The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fatih
Junior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2013, 15:21
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
7 krotny Mistrz Polski z Wisłą Kraków
2 krotny zdobywca Pucharu Polski z Wisłą Kraków
Zdobywca Pucharu Ligi i Super Pucharu Polski

2 krotny Król strzelców Ekstraklasy(23 i 19 gole w 27 meczach)
Ligowiec Roku
Piłkarz Roku Ekstraklasy

Zdobywca Mistrzostwa Polski Juniorów U19

Zdobywca 110 goli dla Wisły Kraków we wszystkich rozgrywkach

Rozegrał do tej pory 246 meczy w barwach Wisły Kraków

Reprezentacja:

Zdobywca Mistrzostwa Europy U18

36 krotny reprezentant Polski

Uczestnik Mistrzostw Świata w Niemczech 2006

Uczestnik Mistrzostw Europy 2012

I najważniejsze Wiślak z krwii i kości

Paweł wracaj na R22!
to wszystko przeszłość, bez perspektyw
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2013, 16:38
Teraz najbardziej brakuje pewności siebie...

Brożek chyba nie przestraszy się "gwiazd" ...klasy a młodzi pójdą za przykładem.

Tylko mistrzostwo, a ten kto myśli inaczej to ci....a
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2013, 17:04
Jeszcze troche o Brozku
http://wisla-krakow.przegladsportowy...555,1,727.html
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.07.2013, 17:04
Jeśli Brożek się zmienił pod kątem fochów i machania i nie będzie odpuszczał to będzie wzmocnieniem.

Jeśli to ten sam Brożek co kiedyś raczej 5 bramek w sezonie maks.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.07.2013, 17:18
Czyli nazywasz Smudę c...ą? Bo otwarcie mówi, że nie walczymy o mistrzostwo
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2013, 18:27
Paweł jest. To teraz czas na Piotra, też by się przydał na LO/P.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 22.07.2013, 18:36
Który Paweł Brożek wraca?

https://www.youtube.com/watch?v=W3iEDR8MmRY
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2013, 18:39
Jeszcze z Górnikiem nie mieliśmy żadnego napastnika w kadrze.... będzie Brożek to tylko trzeba się cieszyć, bo zawsze istnieje szansa, że jednak coś uda mu się strzelić.

Kogo się spodziewaliście ? Lewandowskiego
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.07.2013, 18:45
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Teraz najbardziej brakuje pewności siebie...

Brożek chyba nie przestraszy się "gwiazd" ...klasy a młodzi pójdą za przykładem.

Tylko mistrzostwo, a ten kto myśli inaczej to ci....a
Niestety nasi piłkarze raczej tak nie myślą zadowalając się 1 punktem z Górnikiem. Nie każdy mecz muszą wygrywać, ale w każdym musi być żądza zwycięstwa.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2013, 18:45
Tak się zastanawiam, jaka byłaby reakcja forumowej gawiedzi gdyby przychodził do nas za darmo np. Fancuz, Węgier, Nigeryjczyk czy Bóg wie kto jeszcze, z taką kartą jak Brożek. Ktoś wcześniej pokusił się o wypisanie wszystkich jego osiągnięć więc nie będę tego powtarzał, ale radzę ponownie się im przyjrzeć. Dodajmy, że ten obcokrajowiec był wcześniej w Trabzonsporze, Celticu i Recreativo. Ja osobiście pamiętam jakie wpisy można było ujrzeć na tym forum gdy w kontekście ewentualnego transferu do Wisły pojawiały się nazwiska zagranicznych zawodników z ledwie ułamkiem tego, co przedstawia (przedstawiał?) sobą Brożek. Dlatego też, proszę o odrobinę szacunku dla, bądź co bądź, jednego z najlepszych zawodników Wisły ostatniej dekady. Pozdrawiam.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.07.2013, 18:49
Plusem Brożka jest (było) dobre zdrowie. Mam nadzieję, że będzie grał twardo, a jednocześnie kontuzje będą go omijały. Mimo wszystko przydałby się jeszcze jakiś napastnik.
Ciekaw jestem co Paweł nam pokaże. Mam nadzieje, że będzie miał o wiele lepsze rezultaty od najlepszego napastnika Polski...
What's new?

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2013, 19:08
Dlaczego nie możecie zrozumieć że Brożek nigdy nie był dobrym napastnikiem POszedł do kadry bo była nagonka że to super zawodnik. W Wiśle strzelał bo miał po kilkanaście sytuacji wiec wyjscia za bardzo nie miał. Swoje umiejetnosci pokazał za granica. Jakoś Żurawski po odejściu przez pewien czas był jednym z najważniejszych zawodników Celticu a Brożek co osiągnął?
I tak wolę tego czarnego co go wywalili bo istniała szansa że może coś strzeli i sie go sprzeda z zyskiem a Brożka to możemy co najwyżej do Garbarni oddać z dopłatą.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2013, 19:13
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Plusem Brożka jest (było) dobre zdrowie. Mam nadzieję, że będzie grał twardo, a jednocześnie kontuzje będą go omijały. Mimo wszystko przydałby się jeszcze jakiś napastnik.
Ciekaw jestem co Paweł nam pokaże. Mam nadzieje, że będzie miał o wiele lepsze rezultaty od najlepszego napastnika Polski...
Paweł niewiele nam pokaże, bo po pierwsze, nie wiadomo w jakiej jest formie, a po drugie, strzelał bramki dla Wisły w innych realiach personalnych. Dzisiaj nie ma mu za bardzo kto wypracowywać sytuacji.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.07.2013, 19:20
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie możecie zrozumieć że Brożek nigdy nie był dobrym napastnikiem POszedł do kadry bo była nagonka że to super zawodnik. W Wiśle strzelał bo miał po kilkanaście sytuacji wiec wyjscia za bardzo nie miał. Swoje umiejetnosci pokazał za granica. .
Co to znaczy dobry napastnik? Dla mnie to poziom van Persiego. Każdy kto jest słabszy od niego jest słabym napastnikiem.

Ale z perspektywy naszej ligi słabi napastnicy nie strzelają 80 bramek tak jak Paweł, bez względu jak będziesz bałamucił. Brozek to dobry napastnik w naszej lidze. Ale gdzie mu tam do Van Persiego...

I tak wolę tego czarnego co go wywalili bo istniała szansa że może coś strzeli i sie go sprzeda z zyskiem a Brożka to możemy co najwyżej do Garbarni oddać z dopłatą.
Brożek nie przychodzi bałamutniku żeby na nim zarobić, ale żeby dać jakość drużynie. Przychodzi tu jak Genkov, Iliev, Jaliens. Pewnie jest od nich sporo tańszy. Ale nie przychodzi żeby na nim zarabiać. Zarabiać to możemy w przyszłości na Stolarskim. Nawet na Sarkim kokosów nie zbijemy, jeśli jakieś. Zaufaj mi. Też już jest po przejściach i zakrętach kariery. Ale jest u nas żeby dać nam jakość.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2013, 19:21
Wielkie wyzwanie przed Pawłem, w takiej Wiśle jeszcze nie grał a wszyscy na niego liczymy,

Małecki+Sarki+Brożek to powinno wypalić

Jestem przekonany że Paweł zacznie znowu strzelać, zapewne nie tak jak kiedyś bo wiek nie ten i koledzy słabsi ale on ma wielkie umiejętności jak na Polskie warunki i nie mógł zapomnieć jak się strzela gole

Witaj w domu Paweł!
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 22.07.2013 o godz. 19:23.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2013, 19:27
Paweł Brożek aejaejao !!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 22.07.2013, 19:28
jestem pełen nadziei, tylko to nam zostało!
czekamy na Pawła!

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2013, 19:29
Paweł Brożek działa zbawienne na moja dusze.

Jak odchodził czułem olbrzymia ulgę, bo liczyłem, że przyjdzie wreszcie solidny napastnik.

Dzis jak powraca to czuję ulgę, bo wreszcie będziemy mieli jakiegolwiek napastnika.
Jedynego.

Obraz upadku klubu.

Nadzieja w tym, że nie przepracował okresu przygotowawczego ze Smudą.
Można więc liczyć na to, że zaprezentuje to co było jego podstawową zaletą. Olbrzymie przyspieszenie i oderwanie od obrońcy na dwóch, trzech metrach.

Ale niestety muszę zgodzić się z opinią, że w obecnym układzie personalnym nie ma pewności, że będzie błyszczał.

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Bednarz jest prezesem od oglądania piłkarzy jest dział skautingu i dyrektor sportowy, więc nie rozumiem dlaczego znowu przypierdzielasz się do Bednarza?
Bednarz w sumie formalnie nie jest prezesem, ale mniejsza z tym. Odpowiada za to co dzieje się w klubie, także za pozyskiwanie zawodników. Kapka dyrektorem jest od dwóch miesięcy.

O tym, że znajdziemy się w sytuacji takiej, że nie mamy napastnika wiedział każdy średnio rozgarnięty kibic Wisły od pół roku. Tylko nie dział sportowy. Brak pieniędzy nie jest tu wielkim usprawiedliwieniem.
Obrona sposobu działania pionu sportowego w Wiśle to naprawdę daremny trud.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.07.2013, 19:38
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Bednarz w sumie formalnie nie jest prezesem, ale mniejsza z tym. Odpowiada za to co dzieje się w klubie, także za pozyskiwanie zawodników. Kapka dyrektorem jest od dwóch miesięcy.

O tym, że znajdziemy się w sytuacji takiej, że nie mamy napastnika wiedział każdy średnio rozgarnięty kibic Wisły od pół roku. Tylko nie dział sportowy. Brak pieniędzy nie jest tu wielkim usprawiedliwieniem.
Chyba coś Ci umknęło http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.07.2013, 19:42
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Ale jak już sobie zrobił krzywdę (wiadomo kiedy) to raz a dobrze.
Witaj w domu Paweł! Jakżebym chciał żebyś już w tym sezonie przekroczył 100 bramek w lidze!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2013, 19:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Co to znaczy dobry napastnik? Dla mnie to poziom van Persiego. Każdy kto jest słabszy od niego jest słabym napastnikiem.

Ale z perspektywy naszej ligi słabi napastnicy nie strzelają 80 bramek tak jak Paweł, bez względu jak będziesz bałamucił. Brozek to dobry napastnik w naszej lidze. Ale gdzie mu tam do Van Persiego...

Brożek nie przychodzi bałamutniku żeby na nim zarobić, ale żeby dać jakość drużynie. Przychodzi tu jak Genkov, Iliev, Jaliens. Pewnie jest od nich sporo tańszy. Ale nie przychodzi żeby na nim zarabiać. Zarabiać to możemy w przyszłości na Stolarskim. Nawet na Sarkim kokosów nie zbijemy, jeśli jakieś. Zaufaj mi. Też już jest po przejściach i zakrętach kariery. Ale jest u nas żeby dać nam jakość.
Ciekawe że nie pamiętasz ile razy krzyczałeś "....a znowy s.......ił" jak maścił szansę za szansą. Piechna też nastrzelał bramek i co? był dobrym napastnikiem. Co to za przyzwyczajenie aby mówić dobrze o kopaczach nawet jak widać że są słabi.
Może inaczej żebyś zrozumiał obecnie wzięcie Brożka to jedna z gorszych decyzji bo od machania rękami i trzymania się za głowę mamy kilkanaście tysięcy ludzi na trybunach a nie tego co ma zapieprzać po boisku. I jakoś nie odniosłeś siedo tego że ten "dobry napastnik" nie zrobił wielkiej kariery za granicą a przecież swoje CV ma imponujące. No właśnei to CV jest jego czy raczej całej drużyny która sie wtedy wykształciła ?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2013, 19:51
ale od 2 lat nie krzyczysz "....a ale spiedolił" bo napastnik/cy nawet nie mają czego s.......ić bo wykreować to mogą conajwyżej kupe w wc
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.07.2013, 19:53
Ciekawe że nie pamiętasz ile razy krzyczałeś "....a znowy s.......ił" jak maścił szansę za szansą. Piechna też nastrzelał bramek i co? był dobrym napastnikiem. Co to za przyzwyczajenie aby mówić dobrze o kopaczach nawet jak widać że są słabi.
Może inaczej żebyś zrozumiał obecnie wzięcie Brożka to jedna z gorszych decyzji bo od machania rękami i trzymania się za głowę mamy kilkanaście tysięcy ludzi na trybunach a nie tego co ma zapieprzać po boisku. I jakoś nie odniosłeś siedo tego że ten "dobry napastnik" nie zrobił wielkiej kariery za granicą a przecież swoje CV ma imponujące. No właśnei to CV jest jego czy raczej całej drużyny która sie wtedy wykształciła ?
To my razem oglądaliśmy mecze że pamiętasz że coś krzyczałem? Nie przypominam sobie.

Odniosłem się w tym temacie do Brożka i braku kariery za granicą porównując go do Coubiliego który zrobił jeszcze mniejszą - poszukaj wcześniej.

Genkov przy Brożku żadnej kariery nie zrobił za granicą i rozumiem że płakałeś jak przychodził?

Frankowski też nie zrobił kariery za granicą i co? Ważne co Paweł pokaże teraz. Jak strzeli w sezonie 10-12 bramek w lidze (wartość ciężko osiągalna dla Genkova) to powiem że to był swietny ruch. Bo jestem prawie pewien ze dostanie połowę pensji Bułgara.

Paweł sam nas nie zbawi, ale zawsze miał smykałkę do gry kombinacyjnej. I na to też liczę że rozrusza grę z przodu.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.07.2013 o godz. 19:56.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.07.2013, 19:54
Jeśli faktycznie Paweł przyjdzie to kluczowe będą pierwsze trzy mecze jeśli coś strzeli to dalej powinno się jakoś potoczyć jeśli nie to będzie tak jak z jego poprzednikiem z o numerze 23
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2013, 20:10
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Chyba coś Ci umknęło http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/
Może, ale nie to co wkleiłeś.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rezesa_pilcha/
Znajdż jakiś wpis w KRS, że jest formalnie prezesem a nie tylko p.o. to przyznam Ci racje.
Ale tak jak napisałem, mniejsza z tym.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2013, 20:20
To sa jakies jajca Adamo Coulibaly dopiero co był na testach w Charltonie a dzisiaj przybył na testy do drugoligowego francuskiego Racing Lens - klub potwierdził na informacje na oficjalnej stronie internetowej wis.la/zaw2q
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.07.2013 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2013, 20:23
Kurde nigdy nie przepadalem za PB ale mam nadzieje, ze ten transfer wypali. Inaczej skonczymy z 10cioma bramkami strzelonymi. w rundzie jesiennej.
..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.07.2013, 20:30
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Tylko widzisz, ja chciałem ukazać fakt, że większość tutaj piszących za całe zło wini Jacka Bednarza - był D.S - wina z transfery spływała na niego a nie na osobę, która była jego zwierzchnikiem. Jest Prezesem - wina nadal spływa na złego Jacka - większość wychodzi z założenia że całe zło jakie jest w klubie to jego wina, nikt nie patrzy na to, że został tu zatrudniony po to aby zlikwidować kominy płacowe i uporządkować sprawy finansowe.

Dziwne to wasze rozumowanie, ale jak widać zły Bednarz nie dał pieniędzy na transfery, zły Bednarz zwolnił dla własnego widzi misie połowę B.P i sprzątaczki.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 22.07.2013, 20:34
wraca król ekstraklasy! Paweł Brożek bardzo blisko Wisły! Ciekawe jaki numer dostanie bo jego "23" zajęta przez Burdeńskiego.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.07.2013, 20:39
Życzę mu aby się odbudował, ale z drugiej strony towarzyszą mi obawy, żeby nie było jak Żurawiem. Wiem, że Paweł jest młodszy, ale regularnej gry dawno nie zaznał. Aczkolwiek będę trzymał kciuki by w miarę szybko coś wpadło, a nie skończyło się na ambicji i wolnych przebiegach na połówce przeciwnika.

Ktoś tu wspominał o braku kreatywnego pomocnika. Zgoda, jedyną szansą na dogrania piłek w pole karne mogą stworzyć skrzydłowi i tu nadzieja w Sarkim i Małeckim.

Może jakoś to Smuda ogarnie....
What's new?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów