The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2013, 13:35
Przypomnę wam Panowie, że Smuda ma 65 lat i jeśli będzie trenerem Wisły więcej niż 2 sezony to będzie sukces. Dobrze by było, żeby miał przy sobie współpracownika, który będzie jego następcą.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.09.2013, 13:53
element napisał(a):Wyświetl post
chorągiewki.. szkoda, że po raz kolejny nie uczycie się na błędach i patrzycie na świat poprzez pryzmat tego co napiszę wam wesz(L)o, które jeszcze 2 miesiące temu śmiało się z Wisły a dziś news o triumfującej Wiśle na ich stronie zaczyna się od słów "jakieś gazety się śmiały z Wisły.. i popełnili błąd. Wisła wraca na salony!".

Śmiano się ze Smudy nie dając mu szansy.
Śmiano się z Haitańczyka nie dając mu szansy.
.
.
.

Już się nie śmiejemy. Ale co z tego jak w przyszłości znów dojdzie do podobnych scen.
W tym wszystkim najciekawsze jest to ,że krytycy tego portalu zawsze są najlepiej poinformowani jakie artykuły są w nim napisane. Zagorzali wiślacy wspierający tubę medialną Legii? Ja jakbym miał takie opinie jak wy o tym portalu to bym tam nie wchodził wcale tak samo jak nie wchodzę na żadne strony agory, tvn itp. A wy burzycie się jacy to nie są stronniczy, ale wiecie co tam jest napisane, gdyż zapewne akurat tam weszliście przez przypadek.
PS - Cytujesz genialnie.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.09.2013, 14:29
No i w końcu wszyscy przejrzeli że to nie wina Smudy to że nie wyszło na EURO 2012..każdego selekcjonera wywożono u nas na taczkach: Engela,Janasa,Beenhakkera,Smude,teraz Fornalika..po prostu taki już feralny los tego stanowsika,może jakbyśmy mieli Capello albo Mourinho to coś by było z tej repry. A teraz już co poniektóre pismaki już wybierają po Fornaliku na selekcjonera Van Marwijka..tego,który z mocarną Holandią zdobył 0 pkt na EURO! ten się dopiero skompromitował..a potem będzie powtórka z rozrywki z Beenhakkerem i te same pismaki będą po nim jechac jak po łysej kobyle..ot polskie piekiełko..
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 14.09.2013, 14:30
Poczytać wystarczy posty przedsezonowe 95 procent z NAS tutaj.

Wszyscy psioczyli i mówili, że będzie środek tabeli MAX, a może nawet walka o utrzymanie.

Na razie wg mnie ta ekipa ma styl - waleczność. Rzeczywiście to jest szybka gra, rzeczywiście nie ma stanego.

Smuda pokazuje też, że jak ma komfort (pewna praca, przyjaciel prezesem, brak presji wyniku) to obecnie sobie dobrze radzi i czerpie ze tej pracy przyjemność.

I oby tak dalej. Wg mnie przy tej formie zawodników na 100 procent jestem pewien awansu do grupy mistrzowskiej. Potem dobrze przepracowana zima, jakieś wzmocnienia, 2-3 graczy może dać puchary. Mistrza nie, ale puchary tak i to albo z ligi, albo z pucharu.

Szanse są, dlatego trzeba chodzić na mecze, wspierać klub, kibicować i drużynie i trenerowi. Co by nie powiedzieć porażka na EURO nie spowodowała, że Smuda jest jednym z najbardziej utytułowanych trenerów w Polsce. Trenować potrafi a, że głównie opiera się na motywowaniu to wiemy, ale robi to dobrze.

Póki co TA WISŁA jest wg mnie o niebo lepsza od Probierzowej i Kulawikowej.

P.S. Ktoś wie jak sobie radzi Wilku w Deportivo?
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.09.2013, 15:52
Tak radzi, że raz wyszedł w pierwszym składzie, został zmieniony szybko. a w trzech pozostałych na ławie. Pozniej wyszedł w Copa del Rey bodaj i strzelił 2 karne w konkursie rzutów, bo chyba był remis w regulaminowym. No i jeden komentarz co do jego gry był taki, że ... unikał gry. Nie byl w ogole widoczny, nie bylo widac przechwytow, odbiorow, podan.

ale to nie ten temat, EOT.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.09.2013, 14:31
Gazeta Krakowska:

Cytat:
Franciszek Smuda jest obecnie najbardziej doświadczonym trenerem pracującym w ekstraklasie. Jednak mimo że w Wiśle jest już trzeci raz, to nie miał jeszcze okazji prowadzić "Białej Gwiazdy" w derbach Krakowa. Nie oznacza to jednak, że "Franz" nie ma doświadczenia w meczach drużyn z jednego miasta.

Derby

- Przeżyłem wiele derbów - mówi Smuda. - Choćby łódzkie, które wiązały się z wielkimi emocjami. W Warszawie też uczestniczyłem w derbach, gdy pracowałem w Legii i graliśmy przeciwko Polonii. Krakowskich derbów jeszcze nie przeżyłem w roli trenera, bo gdy pracowałem w Wiśle, to Cracovii nie było w ekstraklasie. To zatem będą dla mnie pierwsze derby Krakowa.

Wojciech Stawowy

- Mam dobre relacje z trenerem Stawowym. Nigdy nie miałem z nim żadnych starć i nigdy nie będę miał. Ja nie szukam z nim zaczepek, bo takie sytuacje nikomu nie są potrzebne.
My, trenerzy, powinniśmy dawać przykład młodzieży swoim zachowaniem i wzajemnie się szanować.esztą jak oglądałem do tej pory krakowskie derby, to nie widziałem niezdrowej agresji.

Piłkarze obu zespołów szanują się. Myślę, że podobnie będzie w sobotę. Oby nie było jakiejś niepotrzebnej kontuzji, bo to dla tych młodych ludzi jest bardzo ważne. Niech będzie walka, ale nie złośliwa.

Janusz Filipiak

- Miałem dobre kontakty z prezesem Filipiakiem. Zawsze mnie dobrze przyjmowano na Cracovii gdy pojawiałem się tam jako selekcjoner.
A co do profesora Filipiaka, to gdy spotykaliśmy się na tych meczach, to żartował nawet, że jak skończę pracować z kadrą, to może pojawię się w Cracovii. Odpowiadałem jednak, że skoro pracowałem w Wiśle, to trudno byłoby mi objąć Cracovię. Oczywiście inni trenerzy pracowali tu i tu, a nie zwracano na to uwagi. Każdy jednak wie, jaki jestem i taki ruch kibice na pewno mieliby mi za złe.

Kibice

- Rozmawiałem ostatnio z moim asystentem Marcinem Broniszewskim i mówiłem mu, że chodziłem na Cracovię przez trzy lata jako trener reprezentacji. I przez ten okres nigdy nie dostałem tam jakiejś "petardy". Nie było pod moim adresem wulgaryzmów, nigdy mnie nie obrażano. Kiedyś tylko śpiewali: "Smuda! Z Cracovią ci się nie uda!". To akurat jednak fajny żart, więc nie ma się o co obrażać.
A co do kibiców Wisły, to wiadomo, czego ode mnie i drużyny oczekują. Ma być efektowna gra i zwycięstwa.

Mobilizacja

- To są takie mecze, na które bardziej trzeba tonować zawodników, żeby nie byli przemotywowani. Przeżyłem to na Euro po meczu z Rosją.

W Wiśle nam to jednak raczej nie grozi, bo z niczego zrobiła nam się tutaj grupa fajnych młodych ludzi. Oni wiedzą, jak przygotować się do takich spotkań, również pod względem mentalnym.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.09.2013, 17:52
Smuda nie powiedział tu, że chodzi o 1 trenera, ale tak na marginesie pytanie do tęgich głów 40+ - czy/kiedy ktoś pracował u nas i w C na stołku pierwszego?
Od początku lat 80-tych nie przypominam sobie nikogo takiego. Stawowy i Zalewski się nie liczą. Adamus też nie.
Odpowiedz cytując
FLPman
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 20.09.2013, 17:58
Nie trzeba być 40+ żeby podać przykład Lenczyka
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.09.2013, 18:29
FLPman napisał(a):Wyświetl post
Nie trzeba być 40+ żeby podać przykład Lenczyka
racja
@Gwiaździsty
Cofam pytanie i odstawiam alkohol hahaha
Ostatnio edytowane przez arti : 20.09.2013 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2013, 18:48
Lucjan Franczak
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.09.2013, 20:32
arti napisał(a):Wyświetl post
Smuda nie powiedział tu, że chodzi o 1 trenera, ale tak na marginesie pytanie do tęgich głów 40+ - czy/kiedy ktoś pracował u nas i w C na stołku pierwszego?
Od początku lat 80-tych nie przypominam sobie nikogo takiego. Stawowy i Zalewski się nie liczą. Adamus też nie.
Ja to co prawda jeszcze 40 - (jeszcze!) ale przed takim meczem warto przypomnieć trochę historii. Gwiaździsty wymienił Franczaka, FLPman Lenczyka ja dorzucę trzy nazwiska:

Michał Matyas - wychowanek Lechii Lwów, po wojnie piłkarską karierę kończył w Polonii Bytom; 18 razy wystąpił w reprezentacji strzelając 7 goli, król strzelców polskiej ligi w 1935 roku (22 gole), 3 razy wicemistrz Polski z Pogonią Lwów. W Wiśle trenerem był w latach 1950 - 1954 (przy okazji w latach 1950 - 52 był też selekcjonerem reprezentacji Polski), w 1951 roku wygrał z Wisłą ligę ale mistrzostwo wtedy zdobył Ruch (zdobywca Pucharu Polski) oraz w sezonie 1970/71. U sąsiadki pracował w latach 1959 - 61 oraz 1968 - 69. Największym sukcesem Matyasa był awans z Górnikiem Zabrze do finału PZP, przegrany z Manchesterem City (byli piłkarze Górnika wspominają, że większy wkład w sukces miał poprzedni trener Węgier Geza Kalocsay)

Czesław Skoraczyński - lwowiak, przed wojną grał w Pogonii Lwów i zdobył z nią 4 razy Mistrzostwo Polski, 3 razy był wicemistrzem. W czasie wojny aktywny działacz podziemia, od 1942 roku więzień obozów koncentracyjnych (wspomnienia z tego okresu spisał w książce pt "Żywe numery"). Po wojnie trenerem w Wiśle był krótko w 1954 roku i później w latach 1964 - 67. W 1965 roku awansował z Wisłą do I ligi, w sezonie 1965/66 zdobył z Białą Gwiazdą wicemistrzostwo kraju a rok później dołożył jeszcze Puchar Polski. U sąsiadki trenował krótko w 1958 roku.

Roman Durniok - ślązak, przez całe życie związany z dwoma miastami Chorzowem i Krakowem. Grał na pozycji obrońcy w AKS Chorzów, Wawelu i u sąsiadki. 4 razy zagrał w reprezentacji Polski. U sąsiadki zaczynał w 1964 roku karierę szkoleniowca, 3 krotnie będąc jej pierwszym trenerem. U nas pracował w sezonie 1982-83 (5 miejsce w lidze).
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 20.09.2013 o godz. 22:03.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.09.2013, 21:55
Tak a'propos postawy Wisły w tym sezonie pod wodzą Smudy:

Właśnie zerknąłem na tabele , i co widzę:
- Wisła jest na podium
- Wisła jest bez porażki
- Wisła ma najlepszą obronę w lidze

I najciekawsze: graliśmy już w większością górnej połowy tabeli - poza Legią i Lechią.

Wszystko wskazuje na to, że dalej powinno być z górki. Pod górkę nas Smuda wypchnął ekspresowo. Chyba, że się posypie obrona, albo Brożek bo napastnika mamy jednego, a obrońca do wejścia to chyba tylko Stolarski.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.09.2013, 22:49
Panowie bez podniety, spokojnie, "step by step".
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.09.2013, 22:55
dokladnie na chwile obecna nie jest zle a nawet jak na ekstraklase jest super, ale lawka nie jest krotka - jej nie ma!

wysypie sie brozek , glowacki albo bramkarz i nas nie ma

priorytetem jakis klasowy srodkowy obronca bo arek juz bedzie konczyl pomalu nie mowiac o tym ze az dziw bierze ze tf tfu jeszcze nie zlapal kontuzji
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 21.09.2013, 21:17
Franek, druga polowe s.......iles koncertowo. Jakas reakcaja powinna byc juz w 55m.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 21.09.2013, 22:33
Dokładnie, zastanawiałem się dlaczego nie reaguje na niekorzystny rozwój sytuacji na boisku, jakiś nowy impuls, a tu żadnej reakcji i w konsekwencji wyrównanie, które było jasne jak słońce z przebiegu meczu.Ciekawe jak zareaguje na robaczywe pacierze Małego schodzącego z boiska ?
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 21.09.2013 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 21.09.2013, 22:42
Donald i Sarki coś pokazali? nie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 21.09.2013, 22:51
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Donald i Sarki coś pokazali? nie
A co mieli pokazać , jeden grał 17 min. a drugi 6 min. kupa czasu do pokazania , nie ? szkoda, że nie wpuścił ich w 90 min. wtedy by pokazali jeszcze wiecej.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 21.09.2013, 23:04
Kupa, kupa, dotknęli piłkę 2 razy, grali by po 30 min dotkneli by 4. Tu nie problemem były zmiany tylko gra całego zespołu, zepchneli Nas, i nic do przodu nie docierało.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 21.09.2013, 23:13
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Kupa, kupa, dotknęli piłkę 2 razy, grali by po 30 min dotkneli by 4. Tu nie problemem były zmiany tylko gra całego zespołu, zepchneli Nas, i nic do przodu nie docierało.
Idź na trenera lub wróżbitę skoro masz taki dar przewidywania. Smuda nie ma więc nie wpadł na to, że możemy zremisować lub nawet przegrać przy takiej grze jak w II połowie.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 21.09.2013, 23:15
wolę wróżbitę

7 zawodników nie wymienisz, cała pomoc w 2 połowie grała padline, nie było presingu to do skrzydłowych nie docierały piłki
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.09.2013, 08:04
2 połowa w rodzaju Polska-Grecja na ME z tym, że były zmiany (w tym jedna wymuszona).
Co z Sarkim - słabiutki (dlaczego?) czy jakieś ale między nim a trenerem? On jeszcze coś zagra u nas czy za chwilę będziemy rozwiązywać trzyletni kontrakt?
Mamy niestety ograniczone możliwości w ofensywie, obawiam się meczu w którym jako pierwsi stracimy gola.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.09.2013, 09:35
Jak to dlaczego słabiutki? A kiedy Sarki nie był słabiutki? Strzelił kiedyś gola z wolnego i nagle został okrzyknięty rewelacją. Jak widać na wyrost.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.09.2013, 10:00
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jak to dlaczego słabiutki? A kiedy Sarki nie był słabiutki? Strzelił kiedyś gola z wolnego i nagle został okrzyknięty rewelacją. Jak widać na wyrost.
To dlaczego podpisany ze słabiutkim grajkiem kontrakt na 3 lata? Uważam, że stać go na dużo więcej niż pokazuje w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.09.2013, 10:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A co mieli pokazać , jeden grał 17 min. a drugi 6 min. kupa czasu do pokazania , nie ? szkoda, że nie wpuścił ich w 90 min. wtedy by pokazali jeszcze wiecej.
może jeszcze napiszcie że Donald i Sarki mieli poukładać naszą grę...

niestety obaj bazują na chaosie w ofensywie . Haitańczyk nie łapie taktyki , więc pożytek z niego tylko jeśli idzie na żywioł . Podobnie z Sarkim który po prostu jest.. leniem . I było to wczoraj widać jak po jego stracie zaczął biec chwilę za zawodnikiem po czym odpuścił i liczył że inni go powstrzymają . ŻENADA .

Niestety w środku pola nie mieliśmy nikogo na zmianę . W meczu z Lechią nie mamy zresztą już nikogo . Nalepa pójdzie do środka . Chavez na środek za Jovę . A na lewą obronę to mamy nie lada zagadkę . Typuję Fryca .

Nasza ławka będzie wyglądać imponująco w meczu z Lechią : Bieszczad , Uryga (?) , Stolarski , Sarki , Donald , Kościelniak(?) , Burdeński (?).

I to nie jest wina Smudy .
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2013, 10:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
może jeszcze napiszcie że Donald i Sarki mieli poukładać naszą grę...

niestety obaj bazują na chaosie w ofensywie . Haitańczyk nie łapie taktyki , więc pożytek z niego tylko jeśli idzie na żywioł . Podobnie z Sarkim który po prostu jest.. leniem . I było to wczoraj widać jak po jego stracie zaczął biec chwilę za zawodnikiem po czym odpuścił i liczył że inni go powstrzymają . ŻENADA .

Niestety w środku pola nie mieliśmy nikogo na zmianę . W meczu z Lechią nie mamy zresztą już nikogo . Nalepa pójdzie do środka . Chavez na środek za Jovę . A na lewą obronę to mamy nie lada zagadkę . Typuję Fryca .

Nasza ławka będzie wyglądać imponująco w meczu z Lechią : Bieszczad , Uryga (?) , Stolarski , Sarki , Donald , Kościelniak(?) , Burdeński (?).

I to nie jest wina Smudy .
Jak bym słyszał Smudę

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.09.2013, 10:37
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jak bym słyszał Smudę
wystarczy sobie zobaczyć co wyprawiał wczoraj Sarki z Donaldem na boisku i wypisz wymaluj słowa Smudy pokrywają się ( w tym wypadku ) z rzeczywistością . Dużo nie kosztuje zobaczenie powtórek i wychwycenie ich "błędów" . Nazwanie Sarkiego leniem było po prostu przez Smudę... bardzo trafne . A po Donaldzie było wczoraj widać choćby w sytuacji z Brożkiem w polu karnym , gdy w dobrej sytuacji nie wyszedł do dobrej piłki ( a raczej się spóźnił ) . Nie kumał w ogóle schematów rozegrania i tylko czekał co zrobi partner . Nie zrobił tego , co zrobił Boguski w spotkaniu z Piastem przy golu . I tutaj można tłumaczyć fakt dlaczego gra Boguski a nie inni . Choć w innych aspektach piłkarskich Pan Rafał ustępuje dość znacznie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.09.2013 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 22.09.2013, 11:54
Macie po trochu racji, ale patrząc tylko i wyłącznie na wczorajszy mecz to nei tylko oni grali słabo w drugiej połowie ale cała drużyna.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.09.2013, 18:26
Ludzie wy jesteście niemożliwi A jak miał zareagowac w derbach ? KOgo miał wpuścić ? A nie przyszło wam do głowy że może czasem zła gra jest winą piłkarzy ? Czy zawsze Smuda będzie winny ? To już się robi tragikomiczne . Wisła grała I połówke bardzo dobrze i trener nie miał co zmieniać .Sami piłkarze przyznają że przespali w drugiej połowie i że dali się za bardzo zepchnąc do obrony . Trener może cos załozyć a realizują to zawodnicy .Ale rozumiem .....Kraśko powiedział w czasie Euro że winny jest Smuda bo nie zrobił zmian i teraz będziecie do końca świata a może i jeden dzień dużej piepszyć o tym po każdym niekorzystnie układającym się meczu A gdyby te zmiany zrobił i zareagował tak jak piszecie a dostalibysmy w dupe to co by było ? Oczywiście winny też byłby Smuda ?
Gość zrobił cos z niczego . Jestesmy jedyną drużyna bez porażki , mamy najmniej straconych bramek i przyjemnie się ogląda tą drużyne a wy dalej swoje ....Smuda to Smuda tamto , zmiany , reakcje itp .Rzygać się chce
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2013, 19:33
No jak winni sa pilkarze to sie ich zmienia, reaguje sie ciut szybciej na to co sie dzieje. Przynajmniej tak mi sie wydaje.

Co do tych meczy bez porazki to no wiesz... lepiej 2 wygrac i trzy przegrac niz zaliczyc 5 remisow.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów