The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luczyk
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2013, 13:20
wg FIFA rodzice (rodzic) Lucasa musieliby się przeprowadzić na nasze terytorium ale nie dla celu związanym z futbolem (np. podjęcie pracy przez Clebera dla Wisły SSA) i mamy spokój,
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2013, 13:23
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
to dziwne że nie chcą takiego przepisu zastosować do Stolarskiego ktory 18 lat skończy również w przyszłym roku...
Przecież Stolarski z tego co mi wiadomo to ma taki kontrakt. Problem w tym, że w momencie osiągnięcia 18 lat może go rozwiązać i odejść za paczkę fajek.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.08.2013, 14:20
No zobaczymy na co stac Donalda a na Lucasa mysle, ze warto poczekac
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.08.2013, 06:57
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No zobaczymy na co stac Donalda a na Lucasa mysle, ze warto poczekac
Mnie zastanawia dlaczego Lucas nie siedzi w jednym klubie i tam nie trenuje jakoś ... Chyba Cleber byłby w stanie załatwic mu kontrakt np na rok ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.08.2013, 07:12
cfa napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia dlaczego Lucas nie siedzi w jednym klubie i tam nie trenuje jakoś ... Chyba Cleber byłby w stanie załatwic mu kontrakt np na rok ...
Jak to powiedział Cleber na konferencji gdy od nas odchodził .. dla Lucasa najważniejsza jest nauka , później piłka. ( oczywiście to był punkt widzenia ojca )

Wrócił do nas przed 1 września by wrócić do szkoły . Zostały mu 2 lata nauki i na pewno na ten czas będzie u nas. A fakt że ze znalezieniem klubu nie miałby problemu , nie wątpię . Już w juniorach kilka lat trener Marzec podkreślał że na zrobienie kariery ma największe szanse Stolarski i Lucas .
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.08.2013, 11:30
Ok, czyli wszystko jasne. Lucas zostanie u nas do listopada na treningach, potem wróci do Brazylii, a do Krakowa przyjedzie w styczniu. Wtedy będzie mógł już grać w oficjalnych meczach, bo rozpocznie się rok, w którym skończy 18 lat. (więcej możecie sobie przeczytać w rozmowie Lucasa z PS: http://wisla-krakow.przegladsportowy...596,1,727.html

Wydaje się to dobrym posunięciem, syn Clebiego jest zdeterminowany, żeby osiągnąć sukces w Wiśle. Wie, że stąd będzie mu się łatwiej wybić niż z Brazylii. Ciekawi mnie jednak, na jakiej pozycji będzie wystawiany. W juniorach grał chyba jako ofensywny pomocnik, a gdzieś na stronie Wisły wyczytałam, że "teraz Smuda ma jeszcze jednego napastnika". Przekonamy się w przyszłym roku
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.08.2013, 11:51
Cytat z dzisiejszej konferencji Smudy:
"Nie mamy czasu dłużej testować Brazylijczyka. Dzisiaj będzie decyzja odnośnie jego przyszłości. Podczas treningów raczej mnie nie przekonał. Jeżeli on do nas nie dojdzie to zostaniemy z tą kadrą, którą mamy. Cieszę się z transferu Guerriera. To będzie dla nas wzmocnienie, widać to już na treningach. Mieliśmy wybranych przez skautów super zawodników, ale nie było nas na nich stać. Musimy poczekać do grudnia. Trzeba prosić Pana Boga, żeby omijały nas kontuzje. Ten czas będzie również szansą dla młodych."

Cała konferencja: http://tsw.com.pl/news/Smuda-Lucas-to-duzy-talent-2762
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.08.2013, 11:57
Miał być napastnik z nazwiskiem o ofensywny pomocnik i jak zwykle okazało się ze to były tylko puste słowa więc o tych 4 zimowych transferach możemy już teraz zapomnieć.....
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.08.2013, 12:02
Martwimy się o Stolarskiego, że nam ucieknie ... ale to jest biznes! Jeden ucieka, kolejny przychodzi. Handel ktoś kupi taniej, drożej sprzeda. Takich Stolarskich jest w naszej lidze kilku, więc dlaczego nie podkupić ich innym klubom po 18-nastce Stanowi to duży problem Chyba nie! Legia nie szkoli ale podkupuje młodych i to się opłaca
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.08.2013, 12:33
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Martwimy się o Stolarskiego, że nam ucieknie ... ale to jest biznes! Jeden ucieka, kolejny przychodzi. Handel ktoś kupi taniej, drożej sprzeda. Takich Stolarskich jest w naszej lidze kilku, więc dlaczego nie podkupić ich innym klubom po 18-nastce Stanowi to duży problem Chyba nie! Legia nie szkoli ale podkupuje młodych i to się opłaca

Jeśli to takie łatwe, to czemu nie oczywiste? Niestety, nie każdy jest taki dobry i uzdolniony jak go kreują media. Polska myśl szkoleniowa szkoli drwali pod względem sprawności fizycznej. Jeśli Stolarski jest taki dobry, trzeba walczyć o niego aby przynajmniej w niedalekiej przyszłości można było na nim zarobić.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2013, 14:03
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Cytat z dzisiejszej konferencji Smudy:
"Nie mamy czasu dłużej testować Brazylijczyka. Dzisiaj będzie decyzja odnośnie jego przyszłości. Podczas treningów raczej mnie nie przekonał. Jeżeli on do nas nie dojdzie to zostaniemy z tą kadrą, którą mamy. Cieszę się z transferu Guerriera. To będzie dla nas wzmocnienie, widać to już na treningach. Mieliśmy wybranych przez skautów super zawodników, ale nie było nas na nich stać. Musimy poczekać do grudnia. Trzeba prosić Pana Boga, żeby omijały nas kontuzje. Ten czas będzie również szansą dla młodych."

Cała konferencja: http://tsw.com.pl/news/Smuda-Lucas-to-duzy-talent-2762
Czy nie szkoda kasy na prace tych skautow skoro i tak nas na nikogo ze znalezionych graczy nie stac ?
Zreszta tak samo bedzie z tymi wzmocnieniami w zimie - przyjada jakies no namy na testy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.08.2013, 14:47
Boje sie ,że naprawde dobra praca Smudy i dobra gra piłkarzy zostanie zniweczona gdy zaczną sie kontuzje i pauzy za kartki , wtedy mimo chęci pewnych rzeczy nie bedziemy w stanie przeskoczyc ,nie majac odpowiednio szerokiej kadry i czołówka nam odjedzie , a patrzac na robote Smudy to przy odpowiednim wzmocnieniu skladu mozna by sie bić o laury juz teraz , po co czekac ?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.08.2013, 15:40
Kontuzje będą na pewno. Sezon jest długi, a kruchych graczy u nas nie brakuje. Podchodzenie do rundy jesiennej z tak wąską kadrą zapewne przełoży się w pewnym momencie na spore straty punktowe.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.08.2013, 16:10
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...owie,id,t.html z tego młodego Clebera będą ludzie.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2013, 16:34
Z jednej strony chcecie aby grali mlodzi, bo przyklady Burligi, Chrapka czy Stolarskiego pokazuja, ze ze szkoleniem nie jest u nas zle, a z drugiej strony narzekacie na waski sklad. Jest niezly Szewczyk, Boguski, Czekaj, Nalepa, Sarki, Uryga, Chavez, Donald. W dodatku sa wlasnie Ci mlodzi czekajacy na swoja szanse.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.08.2013, 16:53
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony chcecie aby grali mlodzi, bo przyklady Burligi, Chrapka czy Stolarskiego pokazuja, ze ze szkoleniem nie jest u nas zle, a z drugiej strony narzekacie na waski sklad. Jest niezly Szewczyk, Boguski, Czekaj, Nalepa, Sarki, Uryga, Chavez, Donald. W dodatku sa wlasnie Ci mlodzi czekajacy na swoja szanse.
Dokładnie, nie jest źle, obronę mamy najlepszą w lidze, jedyny mankament to brak drugiego napastnika i bocznych pomocników do rywalizacji ale w takim wypadku trzeba ogrywać tych młodych, kombinować z pozycjami itp.

Naprawdę nie mamy najgorzej.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 28.08.2013, 20:21
Panowie powiedzcie mi proszę że to żart, albo ktoś źle coś usłyszał, bo jeżeli to prawda to brak mi słów na naszego trenera i przede wszystkim politykę transferową w naszym klubie
http://www.weszlo.com/news/16205-Kto...i_typowy_Smuda
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.08.2013, 20:28
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
Panowie powiedzcie mi proszę że to żart, albo ktoś źle coś usłyszał, bo jeżeli to prawda to brak mi słów na naszego trenera i przede wszystkim politykę transferową w naszym klubie
Musisz to powtarzać w każdym temacie? Własnego zdania nie masz tylko szczekasz jak ci weszło zagwiżdze?
Facet jest od kilku dni w Polsce, wszyscy wołają Donald a nie po nazwisku, wiec Smuda pewnie nie skojarzył. Wielkie mi halo.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.08.2013, 22:11
Smuda napisał(a):Wyświetl post

Cała konferencja: wis.la/hiyew
Po przeczytaniu tego fragmentu od razu mi się przypomniała sytuacja z jednej z poprzednich firm w których pracowałem. Chodzi o akcję gdy szef kazał koledze zorientować się w cenach nowych samochodów bo kończył się leasing dotychczasowych. Owy kolega zatem ambitnie podszedł do zadania i licząc skrycie, że wreszcie będą jakieś dobre samochody. Pojeździł więc po salonach VW, Peugeota, Citroena, Opla i coś tam wymyślił ( Golf, C4, 307, Astra III ). Przedstawił informacje szefowi i nie minął miesiąc jak szef kupił... Fiaty Panda.
Nie ma to jak pracownik dobrze rozumiejący aktualną sytuację firmy i oczekiwania przełożonego
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.08.2013, 09:05
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Musisz to powtarzać w każdym temacie? Własnego zdania nie masz tylko szczekasz jak ci weszło zagwiżdze?
Facet jest od kilku dni w Polsce, wszyscy wołają Donald a nie po nazwisku, wiec Smuda pewnie nie skojarzył. Wielkie mi halo.
Dokładnie.Widac ,ze im żal dupe sciska,bo Smuda szybko poukładał (wbrew ich opiniom) druzyne i teraz juz nie ma ochów i achów na Legunią.....Nawet to zdjecie widac ,ze jest tendencyjne.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.08.2013, 09:26
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
„Na Donalda Guerriera musimy poczekać, nie ma pozwolenia na pracę. Z treningu na trening współpracuje się nam coraz lepiej. Już dobrze orientuje się w organizacji naszej gry. Po przerwie na rozgrywki reprezentacji powinien być gotów do gry”. za OFICJALNĄ stroną naszego klubu. powiedziałeś A to wypada powiedzieć i B. Co do Smudy, mógł "zapomnieć" w końcu Donald płynął wpław przez Atlantyk, później biegł do Paryża, a z tamtąd na rowerze do Berlina i w końcu złapał pociąg do Polski i pojawił się w klubie po 3 tygodniach oczekiwania.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.08.2013, 10:37
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Problem polega na tym, że tych sensownych młodych mogących grać w formacjach ofensywnych mamy tyle co kot napłakał (szklany Szewczyk i ...?). W tym oknie transferowym przyszedł do nas ledwie jeden ofensywny gracz. Pewnie dlatego, że ofensywni pomocnicy czy napastnicy prezentujący jaki taki poziom są dla naszego nędznego budżetu po prosu za drodzy. Jedna czy dwie kontuzje zawodników ofensywnych i zaczyna się kadrowy dramat.

Sprawę z tego zdaje sobie oczywiście Smuda, który nie raz wspominał o tym w wywiadach ale co z tego? W zapowiadane zimowe porządne transfery absolutnie nie wierzę bo słyszałem takie obiecanki już dziesiątki razy. W dodatku uważam, że im lepszy wynik osiągniemy w tej rundzie tym mniejsza będzie szansa na wzmocnienia. Ot, Wisła Cupiała
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.08.2013, 12:27
Prawdopodobnie Fryc i Guerrier będą często robili za zmienników/konkurentów Małeckiego i Sarkiego.

Znacznie bardziej martwi środek pomocy. Chrapek, Stjepanović i Nalepa to trochę mało. Tym bardziej, że Ostoja ma już 3 kartki, a Chrapek z Nalepą po 2. A to dopiero 5 kolejek - w tej "rundzie" zostało jeszcze 16.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.08.2013, 12:34
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
A to dopiero 5 kolejek - w tej "rundzie" zostało jeszcze 16.
Nie ma co biadolić - trzeba sprawdzić co życie przyniesie. Gramy o grupę mistrzowską a do tego powinno starczyć to co jest. Nawet jak znajdziemy się w grupie niżej, to z taką grą nie spadniemy. Gdybyśmy grali o mistrza sytuacja byłaby inna - taka jak mówisz.

Niech Cupiał złapie oddech finansowy - teraz to najważniejsze.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.08.2013, 12:51
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie Fryc i Guerrier będą często robili za zmienników/konkurentów Małeckiego i Sarkiego.

Znacznie bardziej martwi środek pomocy. Chrapek, Stjepanović i Nalepa to trochę mało. Tym bardziej, że Ostoja ma już 3 kartki, a Chrapek z Nalepą po 2. A to dopiero 5 kolejek - w tej "rundzie" zostało jeszcze 16.
do środka wróci jeszcze Uryga i w Niego wierze, że to będzie kolejny bardzo dobry zawodnik. Ale po 100-kroć żal Sobola...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.08.2013 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.08.2013, 13:28
Zrezygnowano oficjalnie z młodego Brazylijczyka Lima Cruz, więc można domniemywać, że dla Wisły okienko transferowe skończyło się dziś. Pozostała ligowa rzeczywistość, gdzie można zweryfikować te nasze transfery.

No chyba, że jeszcze nas czymś zaskoczą do 31?
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.08.2013, 13:53
Ten Brazylijczyk musi być naprawdę bardzo słaby (albo bardzo drogi w utrzymaniu) skoro nie zdecydowali się podpisać go choćby na rok mimo takiej posuchy kadrowej.

Dziwi mnie ta decyzja, bo przecież w tej chwili Broziu nie ma nawet symbolicznego zmiennika, tzn. kogoś, kto mógłby chociaż próbować udawać typową dziewiątkę. Kogoś, kto będzie przynajmniej umiał grać tyłem do bramki i wygrać parę pojedynków główkowych. Jak dla mnie to proszenie się o kłopoty.

Przyjdą kartki i kontuzje, krótka ławka przełoży się na stratę paru (oby tylko tylu!) cennych punktów, a wtedy wszyscy warszawscy dziennikarze i w gorącej wodzie kąpani krakowscy kibice rzucą się z zębami na trenera, jak to drzewiej w takich sytuacjach bywało.

Mam nadzieję, że nie stracimy przez to tej fajnej, pozytywnej atmosfery, która w ostatnich tygodniach wytworzyła się wokół naszego Klubu...

Nie chcę zostać źle zrozumiany, ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że finansowo nie wyszliśmy jeszcze na prostą i nie spodziewałem się w tym okienku żadnych spektakularnych transferów, ale byłbym spokojniejszy, gdybyśmy mieli na ławce chociaż jakiegoś "napastnika" ze szrotu. Bo chyba nikt nie chce powtórki z Gułą/Boguskim na szpicy.
Ostatnio edytowane przez Deever : 29.08.2013 o godz. 13:58.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.08.2013, 14:06
Deever napisał(a):Wyświetl post
..... byłbym spokojniejszy, gdybyśmy mieli na ławce chociaż jakiegoś "napastnika" ze szrotu.
W kuble ze śmieciami można pogrzebać i w trakcie sezonu. Skoro jest cienki to niech szuka pracodawcy dalej lub cierpliwie czeka aż nas sytuacja przyciśnie. Taki Sarki szukał długo klubu, u nas był dwa razy na testach. także spokojnie, może ktoś lepszy się trafi.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.08.2013, 14:10
Tak, ale problemem moze byc to, ze bedziemy goscia potrzebowac tu i teraz a trzeba bedzie go najpierw postawic fizycznie na nogi.
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.08.2013, 14:10
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
W kuble ze śmieciami można pogrzebać i w trakcie sezonu. Skoro jest cienki to niech szuka pracodawcy dalej lub cierpliwie czeka aż nas sytuacja przyciśnie. Taki Sarki szukał długo klubu, u nas był dwa razy na testach. także spokojnie, może ktoś lepszy się trafi.
Też prawda.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów