|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Kiedy upadnie III RP? Odpowiada Jarosław Kaczyński
http://www.radiownet.pl/#/publikacje...upadnie-iii-rp |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gwarantowac nie gwarantuja, ale jak ktos pojdzie na AGH na Infe albo Elektronike i Telekomunikacje, bedzie sie przykladac (w miare) do studiow, uczac sie dodatkowo cos (cokolwiek) na swoja reke programowania, to nie wyobrazam sobie, by nie znalazl przywoicie platnej pracy w Krakowie. Kokosow moze robic nie bedzie, w porownaniu do zarobkow podobnie wykwalifikowanych na zachodzie to smiech, ale w okolicach sredniej krajowej na start spokojnie (a dla studenta sa to juz niezle pieniadze).
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 20.09.2013 o godz. 12:41.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
UW jako uczelnia, która gwarantuje pracę. Oj dawno się tak nie uśmiałem. Te całe rzesze politologów, socjologów i specjalistów od polityki społecznej w krajach UE muszą spać na dolarach
Sytuacja na rynku pracy dla absolwentów kierunków, które do tej pory gwarantowały pracę, czyli Architektura na PW (obecnie produkuje głównie bezrobotnych leserów siedzących po 3 lata na Erasmusach, bo biura projektowe od kilku lat nie są w stanie wchłonąć tak dużej liczby przeciętnych początkujących architektów), WIL na PW (więcej tam teraz zbrojarzy i innych pracowników fizycznych niż kierowników budowy, czy pracowników biur projektowych), Ekonomia/FiR na UW/SGH (księgowych nigdy za wiele, ale sytuacja generalnie wygląda słabo, bo nie każdy ma ochotę siedzieć przez kilka lat na Służewcu Przemysłowym za średnią krajową brutto bez większych możliwości awansu w stresującym środowisku). Radę dają niszowe kierunki politechiczne, gdzie podaż absolwentów jest na stosunkowo niskim poziomie, więc wchłonięcie ich przez rynek pracy dzieje się praktycznie z automatu, a także wciąż kierunki informatyczne, które jak to mówią "płacą", ale już nie tak dobrze jak kiedyś. Nawet w wielkiej czwórce obniżono wynagrodzenie na starterach. Nadciągające ożywienie gospodarcze nie pomoże w tej sprawie, gdyż są to strukturalne problemy wynikający z niedostosowania uczelni do rynku pracy. PS. Pysio śpi na dole, czy na górze? A poza tym to chucherko, a nie kibol
Ostatnio edytowane przez emj10 : 20.09.2013 o godz. 13:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mniemam sam wkleił, więc jeśli trolluje to sam się na takie ataki może nadziać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Od tej boazerii to mu mózg się zlasował
Spi chyba na górze bo tam ma plakaty, a skoro na górze tzn. że robi za młodego, starszy pewnie nim pomiata i stąd skumulowany kompleks. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?p=1126368 Z tego co pamiętam, to zdjęcie wrzucił w sieć sam Pysio by się pochwalić "rzeźbą". A samo zdjęcie to idealna ilustracja człowieka, który wyzywa innych od totalnych nieudaczników, bo sam jest wielki masta : "Pracę mam dobrą, jeżdżę autem, na który mnie było stać (nowym z salonu za 70 tys zł), wkrótce biorę ślub i się śmieję z takich jak Drozd co całe swoje życie oddają za Smoleńsk". "Takie gazety, radia i telewizję czytają, słuchają i oglądają ludzie którym w życiu nie wyszło bo są totalnymi nieudacznikami."
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 20.09.2013 o godz. 16:26.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę , że AS82 wygląda podobnie
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez sambo : 21.09.2013 o godz. 20:51.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
, który neguje wszystko co wymaga wykorzystania mózgu.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Okazuje się, że w Tuskolandzie można zostać skazanym na ...... więzienie za wypowiedzenie zdania "Nie przepraszam za Jedwabne" :
http://wpolityce.pl/artykuly/62967-s...anstwo-polskie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Pamiętam, że dyskutowaliśmy już kiedyś o tym: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=23307 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Żeby nie było OT: czy ktoś w mainstreamowych mediach może spotkał się już z aferą mandatową w Warszawie? Przecież gdyby takie coś zrobił np śp LK, mielibyśmy już skandal na skalę światową i oburzonych konstytucjonalistów we wszystkich telewizjach: Cytat:
Cytat:
http://niezalezna.pl/46256-rozkaz-z-...a-niezaleznapl ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może prawicowcu odniesiesz sie do POwskiej przedreferendalnej dyspensy mandatowej? Czy tak jak zwykle wolisz wciskać antypolską propagandę?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że jest bo pisać można różnie ...
A co tam z mandatami? Zakaz dostałeś propagandzisto? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Cytat:
a to jest największy dramat w chwili obecnej. Wiara (bo tego się nie da inaczej zdefiniować) w uzdrawiającą moc Jarosława i jego akolitów. To jest taki fenomen który naprawdę trudno pojąć. Bo o ile wyborcy Platformersów mają wszystko głęboko w dupie i to przyznają byleby PIS nie rządził, to wiary wyborców PIS zrozumieć nie sposób. Wychodzi na to, że to jest tylko przeciwny wektor - czyli, że skoro platformersi zrobią wszystko, żeby PIS nie rządził, to druga strona barykady zrobi wszystko, żeby rządził. A ta chęć wyzwala nawet wiarę w naprzyrodzone przymioty Jarosława i wręcz przymioty pozwalające nazwać go świętym już za życia ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Natomiast zaskakująco uporczywie unikasz tematu nie z przed 10 lat, a najaktualniejszego z możliwych o którym wspomniał BB. Nie interesuje cię? Czy byłbyś zmuszony kolejny raz użyć sparciałego "za PiS byłoby tak samo" No tak, jest jeszcze "Jeżeli rzeczywiście tak jest z tymi mandatami w Warszawie" czyli podważenie wiarygodności, a potem rozmywanie "takie sytuacje to nic nowego" No i nic dziwnego że nie jesteś zwolennikiem po pisu żaden komuch nie był czy to POwski czy SLDowski czy UPRowski. Celem Twoim i tobie podobnych jest jedno, żeby nic się nie zmieniło i koryto pozostało w łapach tych którzy między PiS i nocną zmianą nie widzą żadnej różnicy. Ale jesteś słaby i nic z tego nie wyjdzie.
Niestety komuchy wiedzą że jak ludzie raz poczują że nie musi być tak jak przez ostatnie 20 lat to już nie będzie się dało Polski doić jak do tej pory. Dlatego robią wszystko żeby czasem Jarek wpływu na Polskę nie zyskał. Wsparcie dla PiS nie ma nic wspólnego ze stosunkiem do Jarka, teraz już nawet ci którzy Jarka nie trawią widzą że wygrana PiS to jedyna szansa.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.09.2013 o godz. 15:23.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Dlaczego kolega kamikaze nie zainteresował się np sytuacją z HGW w Warszawie, za to jak piesek Pawłowa natychmiast wyskoczył na "Kaczoland"? Bo może (odpowiem w Twoim stylu): to typowe dla "wyznawcy" Korwina, "wierzącego" jedynie w uzdrawiającą moc Korwina i jego akolitów", by zrównać Michnika z Kaczyńskim w ich stosunku do "polskiego antysemityzmu", Jaruzelskiego i Kaczyńskiego jako takich samych "czerwonych". By pokazać tym niezdecydowanym: ludzie, nie ma sensu głosować na Kaczora, bo to taki sam złodziej i komuch jak cała reszta, zaglosujcie na złotego Korwina. I tak jak w każdych wyborach , zawsze jakiś tam ułamek procenta elektoratu zmarnuje swój głos na kolejną kanapową partię Mikkego. Cytat:
Natomiast bardzo bawi mnie "wiara w nadprzyrodzone przymioty" Korwina - Mikke u jego wyznawców, choć szanse JKM na dojście do władzy mieszczą sie od wielu lat w granicach błędu statystycznego, a jego wrzucane tu i uwdzie pomysły, skutecznie odstraszają od niego potencjalny elektorat. ![]() martin_6 napisał(a):
Osobiście nie oczekuję, że partia na którą zagłosuję w kolejnych wyborach będzie się składać z samych nieskazitelnych ludzi, ale oczekuję że będzie posiadać i wspierać mechanizmy by wykrywać skorumpowanych polityków i odpowiednio ich pożegnać. Przykład: Tomasz Lipiec (PiS) - Mirosław Drzewiecki (PO) ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zupełnie dziwi mnie to obruszenie na aferę mandatową w Warszawie. Ktokolwiek mający pojęcie o tym jak działają różne służby w tym kraju, przykładowo drogówka w Bydgoszczy, której naczelnik nakazuje w systemie akordowym, aby jego podwładni poprawili osiągi, bo są w ogonie Polski pod względem wyników, albo chłopaki, które pracowały jako krawężniki podczas służby zastępczej, gdzie za "dilera" złapanego na ulicy dostawali 100 zł, a za takiego złapanego w bloku na klatce schodowej 200 zł. Straży miejskiej również nie obcy jest system akordowy, całodzienne stanie grupek strażników przy torach kolejowych to dla nich chleb powszedni, albo odgórnie ustalana liczba sprawdzonych IMEI w telefonach (kilka lat temu podczas juwenaliów w ciągu dobry sprawdzono mi 3 razy telefon) to są realia.
Oburzanie się za to na HGW, która ma dużo więcej poważniejszych występków na sumieniu to dla mnie kuriozalna sprawa. |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
OK. W takim razie jeśli nie "wierzysz" w Jarosława to na jakiej podstawie twierdzisz, że "w tej kwestii" za PISu byłoby lepiej niż jest teraz. Ja powiem tak - jeśli w PIS zdarzają się jakieś "wybryki" w tym temacie, to tylko i wyłącznie za sprawą Ojca Dyrektora, którego Jarosław tolerować musi. Jeśli poczuje tylko, że Ojciec Dyrektor mu nie jest potrzebny pozbędzie się go i jego posłów wraz z poglądami przedstawianymi przez niego z taką samą argumentacją, jaką atakował Ojca Dyrektora jeszcze 10 lat temu. Juz materiały SB dają jakieś wskazówki co do poglądów na "te tematy". Kamikaze pisze o jedwabnym ja wspomnę jeszcze o stosunku Lecha do B'nai B'rith. Trzeba przyznać, że Jarosławowi udało się na tyle stępić czujność wyborców, że go bardziej kojarzą z poglądami Ojca Dyrektora niż z poglądami Kuronia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Ciekawa okłada Uważam Rze
Ciekawe co na to Lis ![]() http://www.rp.pl/galeria/911810,1050...zam-Rze--.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
eeee tam po nim to spływa , zarabia 80 tyś zł miesiecznie to ma na wszytsko wy...
http://niezalezna.pl/24752-ile-kosztuje-nas-tomasz-lis
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.09.2013 o godz. 21:30.
|
|
|