The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanatyk99
Junior Member

Od: 08.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2013, 18:23
Wie ktoś może jak działa depozyt przy stadionie w dniu meczu ? z góry dzięki za info
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.09.2013, 22:01
no ale jak ma działać? Dajesz co masz dać, dostajesz numerek i potem po meczu oddajesz numerek i dostajesz to co oddałeś.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.09.2013, 11:59
Jaka legitymacje daja w cosinusie normalna taka jak w szkolach dajaca normalnie ulgowe znizki?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.09.2013, 19:42
Witam.

Posiada ktoś laptopa Acer Aspire E1 571G?

Jakie opinie użytkowników?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.09.2013, 21:11
Jest na forum jakiś grafik-zajawkowicz? Potrzebuje grafikę, w zamian za jakieś browary przed meczem u Wiślaków. PRV
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.09.2013, 13:07. htc desire X
Mam mega pytanie do "Kumatych":

mam od wczoraj HTC Desire X i przy próbie podłączenia telefonu do komputera przez USB w celu np zgrania zdjęć, nie mam możliwości wyboru opcji: "Napęd dyskowy" / "Tylko ładowanie". Miałem już kilka modeli HTC i nigdy nie było problemów, a z tym jest (a też jest na Androidzie).

Po podłączeniu wyświetla się na telefonie opcja:
1."Debugowanie USB włączone"
i
2."Przenośny hot spot i udostępnianie" (nie mam włączonego wi-fi, ani "sieci komórkowej")

Natomiast na ekranie monitora:

1.

2.

Zapraszam na PRIV - Z góry wielkie dzięki

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.09.2013, 13:10
Wyłącz debugownie USB w ustawieniach telefonu i powinno być ok.

W opcjach, DLA PROGRAMISTY, przedostatnia opcja
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.09.2013, 18:39
Pytanie odnosnie stadionu. Czy dojscie do trybuny H (dawniej A) jest mozliwe od parkingu tam gdzie jest stara hala Wisły czy tylko i wylacznie od ul. 3 maja?
Wiem ze do trybun A i B jest taka mozliwosc zeby nie isc na okolo od parkingu. ale czy do trybuny H jest tez taka mozliwosc?
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.09.2013, 10:11
Szukam najtańszego ubezpieczyciela OC, firma jest najmniej ważna, nawet może być osiedlowy ubezpieczyciel ale żeby był najtańszy. Może ktoś coś polecić?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.09.2013, 10:53
Liberty, Proama
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.09.2013, 11:11
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Szukam najtańszego ubezpieczyciela OC, firma jest najmniej ważna, nawet może być osiedlowy ubezpieczyciel ale żeby był najtańszy. Może ktoś coś polecić?
Tak jak pisał tommiyacht ale jak masz czas to warto spróbować u agentów różnych ubezpieczycieli. Ja jak miałem Forda to najtańsze ubezpieczenie (dużo tańsze) miałem w Allianz bo miał specjalną ofertę właśnie dla Fordów, mieli jakąś umowę między sobą. Jeszcze jeden przykład: mój pierwszy samochód ubezpieczałem w PZU bo mieli wtedy najlepsze stawki dla "młodych", bez zniżek, z dużych miast itp. czyli same "minusy".
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.09.2013, 11:37
zobacz sobie na ubezpieczenia na stronie mbanku. Można płacić w ratach miesięcznych.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2013, 17:52
Panowie sprawa nietypowa ale może ktoś kto się zna na tym w jakiś sposób pomoże.
Zostaje wykonany przelew przez internet w banku pekao. Kasa nie dochodzi na wskazane konto jak się okazuje później przepadła a w historii konta nie ma śladu po przelewie. Pracownik banku przez telefon mówi, że nic nie mogą w tej sytuacji zrobić.
Co w takiej sytuacji zrobić? Jakiś punkt zaczepny ktoś potrafi podać? Nie wiem, coś w stylu czy bank (informatyk a nie pani "z okienka") może dokładniej sprawdzić co z tym przelewem?

PS czy bank ma jakiś zapis tego ile kasy w danym okresie było na danym koncie? Np czy wiedzą ile kasy miałem miesiąc temu na koncie - mogą to jakoś zweryfikować?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.09.2013 o godz. 17:57.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 11.09.2013, 20:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Panowie sprawa nietypowa ale może ktoś kto się zna na tym w jakiś sposób pomoże.
Zostaje wykonany przelew przez internet w banku pekao. Kasa nie dochodzi na wskazane konto jak się okazuje później przepadła a w historii konta nie ma śladu po przelewie. Pracownik banku przez telefon mówi, że nic nie mogą w tej sytuacji zrobić.
Co w takiej sytuacji zrobić? Jakiś punkt zaczepny ktoś potrafi podać? Nie wiem, coś w stylu czy bank (informatyk a nie pani "z okienka") może dokładniej sprawdzić co z tym przelewem?

PS czy bank ma jakiś zapis tego ile kasy w danym okresie było na danym koncie? Np czy wiedzą ile kasy miałem miesiąc temu na koncie - mogą to jakoś zweryfikować?
Sorry, ale nie czaję - przelew robiłeś w banku, w okienku? To powinieneś mieć polecenie przelewu (odcinek dla Ciebie). Wypełniałeś je? To powinieneś dostać przy dokonywaniu przelewu kopię dla Ciebie z poświadczeniem dokonania przelewu. A co do informacji ile kasy w danym dniu na koncie, to wystarczy poprosić o wyciąg ze stanu konta z interesującego Cię miesiąca, tam będą wszystkie operacje wykonane w tym okresie. Swoją drogą, to czemu nie korzystasz z pekao24? przelew robisz wtedy sam z domu i masz dostęp do wszystkich informacji o swoim koncie i swojej kasie. Jakbyś miał jakieś pytania to pisz na priv
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.09.2013, 20:25
Cytat:
Sorry, ale nie czaję - przelew robiłeś w banku, w okienku? To powinieneś mieć polecenie przelewu (odcinek dla Ciebie). Wypełniałeś je? To powinieneś dostać przy dokonywaniu przelewu kopię dla Ciebie z poświadczeniem dokonania przelewu. A co do informacji ile kasy w danym dniu na koncie, to wystarczy poprosić o wyciąg ze stanu konta z interesującego Cię miesiąca, tam będą wszystkie operacje wykonane w tym okresie. Swoją drogą, to czemu nie korzystasz z pekao24? przelew robisz wtedy sam z domu i masz dostęp do wszystkich informacji o swoim koncie i swojej kasie. Jakbyś miał jakieś pytania to pisz na priv
Sprawa nie dotyczy mnie tylko siostry.
Nie uściśliłem do końca w pierwszym poście. Napisałem, że przelew internetowy, oczywiście chodzi o pekao24. Nie był to przelew w banku tylko przez internet.
Jeszcze raz napiszę bo chyba się nie rozumiemy. Przelew poszedł. Kasa nie dotarła. W historii konta nie widnieje żadna operacja związana z tamtym przelewem. W banku (rozmowa przez tel) twierdzą, że oni też nie mają w historii żadnego potwierdzenia, że przelew był wykonywany. I mówią, że w tej sytuacji nie mogą nic zrobić.
Ok, z tym wyciągiem to jest jakaś myśl. Dzięki.
Jakby ktoś jeszcze miał jakiś pomysł albo wiedzę co zrobić to proszę o pomoc.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.09.2013, 20:26
fidello napisał(a):Wyświetl post
Wyraźnie napisał że robił przez internet.
Tak ja to odebrałem..
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 11.09.2013, 20:30
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Wyraźnie napisał że robił przez internet.
Tak ja to odebrałem..
fakt, jest wyraźnie napisane, przeoczyłem... ale skoro robił, to musi być przecież w historii konta :O to teraz nie rozumiem.
Są zatem dwie logiczne możliwości:
1. albo w historii konta jest przelew (i jeżeli nie doszedł to można to reklamować) i zmienia się saldo rachunku (pomniejsza o kwotę przelewu)
2. albo w historii konta nie ma przelewu, ale wtedy nie zmienia się saldo, więc kasa nie znika.

Jeżeli w historii konta zmienia się saldo i nie towarzyszy temu żadna operacja, to z taką historią konta do banku pytać, gdzie k..wa kasa?
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez fidello : 11.09.2013 o godz. 20:51.
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.09.2013, 21:30
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Jaka legitymacje daja w cosinusie normalna taka jak w szkolach dajaca normalnie ulgowe znizki?
Normalna jak w szkolach - daje znizki do ukonczenia 24 roku zycia.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 11.09.2013, 22:22
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jakby ktoś jeszcze miał jakiś pomysł albo wiedzę co zrobić to proszę o pomoc.

Sprawa jest bardzo ciekawa.

Jak wejdziesz do historii operacji to obok każdej danej operacji (wpłaty, wypłaty, przelewu) masz stan konta, saldo. Jeżeli ostatni stan salda (obok ostatniej zarejestrowanej operacji) nie równa się aktualnemu to na tej podstawie zgłaszasz reklamacje.

Musisz wiedzieć też o jednym. Czasami jest tak, że konto jest obciążane natychmiast a historia operacji pojawia się póżniej. Jeżeli zapłacisz na stacji za paliwo kartą w niedzielny poranek to stan konta masz obciążony (wiadomo dlaczego) ale historia operacji pojawia się dopiero w poniedziałek.
Może mają jakąś awarię, prace w stsemie?

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.09.2013, 11:13
Pytanie odnosnie stadionu. Czy dojscie do trybuny H (dawniej A) jest mozliwe od parkingu tam gdzie jest stara hala Wisły czy tylko i wylacznie od ul. 3 maja?
Wiem ze do trybun A i B jest taka mozliwosc zeby nie isc na okolo od parkingu. ale czy do trybuny H jest tez taka mozliwosc?
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.09.2013, 13:36
Szukałem w internecie, ale nie mogę znaleźć. Gdzie w Krakowie mogę wyrzucić choinkę?
Tylko proszę nie pisać, żeby zostawić ją już na następne święta, bo jednak trochę się wysuszyła od grudnia i zagraca piwnicę .
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 13.09.2013, 13:53
Alexander94 napisał(a):Wyświetl post
Szukałem w internecie, ale nie mogę znaleźć. Gdzie w Krakowie mogę wyrzucić choinkę?
Tylko proszę nie pisać, żeby zostawić ją już na następne święta, bo jednak trochę się wysuszyła od grudnia i zagraca piwnicę .
Aktualnie do lamusowni http://www.lamusownia.krakow.pl/

Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.09.2013, 12:38
Ile mniej więcej się daje do koperty na chrzciny będąc ojcem chrzestnym?
Odpowiedz cytując
Kaspernova
Junior Member

Stary 14.09.2013, 13:07. Naprasowywanki wiślackich motywów
Witam, mam pytanie. Kupiłem sobie bluze i chciałbym na niej sobie naprasowac np. Biała Gwiazde i którys z motywów które są na koszulkach w sprzedaży, orientujecie sie moze czy jest to mozliwe w któryms z Wiślackich sklepów ? Prosiłbym o odpowiedz i jak znacie to ewentualnie orientacyjne ceny.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 14.09.2013, 15:03
Tak koło tysiaka pasowało by sie zakrecić. Zależy też jakie masz relacje z rodzicami dziecka. Wg mnie im bliższe tym wiecej można dać dziecku.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 14.09.2013, 23:52
AMF napisał(a):Wyświetl post
Przerabiałem to ostatnio z jednej jak i z drugiej strony. Tysiąc będzie akuratny. To jest według mnie jednocześnie górny pułap i nie uważam żeby trzeba byłoby dawać więcej. Piszę to jako ojciec ale nie chrzestny .Jeżeli ta kwota jest dla Ciebie trudna do udźwignięcia to np. 700 jest ok. Rodzice dziecka wiedzą że np. jesteś studentem i nie masz stałych dochodów. Nie dla kasy szuka się chrzestnych.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 14.09.2013 o godz. 23:56.

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2013, 09:42
AMF napisał(a):Wyświetl post
Daje się tyle na ile cię stać i możesz dać.
A nie żadne tysiąc.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.09.2013, 10:48
Tyle, ile chcesz dać, to nie żaden obowiązek, a Twoja dobra wola. Wiadomo, że coś wrzucić wypada, ja dawałam chyba z 7 stówek + złoty wisiorek.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 15.09.2013, 11:54
Wiadomo jak sie studiuje/uczy i nie pracuje to mniej sie daje w kopercie.
Coglin - 100% racji
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.09.2013, 10:20
Dzięki, Kaan.

A orientuje się ktoś może czy w rekrutacji uzupełniającej na AGH progi skaczą, spadają czy to ciężko przewidzieć?
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów