The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2013, 20:05
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No jak winni sa pilkarze to sie ich zmienia, reaguje sie ciut szybciej na to co sie dzieje. Przynajmniej tak mi sie wydaje.

Co do tych meczy bez porazki to no wiesz... lepiej 2 wygrac i trzy przegrac niz zaliczyc 5 remisow.
lepiej 5 spotkań zremisować niż zaliczyć 5 porażek

tak trzeba patrzeć w kontekście "obecnej " Wisły
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.09.2013, 01:46
a ktora to jest ta "obecna" Wisła? ta z przed 1 kolejki ligowej, gdzie wiekszosc stawiala na ultra minimalizm w pktach, czy ta Wisła po tej kolejce? czy może z 6 kolejki? ja mysle, ze ta z ostatniej i trzeba patrzeć na to, że nie przegrywamy, a przy tym potrafimy wygrać i to dosyc solidnie grając chocby efektownie co najwyzej te 30 minut. poza tym i tak ladnie gramy, te klepy i zasuwanie do przodu to miod, bo raczej przez ostatnie (2?) lata to wiekszosc szurała zębami o podłoge.

Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.10.2013, 19:25
Ktoś jeszcze chce narzekać ?
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.10.2013, 19:50
Ja ponarzekam.
Kiedy w końcu Smuda załapie, że Sarki to zawodnik na ostatnie 30 minut?
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.10.2013, 19:55
@morganfield
Smuda załapie, jak będzie miał na miejsce Sarkiego pełnowartościowego skrzydłowego.
Takowych w Wiśle na chwilę obecną brak, więc na bezrybiu....
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.10.2013, 20:05
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Ja ponarzekam.
Kiedy w końcu Smuda załapie, że Sarki to zawodnik na ostatnie 30 minut?
A kogo ma wstawić? Małeckiego? Gueriera? Cała trójka jest siebie warta. Zwykła ruletka na kogo tym razem postawić.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.10.2013, 20:29
Zgoda. W pierwszym składzie prezentują podobny poziom. Jednak jako rezerwowy jest bardziej wartościowy niż Donald i Małecki w tej roli. Razem wzięci.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.10.2013, 20:44
Gdzie dzisiaj są wszyscy którzy pisali przed sezonem: "Tylko nie Smuda..."
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.10.2013, 20:56
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Gdzie dzisiaj są wszyscy którzy pisali przed sezonem: "Tylko nie Smuda..."
Sorry, ale chyba więcej było takich ludzi, co mówili "Tylko nie Kula...". Piłkarz legenda, ale trener żaden.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.10.2013, 21:00
O Smudzie też mówiono krytycznie, a ile głosów było żeby mu podziękować z trybun za kadrę?

Żeby wygwizdać, żeby rzucić od razu kłody pod nogi.

Brawo Franz, oby tak dalej, i oby na lata. Chociaż leniów w składzie nie będzie.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.10.2013, 21:19
Oby jak najdłużej "brakowało nam umiejętności i trzeba było nadrabiać zaangażowaniem" Jak wrócimy do tworzenia pseudo dream teamów dobrych ligę, to wrócą stary minimalizm i kombinowanie gdzie by tu odpuścić. Chwilowo z przyjemnością się ogląda zawodników, którzy mając świadomość swoich braków kolokwialnie mówiąc potrafią spiąć poślady.
..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.10.2013, 11:49
Postawię dość kontrowersyjną tezę czy rozstanie się z Kosowskim i Sobolewskim nie było trafną decyzją Smudy. Uznając i doceniając wszystkie zasługi tych piłkarzy to czy mając takich dwóch ludzi z twardym charakterem. Smudzie udałoby się skłonić nasz zespól do takiego wysiłku i grania na pełnych obrotach pamiętając, że już nie jeden trener żegnał się z nami przegrywając walkę z piłkarzami
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 07.10.2013, 12:09
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Postawię dość kontrowersyjną tezę czy rozstanie się z Kosowskim i Sobolewskim nie było trafną decyzją Smudy. Uznając i doceniając wszystkie zasługi tych piłkarzy to czy mając takich dwóch ludzi z twardym charakterem. Smudzie udałoby się skłonić nasz zespól do takiego wysiłku i grania na pełnych obrotach pamiętając, że już nie jeden trener żegnał się z nami przegrywając walkę z piłkarzami
Kosowski był już cieniem samego siebie ,zatracił wszystkie atuty ,więc sadze ze rozstanie z nim to dobry ruch,natomiast Sobolewski mogłby nam jeszcze duzo dac .Szczegolnie widac to bylo w derbach, gdzie prowadzac 1-0 taki ktos jak Sobol do walki by sie nadawal jak nikt inny. Pozatym na pewno Sobol jest lepszy od Nalepy.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.10.2013, 12:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Oby jak najdłużej "brakowało nam umiejętności i trzeba było nadrabiać zaangażowaniem" Jak wrócimy do tworzenia pseudo dream teamów dobrych ligę, to wrócą stary minimalizm i kombinowanie gdzie by tu odpuścić. Chwilowo z przyjemnością się ogląda zawodników, którzy mając świadomość swoich braków kolokwialnie mówiąc potrafią spiąć poślady.
Święte słowa
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.10.2013, 13:03
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
ja bym nie szukał teorii spiskowych

tu wiek był głównym , jeśli nie wyłącznym kryterium przy podziękowaniu tym piłkarzom

inaczej
1) Smuda nie powoływałby Kosowskiego do reprezentacji ( na początku swojej pracy ) . A znał go przecież na wylot .
2) nie namawiałby Sobolewskiego do powrotu do kadry (podobno robił to kilkukrotnie)

poza tym jeśli chodzi o charakter to równie ' twardy' ma Brożek , a że o Małeckim nie wspomnę .
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.10.2013, 13:58
Małecki to samotnik o bardzo trudnym charakterze który niestety u Smudy gra poniżej swoich możliwości i raczej z trenerem nie bardzo się dogaduje. Brożek ma dług wdzięczności w stosunku do Smudy o czym mu zresztą Franc przypomniał poza tym wracał po nie udanych wyjazdach tak że raczej nie będzie fikał.

Sobol to przywódca ktoś z czyim zdaniem szatnia bardzo się liczyła.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.10.2013, 14:30
raindog napisał(a):Wyświetl post
Tu jest jeden Myliłem się, choć nadal mam wątpliwości, czy to Franek taki dobry, czy Kulawik był taki zły.

Co do Sarkiego - zwykle krytykowano Smudę, że nie wstawia go od początku.
Najogólniej Kula był "na chwilę" i nie traktowano go poważnie, no i przyszedł do burdelu który Probierz urządzał przez dwie rundy. Nie zapominajmy też że obraz gry w wiosennym meczu z Legią nie był gorszy niż wczoraj. Moim zdaniem to że nie przegraliśmy jeszcze meczu to także w jakimś stopniu zasługa Kuli. Bo zaczął odbudowywać morale, na którym teraz bazujemy.

Jedyna porażka Smudy to postawa Małeckiego, ale może to jest etap... Takie "ujeżdżanie" narowistego, upartego rumaka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.10.2013, 14:55
Co do Małeckiego, obserwując go na boisku widać, że ciągle nie odzyskał świeżości. Wcześniej był jednym z najszybszych w drużynie, a w swojej normalnej formie byłby zapewne zaraz za Sarkim i Guerierrem jeśli chodzi o dynamikę. W aktualnej formie zupełnie się tym nie wyróżnia. Ot, cały sekret posadzenia go na ławce.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 08.10.2013, 08:36
marcepun89 napisał(a):Wyświetl post
Wielka Smuda znów nam zagraża.
W prasie coraz głośniej o powrocie na R22 F. Sumdy co jest dla nas niedoprzęgnięcia.
Proponuje zorganizowanie akcji protestacyjnej przeciwko Wielkiej Smucie/Smudzie.
Oto pierwszy post z tego tematu
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 08.10.2013, 09:26
czekam na publiczne odszczekiwanie swoich słów co poniektórych...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.10.2013, 10:03
hał! hał! Smuda spoko! hał! hał!
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 08.10.2013, 10:07
Ja odszczekuje, Wisła prezentuje się powyżej oczekiwań i na pewno jest to w dużej mierze jego zasługa.
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 08.10.2013, 10:10
hał hał Smuda na selekcjonera hał hał
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.10.2013, 10:25
pysio napisał(a):Wyświetl post
czekam na publiczne odszczekiwanie swoich słów co poniektórych...
Panie, odszczekuje się przeca kłamstwa a nie pomyłki. Do pomyłek się zaś przyznaje.

Cytat:
Kiedy jeden z "Panów braci" sklamal o czymś zapadl wyrok by wszedl pod lawę / stol i stamtąd glośno szczekając mówil "odszekuję com mówil bom klamal jak pies"
Żeby tak swoim kazać szczekać... no do czego to doszło
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.10.2013, 11:15
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Panie, odszczekuje się przeca kłamstwa a nie pomyłki. Do pomyłek się zaś przyznaje.
hał! hał! Nie wymądrzaj się hał! hał! tylko szczekaj razem z nami hał! hał!
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 08.10.2013, 13:15
Kto nie szczeka ten z ....
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.10.2013, 13:47
Trener Wisły dla Ofensywnych: Jeszcze się nie skończyłem
Cytat:
Franciszek Smuda, trener Wisły Kraków, po wygranej 1:0 z Legią: – Mówiąc żartem to zemściłem się za te części z samochodu, które kiedyś podmienili mi kibice Legii. A już na poważnie to drażni mnie jak ktoś mówi, że moja Wisła wygrała z osłabioną Legią. Kto tak twierdzi jest chory na głowę.

Zawsze chcę grać z silnym, a nie niewidomym rywalem. Z Legią, nawet z tym czy innym składem, też bylibyśmy w stanie wygrać. Nie pytajcie mnie o puchary, nie pytajcie mnie, broń panie Boże, o mistrzostwo Polski. Pytajcie mnie, co chcę ugrać. Z ręką na sercu odpowiadam: pierwszy cel to czołowa ósemka, żeby nie znaleźć się na dole i nie panikować.

Jestem chory, mocno przeziębiony i jakoś do świętowania nie mam ochoty. Zresztą, co tu świętować? Trzy punkty? Musiałem z uśmiechem podziękować Pawłowi Brożkowi. On dał Krakowowi radość. Wiecie co… Gdy Paweł biegł sam na sam z bramkarzem Legii to wiedziałem, że to k…teraz! Poczułem się jaki kiedyś, gdy do ostatnich minut trzymałem na boisku Tomka Frankowskiego. Nagle wyrastał z ziemi i trach! Jestem cierpliwy i mimo tego, że Paweł miał ze dwie zepsute sytuacje nie dałem się ponieść emocjom. Coś tam czułem tym swoim zatkanym nosem. Pełne trybuny, niezły mecz, wygrana Wisły z Legią jak za dawnych lat. Mam nadzieję, że to wszystko zrobiło wrażenie na naszym szefie. Ale jeszcze zaczekajmy. Moją Wisłę zobaczycie za jakiś czas. Jeszcze jedno, dwa okna transferowe. A teraz cóż. Czekamy do zimy, zbieramy punkty. Na złość niektórym – jeszcze się trenersko (chyba) nie skończyłem.
http://ofensywni.przegladsportowy.pl...ie-skonczylem/
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.10.2013, 17:42
No zrobił dużo patrzac z perspektywy oczekiwań przed sezonem ale jesli nadejdzie czas słabszej formy i gubienia punktów z teoretycznie słabszymi drużynami to wiekszość forum zapomni o poczatku sezonu i znowu beda mu wytykac np euro. Prawda jest taka ze trener i selekcjoner to bardzo rożne stanowiska i Smuda jest trenerem ale nie jest i nie bedzie nigdy selekcjonerem co pokazala praca z reprezentacja
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.10.2013, 17:21
To się nam trener rozchorował... Mam nadzieję, że wróci w ciągu kilku dni
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.10.2013, 17:47
Jeżeli Smuda wylądował w szpitalu, bo nie chciał zrezygnować, pomimo choroby, z prowadzenia meczów i treningów, to jest to postawa godna szacunku.
Zdrowia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów