The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2013, 09:23
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A Paweł to już nasz piłkarz? Nie lej wody kolego. Może jeszcze nim nie być. To inna sytuacja. Na razie Brożek gra dla Recreativo.
Więc co mamy wymagać od Pawła?
Nie nasz, ale są tacy co wiedzą jak będzie:

Paweł na pewno nie zapomniał, jak się strzela bramki. Wiem, że jeśli będzie dobrze przygotowany fizycznie, biegowo, to będzie bardzo groźny w polu karnym. Nie chcę, żeby strzelał w każdym meczu po trzy, cztery bramki - niech strzeli tę jedną zwycięską - mówi Smuda (...) będę się cieszył, kiedy Paweł będzie już w pełni sił i będzie mógł grać z przodu. To jest duży komfort dla zespołu.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...strzela-bramki

Jak widzisz, mimo ze Smuda obu na oczy nie widział, po Chavezie jeździ a Brożka komplementuje. Jedna ocena z księzyca, druga sprzed kilku lat. Wydaje mi się że kluczem jest 'znajomość' piłkarza z trenerem. Z Osmanem nie miał do czynienia więc z góry jest nieprzydatny, Pawła zna z reprezentacji więc jest dużym wzmocnieniem. F. dobrze musi się dogadywać z królem skautów YT - odbierają na tej samej fali.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2013, 09:50
Do wszystkich internetowych chuliganow wozacych sie po trenerze WISLY KRAKOW -Z tego co mi wiadomo treningi Wisly sa otwarte wiec kazdy z was internetowych kozakow moze przyjsc na R22 i powiedziec Frankowi w twarz,ze jest idiota,kretynem,ma siano w glowie tudziez zeby wypierdalal z Wisly.Niedalej jak pare tygodni temu mieliscie okazje zeby zmontowac spektakularna medialna akcje w trakcie prezentacji druzyny.Mogliscie rzucic w niego butem,potraktowac tortem czy zwyzywac od nieudacznikow z glupota wrodzona.
Jakos was nie zauwazylem.Braklo odwagi czy wypadla zmiana na kasie w Biedronce ?
I jeszcze jedno.Czy leci z nami pilot ?(czyt. moderator)
Od jakiegos czasu nieustannie i bezkarnie obraza sie na tym forum czlowieka,ktory czy nam sie to podoba czy nie, jest trenerem WISLY KRAKOW.Odbywa sie to przy biernej postawie a wrecz cichej aprobacie moderatorow.Co trzeba zrobic ,zeby wyleciec z tego forum ? Napisac ,ze Lesnoworski to c.h.u.j. ?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.07.2013, 10:08
nh79 napisał(a):Wyświetl post
zgadzam się z opinia i Dziekana i Leśnodorskiego i dalej twierdzę, że z tym właścicielem już nigdzie nie zajedziemy a jak odejdzie to zostaną tylko miłe wspomnienia,dług i kartoflisko obok stadionu zamiast akademii... tyle
Masz innego
A może zainwestujesz.. i włożysz swój majątek ?
Starczy na jedno zroszenie boiska
Sorki że tak niegrzecznie ale od jęczenia naprawdę alternatywy dla Cupiała nie będzie.
Co do akademii ... też jestem "za" ale mimo jej braku zdobywamy MP juniorów więc tak całkiem źle nie jest, a kasy nie ma nawet na pojedyncze etaty sprzątaczek więc chyba sobie poczekamy ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.07.2013, 10:30
Yossarian napisał(a):Wyświetl post
Do wszystkich internetowych chuliganow wozacych sie po trenerze WISLY KRAKOW -Z tego co mi wiadomo treningi Wisly sa otwarte wiec kazdy z was internetowych kozakow moze przyjsc na R22 i powiedziec Frankowi w twarz,ze jest idiota,kretynem,ma siano w glowie tudziez zeby wypierdalal z Wisly.Niedalej jak pare tygodni temu mieliscie okazje zeby zmontowac spektakularna medialna akcje w trakcie prezentacji druzyny.Mogliscie rzucic w niego butem,potraktowac tortem czy zwyzywac od nieudacznikow z glupota wrodzona.
Jakos was nie zauwazylem.Braklo odwagi czy wypadla zmiana na kasie w Biedronce ?
I jeszcze jedno.Czy leci z nami pilot ?(czyt. moderator)
Od jakiegos czasu nieustannie i bezkarnie obraza sie na tym forum czlowieka,ktory czy nam sie to podoba czy nie, jest trenerem WISLY KRAKOW.Odbywa sie to przy biernej postawie a wrecz cichej aprobacie moderatorow.Co trzeba zrobic ,zeby wyleciec z tego forum ? Napisac ,ze Lesnoworski to c.h.u.j. ?
Brawo! Szczekać na internecie najłatwiej,a że tutaj wydaje im się że są anonimowi to ataki na pracowników klubu czy SKWK zza monitorka przychodzą im nadzwyczaj łatwo. Inna sprawa jak popatrzysz kto najgłośniej szczeka to okazuje się że to nawet nie mieszkańcy Krakowa czy Małopolski,a miejscowości oddalonych o ileś tam setek kilometrów od Reymonta.A co do bana za pisanie o prezesie Legii,to nie dostaniesz bo przecież Legia to wróg numer jeden dla większości,bo tak bezpieczniej,a jak zobaczą kibica z drugiej strony Błoń to nagle staja się niewidomi.
A teraz jak chcecie to możecie mnie zbanować.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.08.2013, 11:17
Smuda o Tour de Pologne:

http://www.youtube.com/watch?v=G5qo8...layer_embedded
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2013, 17:04
Gra środkiem pola może być ciekawym rozwiązaniem. Muszą być tylko szybkie podania, częste klepy... jeśli im to wyjdzie, może być naprawdę całkiem spoko.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2013, 23:16
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
nie wiem co pijesz albo ćpasz, ale musi to być dobre! dasz namiar do swojego dilera ?

a tak na serio. Jakim trenerem jest Smuda to określą wyniki. Ma słabszy skład niż miał Kulawik w poprzednim sezonie, a wyniki go bronią. Więc poczekajmy z tym osądzaniem, może za mądry i elokwentny nie jest, ale na drużynę taką jak Wisła obecnie może być OK. Ta Jego "taktyka" może nam dać pewne utrzymanie lub nawet coś więcej.

Możliwości finansowe Wisły pokazuje sytuacja z Czarkiem Wilkiem, który pewnie dzisiaj rozwiąże kontrakt z naszym klubem ze względu na zaległości finansowe. Nie jesteśmy w stanie płacić pensji naszym piłkarzom od wielu miesięcy, a Ty coś mówisz o sprowadzaniu dobrych piłkarzy, którzy nie będą grać za frytki, mają menadżerów, którzy chcą dla siebie spore prowizje. CZAS SIĘ OBUDZIĆ ! JUŻ NIE ŚNIJ DŁUŻEJ !

Co do Fryca to nie będę się zdecydowanie wypowiadał, ale może to być dobry zawodnik i perspektywiczny. Co do Brożka, to jesteś jednym z nielicznych, którzy uważają, że jest bezużyteczny. Moim zdaniem (i wielu innych) Brożek w jednym meczu pokazał więcej niż Genkow w całym poprzednim sezonie.
I właśnie to wyboldowane zdanie przekreśla większość z Was, jeśli chodzi o znajomość na piłce. Wyniki gówno znaczą, może w najlepszych ligach świata tak, ale w naszej buraczanej zdecydowanie nie. Jeśli mamy osiągać sukcesy, to tylko wówczas, gdy poprawimy zdecydowanie kulturę gry!!!! A to piekielnie kuleje. Smuda jest beznadziejnym trenerem. Dlaczego? Bo nie ma krzty taktyki w tym, co widać na boisku. Gra opiera się na kilku klepkach - uwierz mi - nie na tym polega futbol, to gra zespołowa, a w zwycięstwa powinno być zaangażowanych 11 zawodników, a nie dwóch którzy strzelą lub zorganizują sytuację strzlecką. Długo by o tym pisać, ale brak mi słów co do spojrzenia niektórych na to, co się dzieje w Wiśle. Po prostu ręce opadają.

I jeszcze jedno - piłkarze zawsze będą wyrobnikami - czy Wam się podoba, czy też nie, do chuja - oni zarabiają grube pieniądze na tym, co robią. Legenda Wisły - Sobol - 83 tysiące miesięcznie(w poprzednim sezonie). To nie są małe pieniądze. Grochu z kapustą za przeproszeniem nie jedzą.

Ćpaniem to się Wy zajmujecie, bo krytykujecie nie tych ludzi co trzeba, Smuda, Kapka i Bednarz są do wy.......enia na zbity pysk od początku, od kiedy tutaj są. Wisła powinna zainwestować w marketing, zatrudnić np. Moskala na stanowisku trenera, zatrudnić profesjonalnego dyrektora sportowego, zorganizować prawdziwy skauting, przynajmniej na poziomie krajowym. To wszystko kuleje, jest do wymiany. Generalnie, jest beznadziejnie. I Cupiał powinien odejść z Wisły, jeśli ma odstawiać taką prowizorkę jak teraz, a właściwie to jak dotychczas.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 07.08.2013 o godz. 23:24.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.08.2013, 02:31
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
I właśnie to wyboldowane zdanie przekreśla większość z Was, jeśli chodzi o znajomość na piłce. Wyniki gówno znaczą, może w najlepszych ligach świata tak, ale w naszej buraczanej zdecydowanie nie. Jeśli mamy osiągać sukcesy, to tylko wówczas, gdy poprawimy zdecydowanie kulturę gry!!!! A to piekielnie kuleje. Smuda jest beznadziejnym trenerem. Dlaczego? Bo nie ma krzty taktyki w tym, co widać na boisku. Gra opiera się na kilku klepkach - uwierz mi - nie na tym polega futbol, to gra zespołowa, a w zwycięstwa powinno być zaangażowanych 11 zawodników, a nie dwóch którzy strzelą lub zorganizują sytuację strzlecką. Długo by o tym pisać, ale brak mi słów co do spojrzenia niektórych na to, co się dzieje w Wiśle. Po prostu ręce opadają.

.
Ale .......isz głupoty

Wypada tylko żałować że Messi z Iniestą, Ronaldo z Ozilem czy Roben z Riberym nie spotkali na swojej drodze kariery skromnego i zarazem zabawnego taktyka Bonawenutry. Aż trudno sobie wyobrazić jak wyglądał by współczesny futbol, bez gwiazd, playmakerów czy tych w pojedynkę potrafiących wygrać mecz zawodników.

Z taka rozkmina , radzil bym spróbować sił w "4-ognie" lub przeciąganiu liny. Tam wszyscy jednakowo się angażują i są tak samo ważni.
Natomiast w futbolu angażujesz całą 11 w dwóch przypadkach.
1. Stawiasz autobus
2. Robisz zamek
W obu przypadkach nie ma jakiejkolwiek taktyki. Piłka jest reżyserem gry, to na niej jest skupionych 22 par oczu.

W futbolu chodzi o indywidualności, musisz tak przygotować taktycznie zespół aby móc w jak najlepszy sposób wykorzystać swoje atuty. Przeciwnik oczywiście doskonale wie co jest twoją mocną stroną i jest pewne że będą próbował to wyeliminować więc cała zabawa polega na tym żeby go wyjebać tak by twój as zrobił tg co do niego należy.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 08.08.2013 o godz. 06:07.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2013, 10:00
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Ale .......isz głupoty

Wypada tylko żałować że Messi z Iniestą, Ronaldo z Ozilem czy Roben z Riberym nie spotkali na swojej drodze kariery skromnego i zarazem zabawnego taktyka Bonawenutry.
Bonawentura ma 100% racji.
Smudy taktyka to gra w dziada, bieganie i ambicja.
Oczywiście w polskiej lidze to wystarczy.
Pierwsza lepsza ułozona taktycznie druzyna zjada takich na śniadanie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.08.2013, 10:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jaką Polską drużynę masz na myśli?

Jeśli nie ma, to Smuda to bardzo dobry wybór jako że puchary nam nie grożą. No na to wychodzi.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.08.2013, 10:11
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Jeśli nie ma, to Smuda to bardzo dobry wybór jako że puchary nam nie grożą. No na to wychodzi.
Na dzisiaj... żadną
Smuda to zły wybór. Bedziemy grali w dziada, może nawet wygrywali... na krajowym podwórku,
Jesli załapiemy się kiedyś na pouchary to w pierwszej rundzie eurowp..ol.
A bez pucharów budżet spada o 30%
I spadamy coraz niżej... do poziomu Cracovii, Korony, Podbeskidzia, Widzewa. A moze niżej?
Tego chcesz? Popieraj Franca

Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2013, 10:47
Na dzisiaj... żadną
Smuda to zły wybór. Bedziemy grali w dziada, może nawet wygrywali... na krajowym podwórku,
I spadamy coraz niżej... do poziomu Cracovii, Korony, Podbeskidzia, Widzewa. A moze niżej?
To śmieszne, na jakiej podstawie tak piszesz.

Wisła: Parma(naszpikowana mega-gwiazdami) 1:1
Wisła: Inter 1:0
Lech : Grassphoer 6:0 - zawsze ładnie frajerów golił
I wiele innych wyników.

Smuta jako jedyny trener może się pochwalić, że w pucharach nie zanotował wpadki z niżej rozstawionym zespołem.(nie liczę śmiesznego pucharu intertoto i porażki Odry z Dinamo Mińsk)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.08.2013, 11:20
Taaak... Parma, Inter.
W czasie gdy Wisła zbierała najlepszych polskich piłkarzy, a włoskie drużyny w Krakowie musiały grac na czyms gorszym od klepiska.
Mecz w Krakowie nie był żadnym wielkim widowiskiem, głównie ze względu na fatalny stan murawy, który jak zgodnie podkreślali piłkarze Gialloblu, utrudniał im rozgrywanie jakichkolwiek składnych akcji.
Nie przeceniałbym tych sukcesów.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2013, 12:16
Taaak... Parma, Inter.
W czasie gdy Wisła zbierała najlepszych polskich piłkarzy, a włoskie drużyny w Krakowie musiały grac na czyms gorszym od klepiska. [....] Nie przeceniałbym tych sukcesów.
Sorki Framat ale pisanie, że jakiś wynik nie był sukcesem bo boisko było krzywe .... pachnie mi naciąganiem faktów ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.08.2013, 12:22

Nie lubie Smudy, ale lepsze takie granie w dziada i bieganie, niż wielkie taktyki bez wyników. Przykro stwierdzić, ale na tą chwilę mając najsłabszy skład Smuda ma lepsze wyniki, niże jego poprzednicy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2013, 12:28
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nie lubie Smudy, ale lepsze takie granie w dziada i bieganie, niż wielkie taktyki bez wyników. Przykro stwierdzić, ale na tą chwilę mając najsłabszy skład Smuda ma lepsze wyniki, niże jego poprzednicy.
Poczekaj jak przyjdzie następca Smudy. To dopiero się będzie działo.

Na dzisiaj... żadną
Słabi piłkarze, potrzebny dobry trener. Dobrzy piłkarze, słabszy sobie poradzi.

Ja Smudy nie popieram bo dopiero początek sezonu jednak daleki jestem by go karcic czy nawet skreślać za reprezentację lub sposób wysławiania się. Jest trenerem mojej drużyny więc nie pozostaje mi nic innego jak mu kibicować. Jego sukces jest moim sukcesem, porażka jest porażką.

Zaczyna u mnie z białą kartą, niech coś udowodni. Niech zamknie mordy kajdaniarzom z weszło.cwks. Tego mu życzę.
Co do jego taktyki to bóg jeden wie jaka ona jest. Nie przywiązuje do tego zbyt dużej uwagi gdyż wiem że na niewiele tutaj zdał by sieę kunszt nawet samego Guardioli. Brak po prostu egzekutorów i umiejętności. piłkarskich w drużynie. Ciężko coś sobie zakładać i liczyć na powodzenie wiedząc że jest tyle słabych ogniw, że aż tyle rzeczy musi być na tip-top by muzyka zagrała.

Jeszcze wiele sezonów minie nim taktyka będzie kluczem do sukcesu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.08.2013 o godz. 12:43.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.08.2013, 13:08
FraMat, wiadomo, że wolelibyśmy Petrescu, czy nawet Maaskanta, ale - niestety - teraz mamy inne czasy. Czasy grania Burligą i Nalepą oraz oszczędzania na papierze toaletowym. O jakich pucharach my w ogóle mówimy? W tej chwili jest nam daleko nawet do czasów Levadii.

Rozumiem, że Smuda jest jaki jest, cały kraj się z niego śmieje, ale nie popadajmy w paranoję. W kontekście naszej ligowej młócki Franz na pewno nie odstaje. Na tle rodzimych wuefistów typu Stawowego czy Mroczkowskiego Smuda wcale nie jest żadnym taktycznym neandertalem, ba, to raczej górna półka ligowych trenerów. Smutne, no ale takie są realia.

Nie wiem, może ja jestem hurraoptymistą, ale między żenującym, pierwszoligowym poziomem prezentowanym przez zespół Tomka Kulawika, a tym co jest teraz jest duża różnica. Drużyna bazuje na pressingu i bieganiu, ale po raz pierwszy od dawna widać choćby zalążki jakiegoś pomysłu na grę, momentami nawet da się to oglądać na trzeźwo. A skład Smuda ma słabszy, przynajmniej dopóki Brożek się nie rozkręci.

Mądrzejsi będziemy po kilku kolekjach, ale ja nie widzę tutaj równi pochyłej.
Ostatnio edytowane przez d : 08.08.2013 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2013, 13:10
Taaak... Parma, Inter.
W czasie gdy Wisła zbierała najlepszych polskich piłkarzy, a włoskie drużyny w Krakowie musiały grac na czyms gorszym od klepiska.
Mecz w Krakowie nie był żadnym wielkim widowiskiem, głównie ze względu na fatalny stan murawy, który jak zgodnie podkreślali piłkarze Gialloblu, utrudniał im rozgrywanie jakichkolwiek składnych akcji.
Nie przeceniałbym tych sukcesów.
Nie przeceniam tych sukcesów, zwłaszcza, że te akurat dwa sukcesami ostatecznie nie były
Tylko jestem przeciwny pisaniu, że Smuda może coś ugrać w Polsce a w Europie od razu odpadnie.

W ogóle bez sensu takie dzielenie, że ten trener to dobry tylko w lidze, a na Europejskie puchary to już się nie nadaje. Na przykład narzekanie na Skorże(jak odpadł z Levadią) po co nam te mistrzostwa jak i tak odpadamy w pucharach, Skorża jest za słaby na puchary, a potem w Legii było zupełnie odwrotnie, więc bez sensu takie szufladkowanie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.08.2013, 16:00
Przeciez ja tylko popieram zdanie Bonawentury, że "taktyka" Smudy to gra w dziada, bieganie i ambicja.
Tez jestem zdania, że na polską ligę to może wystarczyć.
Wisła uzupełniona dwoma-trzema piłkarzami może przy dobrych wiatrach i "taktyce" Smudy walczyc nawet o mistrzostwo.
Nawet przy tak oszczędnej polityce, "taktyka" Smudy może w TME przynieść jakieś sukcesy.
Problemem jest to, że niczego to nie daje na dłuższą metę.
Chyba że chodzi o to, żeby Smuda przez 3 okienka ustawił jakies zręby drużyny, Bednarz ogarnął finanse, a potem żeby zatrudnić jakiegoś sensownego trenera, dyrektora sportowego i w ramach jakiegoś bezpiecznego budżetu budować skład i styl wzorując się na nowoczesnej mysli treningowej?
Wtedy jestem w pewnym sensie na tak.
Natomiast, moim zdaniem, Smudzie nie ma sensu dawanie bardzo dobrych piłkarzy, bo ich zajedzie i zmarnuje ich potencjał taktyczny.
Podsumowując: Smuda jest dla mnie od nowego startu, od motywacji, od ustawienia podstaw.

Smuda a jakiś w miarę sensowny trener z europejskim doświadczeniem i wiedzą to różnica jak Smuda prowadzący niegdyś Zagłębie przeciwko Wisle Petrescu.
Drużyna, którą "trenował" Smuda i pompatycznie ogłaszał jako grającą najlepszą ofensywę w Polsce, nie przeszła nawet praktycznie przez połowę boiska i gładko przyjeła 2:0

Opinie przed tym meczem:
Zagłębie gra nie tylko efektownie, ale też bardzo skutecznie. Z łatwością przedostaje się pod bramkę rywala. Michał Chałbiński, który w klasyfikacji najlepszych strzelców szybko goni Grzegorza Piechnę, ma solidne wsparcie w ofensywnie nastawionych pomocnikach

Opinie po meczu:
Zawodnicy Zagłębia kompletnie nie potrafili poradzić sobie z pressingiem naszego zespołu, dzięki któremu lubinianie mieli kłopoty z wymienieniem 3-4 celnych podań. Stojący w bramce "Białej Gwiazdy" Radosław Majdan mógł korzystać z pięknej pogody w świąteczną sobotę. - Radek Majdan był dziś tylko obserwatorem, wcale nie musiało go być dziś na murawie - celnie spuentował trener Petrescu (...) rywal nie stworzył ani jednej sytuacji podbramkowej, chyba że liczyć za takową strzał "w chmury" Iwańskiego z 30 metrów (rzut wolny) od bramki Majdana.(...) Wszyscy mówili, że Legia i Zagłębie grają najlepszy futbol, ale dziś Wisła udowodniła, że jest inaczej.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2013, 16:27
Pamietam ten mecz dokładnie. Było tak jak podał FraMat. Zagłębie, które przyjechało do Krakowa w roli faworyta nawet nie pierdnęło przez 90 min. meczu. Wisła zabiegała ich na śmierć.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.08.2013, 17:30

Jak to nam nie grożą? Po trzecim okienku (czyli latem 2014) będziemy mieć kłopoty bogactwa i walczyć o "wszystko" (myślałem, że tzn. o MP, a nie o utrzymanie).A umowa Smudy będzie ważna jeszcze przez kolejne 2 sezony.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.08.2013, 17:53
d napisał(a):Wyświetl post
O jakich pucharach my w ogóle mówimy? W tej chwili jest nam daleko nawet do czasów Levadii.
A nawet jeśli do nich wejdziemy, to przy tej kadrze zaszalejemy w nich jak Piast lub Ruch, niezależnie od tego, czy trenerem będzie Guardiola, czy pani sprzątaczka.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2013, 00:28
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak to nam nie grożą? Po trzecim okienku (czyli latem 2014) będziemy mieć kłopoty bogactwa i walczyć o "wszystko" (myślałem, że tzn. o MP, a nie o utrzymanie).A umowa Smudy będzie ważna jeszcze przez kolejne 2 sezony.
Ujmę to inaczej.
My kibice możemy się różnić zdaniem, cieć inne opinie na dany temat. Jednak co do jednego chyba wszyscy po tylu latach są zgodni , mianowicie trener tez potrzebuje czasu na wdrożenie swojej wizji. Czy jest ona słuszna ocenią wyniki uzyskane przez zespół. Wiemy że pośpiech jest nie wskazany i błędem jest pochopne zwalnianie trenera. Każdy popełnia błędy, jednak trzeba dać szansę na naprawę i wyciągnięcie wniosków. Pomijam że nie zawsze wina leży po stronie trenera.

Idiotyzmem jednak est jebać Smudę za coś czego jeszcze nie s.......ił? Chyba na przekór przeciwnikom, wyniki o dziwo go bronią . Jest wcześnie dlatego dajmy mu popracować. Chłop nawet nie miał możliwości jak dotąd spotkać wszystkich piłkarzy a co dopiero rozkłądać jego taktykę i wyciągać jakieś z tego wnioskii.

Tym których nienawiść została wychodowana na pudelku a argumenty mają wyłącznie dlatego zę ktoś je maglował na okrągło, radzę dać mu możliwość pracy. Pewnie coś wywinie a wy uzyskacie nazły argument by go zniszczyć
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.08.2013 o godz. 00:34.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.08.2013, 09:33
Ujmę to inaczej.
My kibice możemy się różnić zdaniem, cieć inne opinie na dany temat. Jednak co do jednego chyba wszyscy po tylu latach są zgodni , mianowicie trener tez potrzebuje czasu na wdrożenie swojej wizji. Czy jest ona słuszna ocenią wyniki uzyskane przez zespół. Wiemy że pośpiech jest nie wskazany i błędem jest pochopne zwalnianie trenera. Każdy popełnia błędy, jednak trzeba dać szansę na naprawę i wyciągnięcie wniosków. Pomijam że nie zawsze wina leży po stronie trenera.

Idiotyzmem jednak est jebać Smudę za coś czego jeszcze nie s.......ił? Chyba na przekór przeciwnikom, wyniki o dziwo go bronią . Jest wcześnie dlatego dajmy mu popracować. Chłop nawet nie miał możliwości jak dotąd spotkać wszystkich piłkarzy a co dopiero rozkłądać jego taktykę i wyciągać jakieś z tego wnioskii.

Tym których nienawiść została wychodowana na pudelku a argumenty mają wyłącznie dlatego zę ktoś je maglował na okrągło, radzę dać mu możliwość pracy. Pewnie coś wywinie a wy uzyskacie nazły argument by go zniszczyć
Masz rację ! Tym bardziej, że po trzech kolejkach Smuda ma tylko 1 punkt mniej niż miał w 15 kolejkach w Ratyzbonie Nikt nikomu nie każe kochac Franciszka, ale spojrzenie obiektywne byłoby wskazane.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.08.2013, 02:44
UUU widze, żę Smuda zamknął wszystkim usta. Allle jaja...i dobrze.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.08.2013, 06:55
Co nie ?
Ale z drugiej strony więcej punktów może już nie byc ....
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.08.2013, 07:01
Jako jeden tutaj na forum broniłem Smudy, ze nie mozna od razu na Nim stawiac długiej kreski nawet jak odchodził Sobolewski czy Kosowski (teraz juz raczej wiadomo, ze to jego zasługa z tego co kiedys w C+ mowił Kosowski w Super Piatku) i jak na razie druzyna nabiera coraz wiekszego blasku, juz nie jest to tak nudna druzyna jak za Kulawika i w koncu jest ten ciag na bramke. Brak jeszcze wykonczenia bo za mało goli strzelamy (z Jaga powinno byc spokojnie z 3-1 a ze Slaskiem 1-0) i bedzie idealnie. Brozek jak dojdzie do pełni formy to tez pare tych bramek w lidze nastrzela. Tak jak to powiedzial Przytuła w ostatniej Lidze+Extra - jezeli tak gra nieprzygotowany Brozek to ja nie wiem co bedzie jak bedzie w 100% gotowy (sam Brozek mowił, ze ma jeszcze troche brakow).

cfa napisał(a):Wyświetl post
Co nie ?
Ale z drugiej strony więcej punktów może już nie byc ....
Własnie, ze z kazdym meczem mozemy grac jeszcze lepiej (bo gorzej to juz na pewno nie) wiec bedzie coraz wiecej punktow ja akurat o to sie nie martwie.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 14.08.2013, 07:01

Juz kilku pilkarzy wypowiedzialo sie na temat jego metod odnosnie "taktyki". A raczej jej braku...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.08.2013, 08:40
E, dwno żadnego wywiadu nie udzielił, to i nie ma o czym pisać
Zresztą ile można o tym samym.

A co do formy Wisły to przypomina sie stary dowcip o Mośku, Rabinie i kozie.

Smuda to nie Kulawik. Wiślackiego parasola ochronnego nad nim nie ma.
Odpowiedz cytując
rookie1906
Junior Member

Stary 14.08.2013, 19:51
Tak sobie czytam dyskusje o Smudzie, Bednarzu... i właściwie mam jeden wniosek. W Wiśle nic się nie zmienia. Cupiał wciąż naiwnie wierzy w zapewnienia kolejnych prezesów czy trenerów. Smuda bredzi jak dawniej - choć wypowiedź o trzech okienkach transferowych przebiła każdą granicę tolerancji dla głupoty i braku ambicji. W klubie brak choćby cienia wyobraźni i perspektywicznego myślenia. Trwanie Bednarza na posadce prezesa to jest kuriozum godne księgo Guinesa. Dla zobrazowania podam jeden link [Cezary Wilk | Cwetan Genkow | Milan Jovanić | Adam Kokoszka | Łukasz Garguła]:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...__prezesa.html
Średnio inteligentny człowiek po jednym czy dwóch doświadczeniach potrafi wyciągać wnioski... Dla Bednarza logiczne myślenie jest jednak czymś całkowicie obcym. I w tym kontekście nie dziwi mnie, że firmuje on swoim nazwiskiem zatrudnienie w Wiśle Smudy. Dla mnie to jest po prostu dywersja i choć jestem daleki od myślenia w kategorii spisków, to Bednarz po prostu swoimi działaniami powoli zatapia Wisłę w przeciętności, nudzie i beznadziejnej grze.
Dziś realnie myślący kibic Białej Gwiazdy może co najwyżej pomarzyć o załapaniu się do grupy mistrzowskiej. Czy to jest realne - nie mam pojęcia. Ale jeśli załapiemy się do "ósemki" to nie będzie to cud, ale dowód na to jak mizerna jest nasza liga. To co się dzieje w Wiśle nie jest odosobnione. To jest po prostu degrengolada, która wynika nie z braku pieniędzy, bo tych jest moim zdaniem wystarczająco dużo. Spadek jakości wynika z tego, że te pieniądze są niewłaściwie wydawane. Kluby wydają olbrzymią część swoich budżetów na wynagrodzenia mizernych piłkarzy i jeszcze gorszych trenerów zamiast spojrzeć perspektywicznie na futbolowy biznes i zainwestować w szkolenie młodzieży.
I jeśli ktokolwiek ma nadzieję, że Smuda z Bednarzem poprawią COKOLWIEK w Wiśle, to szczerze radzę głoboką autorefleksję. To ostatnie zdanie dotyczy w szczególności pana Cupiała, który również z wyciąganiem wniosków kłopoty ma spore.
Pozdrawiam!
ps. Im krócej Smuda w Wiśle będzie trenerem tym lepiej dla wszystkich! No może z wyjątkiem Smudy, bo szczerze wątpię, aby jakikolwiek klub dał mu pracę...
Ostatnio edytowane przez rookie1906 : 14.08.2013 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów