The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się wtorkowy mecz przyjaźni?
Zwycięstwem Wisły Kraków! 57 70,37%
Remisem 17 20,99%
Zwycięstwem Lechii Gdańsk! 7 8,64%
Głosujących: 81. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2013, 19:25
Czarno to widzę, pewne jest jak w banku, że któraś z drużyn zakończy serię meczów bez porażki. Obawiam się, że czeka nas gorszy mecz. Później znowu Legia :( Trzeba to przetrwać!

Wiem, że mecz przyjaźni, ale chciałbym żeby nasi piłkarze utarli nosa Probierzowi.
What's new?

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.09.2013, 19:58
Wracamy na "stare" tory i czuje zwycięstwo po ciężkim meczu.

Chavez jest (niestety) jedyną naszym wyborem. Powinien się spiąć, gorzej, że może być widać brak zrozumienia z Głowackim i ogólnego ogrania.

Nie wiem jak z kartkami, ale dobrze byłoby się taktycznie wybielić przed Legią.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.09.2013, 20:01
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem jak z kartkami, ale dobrze byłoby się taktycznie wybielić przed Legią.

Zagrożeni pauzą:

Łukasz Burliga
Michał Chrapek
Michał Nalepa
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.09.2013, 00:03
Gdybym był Franciszkiem, na defensywnym Chrapek przed nim wachlarz Małecki Boguski Garguła i na szpicy Brożek. Jak będziemy wygrywać 2:0 to wpuścić Sarkiego na trzecią i młodych, niech się ogrywają
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.09.2013, 06:39
Zaczynają się schody, wraz z kontuzjami i kartkami pojawia się problem skompletowania kadry meczowej. Dziś do dyspozycji trenera będzie tylko 17 zawodników. Oto lista nazwisk, które dziś mają szansę zagrać przeciwko Lechii Gdańsk:

BRAMKARZE:

Michał Miśkiewicz
Gerard Bieszczad

OBROŃCY:

Alan Uryga
Donald Guerrer
Patryk Fryc
Łukasz Burliga
Arkadiusz Głowacki
Paweł Stolarski
Osman Chavez

POMOCNICY:

Michał Nalepa
Michał Chrapek
Łukasz Garguĺa
Patryk Małecki
Emmanuel Sarki

NAPASTNICY:

Dawid Kamiński
Paweł Brożek
Rafał Boguski

W kadrze nie ma kontuzjowanego Marko Jovanovicia oraz pauzujących za nadmiar kartek Gordana Bunozy i Ostoi Stjepanovicia.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 24.09.2013, 06:44
Panowie, taki klub jak nasz, nie powinien mieć problemu z uzupełnieniem składu gdy wypada 3 piłkarzy (Jova, Buni i Ostoja) tak więc myślę, że to jeszcze nie powód do załamania.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Pepsaj
Member

Od: 11.2008

Stary 24.09.2013, 07:29
WISŁAZWE napisał(a):
Zaczynają się schody, wraz z kontuzjami i kartkami pojawia się problem skompletowania kadry meczowej. Dziś do dyspozycji trenera będzie tylko 17 zawodników. Oto lista nazwisk, które dziś mają szansę zagrać przeciwko Lechii Gdańsk:

BRAMKARZE:

Michał Miśkiewicz
Gerard Bieszczad

OBROŃCY:

Alan Uryga
Donald Guerrer
Patryk Fryc
Łukasz Burliga
Arkadiusz Głowacki
Paweł Stolarski
Osman Chavez

POMOCNICY:

Michał Nalepa
Michał Chrapek
Łukasz Garguĺa
Patryk Małecki
Emmanuel Sarki

NAPASTNICY:

Dawid Kamiński
Paweł Brożek
Rafał Boguski
A co jest z Burdenskim? On juz calkiem przepadl?
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2013, 07:51
Pepsaj napisał(a):Wyświetl post
A co jest z Burdenskim? On juz calkiem przepadl?

Oficjalnie kontuzja, nieoficjalnie - możliwe, że przepadł
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.09.2013, 08:38
bardzo was prosze nie lamentujcie, że zagra Chavez. Ludzie, przecież to reprezentant kraju, bardzo solidny środkowy obrońca z doświadczeniem którego każdy zespół polskiej ligi brałby do swojego składu z pocałowaniem ręki. Jak czytam te wasze komentarze że dramat, że mu nie ufacie, że to będzie najsłabszy punkt.... RECE OPADAJA
para stoperów Chavez & Głowacki to jest tak doświadczony i dobry duet że powinniśmy się cieszyć, że mamy dwoch tak dobrych defensorów w jednej lini!
I mogę się założyć, że po tym meczu Chavez zostanie doceniony przez Smudę, który z jakiegoś powodu mu nie ufa, nie wnikam jaki to powód!
Ja bym się bardziej obawiał o skuteczność ofensywy a nie mur z tyłu
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.09.2013, 09:13
No chyba nie z jakiegoś powodu tylko jednej ewidentnie zawalonej bramki i bardzo słabym występie w drugim meczu. Piłkarze mają coś do udowodnienia Probierzowi tak że mam nadzieję że nie trzeba ich dodatkowo motywować. Zobaczymy czy druga połowa z Craxą to wypadek przy pracy czy dłuższe załamanie formy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.09.2013, 09:41
A jaką bramkę zawalił Chavez ostatnio? Bo chyba faul przed polem karnym to nie "zawalenie bramki" zwłaszcza że strzelający pajęczyny nie strącił. Ale to już było...

Jestem zdania że Chavez z Głowackim będą równie dobrą parą stoperów jak dotychczasowa, tym bardziej, że zaczniemy niedługo grać z przegubowcami i szybki stoper jest potrzebny.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 24.09.2013, 09:42
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
No chyba nie z jakiegoś powodu tylko jednej ewidentnie zawalonej bramki i bardzo słabym występie w drugim meczu. Piłkarze mają coś do udowodnienia Probierzowi tak że mam nadzieję że nie trzeba ich dodatkowo motywować. Zobaczymy czy druga połowa z Craxą to wypadek przy pracy czy dłuższe załamanie formy.
Tych słabych połówek trochę już było, więc nie tyle świadczą o formie co o solidności zespołu. Dopiero ją - mam nadzieję - budujemy (wolę taką teorię niż wariant, w którym słabe połówki u Smudy vide Grecja Czechy i Kacapy to standard[...]).

Martwi cos, co nazwałbym "nadmiernym szastaniem przestrzenią" - strasznie szeroko gramy co byłoby plusem, gdybyśmy 1. potrafili dobrze skracać pole gry i gdyby 2. tę szerokość drużynie dawali przede wszystkim skrzydłowi, a nie boczni obrońcy.

Do tak szeroko grających bocznych obrońców przydałoby się 2 i to mobilnych defensywnych pomocników - a nam na Lechię zostaje Nalepa (który wg mnie ma talent i w dalszej perspektywie może zaistnieć jako dobrrze wpropwadzający piłkę do gry stoper - na dp i to w pojedynkę specjalnej kariery mu nie wróżę [obym się mylił]).
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2013, 09:52
Matsui nie zagra przeciwko Wiśle.

http://www.trojmiasto.sport.pl/sport...a_z_Wisla.html
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 24.09.2013, 10:40
Galonek napisał(a):Wyświetl post

http://www.trojmiasto.sport.pl/sport...a_z_Wisla.html
czyli bez kombinacji, sprinterzy Wiśniewski, Buzała i Grzelczak a za nimi Pietrowski (chyba, że któryś z nich wypadł przez kartki / kontuzje). Trzeba bedzie prowadzić grę, Lechia pewnie z kontrataku. Może to i lepiej dla nas.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.09.2013, 10:41
Galonek napisał(a):Wyświetl post

wis.la/aiq64

ogromne osłabienie Lechii , a dla nas duża szansa na dobry wynik

tym bardziej że u nas już Nalepa pokazał że średnio sobie radzi z ruchliwymi Japończykami ( z Pogoni )
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 24.09.2013, 12:24
Moim zdaniem będzie 2:1, ale będziemy przegrywać.
Chavez może nauczył się nie uprawiać sportów zimowych na boisku.
No i licze na występ Donalda: )
Odpowiedz cytując
mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 24.09.2013, 13:35
Wierzę, że będzie 2:0 dla Wisełki. Ale 2:1 też biorę w ciemno
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.09.2013, 21:24
No Panowie i Panie 17 punktow, 2 miejsce i tylko punkcik straty do Legii a miał byc to koszmarny sezon dla Wisełki i jestesmy jedyna niepokonana druzyna w lidze oby jak najdłuzej. Teraz Ruch a potem Legia juz sie nie moge doczekac meczu z wojskowymi
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.09.2013, 21:37
Brawo Brawo Brawo

10 mecz o pkt bez porażki(z pucharem)
W 9 ligowych meczach tylko 4 stracone bramki (w tym 2 z Koroną)
Bilans bramkowy +9, lepsza tylko Legia

Paweł Legenda Brożek nie potrzebował dużo czasu by znowu być liderem klasyfikacji strzelców, on robi wielką różnicę w naszej lidze

Emanuel Sarki-nareszcie dostał więcej niż 10 minut gry, bardzo poprawna gra, kilka podań , które mogły dać gola

Rafał Boguski-dużo lepiej niż ostatnio ale też bez szaleństw, moim zdaniem na ten moment zabiera miejsce Sarkiemu i to widać kolejny raz,

Osman Chavez-brawo solidny mecz na poziomie Chaveza, jego siła jest wielka

Największe rozczarowanie: Patryk Małecki- w poprzedniej rundzie najlepszy gracz Kulawika, przyszedł Smuda i Patryk gra bardzo nierówno, trzymam kciuki żeby udało się go szybko przywrócić do formy z zeszłego sezonu

Brawo dla Miśka bo kolejny raz w pewnym momencie meczu staje na wysokości zadania

Paweł Stolarski-fajnie grał w pomocy, awaryjnie to dobre rozwiązanie

Michał Nalepa-tak jak po meczu w derbach trzeba dać mu czas na ogranie (początki Chrapka i innych były takie same) Głowa do góry i będą z niego ludzie

PS:Co do kartki po faulu na Osmanie sytuacja jasna: regulamin jasno określa to zagranie jako czerwona kartka i nie ma o czym mówić
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 24.09.2013 o godz. 21:49.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 24.09.2013, 21:43
Wynik lepszy niż gra ale i tak jestem szczęśliwy.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 24.09.2013, 22:03
Brawo. Wynik świetny. Brożek świetny. Miejsce w tabeli świetne.

Żeby tak różowo nie było - gdyby nie naciągana czerwona kartka wątpię żebyśmy wygrali ten mecz. Do tego czasu graliśmy piach pomieszany ze żwirem.
:/
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.09.2013, 22:05
Nie ma co popadać w samozachwyt, bo gra do bramki była bardzo słaba. Ale w naszej sytuacji nawet jak będą grali miernie, a mimo tego będą wygrywać to trzeba będzie się cieszyć. Mamy duży problem z atakiem pozycyjnym, ciężko nam się gra, gdy musimy prowadzić grę.

Mimo wszystko rzućcie okiem na tabelę. Z wyjątkiem Legii graliśmy z całą górną połówką tabeli. Teraz czekają nas głównie mecze z drużynami z dołu, więc liczę, że zdobędziemy jeszcze sporo punktów. Zeszłej jesieni w 15 meczach ugraliśmy 18 ptk, a teraz po 9 kolejkach mamy ich już 17. Może gra nie wygląda ładnie, ale każdy musi przyznać, że w tabeli widać różnicę. I tylko to się liczy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.09.2013, 22:11
4karol4 napisał(a):Wyświetl post
Może gra nie wygląda ładnie, ale każdy musi przyznać, że w tabeli widać różnicę. I tylko to się liczy
Gra nie wygląda ładnie od czasów Moskala mniej więcej (a i tu szału nie było). W porównaniu do dwóch ostatnich sezonów to moim zdaniem i tak jest ekstra. Kto pamięta niektóre "klasyki" z naszym udziałem z poprzedniego sezonu przyzna mi rację.

A że przy okazji (czasem nieporadnych) prób gry w piłkę jest więcej punktów, to nic tylko bić brawo Smudzie.

irman napisał(a):Wyświetl post
Żeby tak różowo nie było - gdyby nie naciągana czerwona kartka wątpię żebyśmy wygrali ten mecz. Do tego czasu graliśmy piach pomieszany ze żwirem.
Co tam było naciąganego? Za coś takiego powinni mu dowalić przynajmniej cztery mecze dyskwalifikacji.
Narzekamy na okazyjne sanki Chaveza, ale to był zupełnie inny poziom brutalności.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2013 o godz. 22:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.09.2013, 22:15

Książkowo wykonany wślizg.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.09.2013, 22:24
irman napisał(a):Wyświetl post
Brawo. Wynik świetny. Brożek świetny. Miejsce w tabeli świetne.

Akurat czerwień jak dla mnie pewna. Wjechał Donaldowi korkami w kolano. Jeśli to było na żółtą, to na czerwień musiałby napierniczać do niego z CKM.
Ale fakt, do kartki był piach i musimy to szybko zmienić. To nawet nei Lechia zagrała pressingiem, ale raczej sami kopalismy się po czołach. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ale przypominało mi topadakę z poprzedniego sezonu.Co do Donalda, to widać, że waleczny, ale czasem odwalał takie rzeczy, że nóż się w kieszeni otwierał. Np. schodził w środek na trzeciego stopera, a lewa cała wolna, nie licząc zawodnika gdańszczan. Prawie zaliczył asystę rundy, tylko do złej bramki. Za daleko wypuszczał sobie piłkę, i tylko szybkości zawdzięczał, że dawał radę wyciągnąć z tego faule. Ogólnie widać, że głównymi bolączkami są brak ogarnięcia taktycznego i gorąca głowa, bo gdy przeciwnik znajdował się blisko, miał wielkie problemy, żeby zacząć grę podaniem po ziemii.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.09.2013, 22:26
Czerwień jak najbardziej prawidłowa. Nie ma co nawet dyskutować.

Boguski dziś chyba najlepszy mecz w tym sezonie, Chavez ok, za to Donald miał prąd w nogach, nie wiem ciężko oceniać po zaledwie 2 meczach ale dl mnie to lewy pomocnik nie obrońca, w każdym razie Bunozy nie wygryzie.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 24.09.2013, 22:26
Wasiu napisał(a):Wyświetl post

Książkowo wykonany wślizg.
Chrapek też mógł zobaczyć czerwień bo zrobił prawie identyczny wślizg
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 24.09.2013, 22:31
Kilka spostrzeżeń po meczu, w którym osiągneliśmy świetny wynik:

-Sarki dał dobrą zmianę, ale mógł dać dużo więcej gdyby nie irytujące już błędy w przyjęciu piłki. Chyba trzy razy mu to się zdarzyło dziś, kiedy był w dobrej sytuacji. Może to problem z psychiką? Ma nad czym pracować na treningach.

-Paweł Brożek ma już 5 bramek i 2 asysty na koncie. Po prostu nasz kluczowy zawodnik (może jeszcze Głowacki).

-Nie wiem czy mi się zdawało, ale przy zmianie Małecki nie podszedł ani do Sarkiego, ani do Smudy. Potem jak siadał na ławkę to ktoś ze sztabu szkoleniowego chciał przybić z nim "piątkę" , ale Mały go zignorował. Może ktoś potwierdzić, że taka sytuacja miała miejsce, czy po prostu z perspektywy C mi się zdawało?

- Michał Chrapek zdobył w tym roku już 8 goli (1 w PP). Jest to dla mnie pozytywne zaskoczenie. Oby dalej tak się rozwijał.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.09.2013, 22:31
Bardzo cieszy zwycięstwo i aż 3 strzelone bramki. Nie zdzierżyłbym kolejnego remisu. W dodatku Chavez i Guerrier pokazali, że można spokojnie stawiać na nich w obronie (mimo dwóch kiksów tego drugiego). Mecz więc na duży plus.

Po obejrzeniu dzisiejszego spotkania czuję ulgę, że w następnym meczu wraca Stjepanović. To tylko wskazuje, że wieszanie psów na Ostoji na początku sezonu był mocno przedwczesne. Brak Macedończyka w dzisiejszym meczu aż raził w oczy.

St Yabol napisał(a):
Chrapek też mógł zobaczyć czerwień bo zrobił prawie identyczny wślizg
Chrapek jechał stopami po ziemi. Frankowski miał jedną nogę na wysokości kolana. Przepisy są bezlitosne dla takich "wślizgów".
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 24.09.2013, 22:32
Chrapek identyczny? ok brzydki faul- bo z tyłu, ale nogi mial na wysokosci murawy, nie na wys uda. 3p najwazniejsze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów