The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2013, 22:46
filemon napisał(a):Wyświetl post
A propos Małeckiego. Dajcie mu czas, szybkość wróci. A z nią dużo większa efektywność.
Nie rozumiem, co robił Boguski dłużej niż 50-pare minut na boisku. Za niego trzeba było właśnie Stolarskiego czy Fryca, którzy mają pojęcie o grze defensywnej, a i do przodu są lepsi od Boguskiego.. To swoją drogą daje ciekawy obraz tego piłkarza.
To jest niestety racja - co Boguski to słabe zagranie. Aktualnie bardzo słabo prezentuje się także Małecki - praktycznie co akcja, to zepsuje zagranie.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.09.2013, 23:03
Oby tylko Jovanovic doszedł do Siebie jak najszybciej. Inaczej obrona w meczu z Lechia będzie całkowicie przemeblowana, bo Bunoza będzie pauzował za kartki. Pewnie na lewą Smuda przesunie Burligę, na prawą wejdzie Stolarski. Jeszcze jakby nie było Jovy, to tylko Głowacki zostanie na swoim miejscu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 21.09.2013, 23:13
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jakby babka miała wąsy...

Nie wszedł Chavez tylko Nalepa i kopał się po głowie niemiłosiernie. Gdyby nie Bunoza, który kilka razy ratował mu tyłek to najzwyczajniej dostalibyśmy w cyce.

A mecz z Jagą może wypominać Chavezowi tylko ktoś zupełnie bez pojęcia.
Nalepe do ataku i wypisz wymaluj Rasiak. Ktos tu kiedys wspominal ze talent wraca do Wisly itp. A to ....a takie drewno jest ze masakra. Nic tylko nawijac i rzezbic w drzewie.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.09.2013, 23:31
Rasiak niby drewniany ale swego czasu strzelał sporo goli. W Derby 18 goli na 41 meczów. Southampton 34g/66m. Swego czasu kosztował 2 mln funtów Ja myślę, że Nalepa nie obraziłby się jakby jego kariera potoczyła równie ciekawie co Rasiaka. Póki co drewniany Rasialdo >>> Nalepa, zachowując proporcje gracz ofensywny vs. gracz defensywny.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2013, 00:13
thechris napisał(a):Wyświetl post
Rasiak niby drewniany ale swego czasu strzelał sporo goli. W Derby 18 goli na 41 meczów. Southampton 34g/66m. Swego czasu kosztował 2 mln funtów Ja myślę, że Nalepa nie obraziłby się jakby jego kariera potoczyła równie ciekawie co Rasiaka. Póki co drewniany Rasialdo >>> Nalepa, zachowując proporcje gracz ofensywny vs. gracz defensywny.
Ba, nawet z G.Bale na playstation w fifke grywał.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.09.2013, 02:00
Stjepa dzis przeszedł sam siebie... ale i tak pewne fakty sprawiły, że... nie przegralismy... niestety

PS u siebie ich zniszczymy ;]
Ostatnio edytowane przez HEDu : 22.09.2013 o godz. 04:17.

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.09.2013, 08:07
Atmosfera derbów

http://www.weszlo.com/news/16598-For...derbow_Krakowa
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.09.2013, 08:08
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Jakby wszedł Chavez to bys krytykował Chaveza... Nalepa nie był pewny, prawie sprokurował gola ale nie faulował głupio jak to ma w zwyczaju pan z Hondurasu.
Chavez nie gra bo jest słaby, jakby był dobry to wszedłby za Jove, proste.
Do tej pory Nalepa prezentował sie lepiej od Chaveza wiec zagrał, nie wiem czego tutaj nie rozumiesz, logiczne posunięcie Smudy.
Do tej pory Chavez wszedł na 10 minut na nieswoją pozycję kiedy broniliśmy Częstochowy i nie dopuścił do strzału niekrytego zawodnika z 18 metrów. Co prawda faulem, ale faul to jeszcze nie bramka. Siedzi bo pewnie Smuda woli dać pograć młodym, którzy w przyszłości będą stanowić o sile Wisły. Niestety niektórzy z nich muszą się jeszcze duużo uczyć. Założę się że na Lechię wyjdzie Chavez w parze z Głową, a nie Nalepa. Chyba, że do środka pójdzie Bunoza, a na lewą dziki Donald.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.09.2013, 08:14
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nalepe do ataku i wypisz wymaluj Rasiak. Ktos tu kiedys wspominal ze talent wraca do Wisly itp. A to ....a takie drewno jest ze masakra. Nic tylko nawijac i rzezbic w drzewie.
Na ten moment wygląda tak jak piszesz. Ja mam nadzieję na progres jak u Bunozy, byle szybciej niż za 3lata.
@Drozd
Bunoza nie zagra z Lechią.
Też myślę, że para stoperów to powinien być Głowa z Chavezem, Stolarski na prawej, Burliga, a może Fryc na lewej. Donald to dla mnie kompletna niewiadoma - może lepiej na początek niech gra tak po 15-20 minut.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.09.2013 o godz. 08:18.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.09.2013, 08:16
Tak na chłodno - mamy "miętką" drugą linię. Każdy z tych chłopaków Chrapek, Garguła czy nawet Stjepanović potrafi grać do przodu i piłką ale żaden z nich to nie jest harpagan destrukcji jak Sobol czy nawet Wilk. Brakuje nam takich piłkarzy z wydolnością do biegania i odbioru piłki. W takich meczach walki kiedy mamy za małe umiejętności żeby przenieść grę na połowę rywala (II połowa meczu) przydałby się Wilk czy Sobol.

- Nie wiem czy nie lepiej było grać dwoma defensywnymi pomocnikami Stjepanovć Nalepa w takim meczu?
- II połowie zeszło powietrze z naszych.... czyżby problemy z kondycją? W końcu przecież w ramach oszczędności nie mamy nawet fizjologa w składzie.

Na koniec tak czy owak biorąc wszystkie okoliczności przedsezonowe pod uwagę uważam że nie ten remis nie jest zły. I nie ma co płakać.

BTW
A jak niby Nalepa ma robic postępy? Po 5 meczach? Jak Bunoza czy Chrapek grali w pierwszych meczach? Zwłaszcza Bunoza nie błyszczał. Ponadto Nalepa gra u nas jako defensywny pomocnik po czym wchodzi na środek... i od razu widać brak zrozumienia z Głową. Dajmy mu czas... chociaż 1 rundę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2013, 08:19
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Atmosfera derbów

http://www.weszlo.com/news/16598-For...derbow_Krakowa
Wreszcie coś mądrego napisali.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 08:23
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wku...enie po meczu jeszcze mnie nie opuściło a w pewnym momencie wzrosło po pomeczowych wypowiedziach Smudy i Burligi. Oboje nie wiedzą co się stało, że w drugiej połowie "grali" jak grali a to przecież jasne, że to wróżka Miniratka ich zaczarowała.
Bo trudno sie przyznać, że się spieprzyło wygrany mecz, do przerwy Miśkiewicz plażował, mimo że parchy miały pianę na pyskach. Przed meczem mówiłem, że to będzie test i niestety z konsekwencji pała. Zamiast tak jak do przerwy mając piłkę starać sie strzelić kolejną bramkę to zaczęliśmy grać na utrzymanie i zapłaciliśmy za to cenę. Całe szczęście nie najwyższą. Oby to doświadczenie zaprocentowało

arti napisał(a):Wyświetl post
@Drozd
Bunoza nie zagra z Lechią.
Też myślę, że para stoperów to powinien być Głowa z Chavezem, Stolarski na prawej, Burliga, a może Fryc na lewej. Donald to dla mnie kompletna niewiadoma - może lepiej na początek niech gra tak po 15-20 minut.
No tak, nie pomyślałem o kartkach.

Donald zaprezentował szybkość z sawanny, w lidze nikt go nie dogoni w dodatku ma długą nogę wykorzystania której powinien nauczyć go Kosowski . Faktycznie wpuszczanie go na obronę w sytuacji gdy nie ma pewności czy wie co to jest spalony to ryzyko.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.09.2013 o godz. 09:13.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.09.2013, 09:25
Do tej pory Chavez wszedł na 10 minut na nieswoją pozycję kiedy broniliśmy Częstochowy i nie dopuścił do strzału niekrytego zawodnika z 18 metrów. Co prawda faulem, ale faul to jeszcze nie bramka. Siedzi bo pewnie Smuda woli dać pograć młodym, którzy w przyszłości będą stanowić o sile Wisły. Niestety niektórzy z nich muszą się jeszcze duużo uczyć. Założę się że na Lechię wyjdzie Chavez w parze z Głową, a nie Nalepa. Chyba, że do środka pójdzie Bunoza, a na lewą dziki Donald.
Swoją nie swoją.. Musisz przyznać że od dłuższego czasu Chavez na boisku to osłabienie. Mecz z Jaga to tylko jeden z wielu.

On tak gra i tyle... jak zaczynał przygode z Wisła grał wślizgiem jak profesor.. Teraz postawmy pytanie czy zawodnik postury boksera bez odpowiedniej zwrotności, zawodnik którego główny atut czyli gra wślizgiem stał się jego największą wadą to obrońca który powinien wychodzić w składzie Wisły.. Obrońca nie wychodzi na boisko po to żeby zejść z niego po 10 min czy zrobić 5 rzutów wolnych przed samym polem karnym.

wis.la/c9h67
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 22.09.2013 o godz. 09:27.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.09.2013, 09:25
Z przebiegu meczu ten wynik trzeba przyjść z szacunkiem .

Ten sezon , pamiętając poprzednie lata , powinien każdy traktować z pokorą, a jednak w dalszym ciągu mamy wśród kibiców wiele rozpalonych głów .

Po każdym dobrym meczu ( jak z Piastem czy Lechem ) większość snuje wizje o pucharach lub o ( sic!) mistrzostwie . Prawda jest niestety brutalna . Gramy ponad miarę ( skład ) i z każdego punktu trzeba się cieszyć .
Jaka to by Cracovia nie była słaba , pamiętajmy że to my w zeszłym sezonie patrzyliśmy nerwowo w dół i odliczali punkty jakich nam brakuje do pewnego utrzymania .

Co do zawodników to wszystko się posypało z kontuzją Marko . Już trochę wcześniej było widać że coś jest nie tak z naszymi głowami , ale wprowadzenie roszady w obronie prawie zawsze skutkuje pomyłkami . Nalepa nie zaliczył tragicznego spotkania , ale w skali szkolnej zasłużył co najwyżej na szkolną dwóję. Reszta ewidentnie dała się stłamsić i były to dla nas ciężkie chwile . Ale o wynik na Reymonta na wiosnę jestem spokojny )
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2013, 10:41
Nalepa wyglądał jak trampkarz więc pewnie jak na taki poziom nie zagrał tragicznie. Te podania na uwolnienie do Miśkiewicza tylko potwierdzają to czego poza młodym wiekiem nie ma.

Bunoza? To co gra teraz jest jego szczytem możliwości, na chłodno dla mnie on szału nie robi. Ot poprostu trafia z wśiizgami i nie daje się przepchać, dlatego daje wrażenie solidności w destrukcji.

Ktoś tam boi się kartek Chaveza...a jak dla mnie Bunoza to młodsza kopia właśnie Chaveza. Identyczny taran, grający na pograniczu ryzyka spowodowania 11 z tą przewagą że czasami taranuje tez w ofensywie.

Stawiam kratę piwa że jeszcze w tej rundzi Bunoza walnie zajebie nam bramę, zrobi jedenastkę i zaliczy czerwień.
Życzę sobie przegrać, bo to że Bunoza po trzech latach wygląda w końcu jak piłkarz mi nie umyka. Fajnie że można wkońcu powiedzieć że coś tam potrafi i drużyna korzysta na tym kontrakcie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.09.2013 o godz. 10:49.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.09.2013, 11:14
Porównujesz Bunozę z Chavezem?

Chyba oszalałeś.

Bunoza jak na swoje warunki fizyczne jest w przeciwieństwie do Chaveza bardzo zwrotny i ma dobrą technikę użytkową - oprócz tego, że w tym sezonie nonstop naprawia błędy innych to jeszcze daje solidność w ofensywie - potrafi wejść do przodu jak czołg. Akurat w meczu z sąsiadką zrobił to tylko raz, ale to Smuda sam tonował zapędy bocznych obrońców.

Nie wiem jak można porównywać tych dwóch graczy.

Chavez jest silniejszy od Bunozy, jak się rozpędzi to jest też dość szybki (chociaż Bunozę charakteryzuje lepsze odejście na pierwszych metrach), przestawia sobie napastników jak chce, potrafi świetnie zagrać w ślizgu na 'stare przepisy' (niestety teraz większość jego wejść to jest tzw zbyt duża agresja i faule). Wraz ze zmianą przepisów Chavez stracił 50% atutów.

Do tego Osman ma jeden mankament. On po prostu nie potrafi grać w piłkę. W ogóle. Widziałem graczy w C klasie z dużą lepszą techniką niż on - więc o czym tu gadać?

Jeszcze dodam, że on wcale tego swojego braku techniki nie nadrabia inteligencją boiskową. Bo z tą też jest na bakier.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.09.2013 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 11:35
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Swoją nie swoją.. Musisz przyznać że od dłuższego czasu Chavez na boisku to osłabienie. Mecz z Jaga to tylko jeden z wielu.

On tak gra i tyle... jak zaczynał przygode z Wisła grał wślizgiem jak profesor.. Teraz postawmy pytanie czy zawodnik postury boksera bez odpowiedniej zwrotności, zawodnik którego główny atut czyli gra wślizgiem stał się jego największą wadą to obrońca który powinien wychodzić w składzie Wisły.. Obrońca nie wychodzi na boisko po to żeby zejść z niego po 10 min czy zrobić 5 rzutów wolnych przed samym polem karnym.

wis.la/c9h67
Od jakiego "dłuższego czasu"? Przecież od pół roku zagrał może pół godziny. Wrzuciłeś filmik z Widzewa jako dowód na co? Bo dla mnie wynika z niego że Miśkiewicz wsadził Chaveza na minę, jak może bramkarz grać obrońcy ustawionemu tyłem do boiska kozłowaną piłkę i to jeszcze na środek pola, a ten zamiast wyp.... tą piłkę byle dalej próbował coś wykombinować. W życiu ten wślizg nie zasługiwał na czerwień, ale co ja będę tłumaczył.

Chavez jest podstawowym reprezentantem kraju który w rankingu FIFA jet 20 pozycji wyżej niż Polska, gra wślizgiem to podstawa w grze każdego stopera i jako wadę może ją postrzegać tylko totalny laik. Oczywiście kiedy sędzia ma zadanie przekręcić mecz to najłatwiej w takich sytuacjach. Dziwi tylko że nawet swoi kibice zamiast oceniać obiektywnie, poddają się propagandzie bo wślizg Chaveza wygląda "brutalnie". Swego czasu kiedy Głowa walczył o miejsce w kadrze też robiono z niego brutala żeby zrobić miejsce dla choćby Sadloka. Teraz dokładnie ta sama śpiewka dotyczy Chaveza, wstyd że są kibice Wisły którzy jej ulegają.

ps. "swoją nie swoją". Wpuść Głowackiego na DP to zobaczysz jak się skończy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.09.2013 o godz. 11:42.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.09.2013, 12:02
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Świetny mecz Bunozy i bdb Jovanovicia. Po zejściu tego drugiego gra w obronie nam się posypała. Wynik nie jest zły, Smuda nie ma za bardzo kim grać. Wybór między Boguskim a Sarkim to jak między dżumą a cholerą. Małecki przebojowy, ale tylko w rajdach, jak trzeba pograć po ziemi to podejmuje złe decyzje. Ale to standard u niego.
Ty chyba jesteś nie poważny, Sarki robi na boisku różnicę a Boguski bawi się w Cooperfielda i trzeba przyznać, że idzie mu całkiem dobrze.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.09.2013, 12:16
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Bunoza jak na swoje warunki fizyczne jest w przeciwieństwie do Chaveza bardzo zwrotny i ma dobrą technikę użytkową - oprócz tego, że w tym sezonie nonstop naprawia błędy innych to jeszcze daje solidność w ofensywie - potrafi wejść do przodu jak czołg. Akurat w meczu z sąsiadką zrobił to tylko raz, ale to Smuda sam tonował zapędy bocznych obrońców.
Dać go na środek obrony to robi się z niego taki Lucio, który miał super wejścia ofensywne ze środka Może to własnie będzie sposób na najbliższe mecze? Bunoza zrobił się odpowiedzialny na boisku, jest w formie, na pewno jest bardziej pewny niż Chavez czy Nalep w środku. Na bokach obrony Burliga i Stolarski.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 12:25
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba jesteś nie poważny, Sarki robi na boisku różnicę a Boguski bawi się w Cooperfielda i trzeba przyznać, że idzie mu całkiem dobrze.
Sarki to może Boguskiemu buty pastować, jaką różnicę robi to pokazał z Lechem. Klasyczny szybszy od piłki. Tylko sprint po linii i wrzutka, może strzał z daleka, a reszty musi się dopiero uczyć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.09.2013, 12:37
Sarki to może Boguskiemu buty pastować, jaką różnicę robi to pokazał z Lechem. Klasyczny szybszy od piłki. Tylko sprint po linii i wrzutka, może strzał z daleka, a reszty musi się dopiero uczyć.
Ślepo zakochany jesteś nie tylko w J.K. ale i w Rafale.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.09.2013, 12:43
Obiektywnie: remis szczęśliwy. Tak typowałem ale po pierwszej połowie nic na to nie wskazywało. Po kilkunastu minutach przewagi Cracovii Wisła opanowała sytuację i prowadziła grę. Wpadła bramka a druga blisko.
Co się stało w drugiej połowie
Nie wiem. Typuje wg prawdopodobieństwa ...
1. Znany syndrom Wisły " Jesteśmy lepsi mamy to wygrane" bez wysiłku.
2. Coraz słabsza 2 linia w oczach gasnący Boguś, Mały i Chrapek mało efektywny przez cały mecz Garguła
3. Jakaś ostra rozmowa w szatni Cracovii
4. Swoje zrobiła kontuzja Jovanovica .. Nalepa nie rozumiał się Głową tak jak Jova .. nie dziwne

Miśkiewicz - 5 - 2 sytuacje z cyklu podanie do Miśka na nogę = horror. Po ostatnich meczach chynba uwierzył że na grę nogami nie musi uważać. Swoja drogą dlaczego dostaje tyle podań od obrońców ? 2 groźne strzały wybronił . Przy bramce bez szans.
Burliga - 4 - Błąd przy bramce. W jedynej dobrej akcji w 2 połowie nie zachował zimnej krwi i walną na siłę wzdłuż bramki
Głowacki - 6 - Dwa błędy do spółki z Nalepą ale formy nie stracił
Jovanović - 6 - Kontuzja wygląda wg mnie na 2-3 tygodnie leczenia ... źle *
Nalepa - 4 - No kilka błędów ale brak doświadczenia musiał wyjść gdy trzeba było wejść na 30 minut na przeciwnika "na fali" ...
Bunoza - 7 - im dalej w mecz tym lepiej - odwrotnie niż pozostali (poza Stiepą)
Stjepanović - 7,5 - najlepszy zawodnik Wisły , najlepszy mecz w sezonie, pod koniec tradycyjnie strata - co obniżyło ocenę
Chrapek - 5 - potencjał widać prawie w każdym kontakcie ale w praktyce nie za wiele wychodzi ....
Boguski - 4,5 - pierwsza połowa ok, w drugiej miałem wrażenie że już nie ma sił ... ale może Smuda z bliska widział lepiej ...
Garguła- 5 - dobre stałe fragmenty
Małecki - 5 - dobra pierwsza połowa .. w drugiej ... zapomniał chyba wejść na boisko ?
Guerrier - 6 - szybkość na plus .. panowanie nad piłką na minus ... drugi Sarki
Brożek - 7,5 - naprawdę dobry w pierwszej połowie ... w drugiej połowie już nie miał z kim pograć ..

Następny mecz będzie kryzysowy (kartki i kontuzja Jovanovica)... teraz zobaczymy jak sobie poradzi Smuda ....

* byłem optymistą ... nie 2-3 tygodnie ... ale miesiąc: http://www.90minut.pl/news/220/news2...l-miesien.html
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.09.2013 o godz. 13:34.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.09.2013, 14:05
Szkoda tego remisu, bo przy właściwym nastawieniu mentalnym w drugiej połowie i spokoju w środku pola mecz był do wygrania bez większego kłopotu. Zabrakło...Sobolewskiego. Zabrakło kogoś, kto drugą linię wziąłby za pysk, kogoś kto jednym, drugim mocnym odbiorem dałby sygnał do męskiej walki w środkowej części boiska. A tam mieliśmy osamotnionego Ostoję, dwóch graczy o usposobieniu ofensywnym i piłkarską ci.pę Boguskiego, którego każdy przestawiał jak chciał i który wciąż ma problem z przyjęciem piłki. Mam nadzieję, że ta panienka siądzie na jakiś czas na ławie, bo jego wkład w poczynania drużyny jest żaden.

Zdjęcie Małeckiego zamiast Boguskiego absurdalne.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 14:28
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Ślepo zakochany jesteś nie tylko w J.K. ale i w Rafale.
Nie ślepo zakochany tylko obiektywny. Nie wymagam od niego rąbanki czy rajdów po skrzydle tylko mądrego rozegrania jak ma piłkę i dobrego ustawienia w obronie. Po przerwie Małecki był od niego dwa razy słabszy, to samo Chrapek. Ogólnie gra była na alibi i nikt nie zasługuje na pozytywną ocenę, poza Głowackim i Bunozą. Jednak najmodniej pojechać po Boguskim i czym kto bardziej bez pojęcia tym chętniej sobie używa. A epitety które się pojawiają zasługują na reprymendę ze strony odpowiedzialnych za poziom dyskusji. Niestety cisza...

Gdyby Boguski tak podał jak Małecki do Brożka, to niektórzy chyba by się zapluli
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.09.2013, 14:58
Od jakiego "dłuższego czasu"? Przecież od pół roku zagrał może pół godziny. Wrzuciłeś filmik z Widzewa jako dowód na co? Bo dla mnie wynika z niego że Miśkiewicz wsadził Chaveza na minę, jak może bramkarz grać obrońcy ustawionemu tyłem do boiska kozłowaną piłkę i to jeszcze na środek pola, a ten zamiast wyp.... tą piłkę byle dalej próbował coś wykombinować. W życiu ten wślizg nie zasługiwał na czerwień, ale co ja będę tłumaczył.

Chavez jest podstawowym reprezentantem kraju który w rankingu FIFA jet 20 pozycji wyżej niż Polska, gra wślizgiem to podstawa w grze każdego stopera i jako wadę może ją postrzegać tylko totalny laik. Oczywiście kiedy sędzia ma zadanie przekręcić mecz to najłatwiej w takich sytuacjach. Dziwi tylko że nawet swoi kibice zamiast oceniać obiektywnie, poddają się propagandzie bo wślizg Chaveza wygląda "brutalnie". Swego czasu kiedy Głowa walczył o miejsce w kadrze też robiono z niego brutala żeby zrobić miejsce dla choćby Sadloka. Teraz dokładnie ta sama śpiewka dotyczy Chaveza, wstyd że są kibice Wisły którzy jej ulegają.

ps. "swoją nie swoją". Wpuść Głowackiego na DP to zobaczysz jak się skończy.

Kto i jakiej propagandzie ulega
Dałem przykład na to co Chavez potrafi nie mam czasu na wyszukiwanie tego jak grał w poszczególnych meczach. Tak jak napisałem grał wslizgiem jak profesor w tym momencie jego obecność na boisku grozi karnym,czerwienią albo niebezpiecznym rzutem wolnym dla przeciwnika.
Wole oglądać Nalepe bo przynajmniej są szanse że zbierze doświadczenie i coś z niego będziemy mieli, wiekszy czy mniejszy zysk. Z Chaveza Wisla juz nie bedzie nic miała.. on też już pięknie dziękował za możliwość przeprowadzki do Meksyku. Przypomne że zanim do nas trafił nie udało mu się zaczepić w 2 lidze hiszpańskiej. Tyle klubów go obserwowało ciekawe dlaczego nikt go nie kupuje..
Bo to bokser a nie piłkarz.

Swoją drogą porównałeś go z Bunozą to mi wystarcza żeby zakończyć z Tobą dyskusje. A na przyszłość proponuje otworzyć oczy wejść do realnego świata a nie wyrzucać innym podatność na wyimaginowane przez Ciebie propagandy...

Ps. Głowacki ma swoją pozycje na której spisuje się znakomicie, lepiej znajdz pozycje na której Chavez jest w stanie w aktualnej formie zagrać..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.09.2013, 15:16
Nie ślepo zakochany tylko obiektywny. Nie wymagam od niego rąbanki czy rajdów po skrzydle tylko mądrego rozegrania jak ma piłkę i dobrego ustawienia w obronie. Po przerwie Małecki był od niego dwa razy słabszy, to samo Chrapek. Ogólnie gra była na alibi i nikt nie zasługuje na pozytywną ocenę, poza Głowackim i Bunozą. Jednak najmodniej pojechać po Boguskim i czym kto bardziej bez pojęcia tym chętniej sobie używa. A epitety które się pojawiają zasługują na reprymendę ze strony odpowiedzialnych za poziom dyskusji. Niestety cisza...

Gdyby Boguski tak podał jak Małecki do Brożka, to niektórzy chyba by się zapluli
Nie wierzę, że ktoś po takim meczu w wykonaniu Boguskiego próbuje znajdować jakiekolwiek argumenty na jego obronę. Chrapek i Małecki gorsi od Boguskiego! Serio? Śmiem twierdzić, że nie było w sobotę słabszego piłkarza w obu zespołach. I to w obu częściach spotkania. Był całkowicie poza grą, bezużyteczny w defensywie (albo nie podejmował mocnej walki fizycznej albo odbijał się od piłkarzy przeciwnika) a jego wkład w ofensywę to wielkie, tłuste "0". I to jego przyjęcie piłki na 1,5 metra...
Graliśmy na dobrą sprawę w dziesiątkę.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2013, 15:26

Tak tylko Ty jesteś obiektywy , reszta się nie zna i wszyscy się uwzięli na biednego Rafała , nie wiedzieć czemu . Tylko powiedz mi , dlaczego go tak ciągle zapalczywie bronisz ? pytam jeszcze raz - rodzina ?

Bez dłuższego rozpisywania się . Boguski zagrał dobrą 1 połowę . To były na pewno jego najlepsze 45 minut od dawna . Natomiast za 2 tak jak i na całą naszą ofensywę ( no może poza Brożkiem ) należy ochrzanić po całości .

Nie zmieniam jednak mojej całościowej oceny tego zawodnika . Boguski gra, bo nie ma w tej chwili lepszych zawodników w rezerwie. Po całości zawodzi mnie Sarki , który będąc w formie powinien grać od początku na jego pozycji , ale z takim zaangażowaniem....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 15:37
Co się ograniczasz, napisz że żydki grały w 12, a Smuda zostawił im 12 zawodnika do końca żeby nie przegrali .

Ja Boguskiego nie bronię tylko śmieję się z takich podwórkowych znawców, dla których klasę zawodnika ocenia się po "mocnej walce fizycznej". To nie rugby.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 22.09.2013, 15:46
Nie chodzi tu ze Boguski nie walczy fizycznie tylko o to ze biega bezsensu na boisku w ogóle jest nie widoczny i równie dobrze mogło by go tam nie być dlatego lepiej jest wystawić Donalda lub chociaż Sarkiego by na skrzydle był jakiś szum a nie samotny powiew wiatru.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2013, 15:46
Co się ograniczasz, napisz że żydki grały w 12, a Smuda zostawił im 12 zawodnika do końca żeby nie przegrali .

Ja Boguskiego nie bronię tylko śmieję się z takich podwórkowych znawców, dla których klasę zawodnika ocenia się po "mocnej walce fizycznej". To nie rugby.
Nie zaprzeczyłeś, czyli jednak rodzina

Jak to się nie nazywa ' bronienie' to jestem ciekaw jak wyglądają prawdziwi fanatycy Boguskiego . Od jakiś 2 tygodni napisałeś już o nim jakieś 20 postów . Mylę się?

W normalnym świecie po dobrym meczu dostaje się pochwały , po złym burę . Ograniczać się nie zamierzam , bo tak jak napisałem , w 1 połowie mnie pozytywnie zaskoczył, więc też nie mam powodu . I w odróżnieniu od Ciebie ja staram się być obiektywny .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów