The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2013, 12:30
Niech mi ktoś wytłumaczy rozsądnie o co tu chodzi pod tym linkiem?

Dochody z prostytucji zasilą budżet

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.07.2013, 12:39
FraMat mina Dana z Twojego avatara jest adekwatna do stawianego przez Ciebie pytania
What's new?

fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 24.07.2013, 12:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś wytłumaczy rozsądnie o co tu chodzi pod tym linkiem?

Dochody z prostytucji zasilą budżet

hehe, z grubsza chodzi o to, że napompujemy trochę statystyki co do PKB, czyli statystycznie będziemy mieli np. lepszą relację długu do PKB (to tak jakbyś chciał pożyczyć pieniądze i podał swoje lewe, nieoficjalne dochody żeby zwiększyć zdolność kredytową).
Poza tym może nam wzrosnąć składka do UE (bo jest liczona od PKB).
czyli jak zawsze - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
Ale tytuł "dochody z prostytucji zasilą budżet" jest mylący i nieprawdziwy, bo te dochody pozostaną poza budżetem, a jedynie będą wliczane (i to tak naprawdę na oko) do PKB, to statystyka a nie zwiększony fiskalizm

pozdrawiam
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.07.2013, 13:00
O co wam chodzi, jest spokojnie i normalnie złodzieje balują uczciwi głodują, nie to co w ponurych czasach rządów PiSu. Nie pamiętacie już "małpy w czerwonym"? Na samą myśl skóra ciepnie

Jak kurdupel wróci do władzy to ja wyjeżdżam .
Hej Nasz TS !!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2013, 13:08
fidello napisał(a):Wyświetl post
hehe, z grubsza chodzi o to, że napompujemy trochę statystyki co do PKB, czyli statystycznie będziemy mieli np. lepszą relację długu do PKB (to tak jakbyś chciał pożyczyć pieniądze i podał swoje lewe, nieoficjalne dochody żeby zwiększyć zdolność kredytową).
Poza tym może nam wzrosnąć składka do UE (bo jest liczona od PKB).
czyli jak zawsze - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
Ale tytuł "dochody z prostytucji zasilą budżet" jest mylący i nieprawdziwy, bo te dochody pozostaną poza budżetem, a jedynie będą wliczane (i to tak naprawdę na oko) do PKB, to statystyka a nie zwiększony fiskalizm

pozdrawiam
No więc czy to nie jest jakaś paranoja?
Tu nawet nie o to chodzi, że podaje swoje lewe dochody żeby zwiekszyć zdolność kredytową, ale podaję nie swoje dochody (bo te dochody nie zasilają budżetu) po to, żeby móc zwiekszyć swoje zadłużenie.
W ten sposób faktycznie "nie moje dochody" pozwalają mi na zwiększenie mojego zadłużenia, czyli wprowadzenie nowych pieniędzy do budżetu.

Czekam kiedy UE stwierdzi, że do PKB można zaliczać także spodziewane dochody z działek na Księżycu i w ten sposób "legalnie" zwiększać zadłużenie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Drozd
Senior Member

Stary 24.07.2013, 13:22
To przecież oczywiste, że celem jest doprowadzenie Polski do sytuacji bez wyjścia. Najpierw rozsprzedali co się da za drobne, a teraz pożyczają i przyznają sobie premie. Kto tych ..... jeszcze popiera?

Cytat:
"Muszę przyznać, że z całego tego zgiełku jedynie PiS podało zbliżoną ilość podpisów, jakie uzbierało, ba nawet zaniżając ich liczbę. Deklarowali 48 tys., w rzeczywistości organizatorzy doliczyli się 49 tys. podpisów, jakie dostarczyły warszawskie struktury PiS" - napisał Gierej na swoim blogu.

Inne partie znacznie mniej przyłożyły się do realizacji jak najbardziej słusznej idei referendum ws. odwołania skompromitowanej prezydent Warszawy.

Po PiS-ie najwięcej podpisów zebrało niespodziewanie Stronnictwo Demokratyczne, które nie ma nawet swojej reprezentacji w parlamencie. Wynik SD to 7 tys. podpisów.

Silny w Warszawie Ruch Palikota, który przed kamerami TV bardzo głośno mówił o swoim wkładzie w referendum, zebrał zaledwie... 1,5 tys. podpisów, czyli 3 proc. całej ich liczby. Mariusz Gierej przypomina, że działacze Ruchu Poparcia Palikota deklarowali w mediach, iż złożyli 7 tys. podpisów - jak widać, mijali się z prawdą... Podobną liczbę podpisów zebrał Ruch Republikański byłego posła PiS Przemysława Wiplera: 1,4 tys.

Kompromitacją zakończył się udział w zbieraniu podpisów partii Solidarna Polska. Ugrupowanie Zbigniewa Ziobry zebrało... 350 podpisów. Jeszcze gorszy wynik odnotował Kongres Nowej Prawicy - 100 podpisów. Polska Jest Najważniejsza - żadnego.

Dodajmy, że najwięcej osób - 170 tysięcy - przekonała do wniosku o referendum Warszawska Wspólnota Samorządowa przy wsparciu różnych mniejszych organizacji. Mariusz Gierej podsumowuje na blogu: "Okazuje się, że w Warszawie oprócz WWS-u i PiS dość skuteczne struktury spośród opozycji ma jeszcze jedynie Stronnictwo Demokratyczne. Cała reszta w postaci RPP, RR, SP, KNP, PJN wisi na klamce w mediach i ich siła polega tylko na tym, że zajmują czas antenowy i dużo krzyczą".
http://niezalezna.pl/44015-ktora-par...ez-konkurencji
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.07.2013 o godz. 13:25.
Hej Nasz TS !!
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 24.07.2013, 13:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No więc czy to nie jest jakaś paranoja?
Tu nawet nie o to chodzi, że podaje swoje lewe dochody żeby zwiekszyć zdolność kredytową, ale podaję nie swoje dochody (bo te dochody nie zasilają budżetu) po to, żeby móc zwiekszyć swoje zadłużenie.
W ten sposób faktycznie "nie moje dochody" pozwalają mi na zwiększenie mojego zadłużenia, czyli wprowadzenie nowych pieniędzy do budżetu.

Czekam kiedy UE stwierdzi, że do PKB można zaliczać także spodziewane dochody z działek na Księżycu i w ten sposób "legalnie" zwiększać zadłużenie.
wiesz co, może moje porównanie ze zdolnością kredytową nie było całkiem adekwatne... bo pieniądze z czarnej i szarej strefy nie są zaliczone do dochodów budżetu tylko do produktu krajowego brutto. Może i ma to jakiś tam sens, bo przecież pieniądze zarobione w tej strefie trafiają też na rynek, więc może słusznie będzie się je teraz liczyć? Skoro PKB to WSZYSTKIE wytworzone w danej jednostce czasu dobra i usługi, to te nielegalne też. Zresztą - do PKB wlicza się przecież już od dawna część szarej sfery - te dochody które są z legalnej działalności, ale ukrywane w celu uniknięcia płacenia podatków, teraz dodawać będą także z działalności nielegalnej. Całe to zamieszanie wydaje mi się trochę sztuczne, bo to tylko statystyka...
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.07.2013, 14:40
Trochę o systemie okupującym obecnie Polskę. Z perspektywy milionera. http://natemat.pl/69163,kamil-cebuls...mial-pieniadze
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.07.2013, 14:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kasia Tusk wydaje na kremy 850 zł miesiecznie
http://www.fakt.pl/Kasia-Tusk-ma-dro...,221829,1.html

buehehe, ale żeś dał newsa. olaboga ...
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.07.2013, 15:31
(P)Rezydent ratyfikował pakt fiskalny
http://biznes.onet.pl/prezydent-raty...1,1,news-detal
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.07.2013, 15:38
Drozd napisał(a):Wyświetl post
1.Jak przez lata przyp... sie do Kaczyńskiej nie przyszło ci hipokryto do głowy, że to nie sprawa polityczna.
2.Wszystko lepsze niż komusze gadzinówki.
3. Wole to ma kura ! Jakby POwskie debile nie posuwały się do gróźb, milion rocznie na ochronę lidera opozycji można by zaoszczędzić. Ale, że z debilami lepiej ostrożnie to niestety ale milion trzeba wydać.
1.Różnica jest taka ,że Martusia Kaczyńska brała udział w wiecach politycznych i wielokrotnie się wypowiadała na temat smoleńska,który akurat przez Pisowców jest traktowany jak czysta polityka.Tuskówna się do polityki nie miesza , więc pisanie o niej że sobie kupiła krem przez pryzmat polityki to jakiś absurd
2. tak tak....
3. Ja mysle ,że Kaczyński chodzi z obstawą nie tylko dlatego ,że sie boi że mu ktoś zrobi kuku , on się lansuje tak jakby był premierem. Chodzi z obstawą ,żeby ciemny lud myślał ,że ma do czynienia z zajebiście ważną personą. Reasumująć nadęte ego prezesa kosztuje podatników 3 mln zł rocznie.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 24.07.2013 o godz. 15:41.
yarow
Senior Member

Stary 24.07.2013, 23:33
"Resocjalizacja" po polsku. http://tomaszczukiewski.natemat.pl/6...-jednego-grama
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 25.07.2013, 08:10
I kolejny przejaw głupoty związkowców. Wszystkie PITy ogólnie dostepne.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 25.07.2013, 12:01
Z tego co czytam to pomysł jednego ze związków (OPZZ-tu), dlaczego więc odpowiedzialnością za niego obarczasz wszystkich związkowców
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2013, 14:12
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co czytam to pomysł jednego ze związków (OPZZ-tu), dlaczego więc odpowiedzialnością za niego obarczasz wszystkich związkowców
To przykład. Nie obarczam wszystkich zwiazkowcow głupota natomiast tych którzy w rubryce wpisują sobie zawód: związkowiec. Tylko nie zapominaj ze zwiazkowcy społeczni którzy naprawde chca zrobic różnice sa na samym dole hierarchii. Czy spojrzysz na OPZZ czy na Solidarnosc czy na jakikolwiek inny zwiazek spoeczny w Polsce jest zawsze to samo. Na dole jest grupa ludzi którzy chca dobrze otoczona ludźmi który są bo jest im tak wygodnie albo klakierami. Wyzej w hierarchii jest lokalny lider, "baron" można by rzec. Aparatczyk ktoremu udało sie dostac kilka szczebelków wyzej niż inni. Potem jest szczebel krajowy, zjazdy plenarne i tak dalej, a to juz jest festiwal mężczyzn o buraczanych twarzach i kobiet z czerwonymi rękami. Krótko mowiąc im dalej w las tym niektórzy coraz bardziej zapominają skąd pochodzą i coraz bardziej im te przywileje wladzy, z którą chcieli walczyc, pasują. Nihil novi - ot taka naleciałosc komunistyczna pielegnowana przez obecy system
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2013, 11:45
I tak pierwszy prog ostroznosci przeszedl do niebytu. Za to nalezy sie jak nic Trybunal Stanu.
Drozd
Senior Member

Stary 26.07.2013, 12:05
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
I tak pierwszy prog ostroznosci przeszedl do niebytu. Za to nalezy sie jak nic Trybunal Stanu.
Popatrz co bardziej boli Twojego ideologicznego partnera .

Jego próg nie interesuje, on prawicowiec walczy z PiS i związkami zawodowymi, bo za darmo mają biura, no i o zgrozo dostają pensję. To faktycznie nie do pomyślenia.

Policz kolego kamikaze ile poszło na premie dla rządzących w samym sejmie. Nie na pensje, tylko na premie. Jak się zorientujesz że kasa dla związkowców to w porównaniu do tego pryszcz to schowaj się i nie wychodź ...

Oczywiście dalej możesz udawać idiotę jak dotychczas, jak wolisz...
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2013, 12:58
Popatrz co bardziej boli Twojego ideologicznego partnera .

Jego próg nie interesuje, on prawicowiec walczy z PiS i związkami zawodowymi, bo za darmo mają biura, no i o zgrozo dostają pensję. To faktycznie nie do pomyślenia.

Policz kolego kamikaze ile poszło na premie dla rządzących w samym sejmie. Nie na pensje, tylko na premie. Jak się zorientujesz że kasa dla związkowców to w porównaniu do tego pryszcz to schowaj się i nie wychodź ...

Oczywiście dalej możesz udawać idiotę jak dotychczas, jak wolisz...
Czyli hulaj dusza piekla nie ma. Oni kradna to my tez mozemy. O to ci chodzi? Rzeczywiscie podziwu godna logika. A to ze 50% zostalo przekroczone juz dawno niewazne, wazne zeby dokopac wyimaginowanemu wrogowi. Moze bys tak wzial do reki prace braci Wareckich albo tego od eksperymentu wieziennego ze Stanford - Zimbardo. Przeczytaj i pomysl jak bardzo podobni sa Tusk z Kaczynskim jesli chodzi o zagrywki socjotechniczne
Powód: Philip Zimbardo
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 26.07.2013 o godz. 14:01.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.07.2013, 13:56
Chyba Zimbargo?
yarow
Senior Member

Stary 27.07.2013, 01:43
O zapomnianym rozkazie gen. Sosnkowskiego, Cat - Mackiewicz: http://www.kresy.pl/kresopedia,histo...-sosnkowskiego

----------------

Polityka UK wobec Polski. II WŚ.
http://www.teologiapolityczna.pl/mac...kiej-polityki/
Ostatnio edytowane przez yarow : 27.07.2013 o godz. 02:04.
Drozd
Senior Member

Stary 27.07.2013, 09:48
Czyli hulaj dusza piekla nie ma. Oni kradna to my tez mozemy. O to ci chodzi? Rzeczywiscie podziwu godna logika. A to ze 50% zostalo przekroczone juz dawno niewazne, wazne zeby dokopac wyimaginowanemu wrogowi. Moze bys tak wzial do reki prace braci Wareckich albo tego od eksperymentu wieziennego ze Stanford - Zimbardo. Przeczytaj i pomysl jak bardzo podobni sa Tusk z Kaczynskim jesli chodzi o zagrywki socjotechniczne
Jakie kradną? Pensja za wychylanie się to chyba nie kradzież, natomiast roczna premia po tygodniu pracy to co innego. Zrównywanie jednego i drugiego to właśnie socjotechnika. Jeszcze desperat koszt wynajmu biur wlicza, przeciez to żenujące.

Zagrywki socjotechniczne? I to ma być kryterium? Przepraszam, ale lemingiem nie jestem i choćby i jeden i drugi korzystali z tego samego podręcznika, wiem, kto jest kto i co sobą reprezentuje. A twierdzenia że jeden i rugi to to samo bo sztuczki te same to skrajna naiwność, którą propagandyści chcą wykorzystać żeby namieszać w głowach.

Proste pytanie, kto głosował za zniesieniem progu ostrożnościowego, a kto przeciw? Więc o czym tu więcej gadać...

ps. Co do eksperymentu, co on ma wspólnego z Kaczyńskim i Tuskiem? To że ludzie w podobnych okolicznościach zachowują sie podobnie jest naturalne, natomiast wnioskowanie na tej podstawie ze skoro jeden kłamie i kradnie to drugi też kłamałby i kradłby jest totalnym debilizmem i prowadzi do debilnej konstatacji "wszyscy kradną" albo "jak nie ja ukradnę to ukradnie inny". Wybacz ale tylko zmanipulowany kretyn w takie bzdury uwierzy. Ja wiem ze nie wszyscy kradną i takich właśnie trzeba wybierać do rządzenia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.07.2013 o godz. 10:01.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.07.2013, 10:37
Skończ wklejać głupoty od tego durnia.

Ani z językiem polskim nie jest on za pan brat, ani ze zdrowiem psychicznym.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2013, 12:24
Jakie kradną? Pensja za wychylanie się to chyba nie kradzież, natomiast roczna premia po tygodniu pracy to co innego. Zrównywanie jednego i drugiego to właśnie socjotechnika. Jeszcze desperat koszt wynajmu biur wlicza, przeciez to żenujące.

Zagrywki socjotechniczne? I to ma być kryterium? Przepraszam, ale lemingiem nie jestem i choćby i jeden i drugi korzystali z tego samego podręcznika, wiem, kto jest kto i co sobą reprezentuje. A twierdzenia że jeden i rugi to to samo bo sztuczki te same to skrajna naiwność, którą propagandyści chcą wykorzystać żeby namieszać w głowach.

Proste pytanie, kto głosował za zniesieniem progu ostrożnościowego, a kto przeciw? Więc o czym tu więcej gadać...

ps. Co do eksperymentu, co on ma wspólnego z Kaczyńskim i Tuskiem? To że ludzie w podobnych okolicznościach zachowują sie podobnie jest naturalne, natomiast wnioskowanie na tej podstawie ze skoro jeden kłamie i kradnie to drugi też kłamałby i kradłby jest totalnym debilizmem i prowadzi do debilnej konstatacji "wszyscy kradną" albo "jak nie ja ukradnę to ukradnie inny". Wybacz ale tylko zmanipulowany kretyn w takie bzdury uwierzy. Ja wiem ze nie wszyscy kradną i takich właśnie trzeba wybierać do rządzenia.
"Pensja za wychylanie"? Bardzo ciekawe okreslenie. Ciekawe też dlaczego pracodawca ma ponosic koszty wynajmu biura i wypłacac extra pensje dla związkowców. Tu sprawa jest prosta - jak ktoś chce działac społecznie to niech robi to w swoim wolnym czasie a nie marnuje pieniadze pracodawcy. W Stanach jest taka zasada (przynajmniej w cywilizowanej częsci) ze kazdy stara sie przeznaczyc 4 godziny tygodniowo na dzialalnosc spoleczna. Jesli zwiazkowiec uwaza ze nie moze marnowac swojego prywatnego czasu na dzialalnosc to idealnie odzwierciedla jego podejscie.
W poprzednim poscie przyczepiles sie do Kamikadze ze podlicza koszty zatrudnienia zwiazkowca a nie patrzy na pensje zarzadu. Czyli wywod prosty - oni biorą ciężki pieniadze za frajer to dlaczego i my nie powinnismy robic tego samego. Dla mnie i jedno i drugie to patologia.
Za zniesienim progu ostroznosciowego, ktory notabene zostal przekroczony juz pare ladnych lat temu, glosowala koalicja PO-PSL i oni, co najwyzej za dwa lata, powinni poniesc karna odpowiedzialnosc za doprowadzenie Polski do ruiny. Nie mowie o odpowiedzialnosci moralnej bo takowej nasza klasa polityczna nie posiada. I nie mowie tu o szeregowych p'osłach, bo oni tylko wykonują rozkazy/ mają sprany mózg, tylko o liderach z Tuskiem i Rostowskim na czele.
Co do socjotechniki: Zarówno Tusk jak i Kaczynski najchętniej odwołują sie do prymitywnych uczuc jak nienawisc i agresja. Wychodowaliwali sobie grupe zagorzałych zwolenników, nakreslili jasno granice, wykreowali wimaginowanego przeciwnika i napuszczają na siebie ludzi. Oczywiscie Tuskowi to lepiej wychodzi bo ma za sobą srodki masowego przekazu. Jednak strasznie irytujące jest to że oboje sa nastawieni bardzo konfrontacyjnie, jakby ich mottem była sentencja "dziel i rządź". Na dłuższą mete taka taktyka nie zda egzaminu i wyborcy odwdzięcza sie przy urnach wyborczych. Przykład Zimbardo podałem własnie żeby zaakcentowac jak łatwo bezwolnie z dobrych ludzi można zrobic "oprawców" i "ofiary" i jak sprawic aby te dwie grupy ludzi zaczeły sie szczerze nienawidziec. I właśnie dlatego narasta we mnie niechęć do popierania zarówno bardzo zręcznego manipulatora i marnego polityka jakim jest imć Tusk oraz umiarkowanie dobrego polityka i bardzo nieudolnego manipulatora jakim jest Jarosław Kaczynski. Dla obu mam ten sam zarzut: Traktują obywateli jako tłum, jako narzedzie do zdobycia władzy, bardzo przedmiotowo. Nie tędy droga.
Drozd
Senior Member

Stary 27.07.2013, 13:41
Jak ktoś chce traktować obywateli podmiotowo to zaraz pojawiają sie opinie, że jest demagogiem bo mówi to co ludzie chcą słuchać. Wiec to nie takie proste. Nieważne co kto mówi, ważne co robi jak już władzę uzyska. I na tej podstawie powinien być oceniany. Dlatego takie śmieszne jest wysłuchiwanie zarzutów dotyczących PiS skoro od 6 lat nie mają na nic wpływu, a w tym celuje twój rzekomo prawicowy kolega. Nie ocenia rządzących mimo, że podczas drugiej kadencji ciężko na kogoś zwalić. On zniechęca do PiS. Jaki w tym cel? I kto może go mieć. Odpowiedź jet prosta i smutna zarazem.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2013, 14:44
Szczerze to ja tez probuje przekonac ludzi zeby zamiast na PiS czy PO głosowali w nadchodzących wyborach na Ruch Narodowy. I prosze nie mitologizuj mi tu tego dwuletniego okresu rządów PiSu bo oprócz tego że wpadli na genialnie prostą zasade że żeby podwyższyc wpływy budżetowe trzeba obniżyc podatki, za co im chwała trzeba też pamietac ze ich rzady przypadły na okres globalnej hossy co niewątpliwie im pomogło. Ale spójrz na drugą strone medalu: Zamiast kontynuowac co zaczeli uwikłał sie Jarosław w wojenki podjazdowe z wszystkimi dookoła co doprowadziło do przedterminowych wyborów. Jesli byłby w rzeczywistosci prawdziwym mężem stanu dbajacym o Polske to dobrem nadrzędnym byłoby maksymalne wykorzystanie światowego wzrostu gospodarczego dla dobra obywateli a wojny w piaskownicy powinien odłozyc na bok albo rozegrac je profesjonalnie. Ale dobrze o tym wiemy jak łatwo podpuscic Kaczyńskiego oraz jego żołnierzy i Tusk na spółke z WSI wyrolowali go na szaro. Załatwili jak pieciolatka.
A tak na magrinesie to nawet teraz jakos cicho o jakiś pomysłach PiSu na uzdrowienie gospodarki i szczerze to po odejsciu Wiplera nie widze jakiegoś konkretnego "lidera" na Nowogrodzkiej który tego zadania chciałby sie podjąc
Drozd
Senior Member

Stary 27.07.2013, 15:54
Szczerze to ja tez probuje przekonac ludzi zeby zamiast na PiS czy PO głosowali w nadchodzących wyborach na Ruch Narodowy. I prosze nie mitologizuj mi tu tego dwuletniego okresu rządów PiSu bo oprócz tego że wpadli na genialnie prostą zasade że żeby podwyższyc wpływy budżetowe trzeba obniżyc podatki, za co im chwała trzeba też pamietac ze ich rzady przypadły na okres globalnej hossy co niewątpliwie im pomogło. Ale spójrz na drugą strone medalu: Zamiast kontynuowac co zaczeli uwikłał sie Jarosław w wojenki podjazdowe z wszystkimi dookoła co doprowadziło do przedterminowych wyborów. Jesli byłby w rzeczywistosci prawdziwym mężem stanu dbajacym o Polske to dobrem nadrzędnym byłoby maksymalne wykorzystanie światowego wzrostu gospodarczego dla dobra obywateli a wojny w piaskownicy powinien odłozyc na bok albo rozegrac je profesjonalnie. Ale dobrze o tym wiemy jak łatwo podpuscic Kaczyńskiego oraz jego żołnierzy i Tusk na spółke z WSI wyrolowali go na szaro. Załatwili jak pieciolatka.
A tak na magrinesie to nawet teraz jakos cicho o jakiś pomysłach PiSu na uzdrowienie gospodarki i szczerze to po odejsciu Wiplera nie widze jakiegoś konkretnego "lidera" na Nowogrodzkiej który tego zadania chciałby sie podjąc
Nie pamiętasz Kaczmarka jak warował pod drzwiami ? Wyparłeś ze świadomości? To były dla Ciebie "wojny w piaskownicy"? Pamiętasz "taśmy Beger" co to było jak nie ustawka koalicjanta z mediami żeby pogrążyć Jarka? I dalej twierdzisz, że z takim koalicjantem można wykorzystywać koniunkturę? A po tym koalicja trwała jeszcze rok, dopóki Lepper nie przegiął pały. Dlaczego odwiedził go samobójca? Bo istniało ryzyko, że powie jak faktycznie było? Wiec nie pitol bo to co PiS zrobił wykorzystując SO i LPR to był maks maksów.

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
To oczywiste, że odpowiedź jest prosta. Celem jest wolna Polska. Głównie należy pisać na Pis bo tutaj jest sporo pisowych propagandzistów i chcą sprowadzać naiwnych na manowce. Wystarczy napisać parę słów prawdy na ich temat to zleci się kółko wzajemnej adoracji, pewnie mają w tym interes, no chyba że to tylko ciemnota chociaż ciężko w to uwierzyć. Na PO i inne partie nie trzeba aż tyle pisać bo ludzie tutaj wydają się raczej świadomi pod tym względem, wątpię żeby teraz aż tyle osób zagłosowało w sondzie tutaj na PO i Palikota. Co do Palikota jeszcze, to jestem przekonany, że jakby ludzie mieli świadomość, że Anna G. na liście nie jest kobietą to nie dostało by się to do sejmu. Teraz ludzie pewnie dwa razy się zastanowią podczas następnych wyborów nad głosowaniem na kobiety z tej partii
Należy uświadamiać ludzi, że jeśli ktoś jest prawicowcem niech nie głosuje na partie lewackie, a z drugiej strony jest też sporo osób które uważają się za prawicowców a to programowo lewacy itd.
Żal czytać te dyrdymały.

Zrób sondę zamiast wciskać ciemnotę. Gdzie Ty chłopie prawdę piszesz? Pensje związkowców cię bolą? To dokładnie tak jak komuchów z TVN. Niczym sie od nich nie różnisz i choćbyś sobie na czole wytatuował "prawicowiec" to swoim zachowaniem jak ulał pasujesz do postkomunistycznej bandy, która podobnie jak ty uważa że pis jest głównym wrogiem. Kogo chcesz oszukać ?

Czy ta Nowa Prawica da chociaż radę zarejestrować listy we wszystkich okręgach czy tak jak ostatnio spi.... sprawę i umoczy tysiące głosów naiwnych, o których się tak martwisz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.07.2013 o godz. 16:10.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 27.07.2013, 16:29
A Ty jakiego byś chciał podziału dóbr, czyli kasy z podatków. Niesprawiedliwego? Widać że nasłuchałeś się propagandy i zamiast myśleć to powtarzasz jak papuga. Wiesz co to jest sprawiedliwy podział? To chociażby wybudowanie w miasteczku basenu, drogi, dworca, kanalizacji jeśli takiej nie ma. Zamiast przyznania sobie premii. Albo dofinansowania pociotkowi czy opłacającemu się "inwestorowi". Dla Ciebie widzę to za trudne.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2013, 16:53
Ktos tu chyba wypiera ze swiadomosci ze to Jarek zdecydowal sie na przedwczesne wybory bo mial nadzieje ze przejal glosy Giertych i Leppera i będzie rzadził sam. I sie przeliczył. Grubo. A upadek "koalicji" sprowokował sam powołując Mojzesowicza. Afera gruntowa była tak grubymi nićmi szyta że niemożliwe żeby JarKacz o tym nie wiedział. I pewnie mi tez powiesz że te wszystkie akcje z Ziobrą czy Wassermanem to tak naprawde sie nie stały? Że nie były nastawione na krótkotrwały poklask? Pieski szczekały bez nadzoru pana? To wszystko było zaplanowane - Jarek wszedł "all in" - i przegrał. I taka jest prawda.
A tak przy okazj - wyzywanie od komuchów czy postkomuchów ludzi którym nie na reke samodzielne objecie rządów przez PiS - bardzo classy i jakze dobrze podkresla mój poprzedni post o socjotechnice.
A Ty jakiego byś chciał podziału dóbr, czyli kasy z podatków. Niesprawiedliwego? Widać że nasłuchałeś się propagandy i zamiast myśleć to powtarzasz jak papuga. Wiesz co to jest sprawiedliwy podział? To chociażby wybudowanie w miasteczku basenu, drogi, dworca, kanalizacji jeśli takiej nie ma. Zamiast przyznania sobie premii. Albo dofinansowania pociotkowi czy opłacającemu się "inwestorowi". Dla Ciebie widzę to za trudne.
No tak. Nepotyzm to dla PiS pojęcie obce.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 27.07.2013 o godz. 17:07.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 27.07.2013, 18:13
Ktos tu chyba wypiera ze swiadomosci ze to Jarek zdecydowal sie na przedwczesne wybory bo mial nadzieje ze przejal glosy Giertych i Leppera i będzie rzadził sam. I sie przeliczył. Grubo. A upadek "koalicji" sprowokował sam powołując Mojzesowicza. Afera gruntowa była tak grubymi nićmi szyta że niemożliwe żeby JarKacz o tym nie wiedział. I pewnie mi tez powiesz że te wszystkie akcje z Ziobrą czy Wassermanem to tak naprawde sie nie stały? Że nie były nastawione na krótkotrwały poklask? Pieski szczekały bez nadzoru pana? To wszystko było zaplanowane - Jarek wszedł "all in" - i przegrał. I taka jest prawda.
A tak przy okazj - wyzywanie od komuchów czy postkomuchów ludzi którym nie na reke samodzielne objecie rządów przez PiS - bardzo classy i jakze dobrze podkresla mój poprzedni post o socjotechnice.

No tak. Nepotyzm to dla PiS pojęcie obce.
Chłopie Ty mówisz o wolności gospodarczej, a jednocześnie .......isz jak potłuczony, jak gdyby korupcja i układy nie były jednymi z głównych przeciwników (obok przerostu biurokracji) tejże wolności. Naprawdę uważasz, że Lepper był taki "święty" "Afera gruntowa gruby nićmi szyta"... Chłopie może jeszcze będziesz próbował wmawiać, że to Ziobro z Wassermanem wpakowali w nią na siłę biednych i niewinnych Rybę i Kryszyńskiego Czytając Twoje przemyślenia naprawdę można uznać, że cały ten liberalizm to złodziejskie hasełka, a pierwszą zasadą jego wyznawców jest hasełko, że pierwszy milion trzeba ukraść. A jeśli nie ukraść to przynajmniej mieć dobre znajomości. Największym wrogiem jest ten który próbuje temu zapobiec.
Słysząc rozmówki jakie wzajem toczyli między sobą Kornatowski, Netzel, czy Kaczmarek jedyną i główną pretensje jaką można mieć do Kaczyńskiego to że w ogóle takich ludzi na stanowiska powołał.

A jeśli chodzi o "wyzwiska" to spójrz najpierw do "swojego ogródka" i etykietek "socjalistów", jakie wraz ze swoim guru Ty i Twój kolega przypinacie wciąż wszelkim jego przeciwnikom politycznym. Swoją drogą to ze strony Korwina byłego członka Związku Młodzieży Socjalistycznej to z deczka hipokryzją zalatuje.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2013, 18:56
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie Ty mówisz o wolności gospodarczej, a jednocześnie .......isz jak potłuczony, jak gdyby korupcja i układy nie były jednymi z głównych przeciwników (obok przerostu biurokracji) tejże wolności. Naprawdę uważasz, że Lepper był taki "święty" "Afera gruntowa gruby nićmi szyta"... Chłopie może jeszcze będziesz próbował wmawiać, że to Ziobro z Wassermanem wpakowali w nią na siłę biednych i niewinnych Rybę i Kryszyńskiego Czytając Twoje przemyślenia naprawdę można uznać, że cały ten liberalizm to złodziejskie hasełka, a pierwszą zasadą jego wyznawców jest hasełko, że pierwszy milion trzeba ukraść. A jeśli nie ukraść to przynajmniej mieć dobre znajomości. Największym wrogiem jest ten który próbuje temu zapobiec.
Słysząc rozmówki jakie wzajem toczyli między sobą Kornatowski, Netzel, czy Kaczmarek jedyną i główną pretensje jaką można mieć do Kaczyńskiego to że w ogóle takich ludzi na stanowiska powołał.

A jeśli chodzi o "wyzwiska" to spójrz najpierw do "swojego ogródka" i etykietek "socjalistów", jakie wraz ze swoim guru Ty i Twój kolega przypinacie wciąż wszelkim jego przeciwnikom politycznym. Swoją drogą to ze strony Korwina byłego członka Związku Młodzieży Socjalistycznej to z deczka hipokryzją zalatuje.
Znasz takie powiedzenie "małymi kroczkami do przodu"? Mentalnosci narodu w ktorym korupcja i przekrety zakozenione są od z górą 50 lat nie zmienisz w rok. Tu trzeba pracy od podstaw powoli zmieniac naród bo inaczej sie nie da. Tak jak pisał Dmowski. Trzeba zakorzeniac polskosc i dbalosc o dobro narodowe w umysłach rodaków i to pielegnowac. Wykorzystanie hossy na rynku było priorytetem i na tym trzeba było sie skupic. A Kaczynski porwal sie z szablą na czołgi i przeszarzował. Cytując klasyka:"To nie szachy tu trzeba myślec". I nie odbieram mu tego że częsciowo chciał dobrze ale zrobił to nieumiejetnie. I dzieki temu dał doskanałą pożywke Szechterom i Walterom tworzącym podwaliny pod kolejną generacje "młodych wykształconych z wielkich ośrodków". I szczerze mówiąc jakoś mi go nie żal po wolcie jaką wywinął najpierw z PoPisem a potem ze swoimi "koalicjantami". On nie chce żeby z nim współpracowac nad lepszą Polską, on chce żeby go popierac a rzadzenem zajmie sie sam.
To że cenie wolnosc jednostki i blisko mi do idei libertarianskich wcale nie znaczy że jestem "wyznawcą" Korwina.
A co do etykietki socjalisty to juz napisałem i udowodniłem dlaczego tak sądze. Faktów nie zmienisz. Chyba że będziesz operował "faktami medialnymi".

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów