The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2013, 18:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Można też spojrzeć na sprawę obiektywnie, a nie po kilku dobrych wynikach i widocznej poprawie gry dostawać spazmów gdy ktokolwiek ośmieli się Smudzie wypomnieć wały (Burdeński) i bardzo bolesne pomyłki (Sobolewski). Tym bardziej, że i jedno, i drugie wcześniej czy później bardzo mocno nas zaboli, ponieważ sezon jest długi. Przyjdą kartki i kontuzje i nagle będzie szok i niedowierzanie, bo Chavez na DP sankami jeździ.

Fascynuje mnie twój poziom obiektywności. Nie widząc młodego chlopaka w akcji stwierdzasz za wesz(L)o wał

Ale tak na poważnie.
Nie uważam, że Sobolewski to była pomylka. Napisalem że nie wiem ( tak jak zapewne ty) dlaczego go odstrzelono, podejrzewam ( ale nie mam pewności że odpowiada za to bezpośrednio Smuda ) i tyle. Po kilku jak to nazwałeś dobrych ( moim zdaniem tylko lepszych ) wynikach i widocznej poprawnej gry ( także Radka ) stwierdzam, że w tym konflikcie jedynnymi rannymi są podpuszczeni przez media plączący do poduszki i snujący wizje hegemoni z Radkiem w składzie kibice Wisły.

Co do ewentualnych braków na DP uważam że Nalepa ( który mnie zaskoczył, ale np. nie znajomych oglądających Nieciecze ) nie zagrałby ani razu gdyby Sobol został. On ma 20 lat a Sobol 37 (dane niesprawdzane, tak z pamięci ) sam pomyś co jest lepsze dla Wisły. Ponadto jest Ostoja który gdyby przenieść jak grał, gdzie i jakie mamy możliwości i przełozyć to na inną pozycje wywoływał by euforię, a przynajmniej umiarkowane zadowolenie. oczywiście na razie nie robi sensacji ale umówmy się który z naszych DP ostatnio robił? ponadto znając Smudę zagramy 2 DP w góra 3-4 meczach i oczywiście może zdarzyć się ktoś nienominaly na tej pozycji ( wątpie w wybór Chaveza), cóż jest to ryzyko do którego zmusza nas sytuacja finansowa.

Nie wiem skąd u Ciebie przekonanie, że Sobolewski musiał grać. Prawdopodobnie z braku innych argumentów.

Zdarzyło mi się pracować w grupach z starszymi doświadczonymi facetami z ugruntowaną pozycją i wiem że nie odpuszczają placu, chyba że to cipy. Uważasz Radka za cipę

Niektórzy tutaj kibicują Wiśle i musisz brać to pod uwagę. Franciszek nie jest najlepszym trenerem pod słońcem, nie jest zbawcą Wisły ani zasłużonym wiślakiem.
Czasami trudno dojść komu niektorzy tu kibicuja a może raczej co uwazają za kibicowanie Wiśle.

Franciszek nie jest najlepszym trenerem zgoda. Nie jest też pewnie zbawcą, ale cuda robi. A co do zasłużonych Wiślaków na trenerskim stołku to warto byłoby zażyć lecytynę.

Ja jako jeden z pierwszych Smudę chwaliłem - bo jest za co. Niemniej nie będę udawał, że wszystko jest OK. Jeżeli Franiu dalej będzie próbował kręcić lody w Wiśle, to spodziewaj się więcej krytycznych uwag. Nie tylko ode mnie.

Co do młodego niemca tak na poważnie to nie wiem jak jest mi też to brzydko pachnie. Ale jestem OBIEKTYWNY i jeśli zobaczę go w grze i będzie dupa to będę płakał (chyba że Smuda odwali kawał dobrej roboty) na razie widzę masę pozytywów więc kładę na to lachę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów