|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No zobaczymy na co stac Donalda a na Lucasa mysle, ze warto poczekac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ok, czyli wszystko jasne. Lucas zostanie u nas do listopada na treningach, potem wróci do Brazylii, a do Krakowa przyjedzie w styczniu. Wtedy będzie mógł już grać w oficjalnych meczach, bo rozpocznie się rok, w którym skończy 18 lat. (więcej możecie sobie przeczytać w rozmowie Lucasa z PS: http://wisla-krakow.przegladsportowy...596,1,727.html
Wydaje się to dobrym posunięciem, syn Clebiego jest zdeterminowany, żeby osiągnąć sukces w Wiśle. Wie, że stąd będzie mu się łatwiej wybić niż z Brazylii. Ciekawi mnie jednak, na jakiej pozycji będzie wystawiany. W juniorach grał chyba jako ofensywny pomocnik, a gdzieś na stronie Wisły wyczytałam, że "teraz Smuda ma jeszcze jednego napastnika". Przekonamy się w przyszłym roku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat z dzisiejszej konferencji Smudy:
"Nie mamy czasu dłużej testować Brazylijczyka. Dzisiaj będzie decyzja odnośnie jego przyszłości. Podczas treningów raczej mnie nie przekonał. Jeżeli on do nas nie dojdzie to zostaniemy z tą kadrą, którą mamy. Cieszę się z transferu Guerriera. To będzie dla nas wzmocnienie, widać to już na treningach. Mieliśmy wybranych przez skautów super zawodników, ale nie było nas na nich stać. Musimy poczekać do grudnia. Trzeba prosić Pana Boga, żeby omijały nas kontuzje. Ten czas będzie również szansą dla młodych." Cała konferencja: http://tsw.com.pl/news/Smuda-Lucas-to-duzy-talent-2762 ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Miał być napastnik z nazwiskiem o ofensywny pomocnik i jak zwykle okazało się ze to były tylko puste słowa więc o tych 4 zimowych transferach możemy już teraz zapomnieć.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Martwimy się o Stolarskiego, że nam ucieknie ... ale to jest biznes! Jeden ucieka, kolejny przychodzi. Handel ktoś kupi taniej, drożej sprzeda. Takich Stolarskich jest w naszej lidze kilku, więc dlaczego nie podkupić ich innym klubom po 18-nastce
![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Jeśli to takie łatwe, to czemu nie oczywiste? Niestety, nie każdy jest taki dobry i uzdolniony jak go kreują media. Polska myśl szkoleniowa szkoli drwali pod względem sprawności fizycznej. Jeśli Stolarski jest taki dobry, trzeba walczyć o niego aby przynajmniej w niedalekiej przyszłości można było na nim zarobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zreszta tak samo bedzie z tymi wzmocnieniami w zimie - przyjada jakies no namy na testy. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Boje sie ,że naprawde dobra praca Smudy i dobra gra piłkarzy zostanie zniweczona gdy zaczną sie kontuzje i pauzy za kartki , wtedy mimo chęci pewnych rzeczy nie bedziemy w stanie przeskoczyc ,nie majac odpowiednio szerokiej kadry i czołówka nam odjedzie , a patrzac na robote Smudy to przy odpowiednim wzmocnieniu skladu mozna by sie bić o laury juz teraz , po co czekac ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Kontuzje będą na pewno. Sezon jest długi, a kruchych graczy u nas nie brakuje. Podchodzenie do rundy jesiennej z tak wąską kadrą zapewne przełoży się w pewnym momencie na spore straty punktowe.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...owie,id,t.html z tego młodego Clebera będą ludzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z jednej strony chcecie aby grali mlodzi, bo przyklady Burligi, Chrapka czy Stolarskiego pokazuja, ze ze szkoleniem nie jest u nas zle, a z drugiej strony narzekacie na waski sklad. Jest niezly Szewczyk, Boguski, Czekaj, Nalepa, Sarki, Uryga, Chavez, Donald. W dodatku sa wlasnie Ci mlodzi czekajacy na swoja szanse.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
Naprawdę nie mamy najgorzej. |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Panowie powiedzcie mi proszę że to żart, albo ktoś źle coś usłyszał, bo jeżeli to prawda to brak mi słów na naszego trenera i przede wszystkim politykę transferową w naszym klubie
http://www.weszlo.com/news/16205-Kto...i_typowy_Smuda |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Facet jest od kilku dni w Polsce, wszyscy wołają Donald a nie po nazwisku, wiec Smuda pewnie nie skojarzył. Wielkie mi halo. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
![]() Nie ma to jak pracownik dobrze rozumiejący aktualną sytuację firmy i oczekiwania przełożonego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dokładnie.Widac ,ze im żal dupe sciska,bo Smuda szybko poukładał (wbrew ich opiniom) druzyne i teraz juz nie ma ochów i achów na Legunią.....Nawet to zdjecie widac ,ze jest tendencyjne.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Sprawę z tego zdaje sobie oczywiście Smuda, który nie raz wspominał o tym w wywiadach ale co z tego? W zapowiadane zimowe porządne transfery absolutnie nie wierzę bo słyszałem takie obiecanki już dziesiątki razy. W dodatku uważam, że im lepszy wynik osiągniemy w tej rundzie tym mniejsza będzie szansa na wzmocnienia. Ot, Wisła Cupiała ![]() ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Prawdopodobnie Fryc i Guerrier będą często robili za zmienników/konkurentów Małeckiego i Sarkiego.
Znacznie bardziej martwi środek pomocy. Chrapek, Stjepanović i Nalepa to trochę mało. Tym bardziej, że Ostoja ma już 3 kartki, a Chrapek z Nalepą po 2. A to dopiero 5 kolejek - w tej "rundzie" zostało jeszcze 16. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma co biadolić - trzeba sprawdzić co życie przyniesie. Gramy o grupę mistrzowską a do tego powinno starczyć to co jest. Nawet jak znajdziemy się w grupie niżej, to z taką grą nie spadniemy. Gdybyśmy grali o mistrza sytuacja byłaby inna - taka jak mówisz.
Niech Cupiał złapie oddech finansowy - teraz to najważniejsze. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.08.2013 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zrezygnowano oficjalnie z młodego Brazylijczyka Lima Cruz, więc można domniemywać, że dla Wisły okienko transferowe skończyło się dziś. Pozostała ligowa rzeczywistość, gdzie można zweryfikować te nasze transfery.
No chyba, że jeszcze nas czymś zaskoczą do 31? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ten Brazylijczyk musi być naprawdę bardzo słaby (albo bardzo drogi w utrzymaniu) skoro nie zdecydowali się podpisać go choćby na rok mimo takiej posuchy kadrowej.
Dziwi mnie ta decyzja, bo przecież w tej chwili Broziu nie ma nawet symbolicznego zmiennika, tzn. kogoś, kto mógłby chociaż próbować udawać typową dziewiątkę. Kogoś, kto będzie przynajmniej umiał grać tyłem do bramki i wygrać parę pojedynków główkowych. Jak dla mnie to proszenie się o kłopoty. Przyjdą kartki i kontuzje, krótka ławka przełoży się na stratę paru (oby tylko tylu!) cennych punktów, a wtedy wszyscy warszawscy dziennikarze i w gorącej wodzie kąpani krakowscy kibice rzucą się z zębami na trenera, jak to drzewiej w takich sytuacjach bywało. Mam nadzieję, że nie stracimy przez to tej fajnej, pozytywnej atmosfery, która w ostatnich tygodniach wytworzyła się wokół naszego Klubu... Nie chcę zostać źle zrozumiany, ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że finansowo nie wyszliśmy jeszcze na prostą i nie spodziewałem się w tym okienku żadnych spektakularnych transferów, ale byłbym spokojniejszy, gdybyśmy mieli na ławce chociaż jakiegoś "napastnika" ze szrotu. Bo chyba nikt nie chce powtórki z Gułą/Boguskim na szpicy.
Ostatnio edytowane przez Deever : 29.08.2013 o godz. 13:58.
![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W kuble ze śmieciami można pogrzebać i w trakcie sezonu. Skoro jest cienki to niech szuka pracodawcy dalej lub cierpliwie czeka aż nas sytuacja przyciśnie. Taki Sarki szukał długo klubu, u nas był dwa razy na testach. także spokojnie, może ktoś lepszy się trafi.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak, ale problemem moze byc to, ze bedziemy goscia potrzebowac tu i teraz a trzeba bedzie go najpierw postawic fizycznie na nogi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|