|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niech mi ktoś wytłumaczy rozsądnie o co tu chodzi pod tym linkiem?
Dochody z prostytucji zasilą budżet ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
FraMat mina Dana z Twojego avatara jest adekwatna do stawianego przez Ciebie pytania
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
Poza tym może nam wzrosnąć składka do UE (bo jest liczona od PKB). czyli jak zawsze - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze ![]() Ale tytuł "dochody z prostytucji zasilą budżet" jest mylący i nieprawdziwy, bo te dochody pozostaną poza budżetem, a jedynie będą wliczane (i to tak naprawdę na oko) do PKB, to statystyka a nie zwiększony fiskalizm ![]() pozdrawiam ![]()
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze" Michał Probierz |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To przecież oczywiste, że celem jest doprowadzenie Polski do sytuacji bez wyjścia. Najpierw rozsprzedali co się da za drobne, a teraz pożyczają i przyznają sobie premie. Kto tych ..... jeszcze popiera?
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.07.2013 o godz. 13:25.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
![]()
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze" Michał Probierz |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Trochę o systemie okupującym obecnie Polskę. Z perspektywy milionera. http://natemat.pl/69163,kamil-cebuls...mial-pieniadze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
buehehe, ale żeś dał newsa. olaboga ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
(P)Rezydent ratyfikował pakt fiskalny
http://biznes.onet.pl/prezydent-raty...1,1,news-detal |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
2. tak tak.... ![]() 3. Ja mysle ,że Kaczyński chodzi z obstawą nie tylko dlatego ,że sie boi że mu ktoś zrobi kuku , on się lansuje tak jakby był premierem. Chodzi z obstawą ,żeby ciemny lud myślał ,że ma do czynienia z zajebiście ważną personą. Reasumująć nadęte ego prezesa kosztuje podatników 3 mln zł rocznie.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 24.07.2013 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Resocjalizacja" po polsku. http://tomaszczukiewski.natemat.pl/6...-jednego-grama
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Z tego co czytam to pomysł jednego ze związków (OPZZ-tu), dlaczego więc odpowiedzialnością za niego obarczasz wszystkich związkowców
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I tak pierwszy prog ostroznosci przeszedl do niebytu. Za to nalezy sie jak nic Trybunal Stanu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Jego próg nie interesuje, on prawicowiec walczy z PiS i związkami zawodowymi, bo za darmo mają biura, no i o zgrozo dostają pensję. Policz kolego kamikaze ile poszło na premie dla rządzących w samym sejmie. Nie na pensje, tylko na premie. Jak się zorientujesz że kasa dla związkowców to w porównaniu do tego pryszcz to schowaj się i nie wychodź ... Oczywiście dalej możesz udawać idiotę jak dotychczas, jak wolisz... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Powód: Philip Zimbardo
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 26.07.2013 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chyba Zimbargo?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O zapomnianym rozkazie gen. Sosnkowskiego, Cat - Mackiewicz: http://www.kresy.pl/kresopedia,histo...-sosnkowskiego
---------------- Polityka UK wobec Polski. II WŚ. http://www.teologiapolityczna.pl/mac...kiej-polityki/
Ostatnio edytowane przez yarow : 27.07.2013 o godz. 02:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zagrywki socjotechniczne? I to ma być kryterium? Przepraszam, ale lemingiem nie jestem i choćby i jeden i drugi korzystali z tego samego podręcznika, wiem, kto jest kto i co sobą reprezentuje. A twierdzenia że jeden i rugi to to samo bo sztuczki te same to skrajna naiwność, którą propagandyści chcą wykorzystać żeby namieszać w głowach. Proste pytanie, kto głosował za zniesieniem progu ostrożnościowego, a kto przeciw? Więc o czym tu więcej gadać... ps. Co do eksperymentu, co on ma wspólnego z Kaczyńskim i Tuskiem? To że ludzie w podobnych okolicznościach zachowują sie podobnie jest naturalne, natomiast wnioskowanie na tej podstawie ze skoro jeden kłamie i kradnie to drugi też kłamałby i kradłby jest totalnym debilizmem i prowadzi do debilnej konstatacji "wszyscy kradną" albo "jak nie ja ukradnę to ukradnie inny". Wybacz ale tylko zmanipulowany kretyn w takie bzdury uwierzy. Ja wiem ze nie wszyscy kradną i takich właśnie trzeba wybierać do rządzenia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.07.2013 o godz. 10:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Skończ wklejać głupoty od tego durnia.
Ani z językiem polskim nie jest on za pan brat, ani ze zdrowiem psychicznym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W poprzednim poscie przyczepiles sie do Kamikadze ze podlicza koszty zatrudnienia zwiazkowca a nie patrzy na pensje zarzadu. Czyli wywod prosty - oni biorą ciężki pieniadze za frajer to dlaczego i my nie powinnismy robic tego samego. Dla mnie i jedno i drugie to patologia. Za zniesienim progu ostroznosciowego, ktory notabene zostal przekroczony juz pare ladnych lat temu, glosowala koalicja PO-PSL i oni, co najwyzej za dwa lata, powinni poniesc karna odpowiedzialnosc za doprowadzenie Polski do ruiny. Nie mowie o odpowiedzialnosci moralnej bo takowej nasza klasa polityczna nie posiada. I nie mowie tu o szeregowych p'osłach, bo oni tylko wykonują rozkazy/ mają sprany mózg, tylko o liderach z Tuskiem i Rostowskim na czele. Co do socjotechniki: Zarówno Tusk jak i Kaczynski najchętniej odwołują sie do prymitywnych uczuc jak nienawisc i agresja. Wychodowaliwali sobie grupe zagorzałych zwolenników, nakreslili jasno granice, wykreowali wimaginowanego przeciwnika i napuszczają na siebie ludzi. Oczywiscie Tuskowi to lepiej wychodzi bo ma za sobą srodki masowego przekazu. Jednak strasznie irytujące jest to że oboje sa nastawieni bardzo konfrontacyjnie, jakby ich mottem była sentencja "dziel i rządź". Na dłuższą mete taka taktyka nie zda egzaminu i wyborcy odwdzięcza sie przy urnach wyborczych. Przykład Zimbardo podałem własnie żeby zaakcentowac jak łatwo bezwolnie z dobrych ludzi można zrobic "oprawców" i "ofiary" i jak sprawic aby te dwie grupy ludzi zaczeły sie szczerze nienawidziec. I właśnie dlatego narasta we mnie niechęć do popierania zarówno bardzo zręcznego manipulatora i marnego polityka jakim jest imć Tusk oraz umiarkowanie dobrego polityka i bardzo nieudolnego manipulatora jakim jest Jarosław Kaczynski. Dla obu mam ten sam zarzut: Traktują obywateli jako tłum, jako narzedzie do zdobycia władzy, bardzo przedmiotowo. Nie tędy droga. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś chce traktować obywateli podmiotowo to zaraz pojawiają sie opinie, że jest demagogiem bo mówi to co ludzie chcą słuchać. Wiec to nie takie proste. Nieważne co kto mówi, ważne co robi jak już władzę uzyska. I na tej podstawie powinien być oceniany. Dlatego takie śmieszne jest wysłuchiwanie zarzutów dotyczących PiS skoro od 6 lat nie mają na nic wpływu, a w tym celuje twój rzekomo prawicowy kolega. Nie ocenia rządzących mimo, że podczas drugiej kadencji ciężko na kogoś zwalić. On zniechęca do PiS. Jaki w tym cel? I kto może go mieć. Odpowiedź jet prosta i smutna zarazem.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szczerze to ja tez probuje przekonac ludzi zeby zamiast na PiS czy PO głosowali w nadchodzących wyborach na Ruch Narodowy. I prosze nie mitologizuj mi tu tego dwuletniego okresu rządów PiSu bo oprócz tego że wpadli na genialnie prostą zasade że żeby podwyższyc wpływy budżetowe trzeba obniżyc podatki, za co im chwała trzeba też pamietac ze ich rzady przypadły na okres globalnej hossy co niewątpliwie im pomogło. Ale spójrz na drugą strone medalu: Zamiast kontynuowac co zaczeli uwikłał sie Jarosław w wojenki podjazdowe z wszystkimi dookoła co doprowadziło do przedterminowych wyborów. Jesli byłby w rzeczywistosci prawdziwym mężem stanu dbajacym o Polske to dobrem nadrzędnym byłoby maksymalne wykorzystanie światowego wzrostu gospodarczego dla dobra obywateli a wojny w piaskownicy powinien odłozyc na bok albo rozegrac je profesjonalnie. Ale dobrze o tym wiemy jak łatwo podpuscic Kaczyńskiego oraz jego żołnierzy i Tusk na spółke z WSI wyrolowali go na szaro. Załatwili jak pieciolatka.
A tak na magrinesie to nawet teraz jakos cicho o jakiś pomysłach PiSu na uzdrowienie gospodarki i szczerze to po odejsciu Wiplera nie widze jakiegoś konkretnego "lidera" na Nowogrodzkiej który tego zadania chciałby sie podjąc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Zrób sondę zamiast wciskać ciemnotę. Gdzie Ty chłopie prawdę piszesz? Pensje związkowców cię bolą? To dokładnie tak jak komuchów z TVN. Niczym sie od nich nie różnisz i choćbyś sobie na czole wytatuował "prawicowiec" to swoim zachowaniem jak ulał pasujesz do postkomunistycznej bandy, która podobnie jak ty uważa że pis jest głównym wrogiem. Kogo chcesz oszukać ? Czy ta Nowa Prawica da chociaż radę zarejestrować listy we wszystkich okręgach czy tak jak ostatnio spi.... sprawę i umoczy tysiące głosów naiwnych, o których się tak martwisz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.07.2013 o godz. 16:10.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Ty jakiego byś chciał podziału dóbr, czyli kasy z podatków. Niesprawiedliwego? Widać że nasłuchałeś się propagandy i zamiast myśleć to powtarzasz jak papuga. Wiesz co to jest sprawiedliwy podział? To chociażby wybudowanie w miasteczku basenu, drogi, dworca, kanalizacji jeśli takiej nie ma. Zamiast przyznania sobie premii. Albo dofinansowania pociotkowi czy opłacającemu się "inwestorowi". Dla Ciebie widzę to za trudne.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ktos tu chyba wypiera ze swiadomosci ze to Jarek zdecydowal sie na przedwczesne wybory bo mial nadzieje ze przejal glosy Giertych i Leppera i będzie rzadził sam. I sie przeliczył. Grubo. A upadek "koalicji" sprowokował sam powołując Mojzesowicza. Afera gruntowa była tak grubymi nićmi szyta że niemożliwe żeby JarKacz o tym nie wiedział. I pewnie mi tez powiesz że te wszystkie akcje z Ziobrą czy Wassermanem to tak naprawde sie nie stały? Że nie były nastawione na krótkotrwały poklask? Pieski szczekały bez nadzoru pana? To wszystko było zaplanowane - Jarek wszedł "all in" - i przegrał. I taka jest prawda.
A tak przy okazj - wyzywanie od komuchów czy postkomuchów ludzi którym nie na reke samodzielne objecie rządów przez PiS - bardzo classy i jakze dobrze podkresla mój poprzedni post o socjotechnice.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 27.07.2013 o godz. 17:07.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Słysząc rozmówki jakie wzajem toczyli między sobą Kornatowski, Netzel, czy Kaczmarek jedyną i główną pretensje jaką można mieć do Kaczyńskiego to że w ogóle takich ludzi na stanowiska powołał. A jeśli chodzi o "wyzwiska" to spójrz najpierw do "swojego ogródka" i etykietek "socjalistów", jakie wraz ze swoim guru Ty i Twój kolega przypinacie wciąż wszelkim jego przeciwnikom politycznym. Swoją drogą to ze strony Korwina byłego członka Związku Młodzieży Socjalistycznej to z deczka hipokryzją zalatuje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To że cenie wolnosc jednostki i blisko mi do idei libertarianskich wcale nie znaczy że jestem "wyznawcą" Korwina. A co do etykietki socjalisty to juz napisałem i udowodniłem dlaczego tak sądze. Faktów nie zmienisz. Chyba że będziesz operował "faktami medialnymi". |
|
|