The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2013, 19:21
Czy Chavez jest dalej w Wiśle czy nie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.07.2013, 19:31
bonawentura coś .......isz. Jurado przyszedł z Hiszpanii a nie z nikąd. Cessay to zawodnik Djurngarden,jesli nie znasz tej druzyny to twoje teksty o znaniu się na piłce sa hitowe.Węgier przyszedł z ligi węgierskiej, no ale Ty pewnie nie wiesz że tam jest liga...
Ale i tak najlepszy przykład z Demjanem. Za Piechną nie płaczesz?
ty jesteś taki "typowy seba" co nie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2013, 19:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
bonawentura coś .......isz. Jurado przyszedł z Hiszpanii a nie z nikąd. Cessay to zawodnik Djurngarden,jesli nie znasz tej druzyny to twoje teksty o znaniu się na piłce sa hitowe.Węgier przyszedł z ligi węgierskiej, no ale Ty pewnie nie wiesz że tam jest liga...
Ale i tak najlepszy przykład z Demjanem. Za Piechną nie płaczesz?
ty jesteś taki "typowy seba" co nie?
Znikąd pisze się razem. To po pierwsze. Po drugie - pisząc znikąd miałem na myśli, że z pewnością nie z tych lig, które grają pierwsze skrzypce i które są na szczycie oglądalności, a przez to my znamy piłkarzy, którzy w nich grają. Z pewnością nie możesz tego powiedzieć o wzmiankowanych przeze mnie powyżej piłkarzach. Kolejna sprawa - piłkarze sprowadzani do Wisły są tylko doraźnie. Nie ma w tym głębszej wizji - oni mają od dłuższego czasu załatać jakąś dziurę i łatają tą dziurę w bardzo nieudolny sposób. W dużej mierze właśnie dzięki Zdziskowi Kapce, zagłębiającemu się w meandrach youtube'a. Po czwarte - nie wiem, kto to jest typowy "seba" - może to Ty. Po piąte - tak, płaczę za Demjanem, bo jakościowo byłby lepszy na teraz, na już niż Paweł Brożek. Ale że zarząd zachowuje się tak, jakby bał się wydawać jakikolwiek grosz, to stoimy i przy takim zarządzie stać będziemy w miejscu z transferami i powoli będziemy również posuwać się w dół tabeli.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2013, 19:56
ale dlaczego to 60 ligi swiata miałby przyjść ktoś kto gra pierwsze skrzypce w ligach z pierwszej piątki ?
Piłkarze sprowadzani są doraźnie - rozumiem że o tym wiesz bo pracujesz w klubie, albo chociaz znasz ludzi którzy pracują i wiesz jaka jest wizja.
Skąd wiesz ze Demjan jakościowo byłby lepszy niż Brożek ? I co do Demjana, to rozumiem że byś sie na ten transfer zrzucił prawda? Zarząd sie zachowuje jak zachowuje, jest to wypadkowa pewnych czynów i pewnej strategii. No ale dla Ciebie to jest niezrozumiałem bo liczy sie tylko transfer znanego nazwiska. Spoko. Kupimy Jaliensa za w .... hajsu. Pasuje?
E: bonawentura mała dygresja : byłeś na meczu czy ogladales w tv ?

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.07.2013, 20:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale dlaczego to 60 ligi swiata miałby przyjść ktoś kto gra pierwsze skrzypce w ligach z pierwszej piątki ?
Piłkarze sprowadzani są doraźnie - rozumiem że o tym wiesz bo pracujesz w klubie, albo chociaz znasz ludzi którzy pracują i wiesz jaka jest wizja.
Skąd wiesz ze Demjan jakościowo byłby lepszy niż Brożek ? I co do Demjana, to rozumiem że byś sie na ten transfer zrzucił prawda? Zarząd sie zachowuje jak zachowuje, jest to wypadkowa pewnych czynów i pewnej strategii. No ale dla Ciebie to jest niezrozumiałem bo liczy sie tylko transfer znanego nazwiska. Spoko. Kupimy Jaliensa za w .... hajsu. Pasuje?
E: bonawentura mała dygresja : byłeś na meczu czy ogladales w tv ?
To, że piłkarze są sprowadzani doraźnie można było się przekonać za pierwszej kadencji Bednarza i teraz będą sprowadzani doraźnie, dopóki Bednarz będzie w klubie. I będą to piłkarze z pewnością nie wyszukani i nie pasujący do jakiejkolwiek koncepcji, dopóki w klubie trenerem będzie Smuda. Koncepcję to już widzieliśmy w trakcie letnich sparingów - testy, testy i testy. Sprowadzili kilku graczy - przetestowali, jednego nawet podobno na żywo widział Marcin Kuźba... i co? Gówno! Nikogo nie wzięli... wzięli za to Brożka, który jest tak tani w utrzymaniu, jak chociażby Lovrencics. Założę się, że piłkarze sprowadzani przez Lecha nie są aż tak przepłaceni, jak Ci, którzy trafiali/trafiają nadal do Wisły. Pozdrawiam.

Napiszę jeszcze więcej, Pan Cupiał nigdy, przenigdy nie inwestował w piłkę z jakimkolwiek zamysłem i plotki, o których teraz pisze nesta są zatrważające. Jeśli to prawda, to szkoda takie wypowiedzi w ogóle komentować - najlepiej, żeby zwinął się z Wisły jak najszybciej, stwierdził, że dług to była jego durna zabawa z piłką i komuś go sprzedał za grosze. Bo jeśli nie potrafi się zarządzać profesjonalnie klubem piłkarskim, to efekty są takie, jakie są. Wisła ma olbrzymi potencjał by z takim stadionem bez udziału Pana Cupiała prowadzić bardzo dobrą politykę transferową, przemyślaną. Tego po dziś dzień od piętnastu lat w klubie nie spotkałem. Była wizja, ale przez chwilę - za Valcxa, z Meliksonem, z Genkovem, może jeszcze z Jaliensem i Pareiką. Z pewnością nie z resztą. Ta reszta moim zdaniem świadczy tylko i wyłącznie o chorych ambicjach Pana Cupiała, by zdobyć Ligę Mistrzów w jeden moment. Teraz odgrażanie się, że te dwa suche lata to kara za to, że sam nakazał zrobić drużynę na już, na Ligę Mistrzów woła o pomstę do nieba.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.07.2013 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.07.2013, 20:31
Bonawentura .. tak w ogóle to oprócz domagania się dymisji Bednarza o co ci chodzi ?
Czytam twoje jojczenie od kilku stron i wnioskuje że wszyscy w Wiśle to durnie i dyletanci na czele z właścicielem. Nie sądzisz że to staje się nudne ?
To prawda że poziom kontraktowanych zawodników jest niższy niż 4-5 lat temu ale może to wynika z urealnienia (ograniczenia) nakładów .... Nie możesz w to uwierzyć ?
Załatw audiencje u Cupiała i przekonaj go żeby wyłożył kaskę .. bo to się opłaca.
No chyba że nadal twierdzisz że kasa jest .............. tylko Bednarz itd
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.07.2013, 20:55
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Bonawentura .. tak w ogóle to oprócz domagania się dymisji Bednarza o co ci chodzi ?
Czytam twoje jojczenie od kilku stron i wnioskuje że wszyscy w Wiśle to durnie i dyletanci na czele z właścicielem. Nie sądzisz że to staje się nudne ?
To prawda że poziom kontraktowanych zawodników jest niższy niż 4-5 lat temu ale może to wynika z urealnienia (ograniczenia) nakładów .... Nie możesz w to uwierzyć ?
Załatw audiencje u Cupiała i przekonaj go żeby wyłożył kaskę .. bo to się opłaca.
No chyba że nadal twierdzisz że kasa jest .............. tylko Bednarz itd
Ja twierdzę, że koszty utrzymania sprowadzanych obecnie przez zarząd zawodników są o wiele wyższe niż rzeczywista wartość ich umiejętności. I tego się trzymajmy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.07.2013, 20:58
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ja twierdzę, że koszty utrzymania sprowadzanych obecnie przez zarząd zawodników są o wiele wyższe niż rzeczywista wartość ich umiejętności. I tego się trzymajmy.
Proszę podaj koszt utrzymania Stjepanovica, Burdenskiego albo Nalepy. Dziękuję.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.07.2013, 21:01
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Proszę podaj koszt utrzymania Stjepanovica, Burdenskiego albo Nalepy. Dziękuję.
Ten bonawentura to nieźle pobredza - już widzę jak zmyśli coś na poczekaniu
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.07.2013, 21:02
A ja przyłączą się do próśb bo miałem dostać pełną listę skautów z Ekstraklasy a tu cisza..
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2013, 21:03
Przecież to klaun, który chciał Wdowczyka w Wiśle, wcześniej sprzedać Wisłę Majchrowskiemu i jeszcze coś tylko już nie pamiętam.

Na tym forum roi się od popaprańców z drugiej strony. Nie dajcie się wypuszczać
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.07.2013, 21:05
To prawda - też mam takie podejrzenia - jest trochę podszywających się parchów na forum. Albo "pożytecznych" idiotów
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.07.2013, 21:26
Konkrety, konkrety, a nie klepiesz jęzorem jak baba na kleparzu...
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.07.2013, 21:40
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Czy Chavez jest dalej w Wiśle czy nie?
Chyba jest.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.07.2013, 21:57
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Chyba jest.
Na obecną chwilę na pewno. Piszemy osobno.

Brożek na rok, Stolarki bliski Piasta, Lepiarz na testach w Siarce Tarnobrzeg.
Buras w Okocimskim - wypożyczenie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.07.2013, 22:03
Stolarski jest dalej na kontrakcie juniorskim, że bd mógł odejść za darmo jak skończy 18 lat?
Odpowiedz cytując
Kuba_TS
Member

Od: 12.2005

Stary 23.07.2013, 22:04
fialo napisał(a):Wyświetl post
Przecież to klaun, który chciał Wdowczyka w Wiśle, wcześniej sprzedać Wisłę Majchrowskiemu i jeszcze coś tylko już nie pamiętam.

Na tym forum roi się od popaprańców z drugiej strony. Nie dajcie się wypuszczać
hehe dodam jeszcze że koleś chciał żeby forumowicze składali się na transfery Już wcześniej sprawdzałem jego wypowiedzi bo śmierdział mi czosnkiem i chociaż generalnie nic nie znalazłem co wskazywało by że się podszywa . Jak dla mnie to koleś jest oderwany od rzeczywistości i buja w obłokach albo rzeczywiście mamy tu żyda
Sznurowa
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.07.2013, 22:08
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Stolarski jest dalej na kontrakcie juniorskim, że bd mógł odejść za darmo jak skończy 18 lat?
Wygląda na to że tak. (transfery_info: http://www.transfery.info/59261,pias...e-stolarskiego)
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.07.2013, 22:15
Mi się i tak wydaje, że zostanie w Wiśle. Walczy z powodzeniem o pierwszą 11, jest wychowankiem, a Piast może go skusić jedynie poprzednim sezonem konia i tyle. Zresztą nie zaoferowanie Stolarskiemu dobrego kontraktu uznam za harakiri ze strony zarządu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.07.2013, 22:18
Kuba_TS napisał(a):Wyświetl post
hehe dodam jeszcze że koleś chciał żeby forumowicze składali się na transfery Już wcześniej sprawdzałem jego wypowiedzi bo śmierdział mi czosnkiem i chociaż generalnie nic nie znalazłem co wskazywało by że się podszywa . Jak dla mnie to koleś jest oderwany od rzeczywistości i buja w obłokach albo rzeczywiście mamy tu żyda
Cóż, z klaunami takimi jak Wy ciężko rozmawiać. Wszak za takie wypowiedzi powinniście mieć dożywotni zakaz wstępu na jakiekolwie forum. Tym niemniej za tak wulgarny język nie zamierzam odpowiadać na te pytania, bo to Wam brakuje wiedzy by podjąć dyskusję, nie mnie. Nie od wczoraj czytam informacje na temat Wisły i wiem, że Wisłę stać na lepsze transfery, niż te które serwują nam obecnie włodarze.
Odpowiedz cytując
quenta
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 23.07.2013, 22:23
Czytasz informacje na temat Wisły i dlatego wiesz na co ją stać? Ciekawe...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.07.2013, 22:26
quenta napisał(a):Wyświetl post
Czytasz informacje na temat Wisły i dlatego wiesz na co ją stać? Ciekawe...
Szkoda z Wami tracić czas na dyskusję...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2013, 22:34
Z tym Stolarskim to już przestańcie pompować balon. Tłumaczyło juz kilkuu ludzi,że pismaki podlapaly temat z czata i tyle.. Chłopak z wiślackiej rodziny i przywiązany do klubu,a kasa powinna się dla niego znaleźć,bez jaj.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2013, 22:34
tu gdzieś jest jakas dyskusja? napisałes swoje pierdoły ktoś pyta o konkrety a ty zmieniasz temat.
Ja zadałem pytanie na początku, z którego sektora ogladałes spotkanie z Górnikiem?

Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.07.2013, 23:27
Co do Stolarskiego 2 lata temu miał opcje wyjazdu jeśli dobrze pamiętam do Holandii wiec już wtedy mógł czmychnąć Wiec skoro wtedy nie uciekł a obecnie gra w pierwszym składzie to moze zostanie

A co do napastnika w zeszłym tygodniu była jeszcze inna opcja brana pod uwagę mianowicie powrót z emerytury pewnego dobrze nam znanego napastnika który pracuje w naszym klubie
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 23.07.2013, 23:52
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, swego czasu było że niby jakiegoś Haitańczyka na lewą obronę pozyskaliśmy... i gdzie on jest?
Na testach w D.C. United:

http://www.dcunited.com/news/2013/07...aining-notes-1
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2013, 06:32
Szkoda z Wami tracić czas na dyskusję...
Ponawiam swoją prośbę...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2013, 06:37
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Na testach w D.C. United:

wis.la/hryek
haha i bardzo dobrze, jakoś mam awersję do tego imienia
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.07.2013, 07:04
Kuba_TS napisał(a):Wyświetl post
Składac się na transfery ^^ nawet jeśli taka akcja miałaby miejsce to przecież ludzie którzy za to odpowiadają w klubie i tak by robili dalej to co robią. Zresztą każdy kto kupuje bilet jakoś składa się na to

Cóż, z klaunami takimi jak Wy ciężko rozmawiać. Wszak za takie wypowiedzi powinniście mieć dożywotni zakaz wstępu na jakiekolwie forum. Tym niemniej za tak wulgarny język nie zamierzam odpowiadać na te pytania, bo to Wam brakuje wiedzy by podjąć dyskusję, nie mnie. Nie od wczoraj czytam informacje na temat Wisły i wiem, że Wisłę stać na lepsze transfery, niż te które serwują nam obecnie włodarze.
To chyba ciężko z percepcją u kolegi, bo Wisła jest klubem zarządzanym na zdrowych zasadach. Owszem, może i Twoje pomysły były by dobre ale nie w tej rzeczywistości.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.07.2013, 07:09
Ja również ponawiam swoją prośbe. Może to Tobie należy się dożywotni zakaz wstępu na to forum..
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów