|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Czy Cukariczki to klub z Macedonii? Jeśli tak, to raczej błądzisz, bo akurat w zeszłym sezonie Stjepa był najlepszym graczem ichniej ligi. Powtarzam, poczekajmy i oceńmy w zimie. Nie działajmy jak Wojciechowski, który decyzje podejmował pod emocjami. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie obrażając nikogo - kolejny zapier...cz z Brazylii, jego młody wiek pozwala zakładać, że coś z niego będzie, jeśli nie ma "przebijanych numerów"....
Wybaczcie, ale po dzisiejszym meczu z Lechem nie wyobrażam sobie, żeby do Wisły miał przyjść ktoś gorszy od Brożka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
hehe, Ci co o Piechu marzyli to zawiedzeni
![]() A mówiłem, że jakiś no-name przyjdzie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niezbędny jest nam rezerwowy napastnik -- wygląda na to że ten będzie OK
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
[QUOTE=TOMEK 11;1329151]dzisiaj nie było go wcale, a jak był to złapał żółtko i wolniaka przed naszym polem karnym; punkt dla
Kolego, ja go nie bronie, tylko stwierdzam, że trzeba trochę poczekać z oceną. Jak dla mnie też zagrał składu, ale widocznie na treningach jest lepszy od Nalepy, skoro Franek na niego stawia ![]() także nie traktuj tego jako rywalizację między nami ![]() Btw. Jak to się stało, że nagle zostaliśmy z tak grająca na razie obsadą DP? Nalepa mnie jakoś nie przekonuje, ale Chrapek w pierwszym sezonie też nie powalal, a teraz jest naprawdę fajny. Dałbym mu pierwszy skład, żeby się ogrywal, może top by trochę obudziło ambicje stjepy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kompletnie nie rozumiem tego, że niektórzy oczekiwali na Piecha jak na zbawcę - zwykły jednosezonowiec, który zapewne zażyczy sobie sporej pensji, a do tego ma 28 lat. Coś jak proponowany rok temu Robak, jeśli nawet nie gorzej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
On też mógł to po prostu wy...ć do przodu, ale zaczął prowadzić piłkę .... I jeszcze parę innych strat w ostatnich 20 minutach ... może to kondycja ? Żeby była jasność ja go nie skreślam. Sobol byłby lepszy (na dziś) ale go nie ma ..... Nalepa chyba będzie lepszy ale za pół roku... Wilk wprawdzie biegałby dwa razy więcej ale w sumie to podobny poziom co Stjepa (bo ten nadrabia spokojem i panowaniem nad piłką). Na razie na tej pozycji mamy lekki dołek. Może (na wiosnę) Uryga pomoże. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na grę Stjepanovićia trzeba szerzej spojrzeć. Smuda tylko jego wystawił na defensywnym pomocniku, bo Chrapek i Garguła częściej inicjowali akcje niż skupiali się na rozbijaniu ataków rywala w środku pola. Był taki moment w drugiej połowie, gdzie piłkarze Lecha praktycznie w dziadka grali z Ostoją, bo gość sam musiał walczyć z Hamalainenem, Trałką i Pawłowskim. Oczywiście miał wsparcie innych, ale to nie to samo co kiedyś, jak grali ze sobą dwaj defensywni, np. Sobol z Wilkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Obserwując niektóre zagrania Ostoji do przodu mam wrażenie, że po zaaklimatyzowaniu się i wkomponowaniu w zespół będzie on bardziej pożytecznym w grze kombinacyjnej zawodnikiem od Wilka i Sobolewskiego. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grosicki wolny za rok; Kuszczak, Kieszek- może któryś z nich?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kuszczak albo Kieszek to fajna opcja na bramkę, ale watpię, że sprostamy finansowo wymaganiom gości, którzy ostatnie lata spędzili odpowiednio w Anglii i Portugalii. W każdym razie, każdy z tych transferów byłby wzmocnieniem.
Co do Grosika, to nie wiem jak sobie radzi w Turcji, nie oglądam jego meczów, ale powiem tak: skrzydła koniecznie trzeba wzmocnić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na Cyprze mają kryzys i wyprzedają, można tam za niewielkie pieniądze poszukać ciekawych wzmocnień jak Paixao,Helio Pinto czy Dossa Junor.Za te pieniądze chyba lepszych zawodników sie nie znajdzie w Europie uważam.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.08.2013 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jezeli bedzie na prawde Smuda miał kase na zime na 4 tranfery to niech sie zainteresuje Manduca z APOEL-u nie musze mowic co to za zawodnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Kupisz to wyciągnięcia za 300k euro teraz, w zimie za darmo można popdisać kontrakt, szkoda, że nie mamy teraz pieniędzy, bo rozwiązałby nasz problem na obu skrzydłach gdzie nie ma rywalizacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Według mnie to chyba najbardziej przereklamowany pomocnik w lidze. Jak na niego patrzę, od razu mam Łobo przed oczami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Jedynym skrzydłowym wartym zainteresowania w tej lidze na chwilę obecną jest moim zdaniem Podgórski z Piasta. Jeśli mowa już o Piaście to Matras ciekawą propozycją również jest na def. pomocnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Raczej jednak inna troszkę charakterystyka tych piłkarzy. Kupisz to taki typowy wiatrak jak Małecki, bazujący nie na technice, ale na szybkości. Za darmo na lato byłby dobrym wzmocnieniem - u Franza mógłby grać jak ulubieniec Smudy Peszko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Otóż to. Jeśli mamy przepłacać za Kupisza to Szewczyk/Kościelniak/Fryc dużo bardziej zasługują na szansę.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Piech w Lubinie. Czyli juz wiemy ze nie on nas wzmoni.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z racji zbliżającego się meczu proponuje przyjrzeć się Mateuszowi Lewandowskiemu z Pogoni Szczecin.
Ciekawy chłopak na pozycję, która zawsze jest słabo obsadzona, dodatkowo kończy mu się kontrakt w czerwcu ( interesowało się nim Udinesse) ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No to z Udinese raczej nie powalczymy...
![]() Poza tym on chyba gra na lewej obronie? Mamy Buniego i Donalda, więc nie sądzę, żeby klub chciał jeszcze wzmacniać tę pozycję. No chyba, że miałby grać na skrzydle, to w takim razie byłby mile widziany, bo u nas posucha. Zwrócę na niego uwagę w meczu z Pogonią, aczkolwiek jeśli jest naprawdę taki dobry, to raczej ucieknie do Włoch. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|