsburgu. Wyciągnięcie wniosków zależy już tylko od głów naszych kopaczy.

Btw. Na razie nie mamy chyba zmiennika na prawą obronę, ale jeśli takowy by się znalazł, to czy nie powinniśmy się zastanowić nad wypożyczeniem Stolara? Ławka mu w niczym nie pomoże, a wchodzenie na pojedyncze mecze, za wykartkowanych wyraźnie mu nie służy (drużynie też). Myślałem, że po meczu ze Śląskiem z tamtego sezonu wyciągnie wnioski, ale chyba powiela te same błędy. W młodzieżówce grał ostatnio jako defensywny pomocnik i nie wiem, czy to nie byłaby dla niego lepsza pozycja. Oczywiście to trener widzi go codziennie i ma prawo oceniać jego przydatność na danej pozycji.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.10.2013, 08:57
tak btw, zauwazyliście że sie slizgaliśmy jak na lodowisku ?

No i teraz to tego Bunoze można sprzedać za BAŃKĘ jak proponowali niektórzy forumowicze Bańkę mleka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 21.10.2013, 10:07
Widzę że Bunoza obrywa tylko czy słusznie?Bo o ile dobrze pamiętam to Garguła zaliczył stratę (nie zauważył że Sarki bardzo ładnie pokazywał się na prawej stronie) poszła kontra i jak taki chłop jak Bunoza miał powstrzymać szybszego Wójcickiego?!?

Cytat:
Wisła przegrała pierwszy mecz to się hejterstwo rzuciło.
Niestety...zespół zagrał słaby mecz,zdarza się.A może takie pobudzenie wyjdzie na dobre.Zobaczymy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 21.10.2013, 12:44
Skawua napisał(a):Wyświetl post
Widzę że Bunoza obrywa tylko czy słusznie?Bo o ile dobrze pamiętam to Garguła zaliczył stratę (nie zauważył że Sarki bardzo ładnie pokazywał się na prawej stronie) poszła kontra i jak taki chłop jak Bunoza miał powstrzymać szybszego Wójcickiego?!?
Niestety...zespół zagrał słaby mecz,zdarza się.A może takie pobudzenie wyjdzie na dobre.Zobaczymy
Właśnie mówimy o tym, że nie musiał go powstrzymywać, ponieważ drogę kopaczowi Zawiszy i tak zabiegłoby aż 2 wiślaków. Dlatego interwencja Bunozy wyjątkowo głupia w swoich skutkach.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 21.10.2013, 14:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Do tej pory Smudę broniły wyniki i słaby skład.
Teraz tylko słaby skład.
?
I to chyba wystatrczy.....Ważniejszego argumentu chyba nie ma w tej ocenie.
A wyniki dalej go bronia ,bo ma dopiero jeden przegrany mecz.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 21.10.2013, 16:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
tak btw, zauwazyliście że sie slizgaliśmy jak na lodowisku ?

No i teraz to tego Bunoze można sprzedać za BAŃKĘ jak proponowali niektórzy forumowicze Bańkę mleka.
Podejrzewam że Zawisza polewał murawe wodą jak Barcelona dlatego się ślizgaliśmy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 21.10.2013, 19:29
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
I to chyba wystatrczy.....Ważniejszego argumentu chyba nie ma w tej ocenie.
A wyniki dalej go bronia ,bo ma dopiero jeden przegrany mecz.
Wyniki tak ale nie styl gry na wyjazdach, który wyglada tak, że po 5 min. gry rozpoczynamy przygotowania do obrony Częstochowy a po kolejnych 5 min. już się rozpaczliwie bronimy. Tak tchórzliwa gra w najbliższej perspektywie nie wróży nic dobrego. Zapowiedź Bydgoszczy była już w Chorzowie.
Przed chwilą skończył sie mecz Ruch - Pogoń i np. styl portowców był taki : od pierwszych minut atak na chorzowian i walka o dominacje na boisku, tak grają na wyjazdach i u siebie, nie widać różnicy między meczem u siebie a wyjazdem. U nas to przepaść.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 22.10.2013, 08:06
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wyniki tak ale nie styl gry na wyjazdach, który wyglada tak, że po 5 min. gry rozpoczynamy przygotowania do obrony Częstochowy a po kolejnych 5 min. już się rozpaczliwie bronimy. Tak tchórzliwa gra w najbliższej perspektywie nie wróży nic dobrego. Zapowiedź Bydgoszczy była już w Chorzowie.
Przed chwilą skończył sie mecz Ruch - Pogoń i np. styl portowców był taki : od pierwszych minut atak na chorzowian i walka o dominacje na boisku, tak grają na wyjazdach i u siebie, nie widać różnicy między meczem u siebie a wyjazdem. U nas to przepaść.
Ok,ale ja sie odniosłem do konkretnych słow kolegi Framat-a,a tam mowa była własnie o wynikach.Styl jaki praezentuja nasi, to rzeczywiscie jest rózny i wiekszosci meczy po prostu słaby.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów