The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Niedzielny mecz przy Reymonta zakończy się
Zdecydowanym zwycięstwem Wisły! 41 24,12%
Minimalnym zwycięstwem Wisły! 81 47,65%
Remisem. 27 15,88%
Porażką Wisły 21 12,35%
Głosujących: 170. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2013, 15:55
Smuda raczej nie zaryzykuje wstawieniem Brożka do składu , mając na uwadze to ,że jeszcze wiele meczów a Paweł to jedyny sensowny napastnik jakim dysponujemy. Tak więc nasze szanse ,bez Brożka, znacznie spadają...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.09.2013, 16:28
Ja osobiście na miejscu Smudy bym Broźka nie wpuścił niezaleczonego, ryzykując pogłębienie urazu.

Mecz z Legią jest prestiżowy, ale to tylko 10 kolejka, pozostaje nam jeszcze 20 spotkań gdzie będzie potrzebny. Bez Pawła będzie o punkty cieżko również z Widzewem czy Zawiszą.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.09.2013, 16:57
Dwa pytania:
-czy zagra Brożek?
-czy zagra Ostoja?
Jeśli odpowiedzi na oba brzmią "nie" to niestety nie widzę dla nas większych szans.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.09.2013, 18:03
Jaki w ogóle jest scenariusz w przypadku braku Pawła? Boguski? A za Boguskiego w drugiej linii kto? A gdyby jeszcze Ostoja nie zagrał?

Burliga - Głowacki - Chavez - Bunoza
Małecki - Garguła - ? - Sarki
Chrapek
Boguski
What's new?

Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2013, 18:30
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
I co z tego?

L ma 5 punktów przewagi nad drugim zespołem. Jak się nic nie zmieni to w 30-stej kolejce będzie miała 15-ście czyli zapas 8 pkt przewagi.
Zostanie jej do rozegrania 7 meczy z zespołami o wyrównanym potencjale. Średnio powinien paść remis.

BTW po to dzieli się punkty aby dać jakąkolwiek szansę dogonienia lidera ale która drużyna będzie w stanie nadrobić 8 punktów w 7 spotkaniach grając z Lechem, Legia, Pogonią, Lechią, Wisłą czy Górnikiem? Ja takiej nie widzę.
Oczywiscie,oczywiscie.Tak sie zastanawiam po kiego grzyba w ogole te lige rozgrywaja.Decyzja juz przeciez zapadla.
Stanowski,PS,Oblesnoworski,Lukasz et consortes juz zadecydowali-Mistrzem bedzie (juz jest?)Legia.
Wczesniej,zdecydowali ze beda miazdzyc rywali w Lidze Mistrzow ale niestety chlopaki z rumunii jakos nie bardzo sie ta decyzja przejeli.Podobnie jak rezerwy Lazio,ktore zlekcewazyly kolejna decyzje,tym razem o punktowaniu w Lidze Europy.
Mam nadzieje ,ze rowniez w niedziele nasze orly tez sie nie podporzadkuja odgornie podjetej decyzji.
Hubert juz na zasluzonej emeryturze wiec coz stoi na przeszkodzie ?
Jak uda sie postawic na nogi Brozka i Stiepe to pojedziemy z nimi jak z fura gnoju.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2013, 19:22
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zabawy z punktami jeszcze przed podziałem wprowadziło weszlo... cisnęli farmazony po pierwszych dobrych meczach Wisły, że nie ma być z czego zadowolonym bo dorobek punktowy mamy tak naprawdę o połowę mniejszy i jesteśmy tuż nad strefą spadkową... jednocześnie nie przeszkadzało im to pisać, że Legia odjeżdża lidze już na 5 pkt.
Wesz(L)o jak przystalo na tube propagandowa (L)osersow musi tak postrzegac rzeczywistosc. Jesli Stano chce miec wiadomosci z pierwszej reki od Oblesnodorskiego, Magiery czy Żewłakowa to musi sie trzymac krótko ich smyczy.
Swoją drogą komicznie brzmialy zaklinania rzeczywistosci Stano. Kolo ktory od najmlodszych lat chodzil na (L)osersow, jezdzil za nimi na wyjzady, jako dziennikarz PS niemal spal z pilkarzami CSKA zastzregal sie na wszystkie swietosci ze teraz to on ma (L)osersow w dupie i bedzie o nich pisal obiektywnie.
Starczylo mu samozaparcia na bycie niezlaeznym dziennikarzem na 5 minut
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.09.2013, 20:47
1. Jeśli nie zagra Brożek nie wierzę racjonalnie rzecz biorąc w nasze zwycięstwo.
2. Jeśli zagra Brożek faworytem jest nadal legła
3. Jeśli to wygrają goście, dla mnie są - patrząc na tabelę i potencjał wszystkich drużyn - murowanym kandydatem do mistrzostwa. I to nie o to chodzi, że Wisła ma im to mistrzostwo odebrać. Po prostu zgromadzony kapitał na początku sezonu pozwoli im zachować go do końca. Już odstawili stawkę na 6 punktów. Trzeba im pozazdrościć skuteczności. Ja bym wolał nie być fanem niepokonanej drużyny, tylko takiej, która zamiast 6 remisów ma 3 porażki i 3 zwycięstwa więcej.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.09.2013, 21:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czyich przedsezonowych zapowiedzi? Mówisz chyba o marzeniach krawaciarzy. Każdy mecz pokazuje, że jak się chce to można, niestety chce się jedynie fragmentami. Na początku kiedy grajkom się wydawało że muszą zap... bo polecą z ligi to walczyli. Jak się okazało że walcząc to mogą tą ligę wygrać zaczęły się kalkulacje i przy dobrym wyniku asekuracja, czyli dopuszczenie do gry przeciwnika, a raz oddaną inicjatywę ciężko odzyskać.

Najbardziej osłabł Garguła, Mały cały czas się miota, na DP jednej z ważniejszych pozycji karuzela. Tylko obrona w miare trzyma poziom.

Smuda musi im uświadomić że bez ciągłego biegania g.. z tego będzie. A jak będą biegać to stać ich na wszystko.
Mówię o krawaciarzach, ale też przeważającej grupie forumowiczów. Mam nadzieję, że to ostatni sezon Łukasza G. w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.09.2013, 22:09
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Mówię o krawaciarzach, ale też przeważającej grupie forumowiczów. Mam nadzieję, że to ostatni sezon Łukasza G. w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi.
Co Ty chcesz od Garguły? Kolo jest co raz bliżej formy w jakiej znajdował sie przed kontuzją, inna sprawa że już jej nie osiągnie, ale jest na pewno jednym z lepszych w obecnym składzie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.10.2013, 10:18
Brożek jest aż takim killerem że bez niego Wisła nie wygra spotkania? Bez jaj. Napastnik doskonały ale nie jest to osoba która decyduje o zwycięstwie. Tak samo jest z Saganowskim. Głupot o Stanowskim nie będę prostował bo wielu z Was po prostu nie przyjmuje do wiadomości że ten gnój to persona non grata na Legii i to się nigdy nie zmieni. Ostatnio jeszcze swoją pozycję umocnił.
Wracając do meczu, sprawa jest prosta. Wisła nie przegrywa, Legia nie remisuje co daje nam szansę na fajny mecz.
Mam nadzieję że tym razem nie będzie żadnych "spięć" przy liniach, wślizgów które może ale nie musi odgwizdać jako faul sędzia itd.
Jeśli wygra Wisła to nadal będzie niepokonana drużyna. Może tak do końca rundy bez przegranej? To by był fajny wynik jak na naszą ligę.
Jeśli będzie remis to trochę szkoda bo po rundzie brak remisu u Nas będzie fajnie wyglądał.
Jeśli wygra Legia to nic wielkiego się nie stanie. Personalnie mocni jesteśmy więc nikogo to nie zdziwi.
Cokolwiek się przytrafi to ten wynik NICZEGO nie zmieni. Wisła jak i Legia są po prostu skazane na pierwszą 8, ja śmiem twierdzić że nawet na pierwszą trójkę.
Smuda fajnie to poukładał, widać jakość w grze chociaż nie zawsze wychodzi. Zobaczymy co po przerwie zimowej bo tutaj się może objawić Smudowe "ujebanie" tego i owego.
To samo może spotkać też Legię bo Urban fajny gość ale trener marny.
Reasumując czeka Legię i Wisłę ciężkie spotkanie. Ani Legia taka mocna jak przewidywali przed sezonem, ani Wisła taka słaba.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2013, 10:21
Yossarian napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie,oczywiscie.Tak sie zastanawiam po kiego grzyba w ogole te lige rozgrywaja.Decyzja juz przeciez zapadla.
Stanowski,PS,Oblesnoworski,Lukasz et consortes juz zadecydowali-Mistrzem bedzie (juz jest?)Legia.
(...)
Mam nadzieje ,ze rowniez w niedziele nasze orly tez sie nie podporzadkuja odgornie podjetej decyzji.
Hubert juz na zasluzonej emeryturze wiec coz stoi na przeszkodzie ?
Jak uda sie postawic na nogi Brozka i Stiepe to pojedziemy z nimi jak z fura gnoju.
Nie w tym kontekście się wypowiedziałem. Przekaz był jeden - jeśli L odskoczy nie będzie miało większego znaczenia że:
palikot napisał(a):Wyświetl post
(...) punkty są dzielone przez 2
IMHO mistrzostwo nadal zdobywać się będzie tak jak do tej pory, czyli wygrywając z drużynami z dołu tabeli (z grupy spadkowej).

Co do reszty - oby.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.10.2013, 11:09
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Co Ty chcesz od Garguły? Kolo jest co raz bliżej formy w jakiej znajdował sie przed kontuzją, inna sprawa że już jej nie osiągnie, ale jest na pewno jednym z lepszych w obecnym składzie
Może w pierwszych meczach, do Lecha. Teraz znowu drepta albo przechodzi obok meczu, nawet na pejsach nie chciało mu się bramki strzelać, a wystarczyło ruszyć szybciej zadek. Formę to on już miał na początku rundy, siłe do biegania też, a teraz nie wiadomo czy się zestarzał czy ma w d... . Bo wie że nie ma kogo za niego wpuścić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2013, 11:10
Tylko 3 punkty mnie interesują w tym meczu !!

Każdy inny wynik przyjmę z rozczarowaniem.

Wierzę w naszych, doić krawaciarnię! Hat trick Brożka 3:0 i do domu!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.10.2013, 11:38
obyś sie nie rozczarował
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 01.10.2013, 13:36
Mają ich zniszczyć!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.10.2013, 14:40
http://www.youtube.com/watch?v=rBTreaMQ1kw i tyle

Brak Brożka to byłaby katastrofa.. jeszcze w meczu z Legią.. Legia nie ma tego problemu bo tam jest więcej równorzędnych zawodników, szeroka kadra i długa ławka i co najwazniejsze ma kto strzelac bramki.. u nas jest na dzis dzien tak skonstruowany skład ze ktos wypada i jestesmy w dupie.
kontuzja Miśkewicza = brak bramkarza
kontuzja Głowy = brak obrony
kontuzja Stjepanovica = brak srodka pomocy
kontuzja Brożka = brak napadu

A Legia ma w kim wybierac i u nich tych brakow nie widac.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.10.2013 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.10.2013, 19:21
A tak z ciekawości rzuciłem oko na forum krawaciarzy. Są raczej pewni zwycięstwa. Fajnie byłoby trochę namieszać i nawet bez Brożka ich pokonać.
What's new?

Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.10.2013, 20:38
http://www.youtube.com/watch?v=gK_U8...layer_embedded
Odpowiedz cytując
Ilonka
Banita

Od: 01.2012

Stary 01.10.2013, 20:43
Beda kibice legii ?
Odpowiedz cytując
m954
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2011

Stary 01.10.2013, 20:44
nie, mają zakaz .
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.10.2013, 20:48
Cała Wisła Zawsze Razem!
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.10.2013, 00:02
W tamtym sezonie byliśmy "chłopcem do bicia", a Legia i tak miała spore problemy (sędziowie, ach sędziowie), by wywieźć z Krakowa 3 punkty.
Nadzieję daje to, że nie zagra Kuciak, który warszawiakom niejednokrotnie ratował dupę. Jeśli agresja i zdecydowanie na boisku połączą się z siłą trybun, to już w pierwszych minutach może zrobić się dla nas całkiem smacznie.

Jedno jest pewne - nie robię sobie wielkich nadziei na rewelacyjny wynik, ale jestem przekonany, że żaden piłkarz nogi nie odstawi. Już samo to powoduje, że z każdym dniem czas płynie wolniej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.10.2013, 13:45
Kolejne osłabienie Wisły przed Legią? Ogromny siniak Donalda Gurriera
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ny_siniak.html
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.10.2013, 18:55
W dzisiejszej GW ,Smuda stwierdza,ze Paweł na 99% nie zagra.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2013, 20:38
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszej GW ,Smuda stwierdza,ze Paweł na 99% nie zagra.....
Czyli jeśli chcemy pozostać dalej niepokonani trzeba zaparkować autobus i liczyć na szczęście.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 02.10.2013, 21:16
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Czyli jeśli chcemy pozostać dalej niepokonani trzeba zaparkować autobus i liczyć na szczęście.
pieprzenie takie jak to, że sufit przyciąga ciepłe powietrze
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2013, 22:03
w takich meczach przyciąga się ludzi na następne.... musimy to wygrać i zagrać ładnie.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.10.2013, 07:17
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
niestety musze przyznac racje. Nie widze innej taktyki niz granie z kontry.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 03.10.2013, 08:32
Niestety nie będzie mnie na R22 tego popołudnia. Ale liczę, że Wiślacka brać (bez Drozda, który poza politykowaniem nigdy w tematach Wisły się nie wypowiada) poniesie naszych do zwycięstwa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.10.2013, 09:22
Pobaw się tabletem nowoczesny postępowcu i powstrzymaj się od odniesień do mnie bo jeszcze ktoś pomyśli że mam z tobą coś wspólnego, a z taką plamą nawet Wizir sobie nie radzi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów