|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie ma co ironizować. To oczywiste i nie podlega żadnej dyskusji, że szkolenie a precyzując dokładnie rozwój zawodników w tamtym okresie był u nas na znakomitym poziomie. Zresztą jak zawsze u Skorży.
W końcu tyle kasy co ten trener zarobił dla klubów: Wisła: Diaz, Marcelo, Dudka, Brożek(tak taka wysoka kasa też dzięki wcześniejszym golom za Skorży), Cleber, Boguskiego(który to klub z Hiszpanii chciał, tylko kontuzje złapał), Małecki też wysoko mierzył no ale potem wyszło jak wyszło. Legia: Borysiuk, Rybus , Komorowski, Wolski. Cieszę się, że podobną cechę widać u Smudy i tak jak z łamagi Wawrzyniaka Skorża zrobił najlepszego lewego obrońcę ligi i reprezentanta Polski, tak też Smuda zrobi z Bunozy najlepszego lewego obrońce ligi. Tylko Bednarz niech jak najszybciej podpisze z nim nowy kontrakt, bo w grudniu już będzie za późno, bo nas na Bunoze nie będzie stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Że tak wrócę do pieniędzy, które dostaniemy za transfer Marcelo i potencjalnych źródełek, na które mogą zostać wykorzystane. Ciekaw jestem czy należności finansowe wobec naszego byłego trenera z Holandii zostały całkowicie wyrównane?
![]()
What's new?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
wolę oglądać taki widok, niż pijanego jak bela gościa po kilku detoksach. W życiu różnie się układa, raz na górce, raz pod górką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Choćby za te ponad 40A należy się Kałużnemu szacunek... Weszło podłapało zdjęcie i jedzie z szyderą pod przykrywką "pomocy".... ciekaw jestem czy twarzą w twarz z "Tatą" stanowski miałby odwagę tak przyjudaszyć...szczerze wątpie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ekhm.. oni chyba na powaznie ten news napisali
![]() Przeciez Stanowski tyle znaczy co zarobi na reklamach z weszlo. Koleś przejebal kase, teraz pracuje jak miliard osob na swiecie, a ci z niego męczennika robią. Pomogli by jakims chorym dzieciom, a nie odstawiali takie szopki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
....a, gorszego gówna to tam chyba dawno juz nie bylo. Zenada ten Stanowski ....skautem albo fotografem chca Kaluznego zrobic. Ten zaklamany buc martwi sie o jego los? Wrecz przciwnie, dla niego najwazniejsze zeby zbic kapital na kazdym gownie jakie wymysli. Uwielbia jak dzieciarnia lajluje i prowadzi burzliwą fejsowa dyskuje pod artykułemi. Nikt juz nie wspomina o jego piecie achillesowej hmm.. a raczj jej braku czyli włosach.
Kaluzny mu pewnie powie gdzie moze sobie wsadzic ta jamluzne....w dupe Sranowski, w dupe sobie wsadz , tak jak lubisz. Przywolujac klasyka, zapyta . Kim ty pedale jestes?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.08.2013 o godz. 02:44.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Radek nie jest jedynym który miał miliona i wylądował w UK , zle mu zapewne nie jest a i można powiedzieć ze obecnie zarabia wiecej jak Brożek ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chyba Piotrek Brożek, który jest bez klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
A to nie wiedziałeś że Brożek wyciąga 2k złotych miesięcznie u nas
Powód: Duże B...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 12.08.2013 o godz. 10:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Sytuacja Kałużnego - przerażająca. Ciężko jest to komentować! Taki wspaniały zawodnik jak na nasze realia i musi ładować jakieś paczki. Bezsens totalny. Facet z jego doświadczeniem przynależy po prostu gdzie indziej. I nie ma sensu wypisywać miedzianych banałów pt. "no tak ale wielu ludzi wykonuje taką robotę" ,"żadna praca nie hańbi". Oczywiście!!! Tylko "taka praca" to jest całkowity dół możliwości jakie ma taki Kałużny. Przecież on mógłby robić tyle rzeczy ,które bezpośrednio czy pośrednio są związane z piłką... Co dla jednego jest sufitem , dla drugiego to dopiero podłoga. Jak taki Andrzej Iwan wyszedł jakoś na prostą. Przecież na Iwanie też mogli z pogardą położyć lagę i z niego szydzić ,że pijak i hazardzista. A teraz komentuje jakoś mecze w tv. Co do Kałużnego to słusznie zauważa weszło ,że taki obrazem szokuje przede wszystkim ludzi ,którzy z działalnością boiskową Kałużnego wiążą miłe wspomnienia i jest On dla nich jakoś znaczący. Jak słyszę Kałużny to zaraz przypomina mi się 3-1 w Kijowie , ta bramka w meczu Real S.-Wisła, wywiad po meczu Jagiellonii "wie pan ,to już naprawdę w....ia!".
Z drugiej strony trzeba by z takim Kałużnym spokojnie porozmawiać i się dowiedzieć dlaczego akurat tak to wygląda. Nie chce mi się wierzyć ,żeby to było jakiś wielce przemyślny wybór ten DHL , raczej zupełny brak wyboru. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
hmm a moze Kałużnemu takie coś odpowiada? moze nie chce sie .......ic w tym całym szoł w pseudo eksperta i .......ić bzdury do mikrofonu jak nie jeden z byłych piłkarzy. Radek jak by chciał to by w niemczech sobie ogranał jakąs lepsza prace naprzykład w Leverkusen gdzie spedził kilka sezonów.tam chętnie biorą takich byłych graczy np. do szkolenia młodzieży. Poprostu zyje sobie teraz spokojnie z dala od wszystkiego, ma świety spokój i dalej zapierdala tak jak nas przyzwyczail za czasów gry w Wiśle czy Reprze... z tym że teraz już nie na boisku Tata zawsze mi się kojarzył z takim Sobolem, troche z boku i nie w błyskach fleszy ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Radka, musimy pamiętać że był Wiślakiem. Dla nas jest kimś więcej niż tylko jedną z byłych gwiazd Polskich klubów. Nie mówię aby mu współczuć( on tego nie potrzebuje, jakby chciał jechałby na swoim Nazwisku i zawsze by sobie poradził) ale taki klub jak Wisła który powinien mu chociaż zaoferować rolę skauta. Nie wierzę że jest gorszy od wygadanego Żurawskiego. Sam nie wiem co myśleć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nic mu się przecież nie dzieje. Każdy jest kowalem swojego losu, żył przez +/- 20 lat jak panisko a teraz jak zwykły szary człowiek, którym jakby nie było - poza boiskiem jest.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie ma tak zle, w tym DHL-u mozna dobra kase zarobic, na dodatek w Anglii
coz.. kolejny przyklad pilkarza, ktory przejebal fortune. za kilka pensji jako pilkarz mozna ustawic sie na cale zycie, zalozenie jakiejs malej firmy i gra. Kazdy wybiera droge.. on wybrala taka.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 12.08.2013 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
10 lat minelo jak jestem w UK, w mojej pierwszej pracy na lini produkcyjnej spotkalem faceta ok 50 lat, zapierdzielal jak 18 latek.
Od slowa do slowa i mi mowi ze stracil firme ktora dawala mu 5 duzych baniek zysku.Ale go babsko zalatwilo z kochankiem. Facet przychodzil codziennie do pracy i nie marudzil nie jonczyl jak to mu zle, kazdemu noga moze sie powinac.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 12.08.2013 o godz. 22:29.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Kiedyś w jakimś wywiadzie się przewinęło że Dubicki pracuje na bramce w jakiejś dyskotece....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Marcin Szałęga spawa w Holandii ... różnie to bywa w życiu. Tylko nie rozumiem jednej rzeczy, mają takie namiary na Kałużnego, dlaczego nie zrobią z nim wywiadu ? Może facet po prostu chce robic to co robi ...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
o to chodzi. siedzac tam w angli zarobi napewno lepsza kase niż w Polsce jako pseudo ekspert czy komentator. a że się urobi... hmm ułomek z niego nie jest
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
i wtedy uwierzył bym w dobre intencje weszło.... a tak wygląda to tak jakby jakaś piz***a zrobiła mu zdjęcie z przyczajki a weszło dorabia historyjkę do obrazka... " tak, Radku, zadzwoń, damy Ci pracę, jesteś taki biedny..." Nie zastanawia Was czemu nie ma jeszcze ani słowa komentarza od Radka |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bardzo dobrze pamiętam jego zaangażowanie w grę w ostatnim półroczu w Wiśle w celu wymuszenia transferu do Energie Cottbus. Nie przypuszczałem wówczas, że po 10 latach ktoś będzie pisał takie peany na jego cześć. Pamiętam też jego sodówkę w okolicy 2001-2002 r.. przed mistrzostwami w Korei i Japonii i znaną w swoim czasie sprawę znecania się nad jakimś juniorem w czasie gry w Zagłębiu. Czy przynależy gdzieś indziej z takim doświadczeniem....Ja nie kojarzę go jako tytana intelektu,piłkarsko też nie był geniuszem. Jest też dorosłym facetem, nie spotkało go żadne losowe nieszczęście w życiu, to co robi teraz zawdzięcza tylko sobie i swoim wyborom. Nikt mu nie zabrania "robić tyle rzeczy ,które bezpośrednio czy pośrednio są związane z piłką". ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ich "modus operandi" to znalezienie sobie jakiejś ofiary (Wisła, Małecki, Smuda) i gnojenie jej aż do skutku bez względu na fakty. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak zwykle niektórzy chcą dopisywać jakąś "ideologię" na temat domniemanych krzywd dziejących się Kałużnemu.
Być może facet nie potrzebuje czyjejś "łaski' i chce spokojnie pracować a tu nagle tłum "dobrodziei"na siłę planuje mu życie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Radek Kałużny...grajek dobry...ale za kontakty z M. z parchów dla mnie jako człowiek to zero....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Co do niby skandalu w szatni, plotki mówiły, że dał plaskacza w szatni jakiemuś szczylowi(zaraz przed przyjściem do nas), nigdy nie zostało to wyjaśnione więc nie sądź ekspercie..... Możesz rozwinąć ten szyfr?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.08.2013 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Oczywiście, Kałużny był widywany w krakowskich knajpach z metalem z pasów, za co dostał solidną porcję wyzwisk od WSH. co tu więcej rozwijac?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
hmmm wiesz co ostatnio gadałem z kimś kto na ten temat mógłby dużo wiedzieć, a mówił, że Radek byłe jednym z jego ulubionych graczy, zweryfikuję tą informację.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|