The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2013, 10:55
http://www.sklep.extremesport.pl/pl/...-Air-Max/27805
http://www.ceneo.pl/16330430#tab=spec

gdzie w krk kupię PODOBNE spodnie? tzn nie muszą być nike bo są za drogie, chodzi mi o krój i o materiał podobny.
I
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2013, 18:29
SE Neo V. Bateria trzyma ok 1.5 dnia. Użytkowanie-normalne. Przy takim samym użytkowaniu jakieś 3 tyg temu bateria trzymała ok 3 dni. Dodam że WiFi włączane kiedy potrzeba i od razu wyłączane, podświetlenie ekranu na ok 50% , użycie WiFi w mapach wyłączone podobnie jak GPS. Co może być grane ?
Ps. Bateria jak i telefon mają ok 14miesięcy..
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2013, 18:39
Mam pytanie, może są tu jacyś "prawnicy" albo ktoś kto miał taką sytuacje:

Oddałem smartfona do salonu Play 13.08.13 w związku z gromadzącym się kurzem pod ekranem i gubieniem zasięgu WiFi. Telefon dotarł po 10 dniach (!!!) do serwisu w Piasecznie. Prawie 3 tygodnie czekali na "dostawę części z Chin" (swoją drogą, jakie im były potrzebne części do wyczyszczenia ekranu?!). Ostatecznie napisali, że w związku z brakiem części zamiennych, odsyłają telefon bez naprawy do salonu spowrotem i wymieniają mi na nowy. Wysłali stary telefon do Krakowa 13.09. Do dzisiaj (19.09) nie ma telefonu w salonie do odebrania. Napiszcie mi gdzie mogę ich zaskarżyć? Przecież ....a to jest niepojęte, w karcie gwarancyjnej jest jak byk "2 tygodnie na naprawe". Gdzie można pisma słać? Niedługo będzie 40 dni.... Nie popuszcze sk....
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.09.2013, 19:01
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, może są tu jacyś "prawnicy" albo ktoś kto miał taką sytuacje:

....

Nie prawnik Ci jest potrzebny, chyba ze od razu idziesz do sądu ale na to szkoda pieniędzy i przede wszystkim czasu, ale UOKiK. Tutaj masz delegaturę w Krakowie:

wis.la/cyj5b

i z miła chęcią zajmą się sprawą. Chwilę przed skontaktowaniem się z biurem zadzwoń do tych bałwanów od telefonów i powiedz, ze sprawę przekazujesz do rzecznika konsumentów - czasami to pomaga.

Edit: Tego to nie wiem, zaskarżyć zawsze możesz. W związku z tym ze naprawa się przeciągnęła przysługuje Ci co najmniej przedłużenie gwarancji.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 19.09.2013 o godz. 20:50.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 19.09.2013, 19:28
Dzięki wielkie, a np. jakbym jutro odebrał telefon po 40 dniach to mógłbym po fakcie ich zaskarżyć do UOKiK?

Bo jak powiedzmy bedzie jutro tel. do odbioru to bede chcial go szybko odebrac, i potem do UOKiK
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 19.09.2013, 20:59
zrobiłem format całościowy na starym lapku i w trakcie instalacji nowego systemu (również Visty sp2 32bit) przy rozpakowywaniu plików wyskakuje takie oto coś...
http://wyslijto.pl/plik/cpywek8xyw
tak samo jest jak próbuje instalować win 7

ocb? jak to naprawić... kompa nie mogę włączyć bo wszystkie dyski wyczyszczone.
prosiłbym łopatologicznie...
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 20.09.2013, 14:23
Mam pytanko, chciałbym sobie kupić laptop na studia, ale chciałbym go brać na raty, czy mając 20 lat i rentę rodzinną jest to możliwe żebym na siebie wziął?
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.09.2013, 15:11
ulTraS napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko, chciałbym sobie kupić laptop na studia, ale chciałbym go brać na raty, czy mając 20 lat i rentę rodzinną jest to możliwe żebym na siebie wziął?
Myślę że da sie to zrobic. ale najlepiej poszukaj po jakis salonach typu Play,Orange,Plus. Kiedys była promocja w Play.Internet z rata ok 120 zl miesiecznie i laptop free.placisz rate za laptopa i do tego masz neta. i spokojnie Ci takie cos dadza. kumpela nie miala zadnych zarobków,tylko studiowała i bez problemu podpisała umowe.
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2013, 15:20
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Myślę że da sie to zrobic. ale najlepiej poszukaj po jakis salonach typu Play,Orange,Plus. Kiedys była promocja w Play.Internet z rata ok 120 zl miesiecznie i laptop free.placisz rate za laptopa i do tego masz neta. i spokojnie Ci takie cos dadza. kumpela nie miala zadnych zarobków,tylko studiowała i bez problemu podpisała umowe.
Bardziej by mnie interesowało w sklepach typu komputronik bądź euro rtv agd. Narazie z play mam umowe, nie na mnie, do konca czerwca 2014r.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 23.09.2013, 11:24
Mam pytanie

Od razu napisze na wstępie, że jestem TOTALNIE zielony, jeżeli chodzi o konsole, gry itd. Mój brat (14 lat) napalił się na kupno konsoli do gier (zależy mu szczególnie na GTA V, BF3 i tam pare innych). Jak to jest z PS3 czy XBOXem? Wiem że niedługo ma wyjść nowa generacja konsol (PS4, X1) i ceny poprzedniej generacji mocno spadną, nie? Czyszczenie magazynów i te sprawy. Mnie zależy na odtwarzaczu Blu-Ray. Czy jako odtwarzacz BD PS3 jest dobry? Ja właśnie jestem za PS3 ze względu na tą funkcje. Jak z piratami? Nie ukrywam, że brat jak kupi 1-2 gry na rok to bedzie cud, a tak to bedzie piracił z Internetu. Czy można spokojnie grać na piratach czy blokują konsole? Co robić żeby nie blokowali konsoli grając na piratach?

Dzięki za wszelkie odpowiedzi, linki itd. Brat chcial teraz kupić, ale sugeruje mu żeby poczekał kilka kilka miesięcy i kupi dużo tanie, dobrze mowie?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Janek_wad
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 23.09.2013, 12:45
Ceny konsol na pewno spadną, ale jakichś niebotycznych przecen bym się nie spodziewał. Posiadam X360. Cena nowej konsoli waha się w okolicach 620-1200 zł (zależy od tego, czy zestaw zawiera Kinecta oraz większy dysk, czy po prostu jest to 'goła' konsola z padem i 4BG pamięci). Premiera X1 w listopadzie, natomiast kiedy ta konsola pojawi się w Polsce, tego jeszcze nie wiadomo. Dlatego też ceny X360 zapewne jakoś drastyczne nie polecą, przynajmniej do momentu premiery X1 w naszym kraju. Myślę, że docelowo cena konsoli może polecieć do 400-500 zł, nie więcej.

Co do PS3, nie siedzę w temacie. Premiera PS4 chyba w październiku, także ceny PS3 na pewno spadną (obecnie 650- 1100zł). Z tego co pamiętam, nowa konsola Sony ma kosztować 1600-1700zł.

Co do piracenia, nie polecam. Jeśli o PS3 idzie, może wypowie się ktoś bardziej oblatany w tym temacie, ale z informacji, które posiadam wynika, że przerabianie tej konsoli jest bardzo kłopotliwe. Xboxa przerobią Ci praktycznie wszędzie, ale w chwili obecnej możesz kupić masę fantystycznych gier na przecenach MS (w formie cyfrowej) albo po prostu brać używki z Allegro. Za 20-40 zł spokojnie można wyrwać bardzo mocne tytuły. No chyba, że celujesz jedynie w nowości. GTA 5 będzie trzymało cenę jeszcze przez długi okres czasu, a BF3 na bank poleci po premierze 4.

No i pamiętaj o takich rzeczach, jak:
- drugi pad, który prędzej czy później okaże się przydatny,
- granie online, które na PS3 jest darmowe, natomiast w przypadku XBOX 360 musisz wykupić abonament Xbox Live Gold (na starcie dostajesz gratisowy miesięczny gold dla 3 różnych kont)
- dbałość o napęd - najlepiej na starcie kupić konsolę z dyskiem twardym 250GB (brak wirującej płyty = brak hałasu, a i napęd odpoczywa)

W razie jakichkolwiek pytań, z chęcią odpowiem. Pzdr.
Ostatnio edytowane przez Janek_wad : 23.09.2013 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 23.09.2013, 12:55
Dzięki wielkie za informacje.

Ja wstępnie byłem za PS3 ze względu na odtwarzacz Blu-Ray, który miałem kupić niedługo, ale skoro będzie w konsoli to byłoby 2 w 1. Jednak nie ukrywam, że większość gier będzie przez brata ściągana z chomika czy innych gówien, więc wolałbym żeby konsola wytrzymała kilka lat, a nie była zbanowana jak slyszałem od niektórych. Mam znajomego z PS3, tyle że on kupił to dobre kilka lat temu, 90% gier to piraty, i jeszcze mu nie zablokowali. Czyli jakos się da grać... Z tym ze on kupił prawie nówkę z drugiej ręki, może pierwszy właściciel przerabiał...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kanonierka
Junior Member

Stary 23.09.2013, 15:38
Z perspektywy gracza PS3:
+ wg mnie lepsze gry ekskluzywne
+ abonament playstation+ oferuje 40-45gier przez rok za 170zl/12msc, na początku dostępne jest kilkanaście gier, które wymieniane są co miesiąc (3 nowe tytuły), w gry te można grać dopóki abonament jest aktywny, po wygaśnięciu, jeżeli się go odnowi dalej można grać w gry zdobyte podczas subskrypcji, którą mieliśmy wcześniej
+ darmowy multiplayer
-niektóre gry multiplatformowe działają trochę gorzej niż na x360

na x360 się nie mogę dużo wypowiedzieć bo nie mam tej konsoli, grałam tylko u znajomych ale:
*trzeba mieć abonament, żeby grac online, przy czym nie oferuje on takich bonusów jak abonament playstation
*niektóre gry multiplatformowe działają lepiej/płynniej na x360

granie w piraty online skutkuje permanentnym banem całej konsoli(nie konta) z usług sieciowych na obu konsolach nie pograsz więcej w multiki jak dostaniesz bana (z tego co słyszałam bany są po losowym okresie czasu, zależy od pecha, kolega na x360 dostał bana od razu po połączeniu się, nie polecam, nie popieram)

co do odtwarzacza bd nie wiem nie korzystałam ale wydaje mi się ze nie ma problemów z odtwarzaniem filmów z płyt BD
Ostatnio edytowane przez Kanonierka : 23.09.2013 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
Janek_wad
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 23.09.2013, 23:30
Kanonierka napisał(a):Wyświetl post
Z perspektywy gracza PS3:

na x360 się nie mogę dużo wypowiedzieć bo nie mam tej konsoli, grałam tylko u znajomych ale:
*trzeba mieć abonament, żeby grac online, przy czym nie oferuje on takich bonusów jak abonament playstation
*niektóre gry multiplatformowe działają lepiej/płynniej na x360
Tak gwoli ścisłości, za posiadanie Xbox Live Gold też dostajesz gry na własność (2 na miesiąc i nawet po wygaśnięciu golda można w nie grać).
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2013, 16:02
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
SE Neo V. Bateria trzyma ok 1.5 dnia. Użytkowanie-normalne. Przy takim samym użytkowaniu jakieś 3 tyg temu bateria trzymała ok 3 dni. Dodam że WiFi włączane kiedy potrzeba i od razu wyłączane, podświetlenie ekranu na ok 50% , użycie WiFi w mapach wyłączone podobnie jak GPS. Co może być grane ?
Ps. Bateria jak i telefon mają ok 14miesięcy..
Podbijam i mam drugie pytanie. Od stycznia piłkarze i cały sztab będzie mieszkał w Myślenicach czy będą codziennie dojeżdżać do Myślenic ? Pytam bo chyba nigdzie nie pojawił sie komunikat na ten temat.
Odpowiedz cytując
ZwrABG
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.09.2013, 16:55
Polecam osobiście PS3 cena konsoli po wyjściu ps4 napewno nie spadnie a jeśli chodzi i piraty nie polecam przerabia konsoli bo mogą ją zbanowac natomiast polecam kupno abonamentu rocznego teraz jest promocja 3 miesiące gratis czyli masz 15miesięcy za 190 zł i darmowa gra online l

Odpowiedz cytując
markokrk
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.09.2013, 01:53
wie ktoś gdzie w Polsce można kupić kurtke Airwalk Google
http://img.nokaut.pl/p/91/7d/917da7e...cda500x500.jpg
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.09.2013, 18:53
Mamy tu jakiegoś przedstawiciela UPC? jak coś to proszę o pw. Ważne!
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.09.2013, 22:20
ulTraS napisał(a):Wyświetl post
kilka lat temu nie bylo problemu z takim zakupem. Jak studiujesz to decyzja o przyznaniu i moze jeszcze legitymacja i wsio.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 27.09.2013, 20:19
Już kiedyś prosiłam o taką przysługę i się doczekałam, więc może i tym razem ktoś poratuje. Potrzebuję tłumaczenia na polski takiego tekstu. Nie chodzi o zrozumienie sensu, bo od tego mam gdzieś tłumaczenie angielskie, ale ono jest nieprecyzyjne. Chodzi o klasyczne tłumaczenie. Jeśli jest więc jakiś łacinnik to BAAARDZO proszę o pomoc. Nawet jestem gotowa prawdziwą flaszkę postawić!

Cytat:
XV.
Sed ad haec tentemus, animas quae deficiunt in fide, naturalibus rationibus adiuvare.
Si quis diversa semina in unum permisceat, et haec indiscreta seminet, vel passim spargat in terram: nonne uniuscuiusque seminis granum, quocumque loci iactum fuerit, competenti tempore secundum naturae suae speciem germen producet, ut statum suae formae suique corporis reparet?
Ita ergo uniuscuiusque carnis substantia, quamvis varie diverseque dispersa sit, ratio tamen ipsa, quae inest unicuique carni, est immortalis: 108 quia immortalis animae caro est ex eo tempore, quo seminatis in terram corporibus primum veri Dei voluntati arrisit, collectum terrae attractumque substan-tiae suae censum reddit, ac reparat in illam speciem, quam mors aliquando dissolverat.
Et ita fit ut unicuique animae non confusum, aut extraneum corpus, sed suum quod habuerat re-paretur, ut consequenter possit pro agonibus praesentis vitae, cum anima sua caro vel pudica coronari, vel impudica puniri. Et ideo satis caute Ecclesia nostra fidem Symboli docet, quae in eo quod a caeter-is traditur, Carnis resurrectionem, uno addito pronomine, tradidit, Huius carnis resurrectionem. Huius sine dubio, quam habet is, qui profitetur, signaculo crucis fronti imposito: quo sciat unusquisque fi-delium carnem suam, si mundam servaverit a peccato, futurum esse vas honoris, utile Domino ad om-ne opus bonum paratum: si vero contaminatam in peccatis, futurum esse vas irae ad interitum. 109 Iam vero de ipsa resurrectionis gloria, et de repromissionis magnitudine, si quis plenius scire desiderat, in omnibus pene divinis voluminibus inveniet indicari. Ex quibus nos commonitionis tantummodo gratia pauca in praesenti loco memorantes, finem iniuncti a te Opusculi faciemus. Igitur Apostolus Paulus, quod resurgat mortalis caro, talibus asserit argumentis, dicens: Quod si resurrectio mortuorum non est, ergo nec Christus resurrexit. Si autem Christus non resurrexit, inanis est praedicatio nostra, vacua est et fides nostra. Et paulo post: Nunc autem Christus resurrexit a mortuis, initium dormienti-um: quoniam quidem per hominem mors, et per hominem resurrectio mortuorum. Sicut enim in Adam omnes moriuntur, ita et in Christo omnes vivificabuntur: unusquisque autem in suo ordine: initium Christus, deinde hi qui sunt Christi in adventu eius; deinde finis. Et in sequentibus addit et haec: Ecce mysterium vobis dico: Omnes quidem resurgemus, non omnes autem immutabimur (sive ut in aliis exemplaribus invenimus). Omnes quidem dormiemus, non omnes autem immutabimur: in momento, in ictu oculi, in novissima tuba. Canet enim tuba, et mortui resurgent incorrupti, et nos immutabimur. Sed et ad Thessalonicenses nihilominus scribens dicit: Nolo autem vos ignorare fratres de dormienti-bus, ut non contristemini, sicut et caeteri qui spem non habent. Nam si credimus, quod Iesus mortuus est, et resurrexit: ita et Deus eos qui dormierunt, per Iesum adducet cum illo. Hoc enim vobis dicimus in verbo Domini, quia nos qui vivimus, qui relicti sumus in adventu Domini, non praeveniemus eos, qui dormierunt: quia ipse Dominus in iussu, et in voce Archangeli, et tuba Dei descendet de coelo, et mortui qui in Christo sunt, resurgent primi. Deinde nos, qui vivimus, qui relicti sumus, simul cum illis rapiemur in nubibus obviam Christo in aera; et ita semper cum Domino erimus.
44. Verum ne existimes haec Pauli solius, quasi novella praedicatione signari: audi etiam quid Eze-chiel propheta olim per Spiritum Sanctum praelocutus sit. Ecce, inquit, ego aperiam sepulcra vestra, et educam vos de sepulcris vestris. Iob quoque mysticis redundans eloquiis, audi quam evidenter resur-rectionem mortuorum praedicet. Est. inquit, arbori spes: si enim abscissa fuerit, iterum pullulabit, et virgultum eius nunquam deficiet. Quod si senuerit in terra radix eius, et in pulvere emortuus fuerit truncus eius, ab odore aquae reflorebit, et faciet fruticem sicut novella. Vir vero si mortuus fuerit, abiit, et mortalis si ceciderit, ultra non erit? Non tibi videtur in verbis his, cum quodam pudore arguere homines, et dicere: Itane stultum est hominum genus, ut cum videant exscissae arboris truncum rursum pullulare de terra, et lignum emortuum iterum vitam recipere, ipsis ne lignis quidem aliquid simile de semetipsis, nec arboribus opinentur? Ut autem scias, quod veluti interrogantis modo legendum sit quod dixit: Mortalis autem cum ceciderit, non resurget? de consequentibus probationem accipe. Subiungit namque statim: Si enim mortuus fuerit homo, vivet. Et paulo post dicit: Exspectabo usquequo iterum fiam. Et iterum idem dicit: Qui resuscitaturus est super terram pellem meam, quae haec nunc haurit.
Powód: flaszkę i obwarzanka
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 27.09.2013 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.09.2013, 21:39
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...or_model_2013/
Co myślicie o tej koszulce + nazwisko jako prezent na urodziny? Jakoś jest w miarę ok, czy jak zwykła podrabiana bazaówka?
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 28.09.2013, 08:45
Witam,

Nie zorientowałem się, że upłynął termin ważności mojego dowodu osobistego. W najlepszym przypadku będę miał nowy za 2-3 tygodnie. Do tego czasu nie mogę wykonywać przelewów z konta bankowego. Mogę pobierać bez problemu środki ze swojego konta za pośrednictwem bankomatu, jednak mam trochę rachunków do opłacenia i zastanawiam się, czy jest jakiś szybszy i wygodniejszy sposób niż poczta polska, banki odpadają bo wymagają wylegitymowania się. Dodam, że nie mam paszportu, który banki uznają jako drugi dowód tożsamości więc na ten moment widzę jedyną opcję jaką jest poczta.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.09.2013, 20:26
Ktoś poleci jakiś kurs językowy/szkołę językową, w okolicach rynku/placu inwalidów itd.? Chodzi mi przede wszystkim o kurs pod kątem konwersacji (oczywiście kurs z dodatkową gramatyka też chodzi w grę), myślałem o konwersatoriach w Lincolnie, ktoś coś poleci, podpowie?
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 29.09.2013, 15:36
witam, w bankomatach którego banku są najwyższe limity wypłat?
chodzi o to że mam konto zagraniczne z możliwością jednej wypłaty dziennie... a potrzebuje dzisiaj wyciągnąć 10k.
wiem że w multibanku max można wypłacić 3900... gdzie więcej? proszę o szybką odp.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.09.2013, 15:56
Siema panowie.
Gdzie w Krakowie tanio dostanę gaśnicę samochodową?
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.09.2013, 16:08
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Siema panowie.
Gdzie w Krakowie tanio dostanę gaśnicę samochodową?
Bora Komorowskiego, ten sklep między Obi a Real.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.09.2013, 18:06
co musze kupić by mieć za darmo rozmowy i smsy do JEDNEGO numer z sieci orange
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.09.2013, 20:36
Tanie gaśnice są na giełdzie samochodowej na Rybitwach.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.09.2013, 20:52
Pytanko: gdzie robicie coroczne przeglądy rejestracyjne auta?

Szukam jakiejś "lajtowej" stacji na którą można jechać w miarę bezstresowo. Nie chodzi mi o samą pieczątkę bez przeglądu, bo sprawa bezpieczeństwa jest dla mnie ważna tym bardziej, że wożę rodzinę- ale szukam stacji gdzie nie spotkam upierdliwców którzy będą zwracać uwagę na każdą pierdołę w stylu drobnej rdzy podwozia czy jakieś pocenie się oleju czy takie tego typu podobne rzeczy nie wpływające na bezpieczeństwo- stacji która nie wyśle z miejsca do zaprzyjaźnionego mechanika celem wymiany rzeczy która w rzeczywistości tego nie wymaga (a spotkałem się już z takimi działaniami).

Jeśli ktoś ma obiekcje pisać w temacie to poproszę o wiadomość priv. Dzięki.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.09.2013, 07:38
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Pytanko: gdzie robicie coroczne przeglądy rejestracyjne auta?

Szukam jakiejś "lajtowej" stacji na którą można jechać w miarę bezstresowo. Nie chodzi mi o samą pieczątkę bez przeglądu, bo sprawa bezpieczeństwa jest dla mnie ważna tym bardziej, że wożę rodzinę- ale szukam stacji gdzie nie spotkam upierdliwców którzy będą zwracać uwagę na każdą pierdołę w stylu drobnej rdzy podwozia czy jakieś pocenie się oleju czy takie tego typu podobne rzeczy nie wpływające na bezpieczeństwo- stacji która nie wyśle z miejsca do zaprzyjaźnionego mechanika celem wymiany rzeczy która w rzeczywistości tego nie wymaga (a spotkałem się już z takimi działaniami).

Jeśli ktoś ma obiekcje pisać w temacie to poproszę o wiadomość priv. Dzięki.
Jeśli jest jeszcze ta stacja kontroli, to polecam Polmozbyt na ul. Centralnej bodaj, jadąc od Al. Pokoju w stronę huty na rondzie prosto i bodajże pierwsza w lewo, z resztą będzie widać. Ew. nigdy problemów nie miałem na ul. Wieniawskiego, za Almą i stacją Orlenu trzeba skręcić w prawo jadąc Pilotów w stronę centrum. Ale Polmozbyt bardziej polecam.

Zed_is_dead napisał(a):Wyświetl post
Witam,

Nie zorientowałem się, że upłynął termin ważności mojego dowodu osobistego. W najlepszym przypadku będę miał nowy za 2-3 tygodnie. Do tego czasu nie mogę wykonywać przelewów z konta bankowego. Mogę pobierać bez problemu środki ze swojego konta za pośrednictwem bankomatu, jednak mam trochę rachunków do opłacenia i zastanawiam się, czy jest jakiś szybszy i wygodniejszy sposób niż poczta polska, banki odpadają bo wymagają wylegitymowania się. Dodam, że nie mam paszportu, który banki uznają jako drugi dowód tożsamości więc na ten moment widzę jedyną opcję jaką jest poczta.
A prawa jazdy nie masz ? Też jest traktowane jako dowód tożsamości. Co do rachunków to najlepsza opcja to agencje bankowe (tylko takie pod jakimś bankiem, nie badziewie w stylu Mieszko bo cholera wie, co się później dzieje z tymi pieniędzmi). Niewiele już jest takich miejsc, ale problemów nie miałem nigdy w agencji, która jest w budynku Hali Targowej (po lewej stronie od wejścia). Rachunki są na drugi dzień, na pewno nie potrzeba żadnych dokumentów, chyba, że chciałbyś wypłacić kasę.
Ostatnio edytowane przez Krav : 30.09.2013 o godz. 07:42.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów