|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
wis.la/g011x
Autostrada jest dla ludzi ? Stalexport i tajna umowa. Z artykułu: Cytat:
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 04.09.2013 o godz. 19:29.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Jaka jest więc recepta na zmianę rządów? no? ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Oglądnijcie sobie Max Tv na Youtube on wam powie jak jest.
![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A recepta? Słuchać i myśleć , a więc informować i pobudzać do myślenia. Jak ludzie zrozumieją, że warunki ich życia zależą od ich własnego wyboru to zaczną się interesować i pajaców przestaną wybierać.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Chyba większa rozróba się szykuje ... http://www.wprost.pl/ar/415547/Turcj...enia-na-Syrie/
-- Spojrzenie Winnickiego ... http://narodowcy.net/publicystyka/78...precz-od-syrii Pogląd Rokity ... http://wpolityce.pl/wydarzenia/61736...owo-wschodniej Syryjski patriarcha katolicki przeciwny jakiejkolwiek interwencji militarnej: http://konflikty.wp.pl/kat,1020223,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 05.09.2013 o godz. 01:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Matołki z UE, buehehehehe :
http://wpolityce.pl/artykuly/61815-k...floty-morskiej P.S. Trzeba niestety nadal utrzymywać tych tępych darmozjadów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pajace z PO wygrały dzięki takim mózgom jak Ty. Szczere gratulacje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłat się odezwał i jaki zadowolony...
Twoje zachowanie w tym temacie dowodzi jaki poziom świadomości reprezentujesz. Szkoda czasu . ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co za różnica czy jesteś zadowolony, pytanie czy jesteś odpowiedzialny. A Tobie się wydaje że nie jesteś bo nie głosowałeś. Proszę cie. Komuszymi tekstami, że wszyscy tacy sami złodzieje robisz więcej szkody niż głosowaniem, ale przecież dobrze o tym wiesz ... Dlatego dość gadania do obrazu.
Zrozum że jeżeli ktoś po sześciu latach rządów nocnej zmiany, czuje potrzebę krytykowania PiSu to inaczej niż sympatią do komuchów z nocnej zmiany tłumaczyć tego nie można. Zwłaszcza że owa"krytyka" to najczęściej propagandowa papka znana przez wszystkich na pamięć. Więc jeżeli nie chcesz być tytułowany komuchem nie zachowuj się jak komuch.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.09.2013 o godz. 14:50.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie byłeś kiedy L. Kaczyński zwlekał z podpisem TL? A komuchy po nim jechały, gdzie był Mikke, dlaczego go nie bronił. Teraz sobie przypomniałeś? Tusk obiecał ustawę kompetencyjną, dlaczego się nie dopominasz? W smsie nie napisali? Ile kosztowało muzeum żydów że tak płaczesz, a o 500 000 000 podarowanych ruskim przez Pawlaka nie pamiętasz. Jesteś jednym słowem tak otumaniony, że aż śmieszny. Mam jednak obawy, że to nie przypadek, że twoim zdaniem pis i po to jedna banda, ale ty prawicowiec przyp.... się do Kaczyńskiego choć od lat o niczym nie decyduje, a Tusk zupełnie cie nie interesuje bo od sześciu lat decyduje o wszystkim.
Więc możesz zaklinać rzeczywistość ale wszyscy widzą co jest grane, pseudo rewolucjonisto na komuszym pasku. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Pragnę kolegę wesprzeć i zacytować kolejne winy PiSu. Okazuje się, że Jarosław Kaczyński odpowiada także za ostatnie spadki na giełdzie! To naprawdę podły i szkodliwy człowiek! ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Boisz się o odbieranie komuś pracy?! Toż to socjalistyczne, skrajnie lewicowe myślenie ! Jak ktoś jest dobry w tym co robi, to w ramach liberalnego państwa Korwina zawsze sobie poradzi. Więc nie lękaj się, tylko zatrudnij na dworze Kaczora, bo co dwie pensje (od Kaczora i Korwina) to nie jedna
![]() PS. A jak na poważnie chcesz pomyśleć o "odebraniu" mi pracy, to skończ Polibudę i zrób uprawnienia budowlane. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pomysl Kaczynskiego na trzecia stawke podatkową. To i tak nie uderzy w bogatych i korporacje tylko w klase srednią i przedsiębiorców. Jak tu mowic ze JarKacz nie zraza do siebie ludzi? Czy on kiedys pojdzie po rozum do głowy i przestanie sie odzywac na temat gospodarki?
http://biznes.interia.pl/news/kaczyn...m_campaign=RSS |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
http://www.dailymotion.com/video/x14...09-2013_webcam
Jak się sypie grunt pod nogami, to niestety się bredzi... ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"AGENCI SB na stanowiskach publicznych w III RP"
http://pressmix.eu/index.php/2013/08...nych-w-iii-rp/ ------------ Z innej beczki: "Brytyjska emerytura Rostowskiego". http://www.wprost.pl/blogi/tomasz_molga/?B=2750
Ostatnio edytowane przez yarow : 05.09.2013 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Raczej takimi wypowiedziami pozycji sobie nie poprawi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przeciez ten chlop jest oderwany od rzeczywistosci. Tak dlugo powtarzal swoje brednie ze zaczal w je sam wierzyc. Tak samo jak i JarKacz. Problem polega na tym ze do spolki udalo im sie tak spolaryzowac spoleczenstwo ze zamiast wyborcow mamy "kiboli" partii politycznych. Czysta nienawisc pozbawiona argumentow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cudak narobił takich długów że skądś trzeba na nie wziąć. Jak sobie klasa średnia i przedsiębiorcy wybrała cudaka to pretensje do siebie. Za głupotę się płaci. Inna sprawa, że takich przedsiębiorców którzy załapią sie na trzecią stawkę jest garstka. Częściej będą to dziennikarzyny, eksperci, prezesi z politycznego nadania itd. Natomiast opodatkowanie hipermarketów to obowiązek choćby podatkiem obrotowym. Zapłacą klienci? Ok, ale osiedlowy sklepik będzie miał równiejsze szanse. To samo z bankami. Usługi są u nas najdroższe w unii, a państwo nic z tego nie ma.
Jeżeli lemingi nie poczują konsekwencji własnych debilnych zachowań to nigdy nie zmądrzeją ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zdajesz sobie sprawe ze bogatych stac na dobrych ksiegowych ktorzy sa w stanie wykorzystywac wszystkie luki? http://praca.wp.pl/title,Prezes-spol...?ticaid=111423 Po dupie dostana ci ktorych na nich nie stac czyli wlasnie przedsiebiorcy i srednia klasa. Albo niech Jaroslaw podaza wzorem Hollanda i wprowadzi jakis 90% dla najbogatszych. Albo 110%.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 06.09.2013 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie luki ? Nieujawnione dochody to o ile się nie mylę 75% podatku? Chyba lepiej zapłacić 39% i mieć spokój, a nie kombinować i ryzykować o byle 7%.
Jakie 90% czy 110% skończyły się argumenty to zaczynasz fantazjować? Hahaha ale śmieszne. Jaki jest proponowany próg od którego wpadasz w stawkę 39%? Wiesz? Więc skąd wiesz czy w dzisiejszych warunkach jakiś przedsiębiorca tyle zarabia? Ilu ich jest? Poza tym to Kaczyński zlikwidował stawkę 45%, a mimo to cwaniaczki zagłosowały na cudaka. Niech teraz cierpią za własną głupotę. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po pierwsze, na KAŻDEJ podwyżce podatku ucierpią najbiedniejsi i ci z klasy średniej. Dlaczego? Gdy przedsiębiorca zostaje obarczony wzrostem kosztów pracy swojej i swoich pracowników (do każdego podatku tak podchodzę, bo podnosi on koszt działalności), to on nie dołoży z własnej kieszeni, ale z kieszeni pracownika. Summa summarum podwyżka, która ma uderzyć w większego uderzy tak naprawdę w tego najmniejszego. "Oczywista oczywistość" że posłużę się klasykiem, który wpadł na pomysł podwyżki podatku. Druga sprawa. Jeśli jest tylko furtka (a jest niemal zawsze, bo nie ma rozwiązań prawnie doskonałych) to też korzystałbym z niej i robił wszystko, by jednak te 7% zaoszczędzić, jeśli tylko będzie droga której prawo mi nie zabroni. Piszesz, że to "byle 7%". Jest sporo przypadków, gdzie te "byle 7%" idzie w setki tysięcy złotych, jak i nie miliony, które można przeznaczyć na inwestycje wewnątrz biznesu, a nie oddawać jako haracz, który i tak zostanie przeżarty przez administracyjne sito. Po trzecie. Chwała Kaczyńskiemu za obniżkę podatków do dwóch progów z 32% jako najwyższym. Jednak używanie argumentu, że "niech teraz cierpią za własną głupotę" jest co najmniej dla mnie dziwne... Dlaczego? W pierwszym punkcie wyjaśniłem kto ucierpi najmocniej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolego hunter dziękuje za uprzejmość i rozumiem nikt nie lubi podnoszenia podatków, ale czasami nie ma wyjścia i najprawdopodobniej tak jest teraz dzięki cudakowi i jego lemingom. Zauważ że zlikwidowali próg ostrożnościowy, bez jakiejś reakcji zadłużą nas jak Grecję uciekną na seszele a winny będzie Kaczyński bo myśli o podnoszeniu podatków.
Wiadomo że każdy chce płacić jak najmniej, dlaczego? Bo każdy wie, że ta wpłacona kasa nie przynosi żadnego pożytku ogółowi . Gdyby przedsiębiorca miał choćby nadzieję że za podatek wyremontują drogę w jego miejscowości, położą chodnik, czy zrobią plac zabaw pewnie by tak tych 7 % nie żałował i furtek nie szukał. Ja zwracam uwagę tylko na jedno. Kasy na odsetki o kredytów zaciągniętych przez Tuska zaczyna brakować. Lepiej podnieść vat? Kto wtedy ucierpi? Nie rozmawiamy o kosztach pracy tylko o podatku dochodowym. Czyli po odliczeniu składek i kosztów. Księgowym nie jestem, ale podatek płaci się od tego co zostanie chyba. No i Jarek wspominał coś o ulgach jeżeli wdrażane są inwestycje. Zresztą sposobów żeby zapłacili Ci o których chodzi czyli np taki Lis czy inne "gwiazdy dziennikarstwa" jest wiele. Tylko trzeba się za to zabrać, a nie zakładać z góry ze i tak zapłacą najbiedniejsi i podnosić vat. No i ważniejsze od trzeciej stawki jest opodatkowanie obrotu w sklepach wielkopowierzchniowych i transakcji finansowych. Dokładnie tak jak na Węgrzech. W 2005 po wygranej PiS napływ inwestycji był gigantyczny, teraz gigantyczny jest ich odpływ. Zastanawiałeś się dlaczego? Zerknij na wykres indeksów na giełdzie w Warszawie po wygranej PO ww 2007.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.09.2013 o godz. 12:57.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podnoszenie vatu czy innych parapodatkow nie jest wyjsciem. Je trzeba obnizyc. Nam jest teraz potrzebne cos co sie nazywa ekonomia podazy (reganomika ).Co do opodatkowania sklepow wielkopowierzchniowych to wystarczy zniesc ulgi i zwolnienia. Kilka miesiecy temu w necie bylo badanie ktore wskazywalo ze Polska ma najbardziej skomplikowany system podatkowy w Europie, a na 170 przebadanych krajow bylismy na 127 miejscu. Dlatego nathmiastowo trzeba uproscic ten system i wprowadzic jasne i przejrzyste zasady, a nie jak jest teraz ze dwie rozne izby skarbowe interpretuja ordynacje na dwa diametralnie rozne sposoby.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 06.09.2013 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To co się do Kaczyńskiego przyp.... ? On ma ciąć wydatki? Może z ochrony ma zrezygnować dla ratowania budżetu? Od sześciu lat przybyło 100 000 urzędników nie martwi się to? Ciebie martwi co mówi Kaczyński jak k... zaprogramowany.
Ja wiem jedno, Kaczyński zanim podniesie podatki zrobi wszystko żeby nie musieć tego robić i tym się różni od reszty. Gdyby było inaczej to by ich nie obniżał. A że uczciwie mówi że oszczędności może nie wystarczyć to tylko plus dla niego. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Tak samo przyczepiles sie Karkosika a przeciez chlop sie nawet z tym nie kryje i mowi ze to legalne. Wiec o co ci chodzi? Czyli jest luka by uniknac wysokiego opodatkowania? Jest!
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 06.09.2013 o godz. 14:01.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślisz że jak Kaczyński powie że zwolni 100 000 ludzi to ktoś z nich na niego zagłosuje? Komuchy tylko na to czekają. Zaraz by było ze szykuje miejsce dla swoich, że zawłaszcza
. Nie pamiętasz? Skoro w zarobkach ma 1200 to skąd ma na furę za 200 000? Jak wyjaśni to nie ma sprawy. A kasa z umowy menadżerskiej jet traktowana jako przychód czy żyjemy w cyrku? Co mnie obchodzi ile zapłacił zusu jeżeli zarobił na czysto więcej niż próg X to od kwoty powyżej X płaci nie 32 a 39. Proste jak drut. I kto mówi ze zarobił nielegalnie? Chozi o to że zarobił tak nieporównywalnie więcej niż przeciętny Polak że w związku z długami których narobił jego ideologiczny guru musi zapłacić więcej podatku. Co ci się nie podoba?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.09.2013 o godz. 14:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Niemieccy bojownicy mordowali w Syrii Chrześcijan ..."