The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2013, 08:08
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Mi się i tak wydaje, że zostanie w Wiśle. Walczy z powodzeniem o pierwszą 11, jest wychowankiem, a Piast może go skusić jedynie poprzednim sezonem konia i tyle. Zresztą nie zaoferowanie Stolarskiemu dobrego kontraktu uznam za harakiri ze strony zarządu.
Zarząd pewnie chce z nim podpisać na 40 lat, żeby później doić tak jak z Małeckiego. Młody nauczony doświadczeniem innych dziesięć razy sie zastanowi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2013, 08:14
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Na testach w D.C. United:

http://www.dcunited.com/news/2013/07...aining-notes-1
Jakos mnie to wcale nie dziwi. Ale nia tego zlego co by na dobre nie wyszlo: brac Piotrak Brozka do kompletu!
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2013, 08:23
Bunozie jak się zatka niektóre dziury którymi czasami ucieka mu mózg, na lewą może być okej. Pietie odstrzelił Probierz, nie wiem czy świadczy to dobrze czy źle, ale jednak go odstrzelili.
E: Górnik chyba też go odpuścił ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.07.2013 o godz. 08:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.07.2013, 08:39
mógł się postawić Probierzowi, bo wiadomo Probierz pysk ma i z góry traktuje ludzi jak podwładnych więc mogło się to Brożkowi nie spodobać. Tymbardziej że jakieś jaja były z jego kontraktem, najpierw przedłużył o dwa lata by za miesiąc go rozwiązać
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.07.2013, 17:51
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
mógł się postawić Probierzowi, bo wiadomo Probierz pysk ma i z góry traktuje ludzi jak podwładnych więc mogło się to Brożkowi nie spodobać. Tymbardziej że jakieś jaja były z jego kontraktem, najpierw przedłużył o dwa lata by za miesiąc go rozwiązać
Tzn. kontrakt Mu się automatycznie przedłużył bo zagrał ileś tam meczów w sezonie, a chwilę potem go rozwiązali. O ile z powrotu Pawła się ucieszyłem zwłaszcza w obecnej sytuacji to Piotrka nie chcę.
Ale możliwe, że jeśli mają jakieś pieniądze, a Haitańczyk nawalił to i Jego podpiszą.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.07.2013 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.07.2013, 19:39
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zarząd pewnie chce z nim podpisać na 40 lat, żeby później doić tak jak z Małeckiego. Młody nauczony doświadczeniem innych dziesięć razy sie zastanowi.
Kiedyś był na weszło wywiad z jego ojcem i jednocześnie menadżerem. Łeb na karku ma gość.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.07.2013, 22:14
Brawa dla naszychj scoutow iz sposrod kilkudziesieciu pilakarzy gdzies tam grających na polach w 1 czy 2 lidze nie potrafia znalesc choc JEDNEGO zeby poprostu wziasc i go wylowic bo nikt mi nie wmowi ze tam ludzie nie potrafia goli strzelac.W zamian mamy jakies murzynskie komedie z Nigeryjczykami i liczmy na Brozka ktorego nikt nie widzial i nikt nie slyszal.
Brawa raz jeszce.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 26.07.2013, 08:48
Widze,ze jak zwykle wychodzi chała z zapowiedzi....Napastnik miał buc potwierdzony w poniedziałek,byc moze juz w sobote,a tu koniec tygodnia i jak zwykle wstyd,bo juz nawet nie mozemy pozyskac zawodników bez klubów....
Wiem ,ze zaraz ktos sie odezwie ,ze miał byc w tym tygodniu,a ten sie jeszcze nie skonczył,ale jezeli nie mozna tego załatwic wczesniej niz w piątek(nie sadze ,ze w sobote-niedziele cos sie wydarzy),gdzie w poniedziałek gramy mecz....zresztą
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2013, 09:03
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Widze,ze jak zwykle wychodzi chała z zapowiedzi....Napastnik miał buc potwierdzony w poniedziałek,byc moze juz w sobote,a tu koniec tygodnia i jak zwykle wstyd,bo juz nawet nie mozemy pozyskac zawodników bez klubów....
Wiem ,ze zaraz ktos sie odezwie ,ze miał byc w tym tygodniu,a ten sie jeszcze nie skonczył,ale jezeli nie mozna tego załatwic wczesniej niz w piątek(nie sadze ,ze w sobote-niedziele cos sie wydarzy),gdzie w poniedziałek gramy mecz....zresztą
Boguski wrócił, to już nie potrzebują
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.07.2013, 09:57
A jak tam mamy już tych zawodników po których będą się ustawiać kolejki trenerów klubów zachodnich czy jeszcze tacy się nie urodzili....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2013, 10:08
chyba kolega coś źle zrozumiał

Smuda powiedział wyraźnie , w sobotę lub poniedziałek zapadnie decyzja nic nie mówił o tym że będzie potwierdzony dla mediów.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 26.07.2013, 10:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Smuda powiedział wyraźnie , w sobotę lub poniedziałek zapadnie decyzja nic nie mówił o tym że będzie potwierdzony dla mediów.
No juz nie usprawiedliwiajmy tak tą gra słow......Zapadnie decyzja u większosci normalnychklubów znaczy. poznamy zawodnika,a przynajmniej do 48H tak sie dzieje
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 26.07.2013, 10:35
dobrze że zaznaczyłeś Normalnych klubów.... my jesteśmy zaściankiem dla nich..już taki Piast Gliwece jest lepiej poukładany organizacyjnie niż my, żałosne....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2013, 10:50
No juz nie usprawiedliwiajmy tak tą gra słow......Zapadnie decyzja u większosci normalnychklubów znaczy. poznamy zawodnika,a przynajmniej do 48H tak sie dzieje
a slyszałes o tym ze lepiej się pozytywnie zaskoczyć , niż negatywnie rozczarować ?

tak jak pisał kolega wyżej , w tym klubie nic nie jest normalne ,

a i zawsze jest opcja że tfu tfu badania medyczne poszły źle i nici z transferu
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.07.2013, 11:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Nie powiedział w którą sobotę/poniedziałek...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.07.2013, 11:40
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...macedonii.html
Ja wiem, że kasy nie ma na nikogo, ale jeśli ktoś miał taki pomysł, by sprowadzić wysokiego wysuniętego napastnika, to moim zdaniem blądzi. Nie wydaje się wam, że najbardziej brakuje nam zawodników szybkich, zwrotnych i kreatywnych, a nie sępiącego w przodzie napastnika , któremu i tak nikt dobrze nie dogra ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.07.2013 o godz. 11:46.
..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2013, 11:48
arti napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedział w którą sobotę/poniedziałek...
Słuszna uwaga.

Paweł Brożek dopiero w przyszłym tygodniu podpisze umowę z Wisłą Kraków
Sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._podpisze.html

Jeszcze z newsow:
Bój Górnika z Wisłą o króla strzelców z Macedonii
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...UL8yxKykHP9bKg

i tamże:
Ofertę zakupu przesłała również do Skopje Wisła Kraków, co oznaczać może, iż trenerowi Franciszkowi Smudzie nie uśmiecha się przygarnięcie „syna marnotrawnego” Pawła Brożka.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 26.07.2013, 12:35
I znowu będziemy mieli 1 napastnika na 37 spotkań i parę w pucharze polski, jest się czym chwalić...i jak my mamy walczyć z Legia czy Lechem skoro Urban twierdzi że grając na tylu frontach on potrzebuje jeszcze jednego napastnika a ma już 4 czyli o czym my mówimy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2013, 14:05
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

i tamże:
Ofertę zakupu przesłała również do Skopje Wisła Kraków, co oznaczać może, iż trenerowi Franciszkowi Smudzie nie uśmiecha się przygarnięcie „syna marnotrawnego” Pawła Brożka.
Równie dobrze oznaczać to może że klub Wisła Kraków chce mieć wiecej niż 1 napastnika...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2013, 14:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...macedonii.html
Ja wiem, że kasy nie ma na nikogo, ale jeśli ktoś miał taki pomysł, by sprowadzić wysokiego wysuniętego napastnika, to moim zdaniem blądzi. Nie wydaje się wam, że najbardziej brakuje nam zawodników szybkich, zwrotnych i kreatywnych, a nie sępiącego w przodzie napastnika , któremu i tak nikt dobrze nie dogra ?
Jacek Kmiecik i wszystko jasne.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2013, 14:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze oznaczać to może że klub Wisła Kraków chce mieć wiecej niż 1 napastnika...
Raczej na pewno. Z napastnikami u nas jest tak jak z paradą dziewic w Wąchocku. Jedna zachorowała, druga powiedziała ze sama nigdzie nie idzie.

Wracając do meritum - dobrze byłoby zrobić choć jeden transfer gotówkowy. Może Jacek wyciągnął wnioski po Sikorskim i woli zakontraktować mniej a sensowniej. Lewy obrońca odpadł, może chociaż napastnik będzie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.07.2013, 15:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Trzeba mieć nadzieję, że tak jest. Smuda mówił w kontekście Brożka, że chciałby jeszcze jednego napadziora.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.07.2013, 15:48
Powinni zamiast jakiegoś Macedończyka złożyć ofertę za Pawłowskiego z Widzewa.

Gość ma papiery na wielkie granie. Skoro nie ma u nas ciśnienia na super wynik w tym sezonie to jego kandydatura byłaby moim zdaniem odpowiednia.

ale pewne i tak go Legia zgarnie...a u nas dalej Bednarz będzie opowiadał bajki o proporcji 8:3 polaków w składzie.
Nowi Żurawski, Szymkowiak i Baszczyński...taa...w jedno okienko ich potem znajdą...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 26.07.2013, 18:53
Wiem, że to pobożne życzenia... ale czy nie można by było wykorzystywać takich prezentów zagranicą:
http://www.weszlo.com/news/15745-Cyp..._siebie_ludzi_

?
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 26.07.2013, 19:31
jackieboy napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że to pobożne życzenia... ale czy nie można by było wykorzystywać takich prezentów zagranicą:
wis.la/aouwe

?
A niby skąd ma Wisła mieć pieniądze na te kontrakty
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 26.07.2013, 19:31
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
Za darmo będą grać ?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2013, 20:10
alexx6 napisał(a):Wyświetl post

Wybacz ale... z dupy.... Przyjład Legii pokazuje, są piłkarze są kibice. Są kibice na stadionie jest kasa. Tak to działa. Nie można przepłacać graczy bez sensu ale polityka chwilowej wegetacji i obietnice Wielkiej WISLY za 2 lata to parodia.. Jesli nie ma teraz kasy na 1 klasowego napastnika to gdzie ja beda szukac w nastepnych 3 okienkach. 13 tys na stadionie przy obecnych cenach biletow - 15 mnl budzetu za rok...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 26.07.2013, 21:43
W artykułu można zrozumieć, że większość graczy z cypryjskiej ligi można wyrwać za nie wielkie kontakty przez problemy budżetowe klubów. Sądzisz, że Zawisza mocniej stoi od Wisły w kwestii budżetu, że łatwiej im wyrwać top scorera?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.07.2013, 21:59
jackieboy napisał(a):Wyświetl post
W artykułu można zrozumieć, że większość graczy z cypryjskiej ligi można wyrwać za nie wielkie kontakty przez problemy budżetowe klubów. Sądzisz, że Zawisza mocniej stoi od Wisły w kwestii budżetu, że łatwiej im wyrwać top scorera?
Zobaczymy tego top scorera w akcji w naszej kopanej. Na razie może trafi, może nie.

A Zawisza to robi się zespołem starych dziadów. Mają już najstarszą 11 w całej ekstraklasie! Teraz kolejny "młodzian" 34 letni na tapecie. Zespół na sezon budują, a co potem? Na razie 0 punktów daje to "doświadczenie".

BTW
Łukasz Sosin też był królem strzelców tej legendarnej cypryjskiej ligi. Ten tytuł na mnie nie robi wrażenia. Kilka dobrych zespołów, reszta mizeria. Jest sporo ogórów do punktowania. Jeszcze Gikiewicz zostanie tam top scorerem Tylko piłkarze Apollonu jak np. Manduca do mnie przemawiają.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.07.2013 o godz. 22:06.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.07.2013, 00:03
Nie ma co porównywać ligi cypryjskiej z okresu, kiedy Sosin był tam królem strzelców, do aktualnych czasów. Jak w sezonie 2003/2004 był tam najlepszym strzelcem, to Wisła odprawiała Omonię w pucharach 7-4 w dwumeczu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów