The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2013, 10:11
Kiedy upadnie III RP? Odpowiada Jarosław Kaczyński
http://www.radiownet.pl/#/publikacje...upadnie-iii-rp
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.09.2013, 11:31
Lemingi tym bardziej będą "topić się" w absurdach IIIRP, przecież to, że mają mniej $ w portfelach to wina PiSu jest... Im bardziej z zewnątrz będą dochodzić głosy o tym że jest gorzej tym bardziej absurdalne wyjaśnienia będą tworzyć aby usprawiedliwić PO i zgnoić PiS.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.09.2013, 12:16
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Oj znam wielu takich nieudaczników, którzy kupują nie tak jak ty nowe auto z salonu "za prawie 70 000 zł", tylko za kilka razy więcej. Osobiście jeżdzę autem nówką z salonu za grubo ponad 70 000 zł i nie uważam się za lepszego od kogoś kto jeździ do pracy autobusem.
No, ale jak oczekiwać rozumu i szacunku do innych od faceta, którego najwazniejszym życiowym lansem było pokazanie klaty na forum.

Co to za łeb?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2013, 12:38
Ale farmazonisz, zapewniam Cię że żadne z w/w studiów nie gwarantują pracy po ich ukończeniu.
Gwarantowac nie gwarantuja, ale jak ktos pojdzie na AGH na Infe albo Elektronike i Telekomunikacje, bedzie sie przykladac (w miare) do studiow, uczac sie dodatkowo cos (cokolwiek) na swoja reke programowania, to nie wyobrazam sobie, by nie znalazl przywoicie platnej pracy w Krakowie. Kokosow moze robic nie bedzie, w porownaniu do zarobkow podobnie wykwalifikowanych na zachodzie to smiech, ale w okolicach sredniej krajowej na start spokojnie (a dla studenta sa to juz niezle pieniadze).
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 20.09.2013 o godz. 12:41.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.09.2013, 12:53
UW jako uczelnia, która gwarantuje pracę. Oj dawno się tak nie uśmiałem. Te całe rzesze politologów, socjologów i specjalistów od polityki społecznej w krajach UE muszą spać na dolarach

Sytuacja na rynku pracy dla absolwentów kierunków, które do tej pory gwarantowały pracę, czyli Architektura na PW (obecnie produkuje głównie bezrobotnych leserów siedzących po 3 lata na Erasmusach, bo biura projektowe od kilku lat nie są w stanie wchłonąć tak dużej liczby przeciętnych początkujących architektów), WIL na PW (więcej tam teraz zbrojarzy i innych pracowników fizycznych niż kierowników budowy, czy pracowników biur projektowych), Ekonomia/FiR na UW/SGH (księgowych nigdy za wiele, ale sytuacja generalnie wygląda słabo, bo nie każdy ma ochotę siedzieć przez kilka lat na Służewcu Przemysłowym za średnią krajową brutto bez większych możliwości awansu w stresującym środowisku).

Radę dają niszowe kierunki politechiczne, gdzie podaż absolwentów jest na stosunkowo niskim poziomie, więc wchłonięcie ich przez rynek pracy dzieje się praktycznie z automatu, a także wciąż kierunki informatyczne, które jak to mówią "płacą", ale już nie tak dobrze jak kiedyś. Nawet w wielkiej czwórce obniżono wynagrodzenie na starterach.

Nadciągające ożywienie gospodarcze nie pomoże w tej sprawie, gdyż są to strukturalne problemy wynikający z niedostosowania uczelni do rynku pracy.

PS. Pysio śpi na dole, czy na górze? A poza tym to chucherko, a nie kibol
Ostatnio edytowane przez emj10 : 20.09.2013 o godz. 13:07.
emj10
Senior Member

Stary 20.09.2013, 13:40
Jak mniemam sam wkleił, więc jeśli trolluje to sam się na takie ataki może nadziać.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.09.2013, 14:53
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Powinno się trochę myśleć i nie wklejać czyjegoś zdjęcia (zakładając, że rzeczywiście jest prawdziwe) i naśmiewać się z niego. Przecież on może sobie coś zrobić.
Spokojnie, nic mu nie grozi - jest zupełnie niekumaty więc pewnie nawet nie czai, że ktoś się z niego naśmiewa.. Sam zresztą wrzucił tę fotkę dawno temu... Ale fakt, naśmiewać się nie ma co, pewnie od tego czasu przytył ze 4 kilo - a taki bysior to już nie przelewki
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2013, 16:07
Od tej boazerii to mu mózg się zlasował Spi chyba na górze bo tam ma plakaty, a skoro na górze tzn. że robi za młodego, starszy pewnie nim pomiata i stąd skumulowany kompleks.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.09.2013, 16:24
Powinno się trochę myśleć i nie wklejać czyjegoś zdjęcia (zakładając, że rzeczywiście jest prawdziwe) i naśmiewać się z niego. Przecież on może sobie coś zrobić.
Dałem tylko link do istniejącego zdjęcia, które jest na tym forum już od dawna:

http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?p=1126368

Z tego co pamiętam, to zdjęcie wrzucił w sieć sam Pysio by się pochwalić "rzeźbą".

A samo zdjęcie to idealna ilustracja człowieka, który wyzywa innych od totalnych nieudaczników, bo sam jest wielki masta : "Pracę mam dobrą, jeżdżę autem, na który mnie było stać (nowym z salonu za 70 tys zł), wkrótce biorę ślub i się śmieję z takich jak Drozd co całe swoje życie oddają za Smoleńsk".

"Takie gazety, radia i telewizję czytają, słuchają i oglądają ludzie którym w życiu nie wyszło bo są totalnymi nieudacznikami."
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 20.09.2013 o godz. 16:26.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.09.2013, 18:12
Myślę , że AS82 wygląda podobnie
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.09.2013, 20:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Myślę , że AS82 wygląda podobnie
W końcu ci sie udało coś zabawnego napisać
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 21.09.2013, 20:41
wkrótce biorę ślub

zara, zara - to kto śpi na dole?
Ostatnio edytowane przez sambo : 21.09.2013 o godz. 20:51.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.09.2013, 20:52
pysio napisał(a):Wyświetl post
przestańcie cytować tego szmatławca niezależna.pl lub gazetę polską, ewentualnie radio Maryję czy telewizję Trwam. Takie gazety, radia i telewizję czytają, słuchają i oglądają ludzie którym w życiu nie wyszło bo są totalnymi nieudacznikami.
Coś tak kretyńskiego może napisać tylko młody wykształcony popieracz cudaka , który neguje wszystko co wymaga wykorzystania mózgu.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.09.2013, 11:00
Okazuje się, że w Tuskolandzie można zostać skazanym na ...... więzienie za wypowiedzenie zdania "Nie przepraszam za Jedwabne" :

http://wpolityce.pl/artykuly/62967-s...anstwo-polskie
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 11:57
Myślisz, że w Kaczolandzie byłoby inaczej?
Przypominam, że Lech Kaczyński zablokował ekshumację w Jedwabnem.
Już niedługo się przekonamy i żaden komuch zdeklarowany czy zakamuflowany tego nie zmieni .
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.09.2013, 11:58
Przypominam, że Lech Kaczyński zablokował ekshumację w Jedwabnem.
Podejrzewam że tak. Twój argument w tym temacie, czyli rzekome "zablokowanie" ekshumacji w Jedwabnem jest zwykłym nadużyciem.
Pamiętam, że dyskutowaliśmy już kiedyś o tym:

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=23307

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Żeby nie było OT: czy ktoś w mainstreamowych mediach może spotkał się już z aferą mandatową w Warszawie?
Przecież gdyby takie coś zrobił np śp LK, mielibyśmy już skandal na skalę światową i oburzonych konstytucjonalistów we wszystkich telewizjach:

Cytat:
Prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz by ratować swoje stanowisko, ucieka się do działań na granicy prawa. Ratusz naciskał na Straż Miejską, by do referendum ograniczyła liczbę wystawianych mandatów - dowiedział się portal niezalezna.pl. Za pomocą dziennikarskiej prowokacji uzyskaliśmy ostateczny dowód. W nagranej rozmowie komendant Zbigniew Leszczyński potwierdził nasze informacje.
Cytat:
- Dziennie holowaliśmy 80 samochodów w całej Warszawie, a w tej chwili 30 - przypomina komendant. - Zejść z tego nie mogę, bo to są zgłoszenia od mieszkańców i (...) zaraz będę miał chryję z drugiej strony. Ja muszę wszystko wyważyć, bo... to nie jest tak że ktoś sobie postawi, że ja mogę zejść z tego. Wiecie jaka będzie chryja jak ja w ogóle nie będę tego robił? Nie macie wyobraźni że będzie taka awantura, że to głowa mała - denerwuje się komendant Leszczyński.
Całość, wraz z nagraniem rozmowy z komendantem Leszczyńskim jest tutaj:

http://niezalezna.pl/46256-rozkaz-z-...a-niezaleznapl
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.09.2013, 12:29
Nie jest to jak piszesz "rzekome" wstrzymanie ekshumacji tylko fakt, tak było. Proszę sobie wpisać w chociażby google hasło: "Kaczyński Jedwabne" i poczytać jeśli chcesz.
W mojej wcześniejszej wypowiedzi są bezpośrednie linki do wypowiedzi prof. Kuleszy z IPN-u. I moja wypowiedź, która nie spotkała się z rzetelną odpowiedzią:

Cytat:
Znam ten raport i nie wydaje mi się, by podtrzymanie decyzji o przeprowadzeniu ekshumacji tylko w ustalonym wcześnie ze stroną izraelską zakresie dawało prawo do wyciągania wniosków o których piszesz.
Sprawa była delikatna i mogła zakończyc się międzynarodowym skandalem. Ciekawe, co bys powiedział gdyby Kaczyński nakazał wbrew wczesniejszym ustaleniom przeprowadzic ekshumację, co wywołałoby skandal i zarzuty o profanację, a dodatkowo ekshumacje wykazałyby że ofiary przed śmiercią były np torturowane?

Przecież nie da się ukryc, że Jedwabne miało miejsce, a zbrodni dokonali Niemcy rękami podburzonych Polaków. Problemem jest propaganda znaczącej części "polskich" mediów, próbujących nam wmówic że był to standard na ziemiach polskich, podczas gdy był to przypadek jednostkowy. Wstydzic powinni się tacy Francuzi, ktorzy francuską policją połapali żydów, zapakowali do wagonów i wysłali do komór gazowych, a nie Polacy.

Podsumowując - wszystkiemu winny jest oczywiście Kaczyński,a nie twórcy Pokłosia, Sąsiadów, Bartoszewski obawiający się bardziej Polaków niż Niemców, propaganda GW i środowisk lewackich od 25 lat wciskających całemu światu, że jesteśmy wszyscy antysemitami i współodpowiedzialnymi za holocaust.
Cytat:
Prof. Kulesza: – Jeśli mnie pamięć nie myli, w trakcie ekshumacji cały czas obecni byli rabini i wszyscy wiedzieliśmy, że czynności muszą być przeprowadzone zgodnie z przyjętymi ustaleniami.
Cytat:
Kiedy pytam profesora o wspomnienia, o to, jak wyglądały ekshumacje, mówi tylko, że zostały przeprowadzone zgodnie z prawem, zgodnie z umowami ze stroną żydowską, z rabinami, wedle których ekshumacje mogły zostać przeprowadzone, ale bez dotykania kości, bez podejmowania kości z masowego grobu. Kto czynił te ustalenia? – pytam. – Minister Kaczyński z rabinami, a ja te ustalenia zaakceptowałem, przyjmując tłumaczenia strony żydowskiej, że ekshumowanie szczątków spowoduje rany na duszach ofiar.
Prof. Kulesza zapewnia, że o ile pamięć go nie myli, ustalenia te zostały poczynione przed 30 maja 2001 r., czyli przed rozpoczęciem ekshumacji.
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 12:35
Nie jest to jak piszesz "rzekome" wstrzymanie ekshumacji tylko fakt, tak było. Proszę sobie wpisać w chociażby google hasło: "Kaczyński Jedwabne" i poczytać jeśli chcesz.
A może prawicowcu odniesiesz sie do POwskiej przedreferendalnej dyspensy mandatowej? Czy tak jak zwykle wolisz wciskać antypolską propagandę?
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 13:09
Oczywiście że jest bo pisać można różnie ...

A co tam z mandatami? Zakaz dostałeś propagandzisto?
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 22.09.2013, 13:41
PS. chciałbym też zaznaczyć od razu dla tych którzy nie śledzą tego tematu na bieżąco, że nie jestem zwolennikiem POPISu. Piszę na wszelki wypadek, bo już się zdażało, że jak skrytykuje którąś z nich to robią ze mnie zwolennika drugiej.
Juz kiedys pisalem ze POPIS wychodowal sobie grupe kiboli politycznych dla ktorych fakty sa sprawa drugorzedną
sambo
dziarski chłop

Stary 22.09.2013, 14:55
Cytat:

Podejrzewam że tak.
a to jest największy dramat w chwili obecnej. Wiara (bo tego się nie da inaczej zdefiniować) w uzdrawiającą moc Jarosława i jego akolitów.

To jest taki fenomen który naprawdę trudno pojąć.

Bo o ile wyborcy Platformersów mają wszystko głęboko w dupie i to przyznają byleby PIS nie rządził, to wiary wyborców PIS zrozumieć nie sposób.

Wychodzi na to, że to jest tylko przeciwny wektor - czyli, że skoro platformersi zrobią wszystko, żeby PIS nie rządził, to druga strona barykady zrobi wszystko, żeby rządził. A ta chęć wyzwala nawet wiarę w naprzyrodzone przymioty Jarosława i wręcz przymioty pozwalające nazwać go świętym już za życia
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 15:08
Widzę, że będziesz bronił swojego pracodawcy do końca. Najlepiej zmienić temat Nawet nie wiem czy jest sens odpowiadać na takie trollowanie aparatczyka partyjnego.

Jeśli rzeczywiście tak jest z tymi mandatami w Warszawie to nie jest to normalne. Niestety w naszym państwie rządzonym przez lewicę takie sytuacje to nic nowego. Już od dawna mówi się, że policja łapie tyle, a tyle ludzi, żeby wypełnić limit itd.

PS. chciałbym też zaznaczyć od razu dla tych którzy nie śledzą tego tematu na bieżąco, że nie jestem zwolennikiem POPISu. Piszę na wszelki wypadek, bo już się zdażało, że jak skrytykuje którąś z nich to robią ze mnie zwolennika drugiej.
A kto ci powiedział że będziesz sobie wybierał tematy? Imputujesz, że za PiS ludzie byliby skazywani tak jak teraz i ja mam tłumaczyć że tak by nie było? Chyba zwariowałeś. Takiemu jak ty nie przetłumaczysz bo jak już dało się zauważyć standardowa odpowiedź " beeeee" się nie zmienia.

Natomiast zaskakująco uporczywie unikasz tematu nie z przed 10 lat, a najaktualniejszego z możliwych o którym wspomniał BB. Nie interesuje cię? Czy byłbyś zmuszony kolejny raz użyć sparciałego "za PiS byłoby tak samo"

No tak, jest jeszcze "Jeżeli rzeczywiście tak jest z tymi mandatami w Warszawie" czyli podważenie wiarygodności, a potem rozmywanie "takie sytuacje to nic nowego" . I kto tu jest aparatczykiem hehehe

No i nic dziwnego że nie jesteś zwolennikiem po pisu żaden komuch nie był czy to POwski czy SLDowski czy UPRowski. Celem Twoim i tobie podobnych jest jedno, żeby nic się nie zmieniło i koryto pozostało w łapach tych którzy między PiS i nocną zmianą nie widzą żadnej różnicy. Ale jesteś słaby i nic z tego nie wyjdzie.

sambo napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, że to jest tylko przeciwny wektor - czyli, że skoro platformersi zrobią wszystko, żeby PIS nie rządził, to druga strona barykady zrobi wszystko, żeby rządził. A ta chęć wyzwala nawet wiarę w naprzyrodzone przymioty Jarosława i wręcz przymioty pozwalające nazwać go świętym już za życia
Może tak to wygląda, ale jak może wyglądać inaczej. Jarek od sześciu lat nie ma wpływu na nic a bezustannie jest krytykowany za to co na pewno by zrobił. Jedyny sposób żeby sprawdzić to dać mu większość i ew wtedy krytykować i rozliczać. To przecież oczywiste.

Niestety komuchy wiedzą że jak ludzie raz poczują że nie musi być tak jak przez ostatnie 20 lat to już nie będzie się dało Polski doić jak do tej pory. Dlatego robią wszystko żeby czasem Jarek wpływu na Polskę nie zyskał.

Wsparcie dla PiS nie ma nic wspólnego ze stosunkiem do Jarka, teraz już nawet ci którzy Jarka nie trawią widzą że wygrana PiS to jedyna szansa.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.09.2013 o godz. 15:23.
Hej Nasz TS !!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.09.2013, 16:03
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kto ci powiedział że będziesz sobie wybierał tematy? Imputujesz, że za PiS ludzie byliby skazywani tak jak teraz i ja mam tłumaczyć że tak by nie było? Chyba zwariowałeś. Takiemu jak ty nie przetłumaczysz bo jak już dało się zauważyć standardowa odpowiedź " beeeee" się nie zmienia.

Natomiast zaskakująco uporczywie unikasz tematu nie z przed 10 lat, a najaktualniejszego z możliwych o którym wspomniał BB. Nie interesuje cię? Czy byłbyś zmuszony kolejny raz użyć sparciałego "za PiS byłoby tak samo"

No tak, jest jeszcze "Jeżeli rzeczywiście tak jest z tymi mandatami w Warszawie" czyli podważenie wiarygodności, a potem rozmywanie "takie sytuacje to nic nowego" . I kto tu jest aparatczykiem hehehe

No i nic dziwnego że nie jesteś zwolennikiem po pisu żaden komuch nie był czy to POwski czy SLDowski czy UPRowski. Celem Twoim i tobie podobnych jest jedno, żeby nic się nie zmieniło i koryto pozostało w łapach tych którzy między PiS i nocną zmianą nie widzą żadnej różnicy. Ale jesteś słaby i nic z tego nie wyjdzie.
Nie jestem kamikaze i nie zostałem wywołany do tablicy, ale się wypowiem (bo mogę). Sprawa z policją w Warszawie to kpina z prawa, samorządu i służb państwowych. Kolejny powód, by Platformę wraz z Tuskiem i Gronkowiec-Walcz wy.......ić na zbity ryj z koryta i zakopać jak najgłębiej, żeby już nie wylazła. Ale na pytanie, czy gdyby prezydent stolicy był z PiS-u (PSL/SLD/Gowin Party albo czegokolwiek innego), stałoby się coś podobnego, odpowiadam - nie wiem. Natomiast potrafię to sobie wyobrazić, bo mentalność ludzi na dołach partyjnych jest wszędzie taka sama. Za rządów PiS-u też były różne przekręty (choć przynajmniej była też wola, by z tymi przekrętami walczyć, jedna z rzeczy, dla których wolę PiS niż PO), bo nie zmienisz mentalności ludzi, których władza od wieków deprawuje.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.09.2013, 16:37
sambo napisał(a):Wyświetl post
a to jest największy dramat w chwili obecnej. Wiara (bo tego się nie da inaczej zdefiniować) w uzdrawiającą moc Jarosława i jego akolitów.

To jest taki fenomen który naprawdę trudno pojąć.

Bo o ile wyborcy Platformersów mają wszystko głęboko w dupie i to przyznają byleby PIS nie rządził, to wiary wyborców PIS zrozumieć nie sposób.

Wychodzi na to, że to jest tylko przeciwny wektor - czyli, że skoro platformersi zrobią wszystko, żeby PIS nie rządził, to druga strona barykady zrobi wszystko, żeby rządził.
Z czego wywnioskowałeś, że wierzę w "uzdrawiającą moc Jarosława i jego akolitów"? Ja wierzę w Boga, całą resztę mogę co najwyżej przyjmować jako wielce prawdopodobną na postawie znanych mi uwarunkowań, i tak też napisałem. Jeżeli Ty i kamikaze nie widzicie różnicy w podejściu do tematu "polskiego antysemityzmu" od strony PiS i od strony "salonu", to naprawdę wam współczuje. Zalinkowany przez Gwiaździstego artykuł był zresztą autorstwa posła PiS-u.

Dlaczego kolega kamikaze nie zainteresował się np sytuacją z HGW w Warszawie, za to jak piesek Pawłowa natychmiast wyskoczył na "Kaczoland"? Bo może (odpowiem w Twoim stylu): to typowe dla "wyznawcy" Korwina, "wierzącego" jedynie w uzdrawiającą moc Korwina i jego akolitów", by zrównać Michnika z Kaczyńskim w ich stosunku do "polskiego antysemityzmu", Jaruzelskiego i Kaczyńskiego jako takich samych "czerwonych". By pokazać tym niezdecydowanym: ludzie, nie ma sensu głosować na Kaczora, bo to taki sam złodziej i komuch jak cała reszta, zaglosujcie na złotego Korwina. I tak jak w każdych wyborach , zawsze jakiś tam ułamek procenta elektoratu zmarnuje swój głos na kolejną kanapową partię Mikkego.

Cytat:
A ta chęć wyzwala nawet wiarę w naprzyrodzone przymioty Jarosława i wręcz przymioty pozwalające nazwać go świętym już za życia
Takiego czegoś u siebie nie zauważyłem,gdyż o ile poglądy PiS pod kątem światopoglądowym są mi bliskie, to wiele ich pomysłów na gospodarkę mi się nie podoba. Ale mając na uwagę ich walkę z korupcją w latach 2006 - 2007 r. i Zytę Gilowską jako ministra finansów, wolę zagłosować na nich niż na "teoretycznie liberalną" PO i kanapowców od "300-400 urzędników z kalkulatorami" Korwina.
Natomiast bardzo bawi mnie "wiara w nadprzyrodzone przymioty" Korwina - Mikke u jego wyznawców, choć szanse JKM na dojście do władzy mieszczą sie od wielu lat w granicach błędu statystycznego, a jego wrzucane tu i uwdzie pomysły, skutecznie odstraszają od niego potencjalny elektorat.

martin_6 napisał(a):
Ale na pytanie, czy gdyby prezydent stolicy był z PiS-u (PSL/SLD/Gowin Party albo czegokolwiek innego), stałoby się coś podobnego, odpowiadam - nie wiem. Natomiast potrafię to sobie wyobrazić, bo mentalność ludzi na dołach partyjnych jest wszędzie taka sama. Za rządów PiS-u też były różne przekręty (choć przynajmniej była też wola, by z tymi przekrętami walczyć, jedna z rzeczy, dla których wolę PiS niż PO), bo nie zmienisz mentalności ludzi, których władza od wieków deprawuje.
Szczerze? Też nie wiem, bo wszędzie są czarne owce, ale prawdopodobnie taki prezydent dostał by kopa w d... zarówno od partii jak i od swoich wyborców.
Osobiście nie oczekuję, że partia na którą zagłosuję w kolejnych wyborach będzie się składać z samych nieskazitelnych ludzi, ale oczekuję że będzie posiadać i wspierać mechanizmy by wykrywać skorumpowanych polityków i odpowiednio ich pożegnać.
Przykład:
Tomasz Lipiec (PiS) - Mirosław Drzewiecki (PO)
Drozd
Senior Member

Stary 22.09.2013, 17:21
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem kamikaze i nie zostałem wywołany do tablicy, ale się wypowiem (bo mogę). Sprawa z policją w Warszawie to kpina z prawa, samorządu i służb państwowych. Kolejny powód, by Platformę wraz z Tuskiem i Gronkowiec-Walcz wy.......ić na zbity ryj z koryta i zakopać jak najgłębiej, żeby już nie wylazła. Ale na pytanie, czy gdyby prezydent stolicy był z PiS-u (PSL/SLD/Gowin Party albo czegokolwiek innego), stałoby się coś podobnego, odpowiadam - nie wiem. Natomiast potrafię to sobie wyobrazić, bo mentalność ludzi na dołach partyjnych jest wszędzie taka sama. Za rządów PiS-u też były różne przekręty (choć przynajmniej była też wola, by z tymi przekrętami walczyć, jedna z rzeczy, dla których wolę PiS niż PO), bo nie zmienisz mentalności ludzi, których władza od wieków deprawuje.
Oczywiście, że masz rację, pewności nigdy nie ma, ale casus Lipca, czy afera gruntowa pozwalają mieć nadzieję, że reszta nie będzie próbować. Dlaczego? Ze strachu, że jak będzie wtopa to pozamiatane, a nie jak z Sawicką czy ustawą hazardową. Po takich doświadczeniach twierdzenie że "wszyscy tacy sami" to celowa manipulacja. Uprawiana o zgrozo przez przedstawiciela KNP niby nieuwikłanego, śmichu warte...
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 22.09.2013, 18:01
Zupełnie dziwi mnie to obruszenie na aferę mandatową w Warszawie. Ktokolwiek mający pojęcie o tym jak działają różne służby w tym kraju, przykładowo drogówka w Bydgoszczy, której naczelnik nakazuje w systemie akordowym, aby jego podwładni poprawili osiągi, bo są w ogonie Polski pod względem wyników, albo chłopaki, które pracowały jako krawężniki podczas służby zastępczej, gdzie za "dilera" złapanego na ulicy dostawali 100 zł, a za takiego złapanego w bloku na klatce schodowej 200 zł. Straży miejskiej również nie obcy jest system akordowy, całodzienne stanie grupek strażników przy torach kolejowych to dla nich chleb powszedni, albo odgórnie ustalana liczba sprawdzonych IMEI w telefonach (kilka lat temu podczas juwenaliów w ciągu dobry sprawdzono mi 3 razy telefon) to są realia.

Oburzanie się za to na HGW, która ma dużo więcej poważniejszych występków na sumieniu to dla mnie kuriozalna sprawa.
sambo
dziarski chłop

Stary 22.09.2013, 18:32
Z czego wywnioskowałeś, że wierzę w "uzdrawiającą moc Jarosława i jego akolitów"? Ja wierzę w Boga, całą resztę mogę co najwyżej przyjmować jako wielce prawdopodobną na postawie znanych mi uwarunkowań, i tak też napisałem. Jeżeli Ty i kamikaze nie widzicie różnicy w podejściu do tematu "polskiego antysemityzmu" od strony PiS i od strony "salonu", to naprawdę wam współczuje. Zalinkowany przez Gwiaździstego artykuł był zresztą autorstwa posła PiS-u.

OK. W takim razie jeśli nie "wierzysz" w Jarosława to na jakiej podstawie twierdzisz, że "w tej kwestii" za PISu byłoby lepiej niż jest teraz.

Ja powiem tak - jeśli w PIS zdarzają się jakieś "wybryki" w tym temacie, to tylko i wyłącznie za sprawą Ojca Dyrektora, którego Jarosław tolerować musi. Jeśli poczuje tylko, że Ojciec Dyrektor mu nie jest potrzebny pozbędzie się go i jego posłów wraz z poglądami przedstawianymi przez niego z taką samą argumentacją, jaką atakował Ojca Dyrektora jeszcze 10 lat temu.

Juz materiały SB dają jakieś wskazówki co do poglądów na "te tematy". Kamikaze pisze o jedwabnym ja wspomnę jeszcze o stosunku Lecha do B'nai B'rith.

Trzeba przyznać, że Jarosławowi udało się na tyle stępić czujność wyborców, że go bardziej kojarzą z poglądami Ojca Dyrektora niż z poglądami Kuronia.
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 22.09.2013, 20:39
Ciekawa okłada Uważam Rze Ciekawe co na to Lis

http://www.rp.pl/galeria/911810,1050...zam-Rze--.html
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.09.2013, 21:22
eeee tam po nim to spływa , zarabia 80 tyś zł miesiecznie to ma na wszytsko wy...
http://niezalezna.pl/24752-ile-kosztuje-nas-tomasz-lis
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.09.2013 o godz. 21:30.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów