The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2013, 13:36
Ciekawe, ile jeszcze czasu będziemy skazani na oglądanie szopki z Gowinem w roli głównej. Nie jest żadną teorią spiskową, że zaostrzenie retoryki przez Gowina jest akcją mającą na celu podporządkowanie sobie prawej flanki elektoratu, która straciła zaufanie do PO a która ze względu na "kampanię strachu" serwowaną przez TVN i Wybiórczą pod żadnym pozorem nie zagłosuje na PiS. Dla mnie Gowin to żaden konserwatysta ani prawicowiec, ale zwykły oportunista, który jest gotowy wykonać każde polecenie swoich mocodawców. Jeżeli kreuje się na tak wielkiego przeciwnika nowelizacji ustawy budżetowej to należy zapytać, gdzie był i czy protestował jako członek rządu Tuska, kiedy przyjmowano na posiedzeniu Rady Ministrów założenia do tej ustawy. Należy tylko zapłakać na osobami, które dadzą się wmanewrować w kolejną ustawkę zafundowaną społeczeństwu przez służby specjalne.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.08.2013, 14:33
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz
W co nie wierzę? Odbicie masz jak w banku, bo wiele instytucji finansowych pod to już gra. Jak wysokie zobaczymy.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.08.2013, 22:10
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W co nie wierzę? Odbicie masz jak w banku, bo wiele instytucji finansowych pod to już gra. Jak wysokie zobaczymy.
Nie o odbicie mi chodzi, a o 2 %
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2013, 08:02
To w końcu będzie odbicie, czy nie będzie odbicia?

I kwartał PKB r/r - 0,5%
II kwartał PKB r/r - 0,7-0,8% (szacowany)

Sądzisz, że 2% r/r w IV kwartale to jakieś sci-fi?
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.08.2013, 15:27
Najgroźniejszy kraj.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prof-...-swiecie/w05ns
emj10
Senior Member

Stary 06.08.2013, 09:59
Tata, a Korwin powiedział

Śmieszy to niezmiernie w kontekście świeżej rocznicy wojny w Gruzji, w której jak wynika z przecieków wikileaks oraz informacji jakie wypłynęły od służb specjalnych pierwsze skrzypce oprócz Amerykańców zagrały właśnie Izrael i Polska. Nasze Gromy miały wtedy pierwszy prawdziwy poligon doświadczalny.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.08.2013 o godz. 10:15.
emj10
Senior Member

Stary 06.08.2013, 15:17
kamikaze napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem co to ma do Korwina, masz na jego punkcie kompleksy? W tych trzech krajach rządzą żydzi - zagadka rozwiązana. Jeśli coś jest w ich interesie to tak będzie.
PS. Naczynia umyte w Hamburgu?
Korwin to zabawny człowieczek do wbijania w niego szpilek, więc to czynię.

Naczynia są suche od jakiegoś czasu. Wakacje w Polsce, a poza tym "akcja Molde" jest grana
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.08.2013, 15:51
Nie wiem co to ma do Korwina, masz na jego punkcie kompleksy? W tych trzech krajach rządzą żydzi - zagadka rozwiązana. Jeśli coś jest w ich interesie to tak będzie.
Tak dla przypomnienia, czasu sie zmieniaja i imputowanie wszystkiego co zle Zydom to troche przesada. Bo mozni tego swiata krecacy walki na globalna skale to nie tylko potomkowie Mojzesza. Popatrz chociaz na amerykanskie rodziny Bushow, Walkerow czy Kennedych albo europejska linie Hanoverow - wszystko im mozna zarzucic, tylko nie przynaleznosc do "narodu wybranego". A tak swoja droga to Zydom nalezy sie szacunek za to ze z tak relatywnie malego narodu potrafili tak wiele osiagnac.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2013, 17:04
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
A tak swoja droga to Zydom nalezy sie szacunek za to ze z tak relatywnie malego narodu potrafili tak wiele osiagnac.
Mafii też nalezy się szacunek, że tak relatywnie małe grono osób w stosunku do społeczeństwa tak wiele osiagnęło.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2013, 19:22
Wroga nalezy doceniac jesli na to zasluguje. Bo kto nie zna swojego wroga i zasad jego walki przegra kazda wojne.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.08.2013, 20:13
Wroga nalezy doceniac jesli na to zasluguje. Bo kto nie zna swojego wroga i zasad jego walki przegra kazda wojne.
Niektórzy to bez wroga , nawet wydumanego ,funkcjonować nie mogą.Nic ich nie łączy ze sobą ,poza wspolnym wrogiem...
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.08.2013, 22:32
wypowiedz "bohatera z woodstok" , a co wy o tym sadzicie ?

https://www.facebook.com/permalink.p...=share_comment

mozna tam skomentowac

ogolnie to polecam ten fanpage

https://www.facebook.com/pages/Dzien...06206186096921
AS82
Banita

Stary 07.08.2013, 08:09
[QUOTE=kamikaze;1326415]Masz rację. Teraz walczy z krzyżem chociaż kiedyś mu nie przeszkadzał.

Nie z krzyżem tylko z klerem , który w przeciwieństwie do twoich wyimaginowanych: żydów, pedałów ,masonów czy kogo tam jeszcze chcesz , realnie doi Polskę na miliardy złotych i wpiernicza się we wszystko co państwowe mimo ,że ponoć żyjemy w świeckim państwie.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.08.2013, 08:20
[QUOTE=AS82;1326452]
Masz rację. Teraz walczy z krzyżem chociaż kiedyś mu nie przeszkadzał.

Nie z krzyżem tylko z klerem , który w przeciwieństwie do twoich wyimaginowanych: żydów, pedałów ,masonów czy kogo tam jeszcze chcesz , realnie doi Polskę na miliardy złotych i wpiernicza się we wszystko co państwowe mimo ,że ponoć żyjemy w świeckim państwie.
Znowu nie założyłeś czapeczki, a dzisiaj 35 C i może ci się znacznie pogorszyć
AS82
Banita

Stary 07.08.2013, 12:24
[QUOTE=Gwiaździsty;1326455]
AS82 napisał(a):Wyświetl post

Znowu nie założyłeś czapeczki, a dzisiaj 35 C i może ci się znacznie pogorszyć
Słoneczko to chyba przygrzało "ubogim w wierze" pasterzom ,którzy ślubowali życie w ubóstwie a co poniektórym w garażu stoją bryki za 300 tyś zł .Już nawet papież o tym mówi , ale w Polsce takie apele to jak grochem o ściane.

Każdy polski obywatel ma prawo wypowiadać się na tematy dotyczące jego kraju i nie wiem dlaczego ksiądz (czy ktokolwiek inny) miałby siedzieć cicho. Żydzie nie są moi Może jesteś na tyle ograniczony, że nie dostrzegasz, lub nie chcesz dostrzec ich wpływów. Tak samo z homosiami ta homopropaganda jest obrzydliwa bilbordy z jakimiś pseudo celebrytami mającymi dzieci homo i jeszcze się chwalącymi tym, że ktoś ich dzieci wali w jelito. Nie oglądam telewizji w ogóle ale jak miałem przypadkiem okazję obejrzeć coś to zauważyłem, że w różnego typu programach na każdej chyba stacji jest jakiś pedzio ekspert od czegoś. Jestem bardziej niż zaniepokojony tym faktem. W Polsce należy rozwiązać ten problem na wzór rosyjski czy chociażby serbski (jeśli dobrze kojarzę) tylko, że ja bym dał zdecydowanie wyższe kary.

Co do Palikrzyża tfu... Palikota:
Z tym byciem "obywatelem" i "swoim krajem" w przypadku klechów byłbym ostrożny ,bo oni podlegają i mają swojego zwierzchnika w innym państwie.Ciebie to nie razi ,że się księża mieszają do polityki ,a mnie tak ,bo ksiądz jest od modlenia sie a nie od bycia politykiem czy specjalistą od każdej dziedziny życia.Kler staje się coraz bardziej żałośny , z Jasnej Góry zrobili trybune polityczną z której przemawia przedstawiciel jednej partii ,albo się kompromitują jak ten de Berrier który bredził coś o bruzdach na głowie dzieci z in vitro , i jeszcze znalazła się banda kretynów ,która go potem broniła.
Wymień jakiegoś jednego żyda z imienia i nazwiska ,który coś ukradł i został skazany . Pewnie nie jestes w stanie wymienic ani jednej osoby ,ale cały czas żyjesz w poczuciu ,że gdzieś są ci wstrętni żydzi ,którzy chcą okraść Polskę.Ja natomiast jestem w stanie wymienic setki a jakby zebraćdane z 20 lat tysiace przypadkow w których kler wyciagnał panstwowe pieniadze ,ziemie,nieruchomosci czy skorzystal z jakiś darowizn czy bonifat od państwa polskiego , które pod rządami sprzedajnych polityków są w stanie oddać wszystko nigdy nienażartym klechom.Dla tych twoi "patriotów" w koloratkach Polska to tylko dojna krowa z której się dorobili gigantycznych majątków.
Co do homoseksualistów ,to musze cię rozczarować ,ale niestety istnieją ,tacy sie rodzą ,byli zawsze i bedą i jako ,że są w mniejszości jak widać swietnie się nadają do bycia wrogiem dla takich jak ty.
Co do Palikota ,to tylko krowa nie zmienia pogladów...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.08.2013, 12:39
[QUOTE=AS82;1326503]
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Z tym byciem "obywatelem" i "swoim krajem" w przypadku klechów byłbym ostrożny ,bo oni podlegają i mają swojego zwierzchnika w innym państwie
Obecnie rządzący oraz ich medialni propagandyści tez mają zwierzchników w innych krajach (np. w Niemczech - Bertelsman) . Wielu "swój kraj" odwiedza tylko podczas urlopu np. w zimie kiedy tam jest ciepło.
emj10
Senior Member

Stary 07.08.2013, 12:47
Również Izrael odwiedzam głównie zimą. Czyżbym był "niemieckim" Żydem, a może to zbieg okoliczności?
Podobnie rzecz ma się z krajami arabskimi (ZEA, Egipt, czy Oman), więc po wyznawcę Mahometa też można mnie podciągnąć.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.08.2013 o godz. 12:50.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2013, 13:01

Słoneczko to chyba przygrzało "ubogim w wierze" pasterzom ,którzy ślubowali życie w ubóstwie a co poniektórym w garażu stoją bryki za 300 tyś zł .Już nawet papież o tym mówi , ale w Polsce takie apele to jak grochem o ściane.
Panie, i znowu pieprzysz bez sensu.
Żaden kapłan diecezjalny nie składa ślubów ubóstwa.
Śluby składają jedynie zakonnicy.
Kolejny raz wykazujesz się ignorancją.
Że tez jeszcze masz czelność się odzywać? W co drugim poście ktos Ci wykazuje, że jesteś ignorantem, a Ty nadal swoje.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

AS82
Banita

Stary 07.08.2013, 13:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Panie, i znowu pieprzysz bez sensu.
Żaden kapłan diecezjalny nie składa ślubów ubóstwa.
Śluby składają jedynie zakonnicy.
Kolejny raz wykazujesz się ignorancją.
Że tez jeszcze masz czelność się odzywać? W co drugim poście ktos Ci wykazuje, że jesteś ignorantem, a Ty nadal swoje.
A słyszałeś co na temat bogactwa w Kościele mówił papież Franciszek ?
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2013, 13:57

Z tym byciem "obywatelem" i "swoim krajem" w przypadku klechów byłbym ostrożny ,bo oni podlegają i mają swojego zwierzchnika w innym państwie.Ciebie to nie razi ,że się księża mieszają do polityki ,a mnie tak ,bo ksiądz jest od modlenia sie a nie od bycia politykiem czy specjalistą od każdej dziedziny życia.Kler staje się coraz bardziej żałośny , z Jasnej Góry zrobili trybune polityczną z której przemawia przedstawiciel jednej partii ,albo się kompromitują jak ten de Berrier który bredził coś o bruzdach na głowie dzieci z in vitro , i jeszcze znalazła się banda kretynów ,która go potem broniła.
Wymień jakiegoś jednego żyda z imienia i nazwiska ,który coś ukradł i został skazany . Pewnie nie jestes w stanie wymienic ani jednej osoby ,ale cały czas żyjesz w poczuciu ,że gdzieś są ci wstrętni żydzi ,którzy chcą okraść Polskę.Ja natomiast jestem w stanie wymienic setki a jakby zebraćdane z 20 lat tysiace przypadkow w których kler wyciagnał panstwowe pieniadze ,ziemie,nieruchomosci czy skorzystal z jakiś darowizn czy bonifat od państwa polskiego , które pod rządami sprzedajnych polityków są w stanie oddać wszystko nigdy nienażartym klechom.Dla tych twoi "patriotów" w koloratkach Polska to tylko dojna krowa z której się dorobili gigantycznych majątków.
Co do homoseksualistów ,to musze cię rozczarować ,ale niestety istnieją ,tacy sie rodzą ,byli zawsze i bedą i jako ,że są w mniejszości jak widać swietnie się nadają do bycia wrogiem dla takich jak ty.
Co do Palikota ,to tylko krowa nie zmienia pogladów...
Czy ci sie podoba czy nie to historia Polski jest bezposrednio powiazana z historia kosciola. Nie mozna zanegowac wkladu kosciola katolickiego w polska panstwowosc i takowoz nalezy sie szacunek dla symboli takich jak krzyz, Jasna Gora czy Ostra Brama. Jak ci sie nie podoba to oczywiscie mozesz to probowac negowac ale nie mozesz w imie jakis chorych lewackich ideologii narzucac wiekszosci stanowiska mniejszosci. Kosciol katolicki moze i nie dziala najlepiej, moze i jest przesadne parcie na kase u niektorych, ale zostanie to zmienione tylko i wylacznie na drodze wewnetrznej a nie dzieki nagonce massmediow i ludzi absolutnie nie zwiazanych z ta instytucja ktorzy proboja kreowac sztuczne afery aby tylko przykryc nieudolnosc obecnych wladz.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2013, 14:00
A słyszałeś co na temat bogactwa w Kościele mówił papież Franciszek ?
A przeczytałeś, co napisałem o twojej ignorancji?

Strasznie się papieski zrobiłeś.... jak na wroga Kościoła to chyba dziwne?
Inne wypowiedzi Franciszka słyszałeś? O modlitwie, o eucharystii, o spowiedzi?
Czy tylko sobie wybiórczo i instrumentalnie te wypowiedzi traktujesz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

emj10
Senior Member

Stary 07.08.2013, 14:30
Czy ci sie podoba czy nie to historia Polski jest bezposrednio powiazana z historia kosciola
Równie dobrze można powiedzieć, że historia Polski jest mocno związana z narodem żydowskim, gdyż przez większą część istnienia naszego kraju stanowili oni znaczący odsetek społeczeństwa zamieszkującego ten kraj, a także mieli spory wpływ polityczny, finansowy i kulturowy w kształtowaniu się tradycji i państwowości w Polsce. To tak odnośnie wcześniejszych postów bez stawiania żadnego znaku równości.

Popołudniowa sesja gospodarcza i już kilka ciekawych informacji gospodarczych się pojawiło. Dobre sygnały z Niemiec, Francji, czy USA. Na giełdach znowu spokojnie i optymistycznie.

Natomiast ciekawym spostrzeżeniem zbieżnym z tym co pisałem o możliwym powrocie do wzrostu PKB na poziomie 2% i więcej podzielił się Michał Stopka. Bardzo cenna uwaga i mam nadzieję, że jednak optymizm powróci.
wis.la/lg4cr

Cytat:
Gdyby jednak rzeczywiście produkcja za lipiec wyszła te 5 % r/r albo nawet wyżej można dojść do kolejnego ciekawego wniosku: Historycznie dynamika produkcji przemysłowej oraz realnej sprzedaży detalicznej w przedziale 5-10% r/r dawała PKB w przedziale 2-4% r/r…

Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.08.2013 o godz. 14:32.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2013, 15:55
Równie dobrze można powiedzieć, że historia Polski jest mocno związana z narodem żydowskim, gdyż przez większą część istnienia naszego kraju stanowili oni znaczący odsetek społeczeństwa zamieszkującego ten kraj, a także mieli spory wpływ polityczny, finansowy i kulturowy w kształtowaniu się tradycji i państwowości w Polsce. To tak odnośnie wcześniejszych postów bez stawiania żadnego znaku równości.

Popołudniowa sesja gospodarcza i już kilka ciekawych informacji gospodarczych się pojawiło. Dobre sygnały z Niemiec, Francji, czy USA. Na giełdach znowu spokojnie i optymistycznie.

Natomiast ciekawym spostrzeżeniem zbieżnym z tym co pisałem o możliwym powrocie do wzrostu PKB na poziomie 2% i więcej podzielił się Michał Stopka. Bardzo cenna uwaga i mam nadzieję, że jednak optymizm powróci.
wis.la/lg4cr
To PKB juz liczone z "szara strefa"?
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.08.2013, 23:53
http://www.plwolnosci.pl/a/3296/PO-i...ne-miana-ludzi

"Powyższy tekst (poza trzema pierwszymi zdaniami leadu i opisem holocaustu) to zbiór cytatów z tekstów zamieszczanych na stronach głównych przez gazeta.pl, wyborcza.pl, newsweek.pl, Tok.fm. Opinii wygłaszanych przez Bartoszewskiego, Lisa, Miecugowa, Michalskiego, Wojewódzkiego, Hołdysa, Niesiołowskiego, Tuska, Michnika, Palikota. Tego typu stwierdzeń ostatnio się namnożyło, w związku z ostatnimi wydarzeniami na przystanku woodstock gdy jeden z dziennikarzy TVN dostał z plaskacza. Zmieniłem tylko podmiot ich wypowiedzi – zamiast konotacji pisowskich (w stosunku tak do polityków, dziennikarzy, jak i zwykłych wyborców) dałem PO."
emj10
Senior Member

Stary 08.08.2013, 10:27
Młodego Żydka, dziecię Wildsteina chyba upał zaskoczył i nie założył czapeczki

sanderuss nie jestem wyrocznią i nie znam się w 100% na metodologii jaką stosuje GUS, ale z tego co wiem od ponad dwóch lat szarą strefę wlicza się do PKB.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 08.08.2013, 10:32
Również Izrael odwiedzam głównie zimą. Czyżbym był "niemieckim" Żydem, a może to zbieg okoliczności?
Podobnie rzecz ma się z krajami arabskimi (ZEA, Egipt, czy Oman), więc po wyznawcę Mahometa też można mnie podciągnąć.
Może jesteś ? Jak widać masz problemy ze zrozumieniem tego co czytasz. A więc wróć do mojej wypowiedzi i przeczytaj jeszcze raz , moze zrozumiesz. Skoro masz problemy ze stwierdzenie "swój kraj".

P.S. Specjalnie dla ciebie zbiór złotych myśli, sławnych ludzi, który znalazłem na jakimś portalu:

Cytat:
CYCERO: Żydzi należą do sił ciemności i zła. Wiadomo, jak liczna jest ich klika, jak się popierają i jaki wpływ wywierają. Jest to naród łobuzów i oszustów. SENEKA: Obyczaje tej najbardziej zbrodniczej nacji osiągnęły takie wpływy, że dosiegają wszelkich krajów. Jezus Chrystus: Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. VOLTAIRE: Dlaczego Żydzi są znienawidzeni? Jest to nieuchronny skutek ich praw. Naród żydowski ośmiela się ujawniać nieprzejednaną nienawiść do wszystkich innych narodów. DENIS DIDEROT: Ty zły i brutalny narodzie, podły i wulgarny ludzie, niewolnicy godni jarzma... Idźcie, weźcie swoje księgi i odejdźcie! MARIA TERESA: Nie znam gorszej zarazy dla państwa od narodu, który poprzez oszustwa doprowadził lud do stanu żebraczego. JOHANN WOLFGANG von GOETHE: Naród żydowski nigdy nie był wiele wart... Mało posiada cech szlachetnych, a wszystkie wady razem wziąwszy innych narodów. FRANCISZEK LISZT: Nadejdzie dzień, gdy wszystkie narody, pośród których mieszkają dziś Żydzi, będą musiały stanąć przed problemem całkowitego ich wypędzenia, problemem życia i śmierci, zdrowia lub chronicznej choroby, pokojowej egzystencji albo nieustających niepokojów społecznych. cd

cd STANISŁAW STASZIC: Żydostwo to letnia i zimowa szarańcza dla Polski, która zaraża powietrze zgnilizną, roznosi próżniaczego ducha swoich ojców... tam tylko się gnieździ i mnoży, gdzie próżniactwo ma ochronę. NAPOLEON BONAPARTE: Nie możemy skończyć pod rządami najlichszego z narodów. Żydzi to główni rabusie doby współczesnej, to sępy ludzkości. GEORGE WASHINGTON: Oni [Żydzi] działają przeciwko nam skuteczniej, niż armie wroga... Należy żałować, iż każdy stan, dawno temu, nie przegonił ich jako dżumę społeczną i najwiekszych wrogów szczęścia dla Ameryki. HELMUT von MOLTKE: Żydzi zawsze i wszędzie tworzą państwo w państwie, a w Polsce stali się głęboko jątrzącą raną na ciele tego pieknego kraju. BENJAMIN FRANKLIN: W jakimkolwiek kraju by się osiedlili w większej liczbie, Żydzi demoralizowali go, niszczyli integralność ekonomiczną, segregowali się od reszty społeczeństwa, wyszydzali i podkopywali chrześcijańską wiarę, na jakiej oparty jest kraj. GEORGE SAND: Żydzi bogactwo zawdzięczają swej prymitywnej chciwości. Ze swym hardym sercem w stosunku do innych ras chcą uczynić siebie królami świata. RYSZARD WAGNER: Żydzi zdobyli wpływ na nasze życie umysłowe, co objawia się w załamaniu i sfałszowaniu naszych najwyższych tendencji kulturowych. JAN MATEJKO: Wy hebrajczycy, żyjąc w naszym kraju od wieków, nie poczuwacie się do szlachetniejszych dla kraju uczynków, wynoście się! OTTO von BISMARCK: Bezmyślność charakteru polskiego pod względem dóbr doczesnych czyniła zawsze z Polski eldorado dla Żydów. WILHELM II: Żyd nie może być prawdziwym patriotą. On jest jak złośliwy owad. Trzeba go trzymać z dala od miejsc, gdzie może czynić szkody. Nawet za pomocą pogromów. HENRY FORD: Żydzi zawsze kontrolowali biznes. Wpływ kina amerykanskiego jest pod wyłączną kontrolą Żydów, manipulujących umysłami obywateli. ROMAN DMOWSKI: Antysemityzm to protest przeciw potędze Żydów i ich zabójczemu wpływowi na społeczeństwo europejskie. MICHAŁ BAKUNIN: Marks jest Żydem, otacza go tłum zręcznych Żydów, z jedną nogą w banku, z drugą w ruchu socjalistycznym, z tyłkami usadowionymi w prasie. CHARLES LINDBERG: Irytują nas bardzo wpływy żydowskie na kino, prasę i radio. NORMAN DAVIES: Wśród kolaborantów i donosicieli, jak i personelu sowieckich sił bezpieczeństwa, był szokująco wysoki

„Nie zgadzam się z tym co mówisz, ale do śmierci będę bronił twego prawa byś mógł to głosić.".Ta sentencja przypisywana Voltaire, a faktycznie autorstwa Evelyn Beatrice Hall która zamieściła ją w książce: "The Friends of Voltaire" i wydała w roku 1906 pod pseudonimem 'G. Tallentyre, to credo Michnika. Jak stosowana w praktyce, widzimy co chwila. Procesy wytaczane ludziom pióra: Tomasz Sakiewicz, Rafał Ziemkiewicz, Jarosław Marek Rymkiewicz, Andrzej Nowak, Jerzy Targalski. Kilka opinii o Michniku: STANISŁAW REMUSZKO: "Michnik jest faryzeuszem o mentalności Kalego. Obłudy Michnika i całego tego środowiska nie przebije w Polsce nikt, to pewne". ALAIN BESANÇON)"jego działalność budzi niesmak usuwa w cień wszelką sprawiedliwość i wszelką odwagę". ROMUALD LAZAROWICZ: "Adam Michnik ma szczególną inklinację do otaczania się kanaliami" LECH DYMARSKI: "Dawniej Michnik tylko majaczył, lecz później wszedł w fazę jakiejś aberracji, która wymaga diagnozy psychiatrycznej” RAFAŁ A. ZIEMKIEWICZ: "Michnik to leninowski pożyteczny idiota (...) człowiek nieopisanie szkodliwy" J.R.NOWAK: "Michnik to cyniczny instrumentalny krętacz. Prawdziwy homo sovieticus który nigdy praktycznie nie ç wyzwolił spod ducha skrajnej komunistycznej nietolerancji wobec wszystkich inaczej myślących" PREZYDENT LECH KACZYŃSKI: "Metody walki politycznej uległy znikczemnieniu ale trzeba wreszcie powiedzieć że palma pierwszeństwa należy się nie komu innemu tylko Adamowi Michnikowi. ZBIGNIEW HERBERT: "Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny. Ideologia tych panów to jest to, żeby w Polsce zapanował socjalizm z ludzką twarzą. To jest widmo dla mnie zupełnie nie do zniesienia – no, jak jest potwór, to powinien mieć twarz potwora. Ja nie wytrzymuję takich hybryd; ja uciekam przez okno z krzykiem." STEFAN KISIELEWSKI: "Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto się ze mną nie zgadza, jest faszystą ..."
emj10
Senior Member

Stary 08.08.2013, 10:37
Dobrze rozumiem o czym chciałeś napisać, ale wyśmiałem generalizację jaką zastosowałeś. Ukryci Żydzi ze wszystkich krajów świata dopiero zimą odrywają kim naprawdę są
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 08.08.2013, 10:54
Dobrze rozumiem o czym chciałeś napisać, ale wyśmiałem generalizację jaką zastosowałeś. Ukryci Żydzi ze wszystkich krajów świata dopiero zimą odrywają kim naprawdę są
Nie, w zimie jadą do "swojego kraju" na wypoczynek. Ale skoro sam sie do tego zbioru zaliczyłes no to pewnie wiesz jak jest .
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2013, 11:02
sanderuss nie jestem wyrocznią i nie znam się w 100% na metodologii jaką stosuje GUS, ale z tego co wiem od ponad dwóch lat szarą strefę wlicza się do PKB.
>>Probka mozliwosci GUS<<
Ciekawa definicja sektorow instytucjonalnych. No ale mniejsza z tym bo jak porownoje wyniki gusowskie z innymi dostepnymi na rynku (PwC) to troche to sie nie zgadza. Czyzby Gus tez uprawial kreatywna ksiegowosc sztucznie zawyzajac PKB?
P.S.: Szara strefa jest wliczana od 2011 z wylaczeniem tzw czarnego rynku.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów