The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2013, 18:11
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Ja sobie nie uzurpuje prawa do bycia czyjas wyrocznia tylko stwierdazm fakty. Na ten temat zostaly juz napisane tomy ksiazek a niektorzy ludzie zjedli cale swoje zycie na studiowaniu tych zagadnien. To sa autorytety i ja na tych ludzi moge sie powolywac.
Wspomnialem ideologie marksistowska i paryz jako te wydarzenia przez ktore lewica przestala byc utozsamiana z religia. Kiedy to po lewej stronie barykady pojawil sie antyklerykalizm i zdziczenie moralne powiazane z liderami tamtych ruchow. [...]
Doprawdy niektórzy do tej pory studiują te zgadnienia... jak choćby ja osobiście. Przytocz mi zatem tych autorów sugerujących, że lewicy i religii (która wg Marksa była "opium dla ludu") było ze sobą po drodze przed 1968 r.
Z własnej strony ponownie polecam lekturę encyklik papieskich, szczególnie encykliki "Rerum Novarum" papieża Leona XIII. Sądzę, że jest tam wiarygodnie i jasno określone stanowisko Kościoła wobec komunizmu.

sanderuss napisał(a):Wyświetl post
[...] No akurat robie i to i to. Sam czasami dostaje smieszne oferty, ale w takim przypadku wiem ze biorac dobrych ludzi, mniej ale za to wiecej im placac, tez zrealizuje cel. Czasami tez za takie oferty sie wogole nie biore jak wiem ze nie bede w stanie wywiazac sie z umowy, albo oferta jest smiesznie niska. I powiem ci szczerze ze ludzi dla ktorych pracowales i byli z ciebie zadowoleni wroca do ciebie. Natomiast w firmie dla ktorej pracuje widze jaki jest syf i malaria i jaki przerost etatow. Oraz jak ludzie w biurze pozoruja prace byle tylko cos robic, bezproduktywnie bo bezproduktywnie ale zawsze.
Więc jednak zgadzamy się przynajmniej w tym temacie ze sobą. Obopólne zadowolenie i pracodawcy i pracownika, gwarantuje satysfakcję z pracy dla obu stron i prawdopodobieństwo dalszej owocnej współpracy.
Natomiast nie wierzę, że będąc właścicielem firmy nie negocjowałeś nigdy z Klientem lepszych, bardziej dla Ciebie dogodnych warunków umowy.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.09.2013, 18:15
Widzieliście to?

http://beforeitsnews.com/war-and-con...n-2448162.html

Za: Pressmix
Cytat:
"Syria zestrzeliła 4 rakiety TOMAHAWK amerykańskiego agresora za pomocą systemu BenTsr1! Również nad Jordania zestrzelono prawdopodobnie amerykański super samolot F22. To są faktyczne przyczyny wstrzymania amerykańskiej inwazji na Syrię!"
https://www.facebook.com/Pressmix?re...ocation=stream
Ostatnio edytowane przez yarow : 03.09.2013 o godz. 18:26.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 03.09.2013, 18:26
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Doprawdy niektórzy do tej pory studiują te zgadnienia... jak choćby ja osobiście. Przytocz mi zatem tych autorów sugerujących, że lewicy i religii (która wg Marksa była "opium dla ludu") było ze sobą po drodze przed 1968 r.
Z własnej strony ponownie polecam lekturę encyklik papieskich, szczególnie encykliki "Rerum Novarum" papieża Leona XIII. Sądzę, że jest tam wiarygodnie i jasno określone stanowisko Kościoła wobec komunizmu.
Komunizm to extremum socjalizmu. A jak chcesz wierzacej polskiej lewicy to chociazby przytaczana wczesniej PPS czy PSL Wyzwolenie.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.09.2013, 18:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie zaczynam zastanawiać się, czy szkoła to miejsce odpowiednie dla takich osób. Istnieją jeszcze szkoły specjalne, ale szkoda mi tych dzieciaków.
Faktycznie lepiej się zastanów ...
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.09.2013, 18:32
Lepiej Ty się zastanów i wybierz, albo prawicę, albo lewicowy PPS. Nie możesz wziąć obu ciastek, bo tak się nie da, a nie zgrywasz jakiegoś upośledzonego trolla, który "nie wie" w temacie politycznym. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj i dalej wierz w Jareczka.
Drozd
Senior Member

Stary 03.09.2013, 19:08
Lepiej Ty się zastanów i wybierz, albo prawicę, albo lewicowy PPS. Nie możesz wziąć obu ciastek, bo tak się nie da, a nie zgrywasz jakiegoś upośledzonego trolla, który "nie wie" w temacie politycznym. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj i dalej wierz w Jareczka.
Puki co jedyną sprawiającą wrażenie upośledzonej jest Twoja nieskromna osoba, jeżeli analfabetyzm można traktować jako upośledzenie. Bo, że literki składać potrafisz to dopiero połowa sukcesu. Trzeba jeszcze rozumieć co z ich złożenia wynika, a tu, albo totalne zero, albo nieudolna próba manipulacji. Jedno i drugie chluby nie przysparza.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 03.09.2013, 19:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Puki co jedyną sprawiającą wrażenie upośledzonej jest Twoja nieskromna osoba, jeżeli analfabetyzm można traktować jako upośledzenie. Bo, że literki składać potrafisz to dopiero połowa sukcesu. Trzeba jeszcze rozumieć co z ich złożenia wynika, a tu, albo totalne zero, albo nieudolna próba manipulacji. Jedno i drugie chluby nie przysparza.
No tak, "puki" co z analfabetyzmu, albo dysleksji jak kiedyś tłumaczył swój niski poziom językowy wasz mentor partyjny i forumowy nie potraficie się wydostać. Byki sadzicie jak trzecioklasiści

Naprawdę miło patrzeć jak ktoś tak nagminnie kompromituje się w tym temacie i zniechęca potencjalnych wyborców do partii Jareczka. Tak trzymać. Ten sam poziom.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.09.2013 o godz. 19:39.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2013, 20:02
kolega zrobił tylko błąd ortograficzny.na szczęście to mniejsza głupota niż dać się skubać rostowskim i jeszcze do tego z uśmiechem im klaskać.
dziękuję za uwagę
emj10
Senior Member

Stary 03.09.2013, 20:45
Widzisz, ale tu nie chodzi o głupi błąd, ale o cały kontekst. Drozd trolluje w tym temacie od lat, a gdy zabraknie mu argumentów (każdorazowo) zaczyna wyzywać od analfabetów, lewaków, lemingów i podobnych. Wyzywa, mimo że sam wie, że nie ma to nic wspólnego z prawdą. Później za karę działa stara przedszkolna zasada "kto się przezywa, sam się tak nazywa" i Drozd po raz który wpadł we własne sidła.

Rostowskiego uważam za słabego ministra finansów, ale za dobrego księgowego, który mimo dużych zawirowań na rynkach dawał sobie radę. Do czasu. Po tym jak ostatnio się zbłaźnił i kłamał w żywe oczy nie po raz pierwszy jego notowania spadły do poziomu ministrów sportu, czy zdrowia.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.09.2013, 20:57
Towarzyszu ZSL-wcu, towarzysza Kalembę wygwizdano na Jasnej Górze, larum grają , herszt Tusk faszyzmem straszy, nie podobająmu się ogolone głowy a wy tu towarzyszu o jakimś Rostowskim pieprzycie.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 03.09.2013, 21:02
Spadkobiercą PPS-u w prostej linii jest dla wielu PiS)
WTF?

To Ty emjocie takie cuś smarujesz?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 03.09.2013, 21:14
Sambo, myślałem że chociaż Ty wyczujesz ironię w tamtym wpisie. Drozd nie chciał się określić i wskazać, czy PiS-owi bliżej do PPS-y, czy do partii prawicowej
sambo
dziarski chłop

Stary 03.09.2013, 21:47
Nie no, w pierwszym odruchu pomyślałem, że PIS nie zasługuje na takie wyróżnienie
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 03.09.2013, 22:02
Cieszę się, że zrozumiałeś. Pewnie też pamiętasz, że praktycznie wszystkie partie zasiadające w obecnym Sejmie poczuwają się do silnych związków z PPS-em, gdyż prawie jednym głosem uczciły w tym roku 120 lecie PPS-u.
wis.la/w1225

Cytat:
Sejm podjął w piątek uchwałę upamiętniającą 120. rocznicę powstania Polskiej Partii Socjalistycznej. Wyrażono w niej "najwyższe uznanie pokoleniom działaczy PPS za ich wkład w budowę niepodległej i sprawiedliwej Polski". Za podjęciem uchwały głosowało 409 posłów, przeciw było dwóch posłów, wstrzymało się 39 posłów.

Posłowie odrzucili wniosek mniejszości SLD. Odnosił się on do fragmentu zdania w tekście uchwały mówiącego o tym, że po wojnie "wielu przywódców i działaczy PPS ówczesne komunistyczne władze skazały na długoletnie więzienie, a niektórzy z nich zostali zamordowani". Poseł Tadeusz Iwiński (SLD) proponował, aby zamiast określenia "komunistyczne władze" w treści uchwały znalazł się przymiotnik "niedemokratyczne".

"Sejm RP uznaje PPS za formację polityczną, która wywarła znaczący wpływ na proces tworzenia i rozwój polskiej demokracji parlamentarnej oraz podkreśla, że partia ta dążyła do realizacji swojego programu społeczno.-gospodarczego drogą reform parlamentarnych" - czytamy w uchwale.

PS. Gwiaździsty, dzisiaj na drugą zmianie po Droździe? Dyżur do rana?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.09.2013 o godz. 22:04.
emj10
Senior Member

Stary 03.09.2013, 22:51
Mowa była raczej o przedwojennym PPS-ie jak to podkreślił mój przedmówca, więc nietrafiony post.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.09.2013, 00:01
Ponieważ już jakiś czas temu zawiesiłem swoją bytność na tym forum z dużym zdziwieniem znajduję że jeden z użytkowników nie może rozstać się z moim wspomnieniem. I pewnie gdyby chodziło o kogoś choć w miarę ogarniętego to machnął bym ręką na ten przejaw ukrytej fascynacji. Ponieważ jednak gębę postanowiła sobie powycierać moją skromną osobą postać tak licha i godna pożałowania jak użytkownik emj10, poczułem się jednak w obowiązku odnieść do cytatów które był uprzejmy odnieść bezpośrednio do mnie:
Cytat:
Demony wislaka68,
No cóż. Prawdą jest że obnażając szereg braków merytorycznych w sprawach na które był uprzejmy zabierać głos na tym forum (a to romanse śp. prezesa IPN, a to podłączenie się Polski do NS, a to budowa nowych dróg, a to gaz łupkowy, a to udział długu samorządów w całości długu, a to odpowiedzialność PiS za umowę gazową podpisaną przez Pawlak itp,itd; przykłady można mnożyć) przyczyniłem się w pewnym sensie do tego aby w szerokim odbiorze emj10 uzyskał status "chłopca z kreskówki". Mniej więcej taki sam jaki posiadają koledzy Szpen czy As. Nie sądziłem jednak że jego delikatna, chłopięca psychika ucierpi z tego powodu aż tak bardzo, aby zaczął widzieć we mnie demona. Gdybym tylko to wiedział...
Cytat:
którego dopadł kryzys wieku średniego
Wypada mi tylko spuentować że sądząc z jego wpisów użytkownika emj10 dopadła młodzieńcza euforia, spowodowana nieco spóźnionym odkryciem uroków pokątnej masturbacji (wygląda jednak na to że w większości przypadków te nieśmiałe próby kończą się niepowodzeniem).
Cytat:
widać pisowcy już tak mają, że w momencie gdy nie dają rady to następuje erupcja emocji i kompleksów
No to teraz pytanie: kto jest autorem tych stwierdzeń: "Może jednak masz coś wspólnego ze służbami jeśli boisz się o swoją głowę? Ja nie mam i mogę spać spokojnie.", "Nic tylko musisz zatemperować kredki, przygotować zeszyty i spakować tornister, a od środy wrócić do szkoły na język polski.", "Zdrowy rozsądek kontra zacietrzewieniu politycznemu nie ma żadnych szans". "Na szczęście masz pewnie jeszcze w szafie jakiś plecaczek i razem z kolegą Apraho możesz wrócić na zajęcia języka polskiego", "zgrywasz jakiegoś upośledzonego trolla, który "nie wie" w temacie politycznym. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj i dalej wierz w Jareczka", "Przecież lewak taki ja Ty świetnie odnalazłby się w tamtej propagandowej rzeczywistości"?
Prawda że piękny przykład "erupcji emocji i kompleksów"? Zakładając konsekwencję w rozumowaniu to jako autorowi tych zdań koledze emj10 nie pozostaje nic innego jak zagłosować na PiS (bo to przecież: "pisowcy tak mają"). No chyba że kolega cierpi na chorobę typową dla "młodych, wykształconych (i dodajmy paranoicznie zarozumiałych)",objawiającą się wiarą w to że na "erupcję emocji i kompleksów" cierpi tylko plebs, natomiast oni sami są z definicji "zdroworozsądkowi i kulturalni".

Cytat:
No tak, "puki" co z analfabetyzmu, albo dysleksji jak kiedyś tłumaczył swój niski poziom językowy wasz mentor partyjny i forumowy nie potraficie się wydostać
Pomijając drobny szczegół, że wiązanie dysleksji z "niskim poziomem językowym" wskazuje na kompletną ignorancję autora takiej opinii (wystarczy sprawdzić ilu pisarzy i publicystów było dyslektykami) to trudno nie zauważyć że podobna argumentacja jest znakomitym przykładem na to w jak błyskotliwy i inteligentny sposób "młody, wykształcony" radzi sobie gdy "już nie daje rady" nie używając "erupcji emocji i kompleksów". Pogratulować. Wszyscy są pod wrażeniem.

To tyle jeśli chodzi o krótki komentarz do uwag, które był uprzejmy zamieścić na mój temat użytkownik emj10. Korzystając jednak z okazji pozwolę sobie (ma nadzieję że Arapaho nie obrazi się o to że pozbawię go części przyjemności obśmiania bełkotu produkowanego przez nieocenionego emj10) przypomnieć użytkownikom stare dzieje, kiedy emj10 z obawy przed wyśmianiem trzymał sie z daleka od tego tematu. I proszę co mamy:

Cytat:
Zarabiam więcej niż godnie i liczę, że tuż po 30-stce będzie mnie stać na przejście na własną emeryturkę i to nie za 1500 zł miesięcznie,
O ile dobrze sobie przypominam to mamy w tym temacie do czynienia z drugim przypadkiem w którym użytkownik jest na tyle "bezpośredni" że pozwala sobie na chwalenie się swoimi dochodami. Tym pierwszym był Szpen. Nasi przodkowie mówili o takich "wart Pac pałaca". Z dobroci serca poradzę Ci drogi użytkowniku emj10 abyś więcej nie szedł tą drogą. Mniejszy obciach zrobisz w towarzystwie wchodząc z butami wypchanymi słomą niż chwaląc się swoimi "dochodami".

Cytat:
Wsparciem nigdy PSL nie obdarzałem i również nie uważałem się za zwolennika tej partii (w wyborach samorządowych prowadziłem dwukrotnie kampanię przeciwko PSL, aby zmarginalizować jej wpływy na wsi), a odkąd miałem czynne prawo wyborcze głosowałem na Janusza Piechocińskiego, którego znam od dziecka jako znajomego rodziny z uczelni.
No patrzcie Państwo: to prawie tak samo jak Michnik. Też nie był zwolennikiem PZPR ale gdy przyszło wybierać to zdecydował się na "znajomych rodziny których znał o dziecka". A że przez przypadek byli z PZPR? No cóż. Taka karma. Gdy czytam taki bełkot to przypomina mi się Clintom który co prawda palił trawkę ale się nią nie zaciągał. Biedny emj10 nie wiedział że Piechociński jest w PSL. Socjalizm tak wypaczenia nie!

Cytat:
Natomiast popieram w dużej mierze ich program skierowany w stronę wsi, społeczności lokalnych i małych ojczyzn.
Ciekawe czy akurat w tej części która dotyczy obsadzania pociotkami stanowisk w administracji państwowej i chędożenia niewiast w zamian za posadę. Bo przecież właśnie taka jest PSL-owska praktyka: "programu skierowanego w stronę wsi, społeczności lokalnych i małych ojczyzn."

Cytat:
W najbliższych wyborach będę jednak wspierał prawdopodobnie Wiplera jeśli nic się nie zmieni i to nie tylko udziałem w wyborach. Zobaczymy jak to będzie wyglądało już przy ewentualnych wyborach na prezydenta Warszawy.
Jestem w związku z tym bardzo ciekaw czy kolega emj10 będzie protestował gdy dotychczasowi kolesie z PSL będą na jego widok mruczeli pod nosem o "szczurach uciekających z tonącego okrętu"? Poza tym myślę że ze swoją mitomanią, w szeregach partii Wiplera emj10 znajdzie się wyśmienicie: a to doliczy jakieś podpisy na arkuszach poparcia dla kandydata na prezydenta, a to "podrasuje" wyniki badań sondażowych (przecież Przemek lubi właśnie takich). O poznańskich kumplach z Ruchu Palikota nie warto nawet wspominać. Zresztą obstawiam że już niedługo emj10 będzie miał okazję w ramach partyjnych spotkań poznać osobiście i polubić naszego Szpenia a kto wie może i Asa. Wart Pac pałaca.

Dziękuję za uwagę. Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2013 o godz. 01:45.
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 00:59
No tak, "puki" co z analfabetyzmu, albo dysleksji jak kiedyś tłumaczył swój niski poziom językowy wasz mentor partyjny i forumowy nie potraficie się wydostać. Byki sadzicie jak trzecioklasiści

Naprawdę miło patrzeć jak ktoś tak nagminnie kompromituje się w tym temacie i zniechęca potencjalnych wyborców do partii Jareczka. Tak trzymać. Ten sam poziom.
Widzisz użytkowniku emj10 łapiesz każdą wypuchę jak głodny pelikan, każdą pozwalającą zejść z tematu. Dostrzeż że jakie by u nie było sensu nie zmienia, a zrozumienie tegoż przede wszystkim koledze szwankuje. Najpierw siejesz bzdurną propagandę, potem nie rozumiesz prostego zdania albo udajesz. Kończysz pytaniem dającym wybór między czymś oczywistym, a Twoją absurdalną teorią. Lepiej jeść zupę łyżką, czy nożem?
Hej Nasz TS !!
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.09.2013, 09:48
do kasacji!
Powód: pomyłka. :-/
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 04.09.2013 o godz. 09:48.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.09.2013, 10:28
ciekawy wywiad z Jarosławem dla Rz.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczy...-sie-bac/6m039

no to wreszcie wyjaśnią sie afery z ostatnich lat.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.09.2013 o godz. 10:33.
AS82
Banita

Stary 04.09.2013, 12:00
Kaczyński znów obiecuje walkę z "nieuczciwymi biznesmenami" czyli tkw układem , a skończy się pewnie aresztowaniami Marczuk-Pazury i Krzysztofa Ibisza
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.09.2013, 12:44
A może tez aresztowaniem takich pedofili, którzy teraz chodzą bezkarnie i jeszcze kasę z naszych podatków dostają:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/61766...a-przestepstwa
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.09.2013, 14:15
"Zupełnie olewana przez jebniętego męża - sadystę"

Tekst o Królu-zdrajcy, że sam jebnąłem

http://www.partia.is.net.pl/stanisla...oniatowski.htm
sambo
dziarski chłop

Stary 04.09.2013, 15:44
Być może Jarek przeraził się tempem przyrostu poparcia dla PIS i postanowił z tym coś zrobić... Wystarczy dać wywiad i pozamiatane.
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 16:02
sambo napisał(a):Wyświetl post
Być może Jarek przeraził się tempem przyrostu poparcia dla PIS i postanowił z tym coś zrobić... Wystarczy dać wywiad i pozamiatane.
Tak by chciały propagandowe media i ich mocodawcy, dlatego był taki płacz że jarek się nie odzywa, bo nie było czego manipulować.

Cytat:
Wiadomości › Polska › Jarosław Kaczyński
dzisiaj 09:34
Kaczyński dla "Rz": gdy wrócimy do władzy, to tacy ludzie powinni się bać

Ja.ro.sław Ka.czyń.ski udzie.lił "Rzecz.po.spo.li.tej" ob.szer.ne.go wy.wia.du, w któ.rym mówi m.​in. o sy.tu.acji w kraju, sce.na.riu.szach wy.bor.czych i sko.rum.po.wa.nych biz.nes.me.nach. Tych ostat.nich zde.cy.do.wa.nie ostrze.ga: "Gdy wró.ci.my do wła.dzy, to tacy lu.dzie znów po.win.ni się bać". W ostrych sło.wach wy.po.wia.da się także o pre.zy.den.cie Bro.ni.sła.wie Ko.mo.row.skim.

Zdaniem prezea PiS, po 1989 r. "mechanizm selekcji negatywnej, charakterystyczny dla komunizmu, przeniósł się do biznesu". W związku z tym – jak wskazuje Kaczyński – mamy w Polsce do czynienia z problemem opisywanym analogią do folwarku szlacheckiego: są przedsiębiorcy całkowicie nieinnowacyjni, którzy żyją z eksploatowania pracowników, niczym chłopów pańszczyźnianych.

Szef PiS mówi, że duży i śred.ni biz.nes, ale też ten mały w wielu przy.pad.kach nadal sta.no.wi przy.stań dla ludzi daw.ne.go sys.te.mu. - Po.rząd.ne pań.stwo i do.brze dzia.ła.ją.cy rynek – gdzie nie trze.ba ła.pó.wek i zna.jo.mo.ści – same to ure.gu.lu.ją – oce.nia. Jak wy.ja.śnia, jeśli ktoś mimo nie.naj.lep.szej prze.szło.ści i cha.rak.te.ru spraw.dza się w in.te.re.sach, to nie ma się czego bać, ale wielu nie jest do.bry.mi biz.nes.me.na.mi.

- Plat.for.ma do.szła do wła.dzy za.rzu.ca.jąc nam ła.ma.nie prawa pod.czas walki z ko.rup.cją. To był sy.gnał dla sko.rum.po.wa.nych biz.nes.me.nów, że teraz można kraść z przy.zwo.le.niem ze stro.ny wła.dzy – twier.dzi Ka.czyń.ski. Jak do.da.je, "sys.tem stwo.rzo.ny przez PO" ob.na.ża.ją na.gra.nia pod.słu.chów biz.nes.me.nów z firm dro.go.wych. – Gdy wró.ci.my do wła.dzy, to tacy lu.dzie znów po.win.ni się bać. Bę.dzie im gro.zić utra.ta ma.jąt.ku i wy.ro.ki – pod.kre.śla w roz.mo.wie z "Rzecz.po.spo.li.tą".
Który fragment jest nieprawdziwy? Co niby ma spowodować spadek poparcia?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.09.2013 o godz. 16:12.
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Stary 04.09.2013, 16:11
A jakie Drozd to ma znaczenie?

Jeśli wiem, że mam święte prawo iść chodnikiem ale wiem również, że idąc tym chodnikiem dostanę po ryju - to nie idę.

Jeśli Jarek wie, że jego słowa są cały czas manipulowane to po gówno udziela wywiadów i to w starej śpiewce?

Kogo to obchodzi co on mówił - ważne co dochodzi do ludzi.

Kogo on chciał przekonać? Ciebie? Przecież i bez tych słów Jarka - wiesz o tych faktach przedstawionych przez niego...

Przeciętnego wyborcę PO? Przecież z założenia on wie, że to brednie....

Niezdecydowanego? No proszę Cię bardzo - dla niezdecydowanego akurat argument, że po 89 kanalie probiły biznesy nie są żadnym argumentem...

Jarek został bardzo skrzywdzony po 89r., przez środowisko Kuronia, a skrzywdzenie polegało na tym, że środowisko to go odrzuciło. I Jarka to tak boli, że gość cały czas żyje tą nic nie znaczącą na obecnym etapie prawdą. Ulżyło mu że to powiedział? Zajebiście
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 04.09.2013, 16:21
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co niby ma spowodować spadek poparcia?

ZPP-Drodzy Państwo! Prosimy wybierać między syfem a kiłą. Jarosław Kaczyński: "Dziś w Polsce za pośrednictwem państwa należy wymusić podniesienie płac, bo są one zaniżone. Można to zrobić na wiele sposobów, np. poprzez karne podatki". Warto zaznaczyć, że Pan ten utrzymuje siebie i swój dwór z wielomilionowych dotacji podatników, a podatnik w Polsce to głownie MSP, bo corpo podatki na ogół "rozliczają" na Szeszelach czy innym Barbadosie. I Tusk i Kaczyński zdaja się zapominać, że sektor MSP (przedsiębiorcy + rodziny + pracownicy) to ponad 12 milionów ludzi. Uświadamiajcie ich. Jeden będzie podatki "upraszczał" po... 9 latach! Drugi wprowadzał "karne podatki". Panie, któryś jest na Niebie - daj nam jakąś alternatywę!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.09.2013, 16:37
straszenie Jarkiem i Antonim Macierewiczem już nie działa bo Lemingom już sie znudziło zaciskanie pasa.

13 pkt przewagi
http://wpolityce.pl/wydarzenia/61759...ogu-20-procent
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.09.2013 o godz. 16:41.
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 16:46
I co ? W tym takiego strasznego? Wiesz konkretnie o co chodzi? Teraz wiele osób pracuje za najniższą stawkę, a resztę dostaje pod stołem. Bo nikt nie chce płacić drakońskich składek. A jakby składkę obniżyć, ale za machloje wprowadzić karny podatek. Wpływy byłyby większe czy nie? Pracodawca zadowolony bo nie musi kombinować, pracownik zadowolony bo więcej zarabia, budżet zadowolony bo kasa spływa. Jest ktoś niezadowolony? Jest ...
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 04.09.2013, 17:00
AYALA napisał(a):Wyświetl post
straszenie Jarkiem i Antonim Macierewiczem już nie działa bo Lemingom już sie znudziło zaciskanie pasa.
A co ludziom pozostało w sytuacji gdy nie mają żadnego wyboru bo w kółko od 20 lat muszą wybierać między Tuskiem ,Kaczyńskim , Millerem czy Pawlakiem ? Między czym mają wybierać jak media w Polsce od 8 lat mówią ,że można wybrać między PO a PISem tak jak byśmy mieli system dwupartyjny , system który jest z góry zakłamany bo do wyboru są dwie prawicowe ,które sie w zasadzie niczym od siebie nie różnią ,a tylko w kółko sie obrzucają gównem . Ludzie znudzili sie tez Tuskiem po tych 6 latach i znowu naiwnie wierzą ,że teraz Kaczyński będzie lepszy, a ten po 2 latach swoich rzadow i 23 latach siedzenia w Parlamencie udaje polityczną dziewicę i udaje ,że ma pomysły i program polityczny.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów