|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Proponuje przenieść się z dyskusją o panu Wilku tutaj http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=229&page=292 pewnie mnie admin zaraz walnie w łeb ale to już nie jest nasz zawodnik.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W prostytucji też można zarobić potęzne pieniądze, jednak nie każda baba to ....a. Dla .....i to praca zarobkowa, jak kazda inna.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.08.2013 o godz. 10:23.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Poza tym agent sprawę przestawił pewnie mu jasno albo teraz przechodzisz do DLC albo od czerwca bujasz się nie wiadomo gdzie. Ma jeszcze ten Kołakowski (czy jak mu tam) jeszcze jakiś piłkarzy w Wiśle? ![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Wilk nigdy nie podkreślał swojej przynależności do Wisły, wręcz przeciwnie mówił, że to tylko kolejny przystanek w jego karierze i zawsze chciał opuścić kraj i wyjechać na zachód więc nie wiem skąd spina, że Wilk to jakiś zdrajca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ale czy ktos robi problem z tego powodu ze odchodzi? nie..
tu chodzi o to w jaki sposob to zrobil, czyli pomowil klub, oskarzyl go, klub ktory wyciagnal pomocna dlon do niego. i jeszcze bezczelnie klamal tydzien temu ze nic takiego nie wysylal i ze to jakies brednie.. klub nie ma pieniedzy bo druzyna z Wilkiem na czele slabo grala, i jako kapitan powinien to zrozumiec. a nie zarabia jak typowy biznesmen, tylko znacznie wiecej i nie zbiednieje jak z poslizgiem dostanie kase. cala druzyna z Wilkiem na czele grala padake, ale pierwszy jest do wyciagania macek po pieniadze.. jakies morale, zasady, honor.. zero. duzo sie mowi o Polakach... a spojrzmy na takiego Pareike czy Ilieva - czy oskarzali klub? wysylali pisma? nie.. rozumieli sytuacje klubu, odeszli w przyjaznej atmosferze, a przez kibicow zostana zapamietani jako O.K goscie.. a na kase poczekaja kilka miechow jesli bedzie trzeba a za Wilkiem bedzie sie ciagnal smrod do konca.. chocby mial tu jakichs zwolennikow.. to i tak to nic nie zmieni. Kibic musi bronic klubu, a nie Wilka. Wilk idzie w .... i ma w dupie mnie, ciebie i was wszystkich i to w jakiej sytuacji jest klub. PS: Wrzucac do puch - w zamian pocztowka z art. Sobola http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/438...em-sobola.html
Ostatnio edytowane przez c. : 08.08.2013 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
prawda jest taka, że Wilk w Hiszpanii zarobi w rok tyle co w Polsce w kilka sezonów. Pokopie tam przez rok, nie sprawdzi sie, ławka, ławka, potem trybuny, rezerwy a po roku wyąduje na Cyprze albo w Turcji, potem znowu troche potrenuje, ławka, ławka i druga liga holenderska, gdzie znowu ławka ławka aż w końcu po 3latach wróci z tej tułaczki po Europie z podkulonym ogonem ale z wypchanym potrfelem! z całym szacunkiem dla Wilka ale wątpię, żeby na zachodzie zrobił jakąkolwiek kariere minie miesiąc i słuch o nim zaginie, taka jest smutna prawda! Sorki Czaruś ale piłkarz z ciebie średni |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
A moze takie ma marzenie i wlasnie je realizuje? Ale nie, bo TY uwazasz ze tak nie powinien. Stary, ja gdybym mogl, to tez chcialbym w 5 lat zarobic 5 baniek i w wieku 35 lat moc sobie pozwolic na lezenie do gory dupa. Ty bys nie chcial? Roznica jest taka, ze on moze, a ja i Ty raczej nie. O to wlasnie chodzi. On robi wszystko by spelniac marzenia swoje i swojej rodziny, natomiast ty marudzisz jak to w tym kraju jest zle. Ja tez kiedys mialem chujowa prace i malo zarabialem. A potem wzialem sie za siebie, skonczylem studia i dzis zarabiam lepiej. Nie jakies kokosy, ale nie narzekam, tylko rozwijam sie, a zaloze sie, ze start mielismy podobny. Jak ma byc rozstrzal miedzy biednymi, a bogatymi, to ja chce byc bogaty. I nikomu tego nie moge zakazac. Tylko ze ja chcialbym zarabiac tyle co Wilk, a Ty chcialbys zeby Wilk zarabial tyle co ja. Nigdy nie mowil, ze kocha Wisle i bedzie jej oddany do smierci. W dniu podpisania kontraktu postawil kawe na lawe: chce tu dobrze grac, zeby pozniej wyjechac. On gral na ile mogl, nie byl wirtuozem ale zaangazowania nigdy mu nie braklo, zatem ze swojej czesci umowy sie wywiazal. Klub sie nie wywiazal, wiec korzysta z przyslugujacego mu prawa i tyle. Zbyt duzo szumu wokol tego goscia, conajmniej jakby Sobolewski poszedl grac z zydami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
No proszę Cię już takich rzeczy mi nie wciskaj w usta. Nie marudzę jak w tym kraju jest źle tylko zauważam że jak część osób potrafi pracować za mniej aby wszyscy mieli pracę to to jest jakaś solidarność (bo widza że zakład pada). A tej solidarności i odpowiedzialności u czarusia nie widać. I oczywiście chciałbym abyśmy ja i Ty zarabiali połowę z tego co on tylko że tak nie ma.
Oczywiście że umowy trzeba respektować i dlatego mówię: pierwszy w łysy łeb powinien dostać Brednarz bo to jego wina że taka sytuacja zaistniała i sądzę że musiał o tym wiedzieć skoro Smuda odsuwał go od składu. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dlatego Panowie, ciszej nad tym Wilkiem. Niech już idzie w p...u i nie zawracajmy sobie nim głowy. Jedynie co to trzeba, to wyciągnąć wnioski nad jakością osób, które bronią interesu naszego klubu. Żeby takich sytuacji w przyszłości już nie było. Amatorom trzeba podziekować, czy to na boisku czy we władzach klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Był. Odszedł. Koniec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cezary Wilk to tylko ostatnie ogniwo w tym łańcuchu amatorszczyzny i prowizorki, jaką mieliśmy do tej pory w Wiśle. Brak koncepcji budowania drużyny, nieumiejętne dobieranie "fachowców", ciągłe rewolucje, a co za tym idzie brak jakiejkolwiek stabilizacji i polityki długofalowej sprawiły, że mamy taki obraz a nie inny. Zawodnik postąpił jak postąpił. Można to oceniać wielopłaszczyznowo. Jedni będą odwoływać się do idei i moralności, inni do wykładni przepisów i życiowej pragmatyki, a jeszcze inni będą wskrzeszać legendy. Fakty są jednak dla nas brutalne. To spółka nie wywiązała się ze swoich zobowiązań względem piłkarza i należy to przyjąć do wiadomości. Jeżeli są zawodnicy, którzy zaciskają zęby i rezygnują z części uposażenia dobrowolnie, bądź nie upominają się o swoje należne pieniądze, ze względu na pewne wewnętrzne zasady, to trzeba to docenić. Historia i ludzie ocenią, kto zasługuje na miano Wiślaka, a kto nie. Cezary nigdy nie całował herbu i nigdy nie pałał miłością do Wisły. Nadarzyła mu się okazja życiowego kontraktu i kierując się czystym rozsądkiem należy to zrozumieć. Kuriozalne są twierdzenia, że i tak zarabia dużo więc z głodu nie umrze... Jeśli ktoś tak wąsko postrzega pewne kwestie, to ciężko prowadzić polemikę na poziomie tabloidu.
Zupełnie inną sprawą jest cała aura tego odejścia. Z pewnością pozostawiło ono duży niesmak i sporo emocji. Skończmy jednak mówić, że odszedł kapitan, przywódca, że opuścił tonący okręt itp... Nie zawsze kapitanem jest ten, kto nosi opaskę ! To jest tylko pewien atrybut, za którym nie zawsze idzie przywiązanie do klubu, miłość, oddanie. Mieliśmy takiego kapitana, który odchodząc z Wisły pokazał na konferencji prasowej ile Wisła dla niego znaczy. Szacunek Radek ! Cezary Wilk był jednym z wielu piłkarzy, starał się jak mógł i na ile pozwalały mu umiejętności, ale zawsze traktował Wisłę jak odskocznię i tak potraktował ją na sam koniec. Można mieć o to żal, ale można się było również spodziewać takiego zachowania. Osobiście pretensji nie mam. Wykonywał swoją robotę bez sentymentu i bez sentymentu też odszedł z Wisły. Szkoda tylko, że za friko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
darks bardzo mądrze to napisałeś.
Ciekawe co Bednarz odpowie jakiemuś dziennikarzowi gdy ten zapyta go o zdanie, w sprawie odejście Wilka. Bądź co bądź z winy klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
" nie ma kasy" ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sprawę Wilka najlepiej podsumowalby cytat z filmu: "Chcieliście wydymać Freda, to teraz Fred wydyma was".
Bednarz się przejechał i aż dziwne że jeszcze nie został wywalony na zbity pysk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pewnie nie został wywalony ponieważ, pomijając sensowność decyzji, Pilch nie ma ochoty na fuchę, a Jacek nie ma zastępcy który mógłby być p.o. prezesa.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z doświadczenia powinien być Basałaj który kręci w PZPN .
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Płaczecie. Tak jest od wiekow. Zaczelo sie od Uche, Kosy, Franka ? Zdrajcy itd no badzmy powazni. Popracował, s.......ił, tyle. A jak nie dostawał kasy to go rozumiem, bo nie liczy sie opinia zakochanych kibicow... bo pilkarz emeryturke ma juz tuz po 30stce i kesz musi miec, a my musimy zapierniczac do 65. a Wilk gdzie by pracowal teraz? w piekarni? oczywiscie kreci nas przywiazanie do klubu, ale rozsadek tez ma swoje granice i Wilk mial podstawy, bo z Wisły NIGDZIE by sie nie wybił, a jesli nawet to nie dano go sprzedać. W koncu pilkarzem wybitnym nie jest, zeby mogl przebierac w ofertach Primery, Premier i tym podobne. Wiec zrozumienie to jedno, sposob odejscia to jedno, a te ciagle gadki o zdrajcach sa juz u nas smieszne jak Bereszynski Lech - Legia, ktory w Lechu byłby nikim i zarabiał 2 koła na miesiac, a poszedł do rywala i raz, ze ma wiecej, dwa ze ma plac. Czasem mysle, ze tacy ludzie sa potrzebni, nie do wywolywania klotni miedzy kibicami tej samej druzyny (a co, brat brata) ale maja tyle samozaparcia, pewnosci siebie i umieja podjac ryzyko, ze pakuja sie w najwieksze bagno! Ale ich bliskie otoczenie ma z nimi dobrze... i ja tam zycze najlepszego Wilkowi. Nam by nic NIC NIC NIC NIC nie dal juz, jedynie szkoda, ze byla szansa zarobic na nim te 200 tysi ojro na poczatku okienka, ale w koncu to nie nasza kasa, nie ? Jak fani realu płaczą że Bale za 120 mln ma przyjsc, no ale to kasa Pereza, nie kibicow. I tak, ja tez płakałem gdy widziałem nasz srodek pola Wilk - Sobol, ktory ani posiadania piłki nie trzymał, a do przodu tragiczne zero było w 29 na 30 kolejek. I bardzo dobrze, ze go juz nie bedzie.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 09.08.2013 o godz. 01:41.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Fakt, ale nie dziwimy sie Uche,Kosie czy Frankowi bo byli dobrzy i oferty dla nich lukratywne byly.
Wilka juz nie skomentuje. Napisze jednak ze zawodnicy ktorzy przychodza powinni byc uczeni ze gra w Wisle to Honor, ten klub kazdy kocha itd. Powinni puszczac im filmy WesterSyla ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Wiesz może nie aż tak radykalnie, ale fajnie by było sprowadzac zawodników którzy bez względu na cokolwiek zawsze dają z siebie wszystko. Nie musza deklarowac klubu jako realizacji ich życiowych marzeń, mogą go miec za odskocznie, ale muszą dawac z siebie wszystko, czasem więcej niż otrzymują. Nie muszą kochac bezgranicznie, ale musza szanowac klub jego historie i kibiców. Niech przychodzą tacy goście jak Marcelo, dadzą z siebie wszystko i jeszcze przyniosą zysk.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cezary Wilk, który w środę - po rozwiązaniu kontraktu z winy klubu z Wisłą - będzie w przyszłym sezonie grał w spadkowiczu Primera Division - Deportivo La Coruna. Hiszpański klub poinformował o tym na swojej oficjalnej stronie. Aby umowa z 27-letni pomocnikiem weszła w życie musi on jeszcze przejść pomyślnie badania medyczne. To jednak wydaje się formalnością.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 09.08.2013 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Marcelo oficjalnie w Hanoverze. Z tego co wyczytałem kwota transferu niecałe 3 mln Euro.
Ostatnio edytowane przez mateusz212 : 10.08.2013 o godz. 17:17.
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Mamy coś z tego transferu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Szkoda Marcelo. Liga mocniejsza, ale klub słabszy, czyli takie dreptanie w miejscu jeśli idzie o karierę.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Swoją drogą trochę szokujące, że z Wisły do PSV poszedł za większe pieniądze niż z PSV do Hanoveru.. W każdym razie jak skapnie nam nawet te 300k Euro to nikt na pewno smucić się nie będzie.
![]() Melikson, w trwającym meczu Valenciennes z Tuluzą, strzelił bramę z karnego. ![]()
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 10.08.2013 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dlaczego szokujące? Nie rozwinął się specjalnie od czasu pobytu w Wiśle więc trudno żeby wartość poszła w górę.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Szkolenie?
On nie pojechał tam do szkolenia tylko od razu do gry w pierwszej 11 PSV. A z tym różnie bywało. Chyba lepiej dla niego że idzie do ligi niemieckiej. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
po prostu liga holenderska to taka gdzie pada duzo bramek, a wiele zespolow nie przyklada uwagi do defensywy. moze te top zespoly jako tako trzymaja poziom, ale na ogol over 2,5/3,5 to tam czeeesto. juz nie wspomne o 2 lidze. jednak mysle, ze latwiej z holandii wybic sie bedac ofensywnym (suarez, czy ten ost krol strzelcow).
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|