The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2013, 20:38
Znając realia Piotrek wielkich pieniędzy nie dostanie a zwiększy pole manewru Smudzie po lewej stronie. Poza tym Piotrek zawsze dobrze wykonywał stałe fragmenty gry.

Ja tam jestem na tak, cudów się nie spodziewam ale pod ręką Smudy Piotrek szybko wróci do normalnej dyspozycji jak Paweł

BTW
W Lechii w zeszłym sezonie nie grał źle, parę asyst zanotował.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.10.2013, 21:28
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Znając realia Piotrek wielkich pieniędzy nie dostanie a zwiększy pole manewru Smudzie po lewej stronie.
Znając realia, to Bunoza odejdzie przy pierwszej sensownej ofercie (o ile znowu mu nie odbije) w przerwie zimowej, albo za darmo - w lecie.
Znając realia, to czekają nas pewnie testy jakichś kompletnie egzotycznych kolesi z całego świata (oby zawodowych piłkarzy).
Znając realia, owe mityczne cztery wzmocnienia, o ile w ogóle będą miały miejsce i wypalą sprawią po prostu, że będziemy mieli jakąś ławkę.

To są realia klubu. Piotrek Brożek w formie z Lechii to spokojnie pierwszy (i raczej jedyny) zmiennik Bunozy. Piotrek Brożek sprzed wyjazdu to obecnie pierwszy skład.

Trzeba na sytuację spojrzeć realnie - nie bardzo możemy wybrzydzać. Guerrier w swoim jednym meczu na lewej obronie odpierdalał czasami takie akcje, że mi się słabo robiło. Nie, żebym go skreślał - to jest ewidentnie materiał do oszlifowania, bo technika, zdrowie, lewa noga są. Potrzebny jest jeszcze czas.

Ja się spodziewam po Piotrku solidnej gry. Takiej minimum na poziomie obecnego Burligi.
Czy Wisła potrzebuje takich piłkarzy? Według mnie to jest pytanie retoryczne.

dasa napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie jest to oczywiste ze bunoza odejdzie bo tylko teraz mozna na nim cos zarobic(kontrakt do lipca) nowego napewno nie podpisze bo nas na taki kontrakt poprostu teraz niestac i tylko mozna sie cieszyc ze cos zarobimy. co do pieti to niewiem mialo byc mlodziej
Nie będę po nim płakał. Zaczął grać dopiero pod koniec kontraktu. Czy to przypadek, czy zbawienny wpływ Smudy raczej się nie dowiemy, jedno jest jednak pewne - przedłużanie z nim kontraktu byłoby ryzykowne. Nawet bardzo.
Zakładając oczywiście, że byłoby nas na nowy kontrakt dla Bunozy stać, w co również szczerze wątpię, skoro wyśmiał ofertę Belgów. Pojawią się kupcy to pewnie zostanie pożegnany, jak nie - odejdzie za darmo.
Znam mnóstwo przypadków piłkarzy z naszej ligi, którzy życiową formę osiągają przed końcem kontraktu - i tylko wtedy. Zwykle po podpisaniu nowego notują dramatyczny zjazd.
Na pewno na nowym kontrakcie Bunozy zyskałaby tylko "Bonarka".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.10.2013 o godz. 21:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 14.10.2013, 21:40
Czy Piotrek to jeden z tych 4 obiecanych transferów?
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 14.10.2013, 22:31
Gurrier nadaje sie tylko do pomocy , widać było że tylko stał tam z tyłu i korciło go isć z każdą akcją do przodu ale nie zawsze się dało.
Piotrek to dobry ruch. Przypominam, że Bunoza chce od jakiegoś czasu odejść i jeśli tak to wierzmy, ze w zimie to przynajmniej z 500 tyś euro zarobimy, PRZYNAJMNIEJ. Więc ew. w przypadku odejsciu Gordana jest dobra alternatywa o imieniu i nazwisku PIOTR BROŻEK.
Przypominając sobie Mauro, szkoda że już nie ma w klubie żadnego tak pozytywnego zawodnika. Ostatnim takim był Paljic.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.10.2013, 03:17
Dragan Paljic? Pajac który skopał koszulkę Wisły.

Jak masz wypierdalać takie kwiatki to lepiej czytaj i siedz po prostu cicho
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 15.10.2013, 06:37
Skopał, to skopał, nie będę wnikał po co dlaczego i jak się tłumaczył.
Chodzi o to że był cholernie pozytywnym gościem a tacy ludzie mogą tylko i wyłącznie działać na dobre nastroje w szatni
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.10.2013, 07:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
BTW
W Lechii w zeszłym sezonie nie grał źle, parę asyst zanotował.

Jakie były kulisy odejścia Piotrka z Lechii? Wiem, nie przedłużono mu kontraktu. Ale gdy oglądałem mecze Lechii był bardzo solidnym piłkarzem, z reguły w 11 wyjściowej.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.10.2013, 07:56
huberix napisał(a):Wyświetl post
Skopał, to skopał, nie będę wnikał po co dlaczego i jak się tłumaczył.
Chodzi o to że był cholernie pozytywnym gościem a tacy ludzie mogą tylko i wyłącznie działać na dobre nastroje w szatni
Pewnie. Niech kopią koszulki ze świętymi dla nas barwami, niech liżą centralnie przed kamerą kolegów po sutach. A do tego są piłkarsko mocno mierni. Ale co tam, ważne że są POZYTYWNI. Huberix na dyrektora sportowego!

P.S. O szatnię to Ty się nie bój. Są tam osoby, które potrafią zadbać o atmosferę, a są też takie które potrafią złapać za ryja. I tego w tej chwili najbardziej nam było potrzeba.
Ostatnio edytowane przez hunter : 15.10.2013 o godz. 07:59.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.10.2013, 08:03
Pietia swój chłop.
Jak Franz weźmie się za niego i przywróci chociaż do 2/3 takiej dyspozycji jak w Trabzonie to walka o lewą obronę wyjdzie nam tylko na dobre.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 15.10.2013 o godz. 09:20.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.10.2013, 10:17
Tak jak mój ojciec powiedział...

Co by nie mówić o Brożkach, to można było być pewnym jednego: Jak przychodził mecz z Legią czy Żydami to zawsze wychodzili z pianą na zębach.

I tego po ostatnim sezonie nam najbardziej brakowało.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.10.2013, 10:56
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dragan Paljic? Pajac który skopał koszulkę Wisły.

Jak masz wypierdalać takie kwiatki to lepiej czytaj i siedz po prostu cicho
z tego, co pamiętam, to rzucił koszulką o ziemię, z wściekłosci za stracone punkty w Kielcach i kopnął w trawę przy okazji kopnąwszy koszulke, a nie skopał.
Fakt, że zachował się jak pajac, ale nie dorabiajacie ideologii. Dragan sam przyznał, że go poniosły złe emocje i przeprosił.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2013, 12:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
z tego, co pamiętam, to rzucił koszulką o ziemię, z wściekłosci za stracone punkty w Kielcach i kopnął w trawę przy okazji kopnąwszy koszulke, a nie skopał.
Fakt, że zachował się jak pajac, ale nie dorabiajacie ideologii. Dragan sam przyznał, że go poniosły złe emocje i przeprosił.
Framat proszę Cię.

Kopnął w trawę i przy okazji kopnął koszulkę? Ja też go ze wściekłości kopnę w mordę a póżniej przeproszę...

Dodam, że nigdy do niego nic nie miałem. Na tle zaciągu wyrózniał się walecznością ale takie zachowania są niedopuszczalne i dlatego go skreśliłem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.10.2013 o godz. 12:25.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 15.10.2013, 12:55
Też uważam, że nie ma co do tego wydarzenia dopisywać jakiejś ideologii. Wyłączył myślenie i tyle, zresztą na następny dzień za to przepraszał...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 15.10.2013, 12:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
to chyba trzeba mieć "różowe" okulary, aby tak to "widzieć". Jednak było, minęło, nie ma co wracać, najlepiej zapomnieć o zawodniku i tyle.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.10.2013 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.10.2013, 13:01
Ja też go ze wściekłości kopnę w mordę a póżniej przeproszę...
To jednak chyba masz jakiś tam szacunek do niego, skoro jednak przeprosisz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.10.2013, 14:20
Pamiętam, że mnie też ta sytuacja wkurzyła.
Potem jednak sobie przypomniałem, ze i ja czasami reaguję zbyt emocjonalnie i wychodzi bardzo głupio.
Nie miał na celu obrazic barwy, tylko wyładowac swoją złość.
Dobrze, że nie kopnął wtedy Czarka Wilka, a miał za co.

Ale faktycznie, podpadł mi wtedy (podobnie jak gdy obmacywał się z Czarkiem)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.10.2013, 15:18
Z Piotrkiem w składzie mamy najlepszą obronę w lidze. Podobno Bunoza chce w zimie odchodzić, a moim zdaniem trzeba by przedłużyć mu umowę i puścić go za rok, po pucharach jako mistrza Polski .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 15.10.2013, 18:05
Bunoza chce odejść, więc Brożek jest najlepszym wyjściem.
Nawiązując jeszcze do Paljicia i koszulki to nie ma sensu juz dyskutować, ale facet był mega opytmistyczny.
Nie ma go co obwiniać, poniosły go nerwy. Na drugi dzień przeprosił i było mu głupio.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2013, 18:18
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
To jednak chyba masz jakiś tam szacunek do niego, skoro jednak przeprosisz.
Jestem po prostu dobrze wychowany

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.10.2013, 18:25
Jestem po prostu dobrze wychowany
No to tak jak i ja, dopóki się nie wku.rwię
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 15.10.2013, 19:32
Gorszy od Paljicia w ostatnich latach był chyba tylko Fredriksen.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.10.2013, 19:51
Serge Branco?
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.10.2013, 22:24
Bunoza 3/4 kontraktu?
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 15.10.2013, 23:11
Bunoza na bank odejdzie... fajnie byłoby gdybyśmy odzyskali kase którą za niego daliśmy... ale to raczej nierealne...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.10.2013, 07:28
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Bunoza na bank odejdzie... fajnie byłoby gdybyśmy odzyskali kase którą za niego daliśmy... ale to raczej nierealne...
Czyli mamy go sprzedać zimą żeby odzyskać kasę? Wg mnie z taką formą niech zostanie do końca sezonu i pomoże drużynie w osiągnięciu dobrego wyniku na koniec sezonu nawet jeśli po sezonie miałby odejść za darmo . Weź pod uwagę ,że decydujące będą mecze po podziale punktów w grupie Mistrzowskiej (o ile się w niej znajdziemy) i tam potrzebujemy jak najmocniejszej drużyny , jeśli zawalimy tamte mecze to dobry początek sezonu pójdzie na marne a chyba nie spodziewasz się w zimie oferty za Bunozę wyższej niż jakieś grosze?
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.10.2013, 11:42
Bednarz powinien zabrać się za przedłużanie kontraktów. Umowy kończą się połowie składu m.in.: Arkowi, Pawłowi, Patrykowi, Gordanowi i Łukaszowi
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2013, 13:14
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie z taką formą niech zostanie do końca sezonu i pomoże drużynie w osiągnięciu dobrego wyniku na koniec sezonu nawet jeśli po sezonie miałby odejść za darmo.
Jedno proste pytanie: czy Wisłę obecnie stać na odpuszczenie około pół bański euro?

Retoryczne.

Naszym celem na obecny sezon jest:
a) utrzymać się
b) nie zbankrutować.

Sprzedaż Gordana w pierwszym nie przeszkodzi, a w drugim wydatnie pomoże. Nie zapominaj, że mamy długi u zawodników...

Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz powinien zabrać się za przedłużanie kontraktów. Umowy kończą się połowie składu m.in.: Arkowi, Pawłowi, Patrykowi, Gordanowi i Łukaszowi
Z Gordanem na bank nie przedłużymy, z Gargułą też raczej nie. Z pierwszą trójką raczej nie będzie problemów, ale na chwilę obecną nie wiadomo nawet, czy "Głowa" po tym sezonie nie zakończy kariery. Z jednej strony - jest obecnie najlepszym stoperem w lidze, znów wymienia się go w kontekście Reprezentacji, ale też może to być dla niego idealny moment na zawieszenie butów na kołku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2013 o godz. 13:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.10.2013, 13:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jedno proste pytanie: czy Wisłę obecnie stać na odpuszczenie około pół bański euro?

Retoryczne.

Naszym celem na obecny sezon jest:
a) utrzymać się
b) nie zbankrutować.

Sprzedaż Gordana w pierwszym nie przeszkodzi, a w drugim wydatnie pomoże. Nie zapominaj, że mamy długi u zawodników...

Z Gordanem na bank nie przedłużymy, z Gargułą też raczej nie. Z pierwszą trójką raczej nie będzie problemów, ale na chwilę obecną nie wiadomo nawet, czy "Głowa" po tym sezonie nie zakończy kariery. Z jednej strony - jest obecnie najlepszym stoperem w lidze, znów wymienia się go w kontekście Reprezentacji, ale też może to być dla niego idealny moment na zawieszenie butów na kołku.
Mi chodziło o Burego, a nie o Łukasza Gargułę. Wszystkie kontrakty powinny być "motywacyjne". Gordan być może przystałby na pensję w granicach 200-240 tysięciecy Euro.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2013, 14:12
Mi chodziło o Burego, a nie o Łukasza Gargułę.
To możesz spać spokojnie. Ma rok z opcją przedłużenia na kolejne dwa, więc raczej zostanie.
Gordan być może przystałby na pensję w granicach 200-240 tysięciecy Euro.
Nie stać nas na taki kontrakt, to po pierwsze. Po drugie - Gordan nie dogadał się z Belgami w kwestii zarobków, wiec pewnie oczekuje znacznie więcej. A tak w ogóle - IMHO nie zasługuje nawet na połowę tego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.10.2013, 15:00
Mi chodziło o Burego, a nie o Łukasza Gargułę. Wszystkie kontrakty powinny być "motywacyjne". Gordan być może przystałby na pensję w granicach 200-240 tysięciecy Euro.
Najpierw zapłacimy Bunozie prawie 1 mln złotych za udane pół rundy, a potem pewnie będzie miał zjazd formy. To już lepiej go sprzedać zimą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów