|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się sobotni mecz | |||
| Zwycięstwem Pogoni |
|
7 | 6,42% |
| Remisem |
|
22 | 20,18% |
| Zwycięstwem Wisły |
|
80 | 73,39% |
| Głosujących: 109. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kolejny trudny mecz(ale łatwych już nie ma w tych czasach) wyjazdowy, gramy z dobrze wyglądającym rywalem jakim jest Pogoń
Największe atuty Pogoni: Takafumi Akahoszi(5 meczy-4gole i 2 asysty!)- jedna z gwiazd ekstraklasy, świetna technika, jeden z najlepszych dryblerów w lidze, znakomite dośrodkowanie czy to z gry czy ze stałego fragmentu Marcin Robak- była gwiazda Widzewa, potrafi zdobywać bramki Największe wady: Gra w obronie, 8 straconych bramek, to nie jest zbyt solidna obrona Jak grać? Trzeba zastosować wysoki pressing i do przodu a powinno być dobrze, są piekielnie groźni ze stałych fragmentów Jak dla wszystkich klubów ekstraklasy mecz z Wisłą to absolutny hit więc kibice napewno im pomogą,dobrze było by zdobyć jako pierwszy bramkę PS: Przydałyby się 3pkt bo przed nami jeszcze inne trudne wyjazdy Warszawa, Poznań, Zabrze itp
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 30.08.2013 o godz. 15:40.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Życzyłbym sobie aby forma z meczu z Lechem została utrzymana. Tyle i aż tyle.
Porównując indywidualnie. Brożek, Garguła, Małecki, Chrapek. Moim zdaniem mamy więcej argumentów. Pogoń - Wisła 0:2. ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Akurat to,że zdobyli 8 goli i są na 5 miejscu nie dziwi. Ale z kim grali? Z dnem dna obecnie czyli Zagłębiem,beniaminkiem Zawiszą w jego drugim meczu w ekstraklasie,Śląskiem który wiadomo jakie miał prorytety wtedy i radosną obroną Jagi z Pazdanem na czele. Legła tam wjechała jak po swoje,0-3 i do domu. Trzeba pewnie od początku na nich siąść i będzie ok
W ofensywie tak jak napisał WISŁAZWE jesteśmy na +,a jakby nie patrzeć obronę mamy w tym momencie może i najlepszą w lidze bo nawet Burliga złapał chyba formę życia. O Głowackim i Bunozie nie wspominając. Wypadałoby spokojnie podejść do tej przerwy na kadrę,bo później zaczyna się maraton co 3 dni. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Pewnie kiedyś naszym obrońcom przydarzy się słabszy mecz, czuję jakąś wpadkę, mam nadzieję, że to nie będzie w tym meczu.
Liczę chociaż na jeden pkt ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
co wy wszyscy z tym jednym punktem. jakby Wisła grała z Barcelana, Manchester itd. to mogę powiedzieć ze 1 punkt biorę w ciemno ale ludzie Pogoń to jest przeciętniak polskiej przeciętnej ligi jaka jest ekstraklasa. Wisła dopiero zaczyna marsz w kierunku zbudowania silnego, stabilnego zespołu mam nadziej ze walczącego nie tylko o prymat w naszej lidze ale również w Europie czego byśmy sobie wszyscy życzyli takze z Pogonią pasowaloby wygrac
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Nie zapominajmy jaki Wisła miała cel na ten sezon- utrzymanie, czyli awans do pierwszej ósemki, więc spokojnie, lepiej żebyśmy zdobyli jeden punkt, niż jak przegrają, wtedy zacznie się nagonka. Jaki Burliga słaby, trener chu*owy, nie ma ławki rezerwowych itd.
Cel na jesień, spokojnie robić swoje, a co wyjdzie to zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba według Legionisty Krzysia Stanowskiego.
Dosyć śmieszne te posty były o utrzymaniu przed sezonem. Jakby wszyscy pozostali w lidze dysponowali lepszym składem. Spójrzcie kim reszta gra, a potem patrzcie na Wisłę... skład Wisła zły nie ma, gorzej ze zmiennikami, choćby za Brożka. Wytrwać do zimy bez urazów, a będzie dobrze. Co do Pogoni to remis biorę z pocałowaniem ręki. Ciepłe kluchy z tej Pogoni i chujowy teren.
Ostatnio edytowane przez element : 30.08.2013 o godz. 18:50.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Myślę, że problemy zaczną sie tylko razem z kontuzjami, jeśli jakimś cudem uda się je ominąć to nie powinno być problemów, a wręcz przeciwnie, powinno być lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
plan jest taki: wygrywamy 3:0 i mamy lidera na co najmniej dwie godziny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Taaa śmieszne posty. Po pierwszych sparingach większość forum myślała że będziemy walczyć o utrzymanie. Teraz co drugi struga mędrca jasnowidza że wiedział, przewidział itd
![]() Panowie jeszcze nie wiadomo w której 8 wylądujemy tfu tfu łapiemy 3 kontuzje (Brożek, Głowacki i Garguła) i nagle znowu walka o utrzymanie, i to nie łatwa. Nie pompujmy balona jak legioniści! Trochę zimnej wody na głowę Jedziemy do Szczecina po punkty i nawet 1 punkt nie będzie zły. Ale jedziemy tam walczyć o zwycięstwo. Nie zapominajmy jednak że kadrowo jesteśmy średniakami i bynajmniej mecz z Pogonią łatwy może nie być.![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Z tego co ja widzę aby zostać liderem musielibyśmy wygrać 4:0 .....
To nierealne. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Lidera mamy, za Zdzicha Kapkę go oddamy.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja się będę cieszył jutro z choćby z jednego punktu. Chociaż to też zawsze zależy jaki przebieg będzie miał mecz.
Oglądałem dwa mecze w tym sezonie Pogonii na własnym boisku. Trzeba przyznać, że jak na nasza Ekstraklasę mają spory potencjał w ofensywie. Japończycy dają jakość. Będzie ciężko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z Pogoni nalezy przypilnować skośnookich i powinno byc dobrze.Wdowczyk dobrze ich "podkrecil" na ten sezon ,cos graja.To moze byc najtrudniejszy przeciwnk do tej pory.
Remis bedzie ok. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem polityki klubu, która wobec niewielkiej ilości skrzydłowych i co najmniej nie najlepszej formy Sarkiego i Małego oddaje Szewczyka do Okocimskiego. Co do meczu liczę, że Franek Smuda stworzy Wisłę walczącą w Szczecinie. Widać odciśnięte piętno Franka, drużyna zaczyna mieć charakter - ale piłkarze muszą wiedzieć, że nie tylko z Lechem Wronki, ale z każdym w tej lidze trzeba wybiegać i wywalczyć zwycięstwo. W Krakowie w ostatnim meczu Wisła prowadziła grę, zdominowała środek pola (do 60 minuty). W Szczecinie nie wierzę aż w taką dominację Wisły. Jednak mądrość w grze pomoże nam odnieść sukces. Sukcesem będą 3 punkty. 1 punkt to obowiązek.
Co do składu: Podobno zwycięskiego się nie zmienia, ja jednak sugerowałbym dwie korekty: Nalepa za Ostoję do środka po to, żeby Stjepanowić obejrzał jeden mecz z łąwki rezerwowych i zoabczył jak nie należy tracić piłki w środku pola. Druga zmiana to Sarki na ławce bo i tak nie ma koncentracji i wytrzymałości żeby zasuwać 90 minut. Więc może ostatnie 30-35 minut na podmęczonego przeciwnika? Kto za Sarkiego? Myślałem, że Szewczyk, ale w takiej sytuacji może szybki i ambitny Stolarski? ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
A może Fryc za Sarkiego? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Też bym postawiła na Fryca. Na bokach obrony na razie nie ma dla niego miejsca, ale na skrzydle może zrobić trochę wiatru. Myślę, że zagra dziś w pierwszym składzie za Sarkiego albo Małego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem Szewczyk nie nadaje się na skrzydło. To jest silny chłopak ale niezbyt dynamiczny. Nie ma dobrego dośrodkowania.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a ma coś dobrego w ogole?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo miałem pytać. Bo ani motoryki,anie techniki specjalnie u niego nie widać. Prędzej podzieli los Bruda,niż Chrapka....
Stolarskie ma chociaż motorykę i wydolność na zajebistym poziomie i ma podstawy,żeby w przyszłosci być dobrym grajkiem. A technikę czy ustawienie z czasem się doszlifuję... Jak dla mnie Sarki wyjdzie w 11tce, a jak zacznie znowu sie opierdalac to w przerwie już poleci.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 31.08.2013 o godz. 11:06.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
http://youtu.be/ZO-4UOzmIrc?t=4m35s |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A może by tak Burliga na prawe skrzydło i w jego miejsce Stolarski? Łukasz w ostatnim meczu pokazał co nieco jeśli chodzi o grę ofensywną i myślę że ładnie uzupełnialiby się ze Stolarskim (może nawet i wymienność pozycji).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na wypożyczenie to on może trafić nawet do Realu i to niczego nie zmienia. A jedno podanie do Ilieva od razu nie doda mu sto punktów do talentu,niestety. Zeby nie offtopować. Zapowiada się trudny mecz,ale 3 pkt są spokojnie w zasięgu. Trzeba zagrać swoje i spokojnie można wywieźć wynik podobny do tego jaki legła tam zrobiła ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jest silny, swoją drogą jako junior był zawsze trochę za gruby. Nie wiem czy byłby z niego dobry lis w polu karnym ale wiem, że na skrzydło się nie nadaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szewczyk zapowiadał się na ciekawego grajka, na pewno posiadał większy talent niż np. Czekaj, ale ciągłe kontuzje go zniszczyły. W Okocimskim musi ostro zapierniczać by się odbudować i mieć jakieś szanse na grę w Wiśle. Nie przekreślałbym go jeszcze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Burliga w miejsce Sarkiego to ciekawy pomysł. W naszej sytuacji kiedy nie mamy naturalnych zmienników dla bocznych pomocników rotacja to jedyne wyjście. Ciężki mecz się szykuje. Gdyby był rozgrywany na R22 3 punkty były by pewne ale tam nigdy nic nie wiadomo. Trudny teren gdzie nawet nasze silne drużny miały tam zawsze problemy. Apetyt rośnie w miarę jedzenia... jest ciśnienie na zwycięstwo ale nauczony pokory z ostatnich dwóch sezonów obawiam się,że możemy być szybko sprowadzeni na ziemie. Oby nie... TYLKO ZWYCIĘSTWO ! Żaden remis mnie nie interesuje.
Ostatnio edytowane przez DJ Hazel : 31.08.2013 o godz. 13:00.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zapowiada się ciężka przeprawa, będę zadowolony z 1 punktu. Wiem wiem, apetyty poi meczu z Amiką sie zaostrzyły, ale prawdę mówiąc oni są piłkarsko gówno warci obecnie (jeden mecz nie jest żadnym wyznacznikiem naszej siły)
Ostatnio edytowane przez tofik : 31.08.2013 o godz. 16:19.
![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
pod jakim adresem moge ogladnac mecz na necie?
![]()
Βίσλα Κρακοβία
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
www.soccer-live.pl/
DrHTV.com.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Pogoń dzisiaj taka dobra czy nam nie idzie? Słabo to wygląda do przerwy.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|