|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się wtorkowy mecz przyjaźni? | |||
| Zwycięstwem Wisły Kraków! |
|
57 | 70,37% |
| Remisem |
|
17 | 20,99% |
| Zwycięstwem Lechii Gdańsk! |
|
7 | 8,64% |
| Głosujących: 81. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czarno to widzę, pewne jest jak w banku, że któraś z drużyn zakończy serię meczów bez porażki. Obawiam się, że czeka nas gorszy mecz. Później znowu Legia :( Trzeba to przetrwać!
Wiem, że mecz przyjaźni, ale chciałbym żeby nasi piłkarze utarli nosa Probierzowi. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wracamy na "stare" tory i czuje zwycięstwo po ciężkim meczu.
Chavez jest (niestety) jedyną naszym wyborem. Powinien się spiąć, gorzej, że może być widać brak zrozumienia z Głowackim i ogólnego ogrania. Nie wiem jak z kartkami, ale dobrze byłoby się taktycznie wybielić przed Legią. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zagrożeni pauzą: Łukasz Burliga Michał Chrapek Michał Nalepa ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gdybym był Franciszkiem, na defensywnym Chrapek przed nim wachlarz Małecki Boguski Garguła i na szpicy Brożek. Jak będziemy wygrywać 2:0 to wpuścić Sarkiego na trzecią i młodych, niech się ogrywają
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zaczynają się schody, wraz z kontuzjami i kartkami pojawia się problem skompletowania kadry meczowej. Dziś do dyspozycji trenera będzie tylko 17 zawodników. Oto lista nazwisk, które dziś mają szansę zagrać przeciwko Lechii Gdańsk:
BRAMKARZE: Michał Miśkiewicz Gerard Bieszczad OBROŃCY: Alan Uryga Donald Guerrer Patryk Fryc Łukasz Burliga Arkadiusz Głowacki Paweł Stolarski Osman Chavez POMOCNICY: Michał Nalepa Michał Chrapek Łukasz Garguĺa Patryk Małecki Emmanuel Sarki NAPASTNICY: Dawid Kamiński Paweł Brożek Rafał Boguski W kadrze nie ma kontuzjowanego Marko Jovanovicia oraz pauzujących za nadmiar kartek Gordana Bunozy i Ostoi Stjepanovicia. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Panowie, taki klub jak nasz, nie powinien mieć problemu z uzupełnieniem składu gdy wypada 3 piłkarzy (Jova, Buni i Ostoja) tak więc myślę, że to jeszcze nie powód do załamania.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
WISŁAZWE napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Oficjalnie kontuzja, nieoficjalnie - możliwe, że przepadł ![]() ![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
bardzo was prosze nie lamentujcie, że zagra Chavez. Ludzie, przecież to reprezentant kraju, bardzo solidny środkowy obrońca z doświadczeniem którego każdy zespół polskiej ligi brałby do swojego składu z pocałowaniem ręki. Jak czytam te wasze komentarze że dramat, że mu nie ufacie, że to będzie najsłabszy punkt.... RECE OPADAJA
para stoperów Chavez & Głowacki to jest tak doświadczony i dobry duet że powinniśmy się cieszyć, że mamy dwoch tak dobrych defensorów w jednej lini! I mogę się założyć, że po tym meczu Chavez zostanie doceniony przez Smudę, który z jakiegoś powodu mu nie ufa, nie wnikam jaki to powód! Ja bym się bardziej obawiał o skuteczność ofensywy a nie mur z tyłu |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No chyba nie z jakiegoś powodu tylko jednej ewidentnie zawalonej bramki i bardzo słabym występie w drugim meczu. Piłkarze mają coś do udowodnienia Probierzowi tak że mam nadzieję że nie trzeba ich dodatkowo motywować. Zobaczymy czy druga połowa z Craxą to wypadek przy pracy czy dłuższe załamanie formy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jaką bramkę zawalił Chavez ostatnio? Bo chyba faul przed polem karnym to nie "zawalenie bramki" zwłaszcza że strzelający pajęczyny nie strącił. Ale to już było...
Jestem zdania że Chavez z Głowackim będą równie dobrą parą stoperów jak dotychczasowa, tym bardziej, że zaczniemy niedługo grać z przegubowcami i szybki stoper jest potrzebny. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Martwi cos, co nazwałbym "nadmiernym szastaniem przestrzenią" - strasznie szeroko gramy co byłoby plusem, gdybyśmy 1. potrafili dobrze skracać pole gry i gdyby 2. tę szerokość drużynie dawali przede wszystkim skrzydłowi, a nie boczni obrońcy. Do tak szeroko grających bocznych obrońców przydałoby się 2 i to mobilnych defensywnych pomocników - a nam na Lechię zostaje Nalepa (który wg mnie ma talent i w dalszej perspektywie może zaistnieć jako dobrrze wpropwadzający piłkę do gry stoper - na dp i to w pojedynkę specjalnej kariery mu nie wróżę [obym się mylił]). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ogromne osłabienie Lechii , a dla nas duża szansa na dobry wynik tym bardziej że u nas już Nalepa pokazał że średnio sobie radzi z ruchliwymi Japończykami ( z Pogoni ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Moim zdaniem będzie 2:1, ale będziemy przegrywać.
Chavez może nauczył się nie uprawiać sportów zimowych na boisku. No i licze na występ Donalda: ) |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wierzę, że będzie 2:0 dla Wisełki. Ale 2:1 też biorę w ciemno
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No Panowie i Panie 17 punktow, 2 miejsce i tylko punkcik straty do Legii a miał byc to koszmarny sezon dla Wisełki
i jestesmy jedyna niepokonana druzyna w lidze oby jak najdłuzej. Teraz Ruch a potem Legia juz sie nie moge doczekac meczu z wojskowymi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brawo Brawo Brawo
10 mecz o pkt bez porażki(z pucharem) W 9 ligowych meczach tylko 4 stracone bramki (w tym 2 z Koroną) Bilans bramkowy +9, lepsza tylko Legia Paweł Legenda Brożek nie potrzebował dużo czasu by znowu być liderem klasyfikacji strzelców, on robi wielką różnicę w naszej lidze Emanuel Sarki-nareszcie dostał więcej niż 10 minut gry, bardzo poprawna gra, kilka podań , które mogły dać gola Rafał Boguski-dużo lepiej niż ostatnio ale też bez szaleństw, moim zdaniem na ten moment zabiera miejsce Sarkiemu i to widać kolejny raz, Osman Chavez-brawo solidny mecz na poziomie Chaveza, jego siła jest wielka Największe rozczarowanie: Patryk Małecki- w poprzedniej rundzie najlepszy gracz Kulawika, przyszedł Smuda i Patryk gra bardzo nierówno, trzymam kciuki żeby udało się go szybko przywrócić do formy z zeszłego sezonu Brawo dla Miśka bo kolejny raz w pewnym momencie meczu staje na wysokości zadania Paweł Stolarski-fajnie grał w pomocy, awaryjnie to dobre rozwiązanie Michał Nalepa-tak jak po meczu w derbach trzeba dać mu czas na ogranie (początki Chrapka i innych były takie same) Głowa do góry i będą z niego ludzie PS:Co do kartki po faulu na Osmanie sytuacja jasna: regulamin jasno określa to zagranie jako czerwona kartka i nie ma o czym mówić
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 24.09.2013 o godz. 21:49.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Wynik lepszy niż gra ale i tak jestem szczęśliwy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo. Wynik świetny. Brożek świetny. Miejsce w tabeli świetne.
Żeby tak różowo nie było - gdyby nie naciągana czerwona kartka wątpię żebyśmy wygrali ten mecz. Do tego czasu graliśmy piach pomieszany ze żwirem. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie ma co popadać w samozachwyt, bo gra do bramki była bardzo słaba. Ale w naszej sytuacji nawet jak będą grali miernie, a mimo tego będą wygrywać to trzeba będzie się cieszyć. Mamy duży problem z atakiem pozycyjnym, ciężko nam się gra, gdy musimy prowadzić grę.
Mimo wszystko rzućcie okiem na tabelę. Z wyjątkiem Legii graliśmy z całą górną połówką tabeli. Teraz czekają nas głównie mecze z drużynami z dołu, więc liczę, że zdobędziemy jeszcze sporo punktów. Zeszłej jesieni w 15 meczach ugraliśmy 18 ptk, a teraz po 9 kolejkach mamy ich już 17. Może gra nie wygląda ładnie, ale każdy musi przyznać, że w tabeli widać różnicę. I tylko to się liczy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A że przy okazji (czasem nieporadnych) prób gry w piłkę jest więcej punktów, to nic tylko bić brawo Smudzie.
Narzekamy na okazyjne sanki Chaveza, ale to był zupełnie inny poziom brutalności.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2013 o godz. 22:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ale fakt, do kartki był piach i musimy to szybko zmienić. To nawet nei Lechia zagrała pressingiem, ale raczej sami kopalismy się po czołach. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ale przypominało mi topadakę z poprzedniego sezonu.Co do Donalda, to widać, że waleczny, ale czasem odwalał takie rzeczy, że nóż się w kieszeni otwierał. Np. schodził w środek na trzeciego stopera, a lewa cała wolna, nie licząc zawodnika gdańszczan. Prawie zaliczył asystę rundy, tylko do złej bramki. Za daleko wypuszczał sobie piłkę, i tylko szybkości zawdzięczał, że dawał radę wyciągnąć z tego faule. Ogólnie widać, że głównymi bolączkami są brak ogarnięcia taktycznego i gorąca głowa, bo gdy przeciwnik znajdował się blisko, miał wielkie problemy, żeby zacząć grę podaniem po ziemii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czerwień jak najbardziej prawidłowa. Nie ma co nawet dyskutować.
Boguski dziś chyba najlepszy mecz w tym sezonie, Chavez ok, za to Donald miał prąd w nogach, nie wiem ciężko oceniać po zaledwie 2 meczach ale dl mnie to lewy pomocnik nie obrońca, w każdym razie Bunozy nie wygryzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kilka spostrzeżeń po meczu, w którym osiągneliśmy świetny wynik:
-Sarki dał dobrą zmianę, ale mógł dać dużo więcej gdyby nie irytujące już błędy w przyjęciu piłki. Chyba trzy razy mu to się zdarzyło dziś, kiedy był w dobrej sytuacji. Może to problem z psychiką? Ma nad czym pracować na treningach. -Paweł Brożek ma już 5 bramek i 2 asysty na koncie. Po prostu nasz kluczowy zawodnik (może jeszcze Głowacki). -Nie wiem czy mi się zdawało, ale przy zmianie Małecki nie podszedł ani do Sarkiego, ani do Smudy. Potem jak siadał na ławkę to ktoś ze sztabu szkoleniowego chciał przybić z nim "piątkę" , ale Mały go zignorował. Może ktoś potwierdzić, że taka sytuacja miała miejsce, czy po prostu z perspektywy C mi się zdawało? - Michał Chrapek zdobył w tym roku już 8 goli (1 w PP). Jest to dla mnie pozytywne zaskoczenie. Oby dalej tak się rozwijał. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Bardzo cieszy zwycięstwo i aż 3 strzelone bramki. Nie zdzierżyłbym kolejnego remisu. W dodatku Chavez i Guerrier pokazali, że można spokojnie stawiać na nich w obronie (mimo dwóch kiksów tego drugiego). Mecz więc na duży plus.
Po obejrzeniu dzisiejszego spotkania czuję ulgę, że w następnym meczu wraca Stjepanović. To tylko wskazuje, że wieszanie psów na Ostoji na początku sezonu był mocno przedwczesne. Brak Macedończyka w dzisiejszym meczu aż raził w oczy. St Yabol napisał(a):
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Chrapek identyczny? ok brzydki faul- bo z tyłu, ale nogi mial na wysokosci murawy, nie na wys uda. 3p najwazniejsze
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|