The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2013, 14:46
Fajna bramka Meliksona (od 1:00):

http://videa.hu/videok/sport/valenci...84622292993632
Ostatnio edytowane przez kornd : 14.08.2013 o godz. 14:49.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.08.2013, 16:29
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
11 bramek w reprze jak na defensywnego... faktycznie do Iwana nie umywa się <lol> Gimby nie pamiętają jaki był lament jak Radek odchodził, grał u nas na 100% potem lekko być może przebimbał, aby nie dostać kontuzji, ale i tak chylę czoła,więc posta budowniczego traktuję jako stek, żałosnych i bez pojęcia bzdur.
Nie wiem co pamiętają gimby, ale pewnie wiedzą o Tacie tyle co w wikipedii wyczytają i podniecają się statystykami Kałużnego tak jak Ty. Ja dobrze pamiętam jego ostatnią rundę w Wiśle na pół gwizdka i wymuszenie transferu do Bundesligi. Jeżeli uważasz, że pozorowanie gry w Wiśle, by nie dostać kontuzji (?) jest ok, to nie mamy o czym razem pisać.

Iwan : brązowy medalista mistrzostw świata z 1982 r., w Wiśle 10 sezonów gry, 198 spotkań, 69 bramek.

Kałużny: kompromitacja na MŚ2002, w Wiśle 3 sezony, 82 mecze, 17 bramek, z czego ostatni sezon to tzw "Stojanow" i olewka. Faktycznie, legenda klubu.

Co do niby skandalu w szatni, plotki mówiły, że dał plaskacza w szatni jakiemuś szczylowi(zaraz przed przyjściem do nas), nigdy nie zostało to wyjaśnione więc nie sądź ekspercie.....
Nie plotki, a świadkowie "mówiły", a sprawa oparła się nawet o sąd. No, ale skąd możesz o tym wiedzieć "ekspercie" od " żałosnych i bez pojęcia bzdur", skoro w 1998 r. to pewnie jeszcze z nocnikiem pod kredens wjeżdżałeś. Bez odbioru.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.08.2013, 17:00
...
Aż sprawdziłem sobie datę Twoich urodzin, bo piszesz jakbyś o Kałużnym jedynie przeczytał lub usłyszał a niekoniecznie widział go w akcji... Radzio w ostatnim sezonie odwalał straszliwą kaszanę, dosłownie spacerował po boisku. Do momentu, aż zachciało mu się podbijać zachodnie ligi bardzo go lubiłem. Ostatnim sezonem jednak stracił wszystko co wypracował. Tak ostentacyjnego olewania swoich obowiązków chyba nigdy na Reymonta nie widziałem.

ps. Porównania Kałużnego z Iwanem nawet nie zamierzam komentować...
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 14.08.2013, 19:21
Skończcie temat Kałużnego, dla mnie piłkarz Wisły, który się szlajał po knajpach z metalem to zwykły c...l i tyle.
faktycznie miał umiejętności, ale chyba zapomniał jaką koszulkę nosił i kto mu płacił świetne pieniądze( co z nimi pozniej zrobił to już jego sprawa).
Nie wiem czy pamiętacie, że był on już dogadany z Legią, a w ostatniej chwili dostał od Wisły taki kontrakt jaki chciał.
Więc przyszedł tu tylko dla kasy i niech spie...
Odpowiedz cytując
rookie1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 14.08.2013, 20:31
Milan!!! napisał(a):Wyświetl post
Skończcie temat Kałużnego, dla mnie piłkarz Wisły, który się szlajał po knajpach z metalem to zwykły c...l i tyle.
faktycznie miał umiejętności, ale chyba zapomniał jaką koszulkę nosił i kto mu płacił świetne pieniądze( co z nimi pozniej zrobił to już jego sprawa).
Nie wiem czy pamiętacie, że był on już dogadany z Legią, a w ostatniej chwili dostał od Wisły taki kontrakt jaki chciał.
Więc przyszedł tu tylko dla kasy i niech spie...
Święta racja...

Bronex napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja Kałużnego - przerażająca. Ciężko jest to komentować! Taki wspaniały zawodnik jak na nasze realia i musi ładować jakieś paczki. Bezsens totalny. Facet z jego doświadczeniem przynależy po prostu gdzie indziej. I nie ma sensu wypisywać miedzianych banałów pt. "no tak ale wielu ludzi wykonuje taką robotę" ,"żadna praca nie hańbi". Oczywiście!!! Tylko "taka praca" to jest całkowity dół możliwości jakie ma taki Kałużny. Przecież on mógłby robić tyle rzeczy ,które bezpośrednio czy pośrednio są związane z piłką... Co dla jednego jest sufitem , dla drugiego to dopiero podłoga. Jak taki Andrzej Iwan wyszedł jakoś na prostą. Przecież na Iwanie też mogli z pogardą położyć lagę i z niego szydzić ,że pijak i hazardzista. A teraz komentuje jakoś mecze w tv. Co do Kałużnego to słusznie zauważa weszło ,że taki obrazem szokuje przede wszystkim ludzi ,którzy z działalnością boiskową Kałużnego wiążą miłe wspomnienia i jest On dla nich jakoś znaczący. Jak słyszę Kałużny to zaraz przypomina mi się 3-1 w Kijowie , ta bramka w meczu Real S.-Wisła, wywiad po meczu Jagiellonii "wie pan ,to już naprawdę w....ia!".

Z drugiej strony trzeba by z takim Kałużnym spokojnie porozmawiać i się dowiedzieć dlaczego akurat tak to wygląda. Nie chce mi się wierzyć ,żeby to było jakiś wielce przemyślny wybór ten DHL , raczej zupełny brak wyboru.
Kałużny powinien porozmawiać sam ze sobą... Dobrze, że próbuje. Jego sytuacja nie jest "przerażająca", bo skoro pracuje, to wciąż ma szansę na to, aby było lepiej i może nie skończy jak George Best. Sam musi sobie pomóc. "Przerażająca" jest raczej sytuacja Paula Gascoine'a, bo on raczej ma małe szanse na wyjście na prostą...
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 14.08.2013 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.08.2013, 21:40
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co pamiętają gimby, ale pewnie wiedzą o Tacie tyle co w wikipedii wyczytają i podniecają się statystykami Kałużnego tak jak Ty. Ja dobrze pamiętam jego ostatnią rundę w Wiśle na pół gwizdka i wymuszenie transferu do Bundesligi. Jeżeli uważasz, że pozorowanie gry w Wiśle, by nie dostać kontuzji (?) jest ok, to nie mamy o czym razem pisać.

Iwan : brązowy medalista mistrzostw świata z 1982 r., w Wiśle 10 sezonów gry, 198 spotkań, 69 bramek.

Kałużny: kompromitacja na MŚ2002, w Wiśle 3 sezony, 82 mecze, 17 bramek, z czego ostatni sezon to tzw "Stojanow" i olewka. Faktycznie, legenda klubu.

Nie plotki, a świadkowie "mówiły", a sprawa oparła się nawet o sąd. No, ale skąd możesz o tym wiedzieć "ekspercie" od " żałosnych i bez pojęcia bzdur", skoro w 1998 r. to pewnie jeszcze z nocnikiem pod kredens wjeżdżałeś. Bez odbioru.
Po pierwsze: miałem na myśli Iwana z epoki Korei 2002 a nie Andrzeja.... poza tym nie wiem kto tu porównywał Kałużnego do naszego Iwana....

po drugie: kiedy Ty wchodziłeś na stojąco pod szafę to ja przybijałem pionę z Radkiem po każdym meczu jak wracał do swojego lokum

mały dowód z dedykacją:

http://img33.imageshack.us/img33/1804/euix.jpg

W 1998roku na koncie miałem więcej livów niż 90% tego forum obecnie.... także wisz....

Ostatnia runda nie była wspaniała, widać było że się lekko oszczędzał kiedy klub kołował mu kontrakt... ale i tak był mocnym ogniwem.

Tak więc chłopcy ( do serka też się to tyczy) nie uczcie ojca dzieci robić

PS.
data urodzenia z profilu jest przypadkowa, nie podaje za bardzo na necie swoich prawdziwych danych
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.08.2013 o godz. 21:56.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.08.2013, 21:49
Tyczy się to wszystkich.
Proszę nie robić z tego tematu działu licytacji, kto ile razy zbijał piątkę z Radkiem, kto ma ile wyjazdów, kto gdzie wchodził jak miał 10 lat. Wycieczki personalne i indywidualne osiągnięcia proszę sobie przekazywać na PW.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2013, 08:54
...
Sympatia jaką czułeś do Radka widać przeszkadza Ci w obiektywnej ocenie tego piłkarza. Ostatnia runda to lekkie oszczędzanie się? Chciałeś chyba napisać lekkie granie w chuja... Co to zresztą znaczy, że zawodowiec się oszczędza? Czy Wisła oszczędzała na jego kontrakcie?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.08.2013, 12:50
Cytat:
Oficjalnie: Jaliens w Newcastle Jets
Kew Jaliens będzie grał w ósmej drużynie zeszłego sezonu australijskiej ekstraklasy, Newcastle United Jets.
30 czerwca wygasł jego kontrakt z Wisłą i 35-latek został wolnym zawodnikiem. Były reprezentant Holandii od początku okresu przygotowawczego trenował z AZ, ale w czwartek związał się z australijskim zespołem. Warto dodać, że nowym kolegą klubowym Jaliensa jest m.in. były reprezentant Anglii, Emile Heskey.
Więcej: http://www.transfery.info/59882,ofic...newcastle-jets
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.08.2013, 16:26
Co do Kałużnego , to miał wszelkie zadatki na piłkarza dużego formatu. W naszej lidze przez pewien czas był takim. To, że wystrychnął na dutka Legię i przyszedł do nas ze względu na kasę czy nie ogólnie wtedy wszystkich cieszyło, że taki zawodnik razem z Wisłą zagrał na nosie Legii.
Ja napewno mam w pamięci jego 2 bramki na Legii, gdzie wygraliśmy 2:1 a po drugim golu jak przebiegł przed Żyletą pokazując im numer na koszulce to miejscowa publika toczyła pianę z ust wyzywając go niemiłosiernie. Po 1 bramce w naszym nabitym sektorze był taki szał, że na samo wspomnienie mam dużą sympatię do Kałużnego.
Oczywiście jego końcówka w Wiśle to było jawne wa...ie w wuja i porcje gwizdów gdy schodził z boiska.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2013, 12:33
http://www.bild.de/sport/fussball/en...4584.bild.html

Bild zrobił kalę artykułu o Kałużnym.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.08.2013, 12:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Co do Kałużnego , to miał wszelkie zadatki na piłkarza dużego formatu. W naszej lidze przez pewien czas był takim. To, że wystrychnął na dutka Legię i przyszedł do nas ze względu na kasę czy nie ogólnie wtedy wszystkich cieszyło, że taki zawodnik razem z Wisłą zagrał na nosie Legii.
Ja napewno mam w pamięci jego 2 bramki na Legii, gdzie wygraliśmy 2:1 a po drugim golu jak przebiegł przed Żyletą pokazując im numer na koszulce to miejscowa publika toczyła pianę z ust wyzywając go niemiłosiernie. Po 1 bramce w naszym nabitym sektorze był taki szał, że na samo wspomnienie mam dużą sympatię do Kałużnego.
Oczywiście jego końcówka w Wiśle to było jawne wa...ie w wuja i porcje gwizdów gdy schodził z boiska.
Ja najbardziej pamiętam gola z wiosny 98 z Polonią. Chyba Czerwiec wybijał roga, piłka trafiła do Taty przed pole karne, straszliwa bomba z pierwszej piłki odbiła się od poprzeczki i wpadła do bramki. Szczęsny bez szans. A wynik był 3-0.
wis.la/thq1u 4m 12s - to o czym wyżej
Fantastyczny jak na nasze warunki DM. Chyba najlepszy na tej pozycji w czasach TF.
A to co piszecie o jego ostatnim sezonie w Wiśle to oczywiście swoją drogą.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.08.2013 o godz. 15:38.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2013, 15:36
Sobolewski strzelił kolejną bramkę dla Górnika. Tym razem w 56-tej minucie otworzył wynik w meczu z GKS Bełchatów w Pucharze Polski.

Kamyczek do ogródka Smudy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.08.2013, 15:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski strzelił kolejną bramkę dla Górnika. Tym razem w 56-tej minucie otworzył wynik w meczu z GKS Bełchatów w Pucharze Polski.

Kamyczek do ogródka Smudy.
Chyba głaz... ale co tam mamy Burdeńskiego, albo Nalepe na tej pozycji :/ Griszka30KR napisze Ci, że to nie Smuda stał za pożegnaniem Sobola

Odpowiedz cytując
zbycho93
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 17.08.2013, 16:02
Boże, Sobola już u nas nie będzie, wiec przestańcie płakać jak małe dzieci. To że poszedł to nie znaczy że jest koniec świata.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 17.08.2013, 16:32
A ile strzelił dla nas w zeszłym sezonie?
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.08.2013, 16:49
A jakie niby mamy z gwarancje ze na R 22 byłoby miejsce dla Sobola na boisku? żadne, Kapelusz z głowy przed Radkiem za 9 lat z nami. Dziękujemy ,pamiętamy ,może jeszcze wróci kiedyś do Nas w innym charakterze , kto wie.... ,ja tam wolę się cieszyć z Chrapka i Nalepy. Sorry. i A Sobol w dobrym zdrowiu i formie niech gra nawet do 50. A szczerze to byli lepsi przed NIm i wcześniej odchodzili. Swiat się nie zawalił ,stadion stoi jak stał , tylko tych sukcesów z trybun cuś ubyło.....
Powód: orto
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 17.08.2013 o godz. 16:49.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.08.2013, 09:27
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
A jakie niby mamy z gwarancje ze na R 22 byłoby miejsce dla Sobola na boisku? żadne, Kapelusz z głowy przed Radkiem za 9 lat z nami. Dziękujemy ,pamiętamy ,może jeszcze wróci kiedyś do Nas w innym charakterze , kto wie.... ,ja tam wolę się cieszyć z Chrapka i Nalepy. Sorry. i A Sobol w dobrym zdrowiu i formie niech gra nawet do 50. A szczerze to byli lepsi przed NIm i wcześniej odchodzili. Swiat się nie zawalił ,stadion stoi jak stał , tylko tych sukcesów z trybun cuś ubyło.....
A niby z kim w zdrowej rywalizacji sportowej miałby przegrać walkę o pierwszy skład? Jedynie z kim mógłby przegrać to z chorymi wizjami tetryka, który wysłowić się nie potrafi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 18.08.2013, 10:01
Jaki by nie był, szacunek mu się należy...
Za obrażanie pracowników klubu bez powodu powinny być bany.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 18.08.2013 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.08.2013, 10:42
Niemcy:

Marcelo - zaliczył oficjalny debiut w barwach Hannoveru 96 - rozegrał 76 minut, jednak nie będzie miło wspomniał debiutu, jego nowy klub przegrał z Borussią Moenchengladbach 3:0.

Holandia:

Filip Kurto - rozegrał w barwach Rody Kerkrade 90 minut, puścił jedną bramkę. Roda zremisowała 1:1 z Vitesse.

Andraż Kirm - wyszedł w pierwszym składzie Groningen, jednak nie pomógł kolegom w odniesieniu trzeciego zwycięstwa z rzędu. Groningen przegrało z beniaminkiem z Cambuur aż 4:1. Słoweniec spędził na murawie 67 minut.

Hiszpania:

Cezary Wilk - spędził na ławce rezerwowych cały mecz swojego nowego klubu Deportivo La Coruna. Deportivo bez pomocy Wilka pokonało na wyjeździe UD Las Palmas 1:0.

Francja:

Maor Melikson - rozpoczął mecz na ławce rezerwowych. Na boisku pojawił się dopiero w 78 minucie kiedy jego
Valenciennes przegrywało z Bastią 1:0, chwilę po pojawieniu się na boisku Izraelczyka, gospodarze ustalili wynik meczu na 2:0.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 18.08.2013, 11:42
Cytat:
Z całym szacunkiem dla Kazia, to czeka go sporo pracy zanim będzie zaliczany do tych najlepszych.
Otóż to, nie ten czas, nie ten poziom.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.08.2013, 11:51
Szczerze w Polsce nie ma dobrych trenerów, Kazka nie ma z kim porównywać, z Probierzem, no sorry ale Kaziu taktycznie jakoś fajnie poukłada zespół a Michaś jedzie na charyźmie.
.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 18.08.2013, 12:27
syryls napisał(a):Wyświetl post
Szczerze w Polsce nie ma dobrych trenerów, Kazka nie ma z kim porównywać, z Probierzem, no sorry ale Kaziu taktycznie jakoś fajnie poukłada zespół a Michaś jedzie na charyźmie.
Możesz mi przypomnieć co teraz Kazimierz Moskal robi?
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Stary 20.08.2013, 18:18
Co słychać u Lameya? Bez zmian, nadal pozoruje grę.

http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...f1dacf01c6e1fe
Odpowiedz cytując
Wlepek
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 20.08.2013, 19:05
Ktoś wie, co się dzieje z Henrykiem Maculewiczem, Janem Jałochą i Andrzejem Iwanem?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.08.2013, 16:43
Wlepek napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie, co się dzieje z Henrykiem Maculewiczem, Janem Jałochą i Andrzejem Iwanem?
komentator, pisarz, celebryta
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Stary 22.08.2013, 17:53
Frederiksen był chyba najgorszym lewym obrońcą w historii Wisły. Teraz znalazł sobie jednak nowy klub. Ten chyba odpowiada jego potencjałowi piłkarskiemu.

http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5c1f5870fca9
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2013, 21:24
Pozegnanie Tomka Frankowskiego 7 wrzesnia w specjalnym meczu.

Kulminacją będzie mecz zespołu Franek Team, z Tomaszem Frankowskim, Maciejem Żurawskim, Mirosławem Szymkowiakiem, Kamilem Kosowskim czy Ryszardem Czerwcem w składzie, z obecną Jagiellonią Białystok, prowadzoną przez trenera Piotra Stokowca.
wis.la/akl2y
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.08.2013, 22:17
Sebak napisał(a):Wyświetl post
Frederiksen był chyba najgorszym lewym obrońcą w historii Wisły. Teraz znalazł sobie jednak nowy klub. Ten chyba odpowiada jego potencjałowi piłkarskiemu.

http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5c1f5870fca9

Byl jeszce taki murzyn Sergre .Branco czy jakos tak.To co on wyczynial na obronie to poprostu w chlopcy w klasie c sie lepiej ustawiali.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.08.2013, 22:29
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Byl jeszce taki murzyn Sergre .Branco czy jakos tak.To co on wyczynial na obronie to poprostu w chlopcy w klasie c sie lepiej ustawiali.
on "grał" na prawej obronie , nie na lewej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów