|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy to do politycznego czy bardziej sportowego się nadaje. Jeśli tego typu ludzie z PO kierują obecnie PZPN-em to nic dziwnego, że ustalają tabelę ekstraklsy czy kto ma wejść do niej z I ligi :
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ani nie jestem posłem, ani członkiem PiSu, a jedynie Ich sympatykiem (do tego w przeciwieństwie do Waszego uwielbienia dla Korwina -> nie bezkrytycznym), więc z tym komunistycznym "wicie/rozumicie towarzysze" trochę ostrożniej = występuję w liczbie pojedynczej nie mnogiej.
Z tego co pamiętam dotychczas wymienialiśmy poglądy na temat dysertacji doktorskiej śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego oraz n/t praw pracowniczych (i w tym temacie udowodniłem, że się mylisz przypisując dbałość o ich przestrzeganie socjalistom), a Ty mi tutaj teraz wyjeżdżasz z linkiem do jakiegoś artykułu/komentarza z 2013 r. trzy lata po Jego śmierci. Doprawdy szeroki masz rozrzut. O to też masz do Niego pretensję? Edyta - Tak to jest mój Przyjacielu, jak się bezkrytycznie powołuje na słowo pisane. Oto wyniki głosowania (http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/age...rGlosowania=23) o którym pisał poseł Kuźmiuk -> ewidentnie widać, że 126 posłów PiSu się wstrzymało od głosu (tak jak Kuźmiuk napisał). Natomiast głosowanie przytaczane przez nieuka na którego się powołujesz dotyczyło "Ordynacja podatkowa, ustawy - Kodeks karny skarbowy oraz ustawy - Prawo celne" a nie jak pisał Kuźmiuk i z czego print screena zamieścił Twój idol nt. "projektu ustawy o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz ustawy - Ordynacja podatkowa". Rozumiem jest lato, słońce przypieka, temperatura doskwiera, ale trochę ostrożniej z takimi oskarżeniami. Wypadałoby je skonfrontować zanim się zacznie walić z "grubej rury" na oślep.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.07.2013 o godz. 15:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I nie zmienisz tego że jesli ktos "wyraża dbałosc o prawa pracownicze", jest zwolennikiem redystrybucji majątku i nadmuchanego aparatu biurokratycznego, panstwa nadopiekunczego oraz regulacji rynku poprzez wszelkiego rodzaju ustawy i prawa na pewno nie jest kapitalistą, liberałem lub jakkolwiek umiejscowiony na prawej stronie sceny politycznej. Link wrzuciłem jako ciekawostke na dwójmyślenie PiSowskich szeregów. Najpierw opresyjną ustawe krytykują i publicznie podkreślają jak zła ona jest, a następnie podczas głosowania rzeczoną ustawe popierają. Znowu sie pomylili? Są tak zapracowani że nawet nie chce im sie przykładac wagi to tego co oni w tym sejmie robia? |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Natomiast co do państwa "nadopiekuńczego" tudzież regulacji rynku czy redystrybucji majątku to szermujesz sloganami, które nijak się mają do gwarancji praw pracowniczych, tego co państwo i związki zawodowe muszą wymagać od pracodawcy, aby pracownik nie stał się niewolnikiem. Coś zamilknąłeś, więc ponawiam swoje pytanie kto się pomylił vel oszukuje PiS i poseł Kuźmiuk czy autor artykułu którego link wrzuciłeś
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.07.2013 o godz. 16:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Patrząc na to, że są tam takie persony jak Winnicki, Kowalski, czy Zawisza toteż można śmiało stwierdzić, że RN to wyłącznie sami liberałowie
Wspominałem już wcześniej, że w tym temacie przez ostatnie lata niezwykle zabawne było wybielanie PiS-u przez jego zwolenników ze wszystkiego co mogło mieć negatywne konotacje, ale to był pikuś przy argumentacji i zakłamaniu jakie stosują miłośnicy najbardziej zagorzałego z zagorzałych przeciwnika "bandy czworga", czy "układu magdalenkowego", który zarazem czuje wciąż sentyment do Jaruzelskiego, czy Kiszczaka. To w końcu rolę liści mają odgrywać Kwaśniewski, Miller, Tusk i Kaczyński, czy prawdziwi czerwoni na czele z Jaruzelski oraz Kiszczakiem? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do panstwa "nadopiekunczego" to wszelkiego rodzaju zmuszanie ludzi do płacenia haraczy ZUSowi czy innych ukrytych danin pod płaszczykiem opieki państwa nad obywatelem. Potem te daniny są tracone na wypłacaniu lewych emerytur czy rent tudziez przejadane przez aparat biurokratyczny. Regulacji rynku ustwami pisanymi pod poszczególnych lobbystów to chyba przykładów nie musze dawac bo każdy widzi jak jest. To nie są puste hasła bo wiemy na jakich zasadach działa polska polityka, wystarczy spojrzec na "wysoką" pozycje Polski w rankingach korupcyjnych na świecie i jak dużo gospodarka traci bo zachodni partnerzy wycofują sie z inwestycji widząc ten bajzel. Swoje trzy grosze do tego dodają tez związki zawodowe domagając sie od pracodawców nieakceptowalnych wymagan jesl chodzi o proby przjecia polskich zakładów przez zagraniczny kapitał. Popatrz sie chociaz na reguralne torpedowane jakiejkolwiek próby restrukturyzacji przemysłu węglowego. W imie obrony praw pracowniczych przemysł upada a podatnicy doplacaja krocie do kazdej tony węgla. Co sie tyczy programu ekonomicznego Ruchu Narodowego to dzięki Bogu pan Zawisza w tym jeszcze rąk nie macza. Dopoki wypowiada sie o tym Bosak to to ma ręce i nogi. Nie jestem wielkim fanem wszystkich tekstów z deklaracji ideowej RN no ale cóż - nie mozna miec wszystkiego. TrzEba troche isc na kompromis bo ważniejsze jest osiągnięcie celów długofalowych niż tylko doraźnych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"TrzEba troche isc na kompromis bo ważniejsze jest osiągnięcie celów długofalowych niż tylko doraźnych."
To zdanie każdy powinien sobie wydrukować i oprawić. Nie ma partii idealnych, tak samo jak idealnych polityków, więc chcąc nie chcąc zawsze jakiś kompromis podejmujemy. W Polsce nie istnieje centrowa partia z generalnie liberalnym programem gospodarczym, szanująca swobody obywatelskie i nie mająca światopoglądowych natręctw, więc trzeba wybierać z puli partii, które realnie funkcjonują w polityce. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|||
W kwestii ubezpieczeń społecznych, jak na razie nikt nic lepszego nie wymyślił. Ludzie harują po to przez 50 lat swojego życia, żeby parę lat odpocząć przed śmiercią bez obawy, że jakiś szajbus pokroju Korwina przyjdzie i będzie im nawijał, że 50 lat dali się okradać, a teraz są darmozjadami, na których niby on i jego młodzi poplecznicy musi biedak pracować.
wis.la/mr5dp Oczywiście to wszystko zapewne się wkrótce będzie zmieniać na gorsze przez pakiet klimatyczny, ale co do tego mają związki zawodowe Pracowałeś kiedyś w kopalni Związki zawodowe walczą (a przynajmniej powinny to robić) o przestrzeganie praw pracownika, warunków zatrudnienia, godnej płacy za uczciwą pracę, czasu do wypoczynku etc. Pracownik indywidualnie jest zawsze w gorszej sytuacji od pracodawcy i jeżeli za przestrzeganiem jego praw nie będzie stało państwo i związki zawodowe to bardzo szybko wrócilibyśmy do czasów niewolnictwa i pańszczyzny, gdzie pracodawca traktowałby pracownika w sposób uznaniowy, od swojego widzimisię uzależniając czy np. pozwoli Paniom kasjerkom w Biedronce udać się za potrzebą do toalety czy też nakaże Im się zaopatrzyć w pampersy dla dorosłych. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Sprawa Wrangla a Traktat Ryski. Dosyć ciekawe moim zdaniem.: http://lubczasopismo.salon24.pl/2rp....ngel-zdradzony
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Offline |
||
Poza tym wg mnie wciąż idziesz śladem medialnej nagonki, która brała w obronę celebrytów i polityków podejrzanych o korupcję przez CBA czy ABW. Czyli co nierówność wobec prawa Nie zgadzam się także z Tobą kiedy twierdzisz, że były tylko działania krótkofalowe, bowiem Ziobro będąc ministrem sprawiedliwości jednak rozpoczął rozbijanie korporacyjnej sekty prawniczej ułatwiając dostęp do aplikacji. Ówczesny rząd PiSu wręcz spotykał się z oskarżeniami (i nadal słyszę takie zarzuty, zresztą w Twoich tekstach też to daje się zauważyć - jednak nie dostrzegasz, że przeczy to i nie współbrzmi z innymi Twoimi zarzutami), że zbyt wiele "srok za ogon" próbował naraz łapać, narażając się wszystkim po kolei. Mam tu na myśli lustrację na uczelniach i urzędach (w moim odczuciu sprawa priorytetowa) gdzie koniec końców wymiękli trochę po słynnym buncie Geremka (choć o ile się nie mylę to nie od nich było zależne a od decyzji TK), rozbicie kasty prawniczej i ułatwienie dostępu do zawodów prawniczych osobom nieskoligaconym etc. etc. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem czego tu nie mozna zrozumiec. Powolanie cba jako kolejnej specsluzby bylo nieporozumieniem. Takowoz wysylanie Ziobry na konferencje prasowe po wykryciu jakis domniemanych przestepstw. Krotko I na temat: czeba byc niespelna rozumu zatrudniac coraz wiecej psow gonczych jak wszystko I tak padnie w sadach bo swoj swojego nie skaze. Tu nie trzeba byc jakims bieglym analitykiem zeby zrozumiec to prosta zaleznosc. Wiec po co narazac sie na smiesznosc i dawac amunicje przeciwnikowi jak po naglasnianej konferencji prasowej przedstawiajac nawet najmocniejsze dowody nie doprowadzi sie do skazania bo sad jest opanowany przez kumpli tych ktorych staja na wokande.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Pozdrawiam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
21,6 mln zł wypłacone przez Tuska na nagrody dla swoich w obecnym roku
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/2...ku_277690.html a dla tych 800 tyś głodnych dzieci szczaw i mirabelki
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.07.2013 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Taką decyzję po długich negocjacjach podjął cypryjski rząd. Pieniądze stracą klienci dwóch największych banków: Banku Cypru i likwidowanego banku Laiki. Takie posunięcie jest skutkiem porozumienia z marca między cypryjskim rządem a przedstawicielami Europejskiego Banku Centralnego, Komisji Europejskiej i Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Obok opodatkowania depozytów na Cyprze wymuszono też zmiany w prawie bankowym i oszczędności w budżecie. Początkowo niższym opodatkowaniem miały być obłożone wszystkie depozyty jednak cypryjski parlament nie wyraził na to zgody. Ciekawe czy nas tez bedzie czekać wariant cypryjski.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wyrok...winnieni/bswnz
Czy kiedykolwiek służby zdecydują się ujawnić prawdę jak było naprawdę? Czy może nasze dzieci poznają prawdę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
czytając takie wpisy w pełni rozumiem słowa Pana KW, który tak wypowiedział się w ostatnim wywiadzie: " Ja po prostu nie chcę, żeby ludzie, którzy traktują władzę jak odwet, zajmowali się współczesnością. " |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak możemy poznać prawdę ws. będącej podwaliną wszelkich koneksji w III RP?
Zabójstwa i samobójstwa z przełomu wieków, do których zaliczymy właśnie sprawę Papały, Dębskiego, Olewnika, Sekuły oraz kilku innych mniej prominentnych polityków, biznesmenów i gangsterów rzutowały i nadal rzutują na całą scenę biznesowo-polityczną w tym kraju. Wspólnym mianownikiem tych zdarzeń były dobre relacje wszystkich tych osób z półświatkiem przestępczym, znajomości w Pruszkowie, czy Wołominie, a także wspólne interesy, bądź protekcja biznesowo-polityczna z ich strony. Podobny casus do sprawy smoleńskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Przez ludzi, którzy mają takie podejście jak ty jest chujowo, nic innego się nie liczy tylko czubek własnego nosa. Tylko wtedy będziemy mocnym państwem gdy każdy wyjdzie poza swój egoizm i zacznie interesować się dobrem drugiego Polaka i Polski. No ale co ja tam wiem, pewnie reprezentuje ciemnogród a ty jesteś europejski i od prawdy, sprawiedliwość ważniejsza kasa i żarcie Cytat:
Nie wiem kto to jest pan KW ale być może jak ktoś ma coś na sumieniu to nie chce żeby wykonano odwet na nim ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
konserwa
Offline |
|
Cytując klasyka "wężykiem, Jasiu, wężykiem". Szpeniowi pewnie chodzi o ku[b/p]ę gminną i jego durności z "Polityki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Chyba domyślasz się jaki wpływ na przestępczość ma nieuchronność kary i jaki może mieć wpływ fakt, że w tym kraju morderca szefa policji chodzi sobie bezkarnie po ulicach, a spora część ludzi ma to głęboko w d..... Nie wiem jak Ty, ale ja wolę mieć i pełny portfel i zapewnione minimum bezpieczeństwa, lub przynajmniej świadomość, że jak ktoś mnie ustrzeli to nie ujdzie mu to na sucho. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Niedawno podano że Papałe zabito dla Deawoo....co tu duzo mówić dla zdobycia takiej Koreańskiej maszyny warto nawet zastrzelić..
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.07.2013 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jaroo1,JEDREK76 i BBudowniczy
nauczcie się czytać co ludzie piszą, bo tworzycie jakieś dziwne teorie na kanwie niezrozumienia słowa pisanego. Napisałem wyraźnie: trzeba wyjaśnić sprawę i poznać prawdę. Ale żeby budować na tym naszą tożsamość, teraźniejszość, a zwłaszcza przyszłość to jest czysta głupota. Dziś mamy w Polsce inne zmartwienia niż zastanawianie się czy ktoś kręcił lody w wariackich latach 90 czy zdobuł duży szmal nie wiadomo jak i skąd. Zajmijcie się opieką medyczną, podatkami, tworzeniem miejsc pracy. Historia kiedyś sama się obroni, dziś zajmijcie się tym co mamy teraz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale co cię obchodzą podatki czy opieka medyczna? I tak kiedyś umrzesz, co zjesz to wydalisz. Nie lepiej jeść trawę, szczaw i mirabelki i pić deszczówkę?
Zyloby się wtedy łatwiej, nie musiałbyś się przejmować o "jutro". Rozważ to. Ewentualnie zostań płatnym mordercą czy coś takiego. Jak się wysoko wkręcisz to do pudła cię nie wsadzą a będziesz sobie żył na poziomie i wtedy w dupie będziesz miał podatki i opiekę medyczną. Chciałbyś zostać zjadaczem trawy albo mordercą? Pewnie bys nie chciał. Widzisz, tak to jakoś jest, że coś w glowie ci mówi, że lepiej pracować, martwić się o podatki itp niż mieć wyjebane i jeść szczaw, sumienie ci nie pozwala zabijać a nas od ciebie różni jeszcze to, że oprócz tych dwóch rzeczy chcemy żeby Polska była wielka, żeby było w naszym kraju sprawiedliwie i takie sprawy są dla nas tak samo ważne jak ekonomia i czyste sumienie. PS Czy przypadkiem Szpen się na tym forum o śp. Blidę nie martwił i po PiSie za to nie jechał? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znowu słychać Słowika trele: Jak piękny jest świat z ....Donaldem Tuskiem na czele !
Donald, dziekuję. Załatw jeszcze odszkodowanie. Zapraszam na grilla. |
|
|