The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2013, 13:18
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Zaraz będzie...

Moglismy brac tego Visniakovsa a nie kaleke Brozka... Ale ten łysy jest podupcony! O Smudzie juz nie wspominając.
Cupial nas rozkrada. Za Moskala to były czasy...ahhh.
Ten kaleka Brożek to autor 86 bramek w Ekstraklasie... Można krytykować Brozia, czepiać się jego stylu gry czy jego pobytu poza granicami Polski, ale jednego faktu nie można mu odmówić: bramki potrafi nadal strzelać i co jak co, ale na tle Bitona, Genkova, Riosa czy innych napastników grających w klubie na przestrzeni ostatnich kilku lat wypada o niebo lepiej.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.08.2013, 13:33
Masz. Poprawiłem dla Ciebie.

Smuga napisał(a):Wyświetl post
Ten kaleka Brożek to autor 86 bramek w Ekstraklasie... Można krytykować Brozia, czepiać się jego stylu gry czy jego pobytu poza granicami Polski, ale jednego faktu nie można mu odmówić: bramki potrafił strzelać i co jak co, ale na tle Bitona, Genkova, Riosa czy innych napastników grających w klubie na przestrzeni ostatnich kilku lat wypadał o niebo lepiej.
Brożek to teraz jedna wielka niewiadoma.
Ja bym bardzo chciał, żeby odpalił.
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 04.08.2013, 14:51
Uważasz ,że Biton był słaby? No nie wydaje mi się . 11 bramek to nie jest zły bilans .Był jednym z niewielu napastników którzy wypracowywali sobie sami okazje .
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.08.2013, 20:42
TYSIAC906 napisał(a):Wyświetl post
Uważasz ,że Biton był słaby? No nie wydaje mi się . 11 bramek to nie jest zły bilans .Był jednym z niewielu napastników którzy wypracowywali sobie sami okazje .
Ale nie potrafił współpracować z innymi zawodnikami, nie potrafił grać szybko i z klepy. Miał tylko albo aż strzał z daleka.

Beda jeszcze ludzie z Pawła Brożka
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.08.2013, 20:51
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ale nie potrafił współpracować z innymi zawodnikami, nie potrafił grać szybko i z klepy. Miał tylko albo aż strzał z daleka.

Beda jeszcze ludzie z Pawła Brożka
Może przypomnisz jaki to miał ten strzał, bo z tego co pamiętam chyba dwie bramki strzelił zza pola karnego, raz w pucharach i chyba raz w lidze, choc tutaj akurat nie jestem pewny, budząc powszechne zdziwienie ze tak potrafi. Typowy sęp pola karnego jak niegdys Emilio Butragueno czy w blizszych czasach Frankowski.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 04.08.2013, 22:14
Ja mam wrażenie, że to forum opanowane jest większości przez kibiców Barcelony i gwiazd football menagera, bo wszystko wam nie pasuje, każdy kto przychodzi do Wisły to amator niezależnie od stanowiska. Prawda jest taka, że w obecnej sytuacji nie można narzekać tylko cierpliwie czekać, a wylewanie żali na forum nikomu nie pomoże. Czepiacie się Brożka, ale nie wiem na jakiej podstawie skoro 90% ligowców nie dałoby rady w żadnym jego poprzednim klubie, nikt jeszcze nie widział w jakiej jest formie a już był skreślony. Mogę się założyć, że jeszcze 2 dobre mecze w jego wykonaniu a będzie ulubieńcem większości kibicowskich chorągiew, przecież to samo było w przypadku Sarkiego, nikt go jeszcze nie widział w meczu, bo nadrabiał zaległości, a już dostał jakąś śmieszną ksywę "seler", to samo tyczy się Garguły i debili co piszą o nim orbit zamiast cieszyć się, że chłopak po tylu operacjach i kontuzjach z rundy na rundę wraca do siebie. Tematu Wilka nie chcę poruszać, bo Czarek z nami zostanie a wam się pewnie wtedy mordy zamkną.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.08.2013, 22:31
gigant napisał(a):Wyświetl post
Może przypomnisz jaki to miał ten strzał, bo z tego co pamiętam chyba dwie bramki strzelił zza pola karnego, raz w pucharach i chyba raz w lidze, choc tutaj akurat nie jestem pewny, budząc powszechne zdziwienie ze tak potrafi. Typowy sęp pola karnego jak niegdys Emilio Butragueno czy w blizszych czasach Frankowski.
Po pierwsze Biton był dla mnie napastnikiem bez umiejętności niezbędnych do gry w Wiśle.
Co do Twojego pytania. Pamietam jego bramke z Twente i poprzeczkę z Twente, bramę z Fulham, bramę z Lubinem (strzał był z końca pola karnego). Wiecej nie pamiętam, zreszta nie mam zamiaru bo jak napisałem to nie był napastnik, o którym warto cos wiecej wspominać.

Dzięki tym zagraniom go w ogóle pamietam.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.08.2013, 23:03
Cisse99 napisał(a):Wyświetl post
... Prawda jest taka, że w obecnej sytuacji nie można narzekać tylko cierpliwie czekać, a wylewanie żali na forum nikomu nie pomoże. .....Tematu Wilka nie chcę poruszać, bo Czarek z nami zostanie a wam się pewnie wtedy mordy zamkną.
Primo - skrobnij czasami kilka optymistycznych postów, może to zmieni sytuację. BTW Wiesz dobrze jak jest z ksywami i inwektywami na forum - jak nie mawiasz 'orbit' czy 'seler' to zawsze jakaś inna 'morda' się wtryni.

Secundo - Wilk raczej nie zostanie z nami.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.08.2013, 22:11
Nie gadajcie, że Biton był słaby bo klasyfikacja napastników od 1998 roku wygląda mniej więcej tak:

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Brożek
4. Kuźba
5. Genkov/Biton

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.08.2013, 22:54
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie gadajcie, że Biton był słaby bo klasyfikacja napastników od 1998 roku wygląda mniej więcej tak:

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Brożek
4. Kuźba
5. Genkov/Biton
na podstawie czego niby ta klasyfikacja ?

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

a staty lepsze od Genkova/Bitona to miał i Zieńczuk , Kulawik a i Pater w najlepszych okresach dla tych zawodników w Wiśle.

Jak dla mnie w/w zagraniczni zawodnicy to piłkarze o których za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.08.2013 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.08.2013, 23:15
Karherop napisał(a):Wyświetl post

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

a staty lepsze od Genkova/Bitona to miał i Zieńczuk , Kulawik a i Pater w najlepszych okresach dla tych zawodników w Wiśle.

Jak dla mnie w/w zagraniczni zawodnicy to piłkarze o których za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał .
Boguski? A gdzie chcesz go wcisnąć do tej piątki? Olo grywał częściej w pomocy z tego co pamiętam, Frankowski z Żurawskim wiedli wtedy prym w naszym ataku.... Zieniu, Pater Kula nie byli napastnikami.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 05.08.2013 o godz. 23:19.

Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.08.2013, 23:24

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

Klasyfikacja napastników. Czytaj ze zrozumieniem - Zieńczuk, Kulawik i Pater byli skrzydłowymi. Co do Moskalewicza i Boguskiego, to można jeszcze podyskutować Trzeba by chyba policzyć średnią bramek na mecz.
Naprawdę sądzisz, że za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał o Frankowskim i Żurawskim
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2013, 23:45
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Klasyfikacja napastników. Czytaj ze zrozumieniem - Zieńczuk, Kulawik i Pater byli skrzydłowymi. Co do Moskalewicza i Boguskiego, to można jeszcze podyskutować Trzeba by chyba policzyć średnią bramek na mecz.
Naprawdę sądzisz, że za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał o Frankowskim i Żurawskim
Kolega miał raczej na myśli, że nie będą pamiętać o Bitonie/ Genkovie.
Tym gorzej dla Cwetana i Batona, że skrzydłowi mają lepszy bilans od nich. Zwłaszcza, że to Bułgar i Żyd byli jedynymi napastnikami i teoretycznie oni powinni odpowiadać za wielką część bramek zdobywanych przez drużynę.
Ostatnio edytowane przez piotek : 05.08.2013 o godz. 23:54.
Odpowiedz cytując
Grzaniec Galicyjski
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 06.08.2013, 05:27
Kulawik skrzydłowym.. Boże drogi.. Po takim stwierdzeniu wstyd byłoby mi przyjść na Reymonta nie kryjąc twarzy w połach płaszcza.
"Socyalizm każdemu równo nosa utrze. Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze".
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.08.2013, 06:43
Grzaniec Galicyjski napisał(a):Wyświetl post
Kulawik skrzydłowym.. Boże drogi.. Po takim stwierdzeniu wstyd byłoby mi przyjść na Reymonta nie kryjąc twarzy w połach płaszcza.
Z tego co pamiętam Kula grywał - szczególnie przed erą TF - na boku pomocy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2013, 07:52
christof20 napisał(a):Wyświetl post
i ze wzajemnością

a kim to dzisiaj jest napastnik ? osoba najbardziej wysunięta w ustawieniu drużyny od której może się odbije piłka lub może przypadkiem gdzieś dołoży nogę ? bądźmy poważni . Każde dziecko grając w piłkę chce być napastnikiem , ale później życie pokazuje że powinno się zmienić zawód . Nazewnictwo nie gra . Ustawienia drużyny zmieniają się tak często że dziś jesteś napastnikiem - jutro boczym obrońca , a pojutrze grasz w środku pola . Piszczek jeszcze w wieku 22 lat był napastnikiem , a dzisiaj kim jest ?

jak dla mnie umieszczanie w klasyfikacji 15 letniej zawodnika który w całej swojej karierze w Wiśle zdobył 11 bramek jest mało poważne . Mieliśmy zbyt wielu znakomitych snajperów , nawet wśród "nominalnych" pomocników by wyróżniać wogóle Genkova czy Bitona , gdzie jeden to lekkoatleta a drugi nie zaliczył ani jednej asysty w drużynie ( przypadek?) grając tylko pod siebie. (fakt dał nam trochę radości , tego mu nie odmawiam ).
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.08.2013, 08:08
To moze my wezmiemy drugiego Paixao - nam sie nie spieszy, moze poczekac na certyfikat do konca sierpnia.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.08.2013, 08:22
Syn Clebera wraca do Wisły!
Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.08.2013, 08:32
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Syn Clebera wraca do Wisły!
Info z Onetu?
Czy cos bardziej pewniejszego? Bo takie gadki juz od dawna są.
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 06.08.2013, 08:35
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...1,0:pag:2#nav0 zero konkretów
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 06.08.2013, 08:52
Jesli to prawda to b.dobrze
Co do Brozia to bylem przeciw sporawdeniem go, ale ze Slaskiem pokazal determinacje i ruchy ciala wskazywaly ze to ten sam zawodnik. Widac bylo ze ma zaleglosci , nie to zgranie itd. Przy grze czesto nie byl ale moim zdaniem jego wystep napawa optymizmem.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Stary 06.08.2013, 08:53
i ze wzajemnością
Racja. Teraz dopiero zauważyłem, że masz na myśli zagranicznych zawodników.
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 06.08.2013, 11:00
Cleber po pobycie w Portugalii, teraz wyszukuje zawodników, którzy mogą wzmocnić "Białą Gwiazdę". Wydaje się, że do zespołu może wrócić jego syn, Lucas Guedes. W przeszłości Probierz dał mu szansę w pierwszej drużynie w sparingu z Unią Tarnów. Ostatnio grał w Cruzeiro, a był na testach m.in. w PSV.

http://ekstraklasa.net/syn-clebera-b...64da4b5f495708 tutaj więcej info
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.08.2013, 12:32
Sebak napisał(a):Wyświetl post
Cleber po pobycie w Portugalii, teraz wyszukuje zawodników, którzy mogą wzmocnić "Białą Gwiazdę". Wydaje się, że do zespołu może wrócić jego syn, Lucas Guedes. W przeszłości Probierz dał mu szansę w pierwszej drużynie w sparingu z Unią Tarnów. Ostatnio grał w Cruzeiro, a był na testach m.in. w PSV.

http://ekstraklasa.net/syn-clebera-b...64da4b5f495708 tutaj więcej info
Niech on chociaż jednego dobrego zawodnika znajdzie to podyskutujemy o tej jego pracy managera. Syna promować i powodować żeby o nim pisano a co za tym idzie robić sztuczny szum to każdy potrafi.

"Po odejściu z Wisły był na testach w PSV, Porto..." To co? Szału nie ma? A może tak nas kocha że postanowił wrócić by poprowadzić swój ukochany klub do mistrzostwa. Daj cie ludzie spokój.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.08.2013 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 06.08.2013, 12:47
Jestem na TAK dla młodzieży w Wiśle. Oby się sprawdziło z Cleberem. Może i faktycznie uda się zbudować młodą, ambitną i niedrogą kadrę. Ciekawe co z Frycem?
What's new?

Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2013, 13:59
a co z tym brazyliczykiem ( zapomnialem nazwiska)?
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Stary 06.08.2013, 14:30
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
a co z tym brazyliczykiem ( zapomnialem nazwiska)?
Ramon Machado de Macedo. W sumie też się zastanawiam, co z nim. Cały czas go testują, czy co Ostatnie info nim było bodajże tydzień temu; od tamtej pory cisza.
No chyba, że pytasz o tego napastnika, którego miał przywieźć Cleber
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 06.08.2013, 14:32
Podpiszą go, tylko chcą jeszcze sprawdzić, jak wygląda pod względem przygotowania fizycznego, bo miał kontuzję, długo nie trenował. Piłkarsko jak najbardziej ok, dynamiczny, z dobrym uderzeniem zawodnik.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.08.2013, 15:02
A co z nowymi obroncami? Tym Frycem i Haitanczykiem?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2013, 15:13
Haitańczyk płynie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów