The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2013, 15:20
Jak wyżej, nawet w dość przeciętnym występie w Kielcach widać było, że przynajmniej potrafi czasem podać celnie do przodu. Zbawcą nie będzie, ale nie wygląda tragicznie.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.07.2013, 15:34
Grantar napisał(a):Wyświetl post
No naprawdę sadzisz ze Stjepanović jest /będzie naszym zbawicielem ?
Mam wrażenie że on się chwilami nie chce pobrudzić ....
Ostatnie podanie w meczu z Koroną nie było wybiciem na aut, tylko przemyślanym podaniem, a to podanie dało 3 punkty. Nie pamiętam u Wilka nigdy, żeby w takiej sytuacji podawał do przodu, zawsze wybijał gdzie popadnie. To już mu daje przewagę.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.07.2013, 15:54
hunter napisał(a):Wyświetl post
Bednarz o sprawie z Wilkiem.
Jednym słowem - Wilk przygrał w chvja.
Kto w co gra to się pewnie okaże za tydzień.
Bezkrytyczna wiara w prawdomówność Bednarza - to dość zaskakujące..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.07.2013, 16:56
Paweł Brożek wrócił do Wisły: chcę wejść do "Klubu 100"

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...lubu-100/j9bsj
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.07.2013, 17:13
Pero napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Wilk szuka pierwszego lepszego pretekstu żeby uciec od wybitnego fachowca Smudy. Tutaj w wywiadzie jest Pare ciekawych opinii nt. Frania.
http://wislalive.pl/polecamy/m__swie...ociag___-1751/

Wydaje mi się że Czarek miał podobną.
Zajebisty wywiad , jak bym miał takiego szefa jak mają teraz nasi to zrobił bym wszystko byle by się z tego cyrku wypisać, nawet na gorszych warunkach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2013, 17:20
Też się przyłączę do opinii że Stjepanović lepszy od Wilka. Tzn. czy lepszy to się okaże, może i nie, ale szukać następcy trzeba, bo Wilk to hamulcowy, w piłkę grać absolutnie nie potrafi, choć trzeba przyznać że biega, walczy i daje z siebie zawsze 110%. Ale co z tego skoro piłka nożna jak sama nazwa wskazuje polega przede wszystkim jednak na.. grze w piłkę co dla Wilka jest pojęciem obcym.

I w sumie podobne zdanie mam co do odchodzącego Sobola, tzn. on w piłkę akurat grać potrafił, ale latka lecą, w moim odczuciu już piłkarsko nic nie wnosił. Może Smuda dobrze robi pozbywając się hamulcowych, jakby oni nie byli zasłużeni i jak dużo zdrowia na boisku nie zostawiali.

----
Swoją drogą chyba okazuje się że ci 'nasi' jak Uryga, Nalepa, Stolarski czy Chrapek wcale nie zaniżają poziomu czego niegdyś wszyscy się obawiali. Tylko Burlige mam za parapiłkarza.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2013, 17:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zajebisty wywiad , jak bym miał takiego szefa jak mają teraz nasi to zrobił bym wszystko byle by się z tego cyrku wypisać, nawet na gorszych warunkach.
Co w tym wywiadzie jest zajebistego ?
Jakiś śmieszny dziennikarzyna prezentuje swoje wypociny.
W czym Ci tak zaimponował ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 31.07.2013, 18:14
arti napisał(a):Wyświetl post
Kto w co gra to się pewnie okaże za tydzień.
Bezkrytyczna wiara w prawdomówność Bednarza - to dość zaskakujące..
W jakim celu klub miałby kłamać w tej sprawie?
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 31.07.2013, 18:15
kristos napisał(a):Wyświetl post
Co w tym wywiadzie jest zajebistego ?
Jakiś śmieszny dziennikarzyna prezentuje swoje wypociny.
W czym Ci tak zaimponował ?
Jak to czym ?
Przejechal sie po Smudzie,napisal ze Wisla jest c.h.u.j.o.w.a a Legia cacy.Czegoz wiecej trzeba ?
Wystarczy zeby zebrac poklask gowniazerii
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.07.2013, 19:14
Może kłamią, może nie, ale co to ma wspólnego z grą w ch.ja tzn. wypłacaniem lub nie pensji za ostatnie 3 (czy nawet więcej miechów - bo wtedy Wilk będzie wolny)?
Wypowiedź Bednarza celowo obok sedna tematu (wielkość zobowiązań wobec W).
Ostatnio edytowane przez arti : 31.07.2013 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2013, 20:12
Trening rozpoczął się od tradycyjnego rozbiegania. Z drużyną biegali również Michał Czekaj i Michał Szewczyk. Później piłkarze mieli chwilę rozgrzewki i zaczęli grać w dziadka. Drużyna została podzielona na trzy grupy.

Po tym ćwiczeniu, drużyna została podzielona na dwie grupy i ćwiczyli strzały sprzed pola karnego. Piłkarze po oddaniu pierwszego strzału dostawali drugie podanie i strzelali. Widać, że Brożek dalej to ma, bo kilkukrotnie umieszczał piłkę w bramce.

Na koniec treningu piłkarze rozpoczęli gierkę. Składy były troszkę pomieszane, inne niż w tamtym tygodniu. W jednej drużynie grał Brożek i Boguski, jak za dawnych lat. Widać, że szukają się na boisku, a tej drużynie jest potrzebny napastnik. Wierzymy, że Paweł Brożek da tej drużynie jakość, bo możliwości ma ogromne. Samym poruszaniem się na boisku może pokazać młodym zawodnikom, o co chodzi w piłce nożnej. Młodym zawodnikom przyda się taki zawodnik, od niego będą mogli się dużo nauczyć. Drużyna z Brożkiem i Boguskim wygrała, a dwa gole strzelił ten drugi.

Ta informacja z treningu napawa duzym optymizmem. Niestety z treningu zszedł, a raczej zbiegł Garguła. Nie wiadomo co z nim, możliwe, że coś go zabolało w nodze.
Odpowiedz cytując
Pepsaj
Member

Stary 01.08.2013, 08:26
Mam takie pytanie: nie dane mi było oglądać ostatnich meczów Wisły, doniesienia staram się śledzić, ale jakoś nie znajduję informacji o jaką mi chodzi. A mianowicie: co z tym Burdenskim? Ktoś go w ogóle widział? Skoro jest już zaklepany to czemu nie gra?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2013, 08:35
Pepsaj napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie: nie dane mi było oglądać ostatnich meczów Wisły, doniesienia staram się śledzić, ale jakoś nie znajduję informacji o jaką mi chodzi. A mianowicie: co z tym Burdenskim? Ktoś go w ogóle widział? Skoro jest już zaklepany to czemu nie gra?
Bo został zatrudniony po to aby robić Smudzie zakupy rano, kiedy ten śpi. A tak na poważnie, to wszedł na kilka ostatnich minut w Kielcach.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 01.08.2013, 09:36
I nie wiadomo czy dotknął piłkę nawet...
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 01.08.2013, 10:13
Cytat:
Piotr pozostaje bez klubu od zakończenia poprzedniego sezonu, gdy rozstał się z Lechią Gdańsk. Na początku lipca przebywał na testach w Górniku Zabrze, ale nie otrzymał propozycji podpisania kontraktu. Na razie piłkarzem Wisły jest tylko Paweł. Chciał znów zagrać z numerem 23 na koszulce, ale okazało się, że jest już zajęty przez Fabiana Burdenskiego (22 l.). - Negocjowaliśmy zamianę, ale nie doszliśmy do porozumienia - mówi Paweł. No cóż, najwyraźniej niemiecki pomocnik nie zostanie najlepszym kolegą Brożka, a to źle wróży jego przyszłości w klubie. Paweł natomiast szybko nadrabia braki kondycyjne. Wiele wskazuje na to, że zagra już w niedzielę w meczu ze Śląskiem Wrocław. - Jedno mogę powiedzieć! Paweł będzie w pierwszym składzie - mówił po środowym treningu szkoleniowiec Wisły Franciszek Smuda (65 l.).
Szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.08.2013, 10:46
Brozek sam na konferencji prasowej powiedzial, ze Fabian chetnie chcial oddac numer, ale skoro juz z nim zagral to regulamin Ekstraklasa zabrania takiej zamiany ale oczywiscie lepiej ponapierdalac bez sensu.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.08.2013, 12:06
Wychodzi na to, że Miga znowu bajki opowiada.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.08.2013, 13:28

otóz to. mowiac o tym na KONFERENCJI i zamieszczajac na OFICJALNEJ stronie.

Na pewno Bednarz mowi prawde, przeciez ma dokumenty i widzi co tam w nich jest.

Przeciez nikt ot tak nie mowi takich rzeczy.. bo Wilk od razu by zareagowal, chocby za posrednictwem adwokata.

I drugi kwiatek.. pt. Fabian nie chcial oddac numeru Brożkowi.. jasne.

te dwa przypadki daja kolejny dowod na to ze co innego moze byc napisane w prasie (jeden cos napisze, a potem kazdy to powiela jak lawina) i tak sie rodzi aferka.. a co innego dyskusja na zywo przed kamerami.
Ostatnio edytowane przez c. : 01.08.2013 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.08.2013, 13:43
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, że Miga znowu bajki opowiada.
Komuś jest na ręke robienie czarnego PR Wiśle.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 02.08.2013, 09:31
Mateusz Zając, najlepszy bramkarz młodziezowych Mistrzostw Polski, które Wisła wygrała był na testach w Fulham. Nie zakontraktowali go z powodu... słabej gry nogami. Opowiada tez o szkoleniu w Wiśle i dobrych strzałach... Burligi. Ciekawy wywiad.

http://ekstraklasa.net/byl-na-testac...2d5ce5108d72fb
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.08.2013, 09:49
Sebak napisał(a):Wyświetl post
Mateusz Zając, najlepszy bramkarz młodziezowych Mistrzostw Polski, które Wisła wygrała był na testach w Fulham. Nie zakontraktowali go z powodu... słabej gry nogami. Opowiada tez o szkoleniu w Wiśle i dobrych strzałach... Burligi. Ciekawy wywiad.

wis.la/hm8z7
Podoba mi się podejście tego człowieka do życia, pracy, siebie samego itp... Więcej takich piłkarzy w Wiśle i za chwilę nie trzeba będzie ściągać szrotu zza granicy, bo wychowankowie będą walczyli co roku o MP i puchary...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.08.2013, 10:02
Chavez powolany na sparing z Boliwa (14-go sierpnia). To jest kurcze bez sensu, lubie Osmana ale w obencje sytuacji nie ma z niego zadnego pozytku. SPrzed go do tego Meksyku bo szkoda kasy na pensje.

http://www.90minut.pl/news/217/news2...Hondurasu.html
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.08.2013, 10:44
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Chavez powolany na sparing z Boliwa (14-go sierpnia). To jest kurcze bez sensu ....
No tak, ale przecież chcielibyśmy aby zawodnikami Wisły byli reprezentacji swoich krajów ...
i tak źle i tak do d..
Jak ładnie zauważył Osman: " Nie pojechałem sobie spacerować tylko reprezentować swój kraj ...." (chyba wywiad z dzisiejszej Krakowskiej ..)
A co do meczy towarzyskich to nie wiem czy teraz jest obowiązek puszczać na kadrę czy nie ....
Jest tu jakiś znający się ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 02.08.2013, 10:47
jak wyjazd Chaveza jest w terminie Fifa ,Wisła ma obowiązek go puścić ,jak nie Wisła ma prawo się nie zgodzić
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 02.08.2013, 11:36
Już to kiedyś pisałem, ale co tam - Wisła kontraktując reprezentanta Hondurasu dobrze wiedziała z czym to się wiąże i na co się godzi. A teraz musi warunki współpracy respektować. Skrajną głupotą i nieodpowiedzialnością są dla mnie słowa Smudy o tym czy aby należy mu płacić...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.08.2013, 12:09
Ale czy nie wystarczy porozmawiać z selekcjonerem reprezentacji Hondurasu i wypracować jakiś kompromis ? Przecież Osman jest tam pewniakiem i nie musi grać w każdym meczu towarzyskim a często było tak że leciał tam i siedział w jakimś sparingu na ławce. Zresztą reprezentacji Hondurasu też byłoby na rękę gdyby ich podstawowy stoper regularnie grał w klubie i był w jak najwyższej formie . Może tylko wystarczy porozmawiać z Osmanem , trenerem Jego reprezentacji czy nasz zawodnik musi jeździć na każde zgrupowanie ? Z pewnością jest to lepsze rozwiązanie niż gadanie o dziwieniu się dlaczego klub jeszcze płaci temu piłkarzowi . Przecież to jest normalne że trenerzy klubowi i selekcjonerzy reprezentacji narodowych współpracują ze sobą by zbytnio nie eksploatować swoich czołowych piłkarzy i czasami w mniej ważnych meczach odpuszczać im nieco.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 02.08.2013 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.08.2013, 15:02
widzisz kogoś, kto porozmawia z selekcjonerem Hondurasu?
Smuda? chyba na migi
Bednarz? a czy to jego interes?
Może Cupiał?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.08.2013, 15:10
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...na-prace/46ywy

Cytat:
- Chavez gra więcej w reprezentacji niż w klubie i jest to dla klubu mordęga - mówił Smuda. - Takie są przepisy i my mu tego nie zabronimy, tym bardziej, że chłopak chce grać. Nie mamy już treningów fizycznych i ciężko go sprawdzić, ale robi dobre wrażenie na boisku. Ciągle trenuje i nie dostrzegam żadnych zaległości - dodał trener, by po chwili przypomnieć sobie, że piłkarz do Wrocławia i tak nie pojedzie. - Bo nie ma pozwolenia na pracę - przyznał Smuda.
Ktoś może potwierdzić ? Bo na oficjalnej tego zdania nie ma.

Jeżeli tak to o co kruszymy kopie ?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.08.2013, 16:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post
widzisz kogoś, kto porozmawia z selekcjonerem Hondurasu?
Smuda? chyba na migi
Bednarz? a czy to jego interes?
Może Cupiał?
Bednarz pracuje dla Piasta, Górnika czy dla Wisły że miał być to nie jego interes ?!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.08.2013, 16:42
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Bednarz pracuje dla Piasta, Górnika czy dla Wisły że miał być to nie jego interes ?!
A widzisz Bednarza dzwoniącego do Hondurasu?
Jego zadaniem jest panowanie nad finansami klubu a nie dogadywanie się z selekcjonerami.
Mógłby co najwyżej poprosic selekcjonera Hondurasu, żeby ten Chaveza częściej brał do skladu, by go wypromowac i opchnąć.
Ale zwalniać go? Zdjąc towar z wystawy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów