|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
co z transferami
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Skoro chłopak jest już w Krakowie, to tu jest chyba lepsze miejsce do rozprawiania o Brazylijczyku.
Co do perspektyw gry na teraz, to mnie jakoś nie przekonał, bo Brożek daje Wiśle dużo także poza szesnastką, podczas gdy Brazylijczyk nie wygląda na szczególnie przydatnego w rozegraniu. Z drugiej strony, jeśli nie będzie kosztowny, to lepiej mieć na ławce kogokolwiek umiejącego znaleźć się w polu karnym. To nawet nie chodzi o zastępowanie Brożka, ale będą mecze, gdzie trzeba będzie w końcówce zdobyć decydującą bramkę i dostawienie go do Brożka może okazać się skuteczne. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wreszcie Rogala moze out
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...go-wilka/sdjbp |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pojawiła się informacja, że Wisła nic nie dostanie z transferu Marcelo do Hannoveru.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
skąd taka informacja ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
widać jak Cupiał potrzebował impulsu ze strony klubu... On Wisłę bardzo mocno kocha a to co zrobił Franek i jego piłkarze zmobilizuje go do zbudowania potęgi na najbliższe lata wierzę w to!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Do okna zimowego jeszcze daleko, ale mam nadzieję, że zimą Cupiał i wszyscy Wiślacy będą mieli uśmiechy na ustach, a prezes dotrzyma obietnicy i wzmocni odpowiednio drużynę. Najbliższe miesiące mogą być kluczowe w kontekście przyszłości klubu. Wiadomo, że dobre wyniki budują atmosferę nie tylko wśród piłkarzy, ale też wszystkich ludzi "na górze".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Przed Maskantem napisałem, że wolał bym aby Wisła była Borussią aniżeli Bayernem, że lepiej stawiać na młodych i przebiedować kilka lat, ale potrzebne jest przy tym wsparcie i zrozumienie kibiców. Wolałbym słabsze wyniki, ale ludzi którym zależy na tym klubie, a nie wymęczone mistrzostwa najemników. Wszystko przez ostatnie lata było ok, ale widać nie było człowieka który to poukłada... wiedziałem że jak przyjdzie Smuda połowa odszczeka "Dyzmę"! I dobrze że pokazał, że z każdego materiału można ulepić zawodnika, amator Miśkiewicz, drewniany Bunoza, drewniany Burliga, Bóg trybun Małecki, stary Brożek, kaleka "Orbit", Chrapek którego się nie da porównać z Wolskim, Nalepa któremu do Furmana brakuje 30 lat! Okazuje się, że jednak Wisła ma wychowanków i to niezłych... i to jest ten czas by Stolarski, Czekaj, Uryga, Nalepa, Chrapek, Burliga, Szewczyk walczyli o pierwszy skład, bo jest szansa na to by w lidze wystawić silną 11 złożoną z wychowanków i zawodników, którym na tym klubie zależy!
Marzę by kiedyś w składzie wybiegło przynajmniej 8 wychowanków i grali typową "krakowską piłkę", lejąc przynajmniej na Reymonta każdego w lidze. Co do Sarkiego, wolał bym widzieć w jego miejsce ambitnego Kościelniaka, który ambicją go przewyższa, a umiejętności ma tez nie małe. Szkoda Buksy, że nikt się nim nie zainteresował, bo Kamińskiego czy Szewczyka jako króla strzelców nie widzę! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Zapowiadane były tez dwa transfery,które miały byc wzmocnieniami (oprócz Donalada) w tym okienku.... Póki co mamy jednego Brazylijczyka i to na testach... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie chciałbym umniejszać niczyich "dokonań" itd. ale obecnie FW to prowadzą chyba jacyś nastolatkowie dla których źródłem informacji jest jak czytam na przykład jawor (tak, ten sam jawor z gówna wyborczego), więc to o czymś świadczy...
Tak naprawdę to o FW narosły jakieś mity i legendy, że mają niesamowite wtyki i źródła. Tylko ile z tego co pisali się sprawdziło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
O pomocniku już pisali na sport. pl że jest za drogi dla Wisły i raczej o tym transferze gotówkowym na razie możemy zapomnieć, jedynie można liczyć na podpisanie kontraktu z Lucasem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wilde Donald Guerrier jednak podpisał wbrew informacjom Lolka. Jeszcze tylko defensywny pomocnik by sie jakiś przydał i nie byłoby już tak źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To szykuje się ciekawa rywalizacja między Donaldem a Bunozą, który w tym sezonie jak na razie pokazuje klasę.
W obronie sytuacja wygląda dobrze, na prawą obronę mamy aż 3 zawodników- Burliga, Fryc, Stolarski. Gdyby tylko udało się sprowadzić jednego pomocnika i koniecznie napastnika, już byłby w miarę wyrównany skład. ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zarówno w meczu z Lechem jak i w Sosnowcu. To chyba właśnie na tej pozycji Franz go widzi. Ciężko o chłoopaku coś powiedzieć po tych kilknastu minutach w sumie, ale na pewno jest odważny i nie boi się pojedynków. Mam nadzieje, że będą ludzie z niego
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
We Flocie grał jako obrońca. Stolarski również może może grać na prawej stronie obrony i pomocy.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Cytat:
Przepraszam za OT, ale ciężko się było powstrzymać. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lucas trenuje ale kontraktu nie podpisze bo nie może...lipa, trzeba czekać kilka miesięcy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Aj tam, brzmi to, jak szukanie dziury w całym. Nie dziwi mnie specjalnie, że matka chce dobrze dla syna. Wiadomo przecież, że dla brazylijskich piłkarzy gorszego sortu wyjazd do Europy jest wielką szansą. Jeśli będzie kiepsko rokował, można go posłać za ocean. Można też dać mu króciutki kontrakt i mieć na ławce na wszelki wypadek. Był tu kiedyś taki Brazylijczyk, który opowiada teraz Anglikom o swych perypetiach we wschodniej Europie. Był też Georgi Christow, którego matka nie błagała o transfer.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak już przyjechał, to widać, że mu zależy i poczeka. Lucas czuje się Wiślakiem i to dobrze wróży. Cierpliwości.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Roczna umowa z opcją przedłużenia o 4?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lucas kończy 18 lat w maju przyszłego więc poczekamy sobie troszkę no chyba że ktoś się rozmyśli....
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
nie ma przeszkód prawnych do podpisania kontraktu obecnie z Lucasem, potwierdzi to jego ojciec, a Lucas jak skończy 18 -ście to może albo go potwierdzić i grać dalej albo wypowiedzieć itp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Możnaby było zakładać taki scenariusz, gdyby w tej sprawie właściwe były przepisy prawa polskiego. Niestety, tutaj wchodzą regulacje UEFA i to w nich tkwi przeszkoda.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to dziwne że nie chcą takiego przepisu zastosować do Stolarskiego ktory 18 lat skończy również w przyszłym roku...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|