The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2013, 19:02
Dla nas remis z tym nic nie znaczącym ścierwem to PORAŻKA.
Smuda gdzie ta walcząca drużyna w II połowie ?
Chodzili sobie po boisku i mieli wszystko w dupie ! Mało brakowało i sprezentowali by jeszcze im 3 pkt.
Narazie to gadki szmatki opowiadasz bo na boisku nie tylko ma walki ale nawet zwykłego biegania !
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.09.2013, 19:04
Wielki wielki wielki skandal z grą w drugiej połowie. Pi.erdolo.n.e pastuchy, które w tym sezonie przegrywają z wszystkimi w ekstrasłabej lidze zdominowali nas tak, że nie umieliśmy wymienić dwóch podań Cud, że zremisowaliśmy. Niem a ŻADNEGO usprawiedliwienia dla gry, która hańbi Białą Gwiazdę. Parchy pokazały nam jak się walczy gra na 110% do upadłego i dominuje grę w lidze. Przestrzegałem przed tym w postach przed meczem. Po prostu parchy bardziej chciały. Wstyd. Z jakim nastawieniem i założeniami taktycznymi wyszliśmy na drugą połowę? Były w ogóle takie? Po prostu jestem arcywzburzony faktem, ze daliśmy się tak zdominować. 1-1 po takim meczu to szczyt marzeń. A na tę srakowie naprawdę nei trzeba było dużo. Oni są przesłabi w obronie a ten mecz to potwierdził. Nie trzeba było nic specjalnego zrobić poza pressingiem i czekaniem na błędy, których w pierwszej połowie parchy miały z osiem. Wielkie rozczarowanie i derby na minus dla mnie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.09.2013, 19:06
Nie przesadzaj, walczyli. Ale tak wygląda obraz gry jak się nie potrafi wymienić 3,4 podań.

U siebie ich rozniesiemy.
I jeszcze jedno. Co się dzieje z Maleckim? Znów tylko partaczyl.
Odpowiedz cytując
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.09.2013, 19:08
Boguski OUT i tyle w temacie
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.09.2013, 19:09
Ja mam tylko nadzieję,że nie będziemy żałować tego Marcinho. Alternatywy w przodzie nie ma żadnej. W następnym meczu to nawet zmian nie będzie jak robić.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.09.2013, 19:11
Gordan mistrz ! potem długo długo nić, Stjepanovic a następnie rów mariański i reszta piłkarzy .
Smuda nie popisał się zmianami bo te trzeba było robić w 60 minucie . Odnosiłem wrażenie , że piłkarze są zajechani fizycznie bo większość po 1 połowie oddychała rękawami .
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.09.2013, 19:11
Beznadziejne poczyniaa Smudy. Dac sobie wydrzeć zwycięstwo z takimi amatorami?
Wystarczyło, żeby rywale zaczęli gryźć trawę biegając do każdej piłki, a nasi piłkarze nie wiedzieli co zrobic, żeby sie przy niej utrzymać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.09.2013, 19:13
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Wielki wielki wielki skandal z grą w drugiej połowie. Pi.erdolo.n.e pastuchy, które w tym sezonie przegrywają z wszystkimi w ekstrasłabej lidze zdominowali nas tak, że nie umieliśmy wymienić dwóch podań Cud, że zremisowaliśmy. Niem a ŻADNEGO usprawiedliwienia dla gry, która hańbi Białą Gwiazdę. Parchy pokazały nam jak się walczy gra na 110% do upadłego i dominuje grę w lidze. Przestrzegałem przed tym w postach przed meczem. Po prostu parchy bardziej chciały. Wstyd. Z jakim nastawieniem i założeniami taktycznymi wyszliśmy na drugą połowę? Były w ogóle takie? Po prostu jestem arcywzburzony faktem, ze daliśmy się tak zdominować. 1-1 po takim meczu to szczyt marzeń. A na tę srakowie naprawdę nei trzeba było dużo. Oni są przesłabi w obronie a ten mecz to potwierdził. Nie trzeba było nic specjalnego zrobić poza pressingiem i czekaniem na błędy, których w pierwszej połowie parchy miały z osiem. Wielkie rozczarowanie i derby na minus dla mnie.
Przepraszam - jakieś racjonalne podstawy płaczu? A co to my mamy gwiazdy jak za Maaskanta? Mieliśmy walczyć o utrzymanie, potem o pierwszą 8 a niektórym coś się zaroiło w głowach i pewnie myślą że jest inny rok i inna drużyna. Kwik jakbym płaczki żydowskie słuchał.

BTW
Każdy jest rozczarowany bo wierzył w zwycięstwo. Ale wiara a rozum to dwie inne rzeczy. Parchy nie są takie słabe jakbyśmy tego chcieli a my tacy mocni jakbyśmy sobie życzyli. Stąd taki wynik. Racjonalnie nie było większych podstaw do wiary w cuda. (mecze wyjazdowe Szczecin, Wrocław itd pokazały naszą "moc" na wyjazdach)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.09.2013, 19:13
FraMat Smuda grał czy zawodnicy?
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.09.2013, 19:14
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj, walczyli. Ale tak wygląda obraz gry jak się nie potrafi wymienić 3,4 podań.

U siebie ich rozniesiemy.
I jeszcze jedno. Co się dzieje z Maleckim? Znów tylko partaczyl.
Mario.... To był jeden z prostszych meczów w lidze patrząc na parchy w pierwszej połowie, koncertowo z.j.eb.any w drugiej połowie. Tyle ode mnie. Idę na browar. Bez odbioru dopóki nie ochłonę czyli z 24 godziny.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.09.2013, 19:14
Nie wiem jakim cudem nie można zagrać dwie równe połowy...

Horror, jak Saidi w ostatnich minutach biegł praktycznie sam na sam z bramkarzem, miałem już tylko w głowie piłke w siatce, i uśmiechnięte izraelskie mordy, z punktu piłkarskiego remis na trudnym terenie - ok. Z kibicowskiego punktu widzenia - żenada.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.09.2013, 19:15
A co miał Smuda zrobić ? Tutaj była potrzebna świeza krew w pomocy ,a Smuda najzwyczajniej w swiecie nie mial kogo wpuscic. Stawowy zmienil 2 pomocnikow juz w 60 minucie , nasi już oddychali rekawami . Teraz mecze co 3 dni i taka wąska kadra może teraz nam sie odbić czkwaką. Druga zła wiadomość to kontuzja Jovanovica , z Głowackim grali dobrze a teraz z Nalepą czy Chavezem moze nam sie posypac nasza najlepsza formacja.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.09.2013, 19:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Beznadziejne poczyniaa Smudy. Dac sobie wydrzeć zwycięstwo z takimi amatorami?
Wystarczyło, żeby rywale zaczęli gryźć trawę biegając do każdej piłki, a nasi piłkarze nie wiedzieli co zrobic, żeby sie przy niej utrzymać.
Bo jak masz słabych piłkarzy z których Smuda wycisnął już 100% to czego się spodziewałeś? 3 Meliksonów w składzie?
Ponadto w takim meczu nie dało się przytrzymać piki bo sędzia pozwalał na zapasy na boisku. Każde przytrzymanie to była strata. W takim meczu powinniśmy mieć 3 silnych Sobolewskich.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.09.2013, 19:20
Szkoda, gdyby nie brak ławki pewnie inaczej by sie to potoczyło. Smuda i tak jak na razie wyciąga wyniki ponad stan.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.09.2013, 19:22
Bardzo szczęśliwy remis. Jaka na nasz potencjał, to może nawet nieżle.

Cieszmy się, że piłkarze sąsiadki to grupa frajerów bez większych umiejętności, bo z tą grą naszych w drugiej połowie mogli nam załadować czwórkę.

Gdzie jest mityczne przygotowanie fizyczne ? Gdzie pressing w drugiej połowie.
Czyli dwa elementy, które czynią Smudowe cuda.
Gdzie zapieprzanie od lini do lini ?

Bunoza ratuje nam remis i nie chodzi tylko te dwie sytuacje. Czuje, że to ostatnia jego runda w Wiśle.
Drugi zawodnik, który dziś robił różnice to Brożek. I może jeszcze Ostoja.

Ale wciąż pozostajemy bez porażki.
Gorzej, że przyszły kartki. Nawet nie chce myśleć, co będzie jesli kontuzja Jovanovica jest poważna.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.09.2013, 19:24
Ludzie, napinaliście się, że wygramy po 3-0, 5-0. Nawet za najlepszych czasów nie udało nam się tam tak wygrać, zawsze parchy grają z nami mecz sezonu. Dzisiaj mamy skład jaki mamy, więc takie zwycięstwo było nierealne. Z przebiegu drugiej połowy trzeba się cieszyć z remisu. Wyjazdowe derby mamy odfajkowane. Na wiosnę damy im popalić u siebie. Szkoda tylko sytuacji z końca pierwszej połowy kiedy Małecki zagrał wzdłuż bramki i gdyby Brożek nie zrobił kroku w tył, to dostawiłby nogę do pustej bramki. Jedyny okres naszej dobrej gry to 10-15 min po bramce. Plusy tego meczu to Głowacki ( mimo kiksu przy bramce, wiele razy ratował dupę), Jovanovic, Ostoja i Brożek.

Niestety po raz kolejny w derbach pojawia się ten sam problem. Po parchach widać, że grają najważniejszy mecz w sezonie, walczą, kopią, rozpychają się łokciami.W drugiej linii zbierali każdą odbita piłkę, wiele razy wyłuskiwali naszym, wygrywali większość pojedynków jeden na jeden.A Wisła oddała druga połowę bez walki. Nasi piłkarze niech odpowiedzą sobie na pytanie czy aby nie mają sobie czegoś do zarzucenia. bo dzisiaj od katastrofy dzieliła nas bardzo cienka linia. Jak to jest, że słabsza drużyna potrafi nadrobić wiele braków ambicją, a oni graja jakby to był sparing. Najsłabszy zawodnik meczu to Małecki, jeszcze się burzył jak Smuda go zdejmował. Wiem, że ma tutaj wielu fanów, ale z niego nigdy nie będzie dobry piłkarz, a że do tego ma nierówno pod sufitem to nic do niego nie dociera.
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 21.09.2013, 19:25
Jak można trzymać Boguskiego cały mecz na boisku?On jest tak słaby,tak samo nie widzę już więcej miejsca dla Nalepy.Przynajmniej Bunoza zagrał fenomenalnie. Żałuje bo źle zagraliśmy w drugiej połowie za bardzo daliśmy się zepchnąć do obrony a sami stwarzaliśmy sytuacje sporadycznie...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.09.2013, 19:25
Macie rację.
To nie Smuda grał tylko piłkarze.
Nie mamy żadnej możliwości zmian w środku (chociaż za jednego ofensywnego pomocnika mogł od początku grać Nalepa).
Byle do okienka zimowego.

Bunoza - szacunek.
Stiepanowic w końcu uciszył krytyków.
Głowacki i Jova nadal bardzo dobrze.
Pozostali ambitnie, ale czasami bez głowy i bez siły fizycznej.
Skrzydła - tragedia.
Co sie stało Małemu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.09.2013, 19:28
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam - jakieś racjonalne podstawy płaczu?
0 walki w II połowie, nawet biegania nie było. Parchy biegały a ci stali jak pi..y. Smuda obiecywał walkę w każdym meczu. Ja dzisiaj tej walki nie widziałem, za to znaną mi od misięcy dreptaninę.
Wtedy kiedy prosiło się o zmiany to ich nie było. Co robił tak długo na boisku Boguski ?
Podobno żygali w czasie przygotowań ale chyba od trunków, bo jakie takie szybkie bieganie skończyło się w 45 min.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 21.09.2013 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.09.2013, 19:28
Co sie stało Małemu?
Nie wytrzymał presji na stadionie i okrzyków starozakonnych
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.09.2013, 19:31
Kilka wniosków:
- Głowacki i Jovanovic to najlepsza para jaką możemy wystawić, obaj w defensywie prawie bezbłędni
- Nalepa to nie Pique, nie ma szans żeby coś zawojował, gorszy od Czekaja, brak zwrotności, szybkości, zwinności co wyklucza u niego grę na pozycji ŚO.
- Burliga potrafi cały mecz grać nieźle by s.......ić jedną akcje
- Bunoza dziś super
- Ostoja także, potrafi rozegrać przechwycić ustawić
- Chrapek dziś też nieźle
- Małecki coś pokazał ale widać że już chyba lepiej nie będzie
- Boguski I połowa w miarę przyzwoicie parę się pokazał, wrócił, ale w drugiej jego gra zakrawa o kpinę
- Donald nic ciekawego nie wniósł, Sarki już całkiem rozszyfrowany w lidze i nawet nie próbuje, prócz zejścia do linii nie potrafi nic innego sprzedać jeśli nic nie pokaże
- Garguła bardzo słabo dziś, choć wracał przez cały mecz
- Brożek super mecz, brakowało bramki

W tej chwili jeśli zabraknie kogoś z 6 czyli Chrapka, Brożka, Głowackiego, Jovanovica, Bunozy, Ostoji to drużyna traci bardzo wiele, bo nie ma za nich odpowiednich zmienników.
Smuda i jego zmiany pozostawie bez komentarza.

Boli to że taki prestiżowy mecz do wygrania...
.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.09.2013, 19:32
Dupa zbita.
Z tak słabymi parchami remis to porażka.

Smuda powinien po gębie walić za brak zaangażowania :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 21.09.2013, 19:32
Bunoza, Stjepanovic na + reszta tak sobie ( tych + było by wiecej gdyby nie 2 połowa )

Małecki parodia

Kogo miał innego dac na zmiane? no słucham znawców? KOGO?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.09.2013, 19:33
Co sie stało Małemu?
Dobre pytanie. Zadaję je sobie od kilku spotkań. Wydaje mi się, że Małecki zamiast myśleć o grze myśli o swoim nowym image'u, tzn. pokora, bez machania rękoma, o przeżegnaniu się po każde akcji itd.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.09.2013, 19:35
najgorsze 45 minut meczu Wisły w tym sezonie, pedałom bardziej się chciało niż Naszym, pierwsza połowa dobra dużo fajnej gry, niestety co oznacza kontuzja Jovy... nie mamy zmiennika Nalepa jak dziecko we mgle... a Bury mnie irytuje od początku sezonu potrafi zagrać super ale wiele razy gra irytująco - to jego bramka niestety a mamy Stolarskiego... WYCHOWANKA boje się meczu z Lechią może zagrać 3-5-2?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.09.2013, 19:36
W jakimś wywiadzie ostatnio mówił, że fizczynie się źle czuje. Że brakuje mu świezości, dynamiki.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 21.09.2013, 19:36
Chwila moment ... Co Wy oczekiwaliscie ? 0:5 ? Kazdy chcial wygranej, ale z czym do ludzi ? Jaki my mamy skald ? Teraz Smuda jest zly ? Ja sam jestem zawiedziony druga polowa, ale nie zapominajmy gdzie w obecnej sytuacji finansowo / kadrowej jestesmy
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 21.09.2013, 19:37
Korbit napisał(a):Wyświetl post
najgorsze 45 minut meczu Wisły w tym sezonie, pedałom bardziej się chciało niż Naszym, pierwsza połowa dobra dużo fajnej gry, niestety co oznacza kontuzja Jovy... nie mamy zmiennika Nalepa jak dziecko we mgle... a Bury mnie irytuje od początku sezonu potrafi zagrać super ale wiele razy gra irytująco - to jego bramka niestety a mamy Stolarskiego... WYCHOWANKA boje się meczu z Lechią może zagrać 3-5-2?
Niestety jeden blad indywidualny i bramka. Zdarza sie najlepszym.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 21.09.2013, 19:39
Ciekawe na ile poważna kontuzja Jovy, oby nic co go wyklucza na dłużej. W następnym meczu bez Bunozy, Ostoji i ew Jovy.... słabo to wygląda
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.09.2013, 19:40
Bardzo dobry wynik i nie pierdo.lcie że to czy tamto. Jeszcze nie mamy drużyny bo rozpierdalać wszystkich w lidze , ale za to mamy drużynę by rozpierdalać wszystkich w mieście.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów