|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez kornd : 14.08.2013 o godz. 14:49.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Iwan : brązowy medalista mistrzostw świata z 1982 r., w Wiśle 10 sezonów gry, 198 spotkań, 69 bramek. Kałużny: kompromitacja na MŚ2002, w Wiśle 3 sezony, 82 mecze, 17 bramek, z czego ostatni sezon to tzw "Stojanow" i olewka. Faktycznie, legenda klubu. Nie plotki, a świadkowie "mówiły", a sprawa oparła się nawet o sąd. No, ale skąd możesz o tym wiedzieć "ekspercie" od " żałosnych i bez pojęcia bzdur", skoro w 1998 r. to pewnie jeszcze z nocnikiem pod kredens wjeżdżałeś. Bez odbioru. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Aż sprawdziłem sobie datę Twoich urodzin, bo piszesz jakbyś o Kałużnym jedynie przeczytał lub usłyszał a niekoniecznie widział go w akcji... Radzio w ostatnim sezonie odwalał straszliwą kaszanę, dosłownie spacerował po boisku. Do momentu, aż zachciało mu się podbijać zachodnie ligi bardzo go lubiłem. Ostatnim sezonem jednak stracił wszystko co wypracował. Tak ostentacyjnego olewania swoich obowiązków chyba nigdy na Reymonta nie widziałem.
ps. Porównania Kałużnego z Iwanem nawet nie zamierzam komentować... |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Skończcie temat Kałużnego, dla mnie piłkarz Wisły, który się szlajał po knajpach z metalem to zwykły c...l i tyle.
faktycznie miał umiejętności, ale chyba zapomniał jaką koszulkę nosił i kto mu płacił świetne pieniądze( co z nimi pozniej zrobił to już jego sprawa). Nie wiem czy pamiętacie, że był on już dogadany z Legią, a w ostatniej chwili dostał od Wisły taki kontrakt jaki chciał. Więc przyszedł tu tylko dla kasy i niech spie... |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 14.08.2013 o godz. 21:42.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
po drugie: kiedy Ty wchodziłeś na stojąco pod szafę to ja przybijałem pionę z Radkiem po każdym meczu jak wracał do swojego lokum ![]() mały dowód z dedykacją: http://img33.imageshack.us/img33/1804/euix.jpg W 1998roku na koncie miałem więcej livów niż 90% tego forum obecnie.... także wisz.... Ostatnia runda nie była wspaniała, widać było że się lekko oszczędzał kiedy klub kołował mu kontrakt... ale i tak był mocnym ogniwem. Tak więc chłopcy ( do serka też się to tyczy) nie uczcie ojca dzieci robić PS. data urodzenia z profilu jest przypadkowa, nie podaje za bardzo na necie swoich prawdziwych danych
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.08.2013 o godz. 21:56.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tyczy się to wszystkich.
Proszę nie robić z tego tematu działu licytacji, kto ile razy zbijał piątkę z Radkiem, kto ma ile wyjazdów, kto gdzie wchodził jak miał 10 lat. Wycieczki personalne i indywidualne osiągnięcia proszę sobie przekazywać na PW. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sympatia jaką czułeś do Radka widać przeszkadza Ci w obiektywnej ocenie tego piłkarza. Ostatnia runda to lekkie oszczędzanie się? Chciałeś chyba napisać lekkie granie w chuja... Co to zresztą znaczy, że zawodowiec się oszczędza? Czy Wisła oszczędzała na jego kontrakcie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Co do Kałużnego , to miał wszelkie zadatki na piłkarza dużego formatu. W naszej lidze przez pewien czas był takim. To, że wystrychnął na dutka Legię i przyszedł do nas ze względu na kasę czy nie ogólnie wtedy wszystkich cieszyło, że taki zawodnik razem z Wisłą zagrał na nosie Legii.
Ja napewno mam w pamięci jego 2 bramki na Legii, gdzie wygraliśmy 2:1 a po drugim golu jak przebiegł przed Żyletą pokazując im numer na koszulce to miejscowa publika toczyła pianę z ust wyzywając go niemiłosiernie. Po 1 bramce w naszym nabitym sektorze był taki szał, że na samo wspomnienie mam dużą sympatię do Kałużnego. Oczywiście jego końcówka w Wiśle to było jawne wa...ie w wuja i porcje gwizdów gdy schodził z boiska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Guest
|
|
wis.la/thq1u 4m 12s - to o czym wyżej ![]() Fantastyczny jak na nasze warunki DM. Chyba najlepszy na tej pozycji w czasach TF. A to co piszecie o jego ostatnim sezonie w Wiśle to oczywiście swoją drogą.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.08.2013 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Sobolewski strzelił kolejną bramkę dla Górnika. Tym razem w 56-tej minucie otworzył wynik w meczu z GKS Bełchatów w Pucharze Polski.
Kamyczek do ogródka Smudy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Boże, Sobola już u nas nie będzie, wiec przestańcie płakać jak małe dzieci. To że poszedł to nie znaczy że jest koniec świata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
A ile strzelił dla nas w zeszłym sezonie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A jakie niby mamy z gwarancje ze na R 22 byłoby miejsce dla Sobola na boisku? żadne, Kapelusz z głowy przed Radkiem za 9 lat z nami. Dziękujemy ,pamiętamy ,może jeszcze wróci kiedyś do Nas w innym charakterze , kto wie.... ,ja tam wolę się cieszyć z Chrapka i Nalepy. Sorry. i A Sobol w dobrym zdrowiu i formie niech gra nawet do 50. A szczerze to byli lepsi przed NIm i wcześniej odchodzili. Swiat się nie zawalił ,stadion stoi jak stał , tylko tych sukcesów z trybun cuś ubyło.....
Powód: orto
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 17.08.2013 o godz. 16:49.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki by nie był, szacunek mu się należy...
Za obrażanie pracowników klubu bez powodu powinny być bany.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 18.08.2013 o godz. 10:04.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Niemcy:
Marcelo - zaliczył oficjalny debiut w barwach Hannoveru 96 - rozegrał 76 minut, jednak nie będzie miło wspomniał debiutu, jego nowy klub przegrał z Borussią Moenchengladbach 3:0. Holandia: Filip Kurto - rozegrał w barwach Rody Kerkrade 90 minut, puścił jedną bramkę. Roda zremisowała 1:1 z Vitesse. Andraż Kirm - wyszedł w pierwszym składzie Groningen, jednak nie pomógł kolegom w odniesieniu trzeciego zwycięstwa z rzędu. Groningen przegrało z beniaminkiem z Cambuur aż 4:1. Słoweniec spędził na murawie 67 minut. Hiszpania: Cezary Wilk - spędził na ławce rezerwowych cały mecz swojego nowego klubu Deportivo La Coruna. Deportivo bez pomocy Wilka pokonało na wyjeździe UD Las Palmas 1:0. Francja: Maor Melikson - rozpoczął mecz na ławce rezerwowych. Na boisku pojawił się dopiero w 78 minucie kiedy jego Valenciennes przegrywało z Bastią 1:0, chwilę po pojawieniu się na boisku Izraelczyka, gospodarze ustalili wynik meczu na 2:0. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
|
Cytat:
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co słychać u Lameya? Bez zmian, nadal pozoruje grę.
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...f1dacf01c6e1fe |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Ktoś wie, co się dzieje z Henrykiem Maculewiczem, Janem Jałochą i Andrzejem Iwanem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Frederiksen był chyba najgorszym lewym obrońcą w historii Wisły. Teraz znalazł sobie jednak nowy klub. Ten chyba odpowiada jego potencjałowi piłkarskiemu.
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5c1f5870fca9 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pozegnanie Tomka Frankowskiego 7 wrzesnia w specjalnym meczu.
Kulminacją będzie mecz zespołu Franek Team, z Tomaszem Frankowskim, Maciejem Żurawskim, Mirosławem Szymkowiakiem, Kamilem Kosowskim czy Ryszardem Czerwcem w składzie, z obecną Jagiellonią Białystok, prowadzoną przez trenera Piotra Stokowca. wis.la/akl2y |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Byl jeszce taki murzyn Sergre .Branco czy jakos tak.To co on wyczynial na obronie to poprostu w chlopcy w klasie c sie lepiej ustawiali. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|

|
||||||