The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2013, 14:35
Niebywale ciekawe sprawy ominęły mnie na forum przez przedślubny maraton między sklepami, krawcem, a salą i domem. Nie będę mógł tego sobie nigdy, ale to nigdy wybaczyć

A to ci dopiero psikus, że tak szybko udało mi się wilka wywołać z lasu przymuszając go po półrocznej banicji do publicznego coming out-u w stylu Biedronia.

Nie ukrywam, że czuję w tym momencie nieskrywaną satysfakcję, że umieszczając z premedytacją odniesienia do owego osobnika wyskoczył on niespodziewanie niczym Filip z konopi z po zaledwie kilkunastu godzinach. Specjalnie nie logował się przez wiele miesięcy, ale jak coś był na posterunku.

Musiały być to prawdziwe "Cierpienia młodego Wertera", który może wiedział jak i do tego bardzo chciał, ale nie mógł. Aż do teraz.

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No cóż. Prawdą jest że obnażając szereg braków merytorycznych w sprawach na które był uprzejmy zabierać głos na tym forum (a to romanse śp. prezesa IPN, a to podłączenie się Polski do NS, a to budowa nowych dróg, a to gaz łupkowy, a to udział długu samorządów w całości długu, a to odpowiedzialność PiS za umowę gazową podpisaną przez Pawlak itp,itd; przykłady można mnożyć) przyczyniłem się w pewnym sensie do tego aby w szerokim odbiorze emj10 uzyskał status "chłopca z kreskówki". Mniej więcej taki sam jaki posiadają koledzy Szpen czy As. Nie sądziłem jednak że jego delikatna, chłopięca psychika ucierpi z tego powodu aż tak bardzo, aby zaczął widzieć we mnie demona. Gdybym tylko to wiedział...
Muszę przyznać, że po przeczytaniu całości srogo się zawiodłem. Mimo błędów, byków i niechlujstwa lektura Twoich wpisów była doprawdy interesująca, od czasu do czasu serwując ubaw po pachy. Teraz nie trudno odnieść wrażenie, że lata już nie te, a i pióro się stępiło przez zbyt długie przebywanie w dołach partyjnych bez możliwości wychylenia głowy do góry. Nie muszę też przypominać, że dobrowolna, czy to przymusowa banicja była spowodowana tym, że "chłopcy z kreskówki" tacy jak Szpen, czy As odnieśli zwycięstwo zmuszając Ciebie od opuszczenia forum, a także pogrążenia się w ostatnich miesiącach bytności na nim przez zastosowanie folwarcznego stylu.

PS. Jak tam zgaga po przegraniu kolejnego niedoszłego zakładu (tym razem z Ajaxem) dotyczącego recesji w Polsce? To ile będziemy mieć w III i IV kwartale 2013? Może odpowiednio -2% i -3% jak sugerowałeś, a może bliżej +2% i +3%?

Wypada mi tylko spuentować że sądząc z jego wpisów użytkownika emj10 dopadła młodzieńcza euforia, spowodowana nieco spóźnionym odkryciem uroków pokątnej masturbacji (wygląda jednak na to że w większości przypadków te nieśmiałe próby kończą się niepowodzeniem).
Jednak miałem nosa i węch wspominając kiedyś o tym, że w kloacznych klimatach zapewne doskonale jest obeznany jegomość wislak68. Jakbym zgadł, a do tego te westchnienia za pierwszymi nieudanymi próbami masturbacji muszą być powodowane nocnymi marami, gdzie przypominają się błędy młodości, ale parasomnia nie daje o sobie zapomnieć szybko przywracając na jawę, w której jest tylko łysienie androgenowe i problemy z erekcją. Nawet nie pytaj się, na pewno się nie zamienię

No to teraz pytanie: kto jest autorem tych stwierdzeń: "Może jednak masz coś wspólnego ze służbami jeśli boisz się o swoją głowę? Ja nie mam i mogę spać spokojnie.", "Nic tylko musisz zatemperować kredki, przygotować zeszyty i spakować tornister, a od środy wrócić do szkoły na język polski.", "Zdrowy rozsądek kontra zacietrzewieniu politycznemu nie ma żadnych szans". "Na szczęście masz pewnie jeszcze w szafie jakiś plecaczek i razem z kolegą Apraho możesz wrócić na zajęcia języka polskiego", "zgrywasz jakiegoś upośledzonego trolla, który "nie wie" w temacie politycznym. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj i dalej wierz w Jareczka", "Przecież lewak taki ja Ty świetnie odnalazłby się w tamtej propagandowej rzeczywistości"?
Święty turecki.

Czasem trzeba obniżyć się do odpowiedniego poziomu, aby zostać zrozumianym.

Pomijając drobny szczegół, że wiązanie dysleksji z "niskim poziomem językowym" wskazuje na kompletną ignorancję autora takiej opinii (wystarczy sprawdzić ilu pisarzy i publicystów było dyslektykami) to trudno nie zauważyć że podobna argumentacja jest znakomitym przykładem na to w jak błyskotliwy i inteligentny sposób "młody, wykształcony" radzi sobie gdy "już nie daje rady" nie używając "erupcji emocji i kompleksów". Pogratulować. Wszyscy są pod wrażeniem.
Tłumaczenie się z analfabetyzmu, dysleksji, bądź kompletnego niedbalstwa, czy niechlujstwa jakie mamy w tym przypadku w dobie przeglądarek i programów, które same potrafią wyłapać, podkreślić, a do tego jeszcze poprawić wszystkie możliwe popełnione błędy jest więcej niż kuriozalne, bo zwyczajnie głupie. Zasłanianie się do tego pisarzami i dyslektykami, którzy prezentują jednak "ciut" wyższy poziom intelektualny i społeczny od śmiesznego jegomościa, który robił niegdyś furorę w temacie politycznym to nie tylko strojenie się w piórka, ale przede wszystkim przejaw buty i arogancji względem naprawdę ułomnych osób.

To tyle jeśli chodzi o krótki komentarz do uwag, które był uprzejmy zamieścić na mój temat użytkownik emj10. Korzystając jednak z okazji pozwolę sobie (ma nadzieję że Arapaho nie obrazi się o to że pozbawię go części przyjemności obśmiania bełkotu produkowanego przez nieocenionego emj10) przypomnieć użytkownikom stare dzieje, kiedy emj10 z obawy przed wyśmianiem trzymał się z daleka od tego tematu. I proszę co mamy:
Kiedy przeczytałem o tym "starych dziejach" kiedy to niby użytkownik emj10 trzymał się z daleka od tego tematu oniemiałem i pomyślałem od razu, że ktoś albo musiał odlecieć w alternatywną rzeczywistość, albo ktoś ostro przyćpał (nie sądzę skoro prawilni pisowcy nawet piwa nie biorą do ust, nie mówiąc o wódce), albo zwyczajnie... nocne mary przysłoniły mu oczy. Mary, nie zmazy, ale kto wie

Oto jak nie przedstawia się dobrze nam wszystkim znana mitomańska rzeczywistość nieudolnie agitującego przez lata wislaka68.

Komentarze emj10 w tym temacie w okresie grudzień 2010-wrzesień 2013 od czasu sławetnego zakładu drogowego (jako punkt zwrotny do metamorfozy pisowskiego aparatczyka).

Wrzesień 2013 - kosmiczne ilości komentarzy (jak na początek września, ale będzie weselna przerwa)
Sierpień 2013 - gargantuiczne ilości komentarzy
Lipiec 2013 - bardzo dużo komentarzy
Czerwiec 2013 - kosmiczne ilości komentarzy
Maj 2013 - bardzo dużo komentarzy
Kwiecień 2013 - marsjańskie ilości komentarzy
Marzec 2013 - kosmiczne ilości komentarzy
Luty 2013 - gargantuiczne ilości komentarzy
Styczeń 2013 - bardzo dużo komentarzy
Grudzień 2012 - astronomiczne ilości komentarzy
Listopad 2012 - gargantuiczne ilości komentarzy
Października 2012 - bardzo dużo komentarzy
Wrzesień 2012 - bardzo dużo komentarzy
Sierpień 2012 - brak komentarzy (okres wyjazdowo-ślubno-wakacyjny)
Lipiec 2012 - mała ilość komentarzy
Czerwiec 2012 - średnia ilość komentarzy
Maj 2012 - brak komentarzy (przeprowadzka)
Kwiecień 2012 - gargantuiczne ilości komentarzy
Marzec 2012 - kolosalne ilości komentarzy
Luty 2012 - przytłaczające ilości komentarzy
Styczeń 2011 - ogromne ilości komentarzy
Grudzień 2011 - dużo komentarzy
Listopad 2011 - mało komentarzy
Października 2011 - bardzo dużo komentarzy
Wrzesień 2011 - bardzo dużo komentarzy
Sierpień 2011 - mało komentarzy (wakacyjny blisko dwumiesięczny euro trip)
Lipiec 2011 - bardzo dużo komentarzy (tylko pierwsze dni lipca)
Czerwiec 2011 - mało komentarzy
Maj 2011 - mało komentarzy
Kwiecień 2011 - bardzo dużo komentarzy
Marzec 2011 - bardzo dużo komentarzy
Luty 2011 - bardzo dużo komentarzy
Styczeń 2011 - bardzo dużo komentarzy
Grudzień 2010 - bardzo dużo komentarzy

Ah, historia. Człowiek był wtedy taki piękny i młody

O ile dobrze sobie przypominam to mamy w tym temacie do czynienia z drugim przypadkiem w którym użytkownik jest na tyle "bezpośredni" że pozwala sobie na chwalenie się swoimi dochodami. Tym pierwszym był Szpen. Nasi przodkowie mówili o takich "wart Pac pałaca". Z dobroci serca poradzę Ci drogi użytkowniku emj10 abyś więcej nie szedł tą drogą. Mniejszy obciach zrobisz w towarzystwie wchodząc z butami wypchanymi słomą niż chwaląc się swoimi "dochodami".
Nieładnie tak wyzywać Apraho od buraków z butami wypchanymi słomą skoro to od niego wątek zarobkowy się rozpoczął w momencie proponowania mi arcyciekawej propozycji stanowiska pracy w samorządowych strukturach zarządzanych przez PSL. Znowu kamyk nie trafił do odpowiedniego ogródka, a przy okazji odpryskiem uderzył kolegę z boiska po skroni. Musi boleć jednego i drugiego

Żaden modus vivendi w tym przypadku nie może wchodzić w grę zważywszy na niski ponoć stan posiadania towarzyszy z PiS, którzy przecież nie kradną, nie piją i nie walą.

Ciekawe czy akurat w tej części która dotyczy obsadzania pociotkami stanowisk w administracji państwowej i chędożenia niewiast w zamian za posadę. Bo przecież właśnie taka jest PSL-owska praktyka: "programu skierowanego w stronę wsi, społeczności lokalnych i małych ojczyzn."
Przyganiał kocioł garnkowy, a zapomniał o "małych ojczyznach" PiS-u i programie rolnym tej partii Nowoczesna Polska Wieś, który powstał w jego mateczniku partyjnym, Krakowie?
wis.la/t7u5z

Jeden z wielu cytatów.
Cytat:
Zrównoważony rozwój obszarów wiejskich nie jest możliwy bez
bezpośredniego i szerokiego udziału społeczności lokalnych. Rozwój obszarów wiejskich
powinien opierać się wielosektorowym podejściu do tej problematyki, która
obejmuje nie tylko rolnictwo, lecz także inne sektory gospodarki lokalnej.
Desant pociotków z PiS na wieś w drodze, ale może nie dojechać, bo zamkną mu szlaban

Jestem w związku z tym bardzo ciekaw czy kolega emj10 będzie protestował gdy dotychczasowi kolesie z PSL będą na jego widok mruczeli pod nosem o "szczurach uciekających z tonącego okrętu"? Poza tym myślę że ze swoją mitomanią, w szeregach partii Wiplera emj10 znajdzie się wyśmienicie: a to doliczy jakieś podpisy na arkuszach poparcia dla kandydata na prezydenta, a to "podrasuje" wyniki badań sondażowych (przecież Przemek lubi właśnie takich). O poznańskich kumplach z Ruchu Palikota nie warto nawet wspominać. Zresztą obstawiam że już niedługo emj10 będzie miał okazję w ramach partyjnych spotkań poznać osobiście i polubić naszego Szpenia a kto wie może i Asa. Wart Pac pałaca.
"programu skierowanego w stronę wsi, społeczności lokalnych i małych ojczyzn."
Czyli jednak strach ma wielkie oczy i w szeregach partyjnych boją się nowego, ewentualnego tworu Wiplera, co do którego szans w wyborach nolens volens wypowiadałem się dość krytycznie (można poszukać komentarze), ale przypadek elbląski i teraz wybory uzupełniająca na senatora na podkarpaciu pokazują, że gdy do podszczypywania ze strony Ziobry dojdzie podszczypywanie Wiplera z drugiej strony to sytuacja zrobi się naprawdę groźna. Gdy pisałem wiele miesięcy temu, że różne stowarzyszenia i instytuty przytulające się do PiS-u nie są wcale takie jednomyślne w uczuciach i tej partyjnej miłości to podniosło się cykliczne larum o mitomaństwie i moich "insiderach". Życie napisało jednak taki scenariusz, w którym Wipler jeździł przez miesiące po Polsce reklamując Kluby Republikańskie i tworząc własne struktury, a najbardziej wystrychniętym na dudka okazał się Jacek Sasin, który firmował część z tych imprez i pewnie do dziś ma kaca. Jeśli Wipler dalej będzie sensownie budował swoje struktury i przyjmie muzealników (z Kowalem włącznie), a także pójdzie bardziej w stronę centrum to ten projekt na pewno zyska moje poparcie, także czynem, a nie słowem.

Dziękuję za uwagę. Bez odbioru.
Próby elaboratu nie udały się, że masz zamiar znowu zniknąć na pół roku czy więcej? Worka pokutnego nie musisz zakładać, bo nikt nie będzie do tego zmuszał nawet za sprowadzenie na manowce innych forumowiczów.

Jeśli jednak postanowienie jest ostateczne, a powiedzenie o tym, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna jest kompletnie obce to nie pozostaje mi nic więcej jak zadedykować utwór, w którym "pojawiasz się i znikasz" nabiera nowego znaczenia.
wis.la/rnpup

Z odbiorem.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.09.2013, 14:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Myślisz że jak Kaczyński powie że zwolni 100 000 ludzi to ktoś z nich na niego zagłosuje? Komuchy tylko na to czekają. Zaraz by było ze szykuje miejsce dla swoich, że zawłaszcza . Nie pamiętasz?

Skoro w zarobkach ma 1200 to skąd ma na furę za 200 000? Jak wyjaśni to nie ma sprawy. A kasa z umowy menadżerskiej jet traktowana jako przychód czy żyjemy w cyrku? Co mnie obchodzi ile zapłacił zusu jeżeli zarobił na czysto więcej niż próg X to od kwoty powyżej X płaci nie 32 a 39. Proste jak drut. I kto mówi ze zarobił nielegalnie? Chozi o to że zarobił tak nieporównywalnie więcej niż przeciętny Polak że w związku z długami których narobił jego ideologiczny guru musi zapłacić więcej podatku. Co ci się nie podoba?
Czyli biedny Kaczynski nie moze mowic prawdy bo komuchy zastawily na niego zasadzke? To jak ma mowic glupio, albo klamac to niech lepiej nic nie mowi.

Z samego unikniecia ZUSu juz Karkosik ratuje 30% wyplaty. Z 90tys miesiecznie to wcale nie jest malo, tak? A reszta zajma sie jego ksiegowi, zsumuja wydatki, ulgi, inne i pozamiatane. Proste? A zarobil bo byl obrotny i mial leb na karku. I za to ma poniesc kare, tak? Taka typowa dialektyka komusza. Za dobrze ci poszlo? To plac biedniejszym.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.09.2013, 15:42
A tymczasem w UE trwa zablokowywanie wydobycia w Polsce ...łupków:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/61931...zu-nasz-wywiad
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.09.2013, 16:00
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Czyli biedny Kaczynski nie moze mowic prawdy bo komuchy zastawily na niego zasadzke? To jak ma mowic glupio, albo klamac to niech lepiej nic nie mowi.

Z samego unikniecia ZUSu juz Karkosik ratuje 30% wyplaty. Z 90tys miesiecznie to wcale nie jest malo, tak? A reszta zajma sie jego ksiegowi, zsumuja wydatki, ulgi, inne i pozamiatane. Proste? A zarobil bo byl obrotny i mial leb na karku. I za to ma poniesc kare, tak? Taka typowa dialektyka komusza. Za dobrze ci poszlo? To plac biedniejszym.
Przecież mówi prawdę że trzeba będzie podnieść podatki dla najlepiej zarabiających. A o tym że po panowaniu Tuska trzeba będzie czyścić to nie trzeba mówić.

Jaką karę? Co ty tak z tą karą? Wiesz co to jest podatek dochodowy? Jeżeli kombinują żeby nie zapłacić zus to będą płacić więcej dochodowego. Proste.

Trzeba było cudaka dwa razy nie wybierać ... To rocznie byłoby 17 mld dziury, a nie 50 mld.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 06.09.2013, 17:29
Przecież mówi prawdę że trzeba będzie podnieść podatki dla najlepiej zarabiających. A o tym że po panowaniu Tuska trzeba będzie czyścić to nie trzeba mówić.

Jaką karę? Co ty tak z tą karą? Wiesz co to jest podatek dochodowy? Jeżeli kombinują żeby nie zapłacić zus to będą płacić więcej dochodowego. Proste.

Trzeba było cudaka dwa razy nie wybierać ... To rocznie byłoby 17 mld dziury, a nie 50 mld.
A ty dalej swoje. Najbogatsi i tak nie zaplaca a wszystko sie odbije na reszcie. Podnoszenie podatków "dla najbogatszych" to jest tak tani i żałosny chwyt populistyczny ze az dziw ze ludzie sie jeszcze na niego daja nabrac. Przemysl to sobie dwa razy i zauwaz ze o wiele wiecej mozna osiagnac tnac administracje i wydatki publiczne, uproszczajac system podatkowy i obnizajac podatki. Tylko tym sposobem zabraknie kielbasy wyborczej i nie bedzie jak mamic mas.

Trzy zwyciestwa platformy pod rzad to tez duza zasluga Kaczynskiego ktory umiejetnie antagonizuje sobie duze grupy wyborcow. W tej chwili jestem pewien ze dla wiekszosci Polakow wybór miedzy PiS a PO to jak wybór miedzy kiłą a rzezączką.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.09.2013, 18:04
No to hop szklanke piwa, bo niebawem będzie droższa o ...15 %. Tusk zrobił to z miłości do Was abyście nie stali sie alkoholoikami :

http://wpolityce.pl/wydarzenia/61943...o-duzo-wysilku
Drozd
Senior Member

Stary 08.09.2013, 08:55
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
A ty dalej swoje. Najbogatsi i tak nie zaplaca a wszystko sie odbije na reszcie. Podnoszenie podatków "dla najbogatszych" to jest tak tani i żałosny chwyt populistyczny ze az dziw ze ludzie sie jeszcze na niego daja nabrac. Przemysl to sobie dwa razy i zauwaz ze o wiele wiecej mozna osiagnac tnac administracje i wydatki publiczne, uproszczajac system podatkowy i obnizajac podatki. Tylko tym sposobem zabraknie kielbasy wyborczej i nie bedzie jak mamic mas.

Trzy zwyciestwa platformy pod rzad to tez duza zasluga Kaczynskiego ktory umiejetnie antagonizuje sobie duze grupy wyborcow. W tej chwili jestem pewien ze dla wiekszosci Polakow wybór miedzy PiS a PO to jak wybór miedzy kiłą a rzezączką.
Najbogatsi nie zapłacą, to jest dopiero populistyczna bzdura, jak ktoś myślący sie za to weźmie to zapłacą, najwyżej będą płacze, że odbiera im to możliwość inwestycji. Ale w co do ch... inwestuje taki lis albo kubuś? Więcej można osiągnąć tnąc administrację? To gdzie byłeś przez ostatnie lata jak rudy ją rozdymał? Siedziałeś jak mysz pod miotłą i bredziłeś tak jak w drugim akapicie. Kaczyński antagonizuje? Nie kolego, to medialna propaganda tłumaczy lemingom jak powinny Kaczyńskiego rozumieć, a te dokładnie tak jak Ty łykają bez zastanowienia. Celem jest właśnie osiągnięcie tego o czym marzysz w ostatnim zdaniu. Bo wtedy łatwo wyskoczyć z poligłupem albo inną wydmuszką jako zbawcą. To taki prosty mechanizm, że aż wstyd, że dajesz się robić jak chłop w sądzie. Dla animuszu tłumaczysz sobie że "większość Polaków" też dała sie zrobić. Jeżeli tym się pocieszasz to wiedz że to bzdura, z każdym dniem większa.

Cytat:
Polska nie przeżywa recesji, cały czas ma dodatni wzrost gospodarczy, więc „pomyłki” ministra finansów w wysokości kilkudziesięciu miliardów złotych kryzysem wytłumaczyć się nie da. Skąd więc się wzięła ogromna dziura budżetowa? Może warto wyjaśnić brak po stronie wpływów pokaźnej kwoty przewidzianej jako dochody z podatku VAT? W środowisku finansistów mówi się od wielu tygodni o fatalnej ustawie dotyczącej m.in tego podatku, przeforsowanej przez ministra finansów. Ustawie, która umożliwia unikanie płacenia VAT korporacjom międzynarodowym. To kolejna sprawa, która nadaje się do powołania komisji śledczej w sprawie dokonań rządu Tuska. Tajemnicą poliszynela jest, że w pracach nad projektem ustawy brali udział lobbyści pracujący dla wielkiego biznesu działającego w Polsce – zatem warto byłoby wyświetlić okoliczności jej pisania i uchwalania. Mogłoby się okazać raz jeszcze, że decyzje rządu skupiają się na zapewnieniu rozwiązań korzystnych nie dla kraju i jego obywateli, ale dla wąskiej grupy możnych tego świata – patronów obecnego układu władzy w Polsce. To stwierdzenie jest już chyba oczywiste dla znaczącej grupy wyborców, nawet bez kolejnych dowodów.
http://niezalezna.pl/45737-rzad-gra-...wa-ciag-dalszy

Skoro da się zrobić żeby bogaci nie płacili, to w drugą stronę też się da.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 08.09.2013, 18:59
Już za chwileczkę , już za momencik:

Cytat:
Nadchodzące zablokowanie przez Unię Europejską wydobycia łupków w Polsce powinno stać się punktem zwrotnym polskiej polityki

Za kilkadziesiąt godzin Unia Europejska najprawdopodobniej spełni postulaty lewicy i pożytecznych idiotów, francuskich producentów elektrowni jądrowych oraz rosyjskich lobbystów i agentów wpływu, które – wszystko na to wskazuje – praktycznie pozbawią Polskę możliwości wydobywania ogromnego bogactwa z polskiej ziemi, pozbawią nas szansy na radykalny awans cywilizacyjny, pełne bezpieczeństwo energetyczne oraz radykalne wzmocnienie polskiej niepodległości.
We środę 11 września Parlament Europejski będzie radził nad przyjęciem dyrektywy, która absurdalnie zawyża i tak najwyższe na świecie wymogi ekologiczne przy poszukiwaniu gazu łupkowego. Politycy świetnie znający problem biją na alarm. Europoseł PiS Konrad Szymański ostrzega, że przyjęcie przez Parlament dyrektywy oznaczać będzie, że „branża łupkowa zostanie zaproszona do opuszczenia Europy”, a inicjator „polskich łupków”, były geolog kraju, dziś poseł niezależny, prof. Mariusz Jędrysek mówi, że „należy podważyć kompetencje Unii do stanowienia prawa, które nie dotyczy spraw transgranicznych”. Zaniepokojony jest także europoseł z PO, Bogusław Sonik, choć to właśnie na jego raport domagający się zaostrzenia kryteriów powołują się autorzy projektu blokującej wydobycie łupków dyrektywy.
Bardzo realne niebezpieczeństwo podjęcia owej dyrektywy powinno już dziś prowokować w Polsce polityczne trzęsienie ziemi. Opozycja (poza w/w wymienionymi wszyscy, którzy serio zajmują się sprawą polskiego bezpieczeństwa energetycznego, jak m.in. Piotr Naimski) powinna potraktować sprawę jako stan najwyższego zagrożenia, przeanalizować możliwe do podjęcia przez Polskę kroki, ustalić wspólne stanowisko i wezwać rząd do natychmiastowej reakcji, deklarując swe poparcie, gdy rząd zdecyduje się na właściwe działania.
W przypadku bierności rządu, czy też kontynuowania w tym obszarze działań szkodliwych dla polskich interesów, jak to się dzieje od 6 lat, opozycja zapowiedzieć powinna wypowiedzenie koniecznych aktów prawnych po dojściu do władzy oraz rozpocząć potężną akcję uświadamiania opinii publicznej, że zablokowanie możliwości wydobywania w Polsce gazu łupkowego jest aktem agresji na kluczowy obszar polskich interesów narodowych.
Dlatego wspieranie przez polskich urzędników i polityków tej blokady lub bierność wobec niej będzie aktem narodowej zdrady i tak też będzie traktowane.
Przez swą klarowność i zerojedynkowość los tej dyrektywy powinien być punktem zwrotnym w polityce polskiej, powrotem do myślenia w kategoriach dobra narodowej wspólnoty i działań przeciwko niej oraz potężnym żądaniem podmiotowych relacji z Unią Europejską.
Którzy politycy poprą tę nadchodzącą agresję Unii na największą polską szansę cywilizacyjnego awansu? A którzy będą milczeć jak na sejmie w Grodnie?
http://wpolityce.pl/artykuly/62082-n...skiej-polityki
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.09.2013, 19:59
Z tym komentowaniem głosowania na zasadzie jakby de facto się już odbyło, to proponuje jednak poczekać do środy. Z kilku względów.

Po pierwsze jest to jednak poprawka wprowadzona w toku prac parlamentarnych. Oryginalny projekt komisji takiego zapisu nie zawierał. A więc ,,fundamenty'' do jej poparcia nie są tak mocne.

Po drugie , wynik tego głosowania w PE nie jest i w 100 % pewny. Owszem, zieloni i socjaliści zapewne będą dosyć zgrani. Natomiast gdyby równie zgrani byli liberałowie(tu minus, że sprawozdawca jest zdaje się z frakcji liberałów) i chadecja, to wynik głosowania jest sprawą otwartą.

Po trzecie, nawet gdyby poprawka przeszła, to tekst musi jeszcze zaakceptować Rada Unii, w której można to łatwiej zablokować gdyż tam socjaliści i zieloni nie mają już takiej pozycji jak w Parlamencie Europejskim.

Oczywiście siły po drugiej stronie są mocne i to uprawnia do obaw, natomiast nie oznacza, że zamierzony przez nich skutek już nastąpił.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.09.2013 o godz. 20:09.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2013, 20:52
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Już za chwileczkę , już za momencik:

http://wpolityce.pl/artykuly/62082-n...skiej-polityki
ale nas wyruch..., no to jesteśmy golasami w europie na najbliższe dziesięciolecia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.09.2013 o godz. 12:19.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.09.2013, 01:30
Tajemnica Poliszynela, Putin się nie ceregieli. Co na to amerykański pokojowy Noblista? http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...-bron%E2%80%A6
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 09.09.2013, 12:23
Heh Platforma ma kiepski dzień dzisiaj. Najpierw na Podkarpaciu kandydat PiS (notabene Pupa) skopał im d... 60:20 (choć trzeba brać pod uwagę żałosną frekwencję), następnie Gowin nie pozwala się już przeczołgiwać i sam wychodzi. Doprawdy ciężki okres dla tuskolandii, choć z drugiej strony zrobienie w tej chwili wcześniejszych wyborów ratowało by ich w jakiś sposób przed ścieżką AWS-u, bowiem może być tylko gorzej. Zaraz za pasem odwołanie Bufetowej.
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 09.09.2013, 13:11
Ludzie na Podkarpaciu wzięli sobie do serca słowa Komorowskiego i Tuska, aby nie chodzić na hucpy polityczne typu referenda/wybory itp. A Gowin wybrał dobry moment na odejście po sromotnej porażce PO na Podkarpaciu, aby bardziej zagrać na nosie Donaldowi.

Teraz koalicja PO-PSL ma tylko przewagę jednego posła i jesień może być ciekawa zważywszy, że teraz Żalek przejmie miejsce Gowina w PO : http://niezalezna.pl/45784-zalek-ost...onaldzie-tusku
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.09.2013, 14:04
jest koło poselskie inicjatywa dialogu, z którym po współpracuje więc nie ma co mówić o przyśpieszonych wyborach na razie. zresztą w tym momencie opłacalne tylko dla sld. po czeka na odbicie gospodarcze a pis na wzrost poparcia żeby rządzić samodzielnie, bo jak inaczej...
Drozd
Senior Member

Stary 09.09.2013, 14:43
fox mulder napisał(a):Wyświetl post
jest koło poselskie inicjatywa dialogu, z którym po współpracuje więc nie ma co mówić o przyśpieszonych wyborach na razie. zresztą w tym momencie opłacalne tylko dla sld. po czeka na odbicie gospodarcze a pis na wzrost poparcia żeby rządzić samodzielnie, bo jak inaczej...
Wiadomo że po ma "zaplecze" w postaci reszty uczestników "nocnej zmiany". Pytanie czy otwarcie znów połączą siły. Bo to mogłoby otworzyć oczy ogółowi nie tylko znającym kulisy.

Cytat:
Siłą chcieli wziąć wszystko, a Polskę potraktowali jak zwykły wojenny łup – JAK .....Ę, z którą się robi co chce – nawet wbrew jej woli, którą się oszukuję, znieważa i wykorzystuje do własnych partykularnych interesów" – napisała na blogu b. radna Platformy Obywatelskiej z Siemianowic Śląskich,..................
http://niezalezna.pl/45778-platformo...etod-wladzy-na

Polecam lemingom pod rozwagę...
Hej Nasz TS !!
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.09.2013, 15:25
Tak kłócą się Polacy:
http://www.wprost.pl/blogi/stanislaw_kania/?B=2746
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 09.09.2013, 15:38
Gowin tworzy szalupę dla uciekinierów z PO. Ustawki ciąg dalszy, teatrzyk gra swoje rólki. Kiedyś trzej ojcowie założyciele tworzyli PO dla szczurów uciekających z koalicji AWS-UW, dziś to robi Gowin. Już słychać: Tercet Gowin-Wipler-Balcerowicz. Ludzie kupią? Pewnie że kupią, czemu by mieli nie kupić? Kupili trzy razy, czemu nie maja czwarty?

A, i jeszcze jedna sprytna zagrywka: "Koalicjant dla PiS"
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.09.2013, 20:29
A o Agencie Tomku vel Jamesie Bondzie i Adamie Hofmanie ,który sie zastanawial czy pokazac penisa czy nie , nicnie napiszecie ? Przecież to są te Pisowskie elity polityczne , "które są gotowe wziąć odpowiedzialność za Polskę"
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.09.2013, 20:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A o Agencie Tomku vel Jamesie Bondzie i Adamie Hofmanie ,który sie zastanawial czy pokazac penisa czy nie , nicnie napiszecie ? Przecież to są te Pisowskie elity polityczne , "które są gotowe wziąć odpowiedzialność za Polskę"
No widzisz - to są właśnie problemy stworzone specjalnie dla Ciebie.
Drozd
Senior Member

Stary 09.09.2013, 23:04
Leming jak malowany ...

ps, dlaczego nie pokazał? było? haha
Hej Nasz TS !!
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.09.2013, 23:08
DonaltTSSk napisał(a):Wyświetl post
Gowin tworzy szalupę dla uciekinierów z PO. Ustawki ciąg dalszy, teatrzyk gra swoje rólki. Kiedyś trzej ojcowie założyciele tworzyli PO dla szczurów uciekających z koalicji AWS-UW, dziś to robi Gowin. Już słychać: Tercet Gowin-Wipler-Balcerowicz. Ludzie kupią? Pewnie że kupią, czemu by mieli nie kupić? Kupili trzy razy, czemu nie maja czwarty?

A, i jeszcze jedna sprytna zagrywka: "Koalicjant dla PiS"
Chodzi o tego Wiplera, który miał być dla wielu wielką nadzieją PIS-u?
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.09.2013, 23:42
Dokładnie. Był dla niektórych nadzieją PiS, a dla innych będzie nadzieją na wykopanie PiS. Ten sam człowiek, a jakże odmienne oblicza.
AS82
Banita

Stary 10.09.2013, 08:52
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No widzisz - to są właśnie problemy stworzone specjalnie dla Ciebie.
Po prostu martwię sie o tych pisowskich "synów narodu" ,żeby żyli wg wartości o których ochoczo mówią ,a jak gasną światła kamer to schodzą na manowce , nieładnie oj nieładnie
Drozd
Senior Member

Stary 10.09.2013, 09:46
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Był dla niektórych nadzieją PiS, a dla innych będzie nadzieją na wykopanie PiS. Ten sam człowiek, a jakże odmienne oblicza.
Wykopać, sołtysie to sobie możesz dołek, a Wipler to taka sama "nadzieja" jak swego czasu Poncyliusz czy Kowal. Siuśmajtki którym Kaczyński dał szanse, a im było mało. I dali się omotać. Wipler i Balcerowicz super tandem reformatorów. Ciekawe czym byłby krokodyl po ich reformach .

Po prostu martwię sie o tych pisowskich "synów narodu" ,żeby żyli wg wartości o których ochoczo mówią ,a jak gasną światła kamer to schodzą na manowce , nieładnie oj nieładnie
Idze idze lemingu, przesłuchaj sobie jak bredzi cudak na partyjnym zjeździe i to chyba na trzeźwo, jak chcesz sie martwić. Posłuchaj sobie swojego wybrańca pełnego wartości . A nie wmawiaj myślącym ludziom tekstów z propagandowego smsa z centrali, bo już niektórym przepona wysiada.

Żeby po krzakach leszczy z kamerami rozstawiać to trzeba mieć pięknie nasrane do gara. A żeby z takich nagrań robić aferę to już totalna desperacja
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.09.2013 o godz. 09:55.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.09.2013, 10:09
A Kaczyński to jakiś Bóg żeby komuś dawał szanse? Co on za mordę trzyma wszystkich Polaków, polityków, którzy są po prawej stronie? Śmiesznie brzmią twoje słowa w kontekście człowieka, który jako przedstawiciel największej partii opozycyjnej, którego partia i on sam przegrywają wybory za wyborami miałby rozdawać karty i być jakimś wielkim przywódcą.
Oczywiście na tych wszystkich Wiplerów, Poncyljuszów czy z drugiej strony Gowinów itp to leje ciepłym moczem bo najpierw siedzą w partiach w jakich siedzą - wiedzą jak tam wygląda rzeczywistość - a później jak sami dostają prztyczek w nos to uciekają i chcą nowe frakcje budować. Ja na wszystkich takich uciekinierów od A do Zet, włącznie z Zawiszą (chociaż do takich ludzi, którzy z wielkiej polityki znikają na jakiś czas ale dalej działają i od zera pną się w górę mam jakieś tam cząstki zrozumienia) leję ciepłym moczem z jednego prostego powodu. "Ale to już było...", były już partię, które się nazywały X póżniej ktoś z tych partii odchodził, tworzył partię Y, zbierał część ludzi z partii X, tworzył nową nadzieję, przejmował rządy, później z tej partii Y kolejne osoby wychodziły, tworzyły partię Z itp i nic to nie zmieniło. System dalej trwa, postkomuchy rządzą, dziwnym trafem ciągle te same ryje przy korycie się utrzymują.
Ich wszystkich trzeba wyjebać, tak samo jak wyjebać trzeba Kaczyńskiego czy inne PSLe bo oni nic nie zmieniają. Są, trwaja w tym systemie, niby walczą ale im ta walka nie wychodzi (może to nie do końca ich wina bo jeśli są prawdziwą opozycją to komuchy szponcą żeby ta opozycja nie rządziła - no ale skoro więc sa opozycją nieskuteczną nie potrafiącą się przebić to niech sobie dadzą spokój. Z drugiej strony jak przychodzi co do czego to działają na niekorzyść Polski, często dostarczają tematów zastępczych mediom, zajmują się papką zamiast ważnymi sprawami (dlaczego PiS zamiast uświadamiać ludzi, że UE = ZSRR to cicho siedzi, akceptuje ten burdel i jeszcze jak jakieś ochłapy dostajemy z Funduszy Unijnych to się cieszą z tego?).
I co do PiSu i tych wszystkich Poncyljuszów i Wiplerów. Tak jak już było wiele razy mówione. piS to jest partia jednego człowieka. I to też jest problem. Braknie Kaczyńskiego i kto tam będzie brylował? Tam są same słabe osobowości. Kto to wszystko miałby trzymać na wodzy, Hoffman? Kaczyński odejdzie to się PiS rozpadnie na 20 mniejszych partii...
PS Wyraziłem swoje zdanie tak dla ogółu forumowiczów. proszę drozd żebys mi nie odpowiadał, mimo, że się posłużyłem cytatem z twojej wypowiedzi, ponieważ nie chce mi się czytać tego twojego .......enia. Pozdrawiam
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 10.09.2013, 10:24
Kaczyński jest szefem partii i decyduje kto z młodych prężnych rokuje nadzieje na odpowiedni rozwój w polityce. Wybranym daje szanse, nie rozumiesz? Czy tak strasznie masz ochotę nadawać na Kaczyńskiego, że nawet prawa do wyboru ludzi we własnej partii mu odmawiasz. Może powinien przeprosić? Tak jak Hofman bo kilku płatnych propagandzistów nagrało go z krzaków ?

Jak chcesz wiedzieć która opozycja jest prawdziwa, to zaobserwuj na kogo najbardziej plują komuchy. Zawsze się sprawdza.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.09.2013 o godz. 10:28.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2013, 18:24
wszystkim zwolennikom "sprawiedliwosci spolecznej"http://wmeritum.pl/nowoczesna-bajka-o-3-swinkach/
AS82
Banita

Stary 10.09.2013, 19:41

Idze idze lemingu, przesłuchaj sobie jak bredzi cudak na partyjnym zjeździe i to chyba na trzeźwo, jak chcesz sie martwić. Posłuchaj sobie swojego wybrańca pełnego wartości . A nie wmawiaj myślącym ludziom tekstów z propagandowego smsa z centrali, bo już niektórym przepona wysiada.

Żeby po krzakach leszczy z kamerami rozstawiać to trzeba mieć pięknie nasrane do gara. A żeby z takich nagrań robić aferę to już totalna desperacja
I co taki myslący człowiek jak ty ,wywnioskował jak zobaczył najebanego Lipińskiego ,któremu trzy osoby pomagały zapiąc szlafrok ,a agent Tomek jak nie przy walizce pieniedzy to opowiada o magnum kaliber 45
Drozd
Senior Member

Stary 10.09.2013, 23:56
A kto ci powiedział że myślący wyciągają wnioski na postawie treści filmu? Treść jest zupełnie bez znaczenia, istotny jest sam fakt jego powstania. Ale żeby to zrozumieć trzeba właśnie myśleć.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2013, 06:27
w tefałen24 chlapneli że już 4 miliony naszych Rodaków opuściło POlske, to najwięcej po 1945 roku(wtedy 5 mln wyemigrowało z powodu Wojny).....no ale teraz jak Doniu ogłosił koniec kryzysu to pewnie będą wracali...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.09.2013 o godz. 09:25.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów