|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Beznadziejny to jesteś Ty.Widzę,ze z utęskniemniem czekasz na potknięcie Wisły,zeby móc skrytykować Smudę.W końcu musisz się pogodzić- mistrz nudy meczowej Petrescu,już nie wróci.A co do meczu,to są derby,teoretycznie lepszymi składami remisowliśmy.Remis na wyjeździe,dla mnie to taka mał wygrana.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jak się chce krytykować to słucham. Ile miał strat, ile niecelnych podań ile błędów w ustawieniu, ile błędów w kryciu itd. wtedy można dyskutować. A nie "Boguski out" bo nie walczy fizycznie. Stara piłkarska zasada, fizycznie musi walczyć ten kto nie potrafi wygrać technicznie. Bronie go dlatego, że on pewnie czyta te wypociny i może się zniechęcić, a takich graczy jak on będziemy potrzebować kiedy celem będzie coś więcej niż "pierwsza ósemka". A dwadzieścia postów napisałem dla równowagi .Bo Boguski to nie jest skrzydłowy który leci po skrzydle i wrzuca albo łamie do środka i strzela, żeby miał robić szum. Donald i Sarki weszli i gdzie był szum? Nie było, bo skrzydłowy żeby zrobić szum to musi dostać odpowiednią piłkę (taką jak w pierwszej połowie Garguła od Boguskiego) i mieć miejsce. W tamtej rundzie kiedy dużo graliśmy z kontry Sarki pare razy sie pokazał, teraz kiedy ma blisko przeciwnika nie jest tak prosto. A jak zaczniemy rzeczywiście dominować to zupełnie sobie nie poradzi. Donald jeszcze się nie pokazał na tyle by go oceniać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.09.2013 o godz. 16:33.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Po drugie. Można mnie nazwać podwórkowym znawcą, podobnie jak pewnie większość ludzi na tym forum. Żadna to obelga. Rozumiem, że w kwestii wkładu w sobotni mecz Boguskiego przyszło mi się spierać z profesjonalistą pełną gębą, który akurat w przerwach na pisanie przenikliwych, profesjonalnych analiz taktycznych na zamówienie tuzów z najlepszych lig Europy, wejdzie sobie tu na forum i całej tej amatorskiej tłuszczy, objawi, że Rafał Boguski jest dobry bo jest dobry. Dziękuję Ci. Aha.I owszem. Mocna fizyczna walka.To miało w drugiej połowie sobotniego meczu kluczowe znaczenie. I tą walkę, m.in. za sprawą postawy Rafała przegraliśmy. To jest liga polska, przypominam. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Remis z Cracovią szanuję i cenię. Niepokoi mnie inna rzecz. Jesteśmy królami remisów. Tutaj tabela http://www.90minut.pl/liga/0/liga2525.html , gdzie mieliśmy tyle samo porażek, co mistrzowskie wtedy Zagłębie, sześć mniej niż będąca na trzecim miejscu Legia, zgubiły nas remisy. Teraz niby po 8 kolejce jesteśmy niepokonani, ale 3 zwycięstwa i 5 remisów daje 14 punktów. Lepiej byłoby mieć 6 zwycięstw i 2 porażki. Punktów byłoby o 4 więcej. Obawiam się, że tymi remisami podciągamy sobie serię meczów bez porażki, a tracimy punkty. No ale jak się nie ma co się lubi...
![]() Powód: a :)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 22.09.2013 o godz. 16:41.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Kolego, przed sezonem to nikt nie myslał nawet o tym że po 8 meczach będziemy bez porażki. Niektórym to sie w głowie przewraca... na MISTRZA IDZIEMY OLE!
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Nie mówię, że idziemy na mistrza. Mówię, że lepiej dwa mecze wygrać i jeden przegrać niż trzy zremisować.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej to 3 mecze wygrac niz dwa wygrac i jeden przegrac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Chavez może zagrać tylko na stoperze bo nigdzie indziej nie potrafi, a gdzie go porównywałem do Bunozy to nie mam zielonego pojęcia .ps. Druga liga hiszpańska jest ze dwie klasy lepsza niż nasza ....klasa. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zwycięstwa tez przyjda , niedługo Ruch , Widzew , Podbeskidzie . Są i drużyny w ekstraklasie pokroju Piasta z którymi nie będziemy się tak męczyć ( oby ) jak już też wcześniej pisałem szanuje ten remis , przypominając chociażby wyniki innych trenerów mających do dyspozycji lepszy skład niż obecnie mamy : spotkania wyjazdowe: Maaskant 2011- 0-1 Maaskant 2010 - 1-0 Kasperczak 2010 1-1 Skorża 2008 1-1 i 0-0 Moskal 2007 0-0 Petrescu 2006 1-1 Kasperczak 2005 1-0 bilans : 2 zwycięstwa - 5 remisów - 1 porażka do tego pamiętajmy że u siebie mocna ekipa Kasperczaka remisowała , a ekipa Skorzy na wygnaniu w Sosnowcu nawet przegrała . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Co do Chaveza to każdy z nas ma swoje zdanie i tyle. Uzupełnię tylko o to że moje własne poglądy na temat gry Chaveza ( pisze o tym już nie pierwszy raz) to nie propaganda czy jak to tam sobie nazywasz. Przykłady Sobola czy Głowy są tym bardziej bez sensu bo wrzucając to do dyskusji o brakach w grze Chaveza traktujesz to jako przykład tylko na co I jeszecze jedno bronisz go a to co zrobił z Jagą pokazuje że jest totalnie bezmyślny. Idąc tymi wyprostowanymi czarnymi kikutami na gracza Jagi przy obecnych przepisach miał świadomość tego że albo nie trafi w piłke i wyleci z boiska albo trafi a i tak bedzie wolny, a Jaga bedzie miała bardzo dogodną sytuacje do zdobycia bramki. Fajnie że to inteligentna osoba szkoda ze nie pokazuje tego w swojej grze na boisku. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Chavez na 30 metrów był najszybszy w Wiśle 2 lata temu.... W Europie wielu takich jak Chavez, mając koło siebie zwrotnego i szybkiego obrońce który wprowadzi piłke do gry to mogę się założyc że co 80% wślizgów kończyłoby się powodzeniem. Szkoda że go dalej pamiętacie jako beznadziejnego obrońce który obok siebie miał Żaliensa albo Czekaja
Ostatnio edytowane przez syryls : 22.09.2013 o godz. 17:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Coz, ja nie jestem rodziną Rafała, ale dalej w nim widze dobrego grajka. Niedawno były komenty, że zagrał swietnie tam w kilku meczach, ale przez małą ilosc minut. Tylko to nie o to chodzi. Teraz mowa jest, że zagrał najlepsze 45 minut w sezonie. I to też nie o to chodzi. Powiem inaczej. W tej Wiśle jest skreślony. Nie jest dobrym elementem układanki, bo mamy inny styl gry, ale po raz kolejny powiem, że Brożek też nie był dla tej Wisły, a uzupełnił ją. Z resztą ja widze u niego nawyki z gry z Hiszpanii i Boguski też powinien tam powędrować, tylko teraz to może i ma szanse, ale na angaż w niższej lidze. Ogolnie pamiętam w 2009 roku jak kilka klubów dosyc mocnych było nim zainteresowanych, ad la mnie stylu gry nie zmienił. A jesli wam potrzeba walczaków i tęsknicie bardzo za Sobolem i Wilkiem... coz, takich to jest na pęczki, ale w okręgówce.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Sedno sprawy: brakuje zawodnika jak Sobolewski, ba .... brakuje właśnie Sobola. Tylko tyle i az tyle!
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przeczytaj całą dyskusje. On ma talen tylko w Wiśle najwidoczniej już mu się nie chce. Dla mnie grał super gdy do nas trafił.. Probelm polega na utrzymaniu formy w Wisle przykład Kirma, Meliksona nawet Wilk dzis wybiegł w 1 skladzie Deportivo.. o czymś to świadczy palon Cytat:
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Co do wniosku to się zgadzam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
przypomnijcie sobie jak był Sobol i dostawaliśmy U SIEBIE wpiernicz. wtedy brakowało napastnika, nie? obroncow, pomocnikow. tylko Sobola nie. zejdzcie na ziemie. nic juz on by nam nie dał bo jednak grał tu dosyc niedawno i nikt nie pamięta jakie wyniki osiagalismy i wcale nikt go nie chwalił, bo nie miał za co.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Sobol był wczoraj potrzebny na ostatnich 15 - 20 minut, choćby za Gargułę czy Chrapka, albo za Jovę jak ten złapał kontuzję.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dyskusje o przydatności Chaveza są raczej jałowe. Z powodu kontuzji Jovanovicia i kartek Bunozy oraz Stjepanovicia Osman raczej będzie musiał zagrać, bo Nalepa pójdzie pewnie na defensywną pomoc. Chyba że Czekaj i Uryga nadają się już do gry i bardziej przekonują Smudę, w co wątpię.
Oby Chavez udowodnił wszystkim krytykom (w tym mnie) że nie mają racji już w najbliższym meczu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Sobol to już przeszłość . Z nim derby też kilka razy remisowaliśmy . Ciekaw jestem ile razy w tej rundzie czy w najbliższych miesiącach padnie słowo ' Sobol by się przydał " . Zbyt dużo widziałem porażek i z Sobolem w składzie by wierzyć że trzymanie go do emerytury do nas to było coś nieodzownego . Życie musi się toczyć dalej i pora przestać żyć przeszłością . A Sobol dzisiaj w 2 połowie to gonił własny cień . Pierwsza połowa super , ale druga tragedia ( i nie dziwię się że padła szybka zmiana ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Powtórzę słowo: oby ... Nalepa musi się otrząsnąć po Cracovii bo zagrał nie najlepiej ale znów nie przesadzajmy że tragicznie. Są oczywiście inne opcje np z Sarkim (lub Donaldem) i Małeckim na bokach Garguła i Bogusiem w środku oraz cofnięciem Chrapka ale gramy u siebie więc trzeba grać do przodu a Chrapek ma pewne talenty do gry jako playmaker ... Zaryzykowałbym Donalda za Bogusia ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.09.2013 o godz. 21:08.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co jak co, ale Kryształowemu Nowakowi należy się "ciepłe przyjęcie" podczas derby na Reymonta za sytuację z Jovą - qtas pier...dolony....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli zagra
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czułem w kościach ten remis, ale spokojnie prawdopodobnie rozbijemy ich w rewanżu u siebie. Plus jest taki, że jeśli nawet gdy gramy piach to jak dotychczas nie przegrywamy (podobnie było w Szczecinie). Nie oszukujmy się nie mamy mistrzowskiej kadry, która gwarantuje POWTARZALNOŚĆ w każdym kolejnym meczu. I niestety wygląda to tak, że po dobrym meczu, przychodzi padaka.
Teraz czeka nas nowe wyzwanie, bo przyszły kontuzje i kartki.... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
He?
Po najspokojniejszych derbach Krakowa od lat Małopolski Komendant Wojewódzki Policji złożył do wojewody małopolskiego... wniosek o zamknięciu całego stadionu Cracovii do końca rundy wiosennej! http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...undy-jesiennej ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|

|
||||||