The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2013, 20:40
Paweł, jak najszybszego wkroczenia do ekstraklasowego "Klubu Stu".
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.07.2013, 20:43
Myślę, że on też o tym po cichu myśli. Zawsze to jakaś dodatkowa motywacja do strzelania bramek
What's new?

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.07.2013, 20:57
Sam nie wiem czy sie cieszyć. Niby niezły napastnik, Wislak i na pewno majacy Wisłę w sercu, ale...........

Nie wiem, cały głupi jestem. Jak będzie mu się chciało to moze cos z tego będzie, jak zaczną razem z Małym wymachiwać łapami zepsują szatnię i wszystko ch.uj strzeli.

Wstrzymam się z euforią na parę dni, co nie zmienia faktu że wreszcie mamy prawdziwego napastnika.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
cmaku
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 22.07.2013, 21:08
Mając Brożka nie powinniśmy wpadać w huraoptymizm. Patrząc jakościowo to w Wiśle mamy małeckiego, brożka sarkiego i głowackiego. Cała reszta to średniacy albo młodzi dobrze rokujący piłkarze (Uryga, Stolarski, Chrapek, Nalepa).
Szczególnie zawodzi mnie Stjepanović, niby ma świetny czysty odbiór, dużo widzi ale jakoś jest taki ''anemiczy''.
Bunoza - również jak za takie pieniądze to rzeczywiście zawodzi.
W zimie marzą mi sie bracia Mak , jakiś dobry ofensywny pomocnik w stylu maliksona ( garguła out)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.07.2013, 21:15
cmaku napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie zawodzi mnie Stjepanović, niby ma świetny czysty odbiór, dużo widzi ale jakoś jest taki ''anemiczy''.
moze tak ocencie gościa po pół roku gry a nie jednym meczu ?

Mam mieszane uczucia co do powrotu Brożka , ale w głębi serca się cieszę . Mam tylko nadzieję że nie nastąpi brutalna weryfikacja jego formy , bo tego się obawiam . O sferę motywacyjną jestem spokojny . Ale i tak z samym Brożkiem nie pociągniemy na jesień 23 spotkań...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.07.2013, 21:18
Genkov czy Coulibally to przy karierze Brożka no-namy i takie są fakty.

Mam tylko nadzieje że szybko wejdzie do drużyny i że dobrze jest przygotowany fizycznie. Jeśli tak to śmiem twierdzić, że nawet i na te ósme miejsce pojawiła sie szansa.

Można narzekać, ale który zespół w Ekstraklasie ma lepszego napastnika.
Brożek jaki jest taki jest ale zawsze potrafił dojść do piłek do jakich inni nawet nie startowali. Mimo że nie zawsze później wykańczał. Jeśli przyjdzie to będzie to wzmocnienie.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2013, 21:21
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jeśli faktycznie Paweł przyjdzie to kluczowe będą pierwsze trzy mecze jeśli coś strzeli to dalej powinno się jakoś potoczyć jeśli nie to będzie tak jak z jego poprzednikiem z o numerze 23
Brożek nie przygotowywał się z drużyną do sezonu, ma zaległości treningowe. Naprawdę masz zamiar oceniać go po 3 kolejkach? Wstrzymałbym się z oceną przynajmniej do rundy wiosennej.

PS: Dajcie mu przejść testy medyczne.

Sam Paweł nas nie zbawi. Przydałby się jeszcze skrzydłowy i ofensywny pomocnik. Ale na takie wzmocnienia będzie pewnie trzeba poczekać przynajmniej do zimowego okienka.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 22.07.2013 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2013, 21:30
ze tak sie spytam

kto to ....a jest Kulibali ? I kto wymyślił ze sie nim interesujemy

p.s. Jak Brożek robił króla strzelcow to Kulibali nocnikiem pod szafe wjeżdzal
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.07.2013 o godz. 21:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.07.2013, 21:32
w pakiecie z Piotrkiem czy nie udało mu się go upchnąc ?
Odpowiedz cytując
nazgulTSWot
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 22.07.2013, 21:45
Mamy napastnika! Co prawda nie nówkę sztukę, a używańca, ale "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma".

Paweł Brożek to piłkarz o ponadprzeciętnych możliwościach, biorąc pod uwagę realia ekstraklapy. Tego nie odbierze mu nikt. Z drugiej strony nikt trzeźwo myślący nie zaprzeczy, że kilka ostatnich lat to dla niego sportowy regres, o ile nie katastrofa... Co z tego wyjdzie? Szczerze- nie wiem. I nie wie tego nikt z Was. Czas pokaże.

Tyle, że odkąd świat światem 1 jest większe od zera. Mieć napastnika, a nie mieć go wcale to wielka różnica. I kto jak kto, ale akurat Paweł swoim dorobkiem i grą w Wiśle zasłużył sobie na to, by dać mu kredyt zaufania. Zamiast krytykować wszystko w czambuł, poczekajcie cierpliwie. I obudźcie się, bo dopóki panu Cupiałowi nie odmieni się koncepcja, zapowiada się składanie zespołu z młodych chłopaków i zawodników za których nie trzeba płacić, lub można zapłacić bardzo mało. Co będzie pociągało za sobą i słabsze wyniki i różne rozczarowania. Przez dłuższy okres.

Zupełnie inna kwestia jest taka, że jeśli mamy obskoczyć całą jesień 1 napastnikiem to czekają nas "ciekawe" czasy.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez nazgulTSWot : 22.07.2013 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.07.2013, 21:58
Od biedy jest Boguski i Malecki, ktorzy moga pograc jako napadziorzy. Sa tez mlodzi. Ta runda nie jest bardzo wazna. Wystarczy pograc srednio, by wskoczyc do grupy mistrzowskiej, raczej jestem spokojny o to ze tam sie znajdziemy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2013, 22:08
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Od biedy jest Boguski i Malecki, ktorzy moga pograc jako napadziorzy. Sa tez mlodzi. Ta runda nie jest bardzo wazna. Wystarczy pograc srednio, by wskoczyc do grupy mistrzowskiej, raczej jestem spokojny o to ze tam sie znajdziemy.
Boguski, Małecki, Sarki, Brożek i lejemy wszystkich. Na zmianę Garguła defensywni Wilk i Ostoja, a jest przecież Chrapek są młodzi jest w tyłach Głowa. Na naszą buraczaną to w zupełności wystarczy, a że nas lekceważą to może mniej będą kręcić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.07.2013, 22:22
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Brożek nie przygotowywał się z drużyną do sezonu, ma zaległości treningowe. Naprawdę masz zamiar oceniać go po 3 kolejkach? Wstrzymałbym się z oceną przynajmniej do rundy wiosennej.

PS: Dajcie mu przejść testy medyczne.

Sam Paweł nas nie zbawi. Przydałby się jeszcze skrzydłowy i ofensywny pomocnik. Ale na takie wzmocnienia będzie pewnie trzeba poczekać przynajmniej do zimowego okienka.
Tu nie chodzi o moją ocenę tylko o to że jak nie strzeliłeś bramki od iluś tam minut i kolejne kluby mówiły Ci do widzenia to nosisz to w sobie. Jak Brożek szybko coś strzeli to złapie wiatr w żagle i powinno jakoś pójść , ale jak przez kilka meczów nic nie ustrzeli to może powtórzyć się sytuacja z poprzednich klubów zatnie się i będzie koniec
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.07.2013, 22:22
Podobno jest szansa ze przyjdzie Stilic ponoc jest dogadany z wisla tylko jeszcze nie wiadomo czy uda mu się rozwiązac kontrakt z karpatami.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.07.2013, 22:24
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Podobno jest szansa ze przyjdzie Stilic ponoc jest dogadany z wisla tylko jeszcze nie wiadomo czy uda mu się rozwiązac kontrakt z karpatami.
albo dajesz źródło albo nie zawracaj głowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2013, 22:31
Tu nie chodzi o moją ocenę tylko o to że jak nie strzeliłeś bramki od iluś tam minut i kolejne kluby mówiły Ci do widzenia to nosisz to w sobie. Jak Brożek szybko coś strzeli to złapie wiatr w żagle i powinno jakoś pójść , ale jak przez kilka meczów nic nie ustrzeli to może powtórzyć się sytuacja z poprzednich klubów zatnie się i będzie koniec
E tam koniec, od początku nikt go nie powinien cisnąć o bramki on ma przyjąć zastawić się, zgrać, rozegrać to samo coś wpadnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2013, 22:41
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Dawid? To ty? A sponsur będzie?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2013, 22:42
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Brożek się zmienił pod kątem fochów i machania i nie będzie odpuszczał to będzie wzmocnieniem.

Jeśli to ten sam Brożek co kiedyś raczej 5 bramek w sezonie maks.
machac to oni machali rekoma... le wrocic za gosciem zawsze wracali... raczej nigdy ani jednemu ani drugiemu nie zdarzao sie odpuszczac...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2013, 22:48
Źle Cię zrozumiałem, wybacz. Mimo wszystko wydaje mi się, że nie ma co porównywać obydwu przypadków. U Sikorskiego problem nie leżał w głowie, tylko w nogach. Chłopak po prostu był słabym piłkarzem, wrzucono go na głęboką wodę. Brożek z niejednego pieca chleb jadł, zna tę ligę od dawna, zna drużynę i trenera. Poradzi sobie, aczkolwiek nie oczekiwałbym od niego cudów. Każdy piłkarz, który nie przejdzie obojętnie obok derbów jest na wagę złota.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2013, 22:55
no coż, za Pawłem jakoś wielce nie bylem na poczatku przygotowań, jednak w obecnej sytuacji to jedyna szansa że ktoś coś strzeli, taka jest prawda. fajnie jak by boguś wyzdrowiał i żeby razem tworzyli duet jak za najlepszych czasów

strzelam broziu 17bramek/6 asyst, boguś 6bramek/ 9 asysty

tak wiem... poleciałem
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.07.2013, 23:00
wiertar napisał(a):Wyświetl post
no coż, za Pawłem jakoś wielce nie bylem na poczatku przygotowań, jednak w obecnej sytuacji to jedyna szansa że ktoś coś strzeli, taka jest prawda. fajnie jak by boguś wyzdrowiał i żeby razem tworzyli duet jak za najlepszych czasów

strzelam broziu 17bramek/6 asyst, boguś 6bramek/ 9 asysty

tak wiem... poleciałem
Obyś był dobrą "wróżką" jednak nie mamy kreatywnych pomocników. Szkoda, że Paweł nie miał okazji grać z Meliksonem.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.07.2013, 23:40
Gorszy od Genkova i Sikorskigo nie będzie bo nie może być. Frankowskiemu też nie poszło za granicą. W obecnej sytuacji powinniśmy być szczęśliwi z tego transferu...Oby tylko Pawłowi miał jeszcze kto dogrywać piłkę...
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2013, 23:52
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko Pawłowi miał jeszcze kto dogrywać piłkę...
Przecież wiemy, że nie ma, to po co to czarowanie się?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2013, 23:54
Zrobiłem wlasnie kilka butelek wina z jednym z naczelnych prasy w PL. Jako, ze dziennikarze sporo wiedza, a piszą tylko mały procent, moge powiedzieć, ze jest optymistyczniej niz sie wydaje. W skrócie, głownie zawalił Basalaj, a nie Valx. Kontrakty były wyższe niz wydane sie kibicom. Cupial sie z Wisły nie wycofa na pewno. Teraz maja byc dwa lata ubogie (rok juz był) aby ludzie zrozumieli i zaczęli doceniać co to znaczy taki właściciel. Dla oczyszczenia atmosfery, zeby docenili. Cupial daje sobie dwa lata zeby sie odkuc, wyprowadzić klub na prosta. Spokojnie go stać zeby nawet teraz włożyć gruba kase, ale chce zeby to miało rece i nogi, z nowa baza, nowy rozdział. Wiec moim zdaniem kibice muszą sie zmobilizować, trzeba zrobic dobry wynik tez w tym sezonie co jeszcze bardziej go zdopinguje. Generalnie on w Wiśle zostanie i bedzie walczył aby znów była wielka.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2013, 00:19
Jeżeli ktoś powątpiewa że transfer Brożka będzie dużym wzmocnieniem to niech wyliczy mi, która drużyna ma lepszego napastnika Legia - Saganowski, Dwaliszwili Lech - Teodorczyk, Slusarski Slask- Paixao Piast - Robak No bez jaj, nikt! . Broziu jeżeli będzie miał tylko jakiegoś dobrego lewego skrzydłowego plus ofensywnego pomocnika np. Stilic to jest w stanie odmienić naszą grę o 180 stopni.
Ale bez OM to nawet Zlatan Ibrahimovic nie pomoze ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.07.2013, 00:22
Nesta dzieki za dobry sen a Brozek odpali zobaczycie wraca do domu jak by nie patrzec
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.07.2013, 00:35
gigant napisał(a):Wyświetl post
Sam nie wiem czy sie cieszyć. Niby niezły napastnik, Wislak i na pewno majacy Wisłę w sercu, ale...........

Nie wiem, cały głupi jestem. Jak będzie mu się chciało to moze cos z tego będzie, jak zaczną razem z Małym wymachiwać łapami zepsują szatnię i wszystko ch.uj strzeli.

Wstrzymam się z euforią na parę dni, co nie zmienia faktu że wreszcie mamy prawdziwego napastnika.
Bredzisz tak samo jak Smuda. On o zbudowaniu....ty o zepsuciu.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2013, 01:18
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zrobiłem wlasnie kilka butelek wina z jednym z naczelnych prasy w PL. Jako, ze dziennikarze sporo wiedza, a piszą tylko mały procent, moge powiedzieć, ze jest optymistyczniej niz sie wydaje. W skrócie, głownie zawalił Basalaj, a nie Valx. Kontrakty były wyższe niz wydane sie kibicom. Cupial sie z Wisły nie wycofa na pewno. Teraz maja byc dwa lata ubogie (rok juz był) aby ludzie zrozumieli i zaczęli doceniać co to znaczy taki właściciel. Dla oczyszczenia atmosfery, zeby docenili. Cupial daje sobie dwa lata zeby sie odkuc, wyprowadzić klub na prosta. Spokojnie go stać zeby nawet teraz włożyć gruba kase, ale chce zeby to miało rece i nogi, z nowa baza, nowy rozdział. Wiec moim zdaniem kibice muszą sie zmobilizować, trzeba zrobic dobry wynik tez w tym sezonie co jeszcze bardziej go zdopinguje. Generalnie on w Wiśle zostanie i bedzie walczył aby znów była wielka.
Naprawdę wierzysz w takie bajki? W to, że Cupiał nie wiedział, jakie są kontrakty i ich nie zaakceptował, a zły Basałaj pchnął klub w przepaść? Druga sprawa to wizja lepszych czasów. Nie będzie już lepiej, bo nawet taka kasa, jaką Cupiał wydawał w najlepszym okresie, nie wystarczy dzisiaj na zbudowanie drużyny o zbliżonym potencjale. Kiedyś za 3 mln EUR mógł sprowadzić Uche, Szymkowiaka, Żurawskiego, Kosowskiego i Frankowskiego. Dzisiaj nie wiem, czy wystarczyłoby mu na Sobotę i Pawłowskiego. Nie mówiąc już o tym, że nie za bardzo wierzę nawet w 1 mln EUR w 2 następnych mitycznych okienkach transferowych.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.07.2013, 03:19
Za 3 miliony Euro to ty tą ligę kolego demolujesxz! Ty chyba nie do końca jesteś świadomy o jakich pieniądzach piszesz, bo w poilskiej rzeczywistości taka kwota przypuszczalnie została wydana przez wszystkie kluby razem wzięte na przestrzeni 5 lat. Nie ma co się zagłębiać w liczby, strata czsasu.

Sobota i Pawłowski warci więcej niż 3 mln? No chyba że za zachodnią granicą, u Niemców...w męskim burdelu. Teraz to ja rozumiem. Tobie nawet wydanie 100 banielk ojro nie gwarantowało by utrzymania w T-mobile...jesli takie kwatki zechciał byś sprowadzać.. Ja za kasę 3 baniek kupił bym 3 Meliksonów i za resztę Sikorskiego. Wożenie tych pseudo polskich kopaczy nie miało by końca, każde końcowe podanie adresowane by było do Sikorskiego..niech wykorzysta 1/5 setek...król strzelców z 30 trafieniami murowany. A tak na przekór wszystkim znafcom i ekspertom.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 23.07.2013 o godz. 05:28.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.07.2013, 06:59
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Tylko widzisz, ja chciałem ukazać fakt, że większość tutaj piszących za całe zło wini Jacka Bednarza - był D.S - wina z transfery spływała na niego a nie na osobę, która była jego zwierzchnikiem. Jest Prezesem - wina nadal spływa na złego Jacka - większość wychodzi z założenia że całe zło jakie jest w klubie to jego wina, nikt nie patrzy na to, że został tu zatrudniony po to aby zlikwidować kominy płacowe i uporządkować sprawy finansowe.

Dziwne to wasze rozumowanie, ale jak widać zły Bednarz nie dał pieniędzy na transfery, zły Bednarz zwolnił dla własnego widzi misie połowę B.P i sprzątaczki.
O braku napastnika wiadomo od stycznia, wszak pzbycie się Genkova było priorytetem. Chyba, że ktoś wierzył w wybuch talentu Sikorskiego.

Bednarz został p.o. prezesa w lutym, dyrektora sportowego sprawił sobie w maju.
Wciąż jest v-ce prezesem ds. sportowych.
Naprawdę trudno powiedzieć, ze nie jest odpowiedzialny za sytuacje w tym okienku transferowym.

No chyba, że polityka sportowa polega na przeglądaniu ad hoc filmików na Youtube.

Dwa. Do zarządzania takim "przedsiębiorstwem" jak Wisła Kraków S.A. wystarczy jeden człowiek. Plus jeden obrotny asystent. W bajkę, że Bednarz jest tak zawalony robotą, że nie ma czasu skontrolować kogo na testy przysyłaja to ja nie wierzę.

I na koniec, choc to nie ten temat.

Cytat:
nikt nie patrzy na to, że został tu zatrudniony po to aby zlikwidować kominy płacowe
Ze zdumieniem obserwuje tu powstającą urban legend o sukcesach JB w tym zakresie.
Cytując klasyka, zrobiłbym to za pół ceny.
Upływający czas i przypadek, ot tajemnica "sukcesu" w likwidacji owych kominów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów