The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się sobotni mecz
Zwycięstwem Pogoni 7 6,42%
Remisem 22 20,18%
Zwycięstwem Wisły 80 73,39%
Głosujących: 109. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2013, 15:25
Kolejny trudny mecz(ale łatwych już nie ma w tych czasach) wyjazdowy, gramy z dobrze wyglądającym rywalem jakim jest Pogoń

Największe atuty Pogoni:

Takafumi Akahoszi(5 meczy-4gole i 2 asysty!)- jedna z gwiazd ekstraklasy, świetna technika, jeden z najlepszych dryblerów w lidze, znakomite dośrodkowanie czy to z gry czy ze stałego fragmentu

Marcin Robak- była gwiazda Widzewa, potrafi zdobywać bramki

Największe wady:

Gra w obronie, 8 straconych bramek, to nie jest zbyt solidna obrona

Jak grać?

Trzeba zastosować wysoki pressing i do przodu a powinno być dobrze, są piekielnie groźni ze stałych fragmentów

Jak dla wszystkich klubów ekstraklasy mecz z Wisłą to absolutny hit więc kibice napewno im pomogą,dobrze było by zdobyć jako pierwszy bramkę

PS: Przydałyby się 3pkt bo przed nami jeszcze inne trudne wyjazdy Warszawa, Poznań, Zabrze itp
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 30.08.2013 o godz. 15:40.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.08.2013, 15:43
Życzyłbym sobie aby forma z meczu z Lechem została utrzymana. Tyle i aż tyle.

Porównując indywidualnie. Brożek, Garguła, Małecki, Chrapek. Moim zdaniem mamy więcej argumentów.

Pogoń - Wisła 0:2.

W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.08.2013, 16:03
Akurat to,że zdobyli 8 goli i są na 5 miejscu nie dziwi. Ale z kim grali? Z dnem dna obecnie czyli Zagłębiem,beniaminkiem Zawiszą w jego drugim meczu w ekstraklasie,Śląskiem który wiadomo jakie miał prorytety wtedy i radosną obroną Jagi z Pazdanem na czele. Legła tam wjechała jak po swoje,0-3 i do domu. Trzeba pewnie od początku na nich siąść i będzie ok

W ofensywie tak jak napisał WISŁAZWE jesteśmy na +,a jakby nie patrzeć obronę mamy w tym momencie może i najlepszą w lidze bo nawet Burliga złapał chyba formę życia. O Głowackim i Bunozie nie wspominając.

Wypadałoby spokojnie podejść do tej przerwy na kadrę,bo później zaczyna się maraton co 3 dni.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 30.08.2013, 17:16
Pewnie kiedyś naszym obrońcom przydarzy się słabszy mecz, czuję jakąś wpadkę, mam nadzieję, że to nie będzie w tym meczu.

Liczę chociaż na jeden pkt
Odpowiedz cytując
wojtas1906
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 30.08.2013, 18:13
co wy wszyscy z tym jednym punktem. jakby Wisła grała z Barcelana, Manchester itd. to mogę powiedzieć ze 1 punkt biorę w ciemno ale ludzie Pogoń to jest przeciętniak polskiej przeciętnej ligi jaka jest ekstraklasa. Wisła dopiero zaczyna marsz w kierunku zbudowania silnego, stabilnego zespołu mam nadziej ze walczącego nie tylko o prymat w naszej lidze ale również w Europie czego byśmy sobie wszyscy życzyli takze z Pogonią pasowaloby wygrac
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 30.08.2013, 18:24
Nie zapominajmy jaki Wisła miała cel na ten sezon- utrzymanie, czyli awans do pierwszej ósemki, więc spokojnie, lepiej żebyśmy zdobyli jeden punkt, niż jak przegrają, wtedy zacznie się nagonka. Jaki Burliga słaby, trener chu*owy, nie ma ławki rezerwowych itd.

Cel na jesień, spokojnie robić swoje, a co wyjdzie to zobaczymy.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2013, 18:30
comek napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominajmy jaki Wisła miała cel na ten sezon- utrzymanie
Chyba według Legionisty Krzysia Stanowskiego.

Dosyć śmieszne te posty były o utrzymaniu przed sezonem. Jakby wszyscy pozostali w lidze dysponowali lepszym składem.
Spójrzcie kim reszta gra, a potem patrzcie na Wisłę... skład Wisła zły nie ma, gorzej ze zmiennikami, choćby za Brożka. Wytrwać do zimy bez urazów, a będzie dobrze.

Co do Pogoni to remis biorę z pocałowaniem ręki. Ciepłe kluchy z tej Pogoni i chujowy teren.
Ostatnio edytowane przez element : 30.08.2013 o godz. 18:50.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.08.2013, 18:46
comek napisał(a):Wyświetl post
Pewnie kiedyś naszym obrońcom przydarzy się słabszy mecz, czuję jakąś wpadkę, mam nadzieję, że to nie będzie w tym meczu.

Liczę chociaż na jeden pkt
Myślę, że problemy zaczną sie tylko razem z kontuzjami, jeśli jakimś cudem uda się je ominąć to nie powinno być problemów, a wręcz przeciwnie, powinno być lepiej
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.08.2013, 19:06
plan jest taki: wygrywamy 3:0 i mamy lidera na co najmniej dwie godziny.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.08.2013, 19:07
Taaa śmieszne posty. Po pierwszych sparingach większość forum myślała że będziemy walczyć o utrzymanie. Teraz co drugi struga mędrca jasnowidza że wiedział, przewidział itd

Panowie jeszcze nie wiadomo w której 8 wylądujemy tfu tfu łapiemy 3 kontuzje (Brożek, Głowacki i Garguła) i nagle znowu walka o utrzymanie, i to nie łatwa.

Nie pompujmy balona jak legioniści! Trochę zimnej wody na głowę Jedziemy do Szczecina po punkty i nawet 1 punkt nie będzie zły. Ale jedziemy tam walczyć o zwycięstwo. Nie zapominajmy jednak że kadrowo jesteśmy średniakami i bynajmniej mecz z Pogonią łatwy może nie być.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.08.2013, 19:25
fox mulder napisał(a):Wyświetl post
plan jest taki: wygrywamy 3:0 i mamy lidera na co najmniej dwie godziny.
Z tego co ja widzę aby zostać liderem musielibyśmy wygrać 4:0 .....
To nierealne.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 30.08.2013, 20:08
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Z tego co ja widzę aby zostać liderem musielibyśmy wygrać 4:0 .....
To nierealne.
Lidera mamy, za Zdzicha Kapkę go oddamy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.08.2013, 22:55
Ja się będę cieszył jutro z choćby z jednego punktu. Chociaż to też zawsze zależy jaki przebieg będzie miał mecz.
Oglądałem dwa mecze w tym sezonie Pogonii na własnym boisku. Trzeba przyznać, że jak na nasza Ekstraklasę mają spory potencjał w ofensywie.
Japończycy dają jakość.
Będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.08.2013, 23:00
Z Pogoni nalezy przypilnować skośnookich i powinno byc dobrze.Wdowczyk dobrze ich "podkrecil" na ten sezon ,cos graja.To moze byc najtrudniejszy przeciwnk do tej pory.

Remis bedzie ok.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.08.2013, 07:38
Nie rozumiem polityki klubu, która wobec niewielkiej ilości skrzydłowych i co najmniej nie najlepszej formy Sarkiego i Małego oddaje Szewczyka do Okocimskiego. Co do meczu liczę, że Franek Smuda stworzy Wisłę walczącą w Szczecinie. Widać odciśnięte piętno Franka, drużyna zaczyna mieć charakter - ale piłkarze muszą wiedzieć, że nie tylko z Lechem Wronki, ale z każdym w tej lidze trzeba wybiegać i wywalczyć zwycięstwo. W Krakowie w ostatnim meczu Wisła prowadziła grę, zdominowała środek pola (do 60 minuty). W Szczecinie nie wierzę aż w taką dominację Wisły. Jednak mądrość w grze pomoże nam odnieść sukces. Sukcesem będą 3 punkty. 1 punkt to obowiązek.
Co do składu: Podobno zwycięskiego się nie zmienia, ja jednak sugerowałbym dwie korekty: Nalepa za Ostoję do środka po to, żeby Stjepanowić obejrzał jeden mecz z łąwki rezerwowych i zoabczył jak nie należy tracić piłki w środku pola. Druga zmiana to Sarki na ławce bo i tak nie ma koncentracji i wytrzymałości żeby zasuwać 90 minut. Więc może ostatnie 30-35 minut na podmęczonego przeciwnika? Kto za Sarkiego? Myślałem, że Szewczyk, ale w takiej sytuacji może szybki i ambitny Stolarski?
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 31.08.2013, 09:35
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem polityki klubu, która wobec niewielkiej ilości skrzydłowych i co najmniej nie najlepszej formy Sarkiego i Małego oddaje Szewczyka do Okocimskiego. Co do meczu liczę, że Franek Smuda stworzy Wisłę walczącą w Szczecinie. Widać odciśnięte piętno Franka, drużyna zaczyna mieć charakter - ale piłkarze muszą wiedzieć, że nie tylko z Lechem Wronki, ale z każdym w tej lidze trzeba wybiegać i wywalczyć zwycięstwo. W Krakowie w ostatnim meczu Wisła prowadziła grę, zdominowała środek pola (do 60 minuty). W Szczecinie nie wierzę aż w taką dominację Wisły. Jednak mądrość w grze pomoże nam odnieść sukces. Sukcesem będą 3 punkty. 1 punkt to obowiązek.
Co do składu: Podobno zwycięskiego się nie zmienia, ja jednak sugerowałbym dwie korekty: Nalepa za Ostoję do środka po to, żeby Stjepanowić obejrzał jeden mecz z łąwki rezerwowych i zoabczył jak nie należy tracić piłki w środku pola. Druga zmiana to Sarki na ławce bo i tak nie ma koncentracji i wytrzymałości żeby zasuwać 90 minut. Więc może ostatnie 30-35 minut na podmęczonego przeciwnika? Kto za Sarkiego? Myślałem, że Szewczyk, ale w takiej sytuacji może szybki i ambitny Stolarski?

A może Fryc za Sarkiego?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2013, 09:41
Też bym postawiła na Fryca. Na bokach obrony na razie nie ma dla niego miejsca, ale na skrzydle może zrobić trochę wiatru. Myślę, że zagra dziś w pierwszym składzie za Sarkiego albo Małego.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.08.2013, 10:52
Moim zdaniem Szewczyk nie nadaje się na skrzydło. To jest silny chłopak ale niezbyt dynamiczny. Nie ma dobrego dośrodkowania.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.08.2013, 10:57
a ma coś dobrego w ogole?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 31.08.2013, 11:03
To samo miałem pytać. Bo ani motoryki,anie techniki specjalnie u niego nie widać. Prędzej podzieli los Bruda,niż Chrapka....
Stolarskie ma chociaż motorykę i wydolność na zajebistym poziomie i ma podstawy,żeby w przyszłosci być dobrym grajkiem.
A technikę czy ustawienie z czasem się doszlifuję...

Jak dla mnie Sarki wyjdzie w 11tce, a jak zacznie znowu sie opierdalac to w przerwie już poleci.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 31.08.2013 o godz. 11:06.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 31.08.2013, 11:39
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
To samo miałem pytać. Bo ani motoryki,anie techniki specjalnie u niego nie widać. Prędzej podzieli los Bruda,niż Chrapka....
Stolarskie ma chociaż motorykę i wydolność na zajebistym poziomie i ma podstawy,żeby w przyszłosci być dobrym grajkiem.
A technikę czy ustawienie z czasem się doszlifuję...

Jak dla mnie Sarki wyjdzie w 11tce, a jak zacznie znowu sie opierdalac to w przerwie już poleci.
Bo trafił do Okocimskiego to znaczy że już słabym, miał talent ale te kontuzje go wykończyły. Tak na przypomnienie:
http://youtu.be/ZO-4UOzmIrc?t=4m35s
.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.08.2013, 11:52
A może by tak Burliga na prawe skrzydło i w jego miejsce Stolarski? Łukasz w ostatnim meczu pokazał co nieco jeśli chodzi o grę ofensywną i myślę że ładnie uzupełnialiby się ze Stolarskim (może nawet i wymienność pozycji).
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 31.08.2013, 12:00
syryls napisał(a):Wyświetl post
Bo trafił do Okocimskiego to znaczy że już słabym, miał talent ale te kontuzje go wykończyły. Tak na przypomnienie:
http://youtu.be/ZO-4UOzmIrc?t=4m35s

Na wypożyczenie to on może trafić nawet do Realu i to niczego nie zmienia. A jedno podanie do Ilieva od razu nie doda mu sto punktów do talentu,niestety.

Zeby nie offtopować.

Zapowiada się trudny mecz,ale 3 pkt są spokojnie w zasięgu. Trzeba zagrać swoje i spokojnie można wywieźć wynik podobny do tego jaki legła tam zrobiła
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.08.2013, 12:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a ma coś dobrego w ogole?
Jest silny, swoją drogą jako junior był zawsze trochę za gruby. Nie wiem czy byłby z niego dobry lis w polu karnym ale wiem, że na skrzydło się nie nadaje.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.08.2013, 12:34
Szewczyk zapowiadał się na ciekawego grajka, na pewno posiadał większy talent niż np. Czekaj, ale ciągłe kontuzje go zniszczyły. W Okocimskim musi ostro zapierniczać by się odbudować i mieć jakieś szanse na grę w Wiśle. Nie przekreślałbym go jeszcze.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.08.2013, 12:54
Burliga w miejsce Sarkiego to ciekawy pomysł. W naszej sytuacji kiedy nie mamy naturalnych zmienników dla bocznych pomocników rotacja to jedyne wyjście. Ciężki mecz się szykuje. Gdyby był rozgrywany na R22 3 punkty były by pewne ale tam nigdy nic nie wiadomo. Trudny teren gdzie nawet nasze silne drużny miały tam zawsze problemy. Apetyt rośnie w miarę jedzenia... jest ciśnienie na zwycięstwo ale nauczony pokory z ostatnich dwóch sezonów obawiam się,że możemy być szybko sprowadzeni na ziemie. Oby nie... TYLKO ZWYCIĘSTWO ! Żaden remis mnie nie interesuje.
Ostatnio edytowane przez DJ Hazel : 31.08.2013 o godz. 13:00.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2013, 15:39
Zapowiada się ciężka przeprawa, będę zadowolony z 1 punktu. Wiem wiem, apetyty poi meczu z Amiką sie zaostrzyły, ale prawdę mówiąc oni są piłkarsko gówno warci obecnie (jeden mecz nie jest żadnym wyznacznikiem naszej siły)
Ostatnio edytowane przez tofik : 31.08.2013 o godz. 16:19.
..
Odpowiedz cytując
Fuma
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2013, 16:45
pod jakim adresem moge ogladnac mecz na necie?
Βίσλα Κρακοβία
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.08.2013, 17:52
www.soccer-live.pl/‎
DrHTV.com.pl
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.08.2013, 17:55
Pogoń dzisiaj taka dobra czy nam nie idzie? Słabo to wygląda do przerwy.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów