The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2013, 22:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko twierdzę, że nawet jeśli Smuda z takim składem wejdzie na pudło (nie mówiąc o MP) czy zmieści sie w pierwszej ósemce to nie będzie niczego znaczyło. A przede wszystkim nie to, że jest dobrym trenerem.
Jeśli wejdzie na pudło, będzie oznaczać, że jest dobrym trenerem dla nas w tym momencie. Trener jest dobry jeśli trafi na dobre dla siebie otoczenie w odpowiednim czasie. Wiadomo, warsztat i cechy trenera są ważne - ale najważniejsze jest to, żeby była chemia pomiędzy trenerem a drużyną. A nie to czy to Michniewicz, Kulawik czy Smuda. Żeby filozofia trenera pasowała charakterystyce piłkarzom. Bo jakbyś miał 11 Chavezów to nawet Guardiola by z nich Barcelony nie potrafił zrobić. Trenerzy najczęściej chcą by ich drużyny grały w pewien upatrzony przez nich z góry sposób; część - ta z wyższej półki, próbuje bardziej dobrać strategię gry pod wykonawców i z czasem tą strategię zmienia wraz z wymianą piłkarzy. Słabi trenerzy każą piłkarzom grać tak jak oni nie potrafią. Ale zdarzy się, że nawet słabszy trener trafi na odpowiedni zespół i będzie świętował z nim sukcesy.

Wiadomo, jest wielu lepszych trenerów od Smudy pod względem warsztatu, a już na pewno większość wielokrotnie przewyższa go pod względem prezencji, medialności czy elokwencji / inteligencji.

Sam nie należę do jego fanów, bo często jako kibic Wisły po jego gafach mam ochotę zapaść się pod stół. Jednego jednak nie da się mu odmówić - jego drużyny grają ofensywny, miły dla oka futbol. Niezależnie od wyników grają piłką. Mi tego ostatnio w Wiśle bardzo brakowało. To dopiero początki, ale początki pozwalające na niewielką dozę optymizmu. A i piłkarzom taka gra zdaje się odpowiadać. Jak narazie Smuda broni się grą zespołu, niezależnie od tego co byś chciał tam wyczarować.

Oczywiście wszystkie mistrzostwa są czymś z czego należy się cieszyć. Jednak to spotkania z Karabachem czy Żalgirisem weryfikują rzeczywisty wkład trenera i jego pracę.
To jest wg mnie wierutna bzdura.
Nie można oceniać wkładu trenera na podstawie jednego dwumeczu.
To jest futbol. Jeśli drużyna A jest lepsza niż drużyna B o 1/3 to drużyna A wygra 5 razy, 2 razy będzie remis, a 3 razy przerżnie. +/- bo te proporcje są wzięte z powietrza. Fakt jest jednak taki, że w piłce nożnej drużyna grająca słabiej w piłkę często sprawia niespodziankę, zupełnie inaczej niż np. w koszykówce, gdzie % niespodzianek jest nieporównywalnie mniejszy.

Puchary to nie liga, wystarczy, że dwa gorsze mecze przyjdą w momencie gry ze słabszą drużyną i jest blamaż. Wtopy w pucharach zdarzają się każdemu trenerowi, nawet tym z topowej półki. Nie oznacza to, od razu że trener jest słaby. Wpływ trenera widać na długim odcinku czasu; on dobiera zawodników, kreuje filozofię gry. Jeżeli oglądasz grę swojej drużyny i generalnie jej gra ci się podoba w większości meczy to oznacza, że trener się sprawdza. Wiem, że najłatwiej zrzucić całą odpowiedzialność na trenera i od razu powiedzieć, że jest beznadziejny bo jego drużyna zaliczyła wtopę. Ale tak robią tylko ludzie ograniczeni. To jak powiedzieć, że Zidane był chujowym piłkarzem, bo zawalił finał MŚ, wyleciał z boiska i przez niego jego faworyzowana Francja przerżnęła finał. Wyciąganie wniosków na podstawie jednego czy dwóch meczy jest dla dzieci.

Analogicznie - podejrzewam, że uważasz, że Smuda był słabym selekcjonerem kadry (osobiście się z tym zgadzam). To co - powiedz, jakby w meczu na EURO przykładowo pod koniec meczu z Czechami Lewandowskiemu wyszły dwa strzały życia z 30 metra i wyszlibyśmy z grupy to by uczyniło ze Smudy świetnego selekcjonera?
Raczej nie.

To jest jeden wielki nonsens. Wpływ trenera, owszem jest - ale na generalny styl i sposób gry drużyny. Mecz meczowi nierówny, można ograć Barcelonę i można również wtopić z Karabachem.

Tyle.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.08.2013 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2013, 07:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Jaki Ty jesteś dziecinny... Nie trzeba być - jak to określiłeś - "cipą", wystarczy być profesjonalistą. Sobolewski zawsze nim u nas był.

Co do tego czy Radek musiał grać - to tylko Twoje domysły.
Powiedz mi dorosły kolego czy kiedy zwalniał/przyglądał się z pozycji kapitana zwolnieniu Probierza to też był profesjonalistą? Była akcja przeprowadzona profesjonalnie czy nie?

A nagła rozmowność Radka po opuszczeniu Wisły a przed pożegnaniem odnośnie wspaniałej ciężkiej pracy i dyscypliny u Nawałki której mu w Wiśle brakowało choć jako kapitan przez lata o tym nie wspomniał ani słowem a kto miał to zrobić jak nie kapitan? To też profesjonalizm?

Zejdź na ziemię i zrozum że nikt nie jest krystalicznie czysty i bez skazy. Każdy na wady, każdy zachowuje się czasami... nie profesjonalnie. Różnica miedzy nami polega na tym że ja to rozumiem i nie wpływa to na mój odbiór kogoś jako całości, a ty idealizujesz, upiększasz i się denerwujesz jak ktoś coś skrytykuje.

100% szacunku dla Sobola za całość w Wiśle.

Tyle ode mnie. Na budowanie pomników modły, i walkę w jego imieniu chyba musi liczyć na Ciebie.

Wiem to dziecinne. Chyba nic z tym nie zrobię.

P.S. o niemcu wczoraj myślałem sobie i skoro piszesz że to wiadro nie widzę powodu ci nie wierzyć. W takim układzie widzę tylko jedne rozwiązanie. Nie żaden wał finansowy bo ile on tam zarabia? Ułamek pensji Smudy. Raczej pokazuje to jak Franek był zesrany przychodząc do nas że wpuścił syna kolegi do szatni jako ucho. Pomylił się, szatnia zareagowała pozitiwnie i ucho sezonie odejdzie a Franek chłopaków przeprosi (dobra to akurat miejsca nie będzie miało A powinno)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2013, 10:44
s1mone napisał(a):Wyświetl post
To jest wg mnie wierutna bzdura.
Nie można oceniać wkładu trenera na podstawie jednego dwumeczu.
(...)
Analogicznie - podejrzewam, że uważasz, że Smuda był słabym selekcjonerem kadry (osobiście się z tym zgadzam). To co - powiedz, jakby w meczu na EURO przykładowo pod koniec meczu z Czechami Lewandowskiemu wyszły dwa strzały życia z 30 metra i wyszlibyśmy z grupy to by uczyniło ze Smudy świetnego selekcjonera?
Raczej nie.

To jest jeden wielki nonsens. Wpływ trenera, owszem jest - ale na generalny styl i sposób gry drużyny. Mecz meczowi nierówny, można ograć Barcelonę i można również wtopić z Karabachem.

Tyle.
Nie rozumiesz jednego.
Ja nie piszę, że Smuda jest słabym trenerem, bo mu jeden czy dwa mecze na Euro nie wyszły.
Nawet gdyby Lewandowskiemu wyszły dwa strzały zycia w meczu z Czechami, nic nie przekresliłoby obrazu słabo grającej drużyny.
Pisząc o weryfikacji w meczach z takimi Karabachami czy Żaligirysami nie piszę o wyniku, ale o stylu i poziomie, gdzie okazuje się, że to co wystarcza na polską ligę, gdzie wszyscy znają się jak łyse konie, w starciu z przeciwnikiem, który pokazuje choć odrobinę mysli taktycznej, nie wystarcza.
Nawet gdybyśmy wygrali jakimns cudem z Karabachem, to i tak obraz gry tej drużyny wskazywał, że ona nie wie jak sie gra w piłkę.
Przypadkowe zwycięstwo słabej Wisły z jakims tuzem nie wystarczy do stwierdzenia, że mamy świetną drużynę, (1:0 z Barceloną) ani przypadkowa porażka (0:1 z Iraklisem) dobrze ułozonego, prowadzącego grę zespołu nie świadczy o tym, że praca została wykonana źle.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.08.2013, 10:56
Jest o wiele za wcześnie, żeby oceniać pracę Smudy. Zbliża się dopiero piątka kolejka. Na razie sezon zaczęliśmy podobnie jak dwa poprzednie, które ostatecznie kończyliśmy na 7 miejscu. Trzeba jednak przyznać, że gra wygląda bardziej obiecująco niż w poprzednich latach.

Jeśli po kilkunastu kolejkach Wisła będzie zajmowała miejsce w pierwszej 5 i przede wszystkim będzie grała lepiej i strzelała bramki to będzie to zasługa Smudy. Może nie będzie to oznaczało, że jest genialnym trenerem ale na pewno lepszym niż Probierz, Kulawik czy może nawet Maaskant. Ale z tym poczekajmy bo na razie nie ma żadnego pola porównania. Niech Wisła zagra te 20 meczów o stawkę i będziemy wiedzieć więcej. Kolejny poważny sprawdzian już w niedzielę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2013, 19:55
Dzisiejszy sprawdzian Smuda zdał na 6
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.08.2013, 20:12
Smuda z bidonem , którym o maly włos Sarki nie dostal. bezcenne !!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.08.2013, 20:17
Sarki już drugi raz podpadł Smudzie. Oczywiście Smuda miał rację, walczyć musi każdy, nie ma świętych krów w zespole. Bo jeśli dla kogoś zrobi wyjątek to będzie to koniec zespołu.

Gdybyśmy mieli normalną kadrę to Sarki poszedł by na ławkę na kilka meczy. A że mamy lichotę to Smuda musi rzucać bidonem w Sarkiego bo nie ma dla niego zmiennika
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 25.08.2013, 21:19
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Sarki już drugi raz podpadł Smudzie. Oczywiście Smuda miał rację, walczyć musi każdy, nie ma świętych krów w zespole. Bo jeśli dla kogoś zrobi wyjątek to będzie to koniec zespołu.

Gdybyśmy mieli normalną kadrę to Sarki poszedł by na ławkę na kilka meczy. A że mamy lichotę to Smuda musi rzucać bidonem w Sarkiego bo nie ma dla niego zmiennika
Podpadl ale raczej motywatorem to Franz nigdy nie będzie http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-w-wisle/vryhr
Odpowiedz cytując
Jach00
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 25.08.2013, 21:35
@fugiel Manipulacja onetu - tu jest oryginał: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...st_zwyciestwo/
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 25.08.2013, 21:42
hmmm mam tez nadzieje, ze ten sezon przokonuje juz kazdego, ze ta druzyna w koncu prezentuje cos i ma to cos czego nie miala przez jakies 2 lata...

@Jach dzieki
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 25.08.2013 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.08.2013, 22:37
To już pewne właśnie odbiliśmy sie od dna i to konkretnie
Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2013, 22:47
Musze przyznać, że Smuda potrafił poukładać ten zespół i wyciąga z niego nawet więcej niż mogłem przypuszczać przed sezonem. O ile na selekcjonera się nie nadaje to jako trener na naszą ekstraklasę radzi sobie całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.08.2013, 23:22
dzisiejszy mecz to prawdziwy bodziec, piłkarze pokazali ambicje i determinacje, bo już długo mówiło się o tym że z Lechem tylko zwycięstwo, dość remisów i wielkiego pecha i udowodnili to bardzo dobrze. To było to czego najbardziej teraz potrzebowali, kibicowska brać też stanęła na wysokości zadania, ja niestety byłem w pracy i minęło mnie to miłe wydarzenie, ale z relacji kumpli aż się łezka w oku kręciła )
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2013, 00:00
To teraz mam satysfakcje po tym jak broniłem Smudy po przyjsciu na prawde z kadra moze nie najlepiej mu poszło ale z klubami nadal potrafi sobie niezle radzic. W sumie racja, ze w Ratyzbonie i tak by nic nie zdziałał z tymi pilkarzami jakich miał a u Nas przy Nim nawet Gargulec gra na najwyzszym poziomie. Ciekaw jestem teraz miny Tomaszewskiego co zyczył Wisle spadku z uwagi na Smude - pewnie mu teraz głupio
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.08.2013 o godz. 00:35.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.08.2013, 00:23
Nie tak dawno mielismy ogromne problemy z bocznymi obracami ..... a teraz mamy jednych z najlepszych ?

Smuda chyba wie co robi .
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.08.2013, 06:30
Trzeba pohamować zbytni hura-optymizm, ale po wczorajszym meczu można uznać, że na stałe jakiś progres nastąpił. Oby to się nadal rozwijało w dobrym kierunku, to z pozycji szarej myszki będziemy mogli nieźle namieszać w naszej kopanej lidze.

Niesamowicie podoba mi się energia Smudy którą zaraża cały zespół, u niego trzeba być naładowanym jak baterie Energizer, inaczej nie ma sie czego szukać - vide Sarki.

Może z tej mąki będzie jakiś dobry chleb. A co najważniejsze:
Przy takim zaangażowaniu, należy wymagać jeszcze większego w meczu derbowym. I miejmy gorącą nadzieję, że tak będzie i pokażemy dobitnie koleżance zza Błoń gdzie jej miejsce jest, a derby blisko bo tylko 2 kolejki nas dzielą.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2013, 06:45
No dobra, jednak okazało się, że Smuda > Kulawik, Probierz, etc.

Pierwsza lepsza poukładana i zmotywowana drużyna zje nasz radosny futbol na śniadanie, ale póki co cieszmy się, bo fajnie to wygląda.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2013, 06:55
martin_6 napisał(a):Wyświetl post

Pierwsza lepsza poukładana i zmotywowana drużyna zje nasz radosny futbol na śniadanie
w ekstraklasie ? A kto w tej marnej lidze jest poukładany ? Legia by sie dziś ciężko czuła z nami ale widać że w lidze odpuszczają (porażki z Ruchem i Lechią)
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.08.2013, 08:57
Przed startem ligi wieszczyłem że dziś będzie prezentacja nowego trenera.

Z wielką radością mogę powiedzieć że się myliłem.

Szczerze nie wiem czemu to tak dobrze funkcjonuje, nie powinno ale działa.

Bardzo dużo daje Brożek, kolejny "przegrany".

Do przegranej drużyny dodaliśmy przegranego trenera, zabraliśmy mu wydawało się ważnych zawodników, daliśmy młodych którzy ponoć nie potrafią, doprawiliśmy "przegranym" napastnikiem i jesteśmy w czubie tabeli.

Jak po pierwszych meczach mogłem mówić fart ( Górnik, Korona) tak wczoraj zagraliśmy koncert, z pełną kontrolą tego co się działo...

Nie ogarniam.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2013, 09:09
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w ekstraklasie ? A kto w tej marnej lidze jest poukładany ? Legia by sie dziś ciężko czuła z nami ale widać że w lidze odpuszczają (porażki z Ruchem i Lechią)
Nie mówię o lidze. Ale gdzieś tam chyba nam wszystkim marzą się te puchary. Czy to w tym sezonie realne? Przy odrobinie szczęścia - czemu nie? Skoro mógł Piast, to my tym bardziej. A tam czeka nas w....... od pierwszego lepszego rywala.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.08.2013, 09:10
Dlatego...wszyscy do Szczecina !
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 26.08.2013, 09:19
Nie mówię o lidze. Ale gdzieś tam chyba nam wszystkim marzą się te puchary. Czy to w tym sezonie realne? Przy odrobinie szczęścia - czemu nie? Skoro mógł Piast, to my tym bardziej. A tam czeka nas w....... od pierwszego lepszego rywala.
A to czemu? Gra wygląda lepiej niż za Maskanta.
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.08.2013, 09:19
Wiadomo że takim składem nie podbiliśmy Europy bez konkretnych wzmocnień... nie ma co patrzyć w tak odległą przyszłość.
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.08.2013, 09:39
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Szczerze nie wiem czemu to tak dobrze funkcjonuje, nie powinno ale działa.
(..)Nie ogarniam.
Mam dokładnie to samo.
Wyniki wydaja się być irracjonalne w stosunku do tego co się dzieje w klubie. Smuda miał gwarantować folklor a tymczasem robi przyzwoitą robotę 'za pół ceny'. Z taką gra spadek nam nie grozi i możemy namieszać w grupie mistrzowskiej.

Tak się zastanawiam - może faktycznie istnieje zasada 'parchatej doli' i taka nasza karma zawsze być 'wyżej'?
Innego wytłumaczenia na obecna chwile nie mam.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.08.2013, 10:41
Przecież to jest bardzo proste.

1. Graliśmy rok bez trenera, w końcu takowego zatrudniono. Jaki by nie był, zawsze ustawiał drużyny do pionu, przynajmniej na początku.
2. Pozbyto się przepłacanych obcokrajówców, którzy nawet jeśli z definicji nie mieli bumelancko-emeryckiego nastawienia, to po przeanalizowaniu sytuacji w klubie i długości kontraktów odbębniali co tydzień pańszczyznę, generując długi w klubie.
3. Nasza młodzież oraz pozostający w zespole zawodnicy wyszydzani na tym forum (Bunoza, Jovanović, Burliga, Garguła) jednak potrafią *przynajmniej* walczyć od początku do końca meczu, przy założeniu że ktoś im powie jak i po co biegać.

i

4 - spajający wsystkie powyższe - POLSKA EKSTRAKLASA. Przecież tutaj gra (co gorsza nie najgorzej) Cracovia, typowanie wyników to kompletna loteria, a rok temu wicemistrzem została zbieranina no name'ów z Waldkiem na ławce. Nie zaskoczy mnie ani nasze podium, ani pechowe ześliźnięcie się do dolnej ósemki.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.08.2013, 11:33
Dobry trener potrafi wycisnąc z piłkarzy to co najlepsze. Przecież nie tak dawno wiele dalibyśmy aby pozbyc się Garguły,Bunozy czy Burligi,a teraz to przecież wiodące postacie naszego zespołu.Smuda potrafi pociągnąc za sobą piłkarzy i zarazic ich ambicją,wolą walki oraz w końcu jakimś pomysłem na gre. Nareszcie nie można nikomu zarzucic tego,że nie jest godny reprezentowac koszulki z Białą Gwiazdą - możemy byc dumni z drużyny która nas obecnie reprezentuje i bez wyrzutów sumienia śpiewac "Czy wygrywasz czy nie...". A tym co tu już wyrokują że z pierwszym lepszym zespołem w Europie dostaniemy manto przypomne że dwa miesiące temu prorokowaliście że spadniemy z ligi a Smuda to najgorsze co nas spotkało. Proponuje wam wziąśc na wstrzymanie z wyrokowaniem i przewidywaniem przyszłości a zając się tym czym powinniśmy wszyscy,czyli kibicowaniem naszej ambitnie grającej drużynie w każdym meczu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2013, 11:52
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
A tym co tu już wyrokują że z pierwszym lepszym zespołem w Europie dostaniemy manto przypomne że dwa miesiące temu prorokowaliście że spadniemy z ligi a Smuda to najgorsze co nas spotkało.
Czuję się częściowo wywołany.
Smuda faktycznie wyciska z tych grajków wszystkie pokłady ambicji i waleczności.
I to na ligę wystarcza.
Oceniając Smudę jako trenera, zawsze pisałem, że jego praca może na TME wystarczyć.
Jednak to nie z pierwszym lepszym zespołem w Europie, tak układana przez Smudę Wisła przegra, ale z pierwszym lepszym zespołem z TME, który zagra konsekwentnie, taktycznie zamykając grę w drugiej linii wysokim presingiem.
Oczywiście, na razie cieszę się i z gry i z wyników.
Co więcej, uważam, że to Smuda jest najlepsza opcją na Bednarzowy projekt zaciskania pasa, gdy tanimi piłkarzami możemy wrócić do czołowki ligi i zbudowac podwaliny pod silną ekipe prowadzoną w przyszłości przez profesjonalnego trenera z umiejętnościami wyniesionymi nie z polskiej ligi, ale ze szkoleń na poziomie europejskim.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.08.2013, 13:15
Czuję się częściowo wywołany.
Smuda faktycznie wyciska z tych grajków wszystkie pokłady ambicji i waleczności.
I to na ligę wystarcza.
Oceniając Smudę jako trenera, zawsze pisałem, że jego praca może na TME wystarczyć.
Jednak to nie z pierwszym lepszym zespołem w Europie, tak układana przez Smudę Wisła przegra, ale z pierwszym lepszym zespołem z TME, który zagra konsekwentnie, taktycznie zamykając grę w drugiej linii wysokim presingiem.
Oczywiście, na razie cieszę się i z gry i z wyników.
Co więcej, uważam, że to Smuda jest najlepsza opcją na Bednarzowy projekt zaciskania pasa, gdy tanimi piłkarzami możemy wrócić do czołowki ligi i zbudowac podwaliny pod silną ekipe prowadzoną w przyszłości przez profesjonalnego trenera z umiejętnościami wyniesionymi nie z polskiej ligi, ale ze szkoleń na poziomie europejskim.
Uwazam podobnie jak Framat.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.08.2013, 13:47
Zgadzam się w 100%. Sama oczywistość. To jasne, że Wisła w końcu przegra i oczywiste jest, że teraz byle kto i byle jak nas nie ogra. Ten ktoś musi zagrać konsekwentnie, taktycznie zamykając grę w drugiej linii wysokim presingiem. Z pewnością tą nastąpi, aczkolwiek przy naszej dobrej dyspozycji mało kto dostąpi tej satysfakcji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2013, 14:01
Czuję się częściowo wywołany. Smuda faktycznie wyciska z tych grajków wszystkie pokłady ambicji i waleczności. I to na ligę wystarcza. Oceniając Smudę jako trenera, zawsze pisałem, że jego praca może na TME wystarczyć.
Nie rozumiem po co , co poniektórzy jak np Framat się teraz tłumaczą.

Każdy nadawał na Smudę w swoim czasie , no może nawet i 90% kibiców Wisły ( w tym ja ) . Z czasem każdy się w pewien sposób przekonywał do tego że jego metody pracy mogą dać rezultaty . Jest to całkowicie normalne . Po Euro oraz pracy w Niemczech był skompromitowany i każda ( nawet nieuzasadniona ) krytyka była na porządku dziennym .

teraz natomiast nie zaciemniajmy rzeczywistości , skoro wystarczy wejść an pierwsze strony tematu i przeczytać :
"Po co zatrudniać trenera? Weźcie od razu Fryzjera!"
"Cupiała cyrk, to i Cupiała będą małpy. Tylko Wisły szkoda. Jak można być tak niereformowalnym?"

ja tam z tych słów nie bardzo widzę ową "wiarę że jego praca na TME wystarczyć"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów