The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2013, 16:40
dla jaj to zrobił a każdy scenki jaki to Smuda niepoinformowany, ile takich dowcipów robi przez dzień popytajcie zawodników
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.08.2013, 17:00
milosz napisał(a):Wyświetl post
To interpretacja tych co widza tylko dobre wyniki Smudy, abstrahując od potencjału drużyn przez niego prowadzonych..dałem przykład porównania wyników Kasperczaka i Smudy z podobna ekipą, i nadal twierdze , ze Smuda wypada tu blado.
No, rzeczywiście, w zestawieniu z Kasperczakiem Smuda z tą samą ekipą skompromitował się przegrywając w dwumeczu z Interem Mediolan 1-2, wcześniej załapując w ryj od Barcelony 3-5.

Jak można wciskać ludziom taką ciemnotę? I piszę to jako odwieczny zwolennik Heńka.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.08.2013, 18:50
Nie kombinuj, nie napisałem o kompromitacji, ale ja dostrzegam różnicę w stylu gry.

Za Kasperczaka jednak była powtarzalność, ale i większa różnorodność w grze i udana gra z kontry jak z Schalke na wyjeździe. Fajnie że zagraliśmy otwarty mecz w Krakowie za Smudy z Barceloną, ale wynik przy takiej taktyce był z góry przesądzony, Barcelona nie była wówczas aż tak dysponowana, aby 4 bramki ładować każdemu na wyjeździe..można było jednak tak jak za Maskanta ze słabszym składem osobowym Wisły od rywala jak mecz Wisły z mocniejszym od niej Apoelem u siebie, trochę taktyki, .. no ale 3-4 brzmi efektownie, cóż osobiście nie widzę aby były jakieś wyniki u Smudy ponad stan posiadania drużyn przez niego prowadzonych w pucharach, dobrze że choć szczęście nie raz dopisało, jak choćby w el. do LM , Widzewa z Duńczykami.

do postu poniżej.
______
-Goral-
Wybaczam, bo widać nie wiesz co to szacunek to ludzi mających inne zdanie, ale widać miałeś trudne dzieciństwo i nikt Cię tego nie nauczył. Wybaczam i pozdrawiam.

I do drugiego postu jeszcze niżej:
______
VanBasten

Jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. Po pierwsze teza, że jak ktoś ma inne zdanie to jest albo trollem, albo "nie załapie", w zasadzie eliminuje dyskurs, ale ..to tylko Internet, więc pominę ten wątek...

Kasperczak całkowicie przebudował drużynę i dlatego miała sukcesy. Po pierwsze zmienił cały system gry na klasyczne 1-4-4-2, Smuda tu grywał różnie, w ostatnim meczu z Legią wymyślił nawet grę 3 obrońcami (Jop, Zając, Głowacki), dalej kombinował z Frankowskim jako rozgrywającym, z Żurawskim jako skrzydłowym, a Sypniewski miał być na szpicy jako jedyny napastnik wspierany przez wspomnianych..w sumie już sam nie wiedział jak ustawiać drużynę, ot kłopoty bogactwa, ..Uche był jedynie rezerwowym, a Cantoro był widziany jako napastnik, lub ofensywny pomocnik i wyłącznie w roli rezerwowego..tak było, dziś mało kto to już chce pamiętać. Za Kasperczaka zmieniło się niemal wszystko, od stabilnego 4-4-2, poprzez poszczególne personalia. Nowy bramkarz, za Sarnata pojawił się Angelo Huges (ta zmiana jako jedyna, akurat nienajlepsza, moim zdaniem), dalej żelazny skład obrony z nowym piłkarzem na LO, czyli Stolarczykiem, w pomocy pewne miejsce zaczął mieć Kalu Uche, Maoro Cantoro stał się def. pomocnikiem, wymiennie z młodym Pawłem Strąkiem, przed nim Szymkowiak, który wreszcie znalazł swoje optymalne miejsce na boisku dalej w ataku była para Kuźba , Żurawski, (w dalszej perspektywie Frankowski, Żurawski) brakło już Sypniewskiego, zostały przebudowane wszystkie formacje, zmienił się również sposób gry tak w ofensywie jak i w defensywie, więc nie pisz nonsensów, że drużynę zbudował Smuda bo to nie prawda..Nowe transfery Kasperczaka były słabe, ale to nie on zadecydował o zniknięciu drużyny która gromiła Parmę i Schalke04 tylko właściciel.

Pytasz czy Kasperczak osiągnął coś więcej, hmm no to poczytaj jego trenerski życiorys, otóż we Francji osiągnął coś więcej niż spadek z II ligi niemieckiej jak Pan Smuda.

I żeby była jasność, wiem że Smuda ma doświadczenia z gry w pucharach, nigdzie nie pisałem inaczej, miał też wyniki które absolutnie go nie kompromitują jak ktoś mi tu insynuował, ale też nie przekroczył tego co nazywam wynikiem ponad stan osobowy drużyn które prowadził. Ot zwyczajnie, moim zdaniem preferuje dość czytelną, prostą taktykę, dobrą na polskie warunki, na wyższym poziomie kończy się ona jednak porażkami, tyle że to dyskurs, mocno teoretyczny, albowiem dziś Wisła ma inne priorytety na dziś to trener w sam raz. Czas z Kulawikiem i Probierzem to czas stracony, również Moskal już nie panował nad drużyną, czyli dla mnie Smuda teraz jest okay, ale teza że zbuduje nam drużynę europejskiego formatu, nawet jak sypnie kasą właściciel, to raczej liczenie na gruszki na wierzbie, w dodatku te jakościowe wzmocnienia musiałby przeprowadzać Kapka, wraz z Bednarzem, a zgodzić się na to musiałby przecież sam boss, noo .. jakoś tego nie widzę ..,ale kto wie, może brakuje mi wyobraźni.

Powtórzę więc raz jeszcze, na teraz Smuda jest w sam raz, byle załapać się do górnej ósemki, no i oby omijały nas kontuzje bo kadra wąziuteńka, oj wąziuteńka..choć z drugiej strony może to i dobrze bo nie ma co kombinować, jedynie motywować, tych co grać muszą i tu Smuda daje radę. Waleczność, bieganie, trochę gry z pierwszej piłki, na polską ligę wystarczy, ja tam od Smudy nie oczekuje cudów.

PS. Późno zacząłem edytować ten post, bo i późno tu zaglądnąłem i nie chce mi się go poprawiać, ale myślę że przekaz jest czytelny, kto chce to go zrozumie...No dobra coś tam poprawiłem, dobrej nocki.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.08.2013 o godz. 01:25.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.08.2013, 19:30
d napisał(a):Wyświetl post
No, rzeczywiście, w zestawieniu z Kasperczakiem Smuda z tą samą ekipą skompromitował się przegrywając w dwumeczu z Interem Mediolan 1-2, wcześniej załapując w ryj od Barcelony 3-5.

Jak można wciskać ludziom taką ciemnotę? I piszę to jako odwieczny zwolennik Heńka.
Odpuść sobie. Nie karm trola
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.08.2013, 00:03
milosz napisze to po raz ostatni bo widze że nie ma sensu .Jak nie załapiesz i tym razem to ja już nie pomoge .Uwaga ! Wisłę z która Kasperczak odnosił sukcesy zbudowała Smuda !!! Heniek potem ją tylko powoltuku psuł swoimi zajebistymi transferami . Paniał ? I druga rzecz czy Kasperczak po za tamtym okresem kiedy grał druzyną Smudy osiagnał cos więcej ? czy pokazał cokolwiek za drugim razem w Wiśle ? Czy pokazał cokowiek w Górniku ? Nic ! A Smuda jednak się sprawdzał w róznych miejscach
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.08.2013, 00:37
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
milosz napisze to po raz ostatni bo widze że nie ma sensu .Jak nie załapiesz i tym razem to ja już nie pomoge .Uwaga ! Wisłę z która Kasperczak odnosił sukcesy zbudowała Smuda !!! Heniek potem ją tylko powoltuku psuł swoimi zajebistymi transferami . Paniał ? I druga rzecz czy Kasperczak po za tamtym okresem kiedy grał druzyną Smudy osiagnał cos więcej ? czy pokazał cokolwiek za drugim razem w Wiśle ? Czy pokazał cokowiek w Górniku ? Nic ! A Smuda jednak się sprawdzał w róznych miejscach
Ja wiem, że Wisła gra teraz jak na swoje możliwości świetnie co jest głównie zasługą Smudy( w życiu się tego nie spodziewałem), ale żeby aż takie kocopoły pisać?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.08.2013, 06:56
wierzymy w Pana Panie Trenerze - jest Pan najlepszy!
Franek Smuda czyni cuda!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.08.2013, 08:39
W rzeczy samej "psuł" transferami - zwłaszcza jak po udanym sezonie w UEFA odeszli Kuźba (który notabene przyszedł do Wisły za Kasperczaka), Kosowski, a Uche podjął próbę ucieczki do Ajaxu.
Za Kasperczaka pierwszego transferami w Wiśle sterował w Wiśle duet Kapka - Mandziara, z którego stajni kotwiczyli zawodnicy w Wiśle: Kukiełka, Kłos i bodajże Majdan. Kasperczak miał "pole do popisu" w dziedzinie Afryki - stąd jego wynalazki typu "Władzia" czy Bellotte - wynalazki, które nie kosztowały gór pieniędzy.

Kasperczak zaliczył spektakularną wpadkę w postaci Tblisi - ale tutaj bardziej winni moim zdaniem byli piłkarze, którzy całkowicie zlekceważyli rywala po pamiętnych 8-2 i 3-0 z Mistrzem Gruzji...

Smuda nie zaliczał w Europie wpadek ze słabeuszami, udawało mu się eliminować średniaków takich jak prowadzone przez niego polskie kluby, ale w spotkaniach z zespołami górnej półki sukcesów wielkich nie miał - pamiętny mecz z Interem w Mediolanie to praktycznie całkowita przewaga Włochów i szczęście, że skończyło się tylko na 2 bramkach. W rewanżu pamiętny słupek Szymkowiaka......

Owszem wydaje się, że Smuda pozbierał zespół i zaczyna coś tworzyć, ale na razie to jeszcze daleko do ferowania wyroków - wystarczy porażka i remis i zacznie się jebanie dookoła.... Jeżeli zespół utrzyma taką formę i będzie regularnie wygrywał w kolejnych meczach, wtedy uznam, ze jest dobrze....

Pozdrawiam i Panowie po co dowodzić wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocy - każdy z tych trenerów miał swoje plusy i minusy....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 30.08.2013, 17:48
Nie chodzi mi o udowadnianie wyższości jednych świat nad drugimi .....zwyczajnie nie moge znieśc tej idiotycznej nagonki na Smudę . A najbardziej mnie boli jak ktos na niego nadaje ale nie mówi nic mądrego ani konstruktywnego a tylko sra sloganami za TVN-em Smude lubie i uważam że dobrego trenera a w Polsce jednego z najlepszych ale to nie jest tez szczyt moich marzeń czy życzeń . A gadanie : "nie bo nie" tylko mnie w....ia .SMuda jest słaby ...a czemu ....bo jest słaby i nie umie mówic poprawnie .....no sorry ale to nie jest dla mnei żaden argument .DLatego sie troche udzieliłem z tym pisaniem A dodajmy do tego jeszcze obecna sytuacje finasową Wisły i prognozy jakie były przed sezonem . Wtym swietle Smuda odwalił jjż kawał dobrej roboty . Oczywiście że przyjdą i porażki i będzie jazda po Smudzie na całego . ALe w stosunku do tego co sie zapowiadałao moge tylko stwierdzić że jest bardzo dobrze . A jak słysze pieprzenie o pucharach to mi słabo sie robi . Ludzie sukcesem będzie załapanie się do gornej osemki !!! A jesli jakims cudem uda sie ugrać cos więcej to wspaniale ale....to już chyba jednak bardziej właśnie cud będzie
A my kibice jesli naprawde jestesmy kibicami a nie netowymi hejterami powinniśmy wspierać Smude w jego wysiłkach a nie napiaredalać na niego i to jeszcze bez żadnych podstaw .Widac że chłopu zalezy i chce ciagnąć tą drużyne .Chce ja odbudowac moze dla wlasnej satysfakcji , może na chwałe Wisły a może z sympatii dla Cupiała .....nie ważne ...wazne że chce ciagnąc ten wózek w dobrą stronę i jak widać raczej wie jak to robić .
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.08.2013, 08:05
No to w takim układzie masz zaje,bisty problem z przekazywaniem myśli.
O Kaperczaku napiszę tylko tyle, że to gość który jako trener przez 14 lat trenował profesjonalne kluby we Francji i nawet zdobył w nich krajowy puchar. Nie sprawdzałem, ale nie kojarzę polskiego trenera, który w takim poważnym piłkarskim kraju się przez tyle lat utrzymał, ale najlepiej pier,dolić głupoty.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2013, 09:05
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Wiele bym dał,żeby Smuda znów zbudował drużynę taką jak ta:

http://www.youtube.com/watch?v=8-uKFHU2LeY

Aż się łezka w oku kreci..
Jestem pewien że drużyna mistrzowska z 1999 roku .... ( notabene ban w pucharach na rok ) przy dzisiejszej reformie europejskich pucharów awansowała by do ligi mistrzów ... to samo się tyczy drużyny z lat 2003,2004, 2005
żal ściska że uefa tak późno zreformowała system kwalifikacji ....
do tego 8 lat temu sędzia zajebał nam awans ..... ehh
Wracając jednak do smudy przed sezonem mówiłem że to dyzma i się skończył parę lat temu został w latach 90- tych .
Na ten moment jednak muszę stwierdzić ze nadał drużynie charakteru i mając słabą personalnie kadrę jesteśmy w czołówce. Kasperczaka i Smudę bez dwóch zdań uważam za dwóch najlepszych trenerów w erze Cupiała Wisły . Zarówno jeden jak i drugi mieli swój czas ... Smuda ma go po raz trzeci i go wykorzystuje narazie z dobrym skutkiem. Mam nadzieję że smuda dostanie na zimę obiecane 4-5 transferów i powalczy o mistrzostwo lub w najorszym wypadku puchary. Biorąc pod uwagę obecny poziom polskiej ligi jest to plan do wykonania .
Borinho
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 31.08.2013, 10:15
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
No to w takim układzie masz zaje,bisty problem z przekazywaniem myśli.
O Kaperczaku napiszę tylko tyle, że to gość który jako trener przez 14 lat trenował profesjonalne kluby we Francji i nawet zdobył w nich krajowy puchar. Nie sprawdzałem, ale nie kojarzę polskiego trenera, który w takim poważnym piłkarskim kraju się przez tyle lat utrzymał, ale najlepiej pier,dolić głupoty.
O Kasperczaku możesz właśnie napisac tylko tyle bo to w zasadzie wszystko co jako trener osiągnął . Ale nie jest moim zamiarem umniejszanie osiagnięć Kasperczaka czy tez krytykowanie jego warsztatu . Bez dwóch zdań jest dobrym trenerem i ja jako kibic Wisły miałem wiele radości za jego kadencji co nie zasłania mi realnej oceny tego że druzyne jednak dostał w swietmy składzie personalnym .Kto wie jakby to wyglądało gdyby sam musiał ją budowac . Może równie dobrze a może nie .
A co do pierd,olenia głupot ....to coż... nie mam wpływu na to jak bardzo jest ktoś ograniczony i nie jestem w stanie zmienic faktu , że ktoś pewnych rzeczy nie jest w stanie zrozumieć .
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.08.2013, 10:52
Czyli nadal nic nie rozumiesz, Kasperczak miał sukcesy we Francji o których Smuda może sobie tylko pomarzyć, albowiem cała "kariera" Franza w piłce zachodniej to spadek do III ligi z ekipą II ligową, w dodatku Heniu prowadził z dobrymi wynikami reprezentacje krajów afrykańskich..Teza zaś, że H. K. dostał coś gotowego w Wiśle i nie musiał tu nic budować, to po prostu nieprawda.., (już o tym pisałem w dłuższym akapicie powyżej, we wcześniejszym poście) .. Zmienił system gry, pozmieniał ustawienia piłkarzy na boisku, wprowadził kilku nowych jak Stolarczyk, Huges, Kużba, oraz do pierwszej jedenastki wprowadził piłkarzy dotychczas rezerwowych jak Cantoro i Uche, mało !? .. Należy też przez szacunek dla faktów nie porównywać osiągnięć w piłce zachodniej Panów Smudy i Kasperczaka, bo to nie ma większego sensu, albowiem nie ma tu żadnej płaszczyzny porównawczej.. Tak na marginesie to chyba tylko Kasperczak z Polaków sprawdził się w zachodniej piłce jako trener.

A Smudzie w Wiśle życzmy sukcesów, jednak deprecjonując osiągnięcia innych i dodając je Smudzie wyrządzamy mu „niedźwiedzią przysługę”.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.08.2013 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2013, 13:18
Nie chodzi mi o udowadnianie wyższości jednych świat nad drugimi .....zwyczajnie nie moge znieśc tej idiotycznej nagonki na Smudę . A najbardziej mnie boli jak ktos na niego nadaje ale nie mówi nic mądrego ani konstruktywnego a tylko sra sloganami za TVN-em Smude lubie i uważam że dobrego trenera a w Polsce jednego z najlepszych ale to nie jest tez szczyt moich marzeń czy życzeń . A gadanie : "nie bo nie" tylko mnie w....ia .SMuda jest słaby ...a czemu ....bo jest słaby i nie umie mówic poprawnie .....no sorry ale to nie jest dla mnei żaden argument .DLatego sie troche udzieliłem z tym pisaniem A dodajmy do tego jeszcze obecna sytuacje finasową Wisły i prognozy jakie były przed sezonem . Wtym swietle Smuda odwalił jjż kawał dobrej roboty . Oczywiście że przyjdą i porażki i będzie jazda po Smudzie na całego . ALe w stosunku do tego co sie zapowiadałao moge tylko stwierdzić że jest bardzo dobrze . A jak słysze pieprzenie o pucharach to mi słabo sie robi . Ludzie sukcesem będzie załapanie się do gornej osemki !!! A jesli jakims cudem uda sie ugrać cos więcej to wspaniale ale....to już chyba jednak bardziej właśnie cud będzie
A my kibice jesli naprawde jestesmy kibicami a nie netowymi hejterami powinniśmy wspierać Smude w jego wysiłkach a nie napiaredalać na niego i to jeszcze bez żadnych podstaw .Widac że chłopu zalezy i chce ciagnąć tą drużyne .Chce ja odbudowac moze dla wlasnej satysfakcji , może na chwałe Wisły a może z sympatii dla Cupiała .....nie ważne ...wazne że chce ciagnąc ten wózek w dobrą stronę i jak widać raczej wie jak to robić .
O Tobie mógłby ktoś napisać, że jedziesz sloganami z Godlewskiego/PN.
Czyli np.-poszedł do Niemiec na prośbę przyjaciela (pomińmy milczeniem, że nie trenować chłopców z orlika tylko profesjonalny drugoligowy zespół z którym osiągnął wynik 13m/6pkt...)
Co do repry -wszystko było ok, nic by nie zmieniał.
Oczywiście można było przegrać to euro bo teoretycznie byliśmy najsłabsi ale nie w taki sposób, że gramy z Grecją 11 na 10, mecz się do przerwy układa, "ściany pomagają", niestety po przerwie Grecy zmieniają ustawienie, zyskują przewagę, strzelają gola, potem wylatuje Szczęsny, a trener patrzy na to z przerażeniem i nie robi kompletnie nic.
Z Czechami na mecz, który musimy wygrać wychodzimy defensywnym ustawieniem (bo udało się nim zremisować z Rosją i kraj się ucieszył.
Tu jest link do kariery trenerskiej:
wis.la/o7t1v
Kto interesował się piłką od lat 90-tych - może sobie na chłodno w całości przypomnieć gdzie były jakie wyniki i cały kontekst.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.08.2013 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.08.2013, 15:05
arti napisał(a):Wyświetl post
wis.la/o7t1v
Jakie wnioski wysnuwasz z tej kariery ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2013, 15:46
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Jakie wnioski wysnuwasz z tej kariery ?
Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy...
Trzymam kciuki za Wisłę
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.09.2013, 17:36
arti napisał(a):Wyświetl post
O Tobie mógłby ktoś napisać, że jedziesz sloganami z Godlewskiego/PN.
Czyli np.-poszedł do Niemiec na prośbę przyjaciela (pomińmy milczeniem, że nie trenować chłopców z orlika tylko profesjonalny drugoligowy zespół z którym osiągnął wynik 13m/6pkt...)
Co do repry -wszystko było ok, nic by nie zmieniał.
Oczywiście można było przegrać to euro bo teoretycznie byliśmy najsłabsi ale nie w taki sposób, że gramy z Grecją 11 na 10, mecz się do przerwy układa, "ściany pomagają", niestety po przerwie Grecy zmieniają ustawienie, zyskują przewagę, strzelają gola, potem wylatuje Szczęsny, a trener patrzy na to z przerażeniem i nie robi kompletnie nic.
Z Czechami na mecz, który musimy wygrać wychodzimy defensywnym ustawieniem (bo udało się nim zremisować z Rosją i kraj się ucieszył.
wis.la/o7t1v
Kto interesował się piłką od lat 90-tych - może sobie na chłodno w całości przypomnieć gdzie były jakie wyniki i cały kontekst.
Serio?

Jak bym nie wiedział że to Smudy kariera to pomyślał bym ....a, trener pełną gębą!

Doświadczony, uczestnik LM, mistrzostwa Polski, ligowe podium.
Nie boi się podejmować ryzykownych zespołów a ciągłość pracy budzi respekt. Selekcjoner krajowej reprezentacji, uczestnik Euro, 1/16 Uefa...

Ps:
Franciszku, gdzie te dwa transfery? Miały być nazwiska!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.09.2013 o godz. 03:23.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 06.09.2013, 08:49
Miśkiewicz: Dyscyplina w wykonaniu Smudy, to nie jest chora dyscyplina
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...lina,id,t.html
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.09.2013, 14:43
Franciszek Smuda właśnie z rodziną na obiedzie w "Pod Bażantami"
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 08.09.2013, 15:12
No cóż wolna niedziela to i wyskoczyc z rodziną można
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 08.09.2013 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.09.2013, 10:09
Wywiad z naszym trenerem.Jest mowa m.in. o wzmocnieniach:

http://ofensywni.przegladsportowy.pl...kszego-dziada/
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2013, 03:33
Pięknie Smuda zamknoł mordy ujadaczom. Cisza w eterze...ubaw po pachy.

Fanboje zakolastego stanowskiego też uśpieni...wypatrują czechosłowacji, modlą się o związek radziecki o cokolwiek co pozwoli przypierdilić się jak gówno do Relaxa.

Przecież to najbardziej skompromintowany polski trener, niudacznik, analfabeta, inwalida techniczny, wypalony dziad, niszczyciel kondycyjny, zacofany strateg, kolekcjoner kolesiów i sztywny lobbysta... złodziej, oszust, koń trojański w Wiśłe, skręt, kłamca, cygan...
Redaktor stanowski jako najlepiej poinformowany ...., musi przecież mieć rację. Kilkadziesiąt stron łbów wąchających pierdy weszlo i lansujących jako swoje przemyślenia...zjawisko żenująco zabawne.

Prosty człowiek. Gratulacje za dotychczasową prace w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.09.2013 o godz. 05:50.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2013, 07:48
Dokładnie. Żałośnie wygląda ten artykuł na weszło o wczorajszym meczu gdzie chwalą nas za grę, a ani razu nie wymieniają nazwiska Smudy. Cóż, tam można pisać o Franzu albo źle albo wcale.
I co z tego, że nie skojarzył, że Donald to Guerrier ale przynajmniej zauważył, że mimo, że to LO to może też zagrać w pomocy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.09.2013, 08:14
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Pięknie Smuda zamknoł mordy ujadaczom. Cisza w eterze...ubaw po pachy.
Oni tylko czekają aż Smudzie podwinie się noga. Jakieś słabsze dwa mecze, dwie porażki i już będą się nad nim pastwić. Czekają na jakąś sensację, przejęzyczenie Smudy lub coś podobnego. Jak ktoś się żywi takimi informacjami to niech to robi dalej. Mam nadzieję że na koniec sezonu to Franek będzie się śmiał
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 14.09.2013, 09:18
nie byłem jego zwolennikiem, wręcz byłem jego przeciwnikiem, sam muszę trochę się przymknąć
każdy woli się mile zaskoczyć
ale pamiętajmy! poczekajmy jeszcze trochę, dajmy sobie jeszcze trochę czasu, niech nam te 7 kolejek nie przysłoni tego co było w ostatnim sezonie, nie zadławmy się tym.. oby tak dalej i będzie super

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2013, 11:14
Jeśli miałeś bilety na finał Euro2012 w zajebistych miejscach a do tego juz wykupiony zestaw kibica polskiej reprezentacji, to doskonale rozumiem dlaczego byłeś jego przeciwnikiem

Jeśli uważasz go za bee bo wszędzie mówili że Smuda bee, to tylko wypada ci współczuć.

Tylko mi nie mów że Smuda się już wypalił zawodowo albo skompromitował bo były i takie kwiatki. Gość nie jest żadnym kaznodzieją żeby nagle stracić wiarę, a skompromitowała to się całą kadra a nie Tylko i wyłącznie Smuda.

A że Smudę kreuje się jako tłumoka to nic tylko siać i zbierać żniwo. Sam tez bys nic nie pisal o X,Y czy Z jesli kumpel jest agentem a z dobrego transferu zawsze bibka jest przednia.
Lepiej s.......ić wszystko na chłopa ze wsi, mozna też na farbowanych lisów, aż któż zna ich menagerów profitów żadnych a igrzyska potrzebują krwi.

Smuda przyszedł na burdel i dostał gównianą kadrę. Wątpię czy ktoś by to z Polski zrobił lepiej, nie maja jaj. A Smuda je ma! Pokazując jak ma wyjebane na to co o nim sie mowi, wchodzi w srodowisko i mimo sprzeciwu kibiców pracuje.
.......i o Czechosłowacji i robi dobrą robotę w Wiśle...na wczasy pewnie dalej jezdzi do Bługarii a po domu biega w dresie "BAKOMA" i c.huj.

W końcu i jemu sie zacznie układanka .......ić, dostanie kopa w dupę i adios. Oby to było jak najpóźniej, lepiej dla tej druzyny i
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.09.2013 o godz. 11:17.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Skynet
Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2013, 11:32
Większość pisze o kompromitacji Smudy z kadrą. To w takim razie co można powiedzieć o Fornaliku i tym co teraz tam się dzieje? Za Smudy to były przynajmniej przebłyski dobrej gry, a teraz? Myślę że to nie w selekcjonerze leży problem.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 14.09.2013, 12:18
W reprezentacji Smuda za wiele nie mógł, on tam jedynie dobierał zawodników (gorzej lub lepiej) a tak na prawdę ich forma nie była uzależniona od niego(teraz tak, w końcu to on ich przygotowywał), widocznie nasza repra nie nadaje się do grania na jakimś wyższym(znaczy sorry średnim) poziomie,i żaden trener tego nie zmieni, może jakiś zagraniczny by się z nimi lepiej dogadał, skoro i tak u nas takie Boenische grają ...
Ale dość o tym, przed sezonem, przyznaję nie byłem do końca przekonany co do Smudy, obawiałem się że przyszedł sobie tylko dorobić do emerytury(chociaż pieprzenie mediów i robienie z niego kozła ofiarnego jest i było denerwujące), skoro i tak mieszka tu ;p Ale jednak nie, Smuda to dalej ten sam stary dobry trener, który umie zmusić piłkarzy do zapie*dalnia, nie wiem jak potoczy się nasza sytuacja w tabeli, ale to jest teraz mniej istotne, bo można przegrać, można zremisować, ale ważne aby piłkarze pokazywali swoją ambicję, zaangażowanie, a w tej drużynie nie brakuje tego, każdy się stara, bo wie że Smuda się nie pie*oli, może każdego zdjąć, nie ma świetych krów Oby tak dalej
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2013, 12:54
chorągiewki.. szkoda, że po raz kolejny nie uczycie się na błędach i patrzycie na świat poprzez pryzmat tego co napiszę wam wesz(L)o, które jeszcze 2 miesiące temu śmiało się z Wisły a dziś news o triumfującej Wiśle na ich stronie zaczyna się od słów "jakieś gazety się śmiały z Wisły.. i popełnili błąd. Wisła wraca na salony!".

Śmiano się ze Smudy nie dając mu szansy.
Śmiano się z Haitańczyka nie dając mu szansy.
.
.
.

Już się nie śmiejemy. Ale co z tego jak w przyszłości znów dojdzie do podobnych scen.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.09.2013, 13:04
Nie zapominajmy, że Smuda jako jedyny jeszcze zanim tu przyszedł miał już mocne plecy u Cupiała. Piłkarze musieli to czuć bo nie od czasu objęcia stanowiska trenera mówi się o sympatii Franka z Bossem. Może piłkarze pierwszy raz od niepamiętnych czasów poczuli, że nie oni tu będą panami i, że każdy z nich jeśli nie spodoba się Frankowi to sayonara?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów